O vizită la Anei Valentin

Iată omul ! Anei Valentin!

photo(6a)
În ultimele săptămâni, v-am prezentat în câteva episoade, un fragment din viaţa unui bărbat care a fost încarcerat la Penitenciarul din Aiud, unde a suferit cumplit.

Cu ajutorul lui DUMNEZEU, astăzi, după o călătorie de câteva ore, am reușit să-l vizitez la domiciliul lui din Baia Mare. În ciuda celor 91 ani împliniți, Anei Valentin are încă o minte ageră și o memorie de invidiat.

photo(5a)

După o discuție de aproximativ 3 ore (totul înregistrat, cu acordul lui), mi-am dat seama că timp pe 3 ore, am stat faţă în faţă cu un om care a avut o viaţa zbuciumată, demna de un film. Mai are o singura dorință. Înainte să place de pe acest pământ, doreşte să-şi poată vedea și strânge în braţe pe singurul lui fecior, pe care nu l-a mai văzut de 36 de ani. În timpul discuțiilor noastre, mereu a izbucnit în plâns, de dorul fiului său.

Este conștient ca ziua plecării lui este aproape, și se teme că nu-l va mai vedea.

photo(7a)

Înainte să ne despărțim l-am îmbrățișat în locul fiului său, lăsându-l în urmă, aproape fără cuvinte.

Va urma…

Mike Olari

9 gânduri despre „O vizită la Anei Valentin

 1. Reblogged this on Persona and commented:
  L-am cunoscut pe Valentin Anei in anii 70-60, pe cind inca traia unchiul meu, Petru Manastireanu, care locuia in Baia Mare.
  Sper ca cineva sa poate faca cit mai curind o unterviu serios de istorie orala, cu acest martor al istoriei evanghelice din Romania sub comunism.

  Apreciază

  1. Mai oral (ori vocal)decit propriul lui fiu , cam cum si ce crezi ca ar putea spune altcineva?Cine poate fi mai documentat decit Lee Robert Grant cu sprijinul celui mai mare luptator anticomunist , MIP ? Sau stii ceva si vrei sa rosteasca altii, ca deh…tine de meserie.

   Apreciază

 2. Trist si dureros fiindca a trecut la cele vejnice si dorinta lui nu a ajuns implinita sa isi imbratiseze fiul!Sunt bucuros fiindca am avut ocazia sa il intilnesc ,sa il cunosc si sa comunicam ….Dumnezeu sa il odihneasca in pace…..

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: