Cristian Barbosu

Un om plin de entuziasm pentru lucrarea de mântuire a celor pierduți.

El mărturiseşte că la Harvest Metanoia Arad, Dumnezeu adaugă în fiecare duminică noi suflete care nu l-au cunoscut încă pe Domnul.

În călătoria mea recentă în România, ocazionată de botezul deținuților de la Penitenciarul de Minori și Tineri din Craiova, oprindu-mă și prin Arad, am avut prilejul și binecuvântarea să petrec un timp deosebit împreună cu Cristi Barbosu. Am servit masa împreună, după care ne-am deplasat la noua locație a Bisericii Harvest Metanoia Arad.
Cu toate că din punct de vedere fizic, Cristi a pierdut câteva kilograme (de altfel, un lucru bun), din punct de vedere spiritual, l-am găsit proaspăt și plin de vlagă. Am povestit multe împreună, dar doua lucruri mi-au atras atenția în mod special și în același timp mi-au umplut inima de bucurie.

photo (2a)

În primul rând, Biserica Harvest Metanoia care numără aproximativ 400 persoane, de fapt nu este formată doar din cei care l-au însoțit pe Cristi odată cu plecarea lui din biserica Metanoia, însoțindu-l în acestă nouă aventură cu Dumnezeu, ci sunt foarte mulți veniți dintre cei care de fapt nu erau membri în nicio altă biserică.  Îmi spunea Cristi cum în fiecare duminică Dumnezeu adaugă la numărul lor, așa ca pe timpul apostolilor, persoane care nu au fost până acum membri în nicio biserică și nici nu l-au cunoscut pe Dumnezeu la modul personal.
Este clar că Dumnezeu confirmă prin aceasta, implicarea Lui în această lucrare. Zeci și zeci de suflete și-au găsit deja mântuirea prin această nouă lucrare. Slăvit să fie Domnul. Ceea ce părea la început să fie un lucru rău, pentru unii, se dovedește a fi un prilej de mântuire pentru multe de suflete și acesta este doar începutul.

Îmi spunea Cristi cum în una din zile, l-a sunat un tânar care dorea să-l întâlnească neapărat cât mai curând. „I-am zis că este ok, și ne-am întâlnit” – povestește el în continuare. „Mi-a apărut în față un tânăr musculos cu un cercel în ureche, tremurând. Îl întreb de ce tremură – credeam că a făcut ceva rău și de aceea era speriat – la care el îmi răspunde; am emoții, fiindcă vreau să discutăm ceva foarte important și nu știu cum să încep, și am mari emoții.
Este vorba despre soția mea care este în pușcărie, și care dorește să stea de vorbă cu dumneavoastră cât se poate de curând. Mi-a zis că este în pușcărie pentru crimă, o chemă Carmen (20 ani) și are o condamnare de 20 de ani. M-a mișcat ceea ce am auzit și i-am promis că voi face toate demersurile pentru a putea s-o vizitez și să stau de vorbă cu ea. A venit timpul s-o întâlnesc, am petrecut 2-3 ore împreună, timp în care am încercat s-o lămuresc că jertfa Domnului poate să spele și astfel de păcate. În final a cedat, a început să plângă și am făcut o rugăciune împreună.
Ce m-a impresionat și mai mult a fost că, după doar câteva zile, predicam în Sibiu la o biserică, iar la sfârșitul programului a venit la mine o soră și m-a abordat exact despre această persoană (Carmen). Mi-a zis că Dumnezeu i-a pus pe inimă să se ocupe de Carmen. M-am bucurat mult de acest lucru și am văzut că Dumnezeu când începe o lucrare în viața cuiva, știe să o și continue. Este clar pentru mine că acea tânără, în afară de un păstor are nevoie de o soră să fie aproape de ea, pentru a o ajuta la acest început de drum. Și cine o poate înțelege pe o femeie mai bine decât o altă femeie, mai ales că această soră era deja direcționată de Dumnezeu spre această tânără disperată și în căutare de alinarea sufletului. Să continuăm să ne rugăm pentru această tânără, dar și pentru cei care vor continua să se ocupe de ea.”

photo

M-am bucurat să-l vad pe Cristi plin de entuziasm pentru lucrarea de mântuire a celor pierduți. Chiar mi-a spus că izbânda care i-o dă Dumnezeu l-a ajutat să treacă mai ușor peste perioada aceasta dificilă. Totodată mi-a relatat că este profund recunoscător tuturor celor care l-au sprijinit în aceste câteva săptămâni (pe perioada tranziției) prin blogurile lor, sfaturile și desigur, rugăciunile lor. Mi-a mai spus că a simțit că Dumnezeu i-a dat frați care și-au arătat sprijinul neconditionat. Unii dintre acești frați păstori, l-au sprijinit chiar fără să-l cunoască, doar pentru că dragostea din inima lor față de oricine trece prin încercări i-a călăuzit în acea direcție, remarcând în mod special încurajările primite din partea fratelui Petrică Lascău, pastorul bisericii Agape din Peoria, Arizona.
Oricum, rezultatele vorbesc de la sine și arată că Dumnezeu este cel care transformă suflete şi îşi pune în felul acesta parafa pe lucrarea de la Harvest Metanoia. Dumnezeu este suveran, și atunci când cineva este capabil să se smerească în fața Lui, El este gata să-l folosească pe acel slujitor la un alt nivel, la care cei fără viziune, nu pot să înțeleagă.
Să continuăm să ne rugăm pentru această lucrare binecuvântată, de care se ocupă Cristi, ca mulți să-și găsească liniștea și împăcarea cu Dumnezeu, iar în final viața veșnică.

Mike Olari

3 gânduri despre „Cristian Barbosu

  1. Reblogged this on agnus dei – english + romanian blog and commented:
    Mike Olari despre intalnire lui recenta cu Pastorul Cristian Barbosu- Biserica Harvest Metanoia care numără aproximativ 400 persoane, de fapt nu este formată doar din cei care l-au însoțit pe Cristi odată cu plecarea lui din biserica Metanoia, însoțindu-l în acestă nouă aventură cu Dumnezeu, ci sunt foarte mulți veniți dintre cei care de fapt nu erau membri în nicio altă biserică. Îmi spunea Cristi cum în fiecare duminică Dumnezeu adaugă la numărul lor, așa ca pe timpul apostolilor, persoane care nu au fost până acum membri în nicio biserică și nici nu l-au cunoscut pe Dumnezeu la modul personal. Fa click pe link sa citesti mai departe…..

  2. Sir, do you really know what you’re talking about in this post? I have friends in both Metanoia Church and Harvest Arad (by the way, there’s no such thing as Harvest-Metanoia – that’s just a trick meant to insult the church which the pastor you mentioned split). One thing it’s obvious to me: you are ignorant to the real number of people that attend Harvest Arad and you judge only by what you can see and hear from one side. And one more thing: not knowing the real reasons why the church split you quickly reach the conclusion that the people who were “left behind” lack the vision. I’m warning you of one thing: propagating distorted information that was skilfully delivered to you does make you an accomplice therefore responsible before God. Just because you project upon a leader all the expectations you have does not mean you can be ignorant about lies, lack of authenticity, distortions, half truths and other means of mass manipulation. Double check your information next time or else just keep it for yourself!

    1. Dear Scott, Please go back and read the article one more time and see that I’m not attacking anyone and I’m not putting anyone down. I’m not ignorant but I do love & cherish & appreciate people that work wholeheartly & enthusiastically to win souls for the Kingdom of God. So, what I was trying to translate through this article was to expose the passion I see in Pastor Cristi for winning souls in any way possible. The issues between the two churches and what happened is not my business at all. (I’m convinced in both churches there are great Christians that sincerely love God) But I wasn’t trying to touch on that subject. All I was trying to do is point out some great characteristics that any servant of God should possess. If you or others felt offended by the article, I apologize. It was not my intention. God bless you!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: