O amintire binecuvântata cu Dorel Popa

Îmi aduc aminte cu plăcere și nostalgie, de acea iarnă binecuvântată din Craiova. După mai mulţi ani petrecuți evanghelizând, prin zona Olteniei, a venit și timpul să punem în practică o lucrare pe cât de grea, pe atât de necesară în acea zonă arida, a Olteniei. De fapt, era ceea ce DUMNEZEU ne-a direcționat să facem. Împreună cu echipa Family to Family și pastorul din zona Craiovei, Sami Trif, am început să ne facem planurile de evanghelizare, care avea să ţină 15 zile.

Această evanghelizare s-a ținut la Casa de Cultură a studenţilor din Craiova și trebuia să aibă ca scop plantarea unei biserici în Craioviţa Nouă, cartier cu peste 100,000.00 locuitori, fără nici o biserică evanghelică. La una din cele 15 seri de evanghelizare, printre  invitaţii din ţară și străinătate, a fost invitat și Dorel Popa (pe atunci primarul orașului Arad), pentru a predica.

Doru Popa

În dimineața zilei când trebuia să vină spre Oltenia, am primit un telefon de la el, prin care mă anunța că, ceva foarte important a intervenit și nu mai poate sa onoreze invitația. Era o situație destul de neplăcută, mai ales ca era anunțat și lumea aștepta să-l vadă acolo. O parte din audienţă, chiar a venit să vadă cum arăta un primar pastor. Dezamăgirea era sa fie mare. Am mai făcut cu el câteva  schimburi de telefoane, dar în final, a trebuit sa renunț. Plecasem din Arad spre Craiova, singur în mașină. Începusem să mă rog, pentru rezolvarea problemei. La un moment dat, Domnul mi-a pus pe inimă să predic eu. Mă gândeam că poate or fi oameni mulțumiți și cu un american, dacă primarul nu a putut să vină. Nu mi-a fost de loc ușor drumul de la Arad la Craiova, știind asteptările publicului pentru seara respectivă. M-am încrezut în Domnul și am încercat să mă las folosit de DUMNEZEU. Bineînțeles, că eu fiind responsabil de organizarea acestei evanghelizări, înainte să predic, am cerut scuze publicului pentru faptul că d-l primar al Aradului. (Dorel Popa) nu a putut să participe, datorita obligațiilor de servici și că nu a fost o farsă. Prin Harul Domnului s-a finalizat cu bine și acea seară, ca de fapt toate cele 15 seri de evanghelizare. Rezultatul a fost că astăzi în Craioviţa Nouă este o biserica evanghelică, care numără peste 150 de membri. Cu ajutorul Domnului, chiar mâine seara (marţi seara) vom avea o evanghelizare în aceasta biserică. Domnul a binecuvântat deosebit această lucrare.

Iar acum punctul la care am dorit să ajung, care îl implică direct pe Dorel Popa, chiar dacă nu a fost prezent acolo, la acea evanghelizare:

În una din multele mele vizite în ţară, în acea zonă, eram în casa fratelui pastor, Sami Trif.
La un moment dat, o soră dintr-o biserică din oraș a venit în vizită la familia Trif.
După câteva schimburi de vorbe, îmi zice; „Frate Mike eu trebuie să vă mărturisesc ceva foarte important!
La evanghelizarea ţinuta de d-voastră în Craiova, eu am vorbit cu soțul meu, și l-am rugat să participam și noi, la care el mi-a spus, categoric, NU. Eu nu am ce căuta împreună cu astfel de oameni. Am tăcut și n-am mai zis nimic, pentru a evita scandalul.
Apoi a venit ziua în care am auzit vestea bună că în seara următoare va veni pentru predică Dorel Popa (primarul Aradului). L-am provocat din nou pe soțul meu, care mi-a zis ca el nu merge, dar dacă este vorba să vină o personalitate, atunci pe mine mă lasă să particip. M-am bucurat mult de faptul ca mi-a dat voie să merg. În seara acea Domnul s-a atins de mine şi mi-a dat mântuirea Sa. Imediat după această evanghelizare, am facut botezul în apă şi  până astăzi sunt mulţumitoare lui DUMNEZEU de felul în care a lucrat ca să-l pot şi eu găsi.”

Toată Slava și Gloria o dăm doar Domnului, pentru acest caz pe cât de amuzant, pe atât de binecuvântat. În concluzie, eu mă întreb, cum l-a folosit DUMNEZEU pe DORU când a fost prezent la atâtea evanghelizări, dacă l-a folosit  pentru mântuirea acestei femei, fără să fie prezent? NUMAI DUMNEZEU POATE RĂSPUNDE LA ACEASTĂ ÎNTREBARE!

Mult prea devreme a plecat, zicem noi, dar DUMNEZEU este suveran și face cum dorește.
Doresc din partea mea și a echipei Family to Family, Sincere Condoleanţe Familiei și mângâiere din partea celui care o poate da.

Mike Olari

3 gânduri despre „O amintire binecuvântata cu Dorel Popa

  1. Mosule, nu ma lasa in nestire, te rog frumos „tradu-mi” si mie ce este cu atita „dor si rivna” pentru … ( nu stiu ce titlu sa pun) Vladimir Pustan ?
    Gurile de prin jur spun ca nu e a buna, ca DNA cica a dat navala si pe la cele case ale
    „mai marilor”, a „celebrilor”, …oare sa fie adevarat? Zic si eu asa in lipsa de stiri.
    Fii binecuvintat Mosul meu drag.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: