Pastorul Iacob Coman – Un mesaj zdrobitor!

Adevărul la trecut, prezent și viitor!

Nu ne-am propus, să scotem în evidență pe acest blog, vreo persoană, sau cu atât mai puțin vreo confesiune religioasă, dar trebuie să mărturisesc faptul că sunt gata să promovez orice lucrător sincer, care nu se dă în vânt după popularitate, ci dimpotrivă, caută să vestească Cuvântul Lui Dumnezeu, așa cum stă scris în Biblie, fără ocolișuri și fără să țină cont dacă cei ce-l ascultă, îl vor aprecia sau nu.

Am câțiva păstori care deja sunt aduși mereu pe acest blog, tocmai din aceste motive.

Mai nou, trebuie să vă spun că pastorul Iocob Coman, mi-a câștigat simpatia și aprecierea.

Iacob Coman1

După ce l-am ascultat cu prima predică, m-a făcut curios să-l cunosc. L-am sunat și voi ați putut să trageți concluziile, ce fel de om este, tocmai din răspunsurile primite.

Avem aici încă un mesaj, în care se pare că Iacob Coman se concentrează mai mult pe biserica adventistă, dar trebuie sa recunosc, că se potrivește foarte bine și pentru noi, cei care aparținem altor confesiuni creștine.

M-aș ruga să ridice Dumnezeu astfel de oameni în fiecare confesiune, fiindcă situația nu este mai roz nici în celelalte denominații.

Faptul că nu recunoaștem, nu înseamnă că suntem mai buni, ci dimpotrivă, eu cred că suntem mai dezavantajați.

Mai bine să spunem lucrurilor pe nume și să ne pocăim cu toți, decât să ne trezim prea târziu.

Va rog ascultați-l din nou, pe acest frate. Totul este biblic și vrednic de ascultat.

Pentru cei care dispun de mai puțin liber, ascultați doar de la minutul 30.

God bless you, and yours. Have a blessed weekend.

Mike Olari


12 gânduri despre „Pastorul Iacob Coman – Un mesaj zdrobitor!

 1. Frate Mike, o remarca finuta. DENOMINATIILE nu sunt din biblie. Deci insasi faptul ca ne grupam in aceste impartituri si facem mare tam-tam din ele, mai ales cramponindu-ne de lucruri spuse de catre generatiile anterioare (la penticostali este mai usor, au numai 100 de ani) numai si pentru atita eu zic ca traim in ratacire. espre parerile filozofice si dogmatice cred ca devenim ridicoli in sustinerea lor.
  Tare ma tem ca si strategia de a inlocui ceata batrinilor cu conducerea teroristico-discretionist- dictatoriala a pastorilor, cred ca este o tema care ar trebui sa preocupe ma mult pe cei care inca mai pling pentru credinta Domnului Isus data o data pentru totdeauna.Si spun aceasta pentru ca este destul pentru fiecare care are un lic de silinta pentru adunare sa vada si sa analizeze fara partinire ce se intimpla cind se apropie vremea de „alegeri” si „votare”.Totul merge pe DARE DE SEAMA, apoi vine „politrucul ” pastorului si iti strecoara idei de genul cit a realizat acest pastor, iti va spune ca altul mai bun nu avem, apoi te sperie cu ce s-a intimplat la altii si asa mai departe.Manevrarea este invatata de la partidul comunist care i-a „ocrotit” pe acestia in vremea cind „se pasteau singuri”.
  Statutul este o alta inventie a statului, a lumii, este dovada graitoare ca biserica este in pericol.Pericolul este de a scoate Duhul Sfint din adunari. Si dupa parerea mea, una din gravele acceptari este acel material de regulament sau Constitutie a Cultului ( sa nu se inteleaga a celui cu invatatura, cu cultura am scris cu litera mare, desi nu inteleg de ce la aceasta grupare, team sau alta denumire ii spun CULT, pe ce baza etimologica?) conceput pe modelul de partid SE CERE APROBARE CELOR DIN LUME PENTRU CA BISERICA LUI DUMNEZEU APOSTOLICA SA FUNCTIONEZE !!!!!! Te-ai gindit vreodata la acest aspect? Unde pun ei pe Dumnezeu in aceasta situatie? Cine mai crede faptul ca Dumnezeu este atotputernic daca pentru a functiona adunarea LUI trebuie aprobarea netaiatior imprejur?
  Fii binecuvintat si…Dumnezeu sa te intareasca in lupta cea buna.
  Fii binecuvintat frate Mike.

  Apreciază

 2. Din predica fr Iacob Coman , deocamdata am ramas cu un mare shoc. Imi trebuie ceva timp sa „diger” cum se cuvine un asemenea mesaj. Acest mesaj il vad ca si chemarea lui Dumnezeu care este universala. i am certitudinea ca nu gresesc din simplu motiv ca tot ce spune acest crestin „adventist” este din biblie iar biblia nu are denominatie.
  Iar ca sa revin la shoc, fr Mike, tu mai stii cite ceva despre adunarea pe care o mai frecventez din cind in cind. In urma cu vreo luna si jumatate , cind am sacrificat din timpul meu de joi seara, am trait sa aud cu urechile mele, din gura pastorului , la microfonul amvonului din textul Apocalipsa 3 cu 17 , la explicatia individuala a ” ticalos, nenorocit,orb si gol”. Si minunea am auzit-o la „nenorocit ” .Explicatia a fost silabisita, ne norocit, adica fara noroc.Fr Mike, cred ca e o situatie grava, iar ce spun stii ca se poate verifica.Adunarea are un sistem de sound pe care a cheltuit parca 275 mii dollari, deci „performanta”.
  Stau si ma gindesc cita diferenta intre o predica si alta.Dar si rezultatele vor fi la fel.
  Si mai cred ceva. Dupa atita vreme in care Dumnezeu vede zbaterea unor credinciosi dupa adevar, eu cred ca a inceput sa „toarne” har dupa har pentru ca copii de Dumnezeu sa poata merge din putere in putere. Sunt curios ce vor spune opozantii de la prima postare.
  Fii binecuvintat.

  Apreciază

 3. Home
  despre mine
  Publicatii

  Criza Adventista este fara iesire – pastorul Iacob Coman

  March 21, 2014 at 9:23 pm 25 comments

  Pastorul Coman proiecteaza criza adventista asupra tuturor pastorilor evanghelici

  Pe cateva bloguri evanghelice cu mare trafic se discuta predica pastorului adventist Iacob Coman ce poarta titlul “Gura mincinoşilor şi urechile surzilor”. Acuzatile aduse de pastorul Coman in expunerea lui comunitatii pastorale din Romania sunt foarte grave. Pastorii sunt numiti “tagma mincinosilor”. El insusi se acuza ca este “mincinos de mana intaia”. Numai ca este o problema. Acuzatile aduse de Coman trebuie luate in context. Nu vin in apararea pastorilor, dar Coman fara sa isi dea seama face o eroare numita proectie psihologica.

  Ce este proectia psihologica? Cand cineva este coplesit de criza personala atunci vede intreaga comunitate intr-o criza generala. Iata un verset care exemplifica ce am spus: “Totul este curat pentru cei curaţi; dar pentru cei necuraţi şi necredincioşi, nimic nu este curat: pînă şi mintea şi cugetul le sînt spurcate”. Tit 1:15

  Sunt probleme in comunitatea pastorala din Romania, dar nu la nivelul celor adventiste.

  Pastorii adventisti mint, asa cum zice Coman, pentru ca nu pot face altfel

  Cum a ajuns Miscarea Adventista la asemenea criza? Raspunsul este simplu. Miscarea adventista a fost cladita pe neadevar si ocultism asa cum vom vedea mai departe. Liderii adventisti nici acum nu s-au pocait de minciunile si ereziile perpetuate incepand cu inaugurarea oficiala a Miscarii Adventiste in anul 1863.

  Am scris o carte numita “Adevarul despre Miscarea Adventista” (vezi aici) care abordeaza comprehensiv istoria, teologia, si demascarea lui Ellen G. White. Indemn pe pastorul Iacob Coman sa se pocaiasca si sa paraseasca imediat Miscarea Adventista, daca a fost sincer in predica pe care a avut-o despre “tagma mincinosilor”. Acelasi indemn il am pentru multi adventisti sinceri in cautarea adevarului Biblic si istoric. La fel pot face si pastorii adventisti.

  Adventistii au modificat versete biblice!

  Adventistii din America care conduc adventistii din lumea intreaga au schimbat versete biblice ca sa-si apere ereziile. Iata abisul unde a ajuns secta adventista, sa se atinga de Cuvantul lui Dumnezeu! Documentarea este in limba engleza aici.

  Alte aspecte uluitoare despre fondatorii adventismului

  William Miller (1782-1849) este considerat precursorul adventismului. Acesta a fost un baptist neregenerat, plin de fixatii mintale si erezii. In timp ce locuia cu familia in satul Poultney din statul american Vermont, cetateni de frunte din localitate l-au initiat in deism. Aceasta religie neaga Trinitatea, miracolele, si interventia lui Dumnezeu in istorie. Umanitatea pamantul si universul isi urmeaza cursul lor independent de Dumnezeu (spun deistii) deoarece acesta dupa creatie a lasat lucrurile in voia lor. Deismul este o forma disimulata de ateism. Miller a devenit deist citind carti de Voltaire, marele vrasmas al crestinismului, lucrari de D. Hume un sceptic execrabil si scrieri de a lui T. Paine alt arogant ateist.

  W. Miller a devenit mason si a urcat pana la rangul maxim de mare maestru. Cu asemenea zestre deista si mason-oculta Miller mai tarziu pretinzand ca s-a pocait cu adevarat incepe sa faca preziceri cu privire la a doua venire a Domnului Isus. El a stabilit ca a doua venire va fii intre Martie 21, 1843 si Martie 21, 1844. Bineinteles ca nu a fost asa. Dupa aceea mai stabileste o data a revenirii Domnului ca fiind 22 Oct. 1844. Si cum din nou nu s-a intamplat nimic Miller si cu o multime mare de fanatici au experimentat marea dezamagire. Dupa aceasta el se retrage si la un timp oarecare moare.

  Marea Dezamagire millerista schimbata in Marea Erezie Adventista

  Când însă nici ce-a de-a doua prezicere nu s-a împlinit, întreaga mişcare milleristă a intrat întru-un haos numit de istorici „marea dezamăgire“. Imediat a doua zi după 22 octombrie, un millerist pe nume Hiram Edson “are o viziune”, în care “Îl vede pe Domnul Hristos” trecând din locul sfânt în locul prea sfânt al cerului. Prietenul lui Edson, O.R.L. Crosier, preia elementele “viziunii” şi le dezvoltă într-o doctrină. Totuşi, mulţi au părăsit mişcarea milleristă, dar o parte au rămas. Ellen White are si ea nişte viziuni, în urma cărora confirmă spusele lui Edson afirmand că liderii mişcării milleriste au înţeles greşit semnificaţia evenimentului promovat de Miller.

  Blasfemii adventiste!

  Ellen White spune că sanctuarul ceresc a fost întinat de păcatele celor
  credincioşi, care au fost cărate în cer cu sângele lui Hristos, iar cerul,
  poluat astfel, trebuie să fie curăţat de Domnul Isus. Aceasta este o
  blasfemie gravă, pentru că sângele lui Hristos curăţeşte orice păcat.
  “Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuş este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sîngele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat” (1 Ioan 1:7)

  Ca şi Ellen White, adventiştii nu se abţin de la a blasfemia atât ziua
  învierii Domnului Hristos, cât şi Biserica Sa. Iată ce spun ei, în cartea
  de doctrină fundamentală adventistă: „…Păzirea Duminicii, ca
  instituţie creştină îşi are originea în taina fărădelegii“ (2 Tes. 2:7).
  Conform acestei blasfemii, adventiştii merg până acolo, încât numesc
  Duminica ziua lui anticrist. Taina fărădelegii, despre care vorbeşte
  apostolul Pavel, nu are nici o legătură cu ziua de Duminică

  Manifestari demonice la Marea Dezamagire

  Când nu s-a întâmplat nimic din prezicerile lui William Miller,
  dezamăgirea adventiştilor a fost mare. Au urmat confuzie, diviziuni şi cel
  mai sălbatic fanatism, manifestat prin vise, transe, viziuni, vorbiri în
  limbi şi pretenţii de daruri profetice. James White, în publicaţia sa,
  numită „Present Truth“, scria în luna mai a anului 1850 următoarele:
  „J.V. Himes, la conferinţa din Albany, în primăvara anului 1845, a spus
  că mişcarea milleristă a produs mesmerism, adică manifestări influenţate de ocult. Atât William Miller, cât şi Himes şi Litch, precum şi lideri ai
  mişcării milleriste, văzând fenomenele enumerate mai sus, au recunoscut
  că totul a fost o greşeală. Dar liderii adventişti de importanţă mai mică,
  ca James White, Bates, Holt, Andrews şi Ellen White, au susţinut că
  lucrarea a fost corectă şi că a fost, în manifestările ciudate pe care le-am
  menţionat, de fapt puterea lui Dumnezeu. În scrierile ei, Ellen White
  revine mereu la aceste manifestări ciudate, numindu-le providenţa lui
  Dumnezeu, manifestarea Duhului Sfânt, iar ea şi adventiştii ca fiind
  poporul Israel, care a trecut Marea Roşie.

  Liderii Adventisti proveniti de la secta Conectia Crestina

  James S. White si Joseph Bates, lideri adventisti proveneau de la secta Conectia Crestina care nega divinitatea lui Cristos si Trinitatea. Pentru decenii la inceput, adventistii au sustinut erezii de felul acesta.

  Secta Martorii lui Iehova este produsul ereziilor Adventiste

  Marele escroc spiritual Charles Taze Russell, parintele iehovistilor, a studiat pentru cativa ani impreuna cu pastorul adventist Nelson Barbour ereziile adventiste. Asa cum sunt Iehovistii astazi au fost la inceput adventistii.

  Ellen G. White renaste millerismul facandu-l Miscarea Adventista

  Ellen White are o serie de viziuni şi, în ani de zile, reuşeşte ca,
  împreună cu alţi lideri, din frânturile mişcării milleriste, să închege mişcarea
  adventistă. Liderii care au format mişcarea adventistă sunt Ellen şi James
  White, O.R.L. Crosier, Joseph Bates, J.N. Loughborough şi Uriah Smith.
  Formarea mişcării a durat aproape 20 de ani (1844-1863). În mod oficial,
  adventismul s-a constituit ca mişcare în anul 1863, în localitatea Battle
  Creek, statul Michigan. Sediul general adventist a primit numele de
  Conferinţa Generală.

  Ellen G. White (1827-1915) s-a numit Ellen G. Harmon inainte de casatorie. Ea si cu familia ei au facut parte din biserica Metodista din orasul Gorham, statul Maine. Ei au fost dati afara din biserica Metodista datorita aderentei familiei ei la ereziile lui Miller.

  In adolescenta, pana sa se casatoreasca cu James White un alt eretic, participau amandoi la “partasii” oculte care se desfasurau ca la binecuvantarea Toronto. Atat Ellen cat si James impreuna cu altii mergeau in patru labe, se rastogoleau si faceau ca toate animalele la aceste “partasii”.

  Ellen G. White de la 14 ani incepe sa “profeteasca”, mai tarziu are viziuni si primeste mesage de la “ingeri”, a se citi demoni. Ea a avut cel putin 2000 de viziuni si profetii. Cand cadea in transa aproape experimenta o moarte clinica, iar cand duhurile rele incepeau sa fie active in ea, ea incepea sa aiva o putere iesita din comun. Odata a avut o viziune in timp ce predica si a tinut o Biblie de format mare (tiparita in Boston) de 9 kg. timp de o jumatate de ora deasupra capului intr-un unghi drept. Cand iesea din viziune era sleita de putere, un fenomen specific posesiunii demoice (1). Marturiile despre viziuni si transe cu lesin (in varianta adventista) sunt descrise de fiul ei Athur White (2)

  Ellen G. White comunica cu sotul ei mort, primind in vis de la el felul cum ea trebuia sa continue “lucrarea” fara el. (vezi aici)

  Piatra de mormant a lui Ellen G. White este un obelisc. Astfel de monument funerar este ocult si are conotatii sexuale. (vezi aici)

  Iata o lista pe scurt cu principalele erori si aberatii ale profetesei oculte Ellen G. White:

  Ea vorbea despre fortza vitala (vezi aici) termen folosit de ocultisti
  A promovat prezicerile false a lui William Miller pentru anii 1843-1844
  A promovat prezicerea falsa a lui Joseph Bates sabatarianul pentru anul 1851
  A spus că nu mai este mântuire pentru păcătoşi, începând cu data de 22 octombrie 1844
  A prezis că războiul civil american (1861-1865) va fi un eşec, că naţiunea va fi ruinată, iar sclavia nu va fi abolită. Rezultatul a fost exact opus la ce a spus ea
  A caracterizat proclamarea lui Lincoln pentru zilele de umilinţă şi de rugăciune ca pe o insultă adusă lui Iehova
  A interzis consumul de carne şi totuşi, ea, în secret, a mâncat carne aproape toată viaţa ei
  I-a învăţat pe discipolii ei să dea zeciuială la biserică, dar ea a dat-o unde a vrut
  A negat faptul că a fost influenţată de scrisori sau conversaţii în scrierile mărturiilor ei
  Şi-a bazat multe dintre mustrările făcute altora pe ceea ce a auzit de la alţii şi nu a verificat cu cel puţin doi martori de încredere
  A spus că este împuternicită în mod divin să descopere păcate ascunse, dar a eşuat într-un mod lamentabil
  A avut erori serioase în ceea ce priveşte „viziunea“ cu privire la planete şi sateliţii lor
  A plagiat în aşa măsură, încât o carte a trebuit să fie scoasă din circulaţie, iar o alta revizuită la un preţ foarte costisitor
  În anul 1905, a promis că o să explice neînţelegerile cu privire la mărturiile ei şi că Dumnezeu o va ajuta să facă acest lucru, dar în anul 1906 a afirmat că Dumnezeu i-a spus să nu mai dea nici o explicaţie
  Unul dintre cele mai abominabile lucruri ale vieţii şi scrierilor ei este acela că L-a făcut responsabil pe Dumnezeu de toate eşecurile şi greşelile ei
  Cea mai mare înşelăciune a ei şi a urmaşilor ei a fost să spuna ca transele demonice in care ea cadea erau ”revelaţie divină şi viziuni de la Dumnezeu”.

  Ellen G. White a fost o vrajitoare ascunsa in haina religiei ridicandu-se la rangul de cea mai mincionoasa persoana care a existat vreodata. Ea este acum in locuinta mortilor in chinuri, iar cand va fii inaugurat lacul de foc isi va continua agonia pentru eternitate. (Apocalipsa 20:14,15)

  James S. White (1821-1881) a fost sotul lui Ellen G. White. A avut manifestari epileptice din copilarie. La 16 ani a fost botezat in secta Conectia Crestina fondata de Abner Jones in 1801. White a negat divinitatea Domnului Cristos si Trinitatea pentru decenii. A fost partenerul nevestei lui in promovarea adventismului ocult. Piatra lui de mormant este un obelisc. Astfel de monument funerar este ocult si are conotatii sexuale (vezi aici).

  Nicu Butoi, pastor adventist simpatizat de unii pastori evanghelici

  Cu Nicu Butoi am vorbit in direct la Vocea Sperantei prin telefon. Cand a vazut ca eram documentat, a schimbat subiectul si a zis ca a fost atacat. Nicu Butoi a vorbit intr-o biserica baptista pe coasta de vest a americii, cu toate ca pastorul stia bine pericolul adventist. Mai mult numele lui a aparut si in revista Asociatei Baptiste din America si Canada (vezi aici).

  Radio Vocea Sperantei si agenda Adventista

  Liderii evaghelici din Romania (cu exceptii) nu au avertizat ca evanghelicii sa nu asculte la vocea sarpelui prin Vocea Sperantei. In consecinta evanghelicii au inceput sa aprecieze pe adventisti si sa ii numeasca frati, in timp ce adventistii in mod constant submineaza bisericile evanghelice. Astazi o mare parte din evanghelici sunt simpatizanti ai adventistilor. Tragic! *** _Tristarule drag, oare aceasta posatare analitica, adresata ca raspuns si reactie la prima predica de aici a lui I.C.,pentru cine oare este „un mar al discordiei evangelice” si. . . pentru cine oare poate deveni o poarta deschisa spre ADEVAR ??!!. Mosu’ are un numar insemnat de vecini si prieteni adventisti *homestead seattlers* , stabiliti in imprejurimile din „pustusag „. *** sincerely, MIR

  Apreciază

  1. Mosule
   Am citit si eu aceste postari.Fiecare cu criza lui.Oricum cei ce si-o recunosc au sanse mai mari sa iasa din ea.Daca cineva nu-si recunoaste criza, nu inseamna ca n-o are, dar uni sunt prea mindri sa si-o recunoasca, ca atare vor ramine in acea criza, iar in final vor plati pretul.
   In alta ordine de idei, asa cum am specificat la introducerea ultimului mesaj, a pastorului Iacob Coman,noi nu ne-am propus sa promovam vre-un cult, ori vre-o persoana.Dar cind cineva spune ceva biblic si foarte necesar oricarui crestin contemporan,suntem gata sa-i acordam spatiu, pe acest blog.Cred ca aceste mesaje sunt binevenite nu doar pentru adventisti, ci pentru oricine care are urechi deschise sa le auda.God bless you all.
   mike

   Apreciază

  2. Mosule, or fi adevarate in totalitate sau in parte cele spuse despre DENOMINATIA ADVENTISTA, dar, ceea ce acest „vorbitor” cu numele Iacob Coman, ca o fi sau nu pastor, ca o fiu sau nu destept, ca o fi sau nu mincinos, pacatos sau mai stiu eu ce, DAR CELE PREZENTATE IN PREDICA SUNT DIN BIBLIE SI PE BAZA TEXTELOR BIBLICE.
   Sti ce ma gindesc Mosule, nu o fi fost magarita vreo teoloaga sau proorocita, sau diaconita sau pastorita sau sefa de amvon, dar a vorbit bine. Aceasta pentru ca a respectat ceea ce Dumneze vroia.
   Nu o fi fost curva Rahav ceva curat in trairea sau purtarea ei, nu o fi facind parte din cine stie ce dinastie sau familie de conducatori, dar A FACUT CEEA CE TREBUIA PENTRU LUCRAREA LUI DUMNEZEU.
   Nu o fi fost Magdalina ceva,…. dar a fost la locul potrivit, purta sticla de nard care trebuia si , cel mai important, a varsat-o unde trebuia, cind trebuia si pentru ce trebuia.
   Apoi acest cetatean Iacob Coman, o fi sau nu un om de vreo curatie deosebita, o fi sau nu teatral, o fi sau nu smecher, o fi sau nu ce-o mai putea gindi unul si altul, dar, mesajul din predicile lui trebuie sa ne dea de gindit. Cuvintul folosit este din biblie, analiza si sfaturile sunt pe temei biblic, totul pare ca se verifica dupa biblie. Inima omului si-o cunoaste doar el si Dumnezeu.
   Ramine de mare importanta ceea ce spune in interviul lui, ca daca cineva are ceva cu ceea ce spune, poate sa-l interpeleze cu ” este scris…” Deci eu zic sa nu cadem in capcana generalitatilor, mai ales ca el spune ca este pastor adventist, dar slujirea lui prin care da invatatura nu este una „egoista” nu este ” adventistocentrista” ( nu stiu daca este acest cuvint dar se intelege) nu este afectata de cultul din care face parte.
   Mosule n-am nimic cu denominatiile si in nici un caz nu ma voi impiedica in ce o fi scriind in hirtiile acestui predicator. Dar mesajul lui este HRANA TARE PENTRU POPOR, descopera lucrurile care tin in loc multe din mersul spre imparatie a adunarilor sau a altor confesiuni.Dar mai ales descopera ratacirile crestine moderne.
   Si stii ceva Mosule? Eu cred ca sunt tulburati numai cei care intr-o forma sau alta traiesc si ei din ” seva celor ce se pasc pe ei insisi”. In general, cind cineva nu pierde vreun avantaj fie de ce natura o fi, acela nu are treaba, nu se zburleste.Sta, asculta, masoara, analizeaza si in cel mai bun caz spune un „hmmm mmmmm”.
   Mosule am ascultat deja multe din predicile puse pe net si tare ma tem ca el numai pentru faptul ca acolo a crescut este adventist, slujirea lui este oriunde este chemat, si cel mai important, nu face clasificari ale adunarilor, nu face apologia cultului. FACE APOLOGIA CUVINTULUI LUI DUMNEZEU, CURAT, ASA CUM ESTE IN BIBLIE.
   Fii binecuvintat Mosul meu.

   Apreciază

  1. Mosul meu, te rog sa ma ieti ca am pierdut aceasta postare a ta. Stiu ca tu , din sincera dragoste pentru copii in credinta ca si Tristarul, te ingrijesti de hrana.Sa nu fie nici prea tare nici prea moale, sa nu fie nici prea fierbinte nici prea rece…. dar Mosule, daca pe acest pastor Dan il iubesc , il iubesc fiindca il Cunsc pe Dumnezeu ( sau cel putin asa cred) apoi cu parerile lui eu nu prea ma potrivesc. Si sa stii ca eu am ajuns in unele pasaje sa identific altceva decit dragostea crestineasca.Basca mai punem ca in toate si in totul numai el are dreptate. La aceasta vreme este prea greu pentru mine si ca masura ca sa nu ma „inec” ma feresc de materialele lui. Sa nu te superi dar , asa cite o data am si eu dreptul sa stau la o parte.Chiar si in conditiile in care imi place sa ma bag peste tot. Asa consider ca invat,intrucit peste tot si la toti le dau respectul cuvenit. Ce primesc in schimb, se vede, se poate citi.
   Cit despre vecinii tai, Mosule, cred ca trebuie dus pastorul Iacob Coman la ei si in 6 luni ( cit era o calificare la locul de munca in Ro) vor fi fie penticostali fie baptisti, de asta sunt sigur.Si de la fr Iacob vor primi pentru ca este „de-a lor”.
   Si , asa ca o idee a mea de astazi, stind si privind virfurile unor brazi in bataia soarelui ma gindeam fara tinta, ma gindeam ce frumoasa este conceputa toata natura in jurul nostru.Si la un moment dat, un pic suparat pe gindurile mele, mi-am spus ” este normal sa fie asa pentru ca toate sunt facute de Dumnezeu”. Apoi mi-a revenit bucuria si mi-am continuat meditatia.In clipele urmatoare am avut asa o revelatie ca in aceste paduri maiestuoase de brad traieste ursul.Ce mamifer voinic, aprig uneori, blind alteori, acest mamifer urias care se hraneste cu muguri, cu fructe de padure, cu miere de albina.Si imediat mi-am adus aminte ca mierea este si in biblie de mai multe ori.Deci este ceva bun, curat, …este asa pentru ca asa a facut-o Dumnezeu. Si tocmai cind eram mai plin de bucurie, Mosule ,stii tu ce mi-a venit in minte? Cum oare, daca ursul este facut un anumal asa de dominant, cu o viata asa de curata dusa in cele mai frumoase si falnice paduri, cu o hrana asa de minunata…a ajuns sa manince din tomberoane? Si ziua mea este doar pe la jumatate si am ramas asa pe ginduri.
   Mult har si pace sfinta Mosul meu.

   Apreciază

 4. Amin!
  Dumnezeu sa ne ajute sa ajungem la statura de om mare in Hristos cu nelipsita
  auto-incurajare” POT TOTUL IN HRISTOS CARE MA INTARESTE”!caci asa este .
  M-am regasit in aceasta predica, caci chiar asa am putut renunta la multe vicii si pacate fiindu-mi greata de ele ,nu m-a obligat nimeni, nici ,preotii, nici pastorii ,nici culte .
  Dar de multi ani ,de dinainte sa ma pocaiesc am avut greata la pacate si faradelegi pe care le lasam si nu stiam ca eram in planul de mantuire a Lui Dumnezeu pana in ziua cand am ajuns in locul potrivit la timpul potrivit sa inteleg BIBLIA ,ea mi-a deschis ochi sa inteleg tot adevarul la trecut,prezent si viitor.
  De ce mi-e greata si azi de pacatele vechi care le faceam ?!! nu imi pot explica acest fenomen ,dar cred ca e voia Domnului in viata mea sa imi displaca viata veche ,obiceiurile,prietenii ,locurile ,mancarea prin imbuibare cu carnuri etc.care o practicam inainte si sa imi placa aceasta viata noua in Hristos.Iubesc aceasta viata noua cu Hristos ,cumpatata,echilibrata, nu depasesc limite caci ma simt bine asa cum sunt acum ,m-am regasit in Cuvant ,inainte ma chinuiam sa fiu si sa fac ca ceilalti oameni si nu imi iesea ca lor ,dar acum fac totul cu o deosebita placere numai pentru Isus Hristos chiar si in slabiciune , daca aici pe pamant in prezent nu am nimic ,stiu ca voi avea in viitor sus in cer totul.
  Pentru Hristos am pierdut si renuntat la multe ,in afara de familie .
  Va dau un sfat crestinesc .
  Daca fiind crestin(a) convertit(a)si iti mai plac si iti mai iasa lucrurile ca acelor din lume de ex. ca sa te imbogatesti ,sa devii faimos ,cu fani si prieteni si imbuibari prin localuri scumpe ,case ,vile ,masini ,ai pofte carnale pentru sex opus si treci peste voia Domnului care este SFINTIREA NOASTRA si daca ajungi sa devii celebru ca cei lumesti ,inseamna ca nu e ceva in regula in legatura ta cu Hristos,caci El scoate toata lumea si nelegiuirea din noi ca sa ne faca sfinti si curati in trupul Sau minunat ,cum a spus si pastorul Coman .
  Isus ne va aduce cu siguranta prin Harul Sau minunat la o viata de sfintenie ,curata daca asta ne dorim.Nu mai cine nu vrea nu poate .
  Cred ca in a nu a avea nimic pe acest pamant e o binecuvantare (care in curand totul v-a fi nimicit de razboaie) ca sa am totul in cer cu Hristos.
  Eu cred ca ce El a inceput in mine va duce la bun sfarsit aceasta lucrare de mantuire ,fara sa mai cad in partea adversa a diavolului ,indiferent de cat de tare si cu muschi se cred unii ,ca ma pot face sa cad in capcana lor.
  Caci Cel ce este in mine este mai Mare si mai Tare decat ,cel ce este in lume.
  Fiti binecuvantati de Dumnezeu !

  Apreciază

  1. Maranata, zzic amin la pstarea ta.Dar ultima parte m-a facut sa ma gindesc la cel putin doua lucruri:
   – lumea , mai nou si cea crestina, alearga numai si numai dupa lucrurile care vor arde.Asa este scris si eu asa cred ca se va intimpla.Deci alergarea desarta.
   -nimeni (exceptiile nu se iau in calcul, ele intaresc regula)nu vrea sa creada cuvintul bibliei care spune ca prietenia cu lumea este vrasmasie cu Dumnezeu!Noi putem sa ne batem joc de Dumnezeu, dar ramine un lucru sfint: Dumnezeu nu se lasa batjocorit, ori daca cineva se crede mai tare…e o alta poveste. De meditat.
   In concluzie , pentru mine postarea ta ma duce cu gindul la o lectie demna de luat in seama. Vezi tu, cind satana l-a ispitit pe Domnul Isus ca sa i se inchine ( nu sa-i slujeasca, doar sa se inchine) ce ii dadea? ” Tot ce se VEDE!” nu? Intelegi tu mai bine acuma primul punct de vedere?
   Apoi, o treaba si mai serioasa. Dumnezeu, in atotputernicia LUI, in orice vreme ne poate da ori ne poate lua orice. De un singur lucru nu se atinge Dumnezeu din patrimoniul nostru, unul singur de cind incepem a pricepe si pina murim: OPTIUNEA NOASTRA DE DA SAU NU PENTRU EL indiferent in ce conditii de timp ,loc si situatie. Intotdeauna aceasta optiune personala ne va ramine la dispozitie ca fiind a noastra cu putere deplina.Cred ca aceasta stare vorbeste cel mai mult de marea rabdare a lui Dumnezeu in dreptul omului.
   Fi binecuvintata.

   Apreciază

 5. NU MERGE POSTAREA

  Vladimir Pustan, are nevoie de mine şi de tine!?
  Vladimir Pustan, are nevoie de mine şi de tine!?
  Vladimir Pustan, are nevoie de mine şi de tine!?
  Vladimir Pustan, are nevoie de mine şi de tine!?

  bu se poate accesa…e ca si inexistenta

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: