Vladimir Pustan,”victima” anului electoral!?

Încep prin a prezenta cele două comunicate ale Cultului Penticostal cu privire la cazul Pustan. Ele sunt cunoscute, deoarece au fost publicate pe site-ul oficial al Cultului Penticostal (http://cultulpenticostal.ro/comunicat_suspendare_pustan_ioan.html) și preluat de mai multe site-uri și bloguri creștine (Știri Creștine.ro, Creștin Total, Pași.ro, Penticostalismul Azi, etc.)

COMUNICAT

 
În ședința din 19 martie 2014,Comitetul Executiv al Cultului Creștin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolica
din România,conform prevederilor art. 39, alin.1, lit.„b” și „d” din Statutul C.C.P. – B.D.A.R. (ediția 2008) și art. 33, lit. „d” din Statutul slujitorului bisericii,a hotărât suspendarea temporara a calității de slujitor în dreptul pastorului PUSTAN IOAN, pentru comportament incompatibil cu statutul de slujitor.

CONDUCEREA CULTULUI CREȘTIN PENTICOSTAL
 
***
 
COMUNICAT
Urmare a evenimentelor din ultima perioadă cu privire la PUSTAN IOAN,
Comitetul Executiv al Cultului Creștin Penticostal –
Biserica lui Dumnezeu Apostolica din România,
întrunit în data de 3 aprilie 2014, precizează următoarele:1. Demisia pastorului PUSTAN IOAN a fost depusa ulterior momentului în care s-a hotărât suspendarea temporara a acestuia din slujba de pastor, fapt pentru care decizia de suspendare din slujba este legitimă, fiind stabilită în unanimitate;2. Motivul de baza care a determinat hotărârea suspendării din slujba de pastor constă în abateri grave, repetate, de ordin moral și spiritual;

3. În baza unor probe noi și a prevederii din art. 40, alin.1 al Statutul Cultului Creștin Penticostal, Comitetul Executiv hotărăște înaintarea spre Consiliul Bisericesc a propunerii de revocare a lui PUSTAN IOAN din slujba de pastor al Cultului Creștin Penticostal.

CONDUCEREA CULTULUI CREȘTIN PENTICOSTAL
 

Am preluat de pe blogul „Penticostalismul Azi” și o poză semnificativă în ceea ce privește confuzia creată în jurul cazului Pustan

demisie-sau-suspendare1

Încă de la început, de când executivul Cultului Penticostal a dat primul comunicat în cazul Pustan, lumea s-a împărțit în 3 categorii:

1.Cei care au dat crezare doar celor din conducerea Cultului Penticostal.
2.Cei care au dat crezare doar lui  Pustan.
3.Cei care încă nu pot să se pronunțe fără dovezi.

Primele doua categorii, nu cred ca sunt de loc interesați de dovezi; ei știu ce cred și atâta tot.
Cei din categoria a 3-a (din care fac și eu parte, încă așteaptă dovezile din partea Cultului Penticostal. Bazați pe Cuvântul Domnului din Proverbe 17-15 ,,CEL CE IARTĂ PE VINOVAT ȘI OSÂNDEȘTE PE CEL NEVINOVAT, SUNT AMÂNDOI O SCÂRBĂ ÎNAINTEA DOMNULUI” cred că este corect să clarificăm orice situație foarte bine fără a lăsa loc de interpretare, cu multă frică de Dumnezeu, cu dragoste și dreptate. Nu putem declara acest caz finalizat, atâta timp cât nu avem nicio DOVADĂ. În lipsă de dovezi, putem crede orice din multele zvonuri care circulă peste tot, chiar și faptul  că cei din conducerea Cultului Penticostal nu dețin DOVEZI.

Nu cred ca este admis sa acuzi atât de grav pe cineva și să nu vii cu dovezi clare, mai ales că vorbim de un lucrător cu o influență deosebită.
Chiar și Curtea de Apel, după ce dă o condamnare definitivă, la scurt timp face publice și dovezile pe baza cărora s-a dat acel verdict.
Nici o organizație, indiferent cât de mare și puternică ar fi, nu poate sa pretindă că ei trebuie crezuți și atâta tot, fără sa aducă dovezi. Cu atât mai mult,  o organizație creștină nu poate să acuze pe cineva fără să aducă probe clare. Este împotriva Cuvântului Lui Dumnezeu. Dacă acuzațiile s-au făcut publice și dovezile trebuie făcute tot publice. Nu cred ca este corect să lăsăm pe fiecare să creadă ce dorește din acele doua comunicate date din partea Cultului.

Datorită lipsei dovezilor oamenii se duc cu mintea la tot felul de suspiciuni, mai mult sau mai puțin credibile, dar unele chiar plauzibile.
Cei care bănuiesc că Pustan ar fi victima anului electoral, spun cam așa; Știm că Pustan nu ar fi candidat pentru o funcție importantă, dar se pare ca unuia dintre cei ce vor sa candideze, i s-a oferit sprijin mare din partea uni grup foarte potent, condiția fiind să rezolve cazul Pustan. Îmi place să cred ca așa ceva nu este posibil la creștini, dar datorită lipsei dovezilor, la acuzațiile date pe internet, de către Cultului Penticostal, oamenii pot să creadă chiar și neadevăruri.
A spune că nu dai dovezile pentru a proteja pe cei care au adus dovezile, ori de teama că vei fi acționat în tribunal, este absurd. Cele doua COMUNICATE, date public de către Cultului Penticostal, pot fi interpretate drept CALOMNIOASE, dacă nu sunt prezentate dovezi.

Dragi frați, lideri ai Cultului Penticostal, vă rugăm să rezolvați acest caz până la capăt, pentru a alunga orice speculații și a preîntâmpina acuzații poate nefondate.
Va rog să nu considerați acest articol, un articol împotriva dumneavoastră, ci o ocazie bună de a explica și de a finaliza acest caz așa cum este biblic, astfel că atât Dumnezeu cât și oamenii să se bucure de decizia dumneavoastră. Datorita faptului că este un caz foarte discutat și cunoscut, eu cred că merita să-i acordați o atenție deosebită.
Să știți ca sunt foarte mulți cei care așteaptă finalizarea acestui caz.

Sunt dornic să public orice explicație (dovadă) în vederea clarificării și finalizării acestui caz.
Domnul să dea multă lumină și discernământ, în așa fel, ca și prin acesta numele Lui Dumnezeu să fie proslăvit.

Fiți binecuvântați.
Mike Olari

49 de gânduri despre „Vladimir Pustan,”victima” anului electoral!?

 1. si eu cand am spus ca nu a fost transparenta, am fost „injurat” si condamnat!
  oricum, Proverbe era scris in timpul Legii, care condamna…acum trai sub Har…pacatul trebuie osandit, dar pacatosul trebuie ridicat, sprijinit, iertat dupa ce s-a pocait, reabilitat…nu asta a facut si Isus cu Petru?!?!

  Apreciază

 2. Stimate Mike Olari
  Sunt intru totul in asentimentul dumneavoastra.
  Se impun justificari si dovezi clare la aceste acuzatii,care au produs o mare dezbinare in rindurile crestinilor de pe intreg mapamondul,Pustan fiind un reper pentru crestinii din toate confesiunile.
  Ma numar printre crestinii din diaspora care,neavind posibilitatea de a avea partasie directa in adunare cu alti frati,ascultam cu placere mesajele transmise live,mesaje de toleranta si dragoste fata de toti oamenii,excluzind divergentele de opinii sectariste,dogmatice.
  Am convingerea ca Dumnezeu va scoate la lumina zilei ,toate actiunile facute la intuneric ,si va aduce in curind justitia divina,pe intreg pamintul.
  Domnul Dumnezeu sa aiba mila de noi toti.

  Apreciază

  1. Draga frate Iosif
   Eu nu stiu daca Pustan se face s-au nu vinovat de acuzatiile aduse de CP, dar daca ele au fost facute, trebuie si dovedite, altfel totul este o CALOMNIE.
   Sper ca, cei din conducerea CP. sa aduca cit mai repede probe.
   mike

   Apreciază

 3. Cel putin doua sunt ratiunile pentru care Comitetul Executiv nu poate publica detalii ale multelor probe prezentate si administrate de Consiliul Bisericesc al Cultului

  1.) In spiritul noilor prevederi ale Codului Penal trebuie asigurata protectia martorilor; Mai ales ca s-au exercitat mari presiuni asupra lor din partea familiei Pustan. In plus, s-au proferat nenumarate amenintari directe

  2.) Cele doua ‘victime’ ale lui I.V. Pustan fiind asistente ale pastorului V.I.P., sunt protejate si conspirate de prevederi din Legi speciale ale Romaniei cu privire la coruperea si abuzul sexual asupra pacientelor, elevelor/studentelor, sportivelor sau enoriaselor angajate sau antrenate de pastori, medici, antrenori sau pedagogi.

  Apreciază

  1. ar mai fi si a treia> ptr ca ei insisi se vor da pe fata ca is corupti…. ceea ce se stie deja…

   (macar trebuia sa se dea pe fata vina, nu neaparat persoanele implicate!)

   Apreciază

  2. Draga Cornel
   Daca asa se pune problema, iar conducerea CP, a stiut ca nu pot face dovezile publice, nu trebuia sa se hazardeze la a da cele doua comunicate.Orice acuzatie, fara probe se numeste CALOMNIE.

   Apreciază

 4. Proverbe 17 cu 15 este in biblie, deci nu poate nimeni sa comteste aceasta stare de lucruri.Si cum spunea un blogher, si eu cred ca se refera la situatii exact ca a lui Pustan.Dar ce ne facem cu bataia de joc a celor „mai marii nostri” in atiutdinea lor fata de plebea sustinatoare?( cu salarii , bine’nteles)
  De fapt nu pot avea alt comportament pentru ca se dau ceea ce nu sunt.Mai grav este ca s-au organizat „impecabil” in ceva ce nu exista.(daca cineva imi arata unde sunt penticostali,baptistii,iehovistii, catolicii, ortodocsii, menonitii, etc in biblie, eu ….haideti sa devenim cumva-cumva madulare in trupul lui Hristos ca membrii in gasti am fost destul.Problemele nu au rezolvarea limpede pentru ca de fapt sunt lucruri firesti.De cele duhovnicesti se ocupa Dumnezeu.Si sa mai spuna cineva ca fr Iacob Coman greseste cind afirma ca toti sunt mincinosi.
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

  1. nu ai inteles nimic!
   Proverbe este acolo si nimeni u l-a scos de acolo!
   Eu ma refeream la legea Duhului de viata, in perioada harului, unde ar trebui sa aratam dragoste ptr cel cazut, dar sa nu dam la spate pacatul lui… pacatul trebuie disciplinat, dar pacatosul trebuie ridicat…ori…nu s-a facut si nu se face asta!!!

   Apreciază

   1. Nu-mi face placere dar, ca sa dovedesc faptul ca si eu sunt roman, iaca m-am gindit sa-ti spun ca daca tu ai studii universitare de nu stiu ce materie, apoi sa stii ca imi este mila de tine. Si si mai mult, imi este mila de cei peste 240 de mii de analfabeti ce se inregistreaza la aceasta ora in Romania. Dar, acuma si inteleg de ce este aceasta situatie. Cit despre civismul dovedit, poate te ajuta bunul Dumnezeu sa-ti revii, s-au cunoscut cazuri si mai grave.Mi-ar face placere ca macar in cazul meu sa nu imi mai adresezi cuvinte nelalocul lor. Nu-ti fac cinste aceste judecati si „aprecieri”.
    Fii binecuvintat.

    Apreciază

   2. Da fr Mike.Foarte adevarat ceea ce spui cind afirmi ca ironia provoaca.Asa am inteles si eu din postarile „istoricului” din 18 mai orele 8,44 si 11,48.
    Diferenta intre io si altii, este ca m-am lasat convins sa raspund.
    Apoi tare as vrea sa-ti zic si tie durerea mea mare. Eu stiu din statistica faptul ca in democratia romaneasca, dup 23 de ani de „dai si lupta” da, avem peste 230 sau 240 de mii de analfabeti. Intrebarea mea (fara ironii ) este: cui i se datoreaza in cea mai mare parte aceasta stare? Procentual desigur, pentru ca tot in mare masura sunt vinovati intodeauna altii, nu noi. Acuma sper ca ma intelegi ca nu am cu nimeni nimic.Cit despre proverbe 17 cu 15 , tema a fost pusa de mine ceva vreme in urma cu titlul de „concurs” la care , Cristi a raspuns dar numai 1/2, asa ca nu am oferit premiul.Acesta este un alt argument ca, comentariul meu era pentru tine si nu pentru bagatorii de seama sau cei ce se baga in seama.
    Imi cer iertare daca s-a inteles altceva in detrimentul calitatii blogului. Mult respect.
    Fii binecuvintat fr Mike.

    Apreciază

    1. Draga Tristare
     Oameni care au trecut examenul Lepadari De Sine, ( MATURI Spiritual)stiu cind sa cedeze.Ei nu tin mortis la a avea dreptate tot timpul.
     mike
     Ps, Sper sa fii inteles si de ceelalti, cititori!

     Apreciază

    2. Draga Tristare
     Si eu am multe de spus ( chiar foarte documentat) in directia in care te-ai pornit tu, dar nu ai nici o sansa de izbinda.Mai mult de atit, dragostea trebuie sa se arate in toate.Prin exemplu personal ai sanse mult mai mari sa-I influentezi pe cei din jurul tau.
     Domnul sa se indure de fiecare.
     mike
     Ps. Apropo de Mosu, o fi plecat in vizita in Romania!?😄

     Apreciază

  2. frate Mike, daca v-ar fi atacat Tristarul cum m-a atacat pe mine, insinund chiar ca as fi vai de capul meu sau chiar analfabet, cat de smerlt ati fi fost?
   daca imi spuneti mie asta, spuneti-i ceva si lui Tristarul….sa nu mai jigneasca, de ex….mai ales cand NU CUNOASTZEZ omul…
   Nu e vb de mandrie, dar nu suport sa fiu facut analfabet sau incult tocmai eu ce mamanc pe paine cartile…. printre alte….

   Apreciază

   1. Draga Tim
    Daca cineva spune de mine lucruri neadevarate, eu efectiv zimbesc, fiindca adevarul nu poate fi schimbat.Crede-ma, ca nimeni nu a crezut afirmatia ca tu ai fi analfabet!😄
    Nu mai lua in seama toate.
    God bless you and yours.
    mike

    Apreciază

  3. Luca 6 cu 7, un text care si in aceste vreme ar trebui sa ne dea de gindit, nu crezi fr Mike?
   Ma uit cu tot mai mare surprindere cit de multi carturariu si farisei se plimba in aceste zile peste tot, iar daca vei indrazni sa rostesti cuvintele lui Dumnezeu, pentru ca asa este scris, cine vorbeste sa vorbeasca…deci daca te incumeti sa vorbesti cuvintele sfinte, imediat vei fi pindit daca ai gresit vreo virgula, daca ai omis vreun cuvint, cum si in ce context scrii, daca ai folosit punctuatia si (ia auzi) tonul adecvat starii cititorului si cite si mai cite.Vinatoare in toata regula doar-doar o sa se gaseasca ceva ce se poate comenta, orice altceva decit cuvintul sfint. Trist.
   Si ramin la parerea mea.Intrucit Duhul Sfint este lasat sa lucreze tot mai putin,mai rar si mai fara putere, afirm ca o salvare ar veni si din partea celor ce trebuie sa invete la vreme potrivita generatiile de copii sa stie citi si analiza un text.Pe vremea socialismului aceasta se facea din belsug si cu responsabilitate de catre dascalii cu universitati.Si rezultatele erau pe masura.Puteai sa porti un dialog civilizat cu multi.
   Uita-te fr Mike in vremea de acuma. Universitari cu duiumul cu diplome cumparate sau primite fara nici o responsabilitate.Uita-te la persoane publice, de abia pot vorbi limba romana, uneori este jenibil( ! ) cit de ridicoli sunt.Spun aceasta pentru ca si in cazul lor lucreaza cuvintul biblic: dupa roade ii veti cunoaste. Si roadele sunt … sute de mii de analfabeti, sute de mii care nu pot interpreta si nu inteleg nici macar ceea ce este prezentat in mod expres. Si acele lucruri le vor denatura dupa voia lor. Si in aceste situatii, cred cu tarie ca si aceste lucruri contribuie la directia in care se indreapta crestinismul. Iar in biblie este scris ,ca o conditie imperios necesara ca venirea Domnului Isus a doua oara nu va putea avea loc pina nu va fi lepadarea de credinta.Iar ceea ce vedem se inscrie cu brio in aceste limite,au o contributie remarcabila la denaturarea intelesului si aplicabilitatii cuvintului in trairea crestinului.
   Nu fr Mike, nu sunt preocupat de cine are dreptate, dreptatea este NUMAI A DOMNULUI !!!!Cine poate crede altfel este treaba lui. Pe mine ma preocupa faptul ca mai nou putem sa ne aprindem in discutii de orice fel, mai putin sa raminem strict in limitele bibliei.
   Am mai spus acest lucru si se adevereste ca fiind realitate. Oare cit de biblic este subiectul Pustan, sau asa cum scrie cineva I.V. Pustan si eu era cit pe ce sa cred ca a vrut sa scrie despre I.V.Stalin ca aveau aceeasi importanta atita timp cit sunt calcatori de credinta.Ce mai conteaza cit este in dreptul fiecaruia cind de fapt ar trebui sa fie sfintenie, sfintenie, sfintenie pentru ca sta scris „…fiti sfinti…” si noi …orice , dar asta nu.Mai bine mincam „orice” pe pita decit sa ne sfintim.
   As incheia cu o intrebare: tu crezi fratele meu ca educatia aceea mai veche in care am fost invatati sa ne scoatem palaria in semn de respect, nu a avut nici un rost? Oare de ce s-a pierdut asa de usor? Doar cred ca era biblic sa se si vada respectul pentru aproapele tau, nu numai sa se auda din guritza. Nu vreau sa-ti influentez raspunsul dar tare cred ca multi in ziua de azi nu se mai iubesc pe ei insisi tocmai pentru ca sa nu trebuiasca sa iubeasca la fel si pe aproapele lor.Cum adica sa dai ceva de asa mare pret, adica dragoste? Cum? Tare, tare TRIST.
   Fii binecuvintat fr Mike.

   Apreciază

 5. Nimic nu e la voia intimplarii.Dumnezeu are totul sub control,si,consider ca aceste evenimente trebuie sa aiba loc,pentru a se defini mai clar Biserica Lui Hristos,care nu tine de dogme si crezuri formulate si impuse de oameni ,ci de Legea Lui Dumnezeu ,si care este zidita din pietre vii pe temelia apostolica,in care piatra din capul unghiului este Hristos Isus.
  „Ferice de voi,cind oamenii va vor uri,va vor izgoni dintre ei,va vor ocari,si vor lepada numele vostru ca ceva rau,din pricina Fiului omului”(Luca 6;22)
  Fratele Pustan,beneficiaza de o mare favoare,din partea Lui Dumnezeu,avind harul de a suferi pentru Hristos,si personal ma rog ca Dumnezeu sa-l intareasca pina la capatul drumului prin pustiul lumii,precum poporul Lui Dumnezeu dupa ce au scapat de sclavia egiptenilor.Iesirea beiusenilor de sub „robia ” cultului,e un prim pas de trezire spirituala,si consider ca in curind cei ce se vor mai trezi,vor proceda la fel,punindu-se sub autoritatea Singurului,Unicului si Bunului Pastor,Isus Hristos.
  „Apoi am auzit din cer un alt glas,care zicea:Iesiti din mijlocul ei, poporul Meu,ca sa nu fiti partasi la pacatele ei,si sa nu fiti loviti cu urgiile ei”(Apocalipsa 18:4)
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

 6. Eu cred ca un consiliu care fac acuzati fara dovezi concrete, se categorizeaza supt „Sfatul celor rai” .
  Se poate sa ucidem cu pietre pe Stefan subt acuzati pentecostale.

  Apreciază

 7. sa te fereas-ca…… dumnezeu de pocaitiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sunt ce-i mai rai oameniii total e bine la ei pana ajungi la ban uita pe pocain-ta indiferent ca e pastor ca e diacon etc sunt cei mai avariiiii oameni cel mai bine e sa stai departe de ei sa te feresti de ei cat poti sunt oameni fara inima si fara scrupule am lucrat si eu la un pocaiiit din comitet si 6 luni am primit bani asa si asa cum a vrut scula lui din comitet si bine vazut si eu state-am acas si amprumutam baniii da la pariinti sa suparvietuiesc sunt oi cu blana de lup TOTIIIIIIIIIIIIIIIIIIII ………….FAC TOTUL NUMAI PENTRU BANI NU PENTRU DUMNEZEU SA FIII CAZUT NU TI-AR DA O CANA DE APA FERITI-VA CAT PUTETIIII DE EU NU VA FACE-TI PRIETENI CA AJUNGE-TI SA SUFERITI PE URMA OK UN SALUT PENTRU TOTIII CARE VOR SA ANTELEAGA

  Apreciază

  1. Imi pare rau de experienta trista de care ai avut parte.
   Te rog sa ierti acest om care , chiar are nevoie sa se pocaiasca.Nu toti care merg la biserica sunt si pocaiti.Domnul sa-l trezeasca.
   Oricum nu puteti generaliza.Sunt si multi pocaiti, chiar pocaiti!
   God bless you.
   Mike

   Apreciază

   1. Ei fr Mike, iti amintesti discutia noastra? Daca ai cumva timp si buna dispozitie si faci pe evanghelistul in public si da Dumnezeu sa se „agate in plasa” vreo 2-5 „pesti” ce faci cu ei? Unde ii duci?
    Pentru ca asa cum spune Cristian Iacob Dobos, ii auci in adunare unde ei ce vad? Vad o gramada de persoane cunoscute cu avaritie, adica lacomie, adica ceva ce nici macar sa nu se pomeneasca intre pocaiti. Apoi intilnesc vreo citiva care nu au platit munca, apoi vreo citva dintre cei care te batjocoresc atita timp cit esti amploaiatul lor, si cite si mai cite numai pocainta si sfintenie nu. Sa nu-ti spun ca un pastor baptist ( de data aceasta) cind l-a angajat pe prietenul meu sa-i faca ceva la casa a mintit cu aproape un sfert suprafata doar ca sa plateasca mai putin…. si ca el sunt …toti.(stie ce stie pastorul Iacob Coman despre pastorii care se pasc ei pe ei ,ca doar e din biblie)
    Mie personal imi vine greu sa mai cred in exceptii.Poate sunt dar…faptele? Si Cristian Iacob Dobos vorbea numaai despre neplata dar sa auzi ce se spune despre birfa si cleveteala la „pentecostali”, ehe…Si daca discuti cu ei, toti sunt binecuvintati.Toate acestea si multe altele ne arata ca nu mai exista teama de Dumnezeu.Nu spun frica intrucit se gasesc interpreti si nu doresc sa explic. Eu stiu ca tu intelegi mai mult decit spunem noi uneori.
    Si n-ar fi mare paguba daca nu ar fi scris in biblie ” si vazind faptele lor bune, vor da slava lui Dumnezeu in vremea cercetarii” Fapte da…dar cit de bune?
    Mi-e tare dor de Mosul meu drag, bunul Dumnezeu sa-l ocroteasca si sa-l binecuvinteze.Imi scria prin 1-2 aprilie sa nu-l intristez si cred ca nu am facut-o.Am tinut seama de toate indemnurile lui venite din inima lui buna.Si iaca mintenas avem vreo doua luni…mare lipsa…Dupa comentariile lui stiam cind ma turam prea tare si…luam masuri, domoleam focul imediat.
    Fii binecuvintat.

    Apreciază

 8. Dragi cititori
  Ceea ce roade pe tot romanul CURIOS din fire este ce a facut PUSTAN ,o parte din curiosi scriu mereu pe facebook vrem dovezi, vrem dovezi,asa sunt iei curiosi de toata lumea.
  Dovezi au fost cu zecile ,de ce oare sa le stim si noi? oare ar fi bine si constructiv sa spuna Cultul penticostal pacatele lui PUSTAN pe facebook?
  Veniti-va in fire si pocaiti-va.Ce om intelept ar face asta? Sa scrii detalii despre pacatele lui Pustan ar fi foarte rau.Ar savura cu drag toate televiziunile ,ziarele si lumea de afara.
  Au fost zeci de comisii in care au fost dovezi referitor la comportamentul lui Pustan care nu era BUN poate in alta religie dar nu la penticostali,daca lui Pustan ii place asa de mult sa isi faca cruce sa mearga prin biserici catolice etc de ce a ramas atata timp la penticostali,a facut ceea ce a vrut ,ACUM are religia lui ceea ce cred ca si-a dorit mereu.
  Intrebati pe cei de la Cult Pustan facea ceea ce vroia si avea un comportament care nu era demn de un pastor penticostal.
  Comisia cultului a hotarat suspendarea lui,de ce sa fi tolerat pacatul ,cine e acest PUSTAN ca are voie sa faca ce vrea?
  mai bine il suspenda cultul aici jos pe pamant sa se pocaiasca de relele facute decat sa il suspende HRISTOS in ziua de apoi.
  TOTI FANII LUI PUSTAN CARE IL SUSTIN ASA PE PUSTAN vorbind urat de cult ar trebui sa se pocaiasca,voi sustineti nevinovatia lui PUSTAN dar nu aveti dovezi ca e nevinovat,
  NU E BINE FRATILOR

  Apreciază

  1. Dragul meu frate
   Nu ne-ar fi ros curiozitatea, daca nu se făceau cele doua Comunicate de către CP, unde se spune ca Pustan este acuzat de fapte foarte grave. Care sunt acele fapte foarte grave: crima, delapidare, curvie,care? De ce sa lăsam pe oameni sa creda mai mult de cit este in realitate! Nu este corect si nici biblic.

   Apreciază

  2. Asculta dragul meu sau draga mea. Oricine ai fi, ar trebui sa-ti dai un nume real si sa nu te ascunzi dupa anonimat.
   1. CP nu are jici un drept sa dea pe cineva afara din cult decat sub acuzatie de adulter. Punct!
   2. Unde scrie in Biblie ca este interzis semnul crucii.Punct!
   3.Este interzis inchinarea la idoli, icoane, „sa nu-ti faci alti dumnezei” dar nu este specificat semnul crucii.
   4. Unde scrie in Biblie ca nu ai voie sa intri in bisericile de stat daca insus domnul Isus a rupt catapeteasma templului?

   5. Cu grecul te faci grec, cu evreul evreu,cu ortodoxul ortodox.
   Acestea nu sunt motive sa scoti pe cineva din cult.
   Cat despre adulter, hai sa fim seriosi. Oare pana acum unde au fost victimile? De ce au tacut? cum au aparut dintr-o data ca ciupercile dupa ploaie?
   mai vine un taranel la mine (mare prezbiter ) si spune:
   cum, eu am dovezi direct de la sursa. Au fost proroocii. Ce proroocii au fost acelea? Invidia ca se apropiau alegerile si le-au fost teama de Pustan?
   poti judeca pe cineva dar daca ai fi in locul lui ai mai da dreptate cultului?
   Bineinteles ca CP nu este la prima abatere in care ucid sufletele prin „sfatul celor rai yi a judecatorului nedrept”
   Pana acum nu a vazut CP ca Pustan oso face cruce si ca prin harul lui Dumnezeu a dat unele bariere religioase la o parte?
   Voi credeti ca penticostalii sunt cek care vor ajunge in cer? Cerul nu e a lor. Si daca Dumnezeu la trimis la Ninive, ce aveti voi impotriva lui? Oare de acolo nu are Dumnezei poporul Sau?
   Vai de cei ce raspandesc vorbe si barfe. Vai de cei ce arunca o vorba nedeslusita ca sa se inteleaga lucruri urate.
   Vai de cei ce clevetesc!
   te sfatuiesc sa citesti Biblia si sa te documentezi.
   Oameni mai rai ca penticostalii nu cred ca exista printre alte religii. Dar va laudati ca cerul este al vostru.

   Apreciază

   1. „5. Cu grecul te faci grec, cu evreul evreu,cu ortodoxul ortodox.
    Acestea nu sunt motive sa scoti pe cineva din cult.”””””””””””””””””‘

    Draga DeKa, esti genial si ca sa nu crezi ca vorbesc fara temei, am sa-ti motivez afirmatia mea.
    Tu bine spui ca nu sunt motive ca sa scoti pe cineva din cult. AI MARE DREPTATE dar uiti un mic amanunt. Nu scoaterea din cult este nemernicia ci A FI BAGAT INTR-UN CULT,….asta nu este biblic.A fi facut membru este smecheria. Este impotriva cuvintului lui Dumnezeu. Poti citi toata biblia si nu vei gasi niciunde cuvintul „cult”,( referitor la denominatie). Ca daca cineva este „cult” hai sa zicem ca nu ne putem supara, ba dinpotriva, nu? Cit despre membrie, golania este si mai mare.Are o singura tinta : contributia ( de risul lumii, cica benevola. Scriu asta ca doar ce am fost intr-o adunare unde pe hol am vazut tabelul cu cei ce nu si-au platit contributia „benevola” in ultimile doua-trei luni.Circ fara bilet.)
    Ca este de rau cu cultul te poti convinge .Daca te vei obosi si vei folosi sufixul -ura dupa cult, ai sa obtii cult-ura, adica ceva ce nu exista in biblie se poate combina si cu ceva ce nu este dragoste. Si daca dragoste nu e…nimic nu e. Nu-i asa?
    Iar daca ne luam dupa cazul Pustan, vom observa ca cei de la Cult in momentul in care au aplicat „ura” fata de pacatele pastorului, iaca s-au umplut de cult-ura, asta ca sa nu mai poata sa zica nimeni ca pocaitii sunt asa si pe dincolo si ca n-au cultura.Iaca acuma si-au facut rost.Si tocmai cind sunt mai plini, noi ii criticam.
    Concluzia care se impune in aceasta situatie, cind cheltuim de mii de ori mai mult timp cu pacatele cuiva decit cu inchinarea si lauda la adresa Domnului Isus, este ca nu mai avem mult si vine sfirsitul lumii. Tu crezi asta? Indiciul cel mai bun este faptul ca mai toti conducatorii CULTULUI sunt plini de critica la adresa comunismului, in conditiile in care ei au invatat de la acesta(si-l practica) un lucru extraordinar: sa se plimbe de pe un continent pe altul, pe banii poporului si …FARA NICI UN ROST !!!!
    Si ca o mica precizare, tare as dori sa revezi materialul fratelui Mike Olari in care pastorul Iacob Coman ne predica raspicat cuvintul si ne spune cu tarie ca noi nu mai avem nevoie de crestinism, de cult, NOI AVEM MAI MULT CA ORICIND NEVOIE DE HRISTOS !!!!!!!
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

 9. Din punct de vedere al dogmei si legislatiei cultului penticostal,intradevar,Pustan a incalcat traditia cultica in mod evident ,si inca si acum continua sa ramina nonconformist deci soborul este indreptatit sa procedeze in conformitate cu legea cultica.De fapt eu consider ca asta si urmarea,prin comportamentul asemanator ortodocsilor si catolicilor,sa -si atraga dusmani din conducerea cultului.,insa ma repet ,nimic nu e la voia intimplarii.
  Probabil e lucrarea Domnului,iar de nu este ,se va dizolva de la sine.
  Parerea mea personala e ca toate conducerile confesionale sint corupte la fel ca si in politica ,iar a parasi un cult oricare ar fi inseamna dupa parerea mea ,iesirea din BABILON
  Toate sectele,religiile,cultele care se numara cu miile ,au ca scop PROFITUL.

  Apreciază

 10. ptr. Mike : Daca vreți sa fie făcute publice dovezile din spatele acestor verdicte cereti lui Pustan sa va dea copii de pe procesele verbale care au stat la baza acestor decizii si apoi faceți-le publice.

  Apreciază

  1. Draga frate Joldes
   Din cite eu stiu, cel ce acuza trebuie sa aduca dovezile, nu cel acuzat.Poate in Romania sau mai schimbat legile in ultimul timp.😄
   Apoi eu nu incerc sa-l disculp, pe Pustan (cine a dorit sa vada acest lucru a putut sa-l citeasca in emailul meu catre el) ci doresc sa-I fac pe lideri CP. cum vad si cum cred multi ca este corect rezolvarea unei situatii.Sigur ca la nivelul lor si gindirea lor, aceste lucruri probabil ca nu au nici o relevanta.
   God bless you all.
   Cu respect si dragoste,
   mike

   Apreciază

   1. Cred ca ambele parti au dovezile despre care vorbiti. Este evident ca fratii din conducerea CCPR nu doresc sa faca publice aceste dovezi (asta nu inseamna ca au luat decizii atat de drastice fara probe). Pentru ca aveti o preocupare pentru ca aceste dovezi sa devina publice v-am sugerat sa incercati sa convingeti cealalta parte sa faca public procesul verbal. Nu cred insa ca o va face.

    Apreciază

    1. Draga frate Joldes
     Daca ai fi citit cu atentie articolul meu, ai fi inteles ca, de fapt eu am incercat sa-I ajut pe cei de la CP. Nu ai vazut ca uni au inceput sa creada ca, cuiva care are de gind sa candideze, I s-ar fi cerut sa-l disciplineze pe Pustan, daca vrea sa fie sustinut.
     Eu vorbesc cu multa lume si stiu cite acuzatii sunt la adresa CP, datorita faptului ca nu lamuresc lucrurile.Sunt foarte viteji la inceput, apoi din anumite motive se opresc la jumatatea procesului.Creda-ma ca nu vorbesc fara acoperire.
     Am si exemple personale, dar inca nu e cazul sa expun aici.
     Cu multa dragoste si tot atita DURERE in suflet.
     mike

     Apreciază

 11. Acest caz nefericit,(Pustan),a produs,si continua sa produca multe polemici,si chiar dezbinari in rindurile crestinilor de toate confesiunile,si toate acestea ,din pricina necunoasterii cuvintului Lui Dumnezeu,sau o cunoastere superficiala ,cu influente dogmatice ,cultice ,din
  care,cei mai multi nu vor sa iasa,lasindu-se condusi de „pastori „,desemnati de oameni ,si nu de Duhul Sfint,si de Pastorul cel Bun.
  ” Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta.”
  Solutia trezirii,pe care o doresc copii lui Dumnezeu,este ,cercetarea Scripturilor,care va da lumina celor lipsiti de rautate si vor fi in masura sa-L descopere pe Adevaratul Pastor ,care
  Isi da viata pentru oile sale,si ele ,cunosc glasul LUI si-L urmeaza .
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

 12. Am urmarit cu interes aceste comentarii,referitor la fr. Pustan,,si cred ca cel mai intelept lucru ar fii fost sa-l intrebati pe Domnul,,,care sigur va-r fii raspuns ,,,fara sa va ciorovaiti ,,,lui Dumnezeu nui plac astfel de lucruri mai ales ,,fiind frati,,,Voi credeti ca daca ar fii dovezi nu ar fii iesit cu ele…..dar la mijloc este invidia….sii adevaratii impostori ramin linistiti intre noi.Vreau sa va spun ca Domnul este drept si va apara pricina celui nevinovat….Fiti cu nadejde,,,si binecuvintati de Domnul.

  Apreciază

 13. „Voi face sa se vada semne in ceruri si pe pamint:singe,foc ,si stilpi de fum;soarele se va preface in intuneric,si luna in singe,inainte de a veni ziua Domnului,ziua acea mare si infricosata.Atunci oricine va chema Numele Domnului va fi mintuit.Caci mintuirea va fi pe muntele Sionului si la Ierusalim,cum a fagaduit Domnul,si intre cei ramasi,pe care-i va chema Domnul.”(Ioel 2;30-32)
  „Caci iata vine ziua,care va arde ca un cuptor!Toti cei trufasi si toti cei rai,vor fi ca miristea;ziua care vine ai va arde,ziceDomnul ostirilor,si nu le va lasa nici radacina nici ramura.”Maleahi 4;1)
  Traim vremuri de mari convulsii,pe plan spiritual,si nu numai.Cei luminati de lumina Cuvintului,de ungerea Duhului Sfint,,vor intelege ca toate aceste framintari ,preced Marile schimbari ,ce in f.f.scurta vreme vor avea loc la scara planetara ,si in curind generatia noastra va asista la ,rasturnari de situatii ,socante pentru lumea intreaga ,urmind ca puuterile lumii sa fie anihilate de revenirea lui Hristos (Mesia),care va prelua controlul asupra intregului pamint si-l va conduce cu un „toiag de fier”.
  Acum,judecata lui Dumnezeu a inceput de la casa Lui si va continua ,pina la implinirea vremii .Fiti binecuvintati.

  Apreciază

 14. „Traim vremuri de mari convulsii,pe plan spiritual,si nu numai.Cei luminati de lumina Cuvintului,de ungerea Duhului Sfint,,vor intelege ca toate aceste framintari ,preced Marile schimbari ,ce in f.f.scurta vreme vor avea loc la scara planetara ,si in curind generatia noastra va asista la ,rasturnari de situatii ,socante pentru lumea intreaga ,urmind ca puuterile lumii sa fie anihilate de revenirea lui Hristos (Mesia),care va prelua controlul asupra intregului pamint si-l va conduce cu un “toiag de fier”

  Iosife, ca sa poti afirma asa ceva trebuie sa NU tii cont de Faptele apostolilor 1 cu 7: EL le-a raspuns:”Nu e treaba voastra sa stiti vremurile sau soroacele;pe acestea Tatal LE-A PASTRAT sub stapinirea Sa.”
  Eu am accentuat cu litere mari ce am socotit ca trebuie sa avem in vedere. Si mai intreb: cine si cum isi poate permite sa nesocoteasca ceea ce a spus Domnul Isus cu sfintele LUI cuvinte?
  Iar , in revers, daca cineva crede ceea ce tu spui, de ce nu se grabeste sa vinda tot ce are ca sa nu fie surprins de ceea ce este fagaduit pentru bogati?
  Toata ziua auzi intre frati numai discutii de a face afaceri cit mai rodnice, ca doar este biblic ca Dumnezeu binecuvinteaza miinile harnice, dar noi nu mai citim incontinuare ce trebuie facut cu rezultatul acestor activitati!In nici un caz nu gramadim in banci ceea ce obtinem.Sa nu uitam ca noi stim ca Dumnezeu este proprietarul a tot , noi suntem doar administratori pentru o vreme. Ba inca am putea spune cu stringere de inima ca evanghelicii , care afirma si au pretentia ca sunt crestini dupa invatatura apostolica , am ajuns la fel sau mai lacomi decit cei din lume. Evanghelici au construit o biserica de 147 milioane dollari in California, iar in concurs cu ei, romanii construiesc Biserica Mintuirii Neamului…te intreb eu care este invatatura biblica din aceasta stare? Ai auzit tu minciuna mai mare ca o biserica poate mintui un neam? Acestea sunt realitatiule vremilor de acuma.
  Cine , unde si cum mai poate dovedi ca trairea lui este dupa invatatura apostolilor?
  Te rog frumos sa-mi ierti vehementa intrebarilor, dar, este TRIST in momentul in care ai sa vezi ca daca suntem sinceri ( si nu mincinosi cum spune fr Iacob Coman) nu vom avea un raspuns biblic decit daca vom afirma altceva decit ceea ce suntem. Iar cei ce ne asculta sa se prefaca in acest dialog si sa accepta ca nu au auzit ce am spus.
  Este suficient sa te gindesti la invataturile legate de venirea sfirsitului propagate de Lazar Gog si casetele lui vindute in 1996, este destul sa-ti amintesti ca in 12.12.2012 cam ce s-a intimplat,citi si-au vindut averile… si cite alte asemenea discutii fara nici un suport biblic.
  Fii binecuvintat.

  Apreciază

 15. Tristarulle,
  Faptul ca majoritatea gloatelor,nu-L cauta pe Dumnezeu,ori iL cauta pe carari moderne ,stintifice,rastalmacind Adevarul cu filosofiile si inteligenta lumii,ignorind HARUL si cautind mintuirea prin fapte personale,atribuindu-si merite si slavindu-se unii pe altii,facind zadarnica jertfa Lui Hristos,nu inseamna ca Biserica Lui Hristos(zidita din pietre vii ,intemeiata pe invatatura Apostolica,Piatra din capul unghiului fiind Hristos) ,nu continua sa se zideasca si sa creasca ,urmind sa umple in curind tot pamintul,prin puterea Duhului Sfint,care se va mai revarsa odata,peste tot pamintul („ploaia tirzie”),si atunci multi vor intelege si vor cauta pe Domnul din toata inima si cu toata constiinta. In ce priveste „vremurile si soroacele”,e adevarat ,nu era treaba ucenicilor din acea vreme si nici a lui Daniel,nici al altor profeti din vechime,insa cind vedem profetiile ca se implinesc sub ochii nostri,si Duhul Adevarului ne calauzeste,nu avem oare obligatia sa avertizam,cum a facut-o,Noe,Iona ,si alti ,pentru ca Dumnezeu ne iubeste ,si nu doreste moartea pacatosilor,ci sa ne pocaim zi de zi ,sa umblam cu EL cum a umblat Enoh,si El va trimite binecuvantarile lui peste tot pamintul.Daca azi,cind tot pamintul este plin de Cuvantul Sfant,de bucate miezozse si gustoase,facem „greva foamei”,vom muri din vina noastra ,pentru ca Mana curge din belsug pertutindeni,doar sa o culegem proaspata zi dupa zi .
  Har si Pace.

  Apreciază

 16. ” In ce priveste “vremurile si soroacele”,e adevarat ,nu era treaba ucenicilor din acea vreme si nici a lui Daniel,nici al altor profeti din vechime…”
  Si as spune eu, nici din vremile de acuma si nici cele viitoare.
  Fr Iosif, sper sa nu ma inviti a crede ca biblia a fost scrisa pe etape, adresindu-se fiecaruia la vremea lui! Eu cred ca biblia este Cuvintul lui Dumnezeu care , prin auzire aduce in dar credinta, care este data o data pentru totdeauna fiecaruia dintre noi. Si nu se specifica niciunde ca invataturile Domnului Isus pot fi socotite si acceptate in dreptul fiecarui secol sau an sau luna , separat.Eu cred ca noi am primit Cuvintul sfint care ramine neschimbat indiferent de schimbarea epocilor istorice, a sistemelor politico-economice, a drepturilor si obligatiilor cetatenilor indiferent sau specific tarilor in care locuiesc.
  Eu sunt de acord cu tine ca trebuie sa ne alarmam pentru felul de vietuire al crestinilor de astazi, ticalosit, nenorocit, sarac orb si gol, dar a ne amesteca in rinduiala lui Dumnezeu, chiar mi se pare un pic cu prea mare curaj. Tu bine spui de Enoh si Noe si multi alti patriarhi dar, unde sunt Enohi de astazi? unde sunt Noe de astazi? unde sunt ??? Si ma gindesc cu tristete la intrebarea Domnului Isus daca v-a mai gasi credinta la venirea LUI a doua oara? Si aceasta imi mai aminteste un lucru foarte important: oare daca toti cei ce se cred indreptatiti sa vorbeasca despre iminenta revenirii Domnului Isus , cum de neglijeaza lucruri foarte importante care sunt tot din biblie? Oare au auzit acestia ca revenirea Domnului Isus va fi precedata de lepadarea de credinta? Spun asta cu toate ca 80% agreaza ca ap Petru s-a LEPADAT de Domnul Isus, lucru neadevarat, el , apostolul doar a TAGADUIT cele spuse de altii, scopul lui fiind tocmai raminerea lui in preajma Domnului Isus. Si-a riscat viata ca sa fie linga EL, iar noi , din motive neimputabile noua , vorbim de lepadare.Poate cineva sa interpreteze dialogul ap Petru cu cei din curte cum ca ar fi vorbit despre credinta?Despre credinta in Domnul Isus? Nu cred. Merita citit in DEX la pag 1073 ce se spune despre „tagaduire” si ai sa te bucuri.Si te vei intreba poate, daca ap Petru este acuzat de lepadare, atunci ceilalti 11 apostoli care au fugit efectiv, ei ce au facut? Care este pozitia lor fata de Domnul Isus?Asta asa ca o conectie cu lepadarea. Lepadarea este forma cea mai grava pentru un crestin. Si ai sa ma crezi cind vei citi Evrei 6 cu 4 si urmatoarele.Si mai citim tocmaai in 2 Petru 2 cu 19-22,Lucruri despre care aproape nimeni nu vrea sa vorbeasca. Eu ma mai gindesc ca , Dumnezeu nu a descoperit aceste vremuri si soroace Domnului Isus pentru ca IL cunostea in bunatatea LUI , Dumnezeu stia dragostea Domnului Isus pentru noi si in aceasta dragoste ne-ar fi descoperit si aceasta taina, Dumnezeu hotarind altfel, dupa voia LUI.
  Imi place insa foarte mult exprimarea gindurilor tale din finalul postarii.Ma rog Domnului ca sa nu ingaduie sa fac in vreun fel „greva foamei” ba din contra, sa-mi dea o „pofta” pina cind voi deveni „obez” de cele bucate sfinte.
  Fii binecuvintat fr Iosif si Domnul sa ne ajute sa fim pregatiti la orice vreme din zi si noapte pentru a implini in toate voia lui Dumnezeu.

  Apreciază

 17. Departe de mine gindul de a determina schimbarea gindirii sau credinta vreunei persoane,si chiar de mi-as dori aceasta ,nu as avea nici un succes,deoarece,cel ce are puterea de a o face,este doar Domnul Dumnezeu ,prin Hristos Isus si puterea Duhului Sfant,care prin mijloacele Sale(de multe ori neintelese de noi) ce depasesc perceptia fireasca,si producind mari suferinte fizice,ne determina sa cirtim ,si sa ne intrebam ,de ce celor rai le merge bine,si multi neprihaniti,cad dintr-un necaz in altul,ba de multe ori sunt acuzati de cei apropiati,inlaturati ,marginalizati,ignorati si batjocoriti de chiar cei ce-si zic „frati”,insa care se bucura de aceste evenimente nedorite ,considerindu-se mai neprihaniti si atribuindu-si merite personale si o neprihanire prin fapte,nerealizind caci prin HAR suntem mantuiti,prin credinta ,iar aceasta este darul Duhului Sfant .
  Omul lui Dumnezeu ,Ilie ,este instiintat de Domnul,ca dupa toate pedepsele ce urma sa le aplice poporului Israel (idolatru), vor scapa cu viata doar sapte mii de barbati ,care nu si-au plecat genunchii inaintea lui Baal,
  Problema mea nu e citi sfinti sint la ora actuala in Israel,ci daca personal am o relatie directa cu EL,,iar in ce-i priveste pe altii ,e treaba Stapianului,
  Omul are cea mai grea lupta cu el insusi,impotriva celor cinci simturi ce majoritatea oamenilor le avem ,prin care vine atit de usor pacatul,daca nu veghem si nu cugetam la Legea lui Hristos ,si daca nu sintem nascuti din apa si DUH,morti in ce priveste firea si inviati in DUH,la o viata si o gindire duhovniceasca,impreuna cu Hristos.
  Mie personal i-mi place idea ,ca diferenta dintre credinciosi si necredinciosi,este chiar acest (zic eu al saselea simt),Duh Sfint,care deschide poarta spre tainele Imparatiei,si analizind totul prin puterea Cuvintului care poate schimba fiinta,chiar si genetic (Evrei4;12-16 Harul si pacea Domnului nostru Isus Hristos ,sa va insoteasca si sa va calauzezsca?

  Apreciază

 18. Mesajul cuvintului ,afost ,este si va ramine neschimbat ,pina la sfirsitul timpului,cea ce se schimba ,este perceptia ce o are omul despre rolul existentei lui fizice ,in diferite etape ,de la creatia lui pina azi,si in functie de zona geografica a habitatului in care isi desfasoara activitatea,si de traditiile seculare ce influenteaza modul de perceptie al indivizilor.
  Imparatia lu iHristos,dupa parerea mea ,a inceput,sa se formeze in urma cu 2000 de ani,cind se converteau la credinta in Hristos,gloate intregi,eu personal, consider ca aceasta perioada se traduce in „ploaia timpurie „,a revarsarii Duhului Sfint ,urmata la scurta vreme de persecutia Bisericii,apoi de o lunga perioada de „apostazie”,care s-a extins ,pina la perioada „reformei”,perioada in care puterea Duhului Sfint ,se face simtita din nou si ia o amploare care azi e incontestabila,pamintul fiind plin de cunoasterea lui Dumnezeu ,raspindit cu viteza fulgeratoare pe toate meridianele .Hula impotriva Duhului Sfint,este pacatul ce nu se va ierta nici in veacul acesta nici in cel viitor,si deci daca in vremurile acestea de belsug de „Mana” cereasca,ignoram apelurile lui Hristos ,prin impietrirea inimii ,nu ne mai ramine decit asteptarea pedepsei ,care va coprinde tot pamintul ,nimicind pe toti cei ce resping acest HAR deosebit ,al jertfei lui Hristos,printtr-o traire asemeni Lui ,sfintindu-ne zi de zi prin Cuvintul .Vietii.Personal ,consider ca traim perioada „ploii tirzii”,insa metodele vrasmasului au evoluat ,si activitatea lui de imitator si inselator ,este pe masura,si va incerca sa-i cistige chiar si pe cei alesi,daca va fi cu putinta.
  Domnul Dumnezeu sa se indure de noi.

  Apreciază

 19. Gratie dezvoltarii tehnologiei comunicatiilor,prin mijloacele tehnice de ultima generatie,prin satelit,chiar si cei cu handicapuri fizice,au posibilitatea de a receptiona mesajul Evangheliei ,literalmente,orbii vad,surzii aud,ologii umbla si mutii se pot exprima,cea ce ma determina sa-mi pun intrebarea,nu cumva Imparatia lui Dumnezeu ,este pe cale sa umple tot pamintul ? („Luca 7;21,22.) Din punct de vedere literal,urmeaza doar sa asistam la invierea mortilor,daca nu cumva in epoca noastra ,trebue sa intelegem aceasta inviere,in Duh,prin innoirea inimii si a mintii ,
  printro transformare radicala a modului de gindire in ce priveste existenta in trup,si rolul ce-l avem in aceasta existenta trecatoare,prin nasterea din nou „autentica”,din apa si Duh ,singura cale de acces fiind Hristos Isus,si doar privind la crucea Lui ,putem percepe mesajul transmis si urmindu-L pas cu pas ,vom fi in masura de a vedea imparatia si de a pune minape ea.Acum doar cei ce dau navala si se silesc ,vor avea posibilitatea sa intre in ea. (Matei 11;11-19)

  Apreciază

 20. Am intrat pe acest blog ,in urma cazului „Beius-Pustan”,si sint in continuare unul dintre multii crestini care,consider eu,aprecieaza mesajele transmise de acest om,cu toate invinuirile ce i se aduc de catre reprezentantii cult-URII pentecostale,care isi apara cu orice „pret”,functiile pamintesti,condusi de interese desarte ,neintelegind ,sau poate ,nedorind sa inteleaga ,modul in care ar trebui sa se comprte un COPIL de DUMNEZEU,ce doreste sa fie MARE ,prin exemplul dat de HRISTOS ISUS,prin actul SPALARII PICIOARELOR.
  Apreciez „pasul ” pe care beiusenii l-au facut ,”eliberindu-se „de sub conducerea paminteasca ,si punindu-se sub autoritatea LUI DUMNEZEU ,alegindu-L ca PASTOR ,pe CEL ce pastoreste turma cu DRAGOSTE SACRIFICATOARE ,si consider ca acest fenomen de iesire din „Egiptul spiritual”,si de sub autoritatea lui „Faraon”,se va extinde din ce in ce mai mult ,printre crestinii sinceri ,devotati lui HRISTOS ISUS,,pornind cu puterea DUHULUI SFINT spre CANAANUL CERESC.
  Domnul Dumnezeu sa lumineze pe toti copii LUI!
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

 21. Trist si dureros este ca unii ajung astfel pedepsiti pentru a nu mai ajunge la rivalitate de reclama si de a fi mai bun ca altii.Multi nu inteleg ce se intimpla si de ce sint aceste decizii astfel aparute .Dar daca o sa cercetam si daca o sa meditam asupra presiunilor facute cu multi ani in urma o sa intelegem astfel de finalizari in decizii !! Iata ce a fost scris inainte de a fi luate aceste decizii ,cu peste doi ani in urma;
  „…..Se pare ca fr. Cristian asteapta un raspuns de la mai marii lui Pustan. Ei, aici e buba! Asta il roade!
  Desi fr. Cristian a fost iertat de mai marii sai (daca are), el doreste capul lui Pustan pe farfurie….”
  https://claudiunitisor.wordpress.com/2012/03/17/cristian-ionescu-vrea-cireasa-de-pe-tort/
  Asadar sa nu fiti surprinsi de tot ce se intimpla si la ce se ajunge……Daca nu doresti sa te supui azi celor mai mari …..se ajunge la asa ceva …….si in timp se dovedeste…. Trist ,dureros ,dar si capul lui Ioan Botezatorul a ajuns pe farfurie pentru o mica afirmatie ,dar care a deranjat mult……..Asadar meditati……

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: