Vladimir Pustan are nevoie de mine şi de tine!

Voi scrie totuşi, câteva gânduri, deşi am încercat să ignor atât luările de poziţie pro cât și cele contra, privitor la această știre care curge pe net de câteva zile bune.

Unul din motivele pentru care am încercat să ignor poziția celor care scriu despre această știre (deși m-am rugat pentru Pustan și familia lui) a fost faptul că aşa cum  spunea fratele Pustan; „cum pot să-și dea cu părerea despre mine și viaţa mea cei care locuiesc la mii de Kilometri?”

 Vladimir Pustan

Apoi care este motivația celor care scriu? Ce îi determină să-şi facă publică opinia într-un caz atât de sensibil? Sper să fie mai mult decât dorința de a face rating, or de-a primi cât mai multe like-uri. Aşa după cum spunea fratele Pustan, oare a ajuns acesta doar o știre?

Rugându-mă pentru el și familia lui, Dumnezeu m-a făcut să înțeleg faptul că, acum este momentul pentru noi toți sa-l ajutăm. Scriind despre el chiar și bine, nu-l ajutăm prea mult. Durerea lui este prea mare, pentru ca noi, prin ceea ce scriem, să putem sa-l mângâiem în aceste momente grele.

Voi care spuneți că îl iubiți și care ați beneficiat de pe urma slujirii lui, lăsați lupta cu cei care-l acuză și luați o zi de post și rugăciune pentru el și familia lui. Numai Dumnezeu poate să ajute pe cineva într-o asemenea situație.

Nu sunt nici pro nici contra, sunt o persoană care doresc să simt cu cei care trec prin asemenea situații. Am trecut și eu prin momente în care mi s-au adus învinovăţiri (în domeniul financiar) și știu ce înseamnă să suferi pe nedrept. Chiar dacă ar fi o suferință pe drept, nu suntem noi cei care să aruncăm cu piatra.

Ascultam aseară un mesaj extraordinar, predicat de pastorul Cristi Barbosu, chiar duminică, cu doar 3 zile în urmă și am fost foarte mișcat. Era chiar acel ceva de care avem noi toți nevoie în aceste momente, când pe net – pe lângă lucrurile bune care se întâmplă – găsim totuşi, mult prea multă vorbire de rău, bârfă şi defăimare. Era vorba despre ipocrizie și judecată.

Oare câţi dintre cei care îl acuză pe Pustan astăzi, nu au trăit, sau poate încă mai trăiesc în păcat. Nu neapărat același, de care este acuzat Pustan, dar păcatul este păcat. Cel ce nu are niciun păcat să dea primul cu piatra! Apoi, pastorul Barbosu, vorbea despre judecată: Cine are voie sa judece? Când? Cum? M-am gândit ca acest mesaj este perfect pentru toți evanghelicii și nu numai, ci chiar şi pentru situația în care se găsește fr.Pustan. Mesajul este cât se poate de biblic și de clar. Haideți să învățam cum să ne comportam în astfel de situații, ca adevăraţi copii ai lui Dumnezeu.

Intre timp, să ne rugăm cu toată inima, ca Dumnezeu să-i dea fratelui Pustan și familiei lui, puterea necesară, pentru a ieși din această încercare, mai tare și mai puternic pentru lărgirea împărăției Lui Dumnezeu.

Frate Pustan, ne rugam pentru tine și te iubim. God bless you and yours.

Cristi B

Pentru a urmări mesajul click pe imagine, sau AICI

Ascultați va rog predica lui Cristi Bărbosu, măcar de la minutul 49. Un mesaj foarte bun, potrivit – aşa cum spuneam – chiar și pentru fratele Pustan și familia lui.

Cu multa dragoste,

Mike Olari

107 gânduri despre „Vladimir Pustan are nevoie de mine şi de tine!

  1. Pastorul Pustan are nevoie de Dumnezeu și de pocăință. A ține cu dinții de imaginea lui nu-i folosește la nimic. Pastorul Pustan mai are nevoie să se lase de manevrat masele cu povești.

    Iar noi, cei care i-am ascultat predicile avem nevoie să zică una clară:

    1. N-am fost niciodată cu secretara mea în pat, doar noi doi singuri într-o cameră.
    2. Am fost cu secretara mea în pat, într-o cameră de hotel, însă eu o consiliam. Nu am păcătuit însă am greșit și îmi pare rău
    3. Am avut relații intime cu secretara mea. Am păcătuit și mă pocăiesc.

    Câtă vreme singura preocupare a pastorului Pustan este să-și salveze numele și imaginea lui chiar cu riscul înjosirii Numelui lui Dumnezeu, vă rog frumos nu mai vorbiți de judecată și de datul cu pietre!

    Apreciază

    1. Sunteti siguri ca se vrea descilcit acest conflict si aceasta stare de lucruri din viata lui Pustan Vladimir? Pentru ca se aude ca este suspendat ca slujitor.
      Ramine ca sigura masura de suspendare luata impotriva lui. Oare aceasta masura a fost luata dupa un vis de noapte sau fratii care au decis aceasta masura stiu ei ce stiu?
      Si nu in ultimul rind, daca noi nu avem cunostinte nici pro nici impotriva, atunci cum ne putem pronunta ca aparatori sau acuzatori? Fara dovezi, si o pozitie si alta sunt necrestinesti pentru ca a ne pronunta fara dovezi suntem supusi riscului de a minti.Si asa ajungem cu usurinta sa ne complicam ….
      Fr Mike, si eu am gustat mult, foarte mult din gindurile exprimate in predici de catre Pustan Vladimir, dar aceste lucruri bune rostite, nu dau girul calcarii felului de vietuire a celui ce a predicat. Iar , asa cum am spus, daca nu avem nici o dovada a nevinovatiei, trebuie sa avem in vedere ca ne putem trezi cu un comportament nebiblic afirmind asa de-a valma ca il sustinem. Biblia ne spune lucruri pe care tocmai ce le mai pusesem noi pe blog legat de Evrei 6, sau 2 Petru 2 cu 19 la 22. Si mai avem si alte versete biblice care ne indeamna la a da afara din mijlocul nostru pe raul acela, sau ma gindesc ca avem 1 Ioan 5 cu 16,partea a doua.
      In aceste situatii este bine sa raminem in smerenie si rugaciune fara a ne declara partasi sau impotrivitori la acest gen de fapte sau faptuitori. Ce este tot mai TRIST in viata evanghelicilor, este frecventa mare , din ce in ce mai mare a descoperirilor de fapte reprobabile comise de „mai marii nostri”. Oare sa fie acesta rodul a ceea ce pastorul Iacob Coman incearca cu disperare sa ne alarmeze? Ca pacatul ajuge din nou la culme? Intrucit nu prea putem raspunde la aceste intrebari cu DA si AMIN, eu propun sa raminem fiecare la ce am fost chemati, intarindu-ne viata de credinta in Domnul Isus prin post si rugaciune.
      Fii binecuvintat .

      Apreciază

        1. Cred ca aici avem problemele de usurinta in a privi in cuvintul bibliei. Sub acest sistem de gindire au ajuns o gramada de pastori sa curvasareasca, sa fie casatoriti a doua-treia sau a patra oara. Aceasta este realitatea pe care din motive de „iubire frateasca” le ocolim .
          dar fr Mike, socot ca versetele pe care le-am gasit in Evrei si in 1 Petru sunt pentru credinciosii, copii ai lui Dumnezeu care, dupa ce au aflat cuvintul, au gustat bunatatea …etc… si au pacatuit din nou….Sa ma pazeasca Dumnezeu sa va invit sa le cititi in liniste si tihna si sa va dumiriti de sitautia tragica a celor care fac asa ceva.Sunt prea mic fata de dvs ,imi cunosc locul, dar…De ce nu spuneti si ca Dumnezeu este un foc mistuitor? Ca Dumnezeu a promis in Ezechiel 34 si ce va face pastorilor care…. fr Mike, biblia nu este numai lapte si miere, sau sa cred ca Mosul avea ceva dreptate cind te-a intrebat despre evanghelia bunastarii, a mintuirii cu orice pret?
          Chiar nu inteleg de ce aduceti asemenea verset. Pentru cine este ceea ce dvs scrieti?
          Sau dvs acceptati meciul de ping-pong cu pacatul si ieratrea ? Biblia spune sa-i spunem pacatului pacat,nu? Agheasma se foloseste numai la ortodocsi.
          Nu pierdeti nimic , dar as dori sa ma credeti ca eu personal, indiferent de consecinte ma disociez total de asemenea evanghelii ieftine. Vorbim de pacatul comis de catre pastori si slujitori, nu de cetateanul turmentat de pe strada care stie ca clopotele trag in conditiile in care popa face bani.Nu am nimic cu Pustan cum nu am cu nimeni.
          Unde ati dori sa se mai intoarca Pustan? La ceea ce vomase sau ca scoafa spalata si care se tavaleste din nou. Chiar nu cred ceea ce ati spus.Asta ar insemna ca biblia contine versete fara nici o adresa, fara nici un folos.Nici asta nu cred.
          Frate Mike, nu este CE VREM NOI, este CEEA CE DUMNEZEU A LASAT IN CUVINTUL SAU.Nu crezi?Spuneai ca ai studiat un pic situatia, te intreb cu tot respectul, ce motive au avut fratii care au decis suspendarea lui? Ce probe au avut sau au facut-o ca la partide pe comenzi politice? Nici asta nu o cred.
          Fii binecuvintat fr Mike.

          Apreciază

        2. Nici un inger daca mi-ar spune o alta biblie (evanghelie) eu nu voi intelege decit ceea ce este scris. Si cred ca este asa cum spun acele versete despre cei ce isi permit ca cu buna stiinta sa calce cuvintul sfint. Daca Cristi Barbosu( am ascultat o parte) spune altfel versetele legate de cei care pacatuiesc dupa ce au cunoscut si gustat, atunci nici cu Criati Barbosu nu ma aliez.
          Multumesc de ingaduinta, pentru ca un pic am fost nemultumit de atitudinea ta legat de noi facem si EL ne iarta, noi facem si EL ne iarta….pina cind?…pina unde? chiar asa , putem turna gunoiul nostru mereu si mereu in locurile sfinte, la tronul harului?
          Pai daca asa ceva este posibil, atunci ii mare bai. Evanghelia nu mai are valoare, pentru ce sa ma silesc in viata cind in penultima secunda se poate aranja si beneficia de mila Domnului Isus, atunci chiar ca am intrat intr-un loc cu multe fatete , si este doborita toata rinduiala lui Dumnezeu. Pentru ce ne mai scrie de ” cu nici un chip..” ori Pustan s-a luat dupamversetul ” mai degraba curvele…si el a vrut sa fie printe rprimii, sau ce? Explica-mi te rog cum functioneaza cuvintul lui Dumnezeu in aceasta situati? Te rog frumos fr Mike, explicam cu ajutorul bibliei nu cu Cristi Barbos, nu cu Iacob Coman, nu cu Travis Hunt… etc… Domnul sa-i binecuvinteze cu har si pace sfinta. .
          Dar te rog si eu frumos sa asculti Iacob Coman cu predica „Ciinii si porcii ” si poate asa vei intelege mai bine alarma data de acest pastor, predicator, adventist, teolog, dr sau ce titluri mai are. Insa un lucru are cu siguranta: vorbeste cuvintele lui Dumnezeu iar invataturile date sunt biblice. Asta este negru pe alb, cert.
          Fii binecuvintat fr Mike si multumesc de rabdarea ta cu mine.Mie imi este precis de folos .

          Apreciază

        3. Iata ce este adevarata despre crestinii adevarati. Restul sunt amanunte.
          Da fr Mike, eu nu cred despre mine prea multe dar…cred biblia si Evanghelia „aceasta” (asa este scris) nu alta .
          Cred ca merita sa ne oprim o secunda si sa sa acceptam ca Dumnezeu chiar are crestini de valoare reala, si care nu s-au compromis nici in ultima secunda …dorind o viata „binecuvintata” cu boi, oi, magari si mai nou si „pacatosi” cu acoperire.

          http://video-play.ro/video-socant-18-crestini-ingenunchiati-si-executati-syria/

          Apreciază

        4. Frate Tristarul ,iertati-mi indrazneala si v-o spun in modul cel mai pacifist ,Dumnezeu e singurul judecator drept si care stie tot adevarul.
          Orice om are dreptul la auto-aparare si auto-hotarare indiferent de decizia pe care o ia in viata lui,toti cei arsi de vii si martirizati sunt adevaratii crestini care nu se opun molestarii si mortii lor iubindu-si sincer Mantuitorul ,pentru ei am tot respectul.Dar nu am nici o consideratie pentru cei care arunca cu piatra sau aprind un foc fara a da o sansa celui fara aparare si fara a spune tot adevarul pentru linistea crestinilor.
          Eu cred cu cea mai mare credinta a mea in Domnul Isus Hristos,ca toti cei care acuza .taie ,scoate si baga pe cine,cum si cand vor ei din culte ,adunari, biserici pe cei care sunt parati sau prinsi in flagrant ca ar fi facut ceva gresit contrar Bibliei ca nu aveau niciunul din ei curajul ,indrazneala si tupeul in fata Domnului Isus Hristos sa actioneze asa cu fr.Pustan si multi alti crestini exclusi si defaimati ,indiferent de pacatul comis.
          Ca si cei cu femeia prinsa in preacurvie,toti au facut rotatia de 180 de grade cu hainele intre picioare si TOTI au aruncat pietrele jos in fata Domnului si nu au mai dat in femeie.
          Toti cei mai marii cultelor ,organizatiilor si numai stau in fata diavolului atunci cand i-au astfel de decizi si ii indeamna pe crestini la ura,dezbinare si tam tamuri pe situri si bloguri crestine si ei poate sunt de sute de ori mai pacatosi ca cei pe care ii acuza,caci numai diavolul te poate indemna la ucidere si invinuire cu pedeapsa.
          IN FATA CELOR MARI CU BANI SI PUTERI DE DECIZIE ,TOTI SUNTEM INCULPATI ,NUMAI EI ,FARISEII ,SE CRED NEVINOVATI .
          Nu este deloc crestineste, sa aduci pe crestini in situati ,ca ei sa aprinda un foc mic si restul de crestini sa il transforme intr-un incendiu de mari proportii.Noi asta facem acum intindem focul care a fost pus de culte si religii si fr.Pustan si s-ar putea sa ardem si noi de vii,daca nu incetam sa lasam lucrurile asa cum sunt si timpul ,Lui Dumnezeu ,sa faca lumina in acest caz ,chiar daca dureaza ani .
          (E adevarat ca si femeile (nepocaitele)din jurul slujitorilor crestini sunt cele care pun in compromis lucrarea Domnului ,trebuiesc trase la raspundere si ele si aduse in fata adunarii ,de aceea in acest caz sunt treburi incalcite rau de tot ca e vorba si de curvie
          Oare nu se gasea un barbat crestin slujitor si serios ca secretar sau insotitor sau sofer ?!!De ce aproape toti slujitorii crestini umbla cu femei si fete dupa ei si le prezinta ca secretare ,surori ,iar in ascuns numai ei stiu ce fac si cine sunt si daca le spunem ne cer dovezi de la lumina lumanarii ,ca sa se scoata tot ei nevinovati ,multi lucreaza in pacat si umbla cu femei imorale care nici macar nu se imbraca si nu se poarta ca crestinele evlavioase , ci ca desfranatele si aceasta este si intrebarea mea ,de cand este ingaduit la pocaiti sa se umble in slujire prin adunari cu femei si fete ,oare nu cultele le-au acceptat si a dat frau liber pacatului in adunarii ,ei sunt vinovati de tot ce se intampla in adunarile lor ,PACATUL E LA CULME ?!!)

          Sunt convinsa ca adevarul absolut nu ni-l va spune nici fr.Pustan ,nici cultul ,caci nici ei nu stiu de ce se cearta si de ce nu se impaca de multi ani ,dar noi fiind crestini morali si cu bun simt sa ii lasam pe ei sa isi rezolve probleme asa cum vor ei ,ca s-ar putea sa se intinda focul si in ograda noastra,nu credeti ?!!Eu nu cred nici in culte ,nici in fr.Pustan eu cred numai in absolutul Lui Dumnezeu
          Niciodata ,nici comunistii turnatori,nici curvarii ,nici lacomii de putere si bani ,nici obraznicii ,nici defaimatorii nu au venit si nu vor venii cu justificarea adevarului in fata noastra ,de sute si de zeci de ani suntem mintiti si inselati pe fata si cei mai naivi se si lasa manipulati de dumnezeii lor ,cultul sau pastorul lor.Asa ca …nu cautati adevarul la oameni ,numai la Dumnezeu ,ca veti foarte dezamagit si e mai bine si pentru dumneavoastra si pentru unii din noi sa nu aflam acest adevar al certurilor si al dezbinarilor lor niciodata, e murdar oricum si e foc aprins de diavolul si nu e treaba noastra, cu toate ca ne pasa de unii din ei ,e bine sa pastram distanta caci unele treburi trebuie evitate de noi ,iar ei isi vor lua rasplata sus in cer pentru aceste focuri aprinse ,intrebari fara raspunsuri intre crestini si nu numai .
          Psalmul 1
          Dumnezeu sa aiba mila de noi!
          Fiti binecuvantati!

          Apreciază

        5. Mosule, cind militianul l-a prins pe tigan in lanul de porumb , cu traista in spate, l-a intrebat
          – Mai tigane ce ai in straita? La care tiganul a raspuns;
          – Ei vezi sefu? Asta-i baiu.
          Cam asa stau si eu la aceasta ora.Parafrazata istorioara, daca am e bai, daca e goala iar e bai, asa ca stau si cuget, ca apoi numai o stau. Aspru o sa fiu numai cu mine ca sa le fac in ciuda la comentatori , stiind ca purtarea mea nu schimba nimic. Ma gindesc sa-mi angajez un contabil bun, apoi un avocat foarte buna si dupa aceia sa vac ce vreau eu. Ca oricum voi fi iertat.Nu am nici o scapare.Doar ca un pic mi s-a spus prea tirziu si am rata ceva ocazii jos clopul.
          Fii binecuvintat Mosul meu.

          Apreciază

        6. Aceasta este CALEA ce duce la VIATA, fratii mei !. Slavit sa fie EL , USA ( nicidecum U.S.A.)larg si exemplar deschisa spre noi ,sa lumineze atat de stralucitor ADEVARUL !. Glorie sa-I fie adusa necurmat lui Iius – Mesia , prin sangele si suferinta sfanta , ziditoare si exemplara a acestor martiri !
          „Caci oricine va vrea sa-si scape viata ,o va pierde ; dar oricine isi va pierde viata din pricina mea si din pricina Evangheliei, o va mantui .
          Si ce foloseste unui om sa castige toata lumea , daca isi pierde sufletul ?
          Sau ce va da un om in schimb pentru sufletul sau ?
          Pentruca de oricine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, in acest neam preacurvar si pacatos , se va rusina si Fiul omului, cand va veni in slava Tatalui Sau impreuna cu sfintii ingeri . „

          Apreciază

        7. Draga Mike , tu ce parere ai, daca Vladimir Pustan are nevoie de mine si de tine – (suport moral si sprijin reflectat in rugaciune ,altruistic , neconditionat banuesc ) , oare acum , privind retrospectiv ,ar avea nevoie si de recitirea acestui semnal pietros de atentionare lansat din prastia acestui vechi critic al lui ??!!. Ceuta s-a aplecat dupa o peatra colturoasa ,cu mult timp inainte de avansare in cariera (de piatra ) de azi. .Oare „profetia” si atentionarea lui ,insotita si de remarca celuilalt Tipei ( stea luminoasa pe firmamentul cerului penticostal ,doctor de acum si fost coleg de seminar cu sotia mea ) ,reusesc oare azi sa blanseze greutatile analitice puse pe talerele cantarului dragostei crestine ??!! . Dar oare acele pietre colturoase din buzunarele „dragostei cultice” ale lui Rivis , Gurau & Co .??!!
          (intreb si eu asa o intrebare familiala de vatra analitica, ca un devotat si loaial colaborator al lui „family2family” ,ce ma consider. . . ) sincerely Mos Ion Roata

          http://ceuta.ro/pustan.html

          Apreciază

        8. Il cunosc pe fr.PUSTAN,ne-a vizitat la Pucioasa,D-ul sa-l fereasca de cel rau si sa-l poarte in carul lui de biruinta ca si pe noi toti rascumparatii Lui.Noi toti trebuie sa traim in pace si sa iubim pe fratii nostrii,avem un piris,ne este suficient,s-au are adepti printre noi si seamana desbinare?Cine este bun?unul singur Dumnezeu.Este cineva fara pacat?Daca am pacatuit,avem la tatal un mijlocitor,ii marturisim pacatul ne pocaim si-Icerem sa ne ierte.Sa nu judecam ptr.ca vom fi judecati.Invidia este de la cel rau,luati aminte.Noi avem datoria sa ne rugam uni ptr. altii,nu sai judecam,este treaba Stapinului daca robul lui sta in picioare sau cade,asai?D-l IIsus fie laudat.

          Apreciază

        9. E biblic ceea ce rostesti. Dar problema este alta, nu inteleg de ce nu vrei sa o vezi?Si in nici un caz nu o pot vrea eu sau tu.Noi doar ne bagam singuri in seama.
          Problema ramine, daca Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului,si i-a dat rascumpararea prin jertfa ssfinta si credinta o data pentru totdeauna, DE CE PACATOSUL VREA MOARTEA DIN NOU PE CRUCE A LUI ISUS? DE CE? CU CE DREPT? LA CITE RASCUMPARARI DIN PACAT ARE DREPTUL O PERSOANA?
          Rascumpararea este doar in jertfa Domnului Isus si se face O SINGURA DATA. Nimeni nu poate rastigni pe Domnul Isus a doua oara pentru el. Asta este scris.De ce refuzati adevarul si aduceti versete care sunt din alte teme si din alte momente?Acest verset merge cu chemarea universala, iar noi vorbim de pacat. Cum puteti pune chemarea lui Dumnezeu alaturi de pacat? Ce au impreuna?
          Vedeti ratacirile cum fac rating, vorba Mosului? Daca doriti aceasta , ar fi bine sa ma lamuriti , ca oricum nu pierdeti nimic, doar ca eu nu vrea sa ma fac partas la asa ceva.

          Apreciază

        10. Draga Tristare
          Eu as fi ultimul care ar incuraja pacatul.Ar trebui din cele scrise de mine pe acest blog, sa-ti fi facut aceasta impresie.Cum spune Apostolul Pavel ma port aspru cu mine insumi.In ce priveste Pustan, eu nu am nici o dovada sigura ca este,vinovat.
          Apoi avind treaba cu cei de la cult, aproape cu toti cei mari, ma face sa fiu si mai skeptic.In postarea cu pricina, eu am adus cele doua cazuri( Petru si Curvarul din Corint) pentru a ne face constienti, ca in biblie gasim lucruri care ISUS le-a facut si care poate noi nu le intelegem.
          Harul lui DUMNEZEU si dragostea lui,sunt prea greu de inteles pentru cei mai multi.
          Dar cind ai pe cineva aproape tie si vezi de unde la scos DUMNEZEU iti dai seama ca HARUL si Dragostea Lui este mult mai mare de cit ti-ai imaginat tu.
          In epistola lui Ioan 2-1 Ioan scria celor din biserica nu celor din lume.
          ,,Copilasilor, va scriu aceste lucruri, ca sa nu pacatuiti.DAR, daca cineva a pacat uit,avem la Tatal un mijlocitor,,pe ISUS Cristos, Cel neprihanit.
          El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre..
          Eu cred ca trebuie sa intlegem doua lucruri:
          – ISUS a spus ca el nu a venit sa judece lumea ci s-o mintuie.Cine sunt eu sa ii JUDEC pe oameni.Categoric nu este job ul meu.
          -Numai DUMNEZEU cunoaste puterea HARULUI sau si valoarea dragostei Sale.
          Sfatul meu pentru noi toti este, sa judecam mai putin si sa folosim mai multa dragoste, daca totusi cite odata, ni se intimpla, sa mai mergem paralel cu BIBLIA si-I judecam pe oameni.
          Ma port aspru cu mine, dar ii iubesc pe cei din jurul meu si incerc sai JUDEC cu mila, ca sa am parte si eu de mila.
          God bless you all.
          mike

          Apreciază

        11. Singurul lucru gresit este titlul acestei postari. Pustan nu are nevoie de mine si de tine, are nevoie de o noua secretara.
          Iar conform cu biblia , 1 Ioan 3 cu 9 ar fi bine sa vedeti ca aceasta spune ca Pustan nu are nasterea din nou. Cine este nascut din Dumnezeu NU MAI POATE PACATUI.
          Politica strutului practicata pe 3 versete uzate de voi , ca ap Petru s-a pepadat de Isus ( total neadevarat) ca , curvarul din Corint a fost iertat si 1 Ioan 2 cu 1 ( desi acest text spune ” daca cineva A pacatuit” deci la trecut, nu la prezent. Si la trecut toti au pacatuit dar a intervenit iertarea cind s-a facut legamintul. Cred ca voi nu acceptati ideea ca Domnul Isus iarta ORISICE PACAT avind o limita cind o face. Nu de ficare data cind avem noi chef sa pacatuim. Iar a pacatui dupa ce ai foat curatat si NASCUT DIN NOU, biblia spune ca aceasta NU SE MAI POATE. Deci eu pun la indoiala afirmatia ” sunt mascut din nou”” cind persoana mai poate pacatui. Este text biblic, nu gindirea mea. Si sunt multe alte texte care spun acelasi lucru.Mult mai mult decit 3 versete pe care se spriia actual teoria pocaitilor.As fi vrut sa aud de la tine cum vine starea DE A RASTIGNI A DOUA OARA PE ISUS ? N-ai avut cuvinte.
          Astea sunt apararea si justificarea pacatului care , dupa voi TREBUIE SA SE MANIFESTE cu ingaduinta in viata credinciosilor. Si faceti aceasta cu o vehementa greu de inteles, cind sunt alte 100 si mai mult de versete care definesc pacatul , definesc consecintele lui, definesc pedeapsa lui Dumnezeu pentru pacat. Ei, in aceasta situatie, cred ca pot sa stau deoparte.Nu se intimpla nimic daca imi vad eu de drumul meu. Oricum eu nu prea mai am incredere in tot ce se face prin adunari, dovada este LIPSA PUTERII despre care spune biblia, asa ca voi sta si voi medita in liniste ce este mai bine pentru ca sa nu ajung sa regret deciziile luate.
          Te rog sa pastrezi acest mesaj pentru tine, nu cred ca trebuie expus pentru ca eu nu ma justific in fata nimanui.Decit inaintea lui Dumnezeu. Oricum am vazut cit se accepta cind e vorba sa platim pentru pacat.Toti imping aceasta asupra Domului Isus, lucru valabil dar nu in orice situatie.A murdari zilnic fata lui Isus cu pacate, tine de altceva.
          Am vazut ca ai luat masuri de protectie , este foarte bine.Blogul este al tau, dar, ai mare grija fr Mike la ce te faci partas. Am vazut si afirmatii sanatoase , biblice, dar am vazut si atitudini cind te lasi cuprins de traditiile de 100 de ani din adunarile crestinilor.
          Sa nu fi deranjat de atitudinea mea. Sunt sincer si cred ca poti analiza fara partinire ceea ce eu gindesc. Asa am primit si asa primesc eu din textul biblic.
          Si , ca o parere: uita-te cu cita repezeala se fac partasi afirmatiilor cei care scriu cu referire la aceptarea cu usurinta a pacatosilor, cu cita verva si rivna sar in aparare, dorind sa para cit mai „samariteni” , dar…nu-i treba mea. Eu doar am incercat sa aduc in atentie unele lucruri care asa cum sunt la ora aceasta , mie mi se pare ca le-am primit diferit din biblie. Cum este corect? Acuma cunoastem in parte, dar cind vom ajunge acolo….
          Fii binevcuintat fr Mike.

          Apreciază

        12. Draga Tristare
          Este clar ca nu am nici o sansa cu tine, in a te face sa intelegi Harul si Dragostea lui DUMNEZEU .
          Se vede ca tu ai numai de dat nu si de primit.Eu ti-as recomanda sa-ti deschisi un blog si sa scrii cit vrei si ce vrei pe acel blog.Te rog sa fii foarte atent la ce mai scrii pe acest blog, fiindca vei fi cenzurat.
          Am incercat sa fiu ingaduitor cu tine, dar tu profiti de acest lucru.Deocamdata nu te opresc sa scrii, dar te voi monitoriza, iar daca depasesti limita(care noi cei de pe acest blog o stabilim) va trebui sa te oprim de la comentariile.
          God bless you and yours.
          mike

          Apreciază

        13. Da! A venit si o postare la care nu mai am nimic de comentat.
          Pentru cazurile in care “am profitat” imi cer iertare.A fost fara pacat , fara intentie dar oricum nu sunt ingrijorat pentru ca in conformitate cu Matei 6 cu 14 si 15 esti obligat de Dumnezeu sa ma ierti.Exceptie in cazul in care ai alte versete.
          Vreau sa dovedesc faptul ca sunt un prieten al acestui blog, deci te voi scuti de cenzura ..Oricum spre deosebire de tine eu m-am saturat de ea in plus cu 17 ani. E mult sau e putin, asta este o alta realitate.Oricum ai fost un favorizat pe aceasta linie.
          Domnul sa va binecuvinteze

          Apreciază

      1. Tristarul treeste-te la realitate sfratul meu spre binele tau ! tu sti macar pentru ce a fost suspendat sau vorbesti numai sa nu taci ! suspendarea lui nu are nici o legatura cu acea secretara de care tot bateti voi apropo , documnenteaza-te mai bine si vorbim ! vezi omul intelept gandeste de 10 ori inainte de a scrie ceva da cel care nu gandeste scrie ca acceleratul adevaru doare dar asta e ! voi nu stiti decat adulter adulter sunteti plini de rautatate, Spre cunostintele voastre fr Vladimir Pustan a fost suspendat pentru slujire neadecvata asa ca numai spuneti prosti.Bine a facut ca a iesit macar fr Vladimir Pustan nu se impiedica de pietricele si din potriva trece si muntii ca Dumnezeu e cu el !

        Apreciază

        1. Damaris, daca tot serviti adevarul si numai adevarul te rog frumos tradu tu expresia ca ” A FOST SUSPENDAT PENTRU SLUJIRE NEADECVATA” asta ca sa nu mai fie secretomania penticostala romana un prilej de poticnire.
          Daca noi gresim pe seama adevaratei suspendari, fiti voi plini de adevar si faceti lumina in aceasta zona dindu-mi temeiul sa nu vorbesc ca sa nu tac. Ar fi de folos multora gestul vostru de smerenie. Cit despre afirmatiile mele, le-am bazat doar pe suspendarea facuta de fratii lui Pustan din cultul pe care il slujeste.
          Si ar mai fi o problemuta mititica: de ce nu are raspunderea crestineasca acest crestin Pustan Vladimir sa-si clarifice singur problemele? Ce il tine la „umbra”? Dar ma gindesc ca si el stie ca nimic din ceea ce se face la intunerec nu va ramine sa nu fie scos la lumina, si eu cred mai degraba aceste lucruri din biblie decit valurile de aparare pe care incercati sa le ridicati.Nu cred ca sunteti chemati avocati ai apararii, asa cum eu nu sunt chemat la acuzare. Asa se face ca vorbim doar despre ceea ce voi ati lasat sa circule in mediul crestin.

          Apreciază

    2. Practica marturiilor publice in Romania, este inezistenta!Citi dintre cei care au colaborat cu securitatea au facut ceea ce ii cereti d-voastra lui Pustan? Noi stim cu toti ca sunt cazuri din acestea si totusi nici cind au fost depistati nu au cedat.
      Ar fi bine ca cineva sa creeze un precedent.Tare mult ar avea lucrarea lui Dumnezeu de cistigat.De ce credeti ca David a fost numit de Dumnezeu un om dupa inima Lui? Fiindca a avut taria ca, public sa isi recunoasca pacatul.
      Eu ma rog ca Dumnezeu sa-l ajute pe Pustan, sa faca acest pas, mai ales ca el este un neconformist.Ar fi de dorit.Doamne ajuta!
      mike

      Apreciază

      1. Ei, aici te inteleg un pic fr Mike. Ne place sau nu, pacatului trebuie sa-i spunem PACAT, altfel cum vom sta inaintea Domnului Isus la vremea ceruta?
        Sigura ca aveti dreptate cit muntii. Nici unul dintre cei ce terfelesc numele Domnului Isus nu au curajul sa iasa in fata poporului si sa glasuiasca.Si stii de ce ? Pentru ca tagma lor se acopera unul pe altul, ca doar maninca la acelasi blid de linte. Numai putin a tulburat apele fr Iacob Coman si gata … vocalizarea. Imi sum cele scrise pentru ca la baza lor nu am simtamintele mele ( desi poate ar avea loc si acestea, ca doar suntem egali in fata lui Dumnezeu.Numai in adunari avem „mai marii nostri” sau „celebri” cum le spune Mosul meu drag) ci am versetele din biblie care nu le vei auzi predicate decit din 15-20 de ani in alti 15-20 dde ani cind se schimba generatiile de amvonisti fara voia celor ce „pleaca”.
        Cred ca nu am astimpar pina nu va spun „o paralela” de la Cluj, concluziile se pot discuta dupa.
        In centrul Clujului eraa Lupoaica Capitolina cu Romulus si Remus. Si dilema era care este unul si care este celalalt. Pina intr-o zi cind primarul Clujului, Bucsa Remus a fost schimbat de Nicolae Ceausescu cu ocazia unei vizite de lucru.
        Minunea mare s-a produs. Asa au aflat cetatenii municipiului ca Remus este cel ce a scapat din gura sinul lupoaicei. Si in cazul nostru, de ce ar accepta sa piarda ?
        In ziua de astazi in credinta este ca in economie: iti angajezi pe cel mai bun contabil si pe cel mai bun avocat si apoi…poti face ce vrei.
        Fii binecuvintat fr Mike.

        Apreciază

      2. Fr Mike, as dori sa va raspund la un comentariu anterior cu privire la epistola lui Ioan. Ascultati va rog un raspuns clar la versetul pe care l-ati amintit:

        Apreciază

        1. Draga frate Doru
          Multumesc, de informatie.Asa cred si eu, cum explica fratele Ton.Am fost foarte atent la explicatie.De fapt daca ne gindim, insa-si fratele Ton, a beneficiat, de o a doua sansa.
          Asta nu inseamna, sub nici o forma,incurajarea pacatului.
          O zi buna.
          mike

          Apreciază

    3. mai bine am raspunde fiecin dreptul nostru. suntem buni de a judeca.nu va da-ti seama ca satan nu doarme/? el vrea sa strice lucrarea Domnului.daca nu murdareste numele acestor oameni minunati,atunci a cui ? a celor care sunt a lui?

      Apreciază

    4. @Moldovamln
      ce hotel dom’le? :)) matale stii macar ce prostii debitezi? lasa-i pe cei care au habar despre acuzatiile(total inepte) aduse sa isi dea parerea. lucru pe care nu-l vom face. pentru ca nu avem motiv sa va spunem voua cum stau lucrurile. pentru ca nu aveti discernamant si credeti orice auziti. oricum e pustan, dar mincinos si iresponsabil nu. daca ar fi pacatuit, s-ar fi dat jos de la amvon singur. si eu il cunosc pe pustan de ani de zile, nu ca mata, care iti mai dai cu parerea pe internet. asa ca te rog sa taci, ca tot ce spui intra la caregoria dan brown sau magdalena de dupa perdea

      Apreciază

    5. @Moldovan,
      Fratele Pustan a publicat un comunicat CLAR SI LIMPEDE pe data de 17.02 : http://fundatie.ciresarii.ro/articole/COMUNICAT–Pastor-Vladimir-Pustan-
      TU totusi tii ca sà ràspundà la niste intrebàri …. ! De ce ? ïl acuzà 2-3-4 persoane ? (asa cum BIBLIC ar trebui acuzat un conducator de bisericà/ pastor/prezbiter ) Este un asa zis reverend de la Cluj -Popp John- care a lansat rumori si acuzatii nefondate ! Cine-l acuzà, domnule ( comisar ) Moldovan ? Vrei tu neapàrat sà-ti confirme o relatie extraconjugalà ? Un om a lui Dumnezeu ? Un slujitor adevàrat puternic si-n fapte si-n Cuvânt ?
      Pocàieste-te TU si fii serios !

      Apreciază

      1. Draga Ștefan
        Discuția noastră se opreste aici.Ai avut ocazia sa-ti spuni punctul de vedere.Obraznicia si atacurile la persoana, nu au ce caută pe acest Blog.
        mike

        Apreciază

      2. Dragă Ștefan, un prezbiter, un om aflat în fruntea celor credincioși trebuie să fie un exemplu de slujitor al Legii. El, fratele Puștan, ca persoană aflată în fruntea celor credincioși, trebuie să spună răspicat, bărbătește în fața tuturor dacă a greșit, nu să divagheze de la subiect mai ales în condițiile în care are o atât de mare responsabilitate. Poate să spună într-un mod civilizat și discret, sub, să zicem, forma: Fraților, cel întunecat m-a copleșit și-am cedat ispitei, nerespectând porunca a șaptea. Dacă puteți, iertați-mă aidoma soției mele care astfel mă curăță de păcat iar eu nu mai comit această greșeală, acest păcat și m-am întors la soția mea bună și iertătoare. Dacă nu mă puteți ierta, nu mai stau în fruntea voastră… Ca vârf de lance al creștinilor, trebuie să fii exemplu personal pentru ei ca om ce respectă Legea, căci dacă oaia e ca lupul și sfâșie în ocol, ce se alege de oi și de educația lor? Asta cere Legea, asta cere Domnul: Dacă nu poți chivernisi bine propria-ți casă, nu ai cum chivernisi bine biserica lui Dumnezeu (1 Timotei 3.5), Episcopul trebuie să fie om pur, înţelept, iubitor de străini, destoinic în a învăţa pe alţii, bărbat al unei singure femei (1 Timotei 3.2), Preoţii trebuie să păzească turma lor cu dragoste şi voie bună, nu cu silnicie, nu pentru câştig urât, nu ca şi cum ar fi stăpâni, ci prin propriul exemplu (1 Petru 5.2-3). Așadar, dacă nu clarifică treburile, fratele Puștan greșește, căci cel ce vrea să fie cel mai sus între creștini, trebuie să fie slujitorul celorlalți și supus lor, nu un stăpân care să nu dea socoteală pentru faptele lui în fața fraților săi, căci altfel nu mai e creștin, ci altceva… Cel dintâi dintre oameni trebuie să fie cel din urmă dintre ei, și slujitorul tuturor acelor oameni, ăsta e creştinul: Marcu 9.35. Fratele Puștan trebuie să clarifice lucrurile, indiferent care este adevărul, și oricât ar durea, pe el sau ai lui, căci numai Adevărul ne apropie de mântuire și liberare din chingile acestei lumi a păcatului: Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face liberi (Ioan 8.32)

        Apreciază

  2. Mosu’ propune ca urmatoarea „intrunire bisericeasca ” de (re)prezentare si (re)analiza a „faptelor ” lui Pustan , legate in prealabil fedeles si coborate la subsol de taverna cult(tist)uristica, sa aive loc in aer liber ,intre concasoare . . .intr-o cariera de piatra !

    Apreciază

  3. Cand nu este condamnare
    Pentru omul in Christos
    Nu-nteleg ce-atata oare
    Mai avem cu cel voios ?…

    Parca-am fi sub Legamantul
    Condamnarii… Celui vechi,
    Parca I-am uitat Cuvantul,
    Parca n-am avea urechi

    Nascute din Nou s-auda
    Ca in Cer si pe pamant
    Prin Credinta sa patrunda-n
    Gloria Duhului Sfant…

    Apreciază

  4. Toti anonimii au o dorinta arzatoare: sa cunoasca pacatele altuia. Cu ce va ajuta sa va marturiseasca Pustan ce a facut sau ce n-a facut? Te simti mai pocait daca face el o marturisire publica? Trebuie neaparat toti anonimii, care nu-si asuma responsabilitatea comentariilor sub un anume pseudonim, sa stie tot ce a pacatuit Pustan sau un alt frate pastor?

    Apreciază

    1. David Viorel Dogar, cind ai sa ajungi sa cunosti cuvintul lui Dumnezeu, vei afla cu surpriza ca noi nu pacatuim in fata oamenilor ci a lui Dumnezeu. Si vei mai afla dragule ca MARTURISIREA este conditia primordiala pentru a putea fi iertat. Iar daca tot vrei un raspuns mai cuprinzator as putea sa-ti spun ca in biblie este scris ca „macar ca unii isi zic frati, nici sa nu stati cu ei la masa”, ba inca mai este scris ca ” dati afara pe raul acela” , etc.
      S-apoi as vrea sa stii ca „un inger daca ar veni ” si mi-ar spune altfel, biblia mea spune ca acela sa fie anatema.
      Sfatul meu este sa nu te amesteci in treburile oamenilor care macar ca au si ei destule probleme, macar se straduiesc sa traiasca dupa cuvintul bibliei.
      Iar daca te obsedeaza prea tare faptul ca unii ( ca mine ) scriu sub anonimat, ei, cind vei dovedi ca esti un baiat merituos, am sa-ti destainui numele si adresa mea si toate datele de stare civilo-materialo-religioasa folosind proprietarii blogului.
      Pina atunci insa, la citit biblia si la invatat cind si cum trebuie sa te porti ca sa devi un bun crestin. Lucrul dupa ureche ia fost folositor numai lui Grigoras Dinicu, insa motivul pentru care a fost asa , nu-l cunosc, dar sunt sigur ca asa a vrut Dumnezeu.
      Domnul Isus sa te binecuvinteze.

      Apreciază

      1. Tu ai ajuns sa cunosti tot Cuvantul lui Dumnezeu de il desparti si il imparti cum vrei? Adica iei un rand dintr-un loc si alt rand din alt loc… Ar fi bine sa ascultati si dumneavoastra de sfatul pe care mi-l dati.

        Apreciază

      2. Nu , nu cunosc, dar vorbeam despre ce este scris in biblie referitor la pacat.daca ai alte versete ,poti posta cu „este sscris…” asi atunci voi intelege.

        Apreciază

      3. Parerea mea este ca voi nu aveti ce face cu timpul vostru liber si il umpleti tot aiurea si o dati cu , Cuvantul tot pe langa ! Recunoasteti asa e ca va simsiti bine auzind de un frate de rau ? comentarile voastre nu ajuta pe absulut nimeni asa ca …nu va mai pierdeti timpu .. si cine il acuza pe fr Vladimir Pustan de adulter si alte lucruri sunt niste oameni care pur si simplu nau ce face, iati tinut voi lumanarea la fr Pustan sa vedeti ce face si ce nu ? Ar fi cazul sa mai termintai cu prostiile astea pe bune sunteti ca niste copii din aia mici care va jucati cu alti copii si dupaia povestiti la toti cum vati jucati mai terminati totusi sunteti oameni mari , fiti la suparare copii da nu si la creier ! Tot cu ,Cuvantul o dati toti si voi nici nu stiti ce inseamna defafapt cuvantul ” cuvant ” , mai zdrobitiva eul oameni buni , cu ce va ajuta pacatele altora ? vai de pocainta unora .. defapt bine a zis Dumnezeu ” multi chemati putini alesi „

        Apreciază

      4. Damaris, tu ai dreptate cit o sora .Fratii nu mai au nevoie de adrese sau alte indicii ca sa se viziteze, sa stea in partasie. Le-a inventat satana telefonul.
        Cit despre acuzatii, nu prea vad ca cineva sa pomeneasca ce anume se discuta, dar, pacatul trebuie tratat cu ura. Ai auzit tu prin biblie ca Dumnezeu uraste pacatul? oare de ce este scris asa? Ca doar nu o fi pentru crestini tocmai invers, nu?
        Si raspunsul este unul singur: ca sa aiva crestinii de lucru. Asa cum eu va invit sa citit versete care condamna , versete care spun ca plata pacatului e mortea, asa va inversunati voi o seama sa acoperiti aceasta latura a vietii cuiva, fie cine o fi.Nimeni nu este cu stea in frunte, fi lnistita.

        Apreciază

  5. Adevarat,cuvinte intelepte !
    Fapte 3:19-21. Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremurile de inviorare….Amin!
    Ma intreb daca crestinismul de azi nu este cumva un crestinism fara valoare ,descendent in lumea compromitatoare ,caldicei,in care chiar nu mai stim unde si cu cine sa ne unim si sa ne insotim in partasii ,caci peste tot a invadat lumescul si atitudinile neamurilor care nu cred si nu practica sfintenia Lui Dumnezeu si de aceea ne e frica unii de altii ,ca suntem in pericol ca sa nu ne facem partasi pacatelor lor ,de aceea in vechime nu se putea accepta unirea si mancarea cu cei lumesti sau curvari.Evrei 12:16
    Tocmai de aceea ar trebuii sa se pocaiasca toti, de la pastor la cei mai neinsemnati slujitori.
    Sa nu cadem dintr-o extrema in alta de la un dumnezeu la altul adica de la dumnezeu ca cult ,(facand voia cultului)la un alt dumnezeu ca pastor(facand voia pastorilor) si neajungand la Adevaratul Dumnezeu sa faca numai voia Lui .
    Asa-i,judecata sa nu fie urmata cu condamnare (decat in cazuri de neascultare fatisa,cu tupeu si obraznicii )e pacat ,ci pentru ridicarea pacatosului ,dupa voia scripturii avem dreptul la o noua sansa .
    (Isaia.45:22)
    Intoarceti-va la Mine, si veti fi mantuiti toti cei ce sunteti la marginile pamantului! Caci Eu sunt Dumnezeu, si nu altul.
    Amin!
    Asta cred si asta as vrea, ca toti cei care ne numim crestini sa ne intoarcem la Dumnezeul sfinteniei si a mantuirii sufletelor noastre sa traim ca lumini in aceasta lume intunecata a pacatului .Daca noi cei care ne declaram crestini pocaiti ,nu suntem lumini, atunci cine! Dumnezeu sa ne binecuvanteze!

    Apreciază

  6. Sincer,nici nu avem nevoie sa ne marturiseasca Fr.Vladimir Pustan asta,Nu ne ajuta la nimik,numai rautatea si invidia dintr-un om cere asta.Daca a facut asta este intre el si Dumnezeu…ar fi fost de ajuns sa marturiseasca unui singur suflet de incredere si care sa il inteleaga nu la totiiii oameni setosi de razbunare si invidie,cu ce va incalzeste pe voi ca recunoaste sau nu in fata voastra? Ce daca o va face credeti ca nu mai e iubit? Oricum e iubit si deja este considerat Moise al Romanilor…ps/ Fr.Vladimir Pustan ne rugam pentru tine oriunde ai fi nu te lasam din ganduriile si din rugaciuniile noastre si te rugam in Numele Domnului sa nu renunti la Slujba,la predica ca prin tine Dumnezeu ne vorbeste,Amin.

    Apreciază

    1. Caz similar acum 25 de ani in Bistrita…unde fratii s-au batut pt. Asa zisul ales :-(Murza Sandu;-)…care sus si jos ca el nu a gresit..s-a rupt Biserica…cea mai mare parte a mers dupa El…au iesit din Cult…in curs de 20 de ani s-a dovedit cine era cu adevarat sustinutul….a ajuns sa divorteze…s-a casatorit cu o femeie cu 20 de ani mai tanara…Si s-a dovedit ca tot ce atunci se spunea despre el era adevarat…Biserica indepedenta de sute de membrii a ramas pana la urma fara membri si au trecut in cult …probleme cu recunoasterea slujitorilor s.a.m.d. ….eu nu vreau sa cred ca Pustan trebuie asemanat cu altii dar eu cred ca trebuia sa plece capul si sa stea sub ascultare…cred ca daca era in locul lui el ar fi dat sfatul acesta…dc nu putea sa plece capul?….daca ii nevinovat se va dovedi…dar sa tragi atatia oameni dupa tn…e periculos…scuze a devenit periculos si aduce dezbinare intre noi….penticostalii…Domnul sa-l binecuvinteze…

      Apreciază

      1. Marcel Steger, eu sunt de pe plaiurile Nasaudului spun aceasta cu mindrie de bistritean ( toti confunda cind le spun ca sunt din Nasaud, ei, in cultura lor spun …a, din Bistrita-Nasaud , stiu acuma… si el de fapt dovedeste ca nu stie nimic) si ma bucur de felul DREPT in care judeci lucrurile. Este biblic si cuvintul ne spune sa ne judecam noi pentru a nu fi judecati, dar nu toti inteleg aceasta.
        Prietene, graiesti bine . Oare cine se face vinovat? Noi ca analizam si ca nu stam la masa cu cel care macar ca isi zice frate, sau aparatorii celul ce a pacatuit fara sa mai creada in vreun fel ca se roaga degeaba .Biblia spune ca pacatul ridica UN ZID intre pacatos si Dumnezeu. De ce nu se vrea tot ceea ce este scris? Biblia mai are scris in 1 Ioan 5 cu 16 ca sunt pacate care duc la moarte pentru care ap Ioan spune ca nu ni se cere sa ne rugam. Apoi tot din biblie citim in 1 Ioan 3 cu 6-9 ca cine pacatuieste este de la diavolul !!!! Halo! Biblia trebuie citita TOATA chiar daca nu ne convine.
        S-apoi cine ma poate impiedica sa pun intrebarea : este nascut Pustan din nou daca a mai putut pacatui? Cititi 1 Ioan 3 cu 9!!! Sunt texte din biblie fratilor, nu sunt din cartile de ghicit, ESTE CUVINTUL LUI DUMNEZEU. A doua Petru 2 cu 19 la 22 trebuie citita de 10 ori de catre toate femeile ( si nu numai) pina invata unde a ajuns Pustan.Apoi, daca le place si socot ca fac un lucru bun sa citeasca si Evrei 3 cu 6 , apoi se pot duce la culcare fara sa mai deschida blogul.Pentru intrebari se pot adresa sotilor lor , numai acasa. Se poate contrazice cu ” este scris….” altfel e birfa.
        Cine permite la niste femei care-si zic ca sunt evlavioase sa dea invatatura daca in biblie la 1 Timotei 2 cu 11 si 12 le este scris LIMPEDE ce purtare trebuie sa aiva ca si crestine? Ce evanghelie au si urmeaza daca isi permit sa critice si sa invete barbatii, in conditiile in care Cuvintul lui Dumnezeu le interzice? Poate asa fac acasa la ele, este treaba lor, dar macar in public sa se poarte asa cum este scris la biblie.
        Iar daca cineva apara pacatul care are ca plata moartea si nu altfel, este treaba lor, capurile lor, adica sotii lor vor da socoteala de ele asa cum noi barbatii suntem raspunzatori in fata Domnului Isus dupa cuvintul biblic.Daca aceste femei au nelamuriri pot intreba DOAR PE SOTUL LOR ACASA . Nici macar pe pastorul Pustan nu au voie sa-l intrebe ca poate ii trezesc poftele, ispita este mare. Este vremea sa se traiasca dupa cuvintul bibliei nu dupa poftele carnale si firesti ale unora, chiar daca au facut de 1000 de ori bine, aceasta nu le permite sa-l RASTIGNEASCA A DOUA OARA PE ISUS, Evrei 3 cu 6, intelegi tu fr Marcel? Dupa postarea ta se vede ca ai inteles, dar a altora iti vine greu sa crezi ca vorbesti cu cunoscatori de biblie. Mai degraba cu iubitori de pacate.
        Si cu cit suntem mai departe cum spune o femeie pe acest blog, cu atit ar trebui sa inteleaga ca nu avem nimic cu pacatosul, nu rivnim scaunul lui, nu rivnim faima lui, nu rivnim banii lui, doar vrem sa se stie ca urim pacatul si ca un astfel de om nu poate fi hranitor de turma. Punct.
        Fii binecuvintat bistritene Marcel.

        Apreciază

  7. Dragii mei,
    Eu nu il apar pe Pustan,pentru ca el are un aparator in cer,si va spun ca va fi aparat si ridicat si v-a iesi victorios,asa cum Domnul a lucrat si in cazul lui Luigi Mitoi dar vreau sa va spun voua celor ce acuzati,cu versetele Bibliei , ele se refera si la mincinosi si la defaimatori si la cei ce provoaca zavistii…,asa ca voi ar trebui sa incercati sa scoateti fiecare barna din ochiul vostru.
    Nu puteti sa va rugati,macar tineti-va departe de lucruri pe care nu le stiti ,ca va adunati o sumedenie de pacate,si va puneti singuri taciuni aprinsi pe cap.
    Da , Pustan si familia lui au nevoie de rugaciunile noastre,nu de presupuneri si de judecatile noastre,ca ii ajung judecatile celor ce sunt imputerniciti de legile bisericesti,chiar daca au scopuri meschine. Atata timp cat biserica si ciresarii , care erau in subordinea lui directa ,cred in nevinovatia lui si il sprijina ,impreuna cu soborul lui de pastori ( pe unii din eu am avut ocazia sa ii cunosc,bine cu ceva ani in urma),tu ,care esti departe nu ai nici un drept .
    Domnul Dumnezeu , prin Domnul Isus Hristos, sa lucreze in aceasta privinta si sa -si Proslaveasca Numele.

    Apreciază

  8. Buna ziua mai intai ! Nu sunt penticostala, dar cand vad ce faceti, ma rusinez de voi care il cunoasteti sau spuneti ca-l cunoasteti pe Dumnezeu! Ascult cu mare drag predicile lui Pustan si in nici una nu a spus sa judecam, sa curvim sau sa facem alte pacate.Credeti ca sunteti mai buni decat cei care l-au defaimat pe Hristos? Asta faceti si voi in fiecare comentariu, pentru ca nu va iubiti aproapele.Si cine nu-si iubeste aproapele nu-l iubeste nici pe Hristos! Il acuzati si il defaimati pe Pustan, asteptati marturisiri , oare nu credeti ca nu aveti nici un drept? Daca a gresit, el o sa-si dea de seama..nu voi in numele lui. Dar faceti si voi ceea ce a facut el, faceti o biserica, predicati Evanghelia, chemati oamenii la Hristos…dar nu in modul acesta in care va defaimati aproapele. Va luati toti roluri de avocati..sau de ce nu insusi rolul lui Dumnezeu..judecati fara mila..dar asteptati ca Lui Dumnezeu sa-l fie mila de voi ! Rugati-va si postiti, daca tot vreti sa faceti ceva pentru Pustan,..nu-l acuzati, nu-l defaimati..ca maine oricare putem fi in locul lui ca Satana nu doarme!!! Fiti milosi si buni, numai asa veti ajunge langa Hristos!!! Nu uitati ca mila biruie judecata!!!

    Apreciază

      1. Da, Mike, toti sunt atenti la comentarii, toti comenteaza, toti judeca..parca intr-un fel sau altul se bucura de ceea ce a patit Pustan!Majoritatea il acuza de una sau alta, parca ei ar fi judecatorii supremi care au dreptul de judecata. In situatia data, ar trebui sa comenteze mai putin, sa se roage mai mult, sa iubeasca mai mult, sa fie atenti la faptele lor, cine sunt eu, tu sau altii sa il acuzam pe Pustan? Daca ar veni Isus Hristos si i-ar invita sa ia piatra pe cei care sunt fara de pacat, n-ai mai vedea un comentariu, crede-ma ! Biblia am citit-o si eu si tu si altii, dar nu pentru a-i judeca pe altii, ci tocmai pentru a invata sa fim mai buni. Nu trebuie sa citam din Biblie in anumite cazuri, doar ca sa aratam vinovatia cuiva, din contra, daca cineva a pacatuit cred ca mai indicat ar fi sa ne rugam pentru acea persoana…ca judecata este in ceruri.Scuze daca intr-un fel sau altul am spus prea mult, dar comportamentul unora de aici lasa de dorit , in cazul in care sunt „nascuti din nou” ar trebui si sa dea dovada de asta.Evident, parerile sunt impartite….

        Apreciază

        1. Majoritatea il acuza de una sau alta, parca ei ar fi judecatorii supremi care au dreptul de judecata. In situatia data, ar trebui sa comenteze mai putin, sa se roage mai mult, sa iubeasca mai mult, sa fie atenti la faptele lor, cine sunt eu, tu sau altii sa il acuzam pe Pustan?

          Sunt de acord cu aceste afirmati, dar nu putem obliga pe nimeni sa gindeasca cum noi gindim.Domnul sa ne dea la toti o inima mai buna!
          mike

          Apreciază

  9. Asta am tot spus toti de cateva zile! Sa ne rugam!!
    Totusi cineva v-a trebui sa raspunda ,daca nu si aici ,macar in fata Lui !!
    Tot afirmati ca e nevinovat,ca nu a facut …lucruri….ca toti il acuza!?!
    Citim aceleasi comment’uri? 90 % din comentarii sunt pro Pustan!
    Si cei mai multi isi dau cu parerea…ca niste veritabili crestini!!
    Sa ne rugam ! Ptr ca nu le v-a fi usor …celui,sau celor…ce a produs dezbinarea asta !!
    E o palma adusa cultului ptr tot circul arificial produs!
    Nu stim unde e vina,dar nici nu-i treaba noastra sa judecam…are cine!!
    Sunt convinsa ca nu v-a ingadui Domnul …sa ne luptam ,sa ne inversunam…ptr un om!

    Apreciază

  10. Nu am timp sa citesc toate acuzatiile aduse fratelui pastor Vladimir Pustan si nici nu vreau sa le citesc, nici laudele ce i se aduc de alti nu ma intereseaza.Avem o invatatura falsa ne biblica si fara dragoste duhovniceasca ce sa mai zic de cea fireasca, ne place sa lovim cu vorbe in vant fara a ne cerceta inainte de a spune ceva despre altul mai ales un lucrator.Am avut parte sa vad multi lucratori loviti cu vorbe si comentari inutile care dupa ce au fost esclusi dupa un timp au fost binecuvantati de Domnu in lucrari mai mari si cu multe responsabilitati ,si au dovedit contrariu celor afirmate de alti.As vrea sa-i vad pe cei ce il acuza daca e la aceasi valoare spirituala sau intelectuala ca el.De ce nu se rezolva aceasta situatie intr-un mod mai civilizat si secret ?As vrea sa stiu daca cei ce il acuza au postit si sau rugat inpreuna cu el.Sunteti prea firesti naveti nimic cu Dumnezeu .Daca a gresit cu ceva de ce nul ajutati sa se ridice de ce il vorbiti de rau ,nu cunoasteti BIBLIA Cuvantul Domnului, va pun o intrebare „ganditiva car fi Domnul nostru Isus printre noi,ce ar face sau ce ar zice oare despre ceia ce se intimpla intre noi?” Eu nu am avut dea face cu fratele pastor Vladimir Pustan, nici nu ma cunoaste, dar iam ascultat predicile si am avut mereu de invatat de la indemnurile si predicile lui.Ceia ce ati facut nu este biblic Domnu Isus nu a facut cu ucenici asa ,nu sa dus in fata lumi sai certe sau sa le dea invatatura despre problemele lor, unde va este demnitatea voastra ca frate in fata Lui Dumnezeu.Sunt vremurile de pe urma dar va spun ca lucrurile nu vor ramanea asa deoarece am toata nadejdea ca totul va iesi la iveala si veti regreta . Domnul sa il intareasca pe fratele pastor Vladimir cu familia sa si biserica in care slujeste.Ma bucur ca biserica e de partea lui . AMIN!

    Apreciază

    1. Nu cred ca este vorba de-al plinge pe Pustan, dar fiind frati in Domnul, trebuie sa simtim uni cu alti.Cuvintul Domnului ne invata sa simntim uni cu alti in asfel de situati.DUMNEZEU in mod sigur ii va purta de grija si va fi drept fata el.
      mike

      Apreciază

  11. Frumos ne sade noua pocaitilor sa ne dam in stamba….Bag de seama ca tot ce merge bine in tara asta trebuie pus la zid, analizat si executat rapid, fara anestezie.Din pacate dracul jubileaza,iar ceilalti isi spun ca nici pocaitii nu is mai buni si atunci de ce sa ne mai mutam din biserica in biserica, sa ramanem asa daca si acolo se traieste in pacat.Putini oameni au reusit sa faca ceva in tara asta de calibrul a ceea ce se face la Beius,hai sa ii distrugem asa, in numele dreptatii….rusine!

    Apreciază

  12. Dumnezeu sa va binecuvanteze!Fratilor!Vorba multa saracia omului!Decat sa dezbateti subiectele pro si contra mai bine sa dezbateti modalitatea in care sa va uniti in rugaciune pentru un frate de-al nostru care este in incercare Domnul Isus a spus ca cel fara de pacat sa arunce primul piatra.Puteti sa spuneti vreo unul dintre cei ce acuzati ca sunteti indreptatiti sa aruncati cu acuze?”Simtiti unii cu altii”ne indeamna Domnul.Haideti sa facem asta si sa simtim cu fr.Pustan si sa ne unim in rugaciune.Sa nu uitam ca toti cei care il cunoastem am fost „miscati”macar o data de predicile lui,de cum ne-a vorbit Dumnezeu prin el.Domnul Isus sa aiba mila de fr.Pustan si de noi toti;sa fie in continuare cu el si cu noi toti.
    Pace.

    Apreciază

  13. Da Maranata, lucrurile sunt tare amestecate. Singurul aspect pe care ma bucur ca in ceva parte l-ai inteles, este faptul ca eu nu am nimic cu Pustan , sau Vasile sau gheorghe, sau alte milioane de nume. Eu nu am nici o problema cu Iacob Coman sau Ianovici sau Panican, sau lte milioane de nume. Credibil sau nu, eu m-am crestinat prin punerea miinilor.Si fratele care a facut-o este unul dintre cei foarte mult discutat pro si contra, este destul de controversat.
    Cred din postarea ta ca eu am preocupare PRINCIPIILE si PORUNCILE date de Dumnezeu . Limitele , conditii si efectele lor in viata crestinului.
    Nu sunt membru in nici o adunare, nu recunosc nici o denominatie , acestea nefiind din biblie, eu le combat ( iaca asa) ,nu cred in conducerea dictatoriala a celor care ei insisi se ung pasttori. Unde ai citit si dupa ce model apostolic se ung cei asa-zisi pastori? Acestia, dupa Cornilescu isi zic mai marii nostri, dar eu am Biblia din 1688 (da, citesti corect) in care despre aceste persoane se spune ” sfatuitorii nostri” deci este vorba de un grup de peroane, nu pastorii. Si multe altele care nu e cazul sa le deslinam aici.
    Un lucru sa fie clar, nimic din biblie nu ma poate face sa spun AMIN la pacat si nici la pacatos. Ma surprinde insa ca NIMENI, dar NIMENI nu vrea sa se aplece si pe partea in care Dumnezeu mai aduce si pedeapasa. Toata fratietatea in virtutea dragostei te indeamna sa lasi pacaatul si pe pacatos in pace. Iti amintesti de cartea lui Vasilica Croitor? Acest tinaar crestin demasca o intreaga haita dovedita cu acte ca sunt lupii rapitori ai turmelor si…cu cita vehementa a fost chemat la tacere, la iubire, la cine mai stie ce,doar ca nu-l puneau sa-i ia in brate pe tradatori. Te intreb de unde, si ce invatatura ne chiama sa tinem viperele la sin? Nimeni nu vrea sa stie ca Dumnezeu mai este si foc mistuitor. Da, este foc mistuitor dar sa nu fie cu noi, sa fie cu altii. Si te intreb, cu cine? Cu martieni sau venusienii sau plutonieni! Da, asa s-ar dori iar ticalosii care aabuzeaza surorile fie tinere fie mai putin tinere sa faca ce-or vrea ca Domnul ii bun si ii iarta. Hai sa fim seriosi. Atunci, daca asa stau treburile, chiar ca ma consider nebun ca acuma la batrinete mi-am pus dupa cap un jug de care nu am nevoie. Oricum Dumnezeu poate fi implorat dupa unii in ultima secunda si tot mintuit ma duc. Doamne ai mila.
    Care mai este in acest caz diferenta intre sfintire si trairea inpacat sau cu pacate? De ce nu vrea nimeni sa dezbata sau sa pomeneasca macar Evrei 6 cu 6 si 2 Petru 2 cu 19 la 22? Fa-o tu macar si atunci o sora va face de rusine pe toti barbatii.
    Har si pace , eu ramin cu Dumnezeul meu care uraste pacatul si viata de pacat ASA CUM ESTE SCRIS IN BIBLIE nu sum isi doresc unii si altii.Dumnezeul meu nu se lasa batjocorit indiferent cine este persoana, iar Domnul isus nu poate fi rastignit a doua oara pentru gunoiul cuiva, ar fi prea de tot, si mai ales , un asemenea Dumnezeu mi nu-mi trebuie.Sa si-l tina cei care l-au descoperit, Dumnezeul meu este cel din biblie, fara umbra de schimbare dupa poftele si ifosele a care cum se trezeste.Ce este de facut ne spune biblia foarte clar.Dumnezeu sa ne ajute sa implinim cu putere cuvintul LUI.
    Fii binecuvintata.

    Apreciază

    1. Asa este ,fr.Tristarul,pacatul este pacat si el trebuie tratat sau lasat sa moara ,ca din cauza celor mai multi si mai ales din „cei mari „care trebuie sa fie lumini si nu sunt ,crestinii inca umbla in intuneric, traiesc in minciuna si umbla toti bajbaind din loc in loc ,si ei in loc sa se ocupe de cele duhovnicesti si sa fie placuti numai Domnului ,fac prostii si sunt tarati dupa poftele lor .Nu sunt adepta pacatului ,urasc pacatul si minciuna, prin Har ,nu e meritul meu ,e meritul Domnului meu,Isus Hristos ca mi-a aratat binele si raul din scripturi.
      Eu nu tin cu nimeni dar va apreciez dorinta de a traii credinta asa cum simtiti,Dumnezeul Bibliei este si Dumnezeul meu ,fara alti dumnezei ,(culte sau religii ,pastori ) nu sunt membra in nici un cult ,de aceea tin numai cu adevarul ,caci eu il am invatator numai pe Marele Preot ,dupa randuiala lui Melhisedec.
      Aminul frate , noi nu spunem la pacat sau pacatosi ,ci la cuvantul Domnului rostit de pacatosi,stiu ca e greu de acceptat ceva sfant din gura pacatosilor ,dar cuvantul Lui Dumnezeu trebuie respectat si le zic Amin si pentru mine si pentru ei ,ca „asa sa fie „si Dumnezeu sa ii pocaiasca si sa ii lumineze si pe ei ca pe Ap.Pavel .
      E pacat ca unii crestini nu isi recunosc pacatul si se scot nevinovati sau incurca lucrurile facand sa para altfel de cum sunt ,”trisorii care pledeaza in victime ” si aprind un foc sa faca fum prin tara si nu numai.
      Eu nu cred ca exista fum fara foc, ca si in cazul fr.Pustan ,cred ca acolo sau cam strans ceva vreascuri ca sa li se dea foc, dar nu vreau sa il extind .
      Am ajuns in timpul in care unii pastori si slujitori fac numai cum vor ei si unii oamenii ,anume pentru a-si capata slava de la oameni si nu de la Dumnezeu , acestia sunt urmasii lui Cain.
      Evrei 6 cu 6 Zice clar ca cei luminati care au cazut e cu neputinta sa fie ridicati ,dar eu zic ,care luminati?!!!Caci cultele de azi nu mai au lumini duhovnicesti si crestini ca Pavel ,acolo unde este ,tradare ,dezbinare ,cearta,ura curvii,lacomii de bani ,avere si faima nu sunt luminati si sfinti cum a fost Pavel .Azi totul se face superficial,iar daca unii au fost luminati ca printr-o minune Dumnezeiasca si cad ,ei niciodata nu mai pot fi iertati,Isus Hristos s-a dat o singura data jertfa pentru pacat , iar apoi vine doar judecata.Toti oamenii au avut o singura sansa , la lumina Duhului Sfant ,care daca au pierdut-o nu le ramane decat judecata, chiar daca mai au credinta ,nu mai au lumina calauzitoare si se ratacesc.Multi cazuti cred ca ei mai au Duhul Sfant ,ca fecioarele neintelepte ,dar nu stiu ca daca pleaca Slava Lui Dumnezeu de la ei ,nu mai au nici o sansa de mantuire,pot sa bata la usa ca degeaba ,Isus s-a tinut de cuvant si cine vrea sa fie cu El sa faca la fel ,de aceea trebuie sa umblam atenti si foarte prudenti in tot ce facem in hotararile noastre pe Calea Domnului.Multi inca cred ca cladirea ,e biserica si atatia bani si timp pierdut investesc in ea si in programe si nopti nedormite de stres si facturi de platit la ele si de aceea Slava Domnului pleaca de la ei ,ca nu investesc timp pentru sfintenia lor, ca ei sa fie Biserica cea slavita, fara pata ,fara zbarcitura ,fara compromis si sa aiba grija de candela lor ,nu de luminiile electrice multicolore si alte lucruri nefolositoare din cladiri care nu mantuie .
      In Biserica Domnului stiu ca nu exista cearta si nici dezbinare ,nu exista compromis si nici curvie , nu exista preocupare de cum sa arate sau sa fie cladirea de pompoasa ,nu are nevoie de secretare si alte fotomodele, unii pastori se complica singuri cu juguri grele si nefolositoare Mantuirii.Acolo toti simtim si umblam la fel ,in neprihanire.
      Dar noi cei alesi ,nu suntem madulare transate de macelari (pastori ca si Cain )la macelarie(adunari) si aruncate ici, colo la caini pe maidane ,ci noi cei alesi si iesiti afara de acolo din mijlocul lor ,suntem copii infiati si nascuti din nou prin Duhul Lui Dumnezeu si Har, suntem fii si fiice pusi odata pentru totdeauna in unitate bine inchegati si folositori unii altora in trupul Lui Hristos, sa fim marturie vie pana la venirea Lui .
      Dumnezeu sa ma fereasca sa ma afiliez unor astfel de culte ,sau adunari ca m-as face partasa pacatelor lor din trecut si pana azi , numai ei stiu ce au in urma lor de se cearta si cauta un tap ispasitor ca sa scape unii de altii .
      Un crestin adevarat nu cade ca betivii si nu se impiedica de vreascuri ca orbii,ei sunt vegheatori ,stabili si prudenti in credinta caci traiesc verticali in lumina ,ca sa fie curati si fara prihana pana la venirea Domnului
      Vad acum si eu cum unii cad din har ,pentru un blid de linte, (bani si faima),pentru o femeie nepocaita si atragatoare si pentru multe alte cauze lumesti ,pentru ca umbla dupa prostii .
      TIT 1:15.Totul este curat pentru cei curati; dar pentru cei necurati si necredinciosi, nimic nu este curat: pana si mintea si cugetul le sunt spurcate.
      16. Ei se lauda ca cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Il tagaduiesc, caci sunt o scarba: nesupusi si netrebnici pentru orice fapta buna.
      Amin!

      Eu cred ca trebuie sa se pocaiasca si sa se vada pocainta in viata lor ,ca sa poata lua cina ,altfel ….nu vreau sa ma exprim incorect ,dar cred ca e prea cruda rana ca sa fie iertata si uitata pentru a lua cina Domnului in curatie de inima si fiecare risca sa o ia spre osanda lui .

      De un timp incoace il ascult pe acest pastor Iacob Coman ,care mi se pare un crestin sincer si care nu se dezvinovateste de pacat cand predica el spune ,eu si tu ,pentru ca trebuie sa fim constienti ca toti gresim si de la el avem ce invata cate ceva .
      Fiti binecuvantat in veci!

      http://www.youtube.com/watch?v=z9G3oBVpazQ

      Apreciază

      1. Ei, cam asa, sora. Iaca spre rusinea multora , o femeie a inteles ca nu actorii sunt de interes, ci PRINCIPIILE si RINDUIELILE LUI DUMNEZEU. Acuma intelegeti voi de ce nu tac? Unul ca mine care vine si pacatuieste si moare nu-i bai. Altul ca Vasile care vine, pacatuieste si moare, iar nu-i bai.Si altii…si altii…dar nu-i bai. Este dureros ca mor nemintuiti, asta este o alta mare problema. Dar , cind cei ce isi spun MAI MARII NOSTRII , adica UNSII DOMNULUI (cita indrazneala fara acoperire biblica, asta ca sa nu-i spun rusine) adica cei ce se tantosesc in fruntea adunarilor , ba isi mai prezinta si nevestele , ” Maria, te rog ridica-te sa te vada fratii” sau ” Da, sunt cu scumpa mea sotie Sorela, hai draga ridica-te…da, multumesc” etc. Acestia care isi spun ca sunt chemati de Dumnezeu sa dea hrana sanatoasa turmei, adica oilor, adica noua, acesti luminati si incununati , acesti fruntasi ai sinagogilor, acesti pusi sa strajuiasca adunarile sa nu se strecoare dracul inauntru, acestia pacatuiesc cu o nesimtire fara pic de smerenie macar in fata celor ce le umplu de belsug casele si fac in asa fel ca odraslele lor sa poata frecventa (pentru ca , cu mici exceptii nu-i sigur ca si invata) scoli din cele renumite si scumpe si LUMESTI ca e la moda, acestia au ajuns sa ne ceara noua CE? Haideti sa fim seriosi.
        Nu dau nume ca este si asa multa fratietate care ma acuza ca am ceva cu cineva.Nici vorba. Principiul si rinduiala lui Dumnezeu imi ramin inaintea ochilor ca o scinteie.
        Dar , sa auzi pastor care isi trimite odrasla la scoala de avocatura , va intreb eu: cine l-a calauzit pe acest tata sa-si trimita copilul la scoala care scoate „mincinosi cu diploma” ? Cum poti accepta ca odrasla ta sa lupte o viata intreaga cu minciuna si viclenia pentru a demnostra ca albul este negru si invers? Tu crestin sa lacomesti ca odrasla ta sa cistige banii ca plata a minciunii? Voi va puteti imagina gindirea si ratacirea acestui pastor? Ce duh l-a calauzit cind a decis asa ceva? Cine il poate determina sa-si impinga odrasla in bratele satanei? Din copil crestin sa faci un slujitor al neytaiatilor imprejur, CUMMMMMMMM?
        Iar cind intervin necazurile, noi, oitele sustinatoare sa ne rugam, sa postim pentru ei, sa mijlocim…sa…. Eu va intreb, cei care ma presati sa accept pacatul unor pastori, indiferent care este acesta, voi realizati unde va pozitionati fata de Dumnezeu si sfintenia LUI? Voi n-aveti nici o recunostinta si condescendenta fata de jertfa Domnului Isus? Voi intelegeti ce s-a platit pentru rascumparare ca sa ajungem impacati cu Dumnezeu? Si care poate fi atunci atitudinea noastra cind cineva, indiferent cine pacatuieste?
        Nu stiu, dar sunt aproape sigur ca Pustan Vladimir citeste si aceste rinduri, macar atita bun-simt sa aiva sa cunoasca si parerea noastra.Si daca strategic este istet ca sa stea la umbra pina trece ursul ca se vor opri si ciinii, asta este.Este decizia lui, dar eu Tristarul il invit sa spuna doua cuvinte despre atitudinea lui sau despre durerea lui ca sa simtim si noi cu el. Dar daca a fost barbat numai cind a pacatuit, atunci, da.Inteleg.
        Saracul de el, trebuie compatimit, nu-i bai ca face crestinii de panarama, nu. Noi suntem problema ca , auziti? NU SIMTIM CU EL, CU FAMILIA LUI.
        Un lucru poate explica celor ce ma combat fara suport biblic sau ignorind ceea ce este scris referitor la pacat.Am un exemplu tot din biblie. David nu a fost pedepsit de Dumnezeu pentru curvia cu Batseba.(pentru aceasta a luat alta pedeapsa , separata) dar a fost pedepsit PENTRU CA A LASAT SA FIE VORBITA DE RAU CALEA DOMNULUI!!!!!! Aloooooo! Se aude ? Este din biblie.Ar fi bine sa fie citita toata nu doar descriptia bunatatii, maretiei, sfinteniei ,rabdarii lui Dumnezeu, nu acceptati o Evanghelie a prosperitati care vedeti unde a dus crestinismul. Sa acceptam sacul si cenusa si de acolo sa aflam ca Dumnezeu este si minie, este si UN FOC MISTUITOR!In fata lui Dumnezeu nu tine cu relatii si cunostinte, in fata LUI se sta doar prin jertfa scumpa a Domnului Isus, care a patimit pentru noi o singura data.
        Fiti binecuvintati cu Pustan cu tot.

        Apreciază

  14. Dragii Mosului , trebue sa ne organizam . Sa-l prindem pe Pustan sa-l imobilozam . Sa-l legam fedeles de picioare si de maini ca sa nu fuga si sa-si mai poata face nici semnul crucii.Sa-l legam apoi la ochi ,sa nu vada unde-l vom duce si cati suntem. Sa-l legam la gura sa nu poata comenta , sa nu poata sa se mai roage atat de fals cu voce tare. Sa-l lasam sa sufere o vreme fara apa si mancare, poate asa i se va ascuti spiritul de autentica sluire crestina. Dar daca isi va face semnul crucii cu limba ???!!!. Are cineva vre-o solutie sa eliminam si acest risc ??!!

    voluntar si doritor de colaborare, Mos Ion Roata

    Apreciază

    1. Nu cred ca trebuie sa asteptam prea mult pentru ca sa se intimple si asta. Eu cind eram mic, toata ziua eram amenintat ca-mi taie popa limba daca spun ce nu trebuie.Ori cum Pustan are destul de mare frecventa la vizite pe la popi, cine stie, poate va spune spune si prostii, ca de facut a facut ( inchinarea la icoane, care este idolatrie, dar daca este la pastori, nu-i bai). Deci , comitetul de initiativa doar trebuie sa nu-l impiedice pentru a efectua vizita urmatoare care ar trebui sa fie o predica in CATEDRALA MINTUIRII NEAMULUI, ca pe celelalte le-a epuizat.Iar Pomohaci, fiind ardelean precis va avea brisca la el.
      Mosule, daca este concurs cu premii, lasa-ma sa stiu. Poate imi mai vine ceva.
      Fii binecuvintat Mosul meu drag.

      Apreciază

      1. Fr Mike, daca biblia ta are numai atitea pagini, stau si ma gindesc daca a aparut vreo noua denominatie si eu nu stiu.
        ceva vreme in urma te-am rugat sa expui o parere cu versetele cu care Dumnezeu ne atentioneaza cu referire la pacat. Daca insa este posibil ca sa avem versete care se contrazic, sau daca se pot folosi doar versetele care ne justiffica interesul, atunci eu renunt fara nici un regret la aceasta forma de crestinism. Imi ajunge al meu.
        Ma gindesc ca daca biblia este asa o carte din care sa iei numai ce iti foloseste in sustinerea punctului de vedere, atunci cred ca ea nu are doar rolul de a aduce cetateni la credinta.Tot atit de bine ea poate lamuri pe unii ca sa stea deoparte de cei care justifica pacatul, ba inca il ridica la rang de religie. Nu. Nu particip la asa ceva si chiar stau si ma gindesc unde am nimerit?
        Fii binecuvintat .

        Apreciază

      2. PS. Nu am vrut sa amestec lucrurile dar, recitind postarea ta, am ajuns in sfirsit sa inteleg de ce si-a permis Pustan, Buia, Hututui, si altii multi la numar sa curveasca!
        Au aflat inaintea mea ca curvarul din Corint a fost mintuit. Asta era secretul si eu care credeam ca nimic intinat nu va intra in imparatie,ca nu putem rastigni pe Domnul Isus a doua oara pentru noi, ca o data ce am aflat cuvintul, am gustat acest cuvint sa nu ajung ca un ciine sau ca un porc. Cit am fost de naiv. Multumesc mult pentru ajutorul de a ma lumina si eu in sfirsit. Aceasta latura era si pentru mine povara cea mai grea, multumesc pentru solutia oferita.Chiar si dupa 14 ani, ce mai conteaza o pauza?
        Fii binecuvintat.

        Apreciază

    2. Evident ca trebuie
      Identificata
      Limba lui e gemene,
      Iar una e moarta…

      Una-i nascuta de sus
      Alta-i rastignita
      Una-i limba lui Isus
      Cealalta-i pripita

      Apreciază

  15. Vladimir Pustan in fata Biserici a avut curajul sa marturiseasca incercarile prin care a trecut in ultima perioada si despre decizia care s-a luat asupra lui .Pentru multi este greu de inteles cum de a devenit o victima si in fata unor astfel de decizii ,dar cine urmareste activitatea evanghelica virtuala ,subiectele si comentariile ,prin accesarea lor inteleg .Multi nici asa nu inteleg si merg mai departe pe cararea ce o detin dupa cum multimile au mers si nu au luat aminte la mesajul Domnului Isus .Chiar daca a explicat foarte pe inteles mesajul si noua ne ramine decunoscut prin cuvintele scrise in Evanghelia lui Matei capitolul 23.Tot asa acum doi ani pe un blog gasim scris;
    „Cristian Ionescu vrea cireasa de pe tort
    martie 17, 2012
    2 Votes
    Se pare ca fr. Cristian asteapta un raspuns de la mai marii lui Pustan. Ei, aici e buba! Asta il roade!
    Desi fr. Cristian a fost iertat de mai marii sai (daca are), el doreste capul lui Pustan pe farfurie.”
    http://claudiunitisor.wordpress.com/2012/03/17/cristian-ionescu-vrea-cireasa-de-pe-tort/
    Atunci mesajul a fost desconsiderat si chiar evitat .Din ce cauza? Azi la fel multi nu doresc sa se cunoasca si nici sa -l mediteze.Cauzele sint multiple si tot din accesari ,subiecte,comentarii si documentare se poate gasi „ADEVARUL”.
    Dar acest adevar nu se doreste fiindca pe multi raneste si nu doresc sa-si piarda din puterea reclamei si a unor lucruri cu multul mai importante pentru aceasta viata fireasca. De fapt fiecare in viata are un dar !!Unii darul descoperirii,altii a vorbirii ,altii a proorociilor .Depinde de fiecare de ce dar este calauzit si cat de benefic ii este .Numai sa nu uitam ca Biserica Domnului Isus este sfinta,curata,nepatata ,iar cine doreste sa-i fie slujitor si sa faca parte din Templu viu trebuie sa se sfinteasca,trebuie sa se smereasca ,sa traiasca in puterea neprihanirii si sa ajunga la desavirsire.Iar daca il vedeti pe unul cazut,ridicati-l si fiti ca Samariteanul care la ajutat pe cel cazut!!

    Apreciază

  16. Dragul meu Tristar, vine Mosu’ de peste Atlantic cu toate panzele sus in ajutorul tau . Sti ca o fac din imboldul autenticitatii dragostei fratesti ce ti-o port . Ce’as avea de castigat sa-ti influnetez speculativ gadndirea si emotiile ???!!!. Sa-ti storc membrie si donatii „non-profit” ??!!. Nu uita ca dupa iesirea lui din inchisoarea Gherla ,Mos Ion (ori Iona )Roata ,a fost legat dupa criminala lege comunista ,la picioare si la maini ,pe langa lanturi grele , si cu sarma ,banuesc de cupru ori de aluminiu . La cinci ,sase metri adancime sub apa,in burta pestelui transformata intr-un sac de iuta ,pe langa rugaciuni ce muta muntii si despica marea si sacul, e cam greu sa faci in pripa investigatii de detaliu. Ai nevoie acuta de aer , de oxigen. Invelit in mila si umbrit de gratia Atotputernicului Dumnezeu , Mosu ‘ a invins, a triumfat , a plecat (fugit) ILEGAL din R.S.R. si a ajuns LEGAL in State in 1977 inaintea lui Mihai . A devenit vocea celor fara voce si i-a oferit personal si crestineste Marelui Doctor Ton ,in A.D. 1983 , doua legaturi grele ale copiei cartii intitulata „The Real Christian Place in a Communist State ” by Constantin Gogu . Nu poate sa nege ,caci am facut acest gest caritabil in public; in fata multor martori ,chiar la terminarea predicii lui , in fatza amvonului Bisericii Penticostale conduse in aceea vreme de regretatul Bishop Galis.Venise sa la el sa predice pe dollari. A evitat sa discute cu mine despre „misiunea” lui la postul „Europei Libere ” Pacat ca Rodica ( nascuta Galis )era doar o copila pe atunci . Traesc in State de peste treizeci si sapte de ani. Dumnezeu mi-a dat un vast teren de studiu al falsitatii de tip „evangelic” ce s-a transformat si s-a structurat treptat in sindicat solid . Un sindicat bisericesc C.N.M. – „Cosa Nostra Mioritica ” controlat in permanenta tocmai de diavol in persoana. . Vrei sa continue mosu’ pamfletul cu „Anania si Safira ??!!. Tristarule, trebue sa dam dovada de rabdare. Rabdarea ramane mereu un atribut poleit in aur , ce doar prin metamorfoza crestina, ajunge sa fie transformat in INELUNGA RABDARE . In fata lui Goliat , regele cioban David , ce ustensile de lupta si ce „armura” protectiva si-a ales ??!!. Apoi gandeste-te la „tapi ispasitori ” , la irascibilele jertfe ale primului martir ABEL in ochii fratelui lui; la vorbele , la gandirea retrograda si la jertfele orizontale si fumigene aduse de Cain .Constat ca tu inca nu privesti in ansamblu si de asemenea nu cunosti aproape nimic din luptele ce au loc in culisele Sindicatului Evanghelic . Nu vorbim de politica ieftina romaneasca ,invartita precum in ograda sarmanul porc invarte dovleacu’ inainte de Craciun . Aici avem de’aface cu o forta a lui Mamona ,ce pastreaza in investitii si in acounturi bankare , zeci si zeci de milioane de dollari .Iar capitala Romaniei a ramas in continuare Bucurestiul . Motivare serioasa de a tine strans hamurile puterii ,iar prin DEZINFORMARE ,eliminarea competitiei de pe ” izlazul mioritic” al zecilor mii de mioare ratacitoare .Vladimir Pustan in inima lui Mosu ‘ramane in continuare fratele meu ,ce a cazut victima in plasa Mafiei Penticostale . O victima iubita de Tatal Nostru Comun, ce nu vrea moqartea pacatosului ,ce-l va intari si-l va scoate la loc larg, precum pe Mosu ‘.
    God bless you Tristarule !

    Apreciază

      1. Mosule, si eu sunt aproape de tine, ai primit la vreme potrivita un eMail in care aveai toate datele mele. Nu este aceasta o problema.
        Ma doare sufletul de fac uneori crampe cind vad unde am nimerit.Ce am cautat, ce imi promite biblia si ce vad in jurul mei si nu numai?
        DA! Ai dreptate ca nu cunosc nimic din culisele acestor trintori care isi zic crestini. DA! Ai dreptate pentru ca eu Mosule , venind din cealalta parte a baricadei am promis solemn Domnului Isus ca voi renunta la ceea ce trebuia renuntat. Mosule, roaga-te pt mine ca sa pot trece peste ispita de a ma reintoarce la „munca”. Nu doresc sasta si te rog sa ma crezi , sunt sincer peste poate .( si vad ca in tagma trintorilor este o pierdere cu efecte deosebite ca sa fi sincer)Abia cu aceasta ocazie m-am oprit asupra sintagmei ” intelepti ca serpii”. Mosule , cu exceptia primilor 6 ani si jumatate am fost sarpe cu scoala inalta Mosule, de ce trebuie acuma sa fiu ispitit iar cu asemenea lucruri pe care la vreme potrivita adusa de Dumnezeu in viata mea, am reusit sa rostesc si netrebnicul de mine dupa modelul paulin ca le socot un gunoi si am renuntat la ele? Mosule, am renuntat la cariera din justitie pentru ca, cu exceptia judecatorilor (unde nu mai am acces) procurorii si avocatii sunt corifei ai satanei. Minciuna si viclenia sunt la rang de religie pentru aceasta categorie de meseriasi. Nu am nimic impotriva lor, Domnul sa-i binecuvinteze, dar ce te faci cu TATAL ? Pe care il vei sluji? ai numai pe unul ca celalalt este Mamona.Cit despre cistiguri, da Mosule, te asigur ca greua as gasi in tagma trintorilor vreunul care sa nu vrea purcoiul de bani care se pot face cu minciunile din aceste slujbe. Ba mai mult Mosule, daca ai sti tu tagma din care am iesit ce „valori” deosebite si ce „puteri” are.
        Am venit intre ce? Intre cine? Faptele lor ce spun? Eu ce pot sa cred cind toata viata asta am exersat: unii au spus si eu trebuia sa aleg ce sa cred.Bine’nteles, pe baza de probe. Si intr-o zi Dumnezeu mi-a deschis ochii si mi-a spus ca se poate crede si prin credinta. Si a fost apoi o mare bucurie in cer si pe pamint si in inima mea ca Dumnezeu s-a indurat si de mine. Ca sa aud acuma, ca de fapt nu era prea mare nevoie de acest pas, se putea si pe margina, se poate si frontieristic adica juma-juma .Ca doar si curvarul din Corint a fost iertat.Care era diferenta daca mai era iertat la final si un curvar din Cluj?
        Asta ma doare Mosule. Eu nu am treaba cu nici o persoana. Nu stiu daca cunosc cu numele mai mult de 30-40 de pocaiti. PE MINE MA DOBOARA DESCOPERIREA FELULUI DE VIETUIRE a celor ce isi spun crestin si si mai tare NESOCOTIREA PRINCIPIILOR, A PORUNCILOR ASA CUM SUNT RINDUITE DE DUMNEZEU !!!
        Cine crezi tu Mosule sa m-a pazit sa nu ma inscriu imediat dupa botez in listele de membrie? Cine crezi Mosule ca mi-a descoperit ca denominatiile sunt gasti ale satanei infintate anume pentru dezbinarea crestinilor, pentru anihilarea Rugaciunii de pe munte? Cine le spune ca sunt bine asa toti imbuibatii care de la pita cu unsoare au ajuns mari Americani si te sfideaza ca esti calic?Cine m-a oprit de ceva ani buni sa stau cuminte Mosule ca sunt divortat de 14 ani si sunt singur?Si sunt viu! Si nu sunt nic prea urit Mosule.Daca aceasta este crestinism, Mosul meu drag, imi iau biblia mea asa cu cit stiu si parasesc URGENT barca. Nu-mi trebuie Isusul lor pe care il incarca zilnic cu gunoi si-L minjesc zilnic cu gindurile lor mirsave ca doar Domnul este milos si mijloceste necontenit pentru iertare. Greu le va fi cind vor afla ca este scris corect in biblie la neputinciosul de 38 de ani : acum te-ai facut bine (cred ca se refera la intoarcerea noastra) dute si NU MAI PACATUI SA NU TI SE INTIMPLE CEVA SI MAI RAU! Si ei vin si-mi spun ca pot sa curvesc ca inainte ca am un Mijlocitor la Dumnezeu. Cum pot ei intelege asa ceva Mosule. Ori poate sunt nebun si eu nu stiu.
        Voi face cumva sa ajung in privat cu tine Mosul meu si atunci te vei lumina mult mai mult cu privire la nimicul numit Tristar, desi port si eu un me frumos dat de Dumnezeu prin poarintii mei.
        Fi binecuvintat Mosul meu drag.

        Apreciază

  17. Frate Tristar, bag seama că-i disprețuiești pe netăiații împrejur, după cum scrii în articolul din 28.03.2014, ora 08.15 PM. Să înțeleg că tu ești tăiat împrejur? Au nu știi tu oare că creștinul nu ține cont de tăierea împrejur, iar Hristos cere să ne tăiem împrejurul inimii? Am o impresie, anume că ești susținător al Talmudului, că numai acolo se spune că netăiații împrejur, adică non-evreii și non-arabii trebuie exterminați… Și spre deosebire de tine, eu vin cu afișarea paragrafelor unde oricine poate identifica spre confirmare cele ce scriu eu. Așadar, iată ce scrie în Talmud: Doar evreii au dreptul sa fie numiti oameni , nu si ne-evreii (Talmud, Iebhammoth 61a). Și iată ce spune biblia, spre critica ta: Feriţi-vă de tăiaţii împrejur (Filipeni 3.2). Tristare, deși nu-ți place asta, află că tot în biblie scrie și asta: Iudeii şi neamurile sunt la fel, păcătoşi (Romani 3.9). Doar puţini dintre evrei, şi de-or fi numeroşi ca nisipul mării, vor fi mântuiţi (Romani 9.27).

    Apreciază

    1. Prietene, noi doi vorbim destul de greu chiar daca pricepem bine. Eu am afirmaat ca folosesc doar cuvinte din biblie.Problema este ca eu le folosesc cu conotatie, asa din placerea mea, dar este scris in biblie acolo unde ap Pavel indeamna pe crestini sa nu apeleze la judecata celor din lume, adica spune el ” sa va judece netiatii aceia imprejur?” Intelegi tu?
      Cit despre a dispretui sau nu, am alta explicatie. O expun dar te rog, in viitor nu te mai lua de felul meu de vorbire, hai sa raminem la cele esentiale.
      Deci eu nu dispretuiesc pe nimeni.Ca sa intelegi mai bine, eu de exemplu iubesc comunismul din China si de aiurea. Si pe buna dreptate tu vei spune ” Cum e posibil?” si intrebarea ta este pertinenta. Dar, eu vin si iti argumentez ca CEL MAI TARE DUMNEZEU SI-A PROSLAVIT NUMELE IN PERIOADELE DICTATORIALE (NERO,ETC) iar cred ca esti de acord cu mine ca sistemele comuniste sunt dictatoriale. Poti intelege? N-as dori sa vii cu remarca ta ca eu fac apologia comunismului, Doamne fereste.
      N-am nimic cu Talmudul sau alte scrieri religioase, de-abia citesc biblia si am inceput aprofundarea prin NT, vechiul testament inca mi-e greu pentru ca am o idee preconceputa ca acesta a avut ca finalitate rastignirea Domnului Isus. Daca si aceasta o poti intelege, deja ai un tablou mai aproape de adevar. Apoi, din ceea ce vad in jurul meu la ora actuala cum este acceptata idea de a pacatui ca avem un mijlocitor pe care il putem incarca zilnic cu gunoiul nostru, ei pentru mine este prea mult. Aproape ca nu pot duce. Cel mai greu insa este atunci cind cineva tine capra de coarne si spune ca-i shuta! Si mai sunt si altele.Nu stiu cit intelegi, dar e cam pe-acolo.
      Deci, nu te lua tu dupa mine, e greu si eu stiu asta.Mi-e greu mie cu mine uneori d-apoi la altii?
      Dar ceea ce este din biblie cu privire la felul nostru de comportare si vietuire, nu pot fi convins sub nici o forma ca s-ar putea si cu una si cu alta.Poti citi mesajul pe care il scriu Mosului meu Drag. El si cu Maranata dau semnale ca inteleg bine starea mea si ceea ce vreau eu de la mine. Lucru bun este ca ori cu mine, ori fara mine Imparatia lui Dumnezeu va merge inainte TOT DUPA RINDUIELILE PUSE DE EL.Problema mea ramin principiile, nu oameni.Dumnezeu mi-a spus ca nu oameni ma vor mintui ci rinduielile puse de EL. Intelegi tu acuma? Sau daca tu crezi ca sunt nebun, iarta-ma.
      Fi binecuvintat.

      Apreciază

  18. Cred ca articolul il victimizeaza pe fratele Pustan cand de fapt el este un invingator si miscarea pe care a facut-i iesind din cultul Penticostal ii aduce tot respectul evanghelicilor din intreaga lume. Eu sper ca va fi un exemplu si tot mai multe Biserici se vor dezlega de aceste institutii demonice numite culte si uninuni care sunt unelte de control in mana statului. Felicitari VLADIMIR PUSTAN.

    Apreciază

  19. Mosule, cind militianul l-a prins pe tigan in lanul de porumb , cu traista in spate, l-a intrebat
    – Mai tigane ce ai in straita? La care tiganul a raspuns;
    – Ei vezi sefu? Asta-i baiu.
    Cam asa stau si eu la aceasta ora.Parafrazata istorioara, daca am e bai, daca e goala iar e bai, asa ca stau si cuget, ca apoi numai o stau. Aspru o sa fiu numai cu mine ca sa le fac in ciuda la comentatori , stiind ca purtarea mea nu schimba nimic. Ma gindesc sa-mi angajez un contabil bun, apoi un avocat foarte buna si dupa aceia sa vac ce vreau eu. Ca oricum voi fi iertat.Nu am nici o scapare.Doar ca un pic mi s-a spus prea tirziu si am rata ceva ocazii jos clopul.
    Fii binecuvintat Mosul meu.

    Apreciază

  20. „Tristarul | 29 martie 2014 la 10:13 am
    Prietene, noi doi vorbim destul de greu chiar daca pricepem bine. Eu am afirmaat ca folosesc doar cuvinte din biblie.Problema este ca eu le folosesc cu conotatie, asa din placerea mea, dar este scris in biblie acolo unde ap Pavel indeamna pe crestini sa nu apeleze la judecata celor din lume, adica spune el ” sa va judece netiatii aceia imprejur?” Intelegi tu?
    Cit despre a dispretui sau nu, am alta explicatie. O expun dar te rog, in viitor nu te mai lua de felul meu de vorbire, hai sa raminem la cele esentiale.
    Deci eu nu dispretuiesc pe nimeni.Ca sa intelegi mai bine, eu de exemplu iubesc comunismul din China si de aiurea. Si pe buna dreptate tu vei spune ” Cum e posibil?” si intrebarea ta este pertinenta. Dar, eu vin si iti argumentez ca CEL MAI TARE DUMNEZEU SI-A PROSLAVIT NUMELE IN PERIOADELE DICTATORIALE (NERO,ETC) iar cred ca esti de acord cu mine ca sistemele comuniste sunt dictatoriale. Poti intelege? N-as dori sa vii cu remarca ta ca eu fac apologia comunismului, Doamne fereste.
    N-am nimic cu Talmudul sau alte scrieri religioase, de-abia citesc biblia si am inceput aprofundarea prin NT, vechiul testament inca mi-e greu pentru ca am o idee preconceputa ca acesta a avut ca finalitate rastignirea Domnului Isus.
    Tristarul | 26 martie 2014 la 10:21 am
    Nici un inger daca mi-ar spune o alta biblie (evanghelie) eu nu voi intelege decit ceea ce este scris.”

    Tristare, ești incoerent și dornic de a scrie cu orice preț, orice,, parcă într-o goană pentru falsificarea bibliei… Bagă bine de seamă: una este să citezi biblia în spiritul ei, chiar dacă o faci într-un limbaj actualizat, fără a schimba sensul mesajului creștin, și alta este să schimbi sensul mesajelor biblice, cum faci tu… Din citatele de mai sus te citez cum pretinzi că citezi din biblie, apoi spui o minciună, adică cum că în Biblie ar scrie că Pavel le cere creștinilor să nu cumva să se lase judecați de netăiații împrejur… Binențeles că nu dai și citatul cu pricina din Biblie, pentru că nu există așa ceva… Din contră, Pavel le spune creștinilor să se ferească de evrei (Filipeni 3.2). În biblie scrie că creștinii, evrei și neevrei deopotrivă, să nu se lase arbitrați în pricinile dintre ei de către necreștini. Spre deosebire de tine, eu dau citatele unde oricine poate verifica ceea ce scriu, chiar dacă o fac într-un limbaj actualizat: 1 Corinteni 6.4-5. Vezi tu, Tristare, ești un ghem de contradicții. Mesajul biblic nu este contradictoriu, Dumnezeu nu minte (Evrei 6.18), nu spune odată una, odată alta în ceea ce privește principiile de existență clădite pe decalog. Se schimbă procedurile religioase, da, dar nu Legea celor 10 porunci… Doar satan și slujitorii lui se contrazic (Marcu 3.23-26). Înțelegi? Cum poți spune că iubești dictatura, criminalii gen Nero pentru că au scos la lumină adevărații creștini? Mâne poimâine o să spui că-l iubești pe satan pentru că așa se vede cine e Dumnezeu, pe Stalin că a asasinat alături de întreaga clasă semito-bolșevică peste 50 de milioane de slavi, români etc în lagărele de concentrare din Siberia, o să spui ce mult îl iubești pe Hitler că a omorât milioane de evrei și non-evrei în lagărele de concentrare… Prietene, ești victima conceptului de tip budist, panteonic egiptean în care ying și yang, adică lumina și întunericul sunt necesare împreună, in care binele justifică răul, și viceversa…Numitorul comun care aduce laolaltă toți oamenii planetei nu constă în declarații propagandistice prin biserici creștine, adventiste, ortodoxe, catolice, islamice, hinduse, budiste, protestante, talmudo-iudaice etc, nu constă în ritualuri care mai de care mai extravagante și cântări de se rup bojocii turmelor, nu prietene, numitorul comun care mântuie toți oamenii indifferent de religia lor oficială este Legea. Nu eu spun asta, ci Hristos la Marcu 10.19, confirmând ce spune Domnul încă din Vechiul Testament, la Isaia 1.11-16, Isaia 1.17 etc … De fapt ce să-ți mai spun, singur te contrazici flagrant când spui că tu vii cu citate din biblie, deși oricine vede că n-o faci, ba mai mult, chiar tu scrii în citatele de mai sus că abia de te-ai uitat prin Biblie, și mai mult, nu prea îți place biblia. Dumnezeu să te lumineze!

    Apreciază

    1. „N-as dori sa vii cu remarca ta ca eu fac apologia comunismului, Doamne fereste.”
      Vezi tu? Stiam mai dinainte ca atita poti. Dar este ok!
      Tu spui: „numitorul comun care mântuie toți oamenii indifferent de religia lor oficială este Legea. Nu eu spun asta, ci Hristos la Marcu 10.19” !!!!!!!Desi asta spui tu( ca la Marcu 10 cu 19 este complet altceva), eu te intreb DACA ESTE CORECT CE AFIRMI REFERITOR LA LEGE, DE CE A TREBUIT SA MAI VINA DOMNUL ISUS? Cum rezolvi tu mintuirea din versetele 1Petru 1 cu 9? De ce n-au fost indeajuns poruncile mult citate de tine? Mai vezi despre ce este vorba ,poate spui ceva bun.
      Si lucrul cel mai grav: ESTE MINTUIRE IN VREO RELIGIE INA AFARA CREDINTEI IN DOMNUL ISUS? Toate cele de mai sus le cuprinzi intr-o singura si fatala propozitie.
      Apropo, poate nu este asa dar te asigur ca pina voi intelege altfel, una cred: ca cel nascut din Dumnezeu nu mai poate pacatui.Restul sunt amanunte.

      Apreciază

      1. Frate Romanul, dacă știai dinainte că atâta pot, de ce scrii sub alt nume? Atâta poți? Vorbe în doi peri și poante de grădință? Ceva argumente mature ai, sau doar așa, spui ca Tristar că nu-ți place Biblia dar o citezi deși habar n-ai ce scrie acolo? În ce privește întrebarea „de ce a venit Hristos dacă Legea este suficientă”, nu are nici o legătură cu apologia și dragostea mărturisită de dragul tău Tristar față de împăratul Nero sau dictaturile comuniste. Apropos, tu-l iubești pe Nero, sau doar atâta poți? Și că tot văd că nu înțelegi, Tristar, Romanul sau cine ești, eu îți dau sensul exact a ceea ce spune Hristos. Iar dacă Hristos spune că pentru a ajunge în Rai e suficient să faci din Dragoste binele, apăi prietene, crede-mă, înseamnă că așa este. Și că tot văd că eludezi Adevărul, eu ți-l repet, nu că este al meu, ci deoarece cred în ceea ce scrie în Biblie, care este un tot unitar prin Vechiul și Noul Testament, căci nu degeaba spune Hristos c-a venit să împlinească scripturile, nu să strice legea (Matei 5.17). Ai înțeles, sau e greu? Adevărata rugăciune este să faci binele, să ajuţi pe sărman, să faci dreptate orfanului, să aperi pe văduvă (Isaia 1.17). Dumnezeu respinge jertfele de sânge, darurile, tămâierile, lunile noi, zilele de odihnă şi adunările religioase de la sărbători pe care nu le mai poate suferi, căci mâinile oamenilor care ţin aceste sărbători şi ceremonii sunt pline de nedreptate şi sânge, şi le cere să se cureţe de acest sânge, să nu mai facă nedreptate (Isaia 1.11-16)… Astfel, conform lui Hristos însuși, chiar de ești oficial, independent de voința ta, budist, ortodox, musulman, iudaico-talmudic, catolic, protestant, creștin, adventist, hindus etc, Domnul spune cum te poți mântui încă din Vechiul Testament prin Isaia, și direct prin Hristos la Marcu 10.19 (Iisus spune ce să faci ca să ajungi în Rai, anume să nu ucizi, să nu preacurveşti, să nu furi, să nu mărturiseşti strâmb, să nu înşeli pe nimeni, să-ţi cinsteşti părinţii). E așa de greu de înțeles, Romanule? Hristos asta înseamnă: facerea de bine prin dragoste…Hristos nu e un simplu nume, Hristos e o stare de spirit, de duh… Chiar dacă omul nu știe cine e Iisus și n-a auzit niciodată de El, prin Dragostea care-l împinge să facă binele, îl urmează pe Hristos… Doamne ajută!

        Apreciază

      2. Da. In relatiile cu alte situri de bussiness , semnez cu ROMAUL. Am omis sa schimb numele, dar la cita intelegere ai e drept sa fi suparat pe asa ceva.Asta era important.
        Iar cu privire a Matei 10 cu 19, te-ai oprit tocmai unde devenea interesanta problema. Ce a mai adaugat Domnul Isus ca trebuie facut pe linga cerintele legii? Ei de aici incolo incepe treaba. Iar daca te-am rugat sa nu vii cu invinuiri nedrepte din zona in care incercam sa-ti creez o imagine de alta natura decit ceea ce tu ai, ei tocmai asta faci. Deci nu-mi esti prieten. Ba inca prefer sa ramin cu intelegerea mea.
        Nu cred ca este bine sa mai continuam. Sau, recunosc ca nu pot fi deacord cu tine si eu am hotarit sa renunt.
        O zi buna iti doresc.

        Apreciază

  21. Da! A venit si o postare la care nu mai am nimic de comentat.
    Pentru cazurile in care „am profitat” imi cer iertare.A fost fara pacat , fara intentie dar oricum nu sunt ingrijorat pentru ca in conformitate cu Matei 6 cu 14 si 15 esti obligat de Dumnezeu sa ma ierti.Exceptie in cazul in care ai alte versete.
    Vreau sa dovedesc faptul ca sunt un prieten al acestui blog, deci te voi scuti de cenzura ..Oricum spre deosebire de tine eu m-am saturat de ea in plus cu 17 ani. E mult sau e putin, asta este o alta realitate.Oricum ai fost un favorizat pe aceasta linie.
    Domnul sa va binecuvinteze .

    Apreciază

    1. Dragă Tristar, spre deosebire de tine eu ți-am scris mereu cu aceeași identitate, fără ascunzișuri, fără a încerca să par a avea și alți susținători alături de mine împotriva ta, așa cum tu ai încercat să faci cu mine. Care din noi, așadar, este cel răutăcios și nesincer? Care din noi a fost prietenos și care a fost dușmănos? Numai cineva care-ți vrea binele îți spune când greșești și-ți explică adevărul, iar cine este nesincer și-i place minciuna, vine cu tertipuri și false identități, cu fantasme și egoism, cu denigrarea bibliei… Mie-mi pare cât se poate de clar un lucru. Dacă un om cunoaște biblia, citind-o personal, și nu crede în ea, cum este și cazul tău, după cum chiar tu ai scris pe acest blog, este în foarte mare pericol mai ales dacă se pretinde creștin, deși în inima sa nu crede în biblie cu totul, adică în Vechiul și Noul Testament strâns legate. Nu degeaba spune Dumnezeu că mai vinovat este cel ce cunoaște biblia și n-o urmează, decât cel care n-o cunoaște și n-o urmează (Luca 12.47-48). Dumnezeu să ne lumineze!

      Apreciază

      1. Gasesti un singur loc in care eu te judec?
        Eu cred ca esti vorbitor de limba romana, nu? Care este problema ta ? Am explicat eroarea cu numele meu, iar daca erai atent cum spui si Mike si Mosul au folosit deseori numele adevarat. Deci pe blog sunt persoane care cunoasc aceste amanunte si nu fac caz de ele. De fapt crezi ca se schimba biblia daca o sa semenezi si tu cu numele tau real? Oricum pe mine nu ma intereseaza nume. Am repetat (vorba lui Iacob Coman pentru „surzi”) ca eu discut principii, regului. N-am nimic cu oamenii.Este cazul sa te opresti. Am inteles ce doresti, nu doresc acelasi lucru ca si tine si vreau sa nu te mai opresti asupra coemntarilor mele. Imi apartin. mi le asum si nu am nimic cu nimeni. Nu agreezi cu mine, poti sa treci mai departe. Cred ca acuma este mai pe intelesul tau, sau mai ai si alte probleme?

        Apreciază

  22. Frate Tristar, atâta timp cât scrii pe un site în care se schimbă opinii, atâta timp cât abordezi principii și subiecte, pe oamenii care le expun, nu poți să ceri ca doar tu să comentezi despre oameni și principiile lor, iar ceilalți să tacă și să nu îndrăznească a comenta ce scrii tu. S-au vremurile lui Nero, pe care-l iubești… Speri să se întoarcă acele vremuri?

    Apreciază

      1. Într-adevăr, frate Tristar, sclavia revine în toată lumea, corporațiile agrar-industriale conduse de semito-masoni au transformat popoarele Europei, Americii, Asiei în mase de sclavi ce muncesc pentru bunăstarea stăpânilor lor care sunt numiți patroni privați sau de stat, că sună mai frumos decât stăpâni sclavagiști, încet încet se impun sodomia, căsătoria între oameni de același sex, apologia și adulația traficanților de carne vie, de droguri, a criminalilor și hoților în toată media cinematografică, în spitale se practică eutanasia oamenilor, pacienții în comă sunt linșați și li se iau organele pe motiv că sunt în moarte clinică deși inima le bate încă, da da… Speranța ta nu e deșartă, frate Tristar, ne reântoarcem la Sodoma și Gomora… Dumnezeu să ne ierte!

        Apreciază

  23. Și în ce împrejurare, mă rog, ne permite harul și dragostea lui Dumnezeu să mai păcătuim odată ce prin har am fost mântuiți?
    Sau poate că trebuie să păcătuim mereu ca să se înmulțească harul?
    Și, pe de altă parte, dacă nu ai parte de iertare nu poți vedea dragostea lui Dumnezeu. Dar cine are trebuiță de iertare, nu cel care a păcătuit? Deci, dacă păcătuim vedem dragostea lui Dumnezeu…..
    Nu-i așa, frate Mike?

    Apreciază

    1. Dragul meu Copil al lui ISUS
      Eu am explicat pe acest blog de multe ori, aceste lucruri.Eu vorbesc de dragostea noastra uni fata de alti.Acea dragoste pe care nu prea o demonstram, fiindca nu prea o avem.
      Daca doresti te rog citeste atent 1Corinteni-13,pentru a intelege despre ce vorbesc eu.
      God bless you and yours.
      mike

      Apreciază

    2. Copil a lui Isus. Este scris ” si ne iarta noua GRESALELE nostre” nu pacatele noastre.cine este nascut din Dumnezeu NU MAI POATE PACATUI .
      Unii spun ca intre greseala si pacat ar fi ceva diferente.Despre asta altadata sau il rogi frumos pe Cristi si el iti explica

      Apreciază

      1. De aceea Îi voi da partea Lui la un loc cu cei mari, şi va împărţi prada cu cei puternici, pentru că S-a dat pe Sine însuşi la moarte, şi a fost pus în numărul celor fărădelege, pentru că a purtat păcatele multora şi S-a rugat pentru cei vinovaţi”: Isaia 53. Dar el fusese străpuns pentru păcatele noastre și zdrobit pentru fărădelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastră și prin rănile lui noi toți ne-am vindecat: Isaia 53.5. Suferinţa de aici de pe pământ este adevărata fericire, căci e izbăvire de păcat: Luca 6.20-23. Cei ce au primit Cuvântul prin Duhul Sfânt, botezându-se cu lumină, şi care totuşi au căzut iar în păcat, în încălcarea poruncilor, nu mai pot fi înnoiţi şi aduşi la pocăinţă, fiincă ei crucifică din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu şi-L dau batjocurii: Evrei 6.4-6. Ei, și-acum să vedem ce păcate nu trebuie să faci ca să te poți mântui și intra în Rai: Iisus spune ce să faci ca să ajungi în Rai, anume să nu ucizi, să nu preacurveşti, să nu furi, să nu mărturiseşti strâmb, să nu înşeli pe nimeni, să-ţi cinsteşti părinţii: Marcu 10.19. Și prooroci care au proorocit în numele lui Hristos și-al Tatălui vor fi lepădați de Dumnezeu pentru încălcarea acestor porunci, căci asta este adevărata credință, nu slujbe peste slujbe, bolborosite și cântate de-ți vine să-ți iei câmpii. Matei 6.5, Matei 6.7-8, Matei 7.22-23

        Apreciază

  24. Tristarule ,Mosu ‘ acum treizeci de ani a avut ravna lui Saul din Tars .Eram vanator de „ucigasi” crestini .http://www.youtube.com/watch?v=pw8mOUEaY-k . Afisam pe peretii pietelor cu tencuiala crapata, afise de „REWARD”
    Acum aici in America ucigasii sufletelor s-au imultit necontrolabil : au devnit „a lost cause”., a varmints ai crestinismului , a nuisance . Apoi , la urma urmei este deslusit de clar : neghina are indreptatire scripturala cat si drepturi pur „dmocratice ” sa salasueasca impreuna pe aceeasi „tarla evanhelica”, cu graul. Luptam o lupta epuizanta impotriva firescului , lovind cu pumnul in vant. Oare nu-i destul de clar si de explicit pentru noi , procentajul ; „putini alesi” ! . Azi Mosu’ tau , retras in odihnitoarele intinderi de preerie ale statul Indiana ,resemnat , zambind spre razele calde ale unui soare primaverin ,nu mai riposteaza , nu-si mai consuma puterea luptand cu acest val de pretinsi implinitori ai Cuvantului. In zi de Sabat,stand pe prispa poleita in raze calde, framanta in palme lui imbatranite, spice de grau luate din snopul atarnat la grinda . Spice aurii ,culese in arsita amiezii, in torida vara trecuta. Rupte si adunate cu sudoarea fruntii ,in snopul dragostei Mantuitorului . Adunate si smulse dintre dese fire de neghina . Un lucru compensatoriu si gratificator am constatat : aplecat spre ele,cand priveam direct in fata aceste „buruieni”prezentabile , ahtiate dupa vesnica promenada si publicitate , toate incepeau sa se aplece, sa paleasca !
    yours. M.I.R

    Apreciază

    1. Mosule drag, am maruntit in mintea mea cele vorbe frumoase despre luptele tale din tinerete. Cu lipitul afiselor am si eu ceva experienta, dar mi-e cam rusine de ea. De cautat , pina mai acu citva ani chiar ca nu imi dau seama ce am cautat. Ma cautam probabil pe mine si de fiecare data renuntam pentru ca nu ma gaseam.
      Mosule, cred ca este minunat sa ajungi sa ai „patratul” tau la dispozitie, din care sa faci tot ceea ce vrei tu s-apoi sa te uiti la Domnul daca te aproba sau nu, sa vezi daca ii place ceea ce faci sau nu, daca… si toate sa fie pentru EL , cu EL si prin EL. Asa da, asa cred ca se merita traita inca un pic viata pe aceasta planeta bolnava, dar bolnava rau si din ce in ce mai canceroasa.
      Mosule, tu mai poti crede ca in zilele noastre crestinii se inmultesc? Ma refer la cei de 24 de carate ca din cei cu „gura” Mosule chiar si la anii mei putini m-am cam saturat.

      Astazi de exemplu , cind am iesit prin oras, am mers si pe strazi mai mari si mai mici dar, spre surprinderea mea Mosule nimeni nu dadea cinste muncii, nu striga de bucurie ca inca mai este „munca”, inca se mai asuda pentru piinea cea de toate zile.Nu toti, este adevarat, dar, asa cum spune si biblia, inca mai sunt dintre cei care cu sudoarea fruntii…ce sa facem, avem cui multumi.Si intr-un fel si-n altul. Conteaza doar sa multumim sau sa ne multumim.Nu noua, expresia se refera la a fi noi multumiti cu ceea ce avem.
      S-apoi am ajuns acasa.Liniste deplina.Am hotarit ( ca nu-mi trebuia mult) ca astazi sa nu ma duc la sinagoga.Am in ultima vreme asa un gind de haiducie Mosule de nici eu nu ma recunosc. Asa ca am decis ca astazi, cu ocazia Zilei celor ce muncesc(America)si a Zilei de 1 Mai ( adica internationala) si Ziua muncii ( adica o mare minciuna romaneasca) sa stau fara sa fac nimic (exceptie ca mi-am expus gindurile asa cum au venit ele)si mai recunosc ca mi-am imaginat o roaba de mici si o lopata de mustar, asta in conditiile in care nu am voie sa maninc asa ceva.
      Apoi, indemnat de postarea ta din 1 Apr cred ca am sa continui sa ma mai caut , poate o sa ma gasesc sau poate o sa ma regasesc, cine mai poate sti?

      Apropo, am si o nelamurita tare mare: oare fii lui Dumnezeu din VT , in ce relatie or fi cu Domnul Isus? Nimeni din NT dintre apostoli nu lamureste si nu pomeneste nimic despre aceste aspecte. Ba chiar si despre fratii pamintesti nu stim prea multe.Oare de ce o fi lasat asa? Sau gindul meu nu este de unde trebuie si ar fi bine sa ma intorc la ” harul Meu iti este indeajuns”, ce zici?
      Sa fii binecuvintat cu mult har Mosul meu drag.

      Apreciază

  25. Personal cred ca daca cineva pacatuieste e bine sa recunoasca si sa se intoarca de la pacatele lui. Regele David si-a strigat pacatul la colturile cetatii. Domnul l-a iertat dar n-a scapat nepedepsit.

    Daca fr. Pustan a pacatuit si nu recunoaste e in pericolul de a se supune judecatii lui Dumnezeu mai devreme sau mai tarziu. Mai mult decat atat, trage dupa el un nr. insemnat de suflete ceea ce e o mare responsabilitate. Impotriva lui s-au lansat niste acuzatii si in urma unor investigatii I s-a stabilit vinovatia, nicidecum nevinovatia.

    Ce sa intelegem noi, cei dinafara? Ca acei investigatori au luat o hotarare nedreapta. Cine erau ei? Mai marii cultului. Fratilor, in cazul asta ar trebui judecati si suspendati din functie. Nu se intampla asta? Oare de ce? Probabail ca pana la urma au probe „solide” (prin care eu inteleg: declaratii scrise si semnate, poze, filmari), nu gasesc alta explicatie.

    Motivele suspendarii au fost date publicitatii, dupa care urmaresc online un pastor haituit, stresat, nedormit, care spune ca umbla prin cimitire. Ce sa mai inteleg si din asta? Asa reactioneaza un om nevinovat? Mie daca cineva mi-ar aduce acuze nefondate, daca ar exista persoane malefice care sa declare minciuni despre persoana mea cred ca m-as retrage cel putin o perioada si m-as ocupa cu postul si rugaciunea avand convingerea ca Domnul va face dreptate. Si cu siguranta va face fiindca Domnul e viu si isi respecta promisiunile fata de copiii lui. Vezi cum s-a terminat suferinta lui Iov.

    Observ insa un om care se zbate sa ramana acolo unde e, sa convinga, se agata de functiile pe care le are si asta-mi da de gandit. Si cum finalul justifica inceputul, se va vedea in timp cum au stat lucrurile.

    Apreciază

    1. Ar fi bine ca fiecare sa isi vadă de treaba lui si sa îl mai lase in pace pe Vladimir Puatan,pana la urma este intre el si Dumnezeu si numai El are dreptul sa judece pe cineva.ps/pana una alta eu urmăresc online prediciile lui de la Beius si sunt cu si mai mare Har decand l-ati suapeendat sau exclus.Asa ca….mai lasati omul in pace si nu îl mai tot anchetati voi.

      Apreciază

      1. Pai fata draga, daca este cu mai mult har, apoi iaca devine adevarat inversul spus de ap Pavel, adica: sa pacatuim ca sa se inmulteasca harul? DA! spune Migdala, da!!!!!De cind Pustan a calcat binisor in strachini iaca predica cu si mai mult…foc.Ramine de vazut originea acestui foc.Incolo sa auzim numai de bine si Domnul sa ne pazeasca de a spune tot ce ne trece prin minte.Si nu numai.

        Apreciază

  26. Cu o adresare generala, fara nici un gind ascuns.
    Doresc doar sa-mi dovedesc o curiozitate .Aceasta este cuprinsa in cuvintul sfint.Sigur ca ceea ce voi solicita, avind in vedere „tehnica” ce o avem la disozitie si despre care inca nu se spune ca este de la satana precum televizorul (sic), deci v-a fi usor de raspuns dar poate merita. Deci problema este daca poate preciza cineva de unde (si ce numar ) este versetul urmator si daca mai este nevoie sa-l respectam:

    ” Cel ce iarta pe vinovat si osindeste pe cel nevinovat,sunt amindoi o scirba inaintea Domnului”

    Poate n-ar fi lipsit de interes sa definim si termenii „vinovat”, „osindeste” si „scirba”.
    Nu prea am nadejde ca procedez „curat” dar pentru cel mai bun raspuns se asigura si un premiu substantial.M-as bucura sa va abtineti de la comentarii tendentioase sau cu judecati personale, mai mult ca nu se face precizarea despre adrisant. Deci, da navala popor!
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

    1. Proverbe 17.15 se referă la curtea de judecată. Dreptatea trebuie făcută la fel și pentru sărac, și pentru bogat, nepărtinitor. Să nu se judece oamenii după înfățișare, ci după dreptate, aceleași drepturi să le aibă cei mici și cei mari (Deuteronom 1.17). Iertarea greșelilor este altceva. Înseamnă să iertăm practic la infinit din punct de vedere spiritual (Matei 17.22), să nu condamnăm în sensul de a-i urî personal pe cei ce greșesc, ci să respingem răul făcut de aceștia, iar pe ei să-i ajutăm, să-i determinăm să se îndrepte de la păcat. Închisoarea este una din modalitățile de a-i îndrepta pe cei ce fac fărădelege, forțîndu-i să nu mai facă fărădelege. Noi îi iertăm din punct de vedere spiritual, și-i ajutăm prin temniță, muncă în cadrul temniței, să se îndrepte. Asta înseamnă să îți iubești dușmanii, anume să-i ajuți prin temniță să ducă o viață corectă, conform legii, ca astfel să nu fie un pericol pentru semenii lor, iar dacă Dumnezeu o vrea, nelegiuiții să se pocăiască cu adevărat și să devină drepți și buni la suflet, fie și prin forță impusă de judecători. Dar când actualmente simbolul justiției este o femeie oarbă ce ține într-o mână o balanță prin care nu poate separa cazurile din cele două talgere, iar cazurile impricinaților sunt determinate de avocați și procurori, elemente ce nu există în justiția adevărată, în loc ca judecata să fie făcută exclusiv de judecător care trebuie să cerceteze personal cauzele în culpă, cum mai putem aștepta astăzi justiție într-un sistem mondial în care curțile de judecată nu există atât pentru a se face dreptate, cât pentru ca fie avocații, fie procurorii, să aibă profit pecuniar sau social, să câștige procesul cu orice preț, indiferent de Adevăr și Dreptate? Satan denaturează totul, astfel că criminalii, violatorii, pedofilii, hoții și marii delapidatori sunt lăsați liberi actualmente de către autoritățile Imperiului Masonic pe motiv că trebuie iertate greșelile, pe motiv de bună purtare, iar oamenii cinstiți sunt dați afară din servici cu zecile de milioane de către aceleași autorități ce protejează criminalii, din Europa până-n Africa, din Australia până-n America, și dați afară din case împreună cu copiii și familiile lor, lasați datori vându-ți la Israel prin băncile controlate de semito-masoni, fără a li se anula niște datorii care sunt de fapt ilegale, căci odată pierdut serviciul, oricărui om nu i se mai poate cere datoria la bancă, ci trebuie anulată așa cum și datoriile bancherilor semiți de pe Wall Street sau aiurea au fost anulate de guvernul USA, UE, Rusiei, României etc. Avem de fapt de-a face cu exterminarea popoarelor nesemite de către semiți. Bogăția non-semiților este jefuită de către evrei și arabi, iar asta se vede cu ochiul liber prin acțiunile de pe Wall Street, ale FMI, ale Bernei, Davosului, Bucureștiului etc…Dumnezeu ne previne foarte elegant vizavi de asta, în biblie: Facerea 17.20, Facerea 19.12-13, Facerea 22.18, prevenindu-ne că evreii și arabii ne vor fi stăpâni nemiloși, lucru început încă de pe vremea Imperiului Egiptean, unde evreii au preluat subtil conducerea imperiului din mâna lui faraon (Facerea 47.13-23)… Ba chiar ne spune și de ce semiții care se trag din Sem vor extermina pe frații lor ce se trag din Ham și Iafet, cu toții fiind copiii lui Noe: Motivul izbânzii evreilor asupra nesemiților este necredinţa celorlalte popoare, nu faptul că ei ar fi fost sfinţi şi ar fi avut dreptate (Deuteronom 9.5). Cu alte cuvinte, nici evreii nu sunt în general mai credincioși decât celelalte popoare, ei sunt folosiți de Dumnezeu pentru a arăta popoarelor mai mari și mai numeroase decât evreii că dacă nu te ajută Dumnezeu și urmezi alți dumnezei, pieri… Evreii au dat proorocii, e drept, însă excepția întărește regula, căci să nu uităm, nici Iisus Hristos nu a fost crezut de mama și frații săi, și a și spus-o (Ioan 7.5, Marcu 3.31, Marcu 6.3-4). Din evreii se trag proorocii și mari credincioși ai lumii care vor fi în fruntea oamenilor sub toiagul lui Hristos, dar ca popor, în masă, evreii nu sunt mai buni decât celelalte popoare. Asta ne-o spune însuși Dumnezeu prin proorocii evrei: Iudeii şi neamurile sunt la fel, păcătoşi (Romani 3.9). Chiar dacă numărul fiilor lui Israel ar fi ca nisipul mării, numai rămăşiţa va fi mântuită (Isaia 10.22, Romani 9.27, Filipeni 3.2)

      Apreciază

  27. Azi ne gasim in un sistem imperfect prin care Satana doreste sa mentina imperfectiunea si starea pacatului fiindca stie ca astfel persoana umana nu poate ajunge la implinirea si trairea planului divin.Ce este foarte interesant ca pacatul nu se doreste sa fie indepartat din viata umana si sub pretentii firesti mereu se doreste sa se acopere.dar sa nu uitam ca orice „Gangrena ” ,defectiune daca nu este indepartata din un corp ,ajunge sa faca probleme si mai mari si la un moment dat corpul ajunge neputincios si fara valoare.Daca in viata unei persoane apare „un pacat ” ,acel pacat este nevoie sa fie marturisit ,explicat ,doovedit si pe urma evitat ,dar azi din multe motive cei mai multi neaga acest lucru ,ori in alte cazuri unii sint atrasi in pacate,faradelegi pentru a fi patati,injositi si pe urma chiar izolati .Pentru cei mai multi ,inteleg ca mesajul,comentariile mele sint „sare” si ustura ,dor si fiindca sint directe de cei mai multi nu sint nici acceptate.Dar nu uitati ca doar prin o curatire si o traire a mesajului divin se poate ajunge la sfintire,neprihanire si desavirsire .Oricat de caristmatici aparem in fata oamenilor si orice am face daca nu este sinceritate si dragose este zero.Aceste lucruri in mod simplu si pe inteles sint explicate de catre ap.Pavel;”…1. Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor.
    2. Si chiar daca as avea darul prorociei si as cunoaste toate tainele si toata stiinta; chiar daca as avea toata credinta, asa incat sa mut si muntii, si n-as avea dragoste, nu sunt nimic.
    3. Si chiar daca mi-as imparti toata averea pentru hrana saracilor, chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste, nu-mi foloseste la nimic.
    4. Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,
    5. nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau,
    6. nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar,
    7. acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul.
    8. Dragostea nu va pieri niciodata. Prorociile se vor sfarsi; limbile vor inceta; cunostinta va avea sfarsit.”
    Dumnezeu Tatal este dragoste,Domnul Isus prin dragoste si implinirea poruncii Tatalui Ceresc si a dat viata pentru noi acordindu-ne Harul ,Dar noi ce demonstram in schimb ?
    Eu sincer sa fiu sint intristat pentru cei care ne predica Evanghelia si nu o traiesc,dar sint bucuros pentru cei care o traiesc si in viata de zi cu zi o demonstreaza fiindca astfel se dovedeste ca inca exista puterea DUHULUI SFINT si Rodul Lui are inca valoare in persoana umana .Iar Satana nu a pus stapinire pe toti .Cei care predica si nu traiesc ceea ce predica intra in categoria explicata de ap.Pavel in 2 Corinteni capitolul 11;”..13. Oamenii acestia sunt niste apostoli mincinosi, niste lucratori inselatori, care se prefac in apostoli ai lui Hristos.
    14. Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina.
    15. Nu este mare lucru, dar, daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor…”
    Asadar pentru mine oricine ar fi si orice pozitie ar detine ,daca nu dovedeste fapte de persoana sfinta,neprihanita ;este la fel ca cei despre care ap.Pavel scrie si la fel despre care Domnul Isus explica.Dragii mei cautati pe cei sfinti ,neprihaniti daca doriti sa ajungeti sfinti !Daca in viata ii acceptati pe cei pretinsi ,in mod sigur ajungeti ca ei si se poate dovedi .Dar este trist fiindca Domnul Isus spune;”..24. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi.”Daca in viata a-ti ajuns alesii Tatalui ceresc ,nu uitati de acest mesaj simplu ,dar plin de adevar .
    Fiindca gasim scris ;”7. Cel ce va birui va mosteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, si el va fi fiul Meu.
    8. Dar, cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua.”
    Si este foarte adevarat .Dar azi greu de acceptat .Trist este ca azi mereu se predica cu un mare curaj despre”VINOVATIE SI POCAINTA” ,dar nu se intelege,nu se traieste si faptul ca nu se traieste cei mai multi iau exemplu negativ si in viata ajung afectati .Si intinati .Si nu au curajul nici sa se smereasca si astfel Satana pune stapinire pe multi si ii foloseste in propovaduirea Scripturii .Dar ce folos?Fiindca stiti ce scrie ?Sa citim;”13. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inchideti oamenilor Imparatia cerurilor: nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati sa intre.
    14. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi mancati casele vaduvelor, in timp ce, de ochii lumii, faceti rugaciuni lungi; de aceea veti lua o mai mare osanda.
    15. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inconjurati marea si pamantul ca sa faceti un tovaras de credinta; si, dupa ce a ajuns tovaras de credinta, faceti din el un fiu al gheenei, de doua ori mai rau decat sunteti voi insiva.”
    Mesajul este cotat fiindca altfel stiu ca as ajunge foarte tare criticat ,daca as folosi expresiile mele si as da dovezi cu nume de persoane care azi ocupa pozitii inalte in domeniul religios si folosesc pe cei din jur doar pentru un scop aparte.In puterea asa zisei libertati traim timpuri grele si fratele Vladimir Pustan si toti liderii pot sa-si demonstreze personalitatea in puterea sfintirii ,neprihanirii si hainele albe sint demni de binecuvintaresi de slujire fiindca gasim scris ;”.28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.
    29. Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma;..”
    Daca cineva ajunge „lup si in pretentii „sa nu uite mesajul Domnului Isus ;”.21. Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.
    22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?”
    23. Atunci le voi spune curat: „Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.”
    Deci sa fim maturi sa analizam si sa stim cui dorim sa ne inchinam si pe cine sa urmam si sa sponsorizam !!!

    Apreciază

  28. Fr Mike, ar trebui ca sa faci apel la fratietatea de care ai cunostinta, poate mai gasesti un subiect gen „Beius” pentru ca altfel cei care mai scriu cite ceva vor amorti.
    TRIST este ca desi se afirma ca ne intereseaza biblia si invataturile apostolice, iaca din faptele(postarile) noastre ce vedem. Si daca o sa comparam tema „Pustan” cite comenturi are, chiar ca avem o problema.
    Sigur ca nu avem voie sa judecam, dar sunt versete multe care se refera la aceasta latura.Sigur ca vorbim de o mintuire ce o avem si pe care nu o mai putem pierde (chiar daca se spune ca aceasta este ca sfirsit al credintei).Ne place cind este vorba numai de dragoste, de iertare, de binecuvintare, … boi, magari, camile, oi, oite, caprite , etc (functie de interese) dar ne este greu sa identificam si sa recunoastem stadiul si nivelul la care am ajuns, … ne este greu sa ne cercetam sa vedem daca mai suntem in credinta sau suntem cu albinele prin Retezat ( mi-a placut expresia din presa romaneasca)
    Si daca nu avem voie sa judecam ( nu sa nu gindim) atunci Dumnezeu de ce ne scrie pentru situatiile in care chiar judecam? (iaca asa)
    Si , fiindca astazi a fost caldura peste „normal” tare m-a batut gindul sa deslusesc de ce in Romani 9 cu 22 se scrie :” Si ce putem spune daca Dumnezeu, fiindca voia sa-si arate minia si sa-Si descopere puterea a suferita cu multa rabdare niste vase ale miniei facute pentru pieire:” Stau si ma intreb ce criterii imi dau voie sa stiu daca sunt sau nu printre aceste vase? Ma ajuta Eclesiastul 7 cu 13 (parafrazare) cine poate sa indrepte ce a facut Dumnezeu strimb? Iara ii bai. Cum adica, Dumnezeu a facut ceva strimb? Ce ? Revenim la Romani 9;
    Chiar asa,ce putem spune? Minia aratata cu multa rabdare pentru pieirea cuiva? Apoi m-am gindit ca poate ma ajuta cineva cu vreo idee pina mai trece zaduful zilei.
    Fii binecuvintat.

    Apreciază

Comentariile sunt închise