Cel spiritual, aude când Dumnezeu vorbeste!

Desigur ca intr-o lume inundata de tot felul de informatii, este foarte greu – daca nu imposibil – sa discerni ce este real si ce este ireal. Ce merita luat in considerare si ce trebuie ignorat. Ca cei din lumea seculara gresesc in aprecierile lor cind este vorba de lucruri spirituale, nu ma mira foarte tare. Cei fara de Dumnezeu pot fi intelesi, cind spun binelui, rau si raului, bine. Cuvintul Domnului vorbeste despre asfel de situatii.

Ce cred eu ca este tragic, este faptul ca si noi cestinii, vedem din ce in ce tot mai denaturat si nu de putine ori suntem tentati sa auzim doar lucrurile care ne plac, nu ceea ce vorbeste Dumnezeu.

Este adevarat ca teghnologia de astazi, ne aduce in fata ochilor nostri (prin intermediul televizorului, computerului, si nu numai…) in fiecare secunda tot felul de lucruri, unele mai lumesti ca altele.

Intenetul a adus mult bine omenirii, dar categoric ca, pentru cei mai multi a adus mari pierderi spirituale.

Oricum noi trebuie sa folosim orice cale (chiar si NET-UL) pentru promovarea imparatiei, mintuirea si incurajarea celor pierduti, descurajati si singuri.

Urmarind dumineca trecuta programul biserici Agape din Portland Oregan, deoarece stiam cate ceva despre fratele Sergiu Nichescu (omul fara ambele brate), am fost foarte miscat si marcat de marturia lui. Duhul Sfint a inceput sa-mi vorbeasca, intr-un fel cu totul deosebit de alte dati.

Sergiu Nichescu

M-am gindit profund la faptul ca omul asta fara ambele brate, poate sa vorbeasca cu atita bucurie si dragoste la adresa lui Dumnezeu, cind atitia dintre noi sanatosi complet, cu familii bune, binecuvintati peste masura de mult, participam la programele bisericiilor, cu o fata posomorita, aratam ca niste oameni invinsi si fara speranta. In situatia fratelui Segiu Nichescu (sau chiar situatii si mai grele) sunt si altii, cum ar fi; Nick Vujicic, Joni Eareckson Tada, si altii… Toti acestia au ajuns foarte bine cunoscuti de noi toti, fiindca ei au chemare si o lucrare internationala, data de Dumnezeu si pe care ei o fac cu atita dragoste, fara murmur, neobositi.

Nick Vujicic

Un lucru comun care se poate obseva la toti acestia, este bucuria lor molopsitoare si dragostea lor pentru Dumnezeu si pentru cei din jur. Oare sunt ei falsi? Este atitudinea lor aceiasi si unde nu-i vede nimeni?

Cei care ii cunosc din aproape, comfirma faptul ca ei sunt la fel si cind sunt doar ei si cei foarte apropiati lor. Joni Eareckson Tada, chiar recent intr-un interviu pe Credo Tv, marturisea ca, dupa fiecare cruciada… sau prezenta publica, merge acasa impreuna cu sotul si se verifica, daca a spus ceva, care nu ar avea acoperire. Spunea ea ca uraste ipocrizia. Dupa atatia ani de cand ii vedem peste tot, cred ca ar fi cazul sa nu mai pune la indoiala, chemarea si lucrarea Domnului pentru ei.

Joni

Daca este adevarat ca oamenii acestia pot fi multumitori lui Dumnezeu, chiar daca depind de altii in totalitate, atunci intrebarea se pune; ce stiu ei si noi nu stim? Ori ce au ei si noi nu avem?

Dragul meu cititor, comvingerea mea este ca oamenii astia sunt printre noi cu un scop bine definit, trimisi de Dumnezeu cu o misiune speciala, dar ce pacat ca ne-am obisnuit cu ei si situaia lor si ne continuam viata ca si cum nici nu ne pasa de  ceea ce vrea Dumnezeu sa ne transmita prin ei.

Daca la inceputul crestinismului, Dumnezeu folosea mai multi prooroci pentru a  transmite mesajele sale, acum eu cred ca Dumnezeu a trecut la o noua faza pentru a ne vorbi.

La inceput, multi crestini nici nu stiau se citeasca, apoi Biblia asa cum o avem noi astazi nici nu exista, iar mai apoi era o carte rara, neintele. Desigur ca proorocii erau folositi mult mai mult de Dumnezeu in anumite perioade, pentru a transmite celor mintuiti directia si calea care trebuie urmata. Sunt convins ca si astazi Dumnezeu comunica cu unii dintre noi prin prooroci, dar mult mai putin decat inainte.In primul rind, datorita noua, (nu suntem vrednici) apoi, datorita faptului ca fiecare dintre noi avem una sau mai multe Biblii in casele noastre si stim si sa citim. Cuvintul lui Dumnezeu este complet si trebuie citit si mult pretuit. In tarile unde Cuvintul lui Dumnezeu, Biblia, nu a fost tradus ori este interzis, Dumnezeu continua sa vorbeasca oamenilor de acolo prin Duhul Sfint, ( vedenii, vise de noapte, si chiar prin voce).

Revenind la subiectul meu, credeti ca Dumnezeu a ingaduit cu placere neputintele in viata acestor oameni pe care i-am pomenit si altii asemenea lor? Credeti ca noi am fost mai buni ca ei, ca suntem intregi si sanatosi?

Ei bine, eu cred ca Dumnezeu prin ei ne transmite un mesaj, cit se poate de clar si binefacator, as spune chiar ca Dumnezeu trage un semnal de alarma. Dar cine il poate auzi si cine-l poate pricepe?

Cu toti avem asa de multe preocupari, de multe ori nu chiar dintre cele mai crestinesti. Dar sunt unii care au urechi de auzit si ochi de vazut, si acestia sunt gata sa asculte voce Domnului.

Dumnezeu ne-a pus la dispozitie CUVINTUL SAU. Avem mai multe seminare teologice, ca oricind, avem biblii in fiecare casa, TV – Crestine, Radiouri cestine, cu alte cuvinte lumea este inundata de Cuvintul adevarului Biblic, iar libertatea religioasa inca este aproape deplina. Cunoastem foarte mult. Problema majora este transpunerea in viata de zi cu zi a Cuvintului LUI Dumnezeu.

Cunoastem mult si implinim foarte putin.Dumnezeu are asa de multe promisiuni pentru cei ce traiesc Cuvintul Sau. Din pacate noi citim cu mare atentie promisiunile facute de Dumnezeu, dar uitam sa citim si ceea ce ne cere Dumnezeu de indeplinit, pentru a beneficia de ele.

Foarte multi crestini, preluind credinta de la cei care nu prea au avut de unde s-o invete (chiar si unii lideri) nu sunt dispusi sa puna in practica ceea ce acum citesc ei direct in Biblie, fiindca este mult mai comod sa traiesti in continuare ceea ce ai preluat de la altii, chiar daca sunt pareri personale si nu au nimic comun cu Cuvintul Sfint.

De multe ori spunem ca este imposibil sa traim chiar asa cum scrie in Biblie. Cum sa nu ni se mai ingaduie cite o miciunica? Sa iubesc pe cei care imi fac rau? Sa ma bucur cind imi merge rau? Sa imi impart bagatiile cu cei saraci? Sa iert pe cel ce m-a vorbit de rau? Si cite alte lucruri nu le punem noi la indoiala, cu toate ca le gasim scrise in cuvintul Domnului foarte clar.

Dragii mei, sa stiti ca Dumnezeu a prevazut scuzele noastre si s-a gindit sa ne trimita acesti frati si surori, care ne dau niste lectii biblice greu de neglijat. Spunea fratele Sergiu ca el, de cind s-a intors cu toate inima la Domnul (de cand s-a produs nasterea din nou), el nu a mai murmurat niciodata. Eu si tu care suntem intregi si care avem tot ce ne trebuie, ba chiar mai mult, oare putem face o asfel de afirmatie?

Daca-i urmarim pe acesti oameni, putem cu adevarat sa obsevam Roada Duhului care este conform Galateni 5 v.22: dragoste, bucurie, pace, indelunga rabdare, bunatate, facere de bine,credinciosie, blindete, infrinarea poftelor.

In asa de multi dintre noi nu se vede Roada Duhului (din pacate chiar si slujitori) atunci uitati-va la niste oameni care nu au miine cu ce sa manince (s-au cum spunea fratele Sergiu Nichescu cind trebuie sa te scarpini, nu poti) ori cind vrei sa-ti imbratisesi copilul ori sotia nu poti si totusi lauda plin de bucuri pe Dumnezeu. Iar Nick Vujicic fara miini si fara picioare si cu toate astea umbla peste tot in lume, pentru a spune oamenilor ca se poate si-n situatia asta sa-l slujesti cu bucurie pe Dumnezeu. Apoi Joni, care este paralizata de peste 40 de ani si nu se lasa prada oboselii, in lucrarea mare a lui Dumnezeu. Plina de bucurie si dragoste, neobosita spune tuturor cat de maret este Dumnezeu.

Cu toate ca sunt mult mai multe cazuri de acest fel, eu le-am luat doar pe acestea trei, fiindca cred ca sunt foarte graitoare. Daca ei pot sa slijeasca lui Dumnezeu fara sa compromita si fara sa murmure, aducind multa roada, ce motive am eu sau tu, sa nu implinim Cuvantul lui Dumnezeu exact asa cum scrie, fara compromisuri si fara sa murmuram.

Ca drept rasplata pentru faptul ca ei imlinesc Cuvantul cu atita dragoste si fara murmur, Dumnezeu a facut minuni in viata lor, cum este greu de inteles. Toti trei sunt casatoriti, iar doi dintre ei au si copii.Din punct de vedere omenesc aceste lucruri sunt imposibile, dar la Dumnezeu totul este posibil pentru cei care Il cred pe cuvant.

Cu alta ocazie voi vorbi si dspre acesti parteneri care l-au ascultat pe Dumnezeu si au acceptat sa fie un ajutor potrivit pentru niste oameni care nu au aproape nimic de oferit. Aceasta da, ascultare de Dumnezeu si lepadare de sine. Sper sa invatam si noi ceva si sa fim motivati de marturia care o puteti asculta AICI. Pentru cei care aveti mai putin timp. ascultati va rog macar de la minutul 42… AICI

 

Cu multa dragoste,

Al vostru slujitor, Mike Olari

 

 

%d blogeri au apreciat: