Interviu cu Cristi Călin

Draga frate Cristi, mai întâi te rog sa te prezinţi?

Pacea promisa de Domnul Isus celor ce-l vor urma sa va umple inimile.

Numele meu este Cristinel Calin macar ca sunt de vita moldoveneasca din zona Vasluiului, nascut la Husi, pe malul Prutului, totusi familia mea locuieste la Codlea jud Brasov. Am 35 ani sunt casatorit cu Ludmila si impreuna Dumnezeu ne-a binecuvantat cu 4 copii

CC

Ai început o lucrare nouă la Chisinau, de ce Chişinău? 

Prin ingaduita si favoarea Domnului Isus, care a promis ca-si va zidi Biserica, am privilegiul sa fiu parte a unei lucrari pe care o face Dumnezeu la Chisinau.

De aproximativ 2 ani ne rugam si lucram impreuna cu Hristos la largirea imparatiei Sale prin inceperea unei noi lucrari, o Biserica locala cu o filozofie de lucrare clara, simpla, viziunea fiind una foarte clara “Glorificarea Lui Dumnezeu prin implinirea Marii Trimiteri – Mat. 28:19-20”, iar toate acestea intr-un spirit de urgenta, intelegand ca traim vremurile de pe urma.

Unde ai slujit până să începi această lucrare?

M-am impacat cu Domnul pe cand eram intr-o goana disperata dupa fericire. Credeam ca aceasta se ascunde in practicile zilnice ale lumii fara Dumnezeu si in sadisfacerea poftelor firesti. Adevarata fericire am experimentat-o cand mi-am predat viata Domnului Isus cu pocainta si credinta in jertfa de la golgota savarsita de Isus pentru pacatele mele.

La numai 3 luni dupa pocainta, intr-un context interesant, Dumnezeu a aprins scanteia dorintei de-a merge in Republica Moldova pentru a predica Evanghelia celor nestiutori. Am reusit sa ajung pe meleagurile Moldovei la 1 an si 3 luni dupa intoarcerea mea la Dumnezeu. Am inceput prin a ajuta 2 biserici locale initiind in cadrul acestor 2 comunitati lucrarea cu tineretul. Una din aceste Biserici este in localitatea Vadul-Lui-Voda din Republica Moldova, iar cealalta in Slobozia, zona Transnistriana. Slujeam simultan in ambele localitati iar pentru 2 ani am facut naveta intre cele 2 lucrari de 3 ori pe saptamana.

Apoi a urmat casatoria mea cu Ludmila. Am incredintat lucrarile incepute unor slujitori nascuti in lucrarile incepute, iar impreuna cu Ludmila ne-am indreptat catre unul din satele Moldovenesti unde nevoia de Evanghelie era asa de mare, incercand sa plantam o lucrare acolo.

Dupa o serie de evanghelizari extraordinare in care Dumnezeu a miscat cu putere inimile celor care erau insetati dupa cuvantul Lui, a venit si perioada prigonirilor. Asa s-a facut ca in una din diminetile de Duminica, pe cand impreuna cu Ludmila am ajuns in localitatea respectiva pentru a tine serviciile de inchinare, in fata locatiei unde savarseam serviciile de inchinare, am fost intampinati de o gloata de oameni cu furci, topoare, coase, etc., in frunte cu primarul, profesorii scolilor din sat, si alti oameni cu vaza, iar toti la unison ne-au „rugat fortat” sa parasim localitatea. Dupa invatatura cuvantului lui Dumnezeu, ne-am scuturat picioarele de zapada (fiind iarna nu era praf pe jos) si am plecat.

Dupa aceasta lucrare impreuna cu sotia am raspuns unei cereri de slujire ceruta din partea unui grup de tigani din zona Fagarasului , am slujit aceea comunitate pentru aprox. 2 ani, pana cand Domnul ne-a chemat inapoi in Moldova.

Reveniti in Moldova, Dumnezeu ne-a dus in zona sudica a Moldovei, in autonomia Gagauzia (tradatori lb. turca). Ajunsi la Comrat, capitala Gagauziei, am inceput sub cerul liber o noua lucrare pe care Dumnezeu a binecuvantat-o intr-un mod deosebit. Imi amintesc cum sute de copii veneau duminica sub cerul liber pentru a auzi Cuvantul Lui Dumnezeu. Am slujit oamenilor in numele Domnului in acest oras aproximativ 5 ani, avand privilegiu sa vedem o noua Biserica locala care a prins viata. Dupa ce am ordinat prezbiteri locali in acesta noua comunitate, ne-am mutat la Chisinau.

La Chisinau am fost pentru 4 ani unul din pastorii unei Biserici locale, cu membri predominant vorbitori de limba rusa. Iar acolo fiind, am primit de la Domnul chemarea de-a m-a implica in lucrarea in care slujesc impreuna cu sotia acum.

Cu ce ocazie ai venit în America?

 Este pentru a doua oara cand vin in Statele Unite , dar este pentru prima data cand am venit împreună cu sotia. Prezenta noastra in statele Unite are legatura cu Evenimentul anual organizat de organizatia cu care noi suntem in parteneriat in lucrarea care o facem.

Partasia Biblica Harvest. In fiecare an organizeaza o conferinta la care sunt invitati toti slujitori care sunt in parteneriat cu ei. Un timp de incurajare, improspatare, si bucurie in Domnul Isus Christos.

Cum vezi perspectiva bisericilor Harvest în România şi Moldova?

Despre perspectiva in slujire, fie ca este dupa modelul Harvest sau altul, nu pot spune mai mult decat ceea ce zicea Pavel:

De altfel, toti cei ce voiesc sa traiasca cu evlavie in Hristos Isus vor fiprigoniti. (2Tim.3:12)

Intentionalitatea cu care Bisericile Harvest Metanoia cauta sa puna accent pe predicare expozitiva a Scripturii, inaltarea si glorificarea lui Dumnezeu prin cantare in duh si adevar, credinta ferma in puterea rugaciuni si vestirea Eangleliei, cred ca reprezinta un cadru perfect pentru cei care sunt interesati sa faca parte dintr-o familia crestina care pune mai mult accent pe continut decat pe forma.

Care sunt planurile de viitor, pe termen scurt şi pe termen lung?

 Impreuna cu sotia ne dorim ca in mijlocul multor ispite si incercari sa ramanem credinciosi menirii pe care Dumnezeu a prestabilit-o pentru noi ca familie.

Am putina incredere in mine insumi, nu am planuri de viitor, asa cum ziceam, daca pot ramane credincios Domnului, atunci ma voi considera o persoana realizata din toate punctele de vedere.

Care este relatia cu Cristi Barbisu?

Pentru fratele Cristian Barbosu am un mare respect. Este unul din slujitorii Lui Dumnezeu de la care  invat smerenia fata de Dumnezeu, dragotea fata de El si semeni, dar ceea ce cred ca este foarte specific la acest om, este dedicarea Lui fata de chemarea si lucrarea încredințata de Dumnezeu Lui!

Facand parte din aceiasi familie spirituala cu fratele Cristian, avem deseori prilejul sa ne rugam si sa ne incurajam in a ramane credinciosi lucrarii, sa gandim asupra misiuni incredintata de Dumnezeu noua ca si episcopi.

Am înţeles că la această conferinţă anuală a bisericilor Harvest, Cristi Barbosu a fost declarat pastorul anului?

Da, asa este. Este o pozitie data de oameni, stiu ca fratele Cristian cauta sa fie apreciat de Dumnezeu, dar stiind prin ce incercari si provocari a trecut in anul acesta, m-am bucurat sa vad ca si alti slujitori apreciaza fermitatea si smerenia acestui om a lui Dumnezeu.

De ce crezi că un om care în România a fost nevoit cu doar 10 luni in urmă să-şi părăsească biserica şi organizaţia din care a făcut parte, aici – pentru acelasi lucru, dar şi pentru modul în care a reuşit să treacă peste acest moment dificil – a fost declarat pastorul anului?

Nu cunosc toate detaliile, dar desigur stiu despre pozitia si intentionalitatea unui grup destul de mic de oameni care au dorit, doresc si probabil vor continua sa doreasca defaimarea si distrugerea imaginii ca si slujitor a fratelui Cristian Barbosu.

Intre comunitatea Harvest si comunitatea care l-a forţat într-un fel să se retragă, sunt cateva diferenta clare de principii si valori.

Te rog un salut pentru cititorii blogului nostru.

Salutul meu se regaseste in Romani 14:

Caci daca traim, pentru Domnul traim; si daca murim, pentru Domnul murim. Deci fie ca traim, fie ca murim, noi suntem ai Domnului. (Rom.14:8)

Dumnezeu sa va binecuvinteze cu puetere si intelepciune pentru o viata traita cu dedicare doar pentru El!

2 gânduri despre „Interviu cu Cristi Călin

  1. Ma bucur nespus sa vad ca pentru aceste zile tarzii, Mantuitorul are si scoate la lupta alesii si vitejii Lui . Slujitori neinfricati ce au iesit in afara zidurilor templelor „competitiei evanghelice”si a Cultului Personalitatii . Au scapat victoriosi din plasa competitiei de casta ,inaltata din egoism teologic si necontrolabila mandrie.Si plini de intelepciune au iesit in afara templelor imbuibarii decorative si arhitecturale . Plini de dragoste ,de Putere , de ravna si curaj pentru vestirea Cuvantului in zari indepartate,ascultand indemnul inimii lor, si-au luat Crucea zi de zi si au pornit realmente in misiune pe Calea Ingusta .Temerari, cu un cuget curat ,cu o inima iubitoare si deschisa, predata in intregime Mantuitorului !.Implinind profetiile si Scriptura, ei merg inainte sa-L propovaduiasca multimilor ratacitoare pe Isus Mesia Cel Viu – Mantuitorul si Regele nostru !.Ce lectie exemplara pentru teologi, doctori si teoreticieni de vreme buna, imbracati pentru impresie ,la costum si cravata .Ce subiect frumos pentru o lucrare de diploma aducatoare si implinitoare de doctorat !. Misiuni pline de sacrificu ,de osteneala si riscuri ,de dezbracare de sine, infaptuite din dragoste.Misiuni infaptuite in numele dragostei ce a ajuns tintuita exemplar de rautatea omenirii, in piroane lungi si ascutite , pe lemnul noduros al Crucii din Golgota !. Misionari de cursa lunga ,ce nu se poticnesc niciodata si nicidecum in fatza baricadelor rautatii .Nu capituleaza in fatza obstacolelor ridicate chiar de cei ramasi in urma. ramasi acasa in comfortabile si aspectuase temple. Criticati si injositi chiar de cei ce zic ca-L slujesc si-l cunosc !. Dumnezeu sa le binecuvanteze drumul si planurile , sa-i ocroteasca sub arpile Lui ,sa-i binecuvanteze in continuare cu multa sanatate si nestavilit curaj !

    Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: