O vizită la Anei Valentin

Iată omul ! Anei Valentin!

photo(6a)
În ultimele săptămâni, v-am prezentat în câteva episoade, un fragment din viaţa unui bărbat care a fost încarcerat la Penitenciarul din Aiud, unde a suferit cumplit.

Cu ajutorul lui DUMNEZEU, astăzi, după o călătorie de câteva ore, am reușit să-l vizitez la domiciliul lui din Baia Mare. În ciuda celor 91 ani împliniți, Anei Valentin are încă o minte ageră și o memorie de invidiat.

photo(5a)

După o discuție de aproximativ 3 ore (totul înregistrat, cu acordul lui), mi-am dat seama că timp pe 3 ore, am stat faţă în faţă cu un om care a avut o viaţa zbuciumată, demna de un film. Mai are o singura dorință. Înainte să place de pe acest pământ, doreşte să-şi poată vedea și strânge în braţe pe singurul lui fecior, pe care nu l-a mai văzut de 36 de ani. În timpul discuțiilor noastre, mereu a izbucnit în plâns, de dorul fiului său.

Este conștient ca ziua plecării lui este aproape, și se teme că nu-l va mai vedea.

photo(7a)

Înainte să ne despărțim l-am îmbrățișat în locul fiului său, lăsându-l în urmă, aproape fără cuvinte.

Va urma…

Mike Olari

9 gânduri despre „O vizită la Anei Valentin

  1. Reblogged this on Persona and commented:
    L-am cunoscut pe Valentin Anei in anii 70-60, pe cind inca traia unchiul meu, Petru Manastireanu, care locuia in Baia Mare.
    Sper ca cineva sa poate faca cit mai curind o unterviu serios de istorie orala, cu acest martor al istoriei evanghelice din Romania sub comunism.

    1. Mai oral (ori vocal)decit propriul lui fiu , cam cum si ce crezi ca ar putea spune altcineva?Cine poate fi mai documentat decit Lee Robert Grant cu sprijinul celui mai mare luptator anticomunist , MIP ? Sau stii ceva si vrei sa rosteasca altii, ca deh…tine de meserie.

  2. Trist si dureros fiindca a trecut la cele vejnice si dorinta lui nu a ajuns implinita sa isi imbratiseze fiul!Sunt bucuros fiindca am avut ocazia sa il intilnesc ,sa il cunosc si sa comunicam ….Dumnezeu sa il odihneasca in pace…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: