Cristi Barbosu: O primă surpiză din partea Domnului

„…varianta pe care Domnul a ales-o m-a şocat de-a dreptul.”

In cursul dimineţii am primit o veste din partea pastorului Cristi Barbosu, de care m-am bucurat nespus de mult, recunoscând modul de lucru al lui Dumnezeu în cele relatae de el.

Dumnezeu poate face lucruri extraordinare cu cei care se lasă zdrobiţi şi acceptă să sufere pe nedrept, lăsându-l pe El să le facă dreptate.

Cristi putea să lupte pentru a-şi păstra poziţia şi sunt convins că el chiar putea câştiga bătălia – dacă ţinem cont de faptul că incă de la început l-au insotit peste 300 dintre membri – dar aşa cum mi-a mărturisit chiar înainte să demisioneze, spunând “…eu nu mă lupt cu fraţii mei, prefer să plec şi să fac altceva…”, exact aşa a şi procedat.

Se pare că Dumnezeu l-a pus la încercare doar pentru o perioada foarte scurtă de timp, după care l-a chemat la o lucrare mai mare şi probabil mult mai grea. Dumnezeu alege oameni deosebiţi pentru lucrări speciale. Slăvit să fie Domnul, pentru oamenii care pot iubi pe cei mai căzuţi dintre cei căzuti. Veţi vedea de ce fac această afirmaţie după ce veţi citi fragmentul din mesajul primit de la Cristi, pe care îl redau mai jos. O asfel de lucrare chiar necesită o dragoste AGAPE. Eu ştiu ce vorbesc, fiindcă şi lucrarea din Penitenciarul de Minori din Craiova la care Dumnezeu ne-a chemat pe noi să lucrăm, este oarecum similară, dintr-un anumit punct de vedere.

Mulţumesc lui Dumnezeu pentru asfel de oameni; dedicati, chiar zdrobiti, prin care El îşi face Numele de slavă.

Cristi îţi dorim multă izbândă în tot ce faci. Te asigurăm de rugaciunile noastre.

Mike Olari

Şi acum mesajul de la Cristi Barbosu:

Mike, hai să-ţi zic o veste – o surpriză din partea Domnului. După ce am căutat şi negociat cu multe locaţii în Arad, unde să ne putem aduna ca biserică (avem deja vreo 300 de oameni care s-au hotărât să vină cu noi), varianta pe care Domnul a ales-o m-a şocat de-a dreptul. Este una dintre cele mai famate locuri din Arad, o fostă discotecă cu nume, actualmente sală de jocuri de noroc, bingo şi bar. Acest loc este deţinut de un interlop cunoscut din Arad, pe care Domnul mi l-a scos în cale (asocitaul lui a făcut parte din grupul meu mic şi l-am botezat acum câţiva ani) şi care şi-a deschis  inima înspre noi şi ne-a oferit acest loc, la un preţ super tare şi în centrul Aradului, cu o sală de 400 de locuri şi alte 7 săli adiacente. Fiindcă abia aseară am bătut palma, şi barul si jocurile de noroc nu pot fi mutate decât în urmatoarea săptămână, duminică dimineaţa ne vom întâlni în acel cadru „as it is” şi sunt sigur că mulţi vor fi şocaţi. Aşa că aşteaptaţi-vă ca de luni încolo să vezi ce vor mai scrie blogurile. 

Pentru mine este însă un răspuns la rugăciuni, fiindcă de ani de zile mă rog ca Domnul să mă ajute să răscumpar vieţi înecate în păcat şi El i-a adus pe multi astfel de oameni, dar mă rugam deasemenea ca El să mă ajute să ating şi rădăcinile, sursele care îi atrăgeau pe aceşti oameni, sau îi alimentau în păcatele lor, şi iată că El ne-a dat în mâini una din ele. Aşa cum am avut trista ocazie să văd biserici transformate în discoteci şi cluburi, acum am privilegiul de a răscumpara un astfel de loc şi a-l dedica lui Dumnezeu, şi a-l transforma într-o biserică. Sincer, nu mă interesează ce vor zice unii sau alţii, inima mea explodează de mulţumire faţă de Dumnezeu şi de responsabilitatea care o am, sa îl folosesc la maxim pentru gloria Lui.

Rugaţi-vă pentru noi. Nu ştiu ce planuri are Domnul cu noi, dar pare-se că nu ne-a lăsat prea mult să zacem în lacrimile şi rănile noastre, ci ne-a dat de lucru … 

 
Cristian Barbosu

4 gânduri despre „Cristi Barbosu: O primă surpiză din partea Domnului

 1. In Metanoia nu a fost vorba de nici o batalie care ar fi putut fi castigata. Nu s-a pus problema unei victorii sau a unei infrangeri. Singura batalie s-a dus a fost si este pentru adevar, si nu impotriva oamenilor. Dvs. exprimati un punct de vedere pe care nu il puteti verifica.
  Toata lumea tine la Cristi, dar el a fost singurul care i-a indepartat pe cei care au avut un alt punct de vedere decat al lui. Nimeni nu i-a cerut sa plece, Cristi a fost singurul care pana si in predici i-a indemnat pe oameni sa-si caute o biserica unde sa se simta bine, pentru ca nu e locul lor aici. Nu prea seamana cu o atitudine de pastor caruia sa ii pese de toate oile, chiar si de cele razlete.
  Suferim de pe urma acestei file de istorie, dar am si invatat ca lucrarea nu este a unui om, ci este a lui Dumnezeu.

  Apreciază

 2. Draga frate Cornel
  Îmi cer scuze pentru întârzierea acestui răspuns. Este adevărat caci eu nu dețin toate datele în ce privește situația de la Metanoia, dar discutând cu Cristi, citind mesajul lui scris și văzând cum a primit acest local pentru a putea începe o noua lucrare, este destul de ușor să tragi concluzia că Dumnezeu este de partea lui.
  De fapt, eu nici nu cred că Dumnezeu vrea să rămânem împreună, atunci când nu mai este armonie.
  Apostolul Pavel a spus un lucru, care cred ca este valabil și-n ziua de astăzi și anume; în ceea ce suntem de aceeași părere să mergem împreună, iar în ce nu, Dumnezeu îi va lumina în timp și pe unii și pe alții, dar nu merită să te chinui împreună dacă biserica, (aşa cum se pare, după numărul celor care au plecat) este foarte divizată. Timpul va confirma și-n situația de faţă cine a avut dreptate, (poate chiar ambele grupuri). Până atunci, eu vă doresc multa binecuvântare ambelor grupuri. Dumnezeu să vă binecuvinteze.

  Mike Olari

  Apreciază

 3. Va rog sa fiti mai specific, cum strica americani bisericile Romanesti?
  Si Domnul Isus, a deranjat bisericile legaliste din timpul Lui.
  S-ar putea sa avem dea face cu acelasi fenomen si noi astazi.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: