Interviu cu pastorul Cristian Barbosu

În ultima duminică petrecută cu soţia în România am dorit să vizităm Biserica Harvest Metanoia, mai ales că în ultima perioadă am ţinut legătura cu Cristian Barbosu şi ştiam de mutarea lor în noua locaţie. Am participat la programul de dimineață, program în cadrul căruia au avut loc ordinări; Marcel Opriş a fost ordinat ca păstor, iar alţi fraţi au fost ordinaţi ca prezbiteri şi diaconi.  Timpul de laudă și închinare, a fost la înălțime, Biserica aceasta chiar știe sa se închine Domnului cu toate inima. Mesajul zilei a fost adus de Pastorul senior Cristi Barbosu și a fost un mesaj binecuvântat. Un alt lucru pe care l-am remarcat în mod deosebit a fost atenția tuturor celor prezenți și credeți-mă, nu au fost putini. Cele 450 de scaune au fost toate ocupate.

Următoarea zi am avut prilejul să-l întâlnesc pe Cristi în particular, și să începem un interviu, pe care l-am finalizat ieri, după lansarea oficială a Bisericii Harvest Metanoia Arad. Cristi mi-a povestit despre marea bucurie și satisfacție pe care o are după cele șapte luni, de când s-a aventurat în această nouă lucrare. Se vede de la distanță mâna lui Dumnezeu peste aceasta lucrare, care s-a lansat oficial ieri,concomitent cu un botez în apă. Domnul să dea izbândă și în continuare.

photo (2a)

Întrebare: Frate Cristi, ce ne poți spune în această zi atât de semnificativă în viaţa bisericii Harvest Metanoia?

Răspuns: Pot spune doar atât: “Domnul e bun. Caci în veac ţine îndurarea Lui !” Atâta am de spus.

Î: Totuși, urmărind evoluția lucrării voastre, este greu de crezut ca într-un timp atât de scurt (7luni) , după o perioada aşa de dificilă și cu atâtea împotriviri să ajungeți aici ?! Ce ne poți spune despre asta?

R: Nu pot spune decât ceea ce am spus și atunci în mijlocul încercărilor, citându-l pe Gamaliel (Fapte 5:38): “dacă lucrarea aceasta este dela oameni, se va nimici; dar dacă este dela Dumnezeu, n’o veți putea nimici.” Fiindcă acolo unde este prezenţa lui Dumnezeu este și puterea lui Dumnezeu și aceasta întotdeauna se vede, prin minuni, mărturii și roade. Şi noi am văzut toate acestea în cele 7 luni care au trecut, confirmându-ne foarte clar, ca nu noi, ci El a fost prezent și a binecuvântat lucrarea pe care ne-a încredințat-o El. O lucrarea probabil considerată “lepădată de unii” dar cu siguranță nu de Dumnezeu, fiindcă ceea ce am văzut și experimentat pana acum, este amprenta clară a Celui Divin. Şi nimeni nu poate contesta.

Î: Ce v-a susținut și v-a întărit practic în această perioadă de timp, fiindcă atacurile au fost multe și intense?

R: Dincolo de răspunsul evident – Duhul Sfânt Mângâietorul, ne-a întărit și convingerea că “adevarul și timpul merg mană în mană.,” fapt dovedit practic în aceste luni. Precum ați spus și dumneavoastră, au fost într-adevăr multe acuzații scrise și spuse, aruncate asupra noastră, dar ca întotdeauna minciuna are picioare scurte și se evaporă în curând și asta s-a și întâmplat. Știri de senzație mereu vor fi aruncate în eter, din păcate prea puţini verifică să vadă cine sunt cei care le aruncă, cum o fac (verificând sau nu dacă sunt veridice sau dacă aplica Matei 18), și cu ce motiv. E bine însă că avem un Dumnezeu care e atent la aceste detalii și care mereu scoate adevărul la iveală și evaporă minciuna, arătând prin roade dacă acei oameni sau acea lucrare a fost într-adevăr compromisă sau nu. Eu încă de la începuturile furtunoase ale bisericii noastre am dormit liniștit, fiindcă am știut în Cine mă încred și am știut Cine îmi cunoaște inima și știe adevărul. Şi asta e ceea ce contează, fiindcă El e apărătorul și doveditorul, și El va răsplăti în timp fiecăruia după cuvintele și faptele Lui. Dacă ar fi să vă mărturisesc ceva, ar fi lupta pe care am dat-o personal cu amărăciunea care nu pot spune că nu m-a ispitit și uneori m-a cucerit, dar în primăvara trecută atât eu, cât și biserica am stat înaintea Domnului și am avut chiar un serviciu special de luptă împotriva poverii amărăciunii, la finalul căruia am bătut pe crucea lui Hristos, numele celor prin care Satan încă ne legă în amărăciune. A fost o experiență eliberatoare  – să poți ierta, să poți pune deoparte, să poți lăsa în mâna lui Isus.

Pe de altă parte, au fost mulţi frați, slujitori, biserici, care ne-au încurajat, susținut și s-au rugat pentru noi în această perioadă, și nu pot decât sa-I mulțumesc Domnului pentru ei. Din păcate în nația noastră suntem cu mult mai înclinați să prindem frecvenţa bârfei și a suspiciunii, dar mulțumesc lui Dumnezeu că avem mulţi români credincioși care au caracter și credință și care, în ciuda acelor circumstanțe, au stat alături de noi și în public și în privat.

Î: Ce sfat ați da credincioșilor în urma experiențelor dumneavoastră?

R: Trei lucruri îmi trec prin minte pe moment:

(1) Dacă vrei să trăiești o viaţă de evlavie în Hristos Isus – vei fi prigonit – asta e cert, fiindcă Dumnezeu te avertizează de aceasta în 2 Timotei 3:12, de aceea sa nu fi surprins dacă exact atunci când vrei să faci Voia Lui, surprizele de genul vor apărea, și mai ales din partea cui nu te aștepți. Şi eu mă aștept în continuare să apară tot felul, fiindcă destul de regulat aflu despre mine sau despre biserica noastră lucruri care mă uimesc, uneori mă fac să râd pur și simplu, fiindcă creativitatea în domeniul minciunii și distorsionării adevărului nu are limită. E trist că multe dintr-astea ne provin din partea unor “frați” … Dar merită plătit prețul, fiindcă prețul evlaviei cere orice risc și Pavel a știut asta, având și el de furcă cu frații mincinoși.

(2) Tot legat de asta, nu uitați tiparul vieții de credință – cei 5 pași: Dumnezeu inițiază, omul răspunde, împotrivirile apar, credinciosul perseverează, Domnul binecuvântează. De treci prin împotriviri – perseverează, nu te lăsa, lupta-te în duh nu în fire, cu armele Domnului nu ale omului, și vei vedea cum El te va binecuvânta și tot El va nimici, bloca, încâlci planurile celui rău. Uneori chiar dacă vor reuși, vei vedea cum Domnul i-a lăsat să reușească tocmai pentru a răscumpăra raul în bine, și sa-ți dea și mai mult avânt. Mi-a spus fratele Ţon la un  moment dat când am trecut prin alte încercări, cu ani în urma: “Cristi nu te descuraja, fiecare picior în fund pe care îl primești acum e un pas înainte” – și abia după ani de zile mi-am dat seama de înțelepciunea vorbelor lui.

(3) Un apel adresat slujitorilor – nu vă pripiți să judecați lucrurile sau veștile auzite despre alți slujitori sau biserici. Nu uitați că numele lui Satan în ebraica este Adversarul și în greacă Diabolos (defăimătorul), și deci, meseria lui nu este alta decât să caute să ridice împotriviri, mai ales în calea celor ce riscă să facă ceva pentru Domnul și una din metodele clasice este să arunce îndoială, să defăimeze, să calomnieze, să exagereze, să mintă. Aplicați la sânge Matei 18, și dacă vă costă să dați un telefon sau să bateţi cale lungă să vă întâlniți personal cu acei oameni, veți vedea că adevarul de cele mai multe ori este  altul decât cel prezentat atât de bombastic de unii și alții care înghit atât de ușor momeala satanica și încearcă să o împrăștie și pe la alții.

Î: Mulțumim Domnului care v-a purtat în carul lui de biruință. Spuneți-ne și câteva motive de bucurie, câteva experiențe frumoase cu El în aceste 7 luni de existenta?

HARVEST Metanoia (1)

Primul este botezul de azi – misiunea bisericii noastre este cuprinsa în Marea Trimitere – vrem să îl glorificam pe Dumnezeu prin facerea de ucenici. Şi Matei 28 exemplifică modalitatea “facerii de ucenici” care începe cu botezul – și astăzi am celebrat botezul a 9 persoane (+ încă o persoană care a făcut cateheza împreună cu noi, dar care mutându-se în Hațeg, l-am botezat acolo cu o luna în urmă).  Toate probleme noastre au pălit în comparație cu bucuria imensă de-a vedea 10 suflete care exact în această perioadă l-au urmat pe Domnul și astăzi le-am botezat în Numele Lui. Să vezi avocați, bodyguarzi, maneliști, copii de pastori, femei divorțate, oameni simpli sau persoane care au trecut prin traume profunde – găsindu-l pe Dumnezeu și mărturisindu-l cu putere  – este o experiență de ne-egalat. Şi în plus, să vezi cum în urma mesajului predicat, chiar înainte de a-i boteza, aceștia să elibereze scaunele pe care stăteau și în locul lor să vină alte 8 persoane, care astăzi au fost cercetate de Dumnezeu și s-au predat public – e extraordinar!

Al doilea motiv este clădirea – nu spun prea multe fiindcă dacă intrați pe siteul bisericii noastre (www.perspective-eterne.ro sau www.harvestmetanoia.ro) veți vedea imagini și mărturii privind minunea aceasta. Dumnezeu, în acele momente de început când nu aveam unde ne întâlni, când nu speram să găsim ceva, când însă ne rugam cu foc, ne-a deschis ușile unui fost club de noapte din Arad, un  loc notoriu, cunoscut pentru păcătoșenia lui, și ne-a dat privilegiul sa-l transformam într-un loc al binecuvântării și al pocăinței. Şi dacă mulţi au căzut în păcat acolo an de an, noi am văzut cu ochii noștri, cum Dumnezeu a eliberat și spălat de păcate mulţi oameni care în același loc, s-au predat Lui și au hotărât sa Îl urmeze. Pentru noi este o minune să vezi o discotecă transformată într-o biserică, în timp ce în Europa de Vest mai ales, inversul e regula …

Al treilea motiv – sunt oamenii pe care ni i-a adus. În fiecare duminică avem zeci de necredincioși care vin, mulţi de buna voie, să asculte Cuvântul, să se închine cu noi. Şi cei care lucrați în biserici știți cât de greu e sa aduci oameni în biserică. În mijlocul nostru noi vedem clar cum Dumnezeu îi aduce și ne minunăm. Şi în mijlocul lor El face minuni. Am avut vindecări, eliberări, izbăviri și rezolvări ale unor situații imposibile dpdv omenesc, dar posibile pentru Dumnezeul în mâna căruia ne-am încredințat lucrarea. Fiindcă Duhul Sfânt lucrează, el nu ţine cont de granițe confesionale, și nici de gardurile impuse de noi, ci ne surprinde. De aceea noi ne-am învățat lecția și ne-am numit non-denominaţionali, tocmai fiindcă vrem să nu ne opintim în etichete și tradiții care nu de puține ori sunt obstacole în calea lucrării lui Dumnezeu, ci vrem să conlucrăm cu toți frații care cred în Isus Hristos și țin calea pocăinței prin nașterea din nou.

Î: Ce ați vrea să transmiteți în final cititorilor blogului nostru?

R: Vreau să le mulțumesc fiindcă multi dintre ei ne-au scris în privat și ne-au încurajat atunci când am avut nevoie. Prietenul adevarat la nevoie se cunoaște și dacă e să adaug și proverbul biblic – și în nenorocire ajunge ca un frate. Şi pentru noi (și vorbesc în numele comunității noastre) chiar dacă nu ne-am cunoscut și distanţa dintre noi e mare, ați ajuns ca niște frați preaiubiți care ne-ați stat alături și la bine și la greu. Aşa văd eu rostul blogurilor creștine. Dacă cele lumești împrăștie bârfa și subiecte de senzație doar ca să incite firea, blogurile creștine ar trebui să apere adevărul și să zidească, să încurajeze frații potrivit lui Filipeni 4. Asta e filtrul meu când privesc și evaluez blogurile creștine, și vă felicit că dumneavoastră aici, asta faceți:

Filipeni 4:8 Încolo, frații mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună, şi orice laudă, aceea să vă însuflețească.

40 de gânduri despre „Interviu cu pastorul Cristian Barbosu

 1. Intreb si eu pe cei avizati sa imi raspunda ,care este problema(minciuna)pt.care atitia si din frati nostri au aruncat cu noroi in fratele C.Barbosu?Poate raspunsul va mai lamuri si pe alti car au aceias intrebare ca si mine.Mentionez ca am citit una din cartile lui Cristi si am ascultat mai de mult predici de ale dinsului si nu am gasit nimic care sa ma tulbure ba din contra sa ma zideasca.Multumesc anticipat.Popa Florin B.B.Nr.1 Brasov.

  1. Draga Florin
   Constatarile tale sunt corecte.Nu-ti mai pleca urechea la vorbele altora, care au o inima rea.Cei mai multi nici nu-l cunosc pe Cristi, doar vorbesc din auzite condusi de invidie si rautate.Atunci cind cineva arde pentru lucrarea lui D-zeu si se vad rezultate (oameni mintuiti) ar trebuii cu toti sa ne bucuram.Din pacate uni nu se pot bucura de asfel de lucruri.Domnul sa aibe mila de ei.
   Mike

 2. Frate Branzai, păstor sau prezbiter este unul si același lucru, iar diaconul are atribuții administrative ( in principiu ) in Biserică, el nefacând parte din conducerea Bisericii. Ca să nu mai vorbim de casieri, secretari și alți oameni care sunt prin comitete. Mai mari peste Biserică sunt numai Prezbiterii, care au datoria sa cârmuiască poporul cu privire la, lucrurile duhovnicești. Iar din ceata Prezbiterilor nu face nimeni parte daca nu este căsătorit si dacă nu are copii, impreuna cu celelalte condiții, pe care le impune Noul Testament, pentru slujba de Prezbiter. Priviți in jur si vedeți cât a deviat Biserica de la invățătura Domnului Isus in această privință. Eu așa am găsit scris in Biblia mea.

 3. Despre Cristian Barbosu si biserica al carei slujitor este,precum si despre viziunea privind impactul bisericii in societatea zilelor noastre s-a vorbit si scris mult in ultima perioada.

  Am citit interviul acordat de Cristi fratelui Mike, cu mare atentie. Am sesizat o afirmatie facuta cu ceva timp in urma,si reluata acum. Un citat din Biblie, care plaseaza lucrarea de la Harvest-Metanoia la cu totul alte dimensiuni spirituale,conferindu si o credibilitate care vorbeste de la sine :
  „Daca lucrarea aceasta este de la oameni se v-a nimicii.Dar daca este de la
  Dumnezeu n-o veti putea nimicii „.
  Realitatea demonstreaza o situatie extrem de clara si simpla :
  Viziunea,implicit lucrarea bisericii al carei slujitor este Barbosu, nu numai ca s-a legitimat dar
  a intrat chiar intr-o directie ascendenta,atat in plan material dar si (cel mai important) spiritual. Marturiile incontestabile, regasite de Mike la fata locului,dar si de Cristian Barbosu in cadrul interviului sunt suficient de convingatoare:
  ” Sa vezi avocati,bodyguarzi,manelisti,copii de pastori,femei divortate,oameni simpli sau persoane care au trecut prin traume profunde-gasindu-ul pe Dumnezeu,este o experienta de ne egalat.” sau, referitor la impactul botezului (acestia au eliberat scaunele oferind locul,in acele momente, la urmatorii…! ) cred ca nu ofera nici o replica. Ce sa mai vorbim despre
  transformarea unui loc rau famat,(discoteca si jocuri de noroc), intr-o oaza binecuvantata,care ofera pacatosilor o reala… METANOIA !
  Concluzia din finalul interviului parca inceaca sa ne reaminteasca de vremurile apostolice :
  „In fiecare duminica avem zeci de necredinciosi care vin sa ascule Cuvantul” WOW !

  In ciuda unor opinii diferite, de intelegere si raportare la stilul de „lucru” si”viziune” -cum spun unii, dupa cum se vede lucrarea progreseaza… ! Si aceasta este suficient.

 4. Nu contest credinciosia,buna intentie si putere de marturisire al CUVINTUI SFINT, dar cred ca prea des se separa bisericile din motive nu prea ,,ortodoxe,, Toate astea nu da bine in afara bisericii.Acei frati cu care fr, Cristi a parasit alta biserica acum sunt inpotriva lui.Eu nu prea inteleg .

 5. Dumnezeu sa va binecuvanteze!
  Fratele Cristian Barbosu prin viziunea lui care este una diferita de orice denominatiune si este una adevarata ,conform Cuvantului Lui Dumnezeu,intradevar este un om care poate sa faca ca lumina sa lumineze si oamenii sa vina la Isus, Lumina Lumii .Intr-o lume unde adevarul este compromis si tinut ascuns in intuneric , cand oameni alerga din rau in mai rau si nu li se da sansa la mantuire e nevoie de noi viziuni fara doctrine si fara compromis.Suntem copii fagaduintei Lui Dumnezeu a femeii slobode ,Sara ,din parintele Avraam ,noi nu suntem copii femei roabe a lui Agar,noi nu mai trebuie sa fim robii cultelor sau a religiilor.Trebuie sa iesim din robie indiferent de vociferarile oamenilor pro sau contra .Dumnezeu trebuie sa fie proslavit, nu oamenii si nici cultul sau religia.
  Slava Domnului pentru lucrarea care o are de indeplinit pe acest pamant caci orice lucrare buna va aduce roade bune si vesnice.

 6. Ieremia 2.23…priveste-ti urma pasilor in vale,si vezi ce-ai facut…..daca ne uitam in urma pasilor Pastorului Cristi Barbosu descoperin ca pastorul Doru Popa il ia ca si asociat bucurindu-se de de o activitate placuta impreuna,Nu stiu cit timp a fost aceasta,dar la un moment dat distinsul pastor Cristi Barbosu sa rupa Bis. si cu o buna parte pleca din Bis.si isi deschide Bis lui si cu multa zarva de mare realizari obtinuta in noua Biserica a durat nu stiu cit timp pina cind sa auzin ca deosebitul Pastor Cristi Barbosu rupe din nou mult apreciata biserica in care a facut adevarate minuni.Intrebarea mea este ;dupa cum a procedat intrecut cit va tinea aceasta noua aventura???Domnul Isus a spus Mat.7.20 Asa ca dupa roadele lor ii veti cunoasta:” Concluzia va apartine fiecaruia.

  1. Draga frate Mihet
   Daca ne uitam la esecurile marilor barbati, Biblici (Moise Iosif, Pavel etc) iar apoi privim la marele lucrari pe care D-zeu le-a facut prin ei, doar dupa ce mai intii ia zdrobit,putem intelege si viata fratelui Cristi Barbosu de pina acum.Privind spiritual lucrurile, totul face sens..A judeca lucrarile lui D-zeu dupa gindirea lumii seculare, eu cred ca este o gresala.
   God bless you and yours.Have a great weekend.
   Mike

 7. Pace Fr. Mike
  Imi cer scuze daca am anumite pareri deosebite in cazul ;Cristi Barbosu.Eu cred ca un pastor care a SFIRTECAT trupul lui HRISTOS de 2 ori nu mai prezinta garantie ca nu o va face si de a 3 ora deorece motivele avute in cele 2 cazuri nu au fost din partea Duhului Sfint,ci din firea paminreasca care nu are nimic cu Duhul Sfint.Eram la Biserica Speranta Arad si din biserica sau desprins 2 Bisrici ,Biserica din Aradul Nou si Bisrica din Gradiste ,dar sau facut in deplina armonie si intelegere.Am vrut sa cunosc mai multe despre cazul BARBOSU C si am scris pe Google ‘ Cristiab Barbosul” si am intrat pe pagina lui si am vrut sa stiu ce sa intimplat acolo la Bis. am facut clic pe titlul” Pastorul Cristian Barbosu a demisionat- marturi devastatoare.” am ramas complect desamagit de ce a fost instare sa faca acest pastor potrivit marturiilor ,martorilor oculari,(Citeste sa te convingi) despre ce sa intimplat acolo si in ce afaceri murdare a fost implicat acest Pastor. Doar un singur caz as vrea sa mentionez din comentarul Nr,7 scris de romircea care spune asa:”pentru cei interesati iata un amanunt CHEIE: Salarul lui Cristn Barbosu comfirmat de congregatia Harvest ca si misionar Harvest este 8000 $ pe luna 3000$ pentru sotia lui ,mai adaugi la aceasta suma astronomica inca un salar generos din partea Biserici…. Cred ,e deadreptul revoltator asa ceva pentru un slujitor cu evanghelia..Am citit si parerile celor care il sustin,dar acestea scot in evidenta numai partea pozitiva din viata lui.Ma opresc aici si iti doresc mult HAR in lucrarea incredintata in a cauta si sustine ADEVARUL

 8. Draga frate Mihet
  Trupulu lui Cristos nu-l poate rupe nimeni(nici chiar Cristi Barbosu) findca TRUPUL LUI CRISTOS,nu este o cladire s-au alta, ci este ,,Suma tuturor credinciosilor nascuti din nou, din lumea intreaga.Faptul ca oameni se muta dintr-o cladire in alta pentru al sluji lui D-zeu, in armonie, rezolvolvind asfel problema parerile diferite, nu inseamna ruperea Trupului Domnului Cristos, dupa cum eu inteleg cuvintul Domnului!!
  In ce priveste afirmatiile despre salar, aveti si dovezi? Este greu de crezut ceea ce afirmati.Oricum eu nu cred ca el singur isi decide salarul, ci un bord responsabil cu frica de D-zeu.Totusi, daca aveti dovezi, le asteptam.Multumesc.God bless you and yours.

  Mike

  1. Fr Mike, raspunsul vostru este un raspuns echilibrat, cu masura dragostei fratesti.
   Nu simti in postarea fr Mihet un pic de invidie, un pic de ” sa moara si capra vecinului”?
   La raspunsul tau , cu permisiunea ta as adauga faptul ca activitatea ” cultica” nu este un indemn biblic, este o lucrare omeneasca, ba as spune ca este de la cel rau tocmai pentru ca sa nu fim „una” cum cere Domnul Isus.
   Iar daca un frate este preocupat de lucruri care nu au nici o legatura cu „roada” eu cred ca afirmatiile respective nu sunt de buna intentie. De unde stim noi cit din acele sume „astronomice” nu se duc in interesul evangheliei?
   Pentru Romania nu ar fi nici un rau ca americani sau orice alt filantrop sa dea sute de mii, milioane, daca acestea sunt folosite in cimpul misionar.
   Dar si mai grav este faptul ca acest fr Mihet ( nu-l cunosc, chiar este pastor?) nesocoteste cuvintul bibliei care ne spune lucruri foarte grave despre vorbirea de rau a unui frate sau acel verset foarte taios care spune ca cine nu iubeste pe fratele sau ,nu a ajuns sa cunoasca pe Dumnezeu.
   Cam in aceasta directie vad eu pericolul unor asemenea exprimari despre frati.Mai ales ca pe pastorul Barbos , deja il recomanda ” roada” Roada pe care nu a avut-o in alte formatiuni de adunare. Iar Dumnezeu, care este in controlul tuturor lucrurilor, vazindu-i rivna, i-a creat conditi sa poata aduce roada, nu 30, nu 60 ci o suta. Cui i se da mult, i se cere mult. Problema este ca CINE sa dea avem, dar oare putem primi totul cit ni se da? De data aceasta eu am primit lectia cuvenita. Intotdeauna problema nu este la Dumnezeu , nu este la „altul” , daca este vreo problema, aceasta este la mine. Dumnezeu sa aiva mila in bunatatea Sa.
   Fiti binecuvintati in slujirea voastra in cimpul evangheliei Domnului Isus.

 9. Frate Mihet

  Aveti perfecta dreptate.Oamenii au calitati dar si defecte. Referitor la C.Barbosu eu am ales
  sa scriu despre calitati,dvs.de data acesta despre defecte. Dupa cum observati,in interviu
  exista o fraza,dovedita prin fapte, care constitue cred „cheia” legitimarii lucrarii fratelui Barbasu si care anihileaza multe din „defecte”- adica viziune,stil de lucru,manifestare,
  salariu,indemnizatii, calatorii si studii platite,etc..

  „In fiecare duminica vin zeci de necredinciosi ca sa asculte Cuvantul” -cred ca asa ceva este
  mai rar prin bisericile evanghelice contemporane.Doar pt.atat, lucrarea merita atentie.

  Referitor la salariul de 11.000$ pe luna , informatiile lui Cretu si Mircea M. (pe care il cunosc bine) si pe care dvs. le luati ca si punct de baza in ceea ce scrieti ,cred ca sunt ( un pic !) exagerate, la fel cam tot ce se gaseste pe blogul respectiv din CA. Traim in America,si stim ce inseamna 11.000 $ …mai ales in timpurile financiare de „prosperitate” in care inotam .

  Tanarul dvs. pastor de la biserica, bine-inteles are un anumit salar din contributia bisericii. Va deranjeaza daca se gaseste o organizatie cine stie de pe unde,sau o anumita persoana deosebit de instarita care i-ar oferi in privat cateva sute sau mii in plus ? sau i-ar plati un
  bilet de avion,inclusiv cazare cu meniu complet ? De ce este „revoltator” cum spuneti dvs. ? de ce trebuie sa renunte la propovaduirea Cuvantului ? – sau cu 11.000 pe luna(nu din contributia membrilor) nu ” iti este ingaduit sa propovaduiesti” ?

  Sa nu uitam.”Suntem condamnati sa fim reali” si realitatea este ca in ciuda discutiilor si
  analizelor pe cele mai colorate bloguri, mai mult sau putin pertinente…lucrarea merge inainte. Si asta este important.

  In final,frate scump, tinem legatura …cu respect,Radu ! GBY

 10. ca raspuns la cele de mai sus este pentru mine clar faptul asa cum au mentionat frati din Biserica Metanoia Din Arad,daca a fost corect C.Barbosu de ce nu a venit la adunarea Generala a Bis.el si cu suita lui? De ca sa retras din cultul Baptist ? El a stiut ca potrivit faptelor lui el trebuia excuus din Cult ,dar ca sa nu fie exclus din cult sa retras el si si-a format el o noua congregatie la care nimeni sa nu mai poata spuna o vorba Toate aceste si multe altele arata adevarata fata acestui stralucit pastor,evanghelist Explozia succesului pe care se zice ca o are acum ,de ce nu a avut-o si in Bis. care a format-o dupa ce l-a rupt pe Doru Popa? Aceasta a venit numai dupa a 2 rupere? Baza acestei explozi se e pe un duh linistit de mare pret inaintea lui Dumnezeu sau pe niste manifestari seculare?Va rog cititi cu atentie ce este scris de catre martori oculari ? In legatura cu sfirtecarea trupului lui Hristos Care este Biserica, trupul lui Hristos este o unitate perfecta si nu poare fi rupta sau sfirtecata aceasta unitate pe baza de ambiti ,interese personale scopuri ne marturisite etc. ci numai de comun acord si o intelegere in prealabil intre parti .Ori nu cred ca atit la prima si a doua rupere dinstinsul Pastor Barbosu a preocedat asa Nu cred ca sa consultat cu Fr. Doru Popa si Doru a fost de acord cu ceea ce a facut el.sau in al 2 lea caz cu Bis. Metanoia. In legatura cu tinarul nostru pastor daca as sti ca el e finantat de altcineva din afara Bis. si nu a spus Bis.despre aceasta eu as fi primul care i-as cere demisia urgent..Nu e voie dublicitate in viata unui credincios,cu atit mai mult la un Pastor.Nu inteleg de ce e sustinut un Pastor care si-a renegat apartenenta cultica in care a fost nascut,crescut, educat si care si el a fost un promotor al acestei apartenenta cultica ?

  1. Frate Mihet, sunt putin mirat de intrebarile unui crestin fata de un alt crestin.
   Ma gindesc ca fr Cristi Barbos a socotit ca este mai important sa evanghelizeze, sa faca ucenici, sa predice pe Isus rastignit si inviat din morti… decit sa piarda timpul cu niste „comvocatoare” , „ordine de zi”, sedinte” „analize si masuri”. Daca privesti atent la marturisirea postata de la Bistrita, ai sa vezi cam cit de „acru” i-a ramas gustul perioadei traite din vremea „sedintelor”, a ” adunarilor”, fie si cele din armata.
   Fr Cristi a inteles ca biblia nu se sprijina si nu se manifesta prin „sedinte”, „birouri si comitete” (fie si executive- ha, ha , ha,…), conferinte si conventii, etc.
   Imi permit un exemplu: In America, la Phoenix a avut loc o Conventie a penticostalilor(copia unor megalomanii americane). Nu vreau sa vorbesc despre INUTILITATEA acesteaia, despre firescul si lumescul ei. (am ajuns sa invatam slujirea de la Tabita, parca de la Domnul Isus nu am mai avea nimic de invatat , rusinos aproape. Sa nu vii cu remarca „orice invatatura este buna”.Este adevarata dar, pe primul loc este si trebuie sa ramina Domnul Isus, asa cred.).Ceea ce eu vreau sa-ti spun este faptul ca au participat in jur de vreo 4000 de persoane. Daca fiecare a cheltuit cel putin 1000 de dollari ( pret infim pentru americani) si inmultim cu 4000, cam ce suma de bani putea fi folosita REAL in folosul evangheliei? 4 milioane este o suma, nu? Plus alte cheltuieli de imagine, of…of…Si am spus …numai 1000 !
   Oare ce este mai important? Sa „executam credinta” sau sa implinim poruncile lui Dumnezeu?
   Daca 10% din aceasta suma se dadea la misiunea din Craiova, sau Vaslui, sau Africa, sau India, sau China, sau oriunde , pentru numele lui Isus, ehehe…ce comoara isi faceau pocaitii in ceruri! Parca asa este scris in biblie, ca nici un pahar de apa nu ramine fara plata,…d’apoi niste milioane …date din toata inima !!!!!
   Fii binecuvintat, si nu uita pe fratii …macar din Family to Family…Dumnezeu a pregatit faptele bune mai dinainte, noi doar sa umblam prin ele.

 11. Pace Fr.Tristaru
  Eu personal nu am nimic cu Cristi Barbosu L-am intilnit de 2 ori la Arad cind am fost in vizita,odata la Bis. Maranata si a 2 ora dupa ce si-a deschis Bis.nu am stiut prea mult despre el si felul de comportare in Bis. Ce am stiut e ca in a 2 vizita am fost intr-o familie din aceea Bis.si cineva de acolo imi spunea de admosfera din biserica cit e de bine la ei ca „nu trebuie sa mai purtam batic pe cap,ca putem merge la bis. in pantaloni ca se aplaudeaza etc.
  .etc.. la care eu i-am raspuns ca sint impotriva acestor manifestari ,ca sint de tip american care nu fac parte din practica noastra crestina baptista si ca aceasta nu va tine prea mult” cum sa si dovedit in timp.
  In ceea ce am scris am scris din ce am cunoscut si din ceea ce am citit din materialul pus pe net de martori oculari din Bis. Metanoia.lucru pe care si d-ta poti sa-l citesti si sa te convingi de ceea ce sustin ei.Cele 2 rupturi de Bis. bani primit din america, iesire din cultul baptist etc. sint marturiile lor. In legatura cu organizarea Bisericilor ,sint 4 culte evenghelice care au suport Biblia si cred ca e un lucru bun pentruca toti au un singur scop „lucrarea Imparatie lui Dumnezeu”dar sigur putin diferit dela unul la altul dar toti luptam pentru credinta care sa dat odata pentru totdeauna sfintilor. In ce priveste organizarea in Bis. cu pastori comitet ,sedinta suflul acesta e de aici din America si aici a inceput acesta practica intre romani deoarece e buna pentru cei din conducere ca nu trebuie sa mai dea socoteala la nimeni de ceea ce fac nu mai trebuie schimbata conducerea ei sint batuti in cuie si nimeni nu mai are voie sa spuna un cuvint. Daca vorbin despre Bis. Primara sa stim ca la inceput adunarile se faceau in casa si nr. membrilor erau destui de putini nu era nevoie de asemenea organizari ,in decursul istoriei sa vazut nevoia unei mai eficiente organizari..In scurt am prezentat unele raspunsuri la ceea ce ai mentionat in comentarul de mai sus.Cit priveste cazul Barbosu te rog citeste materialul si din partea Bis. Metanoia Arad Ma rog ca Dumnezeu sa binecuvinteze toate cultele evanghelice cu unitate,fratie,colaborare si respect receproc.,la fel si Pastori cu calitatile din 1 Tim. 3.1-3. GOD BLESS AMERICA SI ROMANIA.

  P.S Scriitorul epistolei catre Evrei 13.7 cind scrie,de ” mai mari vostri ” nu zice sa va uitati cu bagare de seama la scrierile lor,la predicile lor,la vocatia lor ci la ‘ FELUL LOR DE VETUIRE’ faptele ,conduita caracterul conteaza.si are valoare.

  1. fr Mihet, vreau sa cred ca ne putem bucura in deplinatate in Pacea Domnului Isus, intrucit inteleg ca vrem sa-l slujim din toata inima.
   Dar, bazat pe scrierile bibliei, te rog ajuta-ma sa identific care sunt cele „4 CULTE” care au suportul biblic? Sincer , eu nu am identificat nici una. Ba inca in Ioan 17, recitind rugaciunea Domnului Isus, m-am cutremurat de ceea ce am facut noi si de fapt ce cerea Domnul Isus de la Tatal, pentru noi : „una..” „fa-i una cum noi suntem una” (cutremurator aceste cuvinte .Ele ne cer o unitate ca in Sfinta Treime, Trei…dar UNUL ! Doamne ai mila de noi)
   Fr Mihet, eu vreau sa cred ca si tu te bucuri pentru ca si’n cer este bucurie cind un pacatos se intoarce la Domnul Isus. Asa cred.
   Ori, bazat pe aceasta bucurie si pe faptul ca si tu crezi cele scrise in biblie ca” cine nu iubeste pe fratele sau nu a ajuns sa-l cunoasca pe Dumnezeu” (WOWWWW) deci, hai sa ne rugam la Domnul sa ne i-a atentia de la imagini si „telefoane fara fir” ( am auzit ca a auzit de la cineva care…din sursa sigura a auzit si el…parole…parole…) si sa ne bucuram de cit mai multe suflete aduse la mintuire.
   Prietene, doua lucruri ne cere biblia: sa-L marturisim pe Domnul Isus si sa facem ucenici. Aceste doua teme trebuie sa ne preocupe.
   Apropo de textele biblice. Pastorul meu este suparat pe mine ca la doi ani si jumatate de la botez nu am ” fisa de membru” in adunarea pastorita de el. Problema mea nu este negarea adunarii ( sa ma pazeasca Dumnezeu) problema mea este ca asa ceva nu este scriptural. Sau ma insel eu cumva? Ajuta-ma ! Sau oricine detine un raspuns biblic este binevenit.
   S-apoi, daca zici ceva (chiar analitic, deci nu judecata) nu uita de DRAGOSTE !!!!!
   Tot ce este spus in si cu DRAGOSTE deschide inimi, deschide cerul. Asa cred.
   Domnul sa te binecuvinteze si in fiecare an sa aduci la mintuire macar dublu suflete decit fr pastor Cristian Barbosu, cit despre sedinturi si constructii de cladiri, sunt destui bagatori de seama, desi si aceasta poate fi o slujba inaintea Domnului.
   Fii binecuvintat cu har si pace sfinta.

   1. Tristarule, Domnul sa-si reverse necurmat binecuvantarea Lui in casa ta !. Vad ca te straduesti necurmat sa aplici Cuvantul in viatza ta de neobosit calator spre Patria promisa ;mai mult ,esti pe deplin eliberat din obezile egoismului cultic si de sub controlul si supraveghierea unei ‘fise de membru de partid ” .Cat despre numarul ori numele lipit pe rever , in pieptul „conventiei” celor 4 milioane , consider ca cifrele tale sunt cumva exagerate,oricat am da frau liber inflatiei !.La „conventiile” la care eu m-a bucur, in partasie cu cei dragi mie ,cei mai multi fiind fratzi amish, costul si chieltuelile sunt modeste si minime, caci raul binecuvantarii isi revarsa necurmat indestularea in : peste proaspat, carne de vanat ( iepuri , caprioare ,curci salbatice,ratze si gaste salbatice ,fazani si prepelitze ), apoi zarzavat si legume din propria gradina, din racoarea padurii ciuperci culese la crapatul zorilor , buretzi, mure si fructe de livada. Painea ce se frange pentru noi din DRAGOSTE ,este de casa, calda si proaspata, scoasa de maini harnice din cuptorul dat cu var alb, bine incins. . . God bless you !

   2. Un sincer „multam fain” pentru imaginile cu fratii nostri amish.
    Prin imaginile postate ( nu sunt primele pentru mine) ai reusit sa-mi stirnesti un pic de interes. Sigur, este legat de credinta si nu de altceva.
    Este foarte interesant felul lor de organizare, felul in care inteleg sa munceasca, sa se roage si sa respecte o comportare destul de „ingusta” comparat cu ceea ce intelegem noi ca ” ni se cuvine”.
    Pentru mine ramine interesant daca „puterea” lor in adunari este cea descrisa de biblie pentru „cine crede”, daca pot afirma ca au experiente cu Dumnezeu, semne si minuni , altele decit cele de la penticostali, strajeri si alte „culte , scte si organizatii” dintre cele in care regasim adunati pe crestinii evanghelici.
    Am inteles ca au o rata redusa a cancerului in rindurile lor, dar aceasta rata este inca si mai buna in zona Siberiei rusesti cu comunismul ei cu tot. Deci nu prea imi vine sa-l socot un „criteriu” de luat in seama.
    Si totusi, oare care este adevarul despre aceste forme diversificate de inchinare?
    Un lucru este cert. Gardurile sunt puse intre noi cu interese firesti, teologii avind o contributie insemnata la aceasta „divide et impera”.
    Si sa nu uit Mosul meu drag. Sint in masura sa afirm cu tarie ceva ce nu cred ca este o noutate, dar ceva tot este. In putina vreme petrecuta in adunarile noastre, constat ca si in rindul evanghelicilor tot „puterea” sau rivna dupa ea este „motorul”. Un lucru foarte trist sau intristator sau tristar pentru mine. Socot ca aceasta capcana a vrasmasului ramine ” cuiul lui Pepelea” in viata crestinului, care, dupa sfintele cuvinte ale Domnului Isus, daca cineva VREA sa-L urmeze , este SA SE LEPEDE DE SINE!!!! ori acest cui al „eului” ramine aceasta dorinta de „putere” , aceasta dorinta de „functie”, aceasta dorinta de „scaun” cu spatarul mai inalt decit al celorlalti, mai cu inflorituri, poate chir si facute de fr amishi, nu stiu. Zic si eu.
    Domnul Isus sa va insoteasca la toate acele mese de dragoste in care va bucurati de totceea ce Dumnezeu a ingaduit ca mincare pentru om.
    Fii binecuvintat cu har si pace Mosul meu drag.

 12. Fr. Tristaru
  In scurt vreau sa-ti raspund la intrebarile puse. In legatura cu cele 4 culte evanghelice ,aceste sint; Penticostali,Baptisti,Crestini dupa evanghelie si Adventisti sau (sambatari.) Ele sint numite asa pentruca atit in invatatura cit si in practica se bazeaza numai pe Scripturi in ce priveste mintuirea ;; prin jertfa Domnului Isus,prin pocainta,credinta,nasterea din nou, botezul adultilor.cit si Cina Domnului ca simbol.Ca nume nu sint mentionate in N.T cu aceste nume ,numele lor se bazeaza pe anumite practici din N.T si anume ;Penticostali, numele ei e Biserica lui Dumnezeu apostolica si fiindca practica ” glosolalia „e mai numita si penticostala.. Baptisti vine dela practica botezului Baptist = botezat. Crestin dupa evanghelie vine dela faptul ca ei traiesc dupa invatatura evanghelilor si nu numai….iar Adventisti isi iau numele din faptul ca tin sabatul ( simbata) deci totul se bazeaza pe Scripturi.Cel mai important lucru e ca desi sintem putin diferiti in unele practici ,avem unitate in lucrare ,in scop si in promovarea valorilor crestine. Cu cit citva timp in urma am fost la o intrunire cu fr.seniorui dela Bis. Happy Valley la care deosebitul Pastor Cornel Avram a spun ” Intre noi si Baptisti 95% sintem la fel ,doar 5% ne deosebim” foarte adevarat In legatura cu Biserica ea a fost infintata de Domnul Isus a avut prima manifestare la Rusali in ierusalim,deacolo sa raspindit peste tot ,la inceput sau adunat prin case fiind mai putini ,dar toti care sau pocait faceau parte din Bis. nu se poate concepe un credincios sa nu faca parte din Bis. lui Hristos,pentruca Bis. celor intii nascuti ( nascuti din nou) este scrisa in ceruri Evrei 12.23.In ce priveste iubirea fratilor ,nu putem iubi faptele lor rele asa cum e si in cazul lui C.Barbosu faptele lui rele sint scrise in materialul dela biserica Metanoia ,dar nimeni nu vrea sa stie de acest lucru .si cauta sa acopere totul cu ceea ce se petrece acum ca mare evanghelist cu lucrari deodebite ca vezi Doamne a botezat citeva persoane . dar numai el a botezat? numai el face evanghelizari ?Dupa cite sint informat el a facut din Bis. un club unde se practica secularizarea cu hora ,bijuteri,imbracaminte indecenta etc.etc.Daca stii spune-mi cum pot sa-l gasesc pe net. Cu Dumnezeu in fiecare zi.

  1. Dragul meu fr in Domnul Isus, Mihet.
   Cu toata dragostea vreau sa-ti spun ca eu nu sunt interesat aproape deloc de „persoane” de organizatii, de „culte” de ” secte’, etc…
   Problema mea este si sper sa ma pot abtine pe aceasta cale ingusta a „principiilor si invataturilor apostolice”. Le socot SINGURELE in masura sa fie cunoscute, insusite si aplicate , nu ca niste ascultatori uituci.
   Ceea ce eu am intrebat se referea tocmai la ceea ce tu spui cu cuvintele tale ” nu le gasim in biblie cu aceste denumiri”. Pai atunci cine le-a denumit si DE CE NE-AM IMPARTIT DUPA VOIA ACESTUI CAREVA CARE A ADUS ACESTE ORIENTARI NESCRISE IN BIBLIE?
   Cred din tot sufletul ca ma fac inteles. Eu nu am cu nimeni nimic, dar este foarte periculos sa colportezi afirmatia lui Cornel Avram ca penticostalii au 95% cu baptistii.Eu cred ca Dumnezeu ne indeamna sa fim 100% CU DOMNUL ISUS SI INVATATURILE SALE. Crezi altfel? Este problema ta personala. Daca tot ai gasit ceva similitudini intre „denumirea ” cultelor si lucrurile descrise in biblie, eu te intreb:
   – ce nu au biblic penticostalii (afara de case, masini, averi, care se fac numai daca nu respecti ceea ce scrie biblia.Respectind normele de vietuire cerute de Domnul Isus, nu ai cum sa devi bogat. Este clar si numai un „teolog” poate rasturna in cuvinte, nu in realitate aceste principii.Oricum penticostalii nu agreaza aceasta exprimare)
   – ce nu are biblic un baptist in viata lui? ( in afara de aspectele legate de darurile Duhului Sfint si spalatul picioarelor, care , conform cuvintelor Domnului Isus , gasim ca „sunteti DATORI sa va faceti unii altora …”. Legat de partea materiala , avem egalitate cu penticostalii.)
   – crestinii dupa evanghelie , oare chiar sunt dupa evanghelie? Oare nu au si ei ceva plusuri sau minusuri?
   – adventistii, sunt un pic mai departisor, nu vreau sa concretizez nici o intrebare.Ii las la latitudinea ta de generalitate.
   Si toate acestea in conditiile in care toate cele patru „forme de organizare” afirma in „documentele administrative” ( iaca asa, au si constitutie- risul gainilor) ca sunt Biserica Apostolica. Trebuie sa ne fie greu si numai intelegind ca nu suntem in nici un caz biserica. Uitam ca suntem adunari a credinciosilor, denumirea de BISERICA are un singur inteles, si mai ales ESTE A DOMNULUI ISUS, ESTE FARA PATA SI FARA ZBIRCITURA, asa ca daca tu spui de biserica Metanoia, biserica Happy Valley… biserica lui Chiu sau a lui fr Pitt Popovici… este un pic mai greu, mai departe de adevarul biblic. Asa vad eu lucrurile. Confuziile si ratacirile spunea Domnul Isus ca ne vin de la necunoasterea scripturilor ( sau poate de la extensia si completarea lor ca sa ne iasa noua teoria, ca doar teologii au teologie, nu? Iar fr Cristi Barbosu trebuie sa „poata sa rupa” ceva.Dar in nici un caz BISERICA!
   Iti recomand sa urmaresti un cuvintator crestin care spune lucruri extraordinare si ai sa vezi cu cita dragoste: http://youtu.be/XFvemmvzq24
   Fii binecuvintat.

   1. PS. Ma gindesc sa nu ramina ceva confuz legat de exprimarea mea ca ” nu suntem biserica”. Se poate lamuri ca suntem pietre vii in Biserica Domnului Isus, gasim in biblie cuvintele sfinte despre aceasta.

 13. Tristarule ,chiar daca biblioteca din Alexandria a ars ,tu TREBUE sa ajungi in America macar odata !. Poate ca nu vrei ,asa cum nici Adi Gliga nu dorea . Lipsa „dorintei” de cunoastere pe viu a Americii produce si fixeaza in inima multor compatrioti romani o grea ancora a prejudecatilor, ce apoi este reflectata in comentarii ce mustesc in scepticimului acestor bloguri . Uneori o ancora grea si masiva greu de readus sus pe punte ,alteori doar nylon incalcit la maximum ,sfarsit intr-un mediocru ac de pescuit .(ca sa vorbesc in termeni familiari mie !) . Veni Vidi Vici , dragul meu Tristar !. Cat despre dezideratul Autenticei Pocainte, pentru cei mai multi el ramane frumos si amplu prezentat la nivelul plagierilor ieftine , bine ridicat „evreieste” l-a nivelul post-cristic al sarpelui de arama. Atat timp cat Semnul Crucii nu produce dilatari de pupile , vibrare in inima si FIORUL DRAGOSTEI CRESTINE ,restul sunt doar speculatii de casta, jar pe turta locala, retorici de impresie publicistica si efect comercial !. Si. . . sa ne rugam pentru pacea Jerusalemului, daragul meu Tristar !.

 14. Fr. Tristaru
  Ma bucur ca am putut sa ne impartasim parerile in legatura cu mai multe probleme si chear daca in unele avea pareri diferite Ap. Pavel spune in Fil.3.15,16. …si daca in vreo privinta sinteti de alta parere,Dumnezeu va va lumina si in aceasta privinta.Dar in luccrurile in cari am ajuns de aceias parere sa umblam la fel.Cit despre mine ,eu am dorinta ca sa promovam relati bune atit intre noi ca frati indiferent de cultul care apartin; Penticostali ,Baptisti etc. cit si intre biserici si Pastori Pentruca toate aceste deosebiri sint numai pentru viata aceasta efemera ,dincolo vom fi o singura turma si un PASTOR.
  Iti doresc mult HAR si deosebite binecuvintati in viata personala,familie,Biserica cit si in mijlocul celor in care traiesti.
  GOD BLESS ROMANIA & AMERICA.

  1. Multumesc frumos fr Mihet, Domnul sa-ti rasplateasca credinta si binecuvintarile.
   Ca o nota de chitibusar, eu cred ca este mai nimerit sa binecuvintam Africa, China , Indonezia, India, s-0r mai fi…cu nevoi mult…mult…mult mai acute.
   Si ca sa nu raminem fara subiect, as fi foarte bucuros daca fratii care se mai „odihnesc” pe acest blog ar accepta o discutie , tema fiind LEPADAREA DE SINE.
   Spun aceasta si normal ca ma preocupa destul de tare.Motivatia vine din observatiile personale cu privire la drumul crestinului. Domnul Isus ne spune ” daca cineva vrea sa ma urmeze, SA SE LEPEDE DE SINE …” deci este prima cerinta, este prima precizare, este prima porunca de indeplinit cind pornim pe drumul credintei.
   Ramine de discutat daca nu cumva aceasta este PIEDICA nr.1 in mersul pe cale, in mentinerea mersului pe calea ingusta, in asigurarea implinirii celorlalte porunci privind dragostea, facerea de bine, daruirea, si alte lucruri crestinesti.
   Ca nu cred ca este mai mare contradictie si mai paguboasa decit lepadarea de sine in contradictie cu iubirea de sine.Si aceasta iubire de sine (cuprinde si pe cea de bani) este mama tuturor relelor, necazurilor, neimplinirilor, ratacirilor,….etc M-as bucura ca „teologii” sa se abtina, oricum ei sunt ocupati.Discutiile sunt frumoase in partasia dintre frati, nu credeti?

   Mosul meu drag, as vrea sa ma asigur ca tu stii care sunt cuvintele mele si gindurile mele la sfaturile , precizarile, punctarile, atentionarile ,impartasirea bucuriilor si gindurilor tale pentru noi.Domnul sa te poarte in carul lui de biruinta, coplesit cu har si pace cereasca.

   Fiti binecuvintati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: