Pastorul Iacob Coman, face o mărturie şocantă!

Un frate pastor mi-a recomandat să ascult mesajul pastorului adventist Iacob Coman, care se pare că s-a lăsat ,,pradă” sincerității și s-a apucat să spună lucruri pe care – pot sa mărturisesc – nu le-am mai auzit niciodată, și nici nu am crezut că o să le aud vreodată din gura unui pastor, și mai ales spuse public, de la amvonul bisericii.

Aproape că încep să am curajul să cred că ne aflăm în faţa unei treziri spirituale, de mare anvergură, trezire pe care o așteptăm cu toți de foarte mult timp.

Din istoria biblică aflam că atunci când un împărat bun și cu frică de Dumnezeu, a urcat pe tron, el a început prin a-și asuma păcatele poporului, începând să-și ceara iertare de la Dumnezeu, în numele poporului, (Nemia, Daniel, etc), după care Dumnezeu a început să lucreze cu acel popor și să aducă trezire și zile bune pentru popor.

Dar să revin, la predica acestui pastor, care are un subiect foarte dur, adresat în primul rând pastorilor, dar și ascultătorilor.

Iacob Coman recunoaște public păcatul de care este afectat tot poporul, dar mai ales, pastorii.

Sinceritatea cu care își recunoaște acesta păcatele, nu numai pe ale sale, dar spune ca este o stare generală, lucrul acesta ma face să cred că se fac pași (chiar dacă mărunți) spre o trezire, fie ea şi în cercuri restrânse.

Sper să se molipsească și alți păstori, de la acest pastor sincer, fiindcă astfel poate se va îndura Dumnezeu și va aduce trezirea intre noi, lucru de care avem nevoie, ca de aerul pe car-l respiram în fiecare moment.

Aşa cum am specificat anterior, Iacob Coman aparţine bisericii Adventiste. Oare sa fie această problemă doar a  lor, a fraților adventiști?

Oare sa fie doar cate un caz izolat, chiar și în rândurile lor?

Dar dacă situația este extinsă, la nivelul tuturor Confesiunilor Evanghelice!?

Vă rog urmăriți mesajul acestui frate și dați-vă cu părerea și voi.

Mesajul este lung, dar merită ascultat, vă asigur că n-o să vă pară rău. Dacă totuși nu dispuneți de timp suficient, vă rog să-l ascultați măcar de la minutul 31.

 

sau click pe imagine

Iacob Coman

Așteptăm, comentariile dumneavoastră!

God bless you all.

Mike Olari

 

162 de gânduri despre „Pastorul Iacob Coman, face o mărturie şocantă!

   1. Este cel mai sincer si mai adevarat pastor pe care l-am cunoscut. Spune lucrurile pe fata si ai ce invata de la dansul. Am avut si privilegiul, in 2012, sa ma cunune. Dumnezeu sa il binecuvanteze! Un astfel de pastor ar trebui sa aiba fiecare biserica si atunci ar fi mai multi credinciosi

    Apreciază

  1. nu este totul sa ai curajul a spune lucrurile pe fata ci totul este sa ai curajul sa traiesti cuvantul lui Dumnezeu asa cum spui…

   Apreciază

 1. Cred ca de aici se va incepe o trezire cu toti aceia care vor sa se trezeasca.Si in bisericile noastre penticostale scenariu este idem in toate privintele.

  Apreciază

 2. In sfarsit!!!!!!!!! De cand astept asta!!!! Am vazut oamneni surzi zdrobiti de mincinosi! Am avut lupte grele datorita mincinosilor!!! Am vazut oameni pierduti cu Totul datorita mincinosilor, care nu sunt doar pastori neaparat! Multumesc! In sfarsit!!!

  Apreciază

 3. Sunt o persoana de 26 de ani nu am credibilitate in fata nimanui, ma bucur ca acest om care o are face si ceva bun spre slava lui dumnezeu cu aceasta autoritate. Pastori cu Biserici Mari se folosesc de aceasta autoritate in folosul lor, si e plin de oameni pierduti! Tare rau e sa crezi ca esti pe Cale, pe un astfel de om cum il Mai aduci la Dumnezeu? Mai degraba un ne crestin decat unul ce se crede crestin!

  Apreciază

 4. Adevarat un crestin sincer dar care pentru mine nu e o noutate si nu ma mira caci de multi ani m-am convins de gura mincinoasa si urechile surzilor,a celor care se dau drept crestini si pocaiti dar care isi intorc urechea de la adevar si cred si umbla numai dupa minciuna ,fani ,bani care le ofera spectacole ieftine ,cu artisti mincinosi si fatarnici pentru fala si slava desarta prin adunari si alte locuri.Acesta este un sistem bisericesc la moda ,corupt si mincinos .Eu nu mai cred pe nimeni ,nici un cult ,nici o doctrina ,nici un pastor ,nici un slujitor ,decat pe Isus Hristos.Daca nu citeam Biblia zi de zi si dupa fiecare predica care o ascultam,eram si eu mintita sa le fac voia si jocul lor manipulator.
  Luca 4:24:30
  Si Domnul Isus Hristos , a avut de suferit pentru adevar si Ilie si Ioan Botezatorul si toti sfintii Apostoli , dar azi nu se mai vrea suferinta in slujire, ci fiecare crestin slujitor vrea numai sa se simta bine, caci asa vor si oamenii ca sa fie mintiti ,indoctrinati fals,lasati in voia mintii lor blestemate ,chiar daca Biblia spune altfel.Si daca incerci sa le spui adevarul din Biblie , cauta sa te omoare si sa te scoata cu tact ,afara din adunare.
  De aceea se minte de la Amvon ,caci aceasta e voia celor care vin la adunare , vor sa fie mintiti ,inselati si furati de slava Lui Dumnezeu. CRESTINII FALSI NU IL VOR PE DUMNEZEU IN ADUNARE,CA NU VOR SFINTENIE SI DUHUL SFANT , ACESTA ESTE ADEVARUL.Vor orice altceva si pe altcineva dupa placul lor ,dar nu il vor pe Hristos ,ei vor artisti ,vedete, programe si mincinosi ,ciori vopsite ,care sa ii corupa la pacate prin lume.
  Daca le spui ca numai unii din cei prezenti in adunare ,vor fi mantuiti ,sar pe pastori ,slujitori etc,ca asa vor ei ,sa fie mintiti si declarati mantuiti indiferent de viata care o duc si se mint singuri .
  Daca nu ne pocaim de aceste pacate si sa ne intoarcem la adevarul Lui DUMNEZEU si ascultam de mincinosi si crestini falsi mai departe , inseamna ca traim in minciuna si adevarul este departe de noi si pe buna dreptate Dumnezeu v-a trimite o lucrare de ratacire pentru multi oameni .Multi crestini au mintit cand au facut Botezul si s-au convertit la crestinism si au trait mai departe in pacate, in nelegiuire ,pofte carnale si lumesti si mai ales au trait in minciuna SI AU MINTIT SI PE ALTII.Si aceasta e lucrarea Domnul de ratacire pentru ei ,sa creada o minciuna ,care este pentru osanda lor ,a celor ce le place intunericul minciuni mai mult decat lumina adevarului.
  Acestia sunt Laodiceeni caldicei ,care se mai numesc si varsaturile din gura Lui Dumnezeu.
  Apocalipsa .3:13:22

  2 Tesaloniceni 2:1-17
  11. Din aceasta pricina, Dumnezeu le trimite o lucrare de ratacire, ca sa creada o minciuna,
  12. pentru ca toti cei ce n-au crezut adevarul, ci au gasit placere in nelegiuire, sa fie osanditi.
  Amin!

  Eu Il cred numai ,pe Dumnezeu !
  Fiti binecuvantati de Dumnezeul lui Israel !

  Apreciază

 5. Frate Iacob Coman,Dumnezeu sa va binecuvanteze pentru curajul pe care vi l-a pus Duhul Sfant pe inima acela de a spune cum este starea noastra a oilor din cauza faptului ca nu suntem hraniti cu hrana spirituala .

  Apreciază

 6. Aud peste tot cuvintul trezire. Dar nu inteleg ce inteleg oameni prin trezire. Tineri vor biserici vii, in care se canta cantarile moderne, in care pot sa-si ridice miinile, sa se simte bine. Alti vor evanghelizari peste tot. Sa traiasca emotia unei evanghelizari „puternice”, in care sa vezi oameni plingind, sau aruncati cu fata in jos ca sa poata spuna „Ce har minunat”
  Sa poate continua lista la nesfersit! Eu cred ca trezire presupune o schimbare, si daca continui sa faci aceleasi lucruri, chiar cu mai multa rivna, nu se poate numi trezire.
  Cred ca trezirea a venit de mai mult timp, dar nu este cum o imaginam noi.
  Isus isi-a ales 12 ucenici, apoi 70 de ucenici si-ia trimis peste tot sa predice evanghelia, sa vindece bolnavi, sa invieze morti si sa scoata demoni. I Ioan 3:8 Fiul omului s-a aratat ca sa nimiceasca lucrarile diavolului.
  Vrem trezire? Atunci trebuie sa ascultam de Domnul Isus si sa facem ceea ce ne-a trimis sa facem.
  Nu ne a trimis sa deschidem bisericii, in primi 250 de ani dupa Hristos nici macar nu aveau o cladire. Ci acolo unde locuim sa deschidem casa si sa prezentam mesajul evangheliei insotiti de puterea DUhului Sfint, prin semne, minuni, si predicarea puternica a adevarului biblic.
  PUNCT! Penticostali acum sunt in proces de istitutionalizare, asa cum au fost alte miscari in secoli trecuti. Ai sa ne intoarcem la adevarata biserica, acea biserica de casa, care predica cuvintul acolo unde locuia, insotita de mari minuni.
  Eu si familia mea am inceput deja! Nu vrem sa dispretuim adunarile, nici de cum, cred ca au rolul lor, (deocamdata); dar daca „biserica” vrea sa se trezeasca trebuie sa se intoarca la originalul biblic.
  Fiti binecuvintati

  Apreciază

 7. Daca toti pastorii sunt asa cum fr Coman i descrie , inseamna ca D-zeu lasa mii si sute de oi in mana Celui rau ca sa isi bata joc de ei…ceea ce mi se pare o mare aberatie, sunt deacord ca sunt multi care din pastor au facut o functie un serviciu pentru un castig marsav, dar sa nu generalizam, ptca in felul acesta micsoram puterea lui Dumnezeu

  Apreciază

  1. Tu spui ca „in felul acesta micsoram puterea lui Dumnezeu” !
   Eu zic sa formulezi altfel afirmatia.Nimeni si nimic nu se poate atinge de puterea lui Dumnezeu.Eu stiu ca este ATOTPUTERNIC si este CREATORUL. Cum iti inchipui ca cineva creat poate aduce atingere Creatorului? Nu-i biblic.
   Fii binecuvintat „intel act”.

   Apreciază

  2. Totusi sa nu dam vina pe Dumnezeu pentru alegerile noastre gresite. Faptul ca exista astfel de oameni in lumea asta chiar si printre pastori nu e pentru ca Domnul nu a avut destula grija sau destula mila de noi ci pentru ca El lasa libertatea omului ca sa aleaga asa cum doreste fara sa-l oblige sa faca alegerile pe care Domnul si-ar dori sa le facem.

   Apreciază

 8. Un barbat care a avut curajul sa recunoasca situatia degeneranta in care se afla astazi bisericile religioase.A reusit sa puna un diagnostic Clar dar nu are leac ptr aceasta meteahna.
  Leacul este:Apoc18: 4 Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: „Ieşiţi din mijlocul ei, poporul Meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei şi să nu fiţi loviţi cu urgiile ei!
  2Cor6: 16 Cum se împacă templul lui Dumnezeu cu idolii? Căci noi suntem templul Dumnezeului celui Viu, cum a zis Dumnezeu: „Eu voi locui şi voi umbla în mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, şi ei vor fi poporul Meu.”
  17 De aceea: „Ieşiţi din mijlocul lor şi despărţiţi-vă de ei, zice Domnul; nu vă atingeţi de ce este necurat, şi vă voi primi.
  18 Eu vă voi fi Tată, şi voi Îmi veţi fi fii şi fiice, zice Domnul cel Atotputernic.”

  Apreciază

  1. Draga fr, Adrian
   Daca asculti cu atentie, de la minutul 1;07, vei putea asculta si solutia data de acest pastor.Mai mult de atit, predica in sine a fost un mare pas in aceasta directie.Doamne ajuta.
   mike

   Apreciază

 9. De obicei pestele de la cap se impute, iar daca mirose si in biserica, tot de la cap se imprastie! Traim zilele cind minciuna se spune ca adevar, sluga sade pe cal si stapinul pe jos! Dece? Pentru ca s-au strecurat slujitorii satanei, unii botezati la drive-thru si cu relatii si manipulatii au ajuns la amvoanele bisericilor si chiar sefi de comunitate sau cult. Minciuna, batjocora, shmecheria este ok. Consistenta in minciuna devine integritate, 125 membri devin 300 in gura marelui preot de la Bucuresti. Cum de ne mai miram de starea bisericii cind vedem cine, cum si cu ce o hraneste!

  Apreciază

 10. Şi orice lucrare care se face în „biserica” venită la existenţă în sec. al III-lea, începe cu formula: „În Numele Tatălui, în Numele Fiului şi în Numele Duhului Sfânt” – şi se face semnul crucii. O asemenea formulă nu a fost folosită niciodată, niciodată în biserica primară. Nu se găseşte în Sfânta Scriptură şi nu a fost folosită nici măcar o singură dată!

  Satan a aruncat această înţelegere greşită a versetului 19 din Matei cap. 28 peste aceşti oameni, în special în Sinodul de la Niceea. Dar în Matei 28.19, Domnul nostru a vorbit despre NUMELE: „învăţaţi toate neamurile şi botezaţi-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh”. Care este NUMELE în care s-a făcut legământul nou testamentar? ,,Îi vei pune Numele ISUS, pentru că El va mântui pe poporul Său de păcatele sale”.

  Tată, nu este un nume, Tată arată ce este El. Fiu nu este un nume, ci arată ce este El. Dacă tu eşti un tată, acesta nu este numele tău. Dacă eşti un fiu, nu acesta este numele tău. Acestea sunt titluri. Dar Numele în care Dumnezeu S-a descoperit pe Sine şi prin care ne putem apropia de Tatăl nostru din ceruri, este DOMNUL ISUS HRISTOS.

  De aceea apostolii au înţeles marea trimitere şi toţi, fie că a fost Petru în Ierusalim, fie că a fost Filip în Samaria sau apostolul Pavel în Efes – toţi au botezat în Numele Domnului Isus Hristos; în Ierusalim, în Samaria şi în Efes.

  Dragii mei prieteni, acesta este timpul lui Dumnezeu pentru ca poporul lui Dumnezeu să se întoarcă la adevăratele învăţături, să iasă din robia babiloniană.

  Şi eu vă întreb cu toată sinceritatea: vreţi să rămâneţi în ceea ce s-a hotărât că trebuie crezut în Sinodul de la Niceea, vreţi să credeţi ceea ce au spus Atanasiu, Tertulian sau Eusebiu, toţi acei bărbaţi care nu L-au cunoscut personal pe Dumnezeu, care nu L-au trăit pe Domnul ca Mântuitorul lor personal, ci au acceptat doar creştinismul ca o religie? Vreţi voi să credeţi până la sfârşit toate aceste învăţături şi practici nebiblice? Eu unul, nu! Eu nu! Niciodată! Eu trebuie să cred şi cred din toată inima ceea ce au predicat, învăţat şi practicat apostolii Petru, Iacov, Ioan şi Pavel.
  „Multi Imi vor zice in ziua aceea: ,Doamne, Doamne! N-am proorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?’” (Matei 7:22).
  „N-am scos noi draci in Numele Tau?” Au existat oameni care in timpul Noului Testament, scoteau draci, dar nu Il urmau pe Cristos (Marcu 9:38) si nu aveau credinta in Cristos (Matei 12:27). Acesti oameni foloseau numele lui Cristos in formule de exorcizare (Fapte 19:13-14). Un om poate scoate un demon, fiind el insusi un demon care va fi aruncat in iazul de foc. Si Iuda ar fi putut scoate draci in numele lui Cristos.Ce este cu toţi marii evanghelişti care folosesc Numele lui Isus ca să scoată draci, ca să se roage pentru bolnavi, ca să facă minuni în Numele acela puternic, tăgăduindu-L însă atunci când este vorba ca ei să se lase botezaţi în acel Nume şi chiar luptând împotriva acestuia? Ei mărturisesc cu buzele lor cât de minunat este Numele lui Isus, dar de fapt ei nu au recunoscut Numele şi ei nu sunt dispuşi să poarte ocara Numelui lui Isus.

  Apreciază

 11. Sunt mai bine de trei decenii si jumatate ,cand aici in West un grup de romani militanti pentru ADEVAR ,temerari luptatori pentru libertate religioasa in Romania ,crestini cu inima curata intru slujire si infaptuirea dragostei de semeni, adunau semnaturi si organizau un protest public de anvergura ,pentru eliberarea parintelui Calciu Dumitreasa ,arestat de regimul comunist si aruncat in inchisoare. Am fost tras deoparte de doi „evanghelisti” ,lideri ,REPREZENTANTI AI CULTULUI PENTICOSTAL , veniti din Romania in State ,si gazduiti in Hollywood -Florida la motelul ” Delfin „. De acolo ,dupa zile de plaja si odihna, au plecat sclipind la cravata la Conventia de la Atalanta .Dupa ce mi-au ascultat doleanta si solicitarea mea de suport a parintelui Calciu , am fost somant :
  „-Da tu frate ,nu sti ca acest ratacit este si ramane un PREOT ORTODOX ??!!”
  Le-am raspuns tot printr-o intrebare : „- Domniile voastre si ” frati penticostali” ai Romaniei Socialiste , liberi sa treceti legal si dupa bunul vostru plac toate frontiere spre West , in buzunar cu un pasaport ce are pe coperta lui imprimat bloazonul „Secerei si Ciocanului ” , de ce nu vreti sa va recunoasteti slugarnicia marxista si fareseismul neo-evanghelic , aducator de moarte ??!!”
  Au tacut subit , cel din stanga l-a calcat pe pantof pe cel mai in varsta si. . am intrat in lung sir indian la bufetul chinezesc sa digeram fara cumpatare „all you can eat” ,mormane intregi de chinezarii. (vorba lui Gliga ). Cel mai batran, a primit intaietatea sa multumeasca si sa rosteasca cu voce tare o rugaciune pentru aceea intrunire si masa „de dragoste „. (apoi ani la rand am asteptat, pana in decembrie 1989 si pana la aparitia cartii lui Vasilica Croitor ,sa vad confirmarea ,daca aceea rugaciune sonorica si bine articulata, a fost una falsa ori. . . primita si ascultata. ).
  Oare are ceva in comun DEZBRACAREA DE SINE cu „THE AMERICQAN DREAM” ??!!. Dar zecile de divizari cultic-sindicale a interminabilelor cuiburi si musuroaie de reforme confesionale de fond „evangelic” ??!! .Cu ce oare ne ajuta ele sa intelegem ,sa simtim si sa formam si sa implinim UNITATEA IN HRISTOS fondata pe DRAGOSTE ??!! . Cum vom ajunge vreodata la cunostinta ADEVARULUI doar intregind si indesand docil 10% (Zeciuiala) si membrialitatea in caseria acestor „mega-biserici” injghiebate si restructurate la nesfarsit de ferocele spirit mercantil al prosperitatii americane ??!!!
  http://www.razbointrucuvant.ro/2008/02/20/sa-ne-temem-de-fatarnicie/

  Apreciază

 12. Au trecut peste trei decenii si jumatate de atunci . Undeva in Romania ,un preot al lui Hristos , Calciu- Dumitreasa -, pentru increderea lui neclintita in Dregostea Mantuitorului si credinta’i curata in lucrurile care nu se vad, ce a facut’o publica, fusese arestat si aruncat in inchisoare . Noi ,cei ajunsi pe atunci aici ilegal ,ne-am unit pentru a protesta si a ajuta pe cei fara voce si aparare ,pe cei ramasi in spatele Cortinei de Fier . Incercam prin protestul si demonstratiile noastre sa-i ajutam pe cei persecutati de calaii neamului ,ce sufereau in spatele gratiilor, in inchisoarile comuniste. Am facut o petitie in care ceream insistent Guvernului Romaniei Socialiste eliberarea preotului Calciu . Concomitent cu aceasta , din tara, zambind nonshalant , cu mana intinsa , au sosit legal ,la costum si la cravata , reprezentantii si emisarii Cultului Penticoastal , sa fie si ei prezenti la o Conferinta a bisericilor „Church of God” ce avea loc la Atlanta- Georgia . In Hollywood ,Florida, cu cateva zile inainte de inceperea conferintei ,i-am intalnit pe doi dintre ei. Erau cazati la hotelul „Dolphin ” . Le-am cerut si lor sa semneze petitia. S-au privit reciproc, iar cel mai in varsta, tusind in pumn ,cu pieptul scos , plin de importanta , mi s-a adresat pe un ton dictatorial, pronuntat si convingator :
  „- dar dumneata nu realizezi ca acest om este un ratacit ortodocs ,ce nu implineste Scripturile si nici nu cunoaste dragostea lui Isus ??!!”
  Le-am raspuns tot printr-o intrebare ,privind pe cel mai varsnic tinta’n ochi : ” Da ,iar acest martir nu a venit in vizita in State la costum si cravata, in buzunar cu un pasaport ce are pe coperta lui imprimat blazonul „Secerei si Ciocanului ” !. Dumneavoastra ce hram purtati ??!!”

  http://www.razbointrucuvant.ro/2008/02/20/sa-ne-temem-de-fatarnicie/

  Apreciază

 13. Suntem înainte de Întoarcerea Mirelui şi nu pricep această precipitare… Toate fecioarele au adormit! Aceasta e situaţia. Dacă e să fim răi, sunt surse care au lucruri grele de spus şi în dreptul lui Coman, cei din preajma lui care îl cunosc f bine, din familie; Ce este nou în această predică, eu nu văd. Proorociile Domnului pt timpul din urmă se aştern pe zeci de pagini ale Spiritului Profetic, şi se anunţă clar că Biserica din timpul sfârşitului se va separa precum pleava de grâu, deci aşa vafi. Iar nu aşteptaţi trezirea „în masă” că pierdeţi vremea. Ea va fi personală, începând cu mine! Pocăinţa este personală şi a spune public nişte lucruri vechi nu e nimic nou sub soare. Coman e un artist în folosirea cuvintelor şi în aceste zile de somn spiritual, mulţi se „hrănesc” cu senzaţional… Fiţi fericiţi

  Apreciază

 14. Este cel mai sincer si mai adevarat pastor pe care l-am cunoscut. Spune lucrurile pe fata si ai ce invata de la dansul. Am avut si privilegiul, in 2012, sa ma cunune. Dumnezeu sa il binecuvanteze!

  Apreciază

 15. Mda……..l-am ascultat pe Iacob(mincinosul…..asa cum se considera dânsul) de peste 100 de ori. Este omul lui Dumnezeu …..si prin el Dumnezue spune ce are de spus …nu numai bisericii din care face parte dansul, ci tuturor bisericilor protestante.
  Referitor la predica lui Iacob despre mincinosi si surzi, se intelege un singur lucru, si anume; DUMNEZEU E SATUL DE NEDREPTATEA CARE SE FACE….E SATUL DE LUPII CARE SFASIE TURMA, E SATUL DE PASTORI CARE NU INGRIJESC SI NU HRANESC TURMA….E SATUL DE INFILTRATIA CATOLICA IN RANDUL PROTESTANTILO(iezuiti …masoni….etc)
  Fiecare va fi pe cont propiu….cel ce are cuvantul adevarului sa il pastreze printr-o traire dupa cuvant.
  Fiți treji

  Apreciază

  1. Iata un om care citeste titluri si probabil vrea si poze. Dar faptul ca cineva , prin marturia lui iese din RUTINA FARISEISMULUI ZILNIC SI CONTINU rostit fara rusine si teama de Dumnezeu in fata amvoanelor, eu cred ca SOCANT este putin spus. Cit despre „can can” avem si de acela la Peniel, la Petrica Hututui, la Buia Ioan, si lista este tot mai bogata. Asta este trist Comentariule, dar macar este bine ca ti-a stirnit si putinul interes de care spui.

   Apreciază

  1. Mosule, m-am uitat peste mai multe predici ale fr Coman si sti ce am observat? Acest frate nu este la prima asemenea predica. Am ascultat „Ciini si porcii”, porneste de la epistola ap Petru , treaba cu cei ce mai pacatuiesc dupa intoarcerea lor la Isus.
   Mosule, este un text fara echivoc, iar in predica fr Coman dezvolta foarte „tare”, aroape „necuvincios” de tare in vorbire aceste aspecte.Si eu cred ca Duhul Sfint a insuflat acest text tocmai pentru gravitatea situatiilor de aceasta natura, cind crestinul ajunge intr-o atare stare.
   Fr Coman cred ca are o incuvintare personala in cugetul lui de a scoate in lumina si mai accentuat ceea ce este „hrana tare” si cuvintul „greu” pentru noi, pe care nu prea il suferim. Facem toate interpretarile din lume, gasim nspe teorii si teoreticieni numai si numai sa ne scapam de aceste mesaje clare, tari si limpezi care ne arata adevarata stare a noastra fata de Calea pe care trebuie sa mergem.
   Mosule, per total eu cred ca fr Coman prin astfel de predici indraznete si cu o forma „socanta” cum spunea Comentator, eu cred ca fac doar bine la popor.Sigur ca este distanta pina la trezirea spirituala, dar macar o trezire din somn tot face.
   Mi-ar place sa aud o parere a ta mai elaborata, oricit de vocala.Stiu sigur ca patronii blogului nu vor cenzura.Am o incredintare personala ca si ei simpt ca ceva „se misca” spre mai binele poporului.
   Fii binecuvintat Mosul meu.

   Apreciază

 16. atunci cand copii sunt in biserica cand tu predici nu mai trebuie sa stea cu parintii si de ce trebuie sa iasa afara? Comane in prima parte cam vorbesti din texte. Copilul tau e plecat peste mari si tari iar aici predici multumirea cu putin si sa nu cauti … usb sau ce mai spui tu pe acolo.

  Apreciază

 17. http://www.youtube.com/watch?v=RNK_nLKv0S0&list=TLs4N4LJDaHVL2j1AFnEDwvvafozFupR8U. . .aseara am scris doua comentarii mai ample ,dar. . . .nu am reusit sa le accesez . . . desi m-am straduit mai bine de un ceas. . . Vorbeam tocmai despre manipularea emotiilor de catre cei9 falsi ,despre unitate ,despre sarlatanii evanghelici ce se apleaca repede dupa piatra si lovesc pentru reating in ortodocsism si’n om , despre ura competitiva,despre divizarea UNITATII IN GRISTOS. la fel am adaugat si http://www.razbointrucuvant.ro/2008/02/20/sa-ne-temem-de-fatarnicie/ si http://www.youtube.com/watch?v=RNK_nLKv0S0&list=TLs4N4LJDaHVL2j1AFnEDwvvafozFupR8U

  Apreciază

 18. M-as bucura ca aceasta predica sa fie sincera, dar ma intreb , nu are acel sâmbure care s-a ivit si in inima lui Lucifer cand insinua diferite lucruri despre guvernarea lui Dumnezeu? Ce lucrare face acest pastor? Este lucrarea aceea de care spunea de a lega rana oii pierdute, atunci când insinueaza ca lucrarea de binefacere este doar o inchipuire si ca nu sunt persoane care trebuie sa le ajutam, ca defapt nici nu exista ci le inchipuim.Ce face mai mult decat orice pastor de rând? Are cuvinte mai apasate dar numai cuvinte, Domnul Hristos era zilnic intre oameni si alina suferintele.Ati auzit ceva despre acest pastor facand astfel de lucruri? Este usor sa te crezi prooroc atunci cand ai de spus despre altii, dar despre tine?? Istoria va scrie si despre fiecare dintre noi, dar ar fi mai bine ca fiecare sa intoarca reflectorul spre el si sa se uite in oglinda, atunci vom fi speriati de ce hidosi suntem!

  Apreciază

 19. Un mesaj putin infricosat, putin mai mult, banuiam eu ca ne asemanam cu Fariseii despre care citim in Noul Testamant, pana la urma nici noi nu suntem mantuiti ( sa fereasca Dumnezeu, mi-as dori sa nu fie asa ) si plus ca …… totusi hai ca sa nu ziceti ca vorbesc la general, o zis in dreptul meu. Iau tzeapa de 2 ori pentru ca sar putea sa pierd 2 vieti, nici in viata asta nu traiesc exact dupa cum vrea firea, si apoi dupa ce mor ma trezesc nemantuit, uhm, viata asta, era mai bine daca nu ma-s fi nascut decat sa traiesc in cosmarul asta. Sa te mai bucuri de ceva in lumea asta cand stai sa te gandesti ca odata vei muri si dupaia vei fi condamnat o vesnicie in chin??? pfaaaaaai deci ce o mai trebuit sa apar pe lumeee x( O zi buna tuturor, sper totusi sa nu ne tina Dumnezeu seama pacatele si sa ne salveze!

  Apreciază

  1. Vesnicie de chin??? de unde te inspiri cand crezi asa ceva?.. Plata pacatului este moartea… daca nu mori o vesnicie intreaga ci doar te tot chinui, inseamna ca nu e adevarat cuvantul citat ca plata pacatului este moartea…

   Apreciază

 20. Pai in general e asa, sunt si ei oameni doar, au un job, isi castiga o paine, au o familie de intretinut. Cati ati vazut, si nu ma refer la popi, ci la oameni in general, care-si dau tot interesul sa-si faca treaba foarte bine, din toate punctele de vedere? Cam toti pastorii cu care am avut de-a face sau alte persoane cu raspundere in biserica isi fac treaba formal. Credeti ca-i intereseaza de problemele de fond? Sa fim seriosi. Conteaza prezenta la biserica si sa asculti predica, salut, pace, buna ziua, toata lumea zambitoare :D, e un mare carnaval, sau balci mascat. In rest, fiecare pentru el.
  Totusi biserica e buna, pentru socializare si pentru ca teoretic, te invata de bine, vorba aia … o stie toata lumea. Crestin, hindus, musulman, african … respectul pentru valoarea umana conteaza. In rest, Creatorul e sus, iar noi jos. Pana si hindusi cred intr-un singur Creator, cu toti zeii lor.

  Apreciază

  1. Bogdan, am votat un „pozitiv”, dar mi-as permite sa te povatuiesc (sunt destul de batrin) sa ai grija cind spui „biserica”. Biserica este a Domnului Isus, este bine sa vedem ce este scris despre ea si sa ne oprim in a o caracteriza.Tot ce era de spus de spre BISERICA avem in biblie. Noi vorbim despre adunari, adunari ale crestinilor care uneori mai invita si pe cei din lume sau, alteori avem oaspeti curiosii din lume.
   Si o alta remarca, adunarile n-ar fi fost rele daca nu ar fi fost supuse regulilor si legilor sistemelor guvernamental-politice adica „aprobarilor”. Cind o adunare a sfintilor este administrata ca autorizare de catre lume, ea devine in cel mai scurt timp un CLUB RELIGIOS, adica ceea ce cam vedem in zilele noastre. Trist, dar adevarat. In cealalta jumatate ai mare dreptate.
   N-as incheia fara sa-ti spun ca am observat ceva foarte important: fiecare urmareste interesul lui, numai eu pe al meu.
   Fii binecuvintat.

   Apreciază

   1. Salut 🙂 am facut referire la India pentru ca am stat de vorba de curând cu un băiat de acolo. Pe lângă faptul ca apreciază orice Templu unde e bine primit, era constient ca un cod moral bine fondat e mai de apreciat decât orice act mai mult sau mai puțin vizibil in relația cu biserica. Iar despre preoți, aveam păreri asemănătoare, eu despre ai mei si el despre ai lui.
    Imi pare rău ca am facut referiri mai puțin plăcute despre biserica, m-am referit de fapt la ceea ce tu ai numit club :). Biserica cea reala, cel puțin din ce vad eu, este acea mulțime de oameni, adunati din toate culturile si religiile, care vad in cultul lor local mai mult decât niște traditii formale.
    Mulți poate gândesc ca spun prostii, dar Spune-ti-mi va rog, iar întrebarea asta ar trebui pusă intr-ul pool, ganditi-va serios, daca va nasteati in Tibet sau in India, puteți garanta

    Apreciază

   2. Am apasat pe Send din greseala asa ca o iau de la capat:

    Salut 🙂

    Multumesc pentru raspuns. Apreciz sincer remarcile tale si faptul ca si eu gresesc, si n-am dreptul sa judec pe nimeni, insa sunt om. Asta e.

    Am facut referire la India pentru ca am stat de vorba de curând cu un băiat de acolo. Pe lângă faptul ca apreciază orice Templu unde e bine primit, era constient ca un cod moral bine fondat e mai de apreciat decât orice act mai mult sau mai puțin vizibil in relația cu biserica. Iar despre preoți, aveam păreri asemănătoare, eu despre ai mei si el despre ai lui.
    Imi pare rău ca am facut referiri mai puțin plăcute despre biserica, m-am referit de fapt la ceea ce tu ai numit club :). Biserica cea reala, cel puțin din ce vad eu, este acea mulțime de oameni, adunati din toate culturile si religiile, care vad in cultul lor local mai mult decât niște traditii formale.
    Mulți poate gândesc ca spun prostii, dar spune-ti-mi va rog, iar întrebarea asta ar trebui pusă intr-ul pool, ganditi-va serios, daca va nasteati in Tibet sau in India, puteți garanta ca afland despre Crestinism o sa renuntati la credinta voastra, adica Budism sau Hinduims?
    Ma uit in biserica (atentie e cu b mic) unde eu mai merg din cand in cand. Atunci cand se vine cu ceva nou, aproape toti se dau inapoi pentru ca nu corespunde traditiilor biserici. Spunem ca avem Adevarul, insa nu putem avea o minte deschisa la lucruri noi. Iar de fiecare data cand mergem si propovaduim printre ortodocsi, ni se pare ciudat cand primim raspunsul clasic: „In biserica asta m-am nascut, aici o sa mor”. Insa exact la fel suntem si noi.
    Mai mult decat atat, iar aici fac referire la business in general, pentru ca si evanghelizarea, dintr-un anumit unghi este tot un business. Vrem sa le dam, sau sa le vindem oamenilor Cuvantul, iar in Biblie e chiar o pilda in care un om a vandut tot ce avea ca sa cumpere… Toti care mergem sa evanghelizam, ne focalizam pe ceea ce vindem, adica pe mesajul Biblic, pe filozofia in care credem, cand de fapt, produsul nostru nu e Cuvantul, ci omul cu care vorbim. In general, turuim o gramada sperand ca am fost convingatori iar apoi nu intelegem de ce omul nu vrea sa accepte Adevarul. Incercam sa le bagam pe gat propriile noastre convingeri si ulterior traditii. Insa fiecare om e diferit, trebuie acceptat asa cum e, are un trecut, o experienta, a trait intr-o anumita cultura.
    Produsul nostru trebuie sa fie omul, nu ce vrem sa-i dam. Omul are mai mare valoare decat orice filozofie. Intai sa vedem ce vrea el, apoi ii putem prezenta ce avem noi in forma in care el o poate intelege. Poate ce vrea el nu se potriveste cu ce avem noi, si cu atat mai bine, suntem diferiti. Care e problema? E foarte bine sa fim diferiti! Sau poate e mai indicat sa nu-i prezentam nimic, ci doar sa-l acceptam asa cum este si atat. Sa continuam sa traim intr-o relatie buna cu el.
    Credeti ca Dumnezeu desconsidera credinta unui Budist? E cultura in care el a trait. Noi ne rugam, el mediteaza. Care e diferenta atat timp cand ce faci, faci cu sinceritate? Cati budisti or fi murit fara sa auda nimic de Crestinism. Credeti ca Dumnezeu o sa-i ignore?

    Intr-adevar, fiecare pentru el, exact asta fac de multa vreme. Incerc sa gandesc liber de orice reguli, si sa am propria credinta, nu indusa de altii prin predicile lor. Nu vreau sa fiu de acord cu tot doar de dragul de a ne intelege bine in adunarile noastre. Ne putem intelege bine daca toti acceptam ca suntem diferiti, si ca a-ti pune intrebari legate de crezul general e ceva foarte bun.

    Apreciază

   3. Bogdan, fratele meu. Eu am incercat doar o mica schita de raspuns la ceea ce am vazut in postarea ta. Acuma vad ca ai framintari mult mai largi, mai cuprinzatoare.Si eu spun ca atita vreme cit te preocupa credinta si relatia cu Dumnezeu este bine.
    Problema este ca , fara sa te supar, din cele prezentate de catre tine, deduc ca nu prea folosesti cele scrise in biblie. Nu cunosc motivul, nu stiu cit de bine esti documentat din sfintele scripturi, nu stiu cit timp acorzi acestor sfinte scrieri, etc…
    Spun toate acestea pentru ca raspunsurile la nedumeririle tale se gasesc in bilie daca este citita cu atentie si…fara gind de competitie.
    Ramine de capatii problema bisericii, care, dupa ce o scri cu „b” ramine tot neclara definirea. Trebuie aprofundat textul biblic pentru a intelege cum se ajunge crestin intr-o adunare crestina sau „b”iserica , asa cum spui tu, apoi sa intelegi ca , biblic, credinta crestina este EXCLUSIVISTA, adica nu suporta comparatii cu budismul, hinduismul,confucianismul, iar pentru cele mai apropiate sau inrudite, trbuie gasite diferentele prin identificarea invataturilor apostolice, cunoasterea, accetarea si trairea lor asa cum le gasim in biblie.
    Cit despre „evanghelizaare cum ca ar fi un bussiness, cel putin pentru mine (si cred ca pentru oricine) este putin prea „tare” comparatia.
    Spun aceasta pentru ca , in evanghelizare vorbim sau ne indeletnicim cu MARTURISIREA DOMNULUI ISUS, RASTIGNIREA, MORTEA SI INVIEREA LUI CA JERTFA DE RASCUMPARARE DIN PACAT, SAU IMPACARE A LUMII CU DUMNEZEU.
    Nu prea cred ca asa ceva se poate numi bussiness , este o roblema care tine de dumnezeire, de sfintire, de mintuire, de viata vesnica, acestea in nici un caz nu pot constitui o afacere. Ne rugam pentru aceste ginduri si Dumnezeu ne va ierta, in acelasi timp, facind ceea ce o sa aflii din evangheliile Noului Testament, vei primi si voi primi si eu intelepciune de sus.
    Bogdan, eu am ceva ani ca virsta, sunt pensionar, si m-am intors la credinta in Domnul Isus de putini ani, botezul nou-testamental l-am luat doar in 2010. Si si eu, ca si tine vad tot felul de lucruri si bune si mai putin bune, dar Cuvintul lui Dumnezeu ne garanteaza ca mintuirea este personala, deci, toaate sansele ca noi, fiecare sa ne ingrijim de mintuirea noastra, de credinta noastra. Cite o data, asa cum este cazul de fata ne mai dam si noi cu parerea despre altii, dar…nu prea suntem chemati la asa ceva. Partasia frateasca este din sfintele scripturi dar… nu ne cheama la critici sau a lovi in altii doar pentru felul lor de a percepe Cuvintul sfint sau a avea alte pareri decit ale noastre.
    Fii binecuvintat Bogdan si sfatul meu este sa intetesti participarea ta la rugacine.Este de folos si de fapt darurile cele mai mari si mai frumoase se primesc pe genunchi la picioarele Domnului Isus.

    Apreciază

 21. Am ascultat mesajul si mi s-a parut provocator. Totusi nu inteleg cateva notiuni din Ezechiel capitolul 34. Ce inseamna, de exemplu, „oi grase” si „oi slabe”? Care e diferenta?
  Apoi, ce inseamna afirmatia „pastori care se pasc pe ei?”. Puteti sa-mi dati cateva exemple cum ar putea un pastor sa se pasca pe sine insusi? Va multumesc anticipat!

  Apreciază

  1. Laviniu, poate pot sa te lamuresc prin ceea ce am inteles eu.
   Cred ca si prin area ta, adunarile au „membralitatea ” asigurata dupa „statut”. Adica , dupa acceptarea credintei, marturisirea cugetului curat, candidatul la ucenicie ajunge in apa botezului. ( Este scris: cine crede , se boteaza)
   Dupa botez, incep primele minciuni despre care aflam din proorocia din Ezechiel 34 ca o fac pastorii. Argumentul este dat de faptul ca te mint ca este bine sa fi membru in adunarea lui, desi aceasta nu este biblic. De ce face asta? Interesele se muta acum la a doua minciuna.
   Te va convinge ca nu Dumnezeu se ingrijeste de biserica ci „oitele,mielusei si oile” trebuie ca sa aiva grija sa nu vina cu mina goala la „programe” in asa fel incit biserica sa aiva de unde sa se ingrijeasca de …. si nu mai detaliaza.e opreste doar la a ajuta pe saraci si „cauze speciale” . N-ai sa auzi niciodata despre partea de salarii, suporturi pentru „turismul religios” ca doar se muta dintr-o zona buna in alta. Cel putin eu nu prea am auzit sa mearga in locurile unde li se taie miinile sau ii spinzura. Ei nu se incred ca Dumnezeu ii va apara, ei spun ca au intelepciune. Sper ca intelegi.
   Oile grase sunt cele care sub o forma sau alta au posibilitati, putere si abilitati sa-i sustina in scaune pe cei „alesi prin vot” , ca ce ar fi facut Duhul Sfint nu mai este important, ei cunosc voia Duhului Sfint. Pe primul loc laa „grasime” fiind cifrele cu cit mai multe zerouri trecute pe cecurile de donatie, desi biblia i-a invatat si pe ei si pe noi ca ceea ce dam trebuie sa fie TAINA, sa nu stie stinga ce face dreapta, ca sa nu-si ia rasplata aici pepamint.
   Apoi vin cele mai „slabute”. Slabute din punctul lor de vedere, aceste oite fiind cele care au inteles cu sta treaba cu banul , ei facind direct ajutorarile, ei fiind cei care inteleg mai mult ca Duhul Sfint are rolul bine definit, deci nu prea se incred si nu participa la votare, de regula mai au voce si „comenteaza” cind vad ceva gresit in adunari, etc… iar cred ca ma intelegi.
   Si nu in ultimul rind, daca ciobanul trebuie sa duca turma la pasuni bogate pentru ca aceasta turma sa fie bine hranita, (se intelege duhovniceste) ei , acestor conducatori de turma le este rusine sa-si zica ciobani, ei sunt „pastori seniori”, reverenzi, asistenti, etc…adica ceva de prin academiile lumii ca doar n-or fi chiar atit de „inapoiati” adica , este biserica apostolica, adica are invatatura de acum 2000 de ani, dar cei din frumte sunt ceva mai „noi”, mai „moderni”…intelegi tu? S-apoi, daca tot nu duc oile la pasuni grase, te rog sa fii sigur ca au grija nemaipomenita sa-si asigure „pasunea” pentru el si ai lui. Tot felul de salarii mari, cheltuieli de deplasari de la unul la altul sub masca „misiunii” parca am fi prosti si nu stim ce inseamna misiune, isi lasa „tronurile” fiilor ca urmasi ,casele,averile,opulenta, etc..in conditiile in care vaduva (oita saraca) pune in cutie ultimii doi banuti pe care ii mai avea PENTRU CA SA TRAIASCA. Si noi astazi intelegem cine sa traiasca adica se „pasc pe ei insisi”, au grija de propriile interese.Au ajuns ca la PCR, unul il propune si doi il sustin pe pastor la „alegeri” adica voteaza toti cum vor, numara voturile cine trebuie si iese pastor……unsul Domnului (Doamne iarta-ma de cuvintele folosite,dar asa se spune)
   Laviniu, eu nu stiu ce virsta ai tu si cit este de „aprinsa” lumina priceperii tale, dar oricum , intrebarea ta denota ca nu le accepti in paralele descriptiile , adica exprimarea literara cu cea duhovniceasca. Mie in schimb mi-a facut placere sa ma opresc cu aceste ginduri asupra situatiilor descrise mai sus. Aceasta este tristetea si mai ales acesta este motivul pentru care IN ADUNARILE CRESTINILOR PUTEREA ESTE ZERO. Nimeni nu mai poate spune „calcati pe urmele mele ca si eu calc pe urmele lui Hristos”! Sper ca vei gasi de meditat la cele alunecari ale mintii mele prin hatisul fariseic din adunarile noastre, consemnat in cuvintul Domnului in mod profetic, tocmai pentru ca noi cei de acuma sa credem fara exceptie TOT CEEA CE ESTE CUPRINS IN SFINTELE SCRIPTURI. Daca te supara ceva din povestea mea, iarta un copil batrin si fara…experienta.Ramine important ca incerc sa ma straduiesc, am si eu pacatele mele, dar, inca mai indraznesc sa nadajduiesc.
   Fii binecuvintat.

   Apreciază

 22. . Eugen ,si MOSU’ fara graba,zice doar in dreptul lui : CHIAR DACA AM IESIT DIN MIJLOCUL LOR SI. . . MANTUIREA este si devine personala , de ce oare Evanghelia ne indeamna sa impletim funia ( inru’ intarire ) , sa credem neclintit in sfanta promisiune ca acolo une doi sau trei adunati IN NUMELE MANTUITORULUI NOSTRU , EL VINE SA FIE PREZENT IN ACEL LOC ??!!. Cu patruzeci de ani in urma , precum Iosif ,vandut la randu’mi chiar de fratii mei pe care-i iubeam ,in cardasie cu Iuda Mioriticul si . . . tocmai cu propriul meu tata , am ajuns vandut ,zdrobit crunt, calcat in picioare , legat in lanturi . Tot ce mi-a ramas era inima din piept si Speranta ca ea este o valoare in ochii lui Hristos. Mi-a ramas sa lupt (pamanteste vorbind ) de unul singur !. Eram inpresurat de ura ,de tradare si minciuna , de neinduplecata moarte. Duhoarea si mirosul greu de hoit al tradarii il simteam cum ma impresoara zi si noapte ca sa-mi curme viatza . Il simteam in verigile lanturilor , in ceafa ,in oasele ce scratiaiau in igrasie adunand reumatism,in gustul borhotului din gamela penala ,in groasele gratii de fier ce zabreleau sfidator geamul celulei .Simteam loviturile necrutatoare ale tradarii nopti in sir in sufletul meu ce vibra tulburat !. In singurateatea mea, in adancul si bezna disperarii am ridicat manile spre Slavi si am zis : ” Dumnezeule Atotputernic, raspunde te rog slabei mele credinte ,si in numele lui Isus -Fiul Tau crucificat de rautatea omenirii in Golgota , te rog raspunde-mi ! !!! . Ajuta-ma sa inving uneltirile diavolului , ajuta-ma sa scap de urmaritorii mei ce vor sa-mi curme viata , sa scap precum pasarea scapa din latzul vanatorului ; ajuta-ma sa ajung la loc larg , sa pot sa fiu un stalp de nadejde al Casei Tale ! ” . MARE ESTE DUMNEZEU , STANCA SPERANTEI NOASTRE !
  Eugen , fi sigur ca Dumnezeu te iubeste !.Nu esti singur, ci esti in gratia LUI !.In Gherla ,in singuratatea mea ,un detinut cu cuget curat s-a apropiat de mine si mi-a zis asa :
  ” -Vrei sa fi fericit maine noapte ? ” . Stiam ca nu-i homosexual , ca este un credincios crestin . Mai stiam ca memorase zeci si zeci de versete din Biblie, ca se ruga meru soptind rugaciunile aproape cu voce tare iar uneori fluera melodii dupa versuri de Traian Dorz. Mi-a propus sa dam ratia de mancare ,respectiv „randunica” ,bucatica de marmelada ,turtoiul si arpacasul altor flamanzi iar noi sa onoram pe Hristos cu o zi de post !. Urmatoarea noapte intradevar a fost minunata .Un cer plin de stele scanteietoare , luna plina poleia printre gratii cu argint lunar intreg interiorul celulei ,iar parfumul de fan cosit de pe dealurile din imprejurimi ajungea pana la noi.Eram fericiti cu Isus in celula . Ne-am rugat indelungat iar apoi in surdina am cantat impreuna „Ce mare Esti !” .O pace sfanta si o puternica si neclintita speranta in ziua de maine ,ne-a umplut sufletul .Tatal nostru isi vara din plin binecuvantarea peste noi. Ne-a asigurat ca vom afala ADEVARUL ce ne va face liberi !.REVELATOR , in iulie 1977, in Lagarul de la Traiskirchen , Eram jos in curte ,gata de plecare la munca in Baden. De la ultimul etaj al cladirii de carantina,unde erau gazduiti noii veniti , cineva deschisese geamul si m-a striga pe nume . Am privit in sus . Cu fatza radiind de bucurie ,cu mana imi facea semn Faur Pasc . Rugaciunile noastre au fost ascultate .Eram de acum amandoi liberi . . . .
  http://www.razbointrucuvant.ro/2009/03/19/virgil-maxim-despre-binecuvantarea-suferintei-si-lupta-neincetata-cu-ispitele/

  Apreciază

 23. Pe langa faptul ca se minte (culmea, tocmai in aceasta predica), mesajul ii induce pe multi in eroare; vezi comentariile pentru edificare.
  Imi plac mult predicile in care suntem mustrati dar daca la final ramai descurajat … cum ramane cu „zidire, sfatuire si mangaiere”?

  Spre comparatie dati klik pe link-ul de mai jos; mesajul fratelui Dragos isi atinge scopul – mustrare si indemn la pocainta. Da, omul asta e unic!!! Cu adevarat un om al lui Dumnezeu.

  Maranata!

  Apreciază

  1. Da, un om tare in Scripturi !. Un misionar al Cuvantului !.Criticii,cu certitudine il vor invidia mitraliera cu versete , pusa pe foc automat !. Cei intelepti vor analiza pe indelete fiecare rafala, si-si vor pansa si’si vor obloji ranile sangerande .Altii se vor indeparta in afara razei bataii lor. Asa-i pe pmanat , unii secra spice pentru viitorii snopi, altii strang gramezi de gunoaie ce vor fi adunate si arse, precum primavara uscaturile din gradini. Iata si un slujitor al neamului ajuns la Verona , nu sa cante o serenada sub balconul Julietei ci sa traga sonore rafale de foc evanghelic din Cuvant. Iata Focul Evlaviei Crestine si efectele lui benefice pentru cine are urechi sa asculte si ochi sa vada . La unii acest foc le va vindeca si le cauteriza rani invechite si purulente iar la altii mai tari la cerbice, ii va adormi ori ii arde la talpi !!!. Dumnezeu sa-l binecuvinteze in continuare cu Puterea Lui !

   Apreciază

  2. Multumesc pentru aceasta postare ,Dan B. Domnul sa va binecuvanteze .

   E hrana tare care ma satura cu adevar ,cred ca pe multi si multe din cei ce se numesc crestini (e) moderni si falsi(e),o sa ii mustre aceste invataturi tari ,crestine si mai ales pe pastori,dar este adevarat tot ce spune si acest frate crestin in Domnul.
   In timpul ascultari acestei predici am spus de foarte multe ori „Amin” ,chiar daca si eu am fost mustrata in cateva replici,dar as vrea ca „asa sa fie ” pentru fiecare pastor si slujitor crestin ,sa aibe curajul ,sa fie sincer, sa refuze compromisul,lacomia de bani,vestimentatia si infatisarea femeilor crestine in stil modern si indecent ,ca cele din lume ,(macheaje ,pantalonii,rochii de mirese decoltate si cu trena ,lunga )sa fie interzise in adunarile sfintilor si nici ei sa nu ia parte la destrabalarile celor fara frica si rusine de Dumnezeu.
   1 Corinteni 6:15
   Isus Hristos iubeste si respecta decenta sfanta si evlavia la femei ,pe cele nonconformiste le numeste curve sau preacurve .
   Ce crestin sau crestina care vrea sa se sfinteasca nu isi doreste o adunare numai cu sfinti ,curatiti de sangele Mantuitorului si fara crestini compromisi cu lumea?!!
   Dar e de negasit in aceasta lume perversa ,lacoma si mincinoasa.:(
   Mi-e dor si tanjesc dupa o adunare a sfintilor in Hristos, dar in curand Domnul nostru vine si ne va duce sus acolo unde numai sfinti vor fi ,(fara nici un intrus de al diavolului).
   Incetati sa ii mai numiti frati si surori pe cei care sunt lumesti si se impotrivesc Cuvantului Lui Dumnezeu ,caci Domnul a spus clar ca fratii Lui si surorile Lui sunt numai cei care fac voia Lui Dumnezeu si numai aceia se pot numii frati si surori in Domnul ,cei care s-au pocait cu adevarat si traiesc adevarul in sfintire si frica de Dumnezeu cu evlavie si sfiala si Cina Domnului se ia numai impreuna cu cei curati in inima si in fapte .
   Marcu 3:32-35
   Cu cei nepocaiti din adunare nici sa nu mancati ,a zis clar Ap.Pavel sa ne despartim de ei.1 Corinteni 5:11
   Cand Domnul e Pastorul nostru ,avem odihna in sufletele noastre si nu vom duce lipsa de nimic, nici de hrana tare ,nici de Duh Sfant ,noi avem de toate cele trebuincioase sufletului si trupului nostru ,dar cand diavolul e pastorul nostru ne da de lucru sa trudim mult si degeaba ,sa avem nelinisti,nopti nedormite ,cearta,ura,lacomie ,curvie,umblete multe, dezbinari si tot timpul suntem nemultumiti si mereu lipsiti ,vrem mai mult si mai mult si mai altfel decat vrea Dumnezeu (binenteles cei cu bani) si tot asa pana la moarte si moartea nu iarta lacomul si pacatosul.
   Diavolul a luat locul Duhului Sfant in adunari si si-a pus scaunul lui denominational cu puterea doctrinei si cuvantul lui in ele,de aceea se vrea „TREZIRE” ,femeia care a adormit adunarile de azi , e CURVA CEA MARE din Apocalipsa 17, cititi cu atentie ,caci ea v-a fi judecata impreuna cu toate denominatiunile cei care au curvit cu ea ,si care au stins lucrarea Duhului Sfant in adunari.
   Unii oameni sunt disperati ,chiar mor de foame si sete dupa Duhul Sfant si Adevar in unele adunari ,aceasta e realitatea si vor Trezire.
   EXISTA Criza Spirituala ,acum cand Dumnezeu inca este cu noi ,ce ne vom face cand v-a fi luat Harul de la Neamuri si v-a fi dat la Israel?!!Vai de cei care au refuzat Duhul Sfant in adunari si s-au conformat unei doctrini cu invataturile acestei lumi moderne.
   Cred ca cine este nascut din Dumnezeu,adica nascut din nou, poate invinge puterea diavolului si ATRIBUTELE PACATULUI ( mai ales lacomia ,curvia ,minciuna ,dependenta asta de bani si de lucrurile din lume ,care a cuprins toata oamenirea chiar si adunarile crestinilor ,)ca sa fie condusi numai de puterea Duhului Sfant pe Calea Domnului in Adevar.
   Isus Hristos este Calea ,Adevarul si Viata .
   Sa nu uitam ca El e Dumnezeul nostru si nu Fiara ,mafia puterii banilor.
   Doamne te rog ai mila de noi si da-ne aceasta putere sa stam impotriva diavolului cu toata armatura Duhului Sfant .
   Lupta e grea ,dar este biruita de copii Domnului ,in Numele Domnului Isus Hristos !
   Caci este scris :IACOV 4:1-17.
   7 Supuneti-va, dar, lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului, si el va fugi de la voi.
   8. Apropiati-va de Dumnezeu, si El Se va apropia de voi. Curatati-va mainile, pacatosilor; curatati-va inima, oameni cu inima impartita!
   AMIN! AMIN!

   Dumnezeu sa ne elibereze in Numele Domnului Isus Hristos de dependenta si obsesia BANILOR,care este PUTEREA DIAVOLULUI si dezbinarea crestinilor .

   Apreciază

 24. Dr. Iacob Coman este un predicator dramatic, spectaculos, talentat şi foarte prolific. Ese un om prietenos şi bun familist, poet şi muzician etc. O mai fi având şi calităţi pe care nu le ştiu eu. Din nefericire însă, uneori este şi excentric în predicare, are tendinţa să şocheze, să manipuleze psihologic. Cu părere de rău trebuie să spun că predica aceasta cu gura mincinoşilor este catastrofală. Nu este o dezvăluire, nici predică de trezire, ci o insultă adresată Bisericii, tuturor colegilor lui (nu numai adventişti) şi chemării nobile de pastor. Faptul că a recunoscut că „şi” domnia-sa este mincinos, aceasta nu salvează situaţia. Dacă are ceva probleme cu nilte colegi, de ce nu a tratat cu ei cazul? De ce era nevoie să meargă în America, să rostească aceste enormităţi teatrale de la un amvon din Chicago? Face rating mai bun acolo? Sau poate se decisese să părăsească slujba şi avea nevoie de un spectacol de adio? Nu-mi este clar, dar situaţia este catastrofală. Ori şi-a pierdut minţile, ori şi-a pierdut sufletul. Dumnezeu să aibă milă de el.

  Apreciază

  1. Domnu’ Laiu , daca profesorul Iacob Coman este un bun familist ,un om prietenos ,sensibil pentru lirism, pentru frumosul ce are radacini divine ,cum oare dumneata cel ce valorifici si constati toate aceste calitati ce-l caracterizeaza , esti coplesit de. . . atata nefericire ??!!.
   Mosu’, la randul lui , considera excentrism tocmai spiritul critic ce-l afisezi si de care dumneata dai dovada deliberat, fara rezerve . Incerci o manipulare psihologica socanta ,ce aluneca ea insasi in catastrofal,si- ti desconspira cugetul. Chemarea pastoririi unei biserici ,de cand si pana unde reusesti sa o incadrezi si sa o elevezi pe trepte nobiliare ??!!. Eu stiu ca pastorirea si functia de pastor este slujirea si servirea Adevarului fara plata, prin dezbracare totala de sine ,este altruism pur cristic ! ; este umilinta si slujire lipsita in intregime de pretentii si veleitati aristocratice si nobiliare !. Enormitatile teatrale de reating si shoc , de revista si show publicitar, raman caracteristicile de baza ale coruptiei pastorale de casta , la toate nivelele confesionale ..Iar toate aceste tehnici si aranjamente de montaj,de scenariu si regizare sunt manipularile emotive ce raman bine cubarite si mascate tocmai de cei ce-i suporta, Ii voteaza, Ii sustin si-i protejeaza pe acesti „nobili pastori” ! . Echipe de comitet „ales pe spranceana” , lupi vicleni de haita ,ce-l pazesc si- l tin in functie ,cocotat la anvon pe vicleanul si mincinosul -nobil -Alfa .Vad ca la dumneata spiritul critic si-a dat arama pe fata !. Faci cumva si dumneata parte din vre-un „comitet bisericesc” de rezonanta , de renume ??!!
   cu sincera dragoste crestina, Mos Ion Roata

   Apreciază

   1. Ce am scris, am scris. Nu sunt pastor, sunt laic. Îl cunosc bine şi tot ce am scris este adevărat. Pastorii pot avea şi defecte, din nefericire (nu obişnuiesc să le caut, le observ doar dacă-mi s-ar în ochi). Fratelui IC care este pastor (nu ca mine) i-ar fi stat bine să se abţină de la un asemenea spectacol de striptease, în care se întoarce cu spatele la public. Este trist ce a făcut şi probabil nu va mai fi recunoscut ca pastor. Dacă un credincios de rând, fie din realism, fie din prostie şi aroganţă (care astăzi există din belşug prin biserici) ar fi rostit asemenea cuvinte, nu era decât un critic de rând, de luat aminte sau lăsat să vorbească singur. Dar ca un pastor să vorbească aşa, este impardonabil. Nu insist, dar mai gândiţi-vă, înainte de a vă repezi la gâtul tuturor pastorilor, ca şi cum ar fi o tagmă instituită de diavol. Chiar dacă unor pastori le lipseşte nobleţea acestei vocaţii (uitaţi-vă şi prin dicţionar, nobil nu înseamnă doar aristocrat), profesia aceasta în sine este nobilă. Iar credinciosul „de rând” de asemenea trebuie să fie nobil, la înălţimea chemării sale de fiu al Împărăţiei. Un creştin meschin este un spectacol mai trist decât un păgân pur..

    Apreciază

   2. si cine e acest Laiu? o fi el un reper demn de luat in seama? si ce daca e profesor? am gasit multe greseli teologice, dogmatice si de abordare a Bibliei si la el!!! Ceea ce e impardonabil si la el..si ceea ce ii stirbeste din asa-zisa autoritate !!! Si de cand a predica impotriva pastorilor corupti si care uita ca ei de fapt trebuie sa fie slujitori ai turmei lui Hristos, de cand este acest lucru un pacat si ceva impradonabil? pastorii au dreptuti si nu au si obligatii? adica ei nu trebuie sa fie sinceri si sa se pocaiasca?
    Nu mai aparati putreziciunile de la varf!!!!!!!!!!

    Apreciază

    1. Căci vestirea, pe care aţi auzit- o dela început, este aceasta:să ne iubim unii pe alţii; nu cum a fost Cain, care era dela cel rău, şi a ucis pe fratele său. Şi pentruce l- a ucis? Pentrucă faptele lui erau rele, iar ale fratelui său erau neprihănite.

     Apreciază

  2. Eu cred ca nu a vrut ca sa generalizeze, insa majoritatea pastorilor nu spun adevarul la oameni. Nu spun adevarul pentru ca pot pierde scaunul, slujba aceea buna si banoasa din zilele noastre. Cred ca banul este ochiul dracului. Cred ca nu sunteti nici de azi si nici de ieri, daca intrati numai pe google gasiti o sumedenie de pastori neoprotestanti care au fost acuzati de marsavie si averi castigate din salarul acela amarat de pastor. Oare mint ziaristii? Oare mint fratii din bisericile respective care se ridica impotriva pastoeilor? Cred ca Iacob C. se refera la pastori ca fiind mincinosi ca nu spun tot adevarul, ne spun numai atat cat sa ne gadele la urechi.

   Apreciază

 25. frate daca esti credincios nu vorbi vorbe,care darimi oameni,trebuie sa ridici,vb cu blindete nu cu,ce nu trebuie.

  Apreciază

 26. Dan B. este in mod sigur un pastor. E normal sa nu le placa acest mesaj. Nu se minte deloc in acest mesaj, se trage un semnal de alarma. La cat sunt de perfizi unii pastori era de asteptat sa intre si aici si sa-l atace pe cel care-i demasca. Apoi, nu ma astept sa recunoasca ca e pastor cel care ataca aici pt ca la cat sunt de mincinosi unii din ei, e ceva „natural” sa nu recunoasca nimic, sa atace sub anonimat. Domnul sa-i muster de tapi imbracati in oi!

  Apreciază

  1. Revin, nu pentru ca, intre timp m-am razgandit, ci cu cateva precizari:
   In primul rand sa nu generalizam! Faptul ca pastorul Coman o face mi se pare o mare nedreptate la adresa atator oameni sinceri care traiesc adevarul si transpira proclamand Adevarul lui Cristos!!! (il dau din nou ex. pe Dragos Croitoru)
   Apoi, din comentariile postate aici reiese clar (cum se putea altfel?) ca multi raman descurajati si confuzi – cum adica mergem cu totii in foc?! Pai atunci, dupa teoria lui Coman, Cristos a murit degeaba.

   In rest, Doamne ajuta-ne sa ne pocaim!!!

   Fiti binecuvantati,

   Dan Brancea

   ps desi vestesc Cuvantul de ani de zile nu sunt pastor; si, ce e si mai important, este faptul ca nici macar nu am postat comentariul precedent cu scopul de a lua apararea pastorilor ci cu intentia de a mai salva ce se mai poate salva – adica atatea oite slabe care s-au poticnit ascultand acest mesaj; si numai D-zeu stie cate din ele nu-si vor mai revenii niciodata din acest soc… Asta ti-a fost intentia d-le Coman?!
   Si, ca sa sochez si eu putin, pastorul Coman a spus multe lucruri bune in aceasta predica; pacat ca nu s-a dus cu ea acolo unde ar fi trebuit sa mearga – la o conferinta a pastorilor!

   Apreciază

 27. Iubiţilor, slujba noastră este de învăţătură, apostolică şi profetică. Noi avem însărcinarea să împărtăşim cu voi Cuvântul original al lui Dumnezeu, învăţăturile originale ale apostolilor şi prorocilor. Şi noi trebuie să ne îndeplinim această slujbă fără a face vreun compromis. Eu sper că voi înţelegeţi acest lucru.
  Prieteni, Dumnezeu nu va face niciodată ceea ce Îi spunem noi să facă, ci noi trebuie să facem ceea ce ne spune El să facem. De aceea trebuie să luăm în serios fiecare Cuvânt al lui Dumnezeu.
  Astazi noi , fratii, avem cea mai mare răspundere care a putut exista vreodată pe pământ, aceea de a împărtăşi Cuvântul lui Dumnezeu, întregul plan de mântuire aşa cum i-a fost descoperit fratelui Branham, cum i-a fost descoperit apostolului Pavel, cum i-a fost descoperit lui Ioan pe insula Patmos – toate lucrurile descoperite de Dumnezeu profeţilor şi apostolilor, Dumnezeu i le-a descoperit fratelui Branham, iar acum noi avem privilegiul de a împărtăşi cu voi aceleaşi lucruri
  .http://www.youtube.com/watch?v=k2omIROvgCQ&list=PLCD71AE6CA420EAF2

  Apreciază

  1. domnule Maleahi , de la descopperirile profetice ale apostolullui Ioan ori apoastolului Pavel si pana la „descoperirile” intreprinse ,uzate si din plin speculate de acest zis „frate” Branham cat si de cei adunati in jurul lui sa-l suporte ,, avem nevoie de multa ,,foarte multa intelepciune analitica . . . http://www.forgottenword.org/branham.html

   Apreciază

 28. mai bine mai tirziu decit niciodata,caprele la stinga ,oile la dreapta,nu este cale de mijloc.numai cei alesi au aflat drumul,pastorul cel bun vindeca orice oaie ranita de lupi rapitori.

  Apreciază

  1. Daca erai mai duhovniceasca ai fi aflat ca biblia are niste „aberatii” in care este scris :femeii nu-i dau voie sa dea invatatura. Iar daca ai cumva vreo intrebare, o poti pune strict acasa, sotului dumitale. O, sa nu uitam.Poti da invatatura daca indeplinesti conditiile de virsta si purtare duhovniceasca..Atunci poti invata pe cele mai tinere cum sa-si iubeasca sotii .Deci nici in acest caz vreo invatatura din biblie. Asta este scris Daca cineva te-a invatat sau iti spune altfel esti in mare pericol. Vrasmasul iti sopteste ce nu e biblic.
   Si mai este o treaba. Intrucit nu este in adunare si nici nu te aude nimeni ca dind invatatura, pentru a te lamuri referitor la aberatiile acestui om, poti relua de citeva ori si sa citesti cu voce tare, Ezechiel 34 de la versetul 1 la 6 si ai sa-ti dai seama de ce ap Pavel a spus ca femeia nu poate da invatatura. Daca oi fi si matale ceva sotioara de pastor, eu zic ca iaca Dumnezeu nu se mai lasa prea mult batjocorit si chiar poti sa citesti si urmatoarele vreo 4-5 versete sa vezi si ce masuri ia Dumnezeu impotriva pastorii care se poarta asa cum scrie biblia si cum ne-a predicat cu curaj fr Iacob Coman, sub calauzirea Duhului Sfint. Ce duh te-a calauzit ca sa pui o asemenea intrebare? De fapt, da, poti intreba pentru ca la aceasta s-a ajuns datorita „muncii” pastorilor , a inselaciunilor promovate din interese proprii. Acestea sunt aberatiile pentru care fr Iacob Coman striga de la amvoane.
   Fii binecuvintata.

   Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: