Ti-a murit VISUL? VIZIUNEA? Nu te grabi!

Viziunea ta – trebuie s-o „urmezi”!

Pavel avea o misiune. Calatorea fara bagaje, practica disciplina personala, evita lucrurile ce-i distrageau atentia si isi mentinea privirea asupra tintei. „Fac un singur lucru: uitand ce este in urma mea si aruncandu-ma spre ce este inainte, alerg spre tinta.” (Filipeni 3:13-14) Companiile de succes traiesc conform unei devize pe care toti membrii echipei o inteleg, ei o au inaintea lor tot timpul. Dumnezeu i-a spus lui Habacuc: „Scrie proorocia si sap-o pe table, ca sa se poata citi usor!” (Habacuc 2:2) Trebuie sa-ti notezi viziunea pe ceva, sa o citesti regulat, sa ti-o amintesti mereu si sa traiesti cu ea. Cel mai mare dusman al tau nu este opozitia, ci lucrurile care-ti distrag atentia. Ai auzit vreodata „de elefantul alb”? Cand imparatul Siamului dorea sa distruga un dusman, se spune ca ii daruia un elefant alb. In acele vremuri, elefantii albi erau considerati sacri si nimeni nu indraznea sa refuze darul imparatului. Problema era ca elefantii albi nu puteau fi pusi la munca, dar trebuiau hraniti – mult! Deci, darul imparatului ajungea sa provoace prabusirea inamicului. Atentie! Pazeste-te de „elefantii albi” care iti fura timpul, energia si resursele. Pentru a-ti proteja viziunea, traieste conform acestor cuvinte: „sa dam la o parte orice piedica si pacatul care ne infasoara asa de lesne, si sa alergam cu staruinta in alergarea care ne sta inainte. Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus, care pentru bucuria care -I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. Uitati-va, deci, cu luare aminte … pentru ca nu cumva sa va pierdeti inima, si sa cadeti de oboseala in sufletele voastre” (Evrei 12:1-
De cinci ori ciitim in Geneza capitolul treizeci si noua” „Domnul a fost cu Iosif”. Simte-te incurajat: Dumnezeu lucreaza in situatia cu care te confrunti chiar acum. De unde a capatat Iosif intelepciunea de a conduce poporul? Din confruntarea cu propriile probleme de familie, din confruntarea cu personalul lui Potifar si prin conducerea unui sistem de inchisoare. Asemenea treptelor unei scari, toate acestea l-au dus spre varf. Sa observam cum a functionat: fratii lui l-au vandut negustorilor de sclavi ismaeliti, care l-au vandut lui Potifar, care l-a trimis ininchisoare unde l-a cunoscut pe paharnic, care l-a prezentat lui Faraon, care l-a facut Prim Ministru peste Egipt, implinindu-i visul. A fost usor? Nu, cand a venit vremea, „l-a incercat Cuvantul Domnului” (Psalmul 105:129). Viziunea ta va fi „incercata”; prin situatii care fie te vor forma, fie te vor distruge. Bill Gothard descrie acest proces drept nasterea viziunii, moartea viziunii, si invierea viziunii. Cand nu ai fonduri,, prieteni, si nu mai poti lupta (etapa mortii), adu-ti aminte de cuvintele Domnului Isus: „daca grauntele de grau, care a cazut pe pamant, nu moare, ramane singur; dar daca moare, aduce multa roada” (Ioan 12:24). cand viziunea ta moare, iar Dumnezeu o readuce la viata, incepi sa vorbesti si sa te porti diferit. Cu eul miscorat si cu harul inmultit, incepi sa spui,ca psalmistul” „O! daca n-as fi incredintat ca voi vedea bunatatea Domnului pe pamantul celor vii!” (Psalmul 27:13). In acel moment Dumnezeu zambeste si spune: „In sfarsit ai priceput!”

 

9 gânduri despre „Ti-a murit VISUL? VIZIUNEA? Nu te grabi!

 1. Mike ,tu ai tras ( „jump” ) concluzii in aproximativ trei ore „de interviu” ; lui Mosu’ i-au trebuit saizeci si doi de ani !

  Apreciază

 2. . . imaginare , la „vorbitor” in Popa Sapca, Rahova, Vacaresti , Aiud, Gherla !. Cate ore a petrecut Isus impreuna cu Iuda ,dupa ce si-a incasat punga vanzarii (tradarii) ??!!

  Apreciază

 3. . . . in final, inclusiv tacerea „vorbeste ” articulat, raspicat si deslusit uneori , reusind sa genereze sanatoase si obiective concluzii !. De ce eviti sa ma suni ori sa-mi trimiti copia interviului cu tatal meu pentru o disputa analitica de limpezire si elucidare a ADEVARULUI ??!. De ce ai cenzurat comentariul meu la subiect, limpede ,concluzional si explicativ ??!!. Te-ai dus la Baia Mare cumva pentru reating ??!! .Comentariul meu ce am incercat sa-l afisez pe blogul tau izvora din sentimente sincere ,izvorate din inima mea tulburata de falsitatea manipulativa si fatarnicia de care a dat dovada intreaga lui viata . A fost un comentariu lipsit in intregime de foul language , aducator de sincera lamurire , pusa in lumina si pe pastamentul convingerilor mele de urmas loaial Mantuitorului meu -Isus- Hristos ! . Eu nu doresc si nu am dorit niciodata sa beneficiez ori sa speculez manipulari de publicitate speculativa , lipsite in intregime de dragostea de semeni. Tatal meu , intreaga lui voata a cautat (moldoveneste vorbind !)sa traga oamenii de limba, sa culeaga date si informatii ,sa fie mereu in control , sa domine emotiv, se se laude pastelat si impresiv , la nesfarsit cu actiunile si faptele lui de veteran de razboi , sa impresioneze (moldoveneste vorbind !) pe toti acei cu care a venit in contact si pe care a reusit sa le capteze atentia !. Din mandrie ,intreaga lui viata a dorit arzator sa-i mearga numele , mai ales in randul celor pe care urma sa-i castige sentimental (precum pe poetul Traian Dorz) si apoi sa-i vanda Securitatii . In primul rand si-a cautat simpatizanti si admiratori in randul „vaselor mai slabe ” a femeilor ,sotiile pastorilor vizati de Securitate ,ce-l invitau in familie ,la masa ,si ii facilitau accesul spre punctele cheie in a culege informatii utile miilor de note informative pe care le scria detaliat,si minuscul de marunt. A cautat cu tot elanul si capacitatea lui de manipulare emotiva sa-si etaleze necontenit personalitatea si egocentrismul capacitatii lui intelectuale. Un slujitor loaial diavolului , de un egoism feroce , impresurat de grelele si apasatoare lanturi de mandrie. Un loser orb si surd pentru CUVANT ,canditat la numarul celor multi, pierduti pe veci ! (putin spus !). Il port necurmat pe tatal meu in raugaciuni ,facute la timp si nelatimp ! !. Draga Mike , daca tot te-ai aventurat si ai intrat crestineste si nu ca un intrus iin familia in care Mosu’ de la nasterea lui a fost decalart drept -paria-, iti ramane sa impartasesti si tu , vrand nevrand ,neclintitele mele convingeri !. God bless you !( and yours !)
  sincerly, Mosu ‘
  p. s. La Sacuieni , undeva in Bihor ,dupa sosirea mea in State au murit bunicii mei .Parintii tatalui meu. Nu i-am cunoscut si nu i-am vazut niciodata.Tatal meu impreuna cu ei,au evitat intreaga mea copilarie sa vina sa ma vada . In anii de inchisoare, la fel !. Nimeni nu a venit sa-mi spauna macar o vorba buna . Tacere de mormant . Eram si devenisem o povara , un deseu al societatii socialiste ,o pricina de rusine in viata lor !. Am unchi – medicul Edward si matusa Zizi- bucuresteana ,o sora vitrega -Delia ,pe care niciodata nu i-am intalnit. Ce efort a facut acest „tata crestin „,pastor al bisericii lui Hristos, sa-mi insufle si mie ,de mic copil , sa-mi sadeasca in inima mea ,dragostea si afectiunea familiala ??!!. . . . . . Nimic, Nada , Zilch,Duble Zero ! . Dumnezeu sa-l ierte !

  Apreciază

  1. Mosul meu drag, sunt uluit. Este o mare performanta sa faci casting din durere, dar sa mai fie si din durerea pierderii unui suflet, chiar ca este de „olimpiada”.
   Daca din postarea ta poate fi pusa doar o atit..doar o atit de „importanta intrebare,
   oare despre ce vorbim? Si bunul Dumnezeu sa ma ierte, dar de ceva vreme, am un simtamint atit de placut si de linistit la adresa fr Mike , ca daca ar trebui sa-l explic in continut cred ca n-as avea suficiente cuvinte. Socot cu mintea mea ca cel rau vrea sa-si ia si el partea lui lumeasca, fireasca…
   Sa ne rugam lui Dumnezeu ca sa ne aduca lumina LUI sfinta in suflete si mai ales, sa faca Dumnezeu ca rugaciunile noastre si stradaniile noastre sa fie incununate cu o marturisire sincera inaintea lui Dumnezeu a pastorului Anei Valentin, aceasta fiind singura si sigura deschidere spre mintuirea sufletului lui.A scoate pe unii ca din foc, este o „misiune speciala” incredintata credinciosilor de catre Domnul Isus. Si eu mai cred ca mintuirea sufletului tatalui tau natural s-ar constitui in cel mai bun balsam vindecator pentru sufletul tau Mosul meu iubitor de dreptatea lui Dumnezeu.. Asa inteleg eu la aceasta vreme si iartati-mi indrazneala gindurilor mele.

   Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: