Este Evanghelia Prosperității, mai periculoasă decât Religiile Păgâne!?

Motto: 2 Petru 1:3-7

3 Dumnezeiasca Lui putere ne-a dăruit tot ce priveşte viaţa şi evlavia, prin cunoaşterea Celui ce ne-a chemat prin slava şi puterea Lui,
4 prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe, ca prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti, după ce aţi fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte.
5 De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa;
6 cu cunoştinţa, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia;
7 cu evlavia, dragostea de fraţi; cu dragostea de fraţi, iubirea de oameni.

––-   –   ––-

.
Poate într-un mod mai puțin obișnuit, voi răspunde direct și de la început, la întrebarea enunțată în titlu. Deși s-ar putea să pară un paradox, convingerea mea este că într-adevăr, din mai multe puncte de vedere, evanghelia prosperității este mult mai periculoasa decât religiile păgâne, pentru creștinii nefondați biblic.
 
Și asta deoarece religiile păgâne pot fi recunoscute foarte ușor, chiar și de către cel mai nedocumentat creștin. Orice creștin, cât de superficial și nedocumentat (din punct de vedere teologic) ar fi, știe că fundamentul credinței creștine este ISUS. Atunci când discută cu un mormon, sau cu un martor a lui Iehova, ca să nu mai vorbim de celelalte religii mai îndepărtate de creștinism (budism, hinduism, islam, etc), oricât de slab pregătit ar fi, își va da seama imediat că aceștia îl pun pe ISUS, în cel mai fericit caz, la același nivel cu ceilalți dumnezei ai lor. Este clar că în acel moment se vede lămurit că avem de-a face cu o religie păgâna și nu mai există decât două alternative: dacă este vorba de un creștin bine documentat biblic, o sa încerce să combată prin argumente, iar dacă avem cel expus la aceste învățături este un creștin care nu stă prea bine la capitolul Biblie, se tot duce și nu este deloc interesat de ce au acei oameni de spus. Așa cum am exemplificat, SE POATE VEDEA FOARTE CLAR CĂ ACESTE RELIGII PĂGÂNE NU PREA AU ACCES LA CREȘTINI.
prosperitygospeldropouts
 
Problema majoră și riscul în ceea ce privește Evanghelia Prosperității, este absolut incomparabil mai mare comparativ cu cel al religiilor păgâne.
Evanghelia prosperității, se bazează pe Cuvântul Biblic. Problema este că este adevărul biblic este trunchiat, secționat și folosit doar pe jumătate.
Se scot în evidență doar promisiunile Lui Dumnezeu, nu se pomenește aproape nimic din ceea ce cere Dumnezeu, pentru ca să beneficiem de promisiunile Lui.
.
12-apostles
.
Este adevărat că ne place tuturor să auzim doar mesaje de încurajare, iar pe de altă parte, Cuvântul lui Dumnezeu este plin de ele, dar nu putem să ignorăm restul detaliilor din Biblie. Începând din Genesa și până în Apocalipsa, putem vedea că toate promisiunile Lui Dumnezeu sunt urmate de cuvântul ”DACĂ”
”Dacă te vei smeri și te vei pocăi, te voi binecuvânta”, sau ”Dacă vei părăsi păcatul te voi folosi”. Mai concret, putem citi în Ioan 15-10: ”Dacă păziți poruncile Mele, veți rămâne în dragostea Mea, după cum și eu am păzit poruncile Tatălui Meu și rămân în dragostea Lui” Și multe altele asemenea.
La ce ne ajuta sa ne entuziasmăm în fiecare duminică de mesajele de incurajare, dar peste săptămână vedem că nu se întâmplă nimic.
Astfel de creștini care cresc în asemenea biserici, au toate șansele să-și piardă complet credința în Dumnezeu.
Toate acestea sunt rezultatul predicilor evangheliștilor care, pentru a-i convinge pe oameni să vina la bisericile lor, le propovăduiesc evanghelia doar pe jumătate.
Dacă urmărim întoarcerea lui Pavel la Isus, putem vedea ca încă de la început, lui Pavel i s-a spus și faptul ca atunci când va ajunge la Anania, i se va spune și ce va avea de suferit pentru Isus.
Urmărind bisericile care pun baza mare pe cuvântul Domnului în întregime, nu poți să nu remarci faptul că au membri mult mai maturi, decât cele care le vorbesc oamenilor doar de promisiunile Lui Dumnezeu, fără sa le atragă atenția foarte serios la ceea ce trebuie să facă, pentru a beneficia de acele promisiuni.
Ca și în cazul mântuirii prin har, dacă ne oprim doar la atât, iar viata noastră continuă să fie trăită ca și înainte, iar faptele pregătite de Dumnezeu pentru a trai în ele, nu se vad, acel Măreț Har al Domnului Isus, va deveni zadarnic pentru noi.
Ieșirea din acest pericol, nu este alta decât să ne apucăm serios de cititul și împlinitul Bibliei, serios și în întregime. Altfel, vom fi toată viața duși încoace și încolo de orice vânt de învățătură. Nu poți merge drept pe cale, fără un studiu Biblic temeinic.
Pavel îi avertizează pe Galateni (Galateni-1 Vers 6-10) cu privire la evanghelia adevărată. Merge până acolo că le spune galatenilor, sa nu-l asculte nici pe el, dacă cumva, va veni înapoi cu o altă evanghelie.
Doar evanghelia citita și studiată (întreagă, cu cerințele și promisiunile Lui Dumnezeu) ne va păzi de erezii și căderi de pe calea adevărată.
Domnul sa ne dea lumină deplina în această direcție.
Mike Olari

7 gânduri despre „Este Evanghelia Prosperității, mai periculoasă decât Religiile Păgâne!?

 1. Nu sunt Religiile pagane mai periculoase decat Evanghelia prosperitati(avaritie,egoism ,nemilosi ,fatarnici,laudarosi ,lacomi si multi bani negrii ),sunt toti in acelasi pericol caci traiesc fara frica de Dumnezeu in invatatura dracilor , caci este scris in:
  Luca 13
  1. In vremea aceea au venit unii si au istorisit lui Isus ce se intamplase unor galileeni, al caror sange il amestecase Pilat cu jertfele lor.
  2. „Credeti voi”, le-a raspuns Isus, „ca acesti galileeni au fost mai pacatosi decat toti ceilalti galileeni, pentru ca au patit astfel?
  3. Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel.
  4. Sau acei optsprezece insi, peste care a cazut turnul din Siloam si i-a omorat, credeti ca au fost mai pacatosi decat toti ceilalti oameni care locuiau in Ierusalim?
  5. Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel.”
  Amin!
  Cine cunoaste Evanghelia Domnului Isus Hristos stie ce e bine si ce nu pentru inaintarea Evangheliei adevarate si se fereste de cele false care au impins crestinii in iad ,intrand in afaceri si joburi la negru prin strainatate si activitati de slujire ca sa se imbogateasca ,impinsi de doctrine false .(si eu era sa cad victima acestor „crestini ai prosperitati ” falsii si mincinosii,dar Domnul m-a oprit si m-a scos din mijlocul lor cu brat tare si puternic si multi din ei care au muscat momeala diavolului au cazut rand pe rand de la credinta, cu fam.si copii lor cu tot , am vazut cu ochii mei si daca le-am spus au facut tot ce au putut sa ma elimine din anturajul lor ,m-au evitat ca eram un pericol pentru afacerile si prosperitatea lor ,sunt impotriva oricarei necinstiri a Domnului meu Isus Hristos si Evanghelia Lui ,indiferent de persoana ,poate sa fie si pastor )(Matei23:15).
  Oamenii firesti propovaduiesc o Evanghelie diluata si amestecata cu lumea, de aceea multi cad in cursa celui rau si umbla si fac tot felul de afaceri prin biserici cu muzica,,programe ,filme ,carti nefolositoare crestinilor pentru sfintire si multe alte activitati ca sa se imbogateasca atat bisericile dar mai ales unii din ei .
  Daca era adevarata Evanghelia prosperitati ,toti crestinii de pe fata pamantului trebuiau sa fie bogati si afaceristi si nici un crestin nu mai avea nevoie de ajutoare banesti, de sanatate ,de liniste in famili ,de rugaciuni pentru copii lor pierduti in lume etc.si nici de alte rugaciuni puternice in biserici .
  Asa ca…. fugiti de bisericile care prospera in bani si lux excesiv ,dar crestinii lor merg in iad urmand poftele firii pamantesti si nu urmaresc SFINTIREA SUFLETELOR LOR.
  (Proverbe.19:1)
  Mai mult pretuieste saracul care umbla in neprihanirea lui, decat un bogat cu buze stricate si nebun.
  Amin!

  Eu asa am inteles Biblia si asa vreau sa traiesc ,ca toti sfintii Apostoli au fost MILOSI ,saraci si au murit in saracia lor ,dar au prosperat in largirea si inaintarea Imparatiei Lui Dumnezeu ,cu lepadare de sine,post,milosteni , rugaciuni ,defaimare,prigoana ,batai ,temnite,au fost jefuiti,omorati pentru Adevarata Evanghelie etc.si nicaieri nu scrie ca au fost bogati si ca au inaltat cladiri luxoase ca sa stea in comfort si cu bani multi in conturi .
  Crestinii adevarati nu au voie sa aibe bani stransi in conturi sau averi ,e pacat sa fim hrapareti ,(lacomi de avere)daca murim si vom fi gasiti bogati cu averi sau cu bani multi in conturi ,nu vom intra in Imparatia Cerului.
  Toti banii ,hainele,averile care le avem in plus si de care nu ne folosim ,trebuie date saracilor si celor ,bolnavi , necajiti centre de zi ,orfelinate si misionarilor adevarati nu falsi , caci comoara trebuie sa fie in cer nu pe pamant. 1Corinteni.5:11,Efeseni 5:5
  Asa vad eu lucrurile din prisma Evangheliei adevarate si va iubesc cu iubirea Lui Isus ,Agape.
  Stiu ca toata Biblia este impotriva prosperitatii in bani ,lux,moda ,avere,renume ,etc.si eu la fel .
  Dumnezeu sa ne fereasca pe cei alesi sa nu cadem sau sa fim gasiti in ispita Evangheliei prosperitatii s-au Religii pagane ,e pacat si moartea v-a fi vesnica .:(

  Fiti vesnic binecuvantati de Dumnezeu.

 2. Vezi Maranata, citind postarea ta imi vine un gind, sigur ca mai intii imi cer iertare de la Dumnezeu. Dar, acolo unde spune ” femei nu-i dau voie sa dea invatatura” sau „femeiaa sa taca in biserica”, tu trebuia sa fi exceptia.
  Dar sa revenim la cele sfinte.Rinduiala lui Dumnezeu ramine in cinste fara nici un comentariu.Si nu sunt chemat eu sa impart acuma slujbe. Insa, cred cu tarie ca astfel de situatii, ca sa primim un indemn limpede din sfintele scripturi de la o sora, este tocmai pentru ca barbatii chemati sa-si implineasca slujba au parasit Evanghelia curata a Domnului Isus si ii regasim in buna parte, cu „mai marii lor in frunte” in afaceri si bisnisuri grase. Te rog nu o lua personal, folosesc doar aceasta situatie din blog.
  Nu stiu cit este de adevarata ce se aude cu fr Pustan, bunul Dumnezeu sa-l pastreze curat daca mai are ce pastra conform cu Evrei 6 cu 6, dar sunt atitia care si-au facut adevarate imperii din banul vaduvei si saracului. Si macar ca ei cunosc cuvintul care pentru asemenea persoane este scris numai „VAI” nu au nici o teama.Pentru ca Dumnezeu inca nu a adus vremea de pedeapsa, ei cred ca sunt bine si merg inainte urcind tot mai sus in piramida bogatilor fara sa fie atenti la faradelegea cu care lucreaza.
  Da, este foarte adevarata afirmatia ta: intre evanghelia prosperitatii si „evanghelia”paginilor nu este nici o deosebire.Sunt la fel de pacatoase amindoua. In credinta si in dragostea pentru Dumnezeu nu exista grade de comparatie , exista numai daruire si slujire.Biblia ne spune ca nu putem fi robi la doi stapini, dintr-u izvor curge numai un fel de apa si multe alte situatii (foarte frumoase cuvintele tale din Luca 13 , cu cit mai mult sunt foarte clarificatoare)
  in care vedem gelozia lui Dumnezeu pentru noi.
  Am mai postat cindva un gind in care ma exprimam ca dragostea lui Dumnezeu si credinta in Domnul Isus sunt exclusiviste. Era cred vorba de acel „consens” marea capcana a diavolului prin care crestinii erau invitati sa accepte in baza dragostei si pe ceilalti cu religiile lor. Aceasta este doar o forma perversa de a accepta ca linga Domnul Slavei sa mai fie atasate si gunoaiele acestei lumi.
  Maranata, de ceva vreme meditez la situatia cind Domnul Isus era ispitit aflindu-se pe munte.Ce ii ofera satana? TOT CE SE VEDE !!!! Ba inca mai si spune ca sunt toate a lui.Unii cred aceasta afirmatie, altii nu.Si cei cu evanghelia prosperitatii dupa ce alearga?Tocmai dupa ceea ce se vede.Oare nu au invatat nimic din cuvintele Domnului Isus? Eu am ajuns la o concluzie destul de stranie pina acuma si anume: satana fiind stapinul veacului acestuia s-ar putea sa aiva dreptate.Apoi si nu in ultimul rind, toate acestea impreuna cu pamintul vor arde.Aici imi vine gindul care face cred eu diferenta. Ceea ce da Dumnezeu, lucrarile LUI nu pot arde.Cred ca in acest fel vom putea face diferenta intre binecuvintari si capcanele evangheliei bunastarii. Toti sau majoritatea se vor apostoli dar nici unul nu doreste „privelistea apostolului” descrisa si traita de ap Pavel si ceilalti. Toti vor bogatiile lui Avraam si Iov dar care dintre acestia vor sa duca viata acestor inaintasi? Multi nu au suferit nici macar slaba apasare a sistemului romanesc unde Dumnezeu i-a ingaduit sa se nasca.Cine dintre cei ce „s-au jerfit” trecind clandestin granita a facut-o in mod real pentru credinta si pentru Domnul Isus? Poate cei 10 negociati de Avraam cu Dumnezeu, dar nu mai multi.Pentru ca faptele lor ulterioare ii demasca.Si asa cum tu bine spui, pretul „sinceritatiii” lor cu Dumnezeu il platesc deja prin copii lor care ajung in droguri, sparg banci, fura carduri si alte o sumedenie de faradelegi. Pacatul este si mai mare intucit majoritatea dintre ei definesc aceste lucruri „incercari”, o alta situatie in care batjocoresc lucrarea lui Dumnezeu.
  Multe, foarte multe fatete are aceasta tema, Domnul sa-l binecuvinteze pe fr Mike pentru momentul de chemare reala la trezire.Aceasta este trezirea cred eu nu cresterea tonului si a nivelului de decibeli in adunari.
  Frumoase cuvinte ai primit prin Duhul Sfint, fii binecuvintata.
  Fiti binecuvintati cu pace si har sfint.

  1. Frate Tristarul ,pe drept numindu-va asa ca va vad suferinta pentru aceste biserici si crestini decazuti din Har si binecuvantari duhovnicesti, vad ca spuneti mult adevar in postari ,va dau dreptate .Domnul sa va binecuvanteze!
   Mesajele mele si suferinta mea este aceasi cu a dumneavoastra ,chiar daca sunt femeie cred ca sunt una care slujeste Domnului ,ca Maria Magdalena sau alte crestine slujitoare din Biblie.

   Sa va spun cate ceva despre credinta mea.
   Atata timp cat cuvintele si invataturile mele sunt pentru zidire,mustrare , indemn Biblic ,cred ca si femeia are si ea locul ei in trupul Lui Hristos Isus .
   Caci biserica Lui Isus (nu cele locale care s-au stricat cu moda si sistem lumesc) nu ar inainta fara acele femei credincioase in slujire.Unele crestine intradevar dau invataturi bune, dar altele se preocupa numai de moda,coafuri ,manichiuri,macheaje,cafele ,cleveteala ,(gaini puturoase )si au si alte indeletniciri nebiblice,eu cu acele femei nu ma aseaman deloc si nici nu am partasie cu ele ,ca nu ma potrivesc la vorba cu ele ,ma plictisesc in preajma lor ca nu cunosc Biblia ,multe femei habar nu au cum se mananca Biblia ,va spun eu,cu Biblia deschisa zilnic de doua sau trei ori pe zi si rugaciune fratilor si surorilor si Aminul nostru sa fie AMIN, nu …poate ca maine .
   Daca Biblia spune ceva si crestinii fac altcumva ,nu sunt crestini,sunt pervertitori si mincinosi ,ei spun Amin ,dar nu cred si nu fac asa .Eu ii cunosc pe crestini dupa Biblie .
   Intotdeauna cea mai placuta partasie am avut-o in prezenta fratilor si a pastorilor credinciosi si am invatat de la ei ce trebuie sa fiu si sa invat si pe altii ,de aceea dau invataturi ,vorbesc si mustru ca si un barbat .
   Ca si de la fr.Mike ,invat multe invataturi si exemple bune ,(imi place sa urmaresc acest blog ),Dumnezeu sa il binecuvanteze ,ca are viziune si dorinta de a recastiga crestinii pierduti prin aceasta lume pagana.
   Sunt putin diferita de alte femei , si sa fie in clar pentru toti cititorii acestui blog .
   Exista si Vulturi femei ,nu numai barbati ,binenteles nu dau sfaturi si invataturi in biserica(doar in afara ei) ca acolo imi cunosc atributia de femeie supusa cu frica Domnului,dar daca eu ard pentru Domnul cu focul acela ca femeile de la cincizecime ,nu pot sa tac,de 8 ani sunt tot asa si nimeni nu ma poate opri ,daca a incercat cineva sa ma opreasca Domnul i-a si pedepsit aspru si mie imi spune sa continui ce am de facut ,eu am de dus o lupta pe acest pamant ,Lupta cea buna a Adevarului Lui Dumnezeu,CU BIBLIA.
   Intotdeauna voi fi numai de partea adevarului Lui Isus si nu de partea celor care pervetesc Biblia dupa bunul lor plac ca sa isi satisfaca poftele lor personale si profesionale si duc pe unii crestini in ratacire.Traim vremuri grele de aceea e nevoie si de femei si de barbati in slujire si invatatura duhovniceasca.Uneori adevarul e crud si rusinos ,dar el trebuie spus pe nume si rezolvat cu Biblia ,cine asculta bine cine nu…treaba lor,ca s-au alipit de idoli .Osea 4 :1-19,2Timotei 3:1-17
   Sunt impotriva Evangheliei prosperitatii care au adus Bisericile si adunarile Lui Dumnezeu si pe crestini in iad si haos ,CU PUTEREA SATANEI ,
   2 TESALONICENI 2:1-17
   11. Din aceasta pricina, Dumnezeu le trimite o lucrare de ratacire, ca sa creada o minciuna,
   12. pentru ca toti cei ce n-au crezut adevarul, ci au gasit placere in nelegiuire, sa fie osanditi.Amin!

   Crestinii de azi ,unii ,sunt mintiti si manipulati de fortele celui rau ,tinerii si nu numai sunt tot mai preocupati de lume si lucruri lumesti (mai ales de telefoane si afaceri )decat de Adevaruri Biblice ,de cand s-au introdus in Biserici ajutoare cu bani , moda,lux,sisteme muzicale ,mixaje si vedetetisme ,artisti comercianti ,reflectoare cu lumini sau alte lucruri de fatada, ca sa dea bine la Tv ,youtube si la crestinii lumesti ,(caprele) tinerii chiar si copii de pastori sunt cazuti in lume cu anturaje si preocupari lumesti ,da chiar ei cei din biserici se preocupa de orice in afara de SFINTIREA SUFLETELOR CRESTINILOR CARE LE CALCA PRAGUL.Toate certurile si dezbinarile in adunari vin din acelasi motive,mandrie,lacomie,hrapareti ,goana dupa bani ,functii bisericesti ,etc. .
   Si acum vor trezire ,tot ei pastorii ,multi farisei sunt pe acest pamant si mai zic de Religiile pagane !!,Este tarziu sa mai fie o trezire ,atunci ar trebuie toti sa renunte BISERICILE SI MAI ALES PASTORII ,la tot ce e lumesc in biserici ,numai cu becuri sa ramana in ele sa vada sa citeasca Biblia si Harfa,atat ,fara telefoane s-au videoproiectoare si multe alte idolatrii ,exact cum erau crestinii convertiti in urma cu vreo 100 de ani .Cea ce e imposibil in zilele de azi ,dar Dumnezeu poate sa ii sfarame pe ei si sa invie oasele crestinilor ramase printre ei ,intr-o zi Dumnezeu va poruncii oaselor sa invie ca in Ezechiel 37 .:(
   Daca vine necazul peste ei ,pastorii,e pe buna dreptate,este scris despre ei .IEREMIA 23 :1-40
   Sa sufere daca nu se pocaiesc ,ca si ei au ratacit pe crestini de la Adevar si i-au imprastiat prin lume si i-au indemnat la sisteme lumesti si pastorii s-au lafait in bani si lux ,SE PREOCUPAU DE CUM ARATA BISERICA IN INTERIOR SI FATADA SI CUM DA LA SUNET SI LUMINI ,nu de cum sa arate crestinii in interior si in afara lor prin lumina Evangheliei ,au lasat in biserici SI MANDRIA SI LACOMIA SI CURVIA ,(moda cu fuste scurte,stramte,macheaje , tocuri,coafuri si multe alte destrabalari in biserica ,chiar si preacurvii si curvii intre ei ,)pe cand altii sufereau de foame si spirituala si fizica ,de boli ,de necazuri ,divorturi si multe alte suferinti.
   Au numai o foma de evlavie dar nu cred in puterea Lui Isus de transformare. Dumnezeu si azi face din pacatosi ,SFINTI IN HRISTOS,dar nu in bisericile lor moderne ,ci in afara lor ,caci ei nu cred in asa ceva ,in sfintire si Botez cu Duhul Sfant.

   Dumnezeu sa aiba mila de noi toti sa ne trezim pana nu e prea tarziu.

   Fiti binecuvantati cu totii.

 3. AMIN !
  Doar un gind ca sa avem si putina liniste in suflete. Eu sunt inca la inceputuri de drum in credinta, dar Dumnezeu a ingaduit un lucru foarte interesant (zic eu) in dreptul meu. Pricep ceea ce citesc, ma intereseaza ceea ce aud numai daca corespunde cu textul biblic si, lucrul cel mai important, MINTUIREAA ESTE PERSONALA!!!! Deci se intelege ca TREBUIE sa suferim pentru frati, dar ceea ce eu tot scriu pe aici este ceea ce am inteles din biblie si ma gindesc ca cineva poate sa foloseasca spre corecta inspiratie sau…sa neglijeze dupa bunui plac.
  Insa asa cum spui, Dumnezeu ne-a lasat sa cunoastem planul LUI, dragostea LUI si HARUL LUI si in acelasi timp este scris limpede ca EL NU SE LASA BATJOCORIT!
  Toti vorbesc de pacate cu parere de rau ,apoi vin cu bocete ca vor sta pe ultima banca ceva vreme, vo fi iertati si…dupa aceea o iau de la capat.Dar Evrei 6 cu5- 6 si pe acolo, oare la cine se refera? De ce nu accepta nimeni asa cum este scris in 1 Ioan 3 cu 9, oare chiar nu pot crede ca cine este nascut din Dumnezeu NU MAI POATE PACATUI? Toti vin cu motivatii ca sunt carne, ca sunt oameni, fara sa-si dea seama ca ap Pavel a spus AM MURIT, NU MAI TRAIESC EU CI HRISTOS TRAIESTE IN MINE !!!! Si in aceste conditii Hristos mai poate sau EL pacatuieste cumva? Iarta-ma Doamne.
  Din toata biblia si mai ales din Evanghelii si Epistole se scoate aspectul de slabiciune .Da asa este, ca oameni suntem slabi, dar cum ramine cu nasterea din nou, nasterea din Dumnezeu? Cum ramine cu copii de Dumnezeu? Copii de Dumnezeu pacatuiesc? NUUU!
  Ap. Pavel spune : POT TOTUL IN HRISTOS CARE MA INTARESTE!!!! Ce inseamna totul pentru acesti slabanogi lumesti si fariseici? Ei nu isi dau seama ca Dumnezeu a lasat in biblie si posibilitatea de a ii cunoaste asa cum sunt? FAPTELE LOR ii arata, ii dau pe fata.Chiar daca lipsesc vasele de lucru care sa-i descopere, Dumnezeu a mai lasat o cale prin care pot fi cunoscuti.
  Multe se pot vorbi si cu suport biblic, dar, traim ceea ce vedem si sa ne ajute bunul Dumnezeu sa nu facem ceea ce prezentam in cuvintele noastre de mustrare.
  Cit despre tine Maranata, este decizia ta ce si cum faci, dar, credinta ta scumpa, vrei nu vrei trebuie sa o asezi in cuvintul Domnului. Nimic din judecata ta, din analizele tale, totul trebuie pus sub cuvintul bibliei si a calauzirii Duhului Sfint. Iar rinduiala este pusa de Dumnezeu clar prin cuvintele apostolilor, tocmai pentru a nu o lua inainte fara temei.
  Si , as prefera sa nu mai spui „in biserica” ! BISERICA lui Isus este fara pata, fara zbircitura, ori asta ma face sa cred ca adunarea noastra nu este altceva decit anticamera unde crestinii, asa cum spui tu TREBUIE SA SE SFINTEASCA, iar cind v-a veni Domnul Isus, atunci cind se va arata vom fi ca el, atunci isi va lua BISERICA, aceasta fiind formata din ceea ce va lua EL nu ceea ce credem si afirmam noi care cum vrem.Asa cred.
  Fii binecuvintata cu har si pace sfinta.

  1. Amin!
   Credinta mea am sa o asez in cuvantul Domnului ,nu prin vorbe ,ci prin fapte si eu sunt la inceput de drum ,pana sa imi pot demonstra biruinta in credinta ,incerc sa fac pe plac numai Domnului,caci numai traiesc eu ci Hristos traieste in mine si cea ce El a inceput cu mine va duce la bun sfarsit.1Petru 1
   Prin sangele Lui sunt cea ce sunt ,nu prin meritul meu.
   Eu nu mai pot sa fac tot ce vreau eu ,sunt oprita de la multe lucruri care le faceam si imi placeau inainte de a fi convertita.Deci e clar ca Isus este in mine ca altfel traim mai departe exact ca inainte ,in placeri si pofte lumesti mintind pe Dumnezeu si oamenii.Credinta mea e ancorata numai pe Cuvantul Domnului fara un alt sprijin sau doctrina.
   Si vai de mine daca mustru pe cineva si eu fac la fel ,stiu ca ma va astepta osanda.
   Asa ca ,stiu ce si cum si cui ii vorbesc,caci vorbesc numai din cea ce aud si vad,daca gresesc e vina lor ca ei mint si imi dau motive de pacatuire ca sunt fatarnici impotrivitori la vorbe,unii abia asteapta sa fie mustrati ca sa ii raneasca si sa ii ocarasca cu dispret ,pe cei care le vor binele.Isi vor lua pedeapsa de la Dumnezeu ,oricine ar fi ei .
   Vai cat suntem de mintiti si de inselati si de multe ori cadem in cursa lor de pacate ,noi le vrem binele iar ei ne ocarasc si ne resping .Multi oameni din prea multa mila si ajutorare au murit ei insisi si-au dat si viata pentru cei care nu meritau decat indiferenta

   1Petru 3: 8. Incolo, toti sa fiti cu aceleasi ganduri, simtind cu altii, iubind ca fratii, milosi, smeriti.
   9. Nu intoarceti rau pentru rau, nici ocara pentru ocara; dimpotriva, binecuvantati, caci la aceasta ati fost chemati: sa mosteniti binecuvantarea.
   Amin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: