SMERENIE LA PATRAT

Ne este dat foarte rar – sau, mai de loc – să vedem situații în cara ISUS rămane în centrul atenției, chiar și atunci când în anturajul repectiv există oameni foarte importanți (stele), la care nu ai nicio șansă să ajungi, doar că-i vezi la TV, ori citesti despre ei pe internet sau în presă.

Ei bine, despre o asfel de stea doresc să vă comunic prin acest mesaj, un om cu statut de vedetă, care m-a uimit, și prin comportamentul lui, ne-a dat tuturor celor prezenți o lecție de smerenie, cum de puține ori în viață mi-a fost dat să văd.

Săptămâna trecută, îmi povestea unul dintre băieții mei care întâmplător, a participat la seviciile unei biserici din zonă, iar acolo l-a întâlnit pe Tim Tebow, și i-a ascultat mărturia.

 Mai întâi, cine este Timothy Richard „Tim” Tebow: El este un jucător de fotbal american, quarterback  cu numărul 15 al echipei New York Jets, din National Football League. Cu un salariu de 1.942.000 USD în 2012, o carte publicată Through My Eyes (autobiografie, la care este coautor împreună cu Nathan Whitaker), absolvent al University of Florida (2006 – 2009), a fost unul dintre cei mai mediatizați jucători de fotbal american în anul 2012. În pofida succesului, este cunoscut și controversat datorită mărturiei publice în legătură cu credința creștină; în anturajele fanilor, în clinici și spitale, supermarketuri, școli și orfelinate.

 La mărturia depusă în biserică, printre alte întrebari, adresate din parte publicului, i s-a adresat și următoarea întrebare:

     – Spune-ne, un lucru care consideri că a avut cel mai mare impact asupra vieții tale?

La care Tim Tebow raspunde:

     – Jucam unul dintre meciurile decisive pentru echipa mea. Acest meci decidea, dacă vom juca în playoff, sau nu. Am depus un efort uriaș, amintind echipei mele de sloganul, nostru„Finish strong. In sfirsit, am câștigat, iar după finalul meciului, a venit la mine antrenorul, m-a îmbrățișat, și mi-a zis urmatoarele cuvinte: I love you like a son, you did finish strong.” Acel moment a fost transferat în inima mea și a căpătat o puternică conotație sprirituală. Începând din acea zi, remarca antrenorului mă urmărește zilnic, la orice pas. Atunci când Îl voi întâlni pe Mântuitorul meu, știu că va fi mult mai mult decât doar o simplă îmbrățișare, va fi un dialog cu Mântuitorul meu, în care doresc să aud și acest lucru: AI SFÂRȘIT BINE„. Sunt preocupat de-a nu dezamăgi pe Domnul meu ISUS.

Acasta mărturie am auzit-o săptămâna trecută, și trebuie să mărturisesc faptul că m-a impresionat foarte mult, ținând cont că vine de la o stea a sportului actual.

Ei bine, duminica asta eram prezent la o biserică americană, pe care o frecventez în general duminica dimineața, impreună cu copiii. Doresc să menționez că nu este o biserică foarte mare, care numără aproximativ 300 membri. La prima vedere, nimic din ceea ce ar putea atrage o stea al fotbalului American. Cu toate acestea, la un moment dat cineva îmi atrage atenția, că în biserică a intrat Tim Tebow. M-am uitat și nu mică mi-a fost mirarea să constat; nu numai ca este Tim Tebow, dar se așezase chiar pe ultimul rând de scaune, plus faptul că a intrat în biserică doar însoțit de o familie, membră a acestei biserici, (nefiind însoțit de cine mai știe ce alte vedete, sau chiar împreună cu pastorul acestei biserici). Am crezut că imediat dupa ce se va finaliza partea muzicală a serviciului, pastorul îl va anunța și chiar va face caz de prezența lui. Nici vorba de așa ceva! Totul a decurs normal, ba chiar am crezut că pastorul nici nu l-a observat, cu toate că sanctuarul nu este prea mare, și nici prea aglomerat. Aveam să aflu la sfirsitul seviciului, că pastorul îl văzuse, dar în biserica lor, singura STEA trebuie să fie și să rămână ISUS.

S-a eliberat biserica fără să se zică un singur cuvânt despre aceast star al fotbalului american. De aici și titulul postarii: „SMERENIE LA PĂTRAT”. Nu numai că Tim Tebow n-a făcut caz de venirea lui la aceasta biserică, dar știu că sunt zeci de biserici care-l invită să vorbească și să-și facă reclamă cu el, dar pastorul acestei biserici a dovedit o maturitate extraordinară, deci, ambii au dorit să-l lase pe ISUS sa fie centrul atenției.

La eliberarea bisericii, am ieșit printre primii în holul de la intrare, unde am dat mâna cu el și am povestestit puțin. A fost foarte timid în discuția noastră, dar și foarte atent la tot ce l-am întrebat. Scurta noastră conversație s-a finalizat cu o poză împreună, după care a continuat să facă poze cu toți cei dornici.

Photo_1

Singurul lucru pe care doresc să-l scot în evindență este cum Dumnezeu dă har celor smeriți. Daca vă aduceti aminte – cei care urmariti sportul, dar nu numai – în mass-media s-a făcut mare caz la acea oră în legătură cu succesul lui Tim Tebow,  ba unii chiar l-au ironizat pentru că și-a scris pe obraz Ioan 3-16, a jucat tot meciul cu acea mică inscripție pe obraji, iar mai apoi, dupa ce echipa lui a învins, a îngenunchiat pe terenul de sport și i-a mulțumit lui Dumnezeu în fața a zeci de mii de spectatori și milioane de telespectatori. Slavit sa fie Dumnezeu pentru asfel de oameni, care știu să fie smeriți chiar și atunci când înregistrează suces după succes și nu se rușinează să dea toată gloria lui Dumnezeu. Este un model demn de urmat pentru noi toți.

Faptul că Tim Tebow a venit neinvitat la biserică, doar pentru a se bucura de prezența lui Dumnezeu, modul simplu în care a venit, faptul că el a acceptat atât de ușor să se fotografieze cu toți cei dornici a însemnat pentru mune un act de smerenie autentică.

Aceeași lecție a smereniei am primit-o și din partea pastorului bisericii, care nu a profitat de această ocazie pentru a-și face publicitate, lecție pe care am dorit să o împărtășesc cu dumneavoastră, cititorii.

Doresc să fiu primul care s-o urmez, și m-aș bucura dacă ar mai fi și alții care doresc să și-o însușească.

Domnul să ne ajute!

Mike Olari.

5 gânduri despre „SMERENIE LA PATRAT

 1. Frate Mike, marturia dumneavoastra e o incurajare pentru bisericile noastre. Slava Domnului pentru pastori de talia lui Bill, care demult au coborat de pe piedestal si I-au dat gloria cuvenita Domnului Isus!

  Apreciază

 2. Intr-adevar, Bill a coborat de pe piedestal si la propriu si la figurat (predica de la nivelul „solului” cu un simplu stand in fata), dar sa nu uitam nici de piedestalul de pe care Tim a coborat. Domnul sa ne ajute sa luam exemplu de la oameni ca acestia.
  Multa binecuvantare in noua voastra lucrare.

  Apreciază

 3. Multumim pt.impartasirea acestui mesaj. Intr-adevar si eu doresc mai multa smerenie in inima mea si a celor din casa mea si din biserica. Doamne ajuta-ne la aceasta!

  Apreciază

 4. Acest subiect dezvaluie atit prin puterea mesajului cat si a pozei puterea smereniei si a comunicarii care se face prin puterea intelepciuniii divine!!!Sintem bucurosi ca se pot citi experiente vii si ale prezentului .Si multi vor putea trece peste unele concepte cu privire la imbracaminte,prezentare,clasa sociala,profesionala si nationala!!!Mesajul divin are putere de unitate si de a trai in puterea smereniei pentru cei care ajung sa-l inteleaga si se vede din cele scrise si expuse!Sa fiti binecuvintati!!!!!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: