Corespondenţa mea cu Vladimir Pustan

Urmărind toate comentariile de pe blog plus alte mesaje pe privat, doresc să clarific poziția mea faţă de situația lui Pustan.

Cu toate că am încercat să fiu foarte clar în postările mele anterioare în legătură cu situația lui Pustan, se pare că totuși, mulți nu pot înțelege o astfel de poziție.

Am încercat sa fiu foarte neutru, așa cum spuneam, datorită faptului că nu deţin destule informații. Oricare va fi deznodământul acestei situații, Pustan și familia lui trebuie ajutați în rugăciunile noastre și de ce nu, pentru cei ce au acces la ei și prin sfaturi. Se pare ca unii vad lucrurile doar în doua culori, ori ești pro ori contra. Eu cred ca atunci când o situație nu este clară, este bine să fii reținut în ceea ce privește sprijinul necondiționat, sau împotrivirea categorică.

În ce mă privește, am exprimat poziția mea fata de Pustan, printr-un email trimis lui Vladimir, cu aproximativ o luna înainte să aibă loc întâlnirea lui Pustan cu liderii din executiv.

Email message

Pentru a face lucrurile clare, voi reda mai jos conținutul integral al acelui email. Sper ca măcar acest email sa arate clar cum văd eu situația.

În 2 Corinteni cap 1, primele versete, Pavel vorbește despre cum trebuie să ne încurajăm unii pe alții din experiențele vieții. Deci în primul rând este biblic să intervenim, încercând să-i ajutăm pe fraţii care trec prin necaz. Dumnezeu nu vrea moartea păcătosului ci întoarcerea lui.

Apoi faptul că, eu personal am gustat din plin din roadele succesului, dar și din „roadele” eșecurilor. Pentru cei interesați de detalii despre experiența vieții mele pot citi chiar aici pe blog, „EŞECURI BINECUVÂNTATE”

Ce cred eu este ca în situațiile de felul acesta (indiferent că ești, sau nu ești vinovat), nu se poate ieși decât prin SMERENIE TOTALĂ.

Despre aceasta este vorba în emailul meu către Pustan. Când vine momentul ZDROBIRII, trebuie să dăm dovadă că ne putem SMERI. Eu îl iubesc prea mult pe Pustan, ca sa nu-i spun ceea ce am experimentat personal. Încă sper ca acel email să fie luat în considerare.

 

Draga frate Vladimir Sunt in avion, zbor spre casa. Avind mult timp la dispozitie pentru rugaciune si meditatie, m-am gindit mult la ultimele 2 intalniri cu tine la Biserica Betania, la Arad. Apoi cum as putea sa uit discutia noastra telefonica de vineri seara? Citesc si eu pe Net, despre acuzatiile ce ti se aduc, unii pro, iar altii contra, iar cei mai multi sa stii ca se abtin. Nici cei ce cred aceste zvonuri, nici cei ce nu le cred, nu au dovezi. Dovezile si adevarul le detii doar tu. Ca un simplu crestin si frate al tau care te IUBESTE, vreau sa imi spun si eu parerea, despre toata aceasta situatie, dar nu pe net, ci tie personal. Tu poti sa citesti acest email, sau poti sa-l arunci la gunoi. Nu stiu citi vor avea curajul sa-ti vorbeasca cum iti voi vorbi eu, cu toate ca pe la coltul strazii si la o cafea, multi au multe de spus. Pot sa-ti spun doar atat; daca ceea ce se aude este adevarat, nu te va scapa nimic de la cosecinte, nici compania ,,RESPECT PENTRU PUSTAN”, nici link-urile de pe net, nici chiar cei in care te-ai increzut si despre care ai crezut ca iti sunt prieteni. Singurul care te va scapa din aceasta situatie este DUMNEZEU, dar numai daca tu esti nevinovat. Draga Vladimir, ca unul care a gustat din plin si succesul si esecul, da-mi voie sa iti dau un sfat.Daca nu esti vinovat de acuzatia care ti se aduce, fii linistit, ca furtuna va trece norii vor fi risipiti, iar soarele va aparea pe cerul tau mai stalucitor si mai senin ca oricind. Nu te lupta tu sa-ti faci dreptate, ca nu vei reusi, lasa-l pe DUMNEZEU, sa ti-o faca, fiindca el poate. Dumnezeul lui Pustan este inca VIU si pe tron si se va lupta pentru tine.

DAR…..DAR…?

Daca tu esti vinovat de acuzatiile aduse, atunci este numai o cale de iesire; SMERENIA. David a fost declarat un om dupa inima lui DUMNEZEU, cu toate marsaveniile facute. De ce? Pentru ca a stiut sa se smereasca si sa-si ceara iertare de la DUMNEZEU public. Daca (doar daca esti vinovat) fiind o persoana foarte cunoscuta, trebuie sa uzezi de toate mijloacele prin care ai devenit asa de cunoscut, si sa-ti marturisesti pacatul, cerind iertare atit din partea Lui DUMNEZEU cit si din partea celor ce te-au ajutat sa ajungi aici si care au crezut in tine neconditionat. Sunt convins, ca daca vei avea puterea aceasta si te vei SMERI, atat DUMNEZEU cat si oamenii te vor ierta si eu cred ca vei fi folosit chiar mai cu efect, ca pina aici. Duhul tau ZDROBIT va ajuta si pe altii sa se smereasca si sa-si repare viata de crestini. Daca nu, cu toata durerea si parerea de rau ,,ERA” Pustan se va incheia pentru totdeauna, ca si a altora pe care tu ii cunosti foarte bine (……) Ma doare si astazi pentru acesti lucratori devotati si foarte puternici, la un moment dat.Sunt dea dreptul intaritat pe diovolul, cum loveste tot pe cei care sunt mai mult folositi. Avem nevoie de modele de SMERENIE.Noi cu toti stim ca lucratori nu sunt imuni, la pacat.Avem nevoie de modele, si la acest nivel. NU AI VREA TU SA DAI O LECTIE DE SMERENIA UNEI INTREGI NATIUNI?

DAR..DAR…?

Daca nu esti vinovat, stai linistit ca DUMNEZEU iti va face dreptate. Opreste-ti aparatorii de pe Net care se lupta pentru tine si asigura-I ca tu esti OK si ca vinovatia ta va fi DOVEDITA.Nu te razbuna pe acuzatori nici tu si nu-I lasa nici pe cei ce te sustin.Suza ne acuza. Domnul sa-ti dea puterea necesara pentru a face ce trebuie facut. Eu ma rog sincer pentru tine si familia ta.Te inteleg perfect si vreau sa-ti fiu alaturi in aceste momente foarte grele, prin rugaciunile mele. Daca te va deranja acest sfat, te rog sa-l ignori .Te iubesc prea mult, sa nu-ti spun ceea ce gindesc.

GOD BLESS YOU MY DEAR BROTHER.

Mike Olari

23 de gânduri despre „Corespondenţa mea cu Vladimir Pustan

 1. . . .si care a fost raspunsul lui Vladimir ??!!. Ca sa evite cenzurarea , nu cumva a ales si el TACEREA ??!!.

  Apreciază

  1. Mosule
   Din pacate ai dreptate.De fapt discutia telefonica, cu el, m-a facut sa inteleg destul de multe, fapt care ma facut sa-I scriu acest email.Inca spet sa faca ceva in aceasta directie.Domnul sa-l ajute.
   mike

   Apreciază

  2. Nu Mosule, nu a ales tacerea. A ales lasitatea. Cind s-a vazut demis , auzi decizie de pastor, si-a dat demisia. Demisia din ce? Ca de fapt si pastor a fost pus de cine?
   Tiganie curata. Problema este ca se intimpla aceste smecherii in slujbe ce ar trebui sa fie pentru Domnul Isus.
   Comunicatul ” celebrilor de laora exacta” explica multe si este foarte clar. Deci nu cum spune un crestin din Beius, cum ca nu ar fi fost sustinult de Cult legat de reclamatia lui Pop Ionel. NUUUUUUUUUUU! Conducerea penticostala spune raspicat ca este vorba despre incalcari REPETATE….
   Pustan Vladimir ar putea avea bunul simt macar din respect pentru noi, termitele, sa clarifice nu ce spun oamenii ci ceea ce spun grupul de oameni asezati intr-un fel sau altul in frumtea cultului, deci MAI MARII LUI ! Cum crede ca poate fi el respectat cind el nu respecta? Si sa ai rabdare sa vezi capatul. Adica nu este destul ca te-ai minjit atit cit ai dorit ci mai tragi si dupa tine o adunare care , tare ma tem ca nu are imic de-a face cu toate necuratiile lui (nu stim care dar le stie Cultul de la Bucuresti, fii linistit)
   Pentru astfel de stari Mosule, ap Pavel imi spune mie, unul de la 2000 de km ( multam Pustane, la fel iti doresc) ca sa nu ma grabesc , sa stau si sa cuget ca Domnul Isus ma va calauzi. Mosule nu o lua ca o necumintenie a mea.Orice as spune altceva nu ar fi ceea ce gindesc.Si ma tem.Am facut destul asa ceva.

   COMUNICAT
   Urmare a evenimentelor din ultima perioadã cu privire la PUSTAN IOAN,
   Comitetul Executiv al Cultului Crestin Penticostal –
   Biserica lui Dumnezeu Apostolica din România,
   întrunit în data de 3 Aprilie 2014, precizeaza urmãtoarele:
   1. Demisia pastorului PUSTAN IOAN a fost depusa ulterior momentului în care s-a hotarât suspendarea temporara a acestuia din slujba de pastor, fapt pentru care decizia de suspendare din slujba este legitimã, fiind stabilitã în unanimitate;
   2. Motivul de bazã care a determinat hotarârea suspendarii din slujba de pastor consta în abateri grave, repetate, de ordin moral si spiritual;
   3. În baza unor probe noi si a prevederii din art. 40, alin.1 al Statutul Cultului Crestin Penticostal, vizând faptul ca persoana în cauza nu si-a revizuit comportamentul sau atitudinea care a dus la aplicarea suspendarii, Comitetul Executiv hotaraste înaintarea spre Consiliul Bisericesc al Cultului Crestin Penticostal a propunerii de revocare a lui PUSTAN IOAN din slujba de pastor al Cultului Crestin Penticostal.
   CONDUCEREA CULTULUI CRESTIN PENTICOSTAL

   Fii binecuvintat Mosul meu.

   Apreciază

 2. Oricum parerile sunt tare impartite.Si acuma cred ca Vladimir Pustan este foarte constient de amploarea divergentelor create numai si numai de atitudinea lui.Nimeni nu a pacatuit pentru sau in dreptul lui pentru a hotari singur „ruperea”.
  Ca orice „celebru” care se respecta, cunoscind ifluenta cu care manevreaza adunarea nu o conduce, si-a permis miscarea de rupere pe care el o numeste un nou inceput. Asa o fi ca si atunci cind un crestin cu o viata duhovniceasca recurge din nou la viata de pacate de dinaintea pacaintei, este tot un nou inceput. Problema ramine foarte interesanta dintr-un singur punct de vedere. DE CE SE OMITE clarificarea a ceea ce trebuia lamurit ?
  El doreste sa se traiasca in dragoste de frati, si e biblic.Dar oare dragostea lui cum se manifesta fata de noi? Ametindu-ne cu „apa de ploaie” in declaratii gen Iliescu? Poti asculta o ora ca tot nu o sa auzi nimic. Ce este foarte grav, acest om plin de el, nu realizeaza ca si prin omisiune se poate minti. Motivarea ii apartine iar atit cit timp este acuzat, este dator ca sa ne lamureasca tocmai pentru a nu trai si noi in intunerecul creat de el.Dar el nu uita sa acuze pe cei de la 2000 de km ca nu-l cunosc pe marele el. Urit gest si fara suport.
  Mostra de apa chioara o avem in urmatorul clip in care, ca o protectie totala si pentru a nu mai putea fi tras la raspundere Vladimir isi face adunarea lui. Doar Dumnezeu mai stie daca aceasta „fuga” poate acoperi pacate. Pentru ca atita a prezentat:

  Apreciază

 3. Frate Vladimir Pustan…Nu va cunosc personal, dar va stiu din postarile de pe youtube..Sunteti un om curajos si vorbiti cu putere despre Adevarul Lui.Acum cand Domnul Isus inca mai este in Sanctuarul de Sus, ca Mare Preot Evrei 8,1-2…ca Mijlocitor 1 Tim 2,5…prindeti-va cu credinta de EL si intrati pe Usa Lui….acolo in Sfanta Sfintelor.EL mijloceste doar pt pacatosii pocaiti , care Il iubesc -Ioan 14,15-si care Pazesc in litera si in Spirit Legea Lui…Rom 13,10..Multi Penticostali se vor da cu Papa de la Roma…si vor face aliante le vor semna si vor crede ca sunt in tabara Lui , cand de fapt sunt de mult in tabara dusmanului…Papa a pus conditii de a fi in Sistemul lui de inchinare..Rezolvarea crizei actuale prin banii care -i are -din durerea multor popoare -va fi ,, nada,, intinsa pt toti care vor trece de partea lui..Apoc 17,13…..Batalia finala se va da intre Poruncile Lui Dumnezeu…(Apoc 12,17)) Apoc 14,12…si Sistemul lor de inchinare -Al Babilonului-impus cu forta prin decrete legislative..Apoc 13, 14-18..Va doresc SINCER sa reflectati si sa va rugati, ca impreuna cu ,, turma,, pe care o aveti..sa alegeti Calea lui…sigura..!

  Apreciază

  1. Dumitre, tu spui”

   „EL mijloceste doar pt pacatosii pocaiti , care Il iubesc -Ioan 14,15-si care Pazesc in litera si in Spirit Legea Lui…Rom 13,10.””””””

   Daca mai citesti o data cele scrise de tine, mai poti sa crezi ca este si adevarat? Sau ai scris asa dint-un imbold de dragoste crestina ca in aceste vremuri oricum se poate spune orice.Important este sa sune a religie. Vai, vai, vai….
   In alta ordine de idei, ATENTIE NEPOCAITILOR, Domnul Isus si-a schimbat evanghelia, EL mijloceste NUMAI PENTRU PACATOSII POCAITI!!! Ai mila Doamne.Si trebuia sa auzim si versetul din Romani 13 cu 10 …si ma gindesc cit bine i-a facut pastorul prin dragostea lui adunarii pe care o conduce. Averi si bogatii…nu este important, toti fac asta; relatii cu altcineva….nu-i bai, nu este primul si, macar de ar fi ultimul. Problema cea mai mare in conformitate cu biblia ramine aceea ca A FACUT SA FIE VORBIUTA DE RAU CALEA DOMNULUI . Si aceasta nu se opreste din mai multe motive:
   – cel implicat nu lamureste lucrurile cu DA si Amin:
   -adunarea este condusa la un nivel de influenta fara alternativa
   -faima personala este surogatul care domneste intre crestini mai rau ca in lume
   – „celebrii” de la „Ora exacta” nu au puterea si pozitia de a rosti adevarul
   -si cel mai important, si DOVADA ca Dumnezeu i-a parasit, este ca in aceste imprejurari nu este cine sa intrebe „CU CIT ATI VINDUT MOSIOARA?”

   Daca aceste lucruri s-ar infaptui, ehei cite din cele toate ar intra pe fagasul lor .Macar si din frica frica de Dumnezeu daca de rusine nu.
   Incepe sa-mi fie scirba de aspectele in care sunt invitat tot mai mult sa „iau in brate” ceva ce murdareste peste poate pe Domnul Isus. Din punctul meu de veder, ecumenismul este CEA MAI MARE TRADARE ( daca exista si tradare mica) a Domnului Isus. Dupa 2000 de ani inca nu s-a inteles ca Dumnezeu este gelos, nu s-a inteles ca dragostea pentru Dumnezeu si Domnul Isus este EXCLUSIVISTA!! Nu accepta comparatie si nici egal. Daca cineva crede ca dovedeste dragoste crestina in a afisa pe curul masinii cuvintul COECSIST, va spun eu ca in acel moment s-a facut frate cu dracul. Nu exista decit o singura cale si aceea este INGUSTA , nimic PATAT nu va intra in imparatie(deci nu pacat ci patat, mare diferenta).Pe aceasta cale ingusta nimeni nu incape daca are si EU-l lui cu el. Lepadarea de sine nu este o expresie biblica, este un mod de viata a crestinului care se hotaraste sa-l urmeze pe Isus. Lepadarea de sine nu este o teorie a limbistilor in ale religiei ci este ceea ce ap Pavel spunea: am murit, nu mai traiesc eu ! Se aude? ap Pavel a murit!!!! Si TRAIESTE DOMNUL ISUS IN EL. ACEASTA ESTE NASTEREA DIN NOU!Iar daca toate acestea sunt intr-un pastor, fie cine o fi, el nu poate ajunge de gura tirgului. Dumnezeu nu ingaduie pentru cei pe care ii cunoaste ca sunt ai lui.
   Si in acest caz , toate cele scrise in biblie devin posibile.Pentru ca Domnul Isus care traieste in mine nu pacatuieste, Duhul Sfint poate veni in mine pentru ca este cu Domnul Isus ( nu cu gunoiul nostru zilnic), de aceea vom putea spune si noi ” Pot totul in Isus care ma intareste!!( ca tot s-a afirmat ca pastorul spune” am vorbit dimineata cu Duhul Sfint!” Asa ca si un alt comentator, nici eu nu cred ca Duhul Sfint se amesteca in astfel de gunoisme de viata fireasca.Pacatul isi pune zidul de despartire)
   Si , cu toate ca mai sunt acuzat ca nu primesc , asemenea rugaciuni nici nu voi dori vreodata sa le rostesc.Stiu din biblie ca Domnul Isus se indura de noi atunci cind , pacatosi ne intoarcel la EL, ne spala de orisice pacat, ne albeste hainele , dupa care, mie cel putin imi spune, „acum te-ai facut bine, dute si nu mai pacatui ca sa nu ti se intimple ceva si mai rau” Si, atit cit pot intelege, atit cit pot infaptui (pt ca EL imi da si vointa si puetrea) ma straduiesc sa ramin linga EL, cu EL si pentru EL.
   Incolo, sa auzim numai de bine.

   Apreciază

 4. Dragi frati si prieteni !
  Stopati toate comentariile, corespondente diverse ( dacà este personalà de ce o dai publicà, mike ? ) & co !
  Pastorul Pustan a fàcut public pozitia dansului printr-un comunicat publicat pe „Fundatia Ciresarii ” ! http://fundatie.ciresarii.ro/articole/COMUNICAT–Pastor-Vladimir-Pustan-
  ce tot atata alimentati discutii inutile ? deja dusmanii nostri rad !
  singurele discutii sà fie ganduri de incurajare, rugàciuni de sustinere pt el si Familia lui ! Biserica Sfanta treime este DEJA cea care n-a crezut o iotà din acuzatiile acestui om de nimic asa zis reverend pop !
  stop ! ati vàzut voi DOUA sau TREI persoane sà-l acuze de deturnàri de fonduri, avere constituità fraudulos ( ca si cand este inadmisibil ca un om sa posede …ceva !!) sau relatii extra-conjugale ? Cine-l acuzà ? …… dacà Conducerea Cultului NU L-A SPRIJINIT …ce voiati sà facà ? Sà de-a un al 2-lea comunicat ?
  NU i -sa fàcut incredere ! Nu a fost sustinut si ACEST FAPT l-a fàcut sà plece ! De ce nu a fost sustinut ? Pt acest lucru va trebui acum sà ne rugàm !

  Apreciază

  1. Draga Stefan
   Eu am fost corect fata de Pustan.Am scris doua articole prin care poti vedea foarte clar, acordarea PREZUMNTIEI DE VINOVATIE si incurajarea tuturor la rugaciune pentru el si familia lui.
   Apoi in acest articol, nu-l acuz si nici nu spun nimic din ceea ce el a zis, doar ceea ce eu am zis.Am procedat biblic,eu am discutat cu el personal mai intii apoi am spus si altora doar ce sfat i-am dat, nu reactia lui la sfaturile mele.Oricum, gestul lui de-a se retrage din cultul penticostal, inainte de-a-si fi rezolvat problema, spune mult.
   Inca insist si rog si pe cei apropiati lui sa il incurajeze sa ia in seama sfatul biblic pe care eu i l-am transmis(SMERENIA) fiindca este unica cale de-a rezolva crestineste o asfel de situatie.Razbunari, ambitii si alte atitudini lumesti, nu-l ajuta la nimic, dimpotriva il dezavantajeaza.
   Domnul sa aiba mila de el si familia lui.Continuam sa ne rugam in aceasta directie.
   mike

   Apreciază

   1. Mike,
    esti PLIN de contradictii in ceea ce scrii si comentezi ! sincer sà fiu nu îi esti de nici un ajutor Fratelui Pustan ! reciteste ceea ce ai scris mai sus, ( de 3 ori !) analizeazà atent si apoi ROAGA-TE doar !
    Fratele Pustan nu cred ca te-a investit nici sà redai corespondenta cu el – reputatà personalà !!!- si nici sa comentezi sau sà clarifici ceva ! Este intre tine si el ? ok, Mikàle ! tine_o intre voi doi ! Mai esti si apropiat cu el ? un motiv de plus !……….
    Incà odatà : NU ESTE ADEVARAT CEEA CE UN OM DE NIMIC ( Pop) a inventat ! Punct ! Cultul nu l-a sprijinit si asta la atins si fàcut sà reactioneze asa !
    Nu este singur in deciziille luate ! Cine-l acuzà de ….ceva ? cine ?
    Deci a dat public un comunicat care explicà totul ! ce nu este clar ? ïncepand de aici RESTUL este doar…BARFA !
    ………………….

    Fii binecuvântat in EL, Isus !

    Apreciază

    1. Draga Stefan
     Trebuie sa-ti marturisesc ca sunt bucuros de provocarea facuta.DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE,DAR IN ACELASI TIMP ESTE SI DREPT.Din pacate foarte nulti vad lucrurile doar in negru si alb.
     LEGALISTI, vad in Dumnezeu, doar pe cineva care sta la pinda, sa ne prinda cu ceva si sa ne pedepseasca.

     LIBERALI, vad un Dumnezeu plin de dragoste, care se bucura de noi ca mai pacatuim, pentru a ne demonstra dragostea Lui cit mai mult.

     Nu trebuie sa uitam ca Dumnezeu este Dragoste, dar si un foc mistuitor.Acesta este spiritul in care eu am scris cele 3 articole.
     Eu nu ma contazic cu nimic in ceea ce scriu, dar, din pacate multi nu pot sa intleaga o asfel de gindire.
     Dumnezeu, iarta pacatul nostru, dar pacatul are consecinte.
     Te rog citeste articolul, ESECURI BINECUVINTATE” si poate o sa ma intelegi mai bine ce vreau sa spun.God bless you and yours.
     mike

     Apreciază

 5. In COMUNISM circula o „povatza” evadata din „Statutul P. C. R. ” ; probabil o rfulare ce a alunecat de pe postamentul de putere si guvernare a MINCIUNII, precum zapada aluneca primavara de pe tzuguiatele acoperisuri ale caselor de munte. O povatza salvatoare , cazuta prin rasucire ,taman in picioare, precum doar pisica o savarseste : „- ca fapta recunoscuta’i dublu pedepsita ! !!!! „. Sta Mosu’ stramb si judeca drept : cand un „provincial samaritean” de buna credinta, stapanit de autentica smtire crestina ,vine cu dezarmanta sinceritate sa’si admita slabiciunile in fatza Sinedrului unsurosilor , lipiciosilor , libidinosilor ,prefacutilor si lustruitilor Carturari si Farisei ai „CULT- URII ” Mandriei Orei Exacte ,cu certitudine numarul loviturilor de toiag noduros- se vor dubla !. Dumnezeu sa binecuvinteze in continuare ,cu intelepciunea Lui, „Sfanta Treime ” ! . Caci numai dragostea are unica proprietate si putere de a acoperi O SUMEDENIE DE PACATE !. Iar unde nu e, nici H.C.M. -ul nu poate pretinde ! ” Unde esti tu Tepes ,Doamne ??!!”

  Apreciază

 6. Mosule, surprinzi cu finete „tagma de-la virf”. Unde mi-as permite sa „colaborez” cu tine , este acea povata prinsa in „codul eticii si eschitatii socialiste” , care , parafrazat lasa sa se inteleaga faptul ca : greseala recunoscuta , este pe jumatate iertata, si nerecunoscuta, este iertata de tot. Si tare ma tem ca acest principiu, chiar si nedeclarat, unii il mai au in minte si , avind ceva lipsusuri, se gindesc ca poate mai lucreaza si in vremea aceasta , ca boborul a ramas acelasi.
  Fii binecuvintat Mosule.

  Apreciază

 7. Frate Mike,
  Puțin în afara contextului, aș dori să te întreb dacă ai cumva biblia, Vechiul și Noul Testament în format electronic, dar pe formatul exact scriptic ca în edițiile clasice, cu subtitlurile scrise identic ca-n formatul tradus de Cornilescu, de evanghelici sau chiar de către patriarhia română. Cu alte cuvinte, să fie identic scrise ca în una sau mai multe din edițiile fizice clasice. Nu am reușit să găsesc nicăieri formatul scriptic clasic din cartea fizică, transpus aidoma pe format electronic.

  Doamne ajută!

  Apreciază

  1. @Cristi,
   Domnul Isus sà te binecuvinteze !

   ORICINE citeste ceea ce ai scris ( si Mike ) este indreptàtit sà creadà cà îl acuzi, sententios, in plus, citand din Cuvant, neapropriat si inafara subiectului ! TOTUL se invarte in jurul unui zvon neîntemeiat ! ca si cand cineva te acuzà pe tine (si) de adulter ! Si trebuie sà mergi sà te dezvinovatesti peste tot cu formule diverse de-a ” recunoaste „, si cu „sotia lui” si etc etc etc ! nu intelegi cà nu este adevàrat ?

   ” Repet, dacă, prin absurd, a păcătuit, nu îl condamn, mă rog pentru el să nu mai greșească și să se țină de soția și familia lui, să abordeze în mod clar subiectul și să spună clar dacă a păcătuit față de soție sau nu….” A RECUZAT ACESTEA ! DRAGà CRISTI ! A SPUS CLAR CA NU ESTE ADEVARAT ! prin acel comunicat si apoi prin youtube seara ! nu intelegi ?

   Din tot comentariul meu anterior unde-ti scriu plin de bun simt iti citez si te îndrum sà gândesti biblic….. tu revii cu ce ? sà-mi scrii cà-l idolatrizez ? Vorbesti despre „porumbel” „prorocii diverse ” „generatia lui Ioan Botezàtorul”…. lucruri inafara subiectului in chestiune! O dai dintr-una in alta ! Pe Pustan SUNT SUPARAT MULT ! Nu este un prieten de-al meu ! ( cà dacà ar fi fost prieten de-al meu m-as fi dat interesant pe net, relatand ” sfaturile mele ” si MAI MULT corespondanta mea PRIVATà cu el ! Aratand cine sunt eu care merg cu avionul in America ! si-l cert pe un OM AL LUI DUMNEZEU care este „vinovat” !!)
   Nu a procedat corect Pustan ! A produs un incendiu si caut sà-l sting ! dupà puterile mele si BIBLIC, mai presus de toate ! (de unde citatele date in commentariul meu anterior pe care vad cà il ignorezi copios !)….dar recunosc alegerea lui si motivele care l-au fàcut sà ia decizii impreunà cu Biserica de la Beius ! NU A FOST SUTINUT DE CULT ! ALTELE I S-AU REPROSAT !

   DAR EU VREAU sàintelegi cà el a fàcut aceea declaratie in care spune de_facto cà nu este vinovat ! Ti-am dat link-ul si de pe Ciresarii ! tu scrii totusi ” Eu nu am auzit sau văzut nici o declarație a lui Puștan în care să spună că nu a păcătuit cu altă femeie….” ori esti neinformat ori esti….depàsit de evenimente si ràscolesti lucrurile in van !
   A vorbit si duminica seara anuntand iesirea din Cult si sotia era cu el ! a specificat faptul cà se zvonise cà sotia lui a plecat de la el ( ca urmare a asa zisei ” aventuri extra conjugale ” atat de dragi tie – pt cà il inviti si tu si altii sà spunà asa cum vreti voi , neapàrat ! – ) si acest lucru ( de_facto ) infirmà, recuzà si informeazà acest zvon mincinos ! Ok ?
   ………………………….
   concernant celelate lucruri care sunt inafara subiectului si pe care le-ai crezut TOTUSI de cuviintà sà le amesteci aici sunt gata sà le dezbatem, in conditia in care sunt biblice ! Altfel n-are rost ! De exemplu :
   ” În rest, în ce privește chestiile cu ”am vorbit azi dimineață cu Duhul Sfânt” și altele de acest tip, dă-mi voie să nu le cred. ”
   ” Odată cu generația lui Ioan Botezătorul, apostoli și ucenicii lor, s-a terminat cu legătura directă cu El…”
   ” pastori ciudați, care mai de care mai siguri de data sfârșitului timpurilor, odată cu viața lor, of course, ne spun că le-a vorbit Duhul, Iisus, Maria, porumbelul sau Dumnezeu mai știe cine…”
   ” Practic doar doi prooroci vor mai fi, dacă nu au fost sau sunt deja, descriși în Apocalipsa…”
   ” Iisus anunță că după Ioan Botezătorul se va ajunge la Dumnezeu prin luptă: Matei 11.12.”… Toate acestea mà fac sà fiu circumspect, dintr-o datà !
   de ce obedientà esti ? Esti penticostal ? Esti ortodox ? Sau ?

   Apreciază

   1. Dragă Ştefan, eu nu acuz pe nimeni. De ce iei partea goală a paharului? Am spus clar că doar cine nu trăieşte nu greşeşte, în frunte cu mine, nimicnicul păcătos. Repet, de ce te deramjeayă citatele din Biblie, mesajul biblic? Aduci cumva cu ortodocşii care spun că ei nu se închină la viţel de aur, ci la icoane (sic) şi moaşte (cadavre descompuse care cică-s viii, beah!)). Oficial sunt ortodox, independent de voinţa mea, prin ceremonii şi acte încropite la naşterea mea, şi nici nu mă agit să caut dverse alte biserici, căci creştinul urmează credinţa, nu biserica, iar Hristos spune clar că biserica e în inimă, nu în lemn, piatră, acte oficioase… Ceea ce contează este unde trage inima, sufletul, iar eu caut calea creştină, nu ortodoxă, penticostală, adventistă, mormonă catolică etc, căci Domnul ne spune clar un singur termen referitor la cei credincioşi: creştini, nu altceva… Iar creştin nu este cine spune că e, ci cine este prin urmarea Legii (Marcu 10.19). Adevărul trebuie spus, la fel cum Hristos nu spune „crede şi nu cerceta”, ci să cercetăm scripturile, cu toţii, dacă vrem să aflăm Adevărul şi să înţelegem realitatea… În ce priveşte postările tale cu cireşarii, nu am găsit nici un fragment în care Puştan să spună negru pe alb că nu a greşit faţă de soţia lui… Sau o fi pe undeva prin cele câteva sute de ore cu predici de-ale lui, ori eu nu pot urmări cuvântări de acest tip ore întregi, poate poate aud şi negaţia lui Puştan, dacă o fi aşa ceva… Vino cu ceva clar, scurt, de câteva minute, şi te cred; altfel nu există aşa ceva… Din ce am văzut pe blogul acesta, Puştan nu a adus nici un argument explicit în care să nege că ar fi fost cu altă femeie. Ce mi-ai dat tu este prea vag, sunt cuvântări înălţător bombastice în care nu cred, prietene (Matei 6.1-13). Încearcă să fii mai exact când vii cu nişte argumente, mai obiectiv. În ce priveşte motivele destituirii lui Puştan din cadrul cultului penticostal, de ce nu spui tu clar care sunt acestea? Numai adevărul curăţă şi întăreşte. Doamne ajută!

    Apreciază

 8. Mike , Mosu’ are o umila parere, ce vrea sa ti’o destainuiasca : cei de’acasa, din tara, cei multi din lumea crestina romaneasca , cand aud si au de’aface cu noi astea „mioritici-americanii”, vorbitori „nevoie-mare” ,cu accent, indiferent de limba ,si . . .cu multi pureci de vocabular corcit , ce sar nechibzuit si necontrolat dintr-o limba’n- alata , in subconstientul lor un batz noduros de neincredere se strecoara si se intzepeneste intre spitele rotilor comunicarii si dialogului nostru. In primul rand vina este a acelor ce , mergand in vizite prin tara, i-au dezamagit prin comportarea lor poleita de infumurare occidentala ,scaldata in zambete- „tip branza alba telemea „cu dantura lucitoare ,cu cuvinte bine mestesugite , dar false ,distante de inima lor. Cand creditul nostru de aici scartaie ,nu mai au prea multqa incredere in „our second chance „!. Oare dai si Mosului putzintica dreptate ??!!.

  Apreciază

  1. Mosule
   Tu ai dreptate.Problema noastra este ca dupa 30–40 de ani, prin America, am c-am ramas in urma cu romaneasca, iar engleza nu s-a prea prins de noi.Sunt constient de ce zici 🙂
   mike

   Apreciază

  1. . . .respect si onoare sa fie dausa doar Mantuitorului ,ce cu neinteleasa lui dragoste si neinteleasa rebdare, inca mai ingaduie pledoarea ,lucrarile doctorale ,predicile si toate „lecturile”pastorale bine ticluite pentru impresie si manipulare . . . .

   Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: