DUREREA UNUI PASTOR PENTRU ROMÂNIA !

În rândurile care urmează o sa vă prezint un scurt interviu pe care ni l-a acordat fratele Ion Chiriță!

Π: Bun venit în SUA.

R: Mulțumesc.

Î: Te rog să te prezinți și să ne spui despre tine, familia ta și Biserica pe care o păstorești.

R: Mă numesc Ion Chiriță sau Nelu așa cum mă cunosc cei mai mulți. Am 43 de ani, sunt căsătorit cu Mihaela și avem împreună 3 copii: Ionatan (14 ani), Samuel (9 ani) și Beniamin (2 ani). Am absolvit Institutul Teologic Penticostal București și slujesc ca păstor din anul 2001 în Municipiul Galați, unde m-am născut.   În prezent slujesc în Biserica Speranța Galați pe care am înființat-o cu ajutorul Domnului în anul 2008.

     Î: Pentru cât timp o să fii în SUA?

R: Nu prea mult. Sunt aici doar până la sfârșitul lunii Iulie.

     Î: Care este scopul vizitei?

R: În primul rând, sper să găsesc oameni dispuși să ajute lucrarea Domnului din România. Dorim să construim un lăcaș de cult pentru noua Biserică din Galați. Și pentru că resursele noastre sunt foarte limitate avem nevoie de ajutor din exterior. Până acum am funcționat într-un spațiu închiriat, dar sperăm ca Domnul să ne ajute să construim propria noastră clădire în viitorul apropiat.

În al doilea rând, dacă tot am ajuns aici, doresc să prezint fraților cea de-a doua carte pe care am scris-o.

Iar în al treilea rând, m-aș bucura să găsesc pe cineva dispus să mă ajute la tipărirea următoarei cărți, care este aproape de finalizare. Costurile pentru tipărire mă depășesc, dar am credință că Domnul mă va ajuta.

     Î: Știu că ai scos a doua carte chiar acum recent. Te rog să ne vorbești despre ce este vorba în carte și ce te-a motivat să o scrii?

R: De câțiva ani încoace „simt o mare întristare și am o durere necurmată în inimă” (Romani 9:2) pentru situația dramatică în care se află România, poporul nostru. Ne rugăm pentru trezire spirituală de ani de zile dar lucrurile merg din ce în ce mai rău pe zi ce trece. Aproape că nu mai există teamă de Dumnezeu sau moralitate. Oamenii sunt tot mai frustrați și deznădăjduiți. Sărăcia, mizeria, corupția, infracționalitatea, scandalurile, parcă au pus stăpânire pe țară. În condițiile date nu e de mirare că foarte mulți români sunt nevoiți să-și caute împlinirea pe alte meleaguri. Se întâmplă astfel un exod grozav care se amplifică de la an la an, slăbind orașele și golind bisericile.

Lipsită de valorile lui Dumnezeu, România se cufundă tot mai adânc într-o beznă spirituală și se stinge încet, încet. Se pare că și copiii lui Dumnezeu s-au împăcat cu ideea, s-au resemnat și au renunțat la luptă. Aceasta mi se pare o atitudine absolut inacceptabilă pentru aceia pe care Dumnezeu i-a chemat să fie sare și lumină. Dacă națiunea noastră mai are vreo șansă, ea se găsește în Isus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu. Este convingerea cu care am scris cartea „Destul„, care este o chemare la a împlini voia lui Dumnezeu și a aduce speranță națiunii noastre în vremurile acestea tulburi.

     ÎEste aceasphototă carte o provocare personală, (locală) sau te aștepți să fie o provocare la nivel național ori internațional?

R: Mi-am dorit să-i provoc cumva pe creștinii români de oriunde s-ar afla ei, să le trezesc conștiința datoriei față de neamul nostru. Dacă se vor lăsa atinși, rămâne de văzut.

Î: Spune-mi câțiva pași pe care dorești să-i folosești pentru a face această carte cât mai cunoscută.

R: Voi încerca să o distribui prin librăriile creștine existente. Însă dorința mea este să ajungă în primul rând la păstori. Ei sunt oamenii care pot motiva bisericile, care pot lua inițiativă, pot organiza diferite acțiuni și se pot implica la un nivel mai mare. Mi-aș dori să le pot oferi gratuit această carte la Congresul Cultului din România și la Convenția din SUA, în condițiile în care se găsesc sponsori care să acopere cheltuielile. Dacă este cineva care vrea să ajute în această privință, vă rog să mă contactați.

ÎTe rog să faci o introducere a conținutului cărții, în așa fel încât cititorii noștri să înțeleagă despre ce este vorba!

R:        După o succintă trecere în revistă a situației dramatice a României, din punct de vedere economic, politic, moral, cultural, estetic, educațional, administrativ, demografic, al sănătății publice și spiritual, urmează o analiză a motivelor care ne-au condus aici. Evident, păcatul este diagnosticul corect pentru suferința națiunii noastre. Consecințele neascultării de Dumnezeu au adus peste noi blestemul și rușinea. Creștinii nu pot sta indiferenți în aceste condiții. Toți oamenii mari ai Lui Dumnezeu din Scriptură, au luat poziție în situații similare, când națiunea lor s-a aflat în declin, în apostazie, iar noi trebuie să învățăm din exemplele lor. Ce este de făcut?

Sunt câteva lucruri pe care le propun, însă departe de mine gândul de a da lecții. Îmi doresc să îi provoc pe oameni să caute soluții și să se implice. Scopul este, ca în final, nu contează cum și nici prin cine, națiunea română să experimenteze acea trezire spirituală care să o salveze. Vă redau câteva cuvinte din introducerea acestei cărți care vorbesc de la sine:coperta
„Cred că a venit vremea să strigăm: Destul! Așa nu se mai poate! România a ajuns într-o stare mult prea nenorocită pentru a mai sta nepăsători sau pentru a mai sta pe gânduri. Până când să mai suportăm apăsarea celui rău peste țara noastră? Până când să mai suportăm păcatul, compromisul, promiscuitatea? Cât să mai acceptăm întunericul, falimentul, neputința? Destul am stat deoparte, destul am privit de la distanță, destul am fost doar spectatori, destul ne-am tot căutat scuze, destul ne-am preocupat cu alte lucruri…când Dumnezeu așteatpă ca tocmai noi, cei care cunoaștem Cuvântul Lui și ne încredem în El, „să aprindem lumina” în întunericul din țara noastră! A ne arăta repulsia și dezaprobarea față de tot ce este rău în țara noastră, nu este de ajuns. A critica și a comenta într-un mod negativ, nu este chemarea noastră. A ne linisti conștiința cu câteva rugăciuni un este suficient.

             Este cazul să ne implicăm până nu este prea târziu, să salvăm țara în care ne-a așezat Dumnezeu, să aducem trezire spirituală în națiunea noastră. Suntem români pentru că așa a vrut Dumnezeu. Suntem români oriunde ne-am duce în lumea asta și orice am face, iar Romînia este țara noastră, pe care ne-a dat-o Dumnezeu, chiar dacă am locui acum pe partea cealaltă a globului pământesc. Nu putem fugi de răspunderea pe care o avem. Dar, dacă pe deasupra suntem și creștini născuți din nou, atunci să știți că avem o responsabilitate în plus înaintea Lui Dumnezeu pentru țara noastră. Domnul vrea să se folosească de noi pentru a aduce speranță compatrioților noștri și pentru a înfăptui imposibilul. Nu putem să tăcem tocmai acum când națiunea noastră trece prin cele mai grele și mai rușinoase momente. Nu putem să fim ignoranți tocmai acum. Nu putem să fim slabi tocmai acum. Este un lux prea mare pentru noi, pe care nu ni-l putem permite. Este vremea să ne ridicăm prin puterea Duhului Sfânt, să fim tari în credință și să luptăm înaintea Domnului pentru salvarea poporului nostru. Dacă nu noi, atunci cine? Și dacă nu acum, atunci când? Destul!

Î:Cum se poate intra în posesia acestei cărți?

R: Până va apărea în librării, oricine dorește poate achiziționa cartea „Destul” scriind pe adresa de e-mail: destul.romania@yahoo.com sau sunând la telefon: 0752 625 212 în România.

Î: Care este primul pas care trebuie făcut de cei care se vor lăsa provocați de această carte și vor să se implice direct?

R: Să se roage și să ceară călăuzirea Domnului pentru a se implica. Dacă se dorește comunicare și organizare, o putem face pentru început pe adresa de e-mail: destul.romania@yahoo.com.  Apoi, pe măsură ce oamenii se vor implica, sunt convins că vor apărea idei, proiecte … oricine poate contribui.

Î: Tu personal crezi din toată inima că este timpul când români, din toate confesiunile, să își dea mâna și să lucreze împreună, dezinteresați. pentru binele națiunii române?

R: De ce nu? În Galați, orașul în care m-am născut și slujesc, avem o colaborare extraordinară între bisericile evanghelice. Organizăm acțiuni comune de evanghelizare și de rugăciune cu toate bisericile în fiecare an. Ne respectăm reciproc și lucrăm împreună. Iar păstorii au o relație strânsă și se susțin reciproc. De ce n-am putea avea o astfel de relație la nivel național? Ce avem de împărțit?

Oricum cineva trebuie să facă ceva, până când nu este prea târziu. Și dacă nu noi, atunci cine? Și dacă nu acum, atunci când? Putem să scriem istorie împreună pentru slava Lui Dumnezeu, sau să rămânem în istorie ca o generație care a fost indiferentă, nepăsătoare, în timp ce țara și neamul ei se cufunda tot mai mult în întuneric și disperare.

Î: Te rog să transmiți un cuvânt direct și din inimă, tuturor ce vor citi acest interviu!

R: Curând ne vom întâlni cu Domnul. Toate luptele, aspirațiile și intrigile care ne umplu timpul acum, se vor pierde în negura veacurilor. Ceea ce am făcut pentru Domnul, pentru slava Lui, rămâne. Să luptăm dar pentru ceea ce merită și să investim în ceea ce rămâne!

Mulțumim mult frate Nelu pentru timpul acordat acestui interviu, și îți dorim multă putere și izbândă în lucrarea de provocare începută.

 Cu multă dragoste,

                     Mike Olari

 

 

 

49 de gânduri despre „DUREREA UNUI PASTOR PENTRU ROMÂNIA !

 1. Aspiratii inalte ,ginduri nobile ,si ,parafrazindu-l pe fratele Indy,idei „utopice”,ce nu vor putea fi realizate nici de pastori scriitori,nici de lideri spirituali ,nici de organizatii si conferinte evanghelice,nici de titlurile academice ,nici de constructii de „biserici”(sarcini si poveri in plus pe bietele oi infometate si insetate de pastori indiferenti),ci doar de o POCAINTA autentica, individuala,in smerenie si umilinta ,ca a celor din Ninive.Bunatatea Lui Dumnezeu ,ne indeamna la pocainta zi de zi,la o METAMORFOZA perceptibila,vizibila ,LUMINI in acest veac intunecat,REPERE pentru cei pierduti in labirintul cotidian ,iesirea din confortul traditionalismului ,si,inarmati cu ARMATURA DUHULUI ,sa dam navala spre IMPARATIA LUI DUMNEZEU care va cuprinde in scurta vreme,tot pamintul.
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

 2. Slavit sa fie Dumnezeu ca prin voia LUI am cunoscut personal acest crestin evanghelic, pe acest om care are o durere reala in sufletul lui. Durere pentru poporul lui care , desi se recomanda ca fiind crestin, desi arata bine in statistici, desi se lauda ca a „doborit ” comunismul, desi construieste anual zeci de „castele” la care le spune „biserici” adica nici macar case de rugaciune, desi pozeaza lunar in revista cultului botezuri in apa dupa botezuri in apa, desi….apoi durerea acestui pastor razbate firav printre hatisurile sistemului in care si adunarea dumnealui este „membra”.Si de aici totul la vale, pe tobogan!!!!
  M-a impresionat cu prima lui carte, „LACRIMI PENTRU URIE” ! Asa ceva se citeste tot mai rar pentru ca si cei ce scriu dezinteresat , doar cu dragoste pentru cuvintul sfint sunt tot mai rari. Cartea Lacrimi pentru Urie este ,dupa parerea mea un strigat de a ne indrepta conduita personala dupa criterii de barbatie si loialitate in fata celui caruia i-am jurat slujirea, fata de Cel care vegheaza ca nici un fir de par din cap…
  Minunea lui Dumnezeu in cazul fratelui Chrita este si aceea ca a primit harul de a se exprima atit de elocvent, atit de simplu si cu putere, atit de autentic surprinzind „poza” momentului natiunii noastre care, ca atitea alte natiuni contribuie la lepadarea de credinta ,aceasta fiind conditia necesara venirii Domnului Isus a doua oara pe norii cerului pentru cei ce sunt ai LUI. Ce n-am inteles este cum de acest pastor indurerat poate sa creada ca el ar avea vreo sansa sa bata la poarta celor care , tocmai ce au parasit barca romaneasca a credintei pentru o viata paminteasca mai buna, ca dupa rivolutie nu i-a mai deranjat nimeni, puteau sa se inchine 24/24 , 7 zile pe saptamina .Iar cine spune altfel, minte.
  Si toate aceste lucruri duhovnicesti frumoase in contradictie cu dorinta de a construi castele ale pocaitilor,pe care le numesc biserici, denominatiia nu mai conteaza ca oricum este de facatura omeneasca, adica din biblie in nici un caz. Iar daca va reusi cu cladirea, sigur ca da , toti din acea adunare vor spune ca Dunezeu a dat aceasta biruinta.Si asta in conditiile in care biblia spune limpede ca noi nu primim ca sa irosim. Ba mai mult, noua nu ni s-a cerut constructii si confort, noua ni s-a cerul Matei 28 cu 19 si 20, ba chiar ni s-a poruncit.
  Si cind ma gindesc pe ce „saltele ” confortabile se doarme in diaspora, imi vine greu sa cred ca fr Chirita are vreo sansa sa trezeasca pe cineva. Citiva gologani acolo intr-o punga ceva mai mica decit a lui Iuda Iscarioteanul si…multe urari de succes.Sigur ca da, va fi asigurat de rugaciunile si pomenirile lui la „cauze” si … pa!(ce)
  Domnul sa binecuvinteze indrazneala fr Chirita si sa-i dea biruinta.

  Apreciază

 3. Aveti dreptate mare fr,Tristarul eu ma bucur cand vad suferinta unor pastori , pentru cei cazuti,inselati de diavol si dezamagiti de tot ce inseamna crestinism distorsionat in Romania dar de multe ori sunt provocate chiar de ei .
  Nicaieri in Biblie nu scrie ca pentru salvarea crestinilor si deschiderea ochilor orbilor ,este nevoie de cladiri confortabile si de lux cu care s-au obisnuit crestinii orbi .Chiar aceste cladiri de lux si confortabile au stins dragostea si credinta crestinilor de altadata ,caci acolo nu mai este Dumnezeu lucrator, ci diavolul care isi face programele lui cu artisti lacomi de bani si faime si acolo se plimba sacali cu diplomate,bani si masini de lux. Dumnezeu a zis sa mergem si sa propovaduim oamenilor pocainta si pe unii sa ii smulgem ca din foc nu sa ii bagam in foc ,pastorii trebuie sa fie exact ca ucenicii care propovaduiau Evanghelia si pocainta si umblau din loc in loc si vindecau bolnavii si scoteau dracii,etc..
  Cladirea denominationala este un zid de despartire intre om si Dumnezeu,caci acolo lincezeste pacatul si musteste idolatria,mandria si lacomia ,acolo se desfasoara spectacole crestine cea ce nu este Biblic ,deci acest pastor sa imi ierte indrazneala si opinia dar umbla dupa bani in America ca sa ii iroseasca pe …nimic.
  Nu claditi pe nisip mega-cladiri ,ci claditi pe stanca Hristos pe credinta .Vedeti cum Dumnezeu prin urgiile Lui doboara toate cladirile facute de maini omenesti, le bombardeaza si le doboara furtunile si alunecarile de teren ,deoarece el vrea crestinii sa umble pe drumuri ajutand poporul Lui ,nu cladind ,cladiri si megabiserici confortabile care orbesc crestinii si care vor fi daramatede urgiile Lui Dumnezeu.
  Nu mai este timp si bani de irosit pentru cladit ,este timpul pentru ca banii sa ii folositi la PROPOVADUITUL CUVANTULUI LUI DUMNEZEU ,CU SEMNE SI MINUNI.
  Oameni s-au lasat prea usor condusi de false invataturi si de falsii propovaduitori puturosi din cladiri denominationale de aceea au ajuns asa de rai si de caldicei.
  Eu as spune” DESTUL CLADIRILOR „”SI PORNITI LA DRUM PUTUROSILOR ” de ce sa orbiti si sa prostiti crestinii in cladiri ?!! dati frau liber Evanghelizarii saracilor ,orbilor ,bolnavilor,nemantuitilor,orfanilor,vaduvilor.Vorbesc asa dur ,pentru ca vad cum cad cladirile adunarilor si cum mor oamenii nemantuiti cu bisericile lor cu tot.
  Rugati-va pentru pacea Ierusalimului ,caci de acolo incepe al treilea razboi mondial si va venii nelinistea tuturor crestinilor si invadarea tuturor cladirilor si bisericilor voastre denominationale.
  Voi nu vedeti semnele timpului de SFARSIT A TUTUROR LUCRURILOR?!!
  (2Corinteni .5:1)
  Stim, in adevar, ca, daca se desface casa pamanteasca a cortului nostru trupesc, avem o cladire in cer, de la Dumnezeu, o casa care nu este facuta de mana, ci este vesnica.
  Amin!
  Eu vreau o cladire in cer ,nu pe pamant!
  Se circula un zvon cum Catolicii si Ortodoxii vor sa preia toate cultele neoprotestante in subordinea lor si neoprotestanti vor fi pusi in a alege sau vor fi obligati sa paraseasca satul sau orasul daca nu se afiliaza la ei si toate mega cladirile voastre vor fi preluate de religii.
  si apoi de ANTICHRIST cand se va aseza ca conducator in Ierusalim in noua ordine mondiala si tot ce a-ti cladit pentru denominatiunea voastra ,v-a fi pradat de antihristi si crestinii vor fi prigoniti,omorati si scosi afara din cladirile lor , exact ca in Mosul ,in India ,in Israel tot asa v-a fi pe intreg pamantul .
  Fiti binecuvantati!

  Apreciază

 4. Nu pun la indoiala bunele intentii ale unor lideri spirituali,si suferintele unora pentru starea de apostazie in care poporul agonizeaza ,insa ma intreb , oare metodele ce le aplica,pentru schimbarea ce pretind ca o doresc, sunt in conformitate,si in concordanta cu voia Lui Dumnezeu???Oare actiunile lor sunt inspirate de DUHUL SFINT,ori sunt proiecte facute de gindirea lor fireasca,omeneasca???Sunt trimisi de DUHUL sa colecteze bani pentru constructii de biserici,ori se duc minati de scopuri si dorinte firesti???Oare multimea bisericilor construite va aduce o schimbare autentica crestinilor???Cei ce merg si cer ajutoare in Egipt,sint trimisi de Domnul???Are nevoe Dumnezeu de cladiri si constructii somptuoase ,construite de om???Toate aceste actiuni ,personal,le consider,scopuri omenesti ,firesti,ce nu au nimic de-a face ,cu SFINTENIA ,ba dimpotriva ,o alunecare si mai mare spre moartea spirituala a celor ce practica astfel de actiuni,iar in alta ordine de idei ,belsugul,bunastarea si bogatia au un efect negativ asupra sufletelor ,si o departare de Dumnezeu .Sfintii Domnului ,au trait in suferinte ,lipsuri, persecutii fara locuri comfortabile de inchinare ,umiliti batjocoriti si chiar omoriti,insa insotiti de puterea Lui Dumnezeu,capabili sa faca lucruri MIRACULOASE prin puterea DUHULUI ce-i calauzea.Doamne lumineaza-i pe toti cei ce doresc si asteapta IMPARATIA TA,arata-le ADEVARATA CALE!!! Fiti binecuvintati

  Apreciază

 5. Fr Iosif, spun un mare AMIN !
  Ramine totusi o problea de atitudine. In tot ceea ce tu spui este ADEVAR 100%, dar ma gindesc ca nu este „ziditor” pentru tov colonel preafericitul si preanaltul si preaindiferentul Daniel mai marele BOR de la Bucuresti. Si eu zic ca i se cuvin ceva cuvinte si numai pentru faptul ca a reusit ca sa CONSTRUIASCA mareata Catedrala a mintuirii neamului… cu 15 metrii mai inalta decit Cladirea Parlamentului. Este si aceasta o performanta, fara a socoti ca a cheltuit pina acum peste 200 de milioane de euro si a mai primit de la Guvern inca vreo 85 cred.
  Si asta in conditiile in care zeci si sute de familii sunt fara adaposturi, peste 250 de mii de analfabeti si cite si mai cite alte necazuri.
  Dar, important ramine ca ei construiesc, adica isi creaza moente si locuri de unde pot fura.
  Har si pace.

  Apreciază

  1. Frate Tristar
   Incerc de fiecare data cind fac o afirmatie sa aiba temei in Cuvintul Vietii,si cei ce cerceteaza Scripturile,vor putea judeca veridicitatea comentariilor mele,si tare mi-as dori sa fiu mustrat si corectat pentru toate devierile de la ADEVARUL UNIC. Toata slava cinstea si gloria sa-I fie aduse LUI si numai LUI,HRISTOS ISUS,intruparea CUVINTULUI LUI DUMNEZEU.(Ioan 1;1-5). Cit despre „marii” oameni ,mediatizati de semenii lor,si uneori acordindu-li-se mai multa importanta si fiind mai slaviti decit CREATORUL,fiind dati ca exemple pentru credinciosi,permiteti-mi sa nu ma asociez ,acestora ,ba mai mult ,personal cred ca deocamdata cei cu „adevarat ” de valoare spirituala ,nu sint mediatizati ,nici macar pe blogurile virtuale ,acestia sint ignorati de lume ,inlaturati din functii inalte,traind o viata de umilinta si smerenie intr-o legatura continua si intr-o bucurie interioara ,cu DUMNEZEUL CEL VIU ,in DUHUL. Ap.Pavel ne face o succinta prezentare a cea ce infaptuim in trecerea noastra efemera prin aceasta forma materiala a vietii,si tot cea ce am realizat ,va fi trecut prin testul „focului”. Explicatia celor scrise o regasiti in (1Corinteni 3),si in mod special,vers.21.
   Fiti binecuvintati.

   Apreciază

 6. Galati 1972 . UM 01755.Inainte de dezertare , John Weel ,dezbracat pana la brau, asudat, isi otelea muschii sub stigmatizarea „inimii lui Stalin ” ,pe platforma Marelui Combinat Siderurgic ,la „Hei-Rup” . ” Noi suntem ostasi de frunte , luptatori pentru popor . . „Peste treizeci de plutoane ,cantam de cu zor din toti bojocii cu laringele larg desfacut , iesind pe poarta unitatii ,marsaluind cadentat in in praf aducator de silicoza, spre punctele de lucru. Se turnau chesoane ,se bateau stalpi de beton cu sonetele , baza unei noi otelarii de tip Krupp ,furt tehnologic obtinut de spionii R.D.G. si mutat nocturn in U.R.S. S. Ceausescu fotografia si fura si lel ce putea din hrtogariile bine manuite pentru impresie de Pacepa .Mihai juca tontoroiul in jurul Leanei speculand avansare pentru misiuni externe , privind si el cu patos, bolta sangeranda a Apusului . Sarmanu Weel ,In buzunarul stang de la piept purta o indemnizatie saracacioasa si carnetul se serviciu . In cel drept Noul Tastament . Valorosul lui tata, „veteran „sadea lipsit de remuscari , calau patat de sangele martirilor ce mureau prin Aiud si Jilava, Raspopitul de Baia Mare ,fusese deja evaluat de Centru drept Mega-Scula de calibru greu precum camarazii Popvici ,Pop ,Ton.Turnatori de Elita in Campul Evanghelic , angajati si finantati direct de Serviciului de Contrainformatii . Misiuni peste misiuni , calatorind saptamanal in lungul si latul tarii ,antrenati febril in „dreracinari crestine” ,la vanatoare de dizidenti , Jesus Freaks ,dusmani ai Oranduirii Socialiste . Sub lupa Securitatii, pestele cel mai mare ramansese sarmanul poet martir – Traian Dorz. Indy , la randul lui ,de indata ce soarele primaverin zambea pe un cer inalt, limpede ,senin , cand apa batranului Danubiu nu mai ducea la vale de peste o luna placi de gheata , in week-end-uri, purtat de curenti si vartejuri repezi , trecea innot Dunarea pe plaja la Cocutza.Vasul „Libertatea „o satira sfidator de simbolica ,bine ancorat de comunisti In capatul bulevardului Republicii , ajunsese un hotel bun pentru sarmanii soldati cu bilet de voie de 48 de ore, vizitati de sotii . Indiana Weel si otelea muschii precum baltaretii lipoveni Ivan si Aliosa de la Mila 23. Recita in soapta Psalmul 23 si se ruga ingenunchiat in WC -ul santierului . Isi educa sistemul gastric cu post, cu „pui de balta” prinsi si scosi din namolul si radacinile stufului . Manca progresiv frunze de papadie si peste crud din balta Malinei . In biserica baptista a Galatiului germinau tineri informatori pregatiti de Securitate pentru verificarea celor cu aspiratii ocidentale .America Ii astepta pe toti. . . .

  Apreciază

 7. Doar un mic antrenament, rezultatul meditatiei poate sa insemne mult pentru cine vrea sa recunoasca adevarata lui traire. Versetele folosite sunt un material exceptional pus la dispozitie de catre Dumnezeu pentru a putea verifica minciuna din vietile celor ce spun multe si de multe feluri.
  Matei 28 cu 20 … ori unde si in orice loc se predica acest verset, ascultatorii spun un foarte zgomotos AMIN cind se recita partea a doua a versetului:…”Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele , pina la sfirsitul veacului .Amin.”
  Faptul ca sunt cuvintele Domnului Isus, adevarul continut este absolut.
  Dar, trecind peste problema „cui se adreseaza Domnul Isus cu aceste cuvinte” (multi vor spune ca bibliaa ne vorbeste si acuma, in aceste vremi.Da, ne vorbeste, dar cui? Deci sarim acest aspect.
  Raminem tintiti pe versetul 20 si se pune intrebarea : cine implineste, cit si cum prima parte,ca tot cuvintele Domnului Isus sunt si tot o porunca este! ” Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit.”
  Pai ca sa-i poata cineva invatat sa pazeasca ce s-a poruncit, apoi mai intii trebuie cunoscut CE S-A PORUNCIT! Si acest aspect ramine de meditat in dreptul fiecaruia.
  Dar lucrurile nu se pot opri aici. OBLIGATORIU trebuie coroborat cu versetul 19. Personal, de vreo 9 ani nu vad pe nimeni din adunarea ce o mai frecventez asa de rusinea lumii, nu vad pe nimeni sa „se duca” .In acesti ani adunarea ce isi zice cu usurinta „biserica” desi are citeva sute bune de „membrii” adica inscrisi asa ca la partid (oricare nu numai cel comunist,nu?) are cred vreo 3 sau 4 botezati proveniti din lume.Gramada este constituita din copiii lor, care sigur ca da, ar fi o prea mare rusine sa nu „asculte” de masa si de tatal lor atunci cind sunt chemati sa nu faca familia de rusine.( asa se explica numarul mic de cei care ramin in adunare sau altfel spus, numarul mare a celor pe care nu-i mai gasesti in adunare dupa 1-3 ani).
  Greu de inteles cum un pastor ca cei doi din materialul cu Chan, isi exprima public teama ca nu cumva sa devina un „fenomen de masa” parasirea amvoanelor si ASCULTAREA DE PORUNCA DOMNULUI ISUS DIN MATEI 28 CU 19 MAI INTII APOI DIN VERSETUL 20!
  M-as bucura daca cineva mi-ar putea spune ca la ei in adunare nu se minte in acest sens.Si fiindca in ultimile vremuri ne-au obisnuit cu statistici, oare care ar fi procentul REAL a celor ce asculta si implinesc aceste porunci ale Domnului Isus.
  Propun acest exercitiu pentru cei care vor sa mai schimbe tema ” wow ce de binecuvintari am primit” aceasta pina cind vom primi intelepciunea de sus ce inseamna „binecuvintat” si mai ales, cum sunt acestea repartizate in vietile crestinilor functie de continentele pe care traiesc crestinii. Sau poate nu este asa, vom vedea.
  Ca reamintire, am mai propus ca teme de meditatie ” cind ,unde, cum si cine a botezat apostolii” si ” daca baptistii nu practica spalarea picioarelor, pot ei avea vaduve dupa canonul biblic?” Deci exercitiu acesta este a 3-a tema.
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

  1. Ce te faci Tristaru cu versetul 20 ? Biblia in acest verset se pare ca vorbeste tuturora, pentru ca Dumnezeu Fiul este DUH si este OMNIPREZENT, parca asa se zice.Si omniprezent inseamna ca e cu toti.Poate au altii alte pareri .

   Apreciază

  2. Dragul meu Tristar, tu ai auzit de „fanfaronada evanghelica” ??!!. In anii de inchisoare am intalnit „tari in Scripturi” , ce-si vandusera benevol sufletul lui Satan (nume propriu cu majuscula !).Vorbeau cald si afectiv ,pastelat ,impresiv, „la inima ” . Ingeri sadea, fardati cu spiritualitate si lumina ,cu titlu si dosaru’n regula !. Cand nu mai rezistam prefacatoriei le scapam un cap in gura ori un croseu cu cotul in barba. (cu ,ori fara martori )Apoi plecam in lanturi nituite la „usurica „, cu raport scris de zece zile de izolare. „.( unul din ei a fost Zanea Dragos din Timisoara ). Cu gandul fix si neclintit la evadare si la America , plecam la cusca zambind sub loviturile de baston . Izolarea ,pentru cei mai multi, unloc auster si inspaimantator loc de tortura fizica si foame neinduplecata. Pentru mine ,loc si oaza a solitudinii si pasrtasiei intime cu Mantuitorul meu ,pregatit in prealabil de o dragoste pura si autentic paterna . Loc pentru meditare , pentru umplere cu Energie si Putere Divina ,picurata de pe aripile Porumbelului ! . Loc lipsit de bruiajele turnatorilor , de circularele cu destinatie precisa cu numar de dosar din exterior ,pornite din cladirile Securitatii. Masini goniometrice de bruiaj ,ale falsilor „evanghelici” .Una calda -una rece „. Haleala penala doar luni, miercuri, vineri .Restul post si deplina hrana pentru suflet !.Acesti fatarnici si farisei ce-mi produceau greata in pragul hepatitei , vicleni de calibrul tatalui meu, eroau dotati de C.I.-stul inchisorii pentru provocare , cu o mitraliera de versete biblice !. Versete care „sa te’n cuie” ! .Daragoste crestina, camaradreasca, mila pentru semeni – nix, duble zeroos ,zelch, nada !.Cadeau si se auto-desconspirau pe capete la proba practica !Si azi la fel, chiar aici pe internet !. Ce m-as bucura sa-i intalnesc in field, sa le arate ‘mosu ce duc incognito , ce ascund in cambuza si’n sarsana !. Doamne da intelepciune celor simtiti si sincer infioarati in fata Crucii din Golgota si. . .ai mia de naivi !. God bless you ,Tristarule !

   Apreciază

   1. Zi buna si plina de har de la Dumnezeu Mosul meu drag. Sunt foarte multumit, multumire ce o spun si in rugaciunile mele din clipele de partasie cu Domnul si Mintuitorul meu.
    Draga Mosule, nu stiu daca este bine pe ce „carari” am ajuns, dar am inceput sa-mi fie un pic sila ( si eu sunt liber) de tot mai multe si tot mai viclene stari de minciuna si de fatarnicie din jur. Mosul meu drag, poate ca ceva ramasite ma mai chinuie si pe mine, eu nu zic nu, dar asa pe fata, oficial sa ametesti adunarile numai cu versetele care ii fac pe bietii oameni ( ca de ar avea Duhul Sfint nu ar putea fi pacaliti asa de ieftin) sa creada ca ei sunt cei mai aproape de Dumnezeu, ca ei aproape ca nu mai au nimic de facut, sunt OK cum spun „celebri” la „power point”!
    Si iti multuesc de zeci de ori ( de mii de ori mai tirziu) pentru postarea de astazi.
    Mi-ai completat o are lacuna din meditatia a 3-a. Da, asa cum spui, ce ne facem cu cei ce stiu chiar foarte bine si nu fac nimic, ba inca ii ai ispiteste si pe cei care din diferite motive si interese stau cuminti in banca lor in adunari si, din cind in cind zic asa mai din git cite un „eh…eh…”
    Mosule eu am crescut la tara adica intr-un sat electrificat prin 1962 , dar nu este atit de importanta acuma electrificarea de atunci cit faptul ca noi cresteam porci. Si, ca buni gospodari si foarte saraci, nu ne permiteam sa cumparam purceii, ai ei tineau scrofite alese din generatiile anterioare tocmai ca sa aiva purcelasi buni si frumosi. Si nici asta nu este important, dar ce imi amintesc este faptul ca , fiind copil, eram impresionat de felul in care scroafa stia cind si cum sa se tavaleasca pe o parte , ca purcelasii sa poata sa suga laptele matern. Asta era.Aici este taina. In timpul in care purcelasii sugeau laptele, scrofita facea rar si apasat cite un „eh…eh…” iar bunicul meu crescator de animale fara nici o clasa, imi explica ca in acele momente de „eh..” scrofita lasa mai mult lapte pentru purcelasi.
    Zic si eu, oare noua la oameni de ce ne vine doar sa scoatem cite un „eh…” sinonim cu „yes” sau cu romanescul da…da….da… ca de cele mai multe ori habar nu avem ce spune vorbitorul de la amvon, alteori nu-l auzim ca avem gindurile in alta parte, alteori te mai fura privirea prin sala pe la sectia opozita.Si crede-ma , ai ce sa vezi si uneori ai si de ce sa te miri.
    Si asa ma mai umplu si eu …atunci cind din mila regeasca ma mai opresc prin cite o sala unde niste oameni se zice ca se roaga. Ma gindesc ca or fi stiind ei ceva, eu oricum ramin la ideea ca stim sau nu ce ne este poruncit, mintim cu o usurinta asa cum respiram.
    N-ar fi are paguba, dar cineva imi spunea ca a minti este pacat, iar acet pacat de mult nu mai este confruntat de catre cei care au intrebat pe Anania si Safiraa „cu cit au vindut mosioara?”
    Vin vremuri tot mai grele Mosul meu drag, totul se vinde si se cumpara pe bani si, hai sa-ti mai spun un ceret pe care nici chiar Pacepa nu l-a stiu: banii nu mai au nici o valoare, au insa un efect. Cine se ocupa de ei in scurta vreme dobindeste o orbire sora cu moartea. Verificat, asa este. Pentru cine vrea sa inteleaga, sa ia de-a gata si il asigur ca este adevarat.Garantat.
    Mult har si pace sfinta Mosul meu drag si bunul Dumnezeu sa-si implineasca planul LUI in vietile noastre. Pace tie si casei tale Mosule.

    Apreciază

   2. PS. Pentru chitibusari, anunt ca din dactilografiere s-au strecurat 4 „omisiuni „m” si un loc unde se intilnesc fara virgula intre cuvinte , doua silabe „ca”, Imi asum criticile dar va sfatuiesc sa nu va pierdeti vremea.Mai bine veniti cu o parere, cu un sfat, cu un gind de pace, cu orice lucru bun.
    Acuratetea se preteaza doar la concurs, unul la mina si doi, nu am curajul sa va spun despre degetele mele care sunt ancorate in palme cit „inima lui Stalin”. De vina este perioada „electrificarii” de la noi din sat, iar betonul pentru case se amesteca in lazi mari de lemn si se cara cu galetile sus pe ziduri unde se turna.A nu se confunda cu ” a piri”. ” A turna” poate fi si un lucru bun si fara de pacat. Tot garantat.
    Cu dragoste frateasca, Tristarul

    Apreciază

   3. Fiindca Mosul este Mosul meu drag, iar pe tine fr Mike te iubesc, iaca imi permit un mic raspuns de sprijin:
    – Mosul insusi este un argument!!! Si inca ce argument. Arhivele se mai pot maslui, se pot „ascunde”, se pot …multe se pot, depinde de cine tine „ciinele” de lant.
    Fii binecuvintat .

    Apreciază

    1. Tristare
     Te-ai c-am grabit.
     Voi fi mai concret.
     Citeste inca odata comentariul lui mosu.
     El spune ca, dupa ce-i cotonogea pe cei din celula, era dus la izolare unde avea partasie speciala cu cerul.
     Eu nu am explicatie biblica pentru asfel de situatii.
     mike

     Apreciază

   4. Biciul din templu, este un exemplu.Asta asa ca sa ne mai domolim un pic .Si, nu stiu daca am inteles eu bine sau nu, dar Mosul cred ca ai dadea din coate pentru ca a inteles de tinar ca numai asa va putea razbate. Si tot aici mai cred ca Mosul dadea din coate (pe unde nimerea) pentru ca era interzis sa vorbeasca intre detinuti iar el vroaia sa-l faca atent pe „iuda” ca a inteles felul lui de vietuire.Este si limbajul semnelor un argument.( O de cite ori nu aveam cuvinte in fata sotiei cind veneam acasa, dar o imbratisam, o sarutam si ea , tot fara cuvinte intelegea ca o iubesc)
    Tocmai aceasta mare bunatate a lui Dumnezeu predicata excesiv fara a fi insotita si de faptul ca Dumnezeu este si foc mistuitor, tocmai aceasta a facut ca foarte putin sa se mai teama de Dumnezeu. Da, se tem de Satana, asa este pentru ca Satana este rau, aduce numai belel pe capul crestinilor, dar Dumnezeu… o! Dumnezeu este bun, este numai dragoste, EL ne binecuvinteaza cu tot ce ne trece noua prin cap…si Doamne ce multe ne trec prin cap…dar cit de putine sunt legate de PORUNCILE TALE!
    Nu m-am garbit frate Mike, mai degraba crestinii se indreapta spre lume cu mare viteza si apoi spre …lepadarea de credinta .Asta ca sa se implineasca scripturile si sa poata veni Domnul Isus a doua oara. Asa citesc in biblie, asa vad in jurul meu, cit despre ce cred, ti-am spus ca pot marturisi aceasta bucurie dar…intr-o zi fara furtuna (de nisip)
    Fii binecuvintat.

    Apreciază

    1. Draga Tristare
     O problema majora, pe care o au foarte multi crestini este ca nu stiu sa interpreteze si sa combine armonios invataturilor din NT cu cea din VT.De acea ne trezit cu tot felul de aberati din prate multora.Nu toti care cunosc BIBLIA,pot fi si profesori.Trebuie lumina din partea DUhului Sfint pentru o interpretare corecta!
     Have a blessed weekend.
     mike

     Apreciază

   5. PS. Tot VT este plin de asemenea explicatii. Dupa cite o batalie in care erau omoriti feei, copii cu zecile de mii sau mai mult, apoi urma o mare bucurie ca Dumnezeu le-a dat biruinta. Si si eu ma intreb ca si tine si nu am explicatii. Adica ce, sa omori , sa treci prin sabie sate, orase , cetati intregi, apoi sa o tii intr-un chef de saptamini ca ai biruit? Ai biruit ce? Nici eu nu inteleg.
    Ba mai incurcat sunt cind citesc in biblie ca este pacat sa blestemam, mai bine sa binecuvintam. Si apoi , uimit intr-o stare de reverenta inaintea Domnului, citesc biblia si aflu ca Domnul Isus a blestemat ! Chiar ca nu inteleg, dar nu comentez legat de biblie, insa ma bucur ca inteleg „impotrivirea totala,prin toate mijloacele” a lui Mosu fata de „iudele” moderne.Si ma gindesc daca nu ar trebui sa ne gindim un pic mai serios la aceasta „metoda” , poate da roade mai tare decit ceea ce practicam noi acuma in vremea aceasta.Ardeleneste se traduce ” fapte, nu vorbe fratilor”! Chiar si Domnul Isus ne incurajeaza la fapte, doar EL a spus: „ce este mai usor sa zici iertate iti sunt pacatele sau ridica-ti patul si dute” .Una se aude, alta se vede si cred ca Mosul vroia sa se vada …dar sa se si simpta.
    Cam asa.

    Apreciază

   6. Imi pare rau ca nu pot citi raspunsul tau din 2 august.Cred ca este cifrat.
    Apoi, nu stiu daca este benefica postarea parerii mele despre VT.Doar concluzia si poti intelege multe.
    Vechiul Testament in splendoarea descrierii istoriei poporului lui Israel, devenirea lui in timp, alegerea lui de catre Dumnezeu ca popor al LUI, apoi toata insiruirea de nume si de localitati, razboaie, uri intre semintii, mai rar dragoste intre ele, curvasarii si pacatosenii incit Dumnezeu de atitea ori se scirbeste de acest popor. Si nu de putine ori ii fagaduieste pedepse, apoi iar il iarta si tot asa. Sigur ca imi dau seama ce trebuie sa invatam dupa doctrina pocaitilor, dar, in afara de aceasta doctrina, una si buna ramine valabila. Atit de mult si de multe s-au facut in VT si atit de nu stiu cum sa le zic, dar stiu ca a avut finalitate RASTIGNIREA DOMNULUI ISUS.
    Iar cit despre Noul Testament, in toata splendoarea si frumusetea si bucuria HARULUI, sa vezi unde vom ajunge. Raspunsul il las sub forma unei intrebari:
    – de ce crezi tu ca a doua oara Domnul Isus vine ,dar nu pe pamint ci isi va intimpina pe cei ai LUI in vazduh? Oare care ar putea fi motivul pentru care a doua oara a hotarit sa nu coboare pe pamint?
    Si nu in ultimul rind, fr Mike, eu TRISTARUL nu cred ca am fost chemati sa imbinam si sa combinam armonios versetele pina va iesi ceea ce „gidila urechea placut”. Nu cred ca am fost chemati la a spune ” profesional” din biblie si a trai tilhareste pe pamint,sau fariseic, tot aia este.
    Fr Mike, pe mine ma surprinde tot mai mult diferentele dintre scrierile biblice, poruncile lasate pentru noi si… ceea ce facem noi, fiecare in dreptul nostru. Iar daca ridici putin glasul peste TRADITIA din adunarile in care din varii motive te-ai trezit, apoi sa ai numai putere sa taci si sa nu raspunzi la ce vei auzi.Cu toate ca faptele pe care le vezi ti-ar da dreptate sa confrunti pe vorbitori intrebindu-i cu glas tare : „Cu cit ati vindut mosioara?”
    Pina nu ne vom ocupa STRICT de ceea ce a lasat Domnul Isus porunci pentru noi, pina atunci nu prea avem pozitia de pe care sa vorbim, sau ne facem toti teologi si atunci fiecare are dreptul la intrpretarea proprie a tot ceea ce doreste.
    Apropo, daca noi strigam cit ne tin bojoci la ortodocsi ca sunt traitori de „traditii”, noi evanghelicii ce avem in adunari? Ca stau si ma intreb unde au fost „traditiile ” penticostale mintenas 2000 de ani ( fara o suta)? Sa fiun bine inteles, nu ma refer la scripturile sfinte, fie ele americane sau traduse de Cornilescu, nu, eu ma refer la „traditii” ca avem si noi din belsug. Si cit le mai slefuim pe cele vechi si cit le mai adaugam pe cele noi, oho…!
    Vezi fr Mike, noi aici in ultima vree ne „socializam” , sansa noastra din cind in cind este munca din Craiova si mai ceva maruntisuri colo -colo. Si asta in conditiile in care in fiecare ora ar trebui sa descoperim o „Craiova” si ceva noi pierduti adusi la mintuire.Restul sunt amanunte.
    Fii binecuvintat.

    Apreciază

   7. Parca mai auzisem si despre Wurmbrand si despre Dorz cum le tragea colegilor de celula cate un cap in gura, sau cate un croseu cu cotul in barba. Dupa care aveau o partasie extraordinara cu Domnul la izolare!
    Mai fratilor, dar voi sunteti deviati big-time sau cum se mai spune pe la voi. Rasul curcilor!
    Iar aplaudacul number one al mosului indy, mare moralist, cand e vorba „de mosul lui drag”, mai crect spus de idolul lui drag, nu mai vede nimic, nu mai conteaza nimic!
    M-ati cam convins sa nu mai dau pe aici, cu comentariile voastre imbibate de neputinta, frustrare si nepocainta.
    Ramaneti cu bine! Domnul cu mila!

    Apreciază

    1. Dragul meu A.N.I
     Nu cred ca ai vre-un motiv sa te super pe acest blog, atita timp cit cei ce-l adminisrteaza, sunt atenti la devierile biblice, chiar daca o spunem mai finut, decit pe alte bloguri.
     Te rog sa remarci si comentariul meu, pe aceasta tema.
     God bless you and yours.
     mike

     Apreciază

   8. A.N.I. pot sa te asigur ca intr-adevar sunt un „aplaudac” al MOSULUI MEU DRAG, da, vezi tu, acuma la batrinete am ajuns sa experimentez o dragoste despre care cred ca numai biblia vorbeste.Si mai cred ca face parte din credinta astfel de dragoste.Nu am trait-o niciodata pina acuma, este ceva deosebit.Nu il cunosc personal, nu l-am vazut niciodata pe MOSUL MEU DRAG, dar , as dori sa stii ca il port in rugaciunile mele, doar ca la alt capitol decit pe tine.Si ar trebui sa incerci si tu asa ceva, este din cer.
    Nu vreau sa-mi mai adaug vreun pacat ca am si asa destule,…..,,,,/:::::::::
    –––-//–
    O fi ceva si din asta pentru ca eu citesc ceea ce mi se scrie in dialogul de pe blog, dar ma incearca asa o stare de parere de rau ca am ajuns sa vad inca unul care, in lasitatea cugetului lui sa dea bir cu fugitii. Da, este posibil sa nu ne ridicam la valoarea persoanei tale dar as vrea sa stii ca nici macar nu am incercat ( si cel putin eu nici nu am sa incerc) insa tot atit de adevarat este ca , pentru citeva luni, din 2 apr. pina acuma MOSUL MEU DRAG mi-a lipsit foarte mult. O fi bine, o fi rau sa iubesti sincer prin credinta, nu stiu, dar stiu ca sunt din nou bucuros ca stiu ca MOSUL MEU DRAG a revenit din nou la „viata blogului acestuia”, asa fara de valoare cum il consideri tu. Si pentru aceasta ii multumesc lui Dumnezeu. Multumesc Domnului si pentru tine, pentru „putinul” tau din „valoroasa ta viata” sacrificat pentru noi, Domnul sa-ti rasplateasca osteneala. Oricum eu te sfatuiesc sa mai revi in dialogurile noastre, asa cum poti, noi te intelegem si te iubim, si este biblic sa ne iubim „vrasmasul”, este o stacheta biblica deosebita, dumnezeiasca sa ajungi la ultima treapta de iubire din epistola ap Petru.
    Cit despre mine, te asigur ca cel putin doua lucruri ramin foarte importante pe linga cuvintul bibliei: sfaturile ce le primesc indiferent de la cine ( dar mai ales de la MOSUL MEU DRAG), si rugaciunea pentru pacea Israelului. De unde putem noi stii ce aur incercat este MOSUL MEU DRAG? Uita-te mai cu bagare de seama la trairile lui. Si, un singur lucru iti cer cu respect: nu-mi face idol pe MOSUL MEU DRAG, este un afront adus cugetului meu, stiu ce este un idol, ar fi prea de tot ca dupa ce eu am tot comentat pe acest blog sa cad intr-o asemenea greseala. Nu-i frumos din partea ta sa pui „stampila” asa de usor tocmai pe un frate scump al nostru, ca MOSUL MEU DRAG mai are o sumedenie de frati si surori care il iubesc cu adevarat.
    Incolo as dori sa stii ca , atita timp cit suntem credinciosi lui Dumnezeu, nu suntem fara sansa, toti avem O NADEJDE! Si ma copleseste o amintire de cind eram la tara si mergeam la bunicul la stina de oi. Dupa ujina, dupa mulsul de seara al oilor, se mai pleca cu ele in „porneala” pentru aproximativ doua ore.Atunci ciobanii ma luau cu ei si, curios ca din toate acele imagini imi vine in minte ca turma , care numara vreo 1000 de oi, avea in urma ei aproximativ 20-30 schioape, altele cu riie, altele cu galbeaza, dar si acelea veneau , chiar daca mai greu dar veneau. Si ma gindesc ce lectii bune putem lua din orice lucruri care ne inconjoara.
    Bunul Dumnezeu sa-ti umple inima de pace pina cind ai sa ajungi sa intelegi chiar si orice forma de dragoste.( mai putin cea pacatoasa)
    Fi binecuvintat A.N.I.

    Apreciază

 8. A-ti punctat bine fr.Tristarul fiti binecuvantat de Dumnezeu, iar daca noi tacem pietrele vor vorbii si nu vreau sa imi cada vreo piatra in cap.
  1 Timotei 61-21 . Negresit, evlavia insotita de multumire este un mare castig.AMIN!
  Mandria este opusul evlaviei , pacatul este opusul neprihanirii ,deci daca evlavia aduce un mareeee castig inseamna ca mandria aduce o mareee pierdere.
  Toti care au insotit si urmat mandria ,luxul,modernismul etc.vor fi stersi din cartea vietii si au pierdut dreptul de copil de Dumnezeu cea ce e o mareeeeeee pierdere.
  Din cauza mandriei Biblia azi nu mai este implinita ci rastalmacita dupa placul oamenilor de aceea nu mai este legatura frateasca in adevar caci acolo unde este mandrie este si pacat si de aceea nu se face spalarea picioarelor si cina se i-a in chip fatarnic de ochii lumii si a pastorilor ca e mandria mare ,cum sa isi dea jos divele voastre baptiste si penticostale pantofii cu toc de 1-15 cm sa spele picioarele la cele cu opinci,balerini si le creapa fustele si li se vad formele dorsale ,vai ceeee rusine mare e sa speli picioarele handicapatilor si abolnavilor .
  Vaaai de voi mandriilor ca tot asa Ii va fi rusine si Lui Isus cu toti nepocaitii in cer.
  Jos in iad cu mandrii si mandrele si toti nepocaitii ca a-ti umplut adunarile cu artisti (e)si vedete in loc de pocaiti si pocaite .Le-ati dat bani sa se desfranezee la toti mincinosii diavolului ,acum luati-va pedeapsa ca meritati din plin urgiile Apocalipsei ,ca va-ti desfatat in lux si bani in vacante si distractii pe banii saracilor,vaduvei si orfanilor in loc sa va pocaiti.
  Multe pilde a Domnului nostru Isus Hristos sunt ignorate de adunari,culte,religii etc.Si la multi le e rusine sa urmeze pildele scripturii si urmeaza pildele diavolului care este pentru interes,bani,faima si mandrie.Adunarile au fost invadate de ciori de duhuri necurate si porumbeii cei cu Duhul Sfant stau in odaite ascunse.Porumbeii nu mananca cu ciorile si nu pot znura impreuna .Dumnezeu nu ingaduie asa ceva.Daca in adunare sunt duhuri necurate si stati acolo inseamna ca si voi sunteti ca ei.E clar ca pocaitii sunt ignorati si scosi afara din adunari .
  Nu va inselati Dumnezeu nu sta la un loc cu pacatul, El curata pacatul din om si pune deoparte cu cei curati.Tot ce Dumnezeu a curatat El a pus deoparte . Cand Isus a ales ucenici le-a spus sa lase totul .lumea si banii ca sa Il urmeze si asa au facut ,azi e totul invers au lasat saracia si s-au imbogatit au umblat dupa bani si faima .
  Credeti ca l-ati mintit si pacalit pe Dumnezeu ,nuu ,El stie totul despre inima si intentile unora care se mint pe ei insisi si pe altii naivi ca ei.
  Lumea aceasta e naiva si crede in oricine si orice daca nu are Duhul Sfant .
  Cum a-ti crezut unii ca Tony Palmer a putut face fuziunea dintre crestini si musulmanii ,nicaieri in Biblie nu scrie asa ceva si la omorat Dumnezeu,nimeni nu trece peste voia Domnului,tot asa e si cu Baptistii,Penticostalii care au ignorat pildele Domnului Isus care a zis sa facem ce a facut si El.
  Multi zic ca ei cred Evanghelia dar nepractica si MANDRIA ii omoara sii daca nu implinesc tot ce e scris sunt niste MINCINOSI. ADUNARI INVADATE DE CIORI (duhuri necurate )CARE SE ADUNA LA HOITURI(necredinciosii) .
  Ioan 13:13. Voi Ma numiti „Invatatorul si Domnul” si bine ziceti, caci sunt.
  14. Deci daca Eu, Domnul si Invatatorul vostru, v-am spalat picioarele, si voi sunteti datori sa va spalati picioarele unii altora.
  15. Pentru ca Eu v-am dat o pilda, ca si voi sa faceti cum am facut Eu.
  Amin!
  (Filipeni.4:9)
  Ce ati invatat, ce ati primit si auzit de la mine si ce ati vazut in mine, faceti. Si Dumnezeul pacii va fi cu voi. Amin!
  Cine face diferit de cum a facut Isus ,nu va avea pace cu Dumnezeu in viata vesnica si va fi sters din cartea vietii.Asa ca razbunarea Lui Dumnezeu pentru cei care au ignorat pildele Evangheliaei este dreapta.Pocaiti-va pana nu e prea tarziu si rascumparati vremea pierduta in mandrie si bogatie ca Domnul trece judecand peste intreg pamantul.
  Maranata.Domnul nostru vine in curand , judecand!
  Fiti binecuvantati!

  Apreciază

   1. Adica doua facaturi de obirsie omeneasca . Atita timp cit cei despre care vorbesti nu sunt pomeniti in biblie, cred ca este bine sa-i lasam in seama te-ologilior sa se ologeasca (cred ca este sinonim cu „schilodeasca”) in continuare. Asemenea denumiri si apucaturi sunt …de oriunde dar nu din biblie.Deci pierdere de vreme.
    Adica a vrut sa uneasca pe „tanda” cu „manda” (la cerere se poate explica)
    Fii binecuvintata.

    Apreciază

 9. Daragii mei , ma bucur pentru atentie .Sincer ,ma bucur ca des(z)mortirea se face prin exercitii ; atat spirituale cat si fizice. Mersul pe jos este mult mai benefic decat cel in mertzan capitonat cu piele .Anania i-a cumparat Safirei un inel cu diamant. Doar doua carate -diamant galben ,montat pe o banda in spirala de aur alb .Cel galben e prea demodat ,tziganesc. O splendoare de inel , pe un deget suav ,lung ,aristocratic, cu unghia frumos lacuita . M-am obisnuit cu interogatoriile , cu intrebari directe,mai ales cu cele coltzuroase primte si venite din „sinedru „precum rachetele din Gaza ,direct din partea acuzarii !. Si asta nu ca ar fi fost indreptatiti providential sa’mi intinda plasa cu -gotcha-, dar hai sa treaca de la mosu ‘ ! .Mike ,tu nu esti unul din aia . Te inteleg perfect ,mai ales ca trecutul este cel mai loaial si sincer pedagog al viitorului.Iar cele mai valoaroase examene din viatza noastra ,raman cele la care am cazut !. Imi dai dreptate !. Asa s-a calit otelul , in izolare in Gherla, in notele informative sosite de la Baia Mare si Bucale , in loviturile C.I.-istilor refuzand colaborarea , John Weel – fiu de turnator sadea. In otelariile de la Hunedoara , unde multe dosare stivuite in saci de prelata, au fost duse’n combinat in timpul noptii si incinerate a doua zi de Craciun a anului 1989 .Dupa ce a vazut si mosu’ cum arata cateva dosare „de lingai”, dupa ce m’am minunat , ma las acum sa alunec masochistic si benevol si in urzicile si tagma proleteriatului evanghelic american. Proletariat sarman si scheptic condus ,canalizat si manevrat competitiv si tele- evanghelic -imparateste,de cei ce se’ngradira cu averea si marirea in cercul lor de legi cultice . Vine mosu’ si si’ntreaba asa-ntr’o doara ,ajutat arhiaic doar de batranul si lustruitul lui bumerang IQ: „Cu ce versete preferati sa ma loviti (ziditi ), dragii mosului ? ” . Suna telefonul . Ma rostogolesc spre dreapta si printre genele ingreunate de povara somnului zaresc cadranul luminos al ceasornicului de pe noptiera . Ora 1.30 A.M. Cine oare sa sune la ora asta ??!!.” . Cineva din tara ??!! In nici un caz vre-o veste senina ,aducatoare de voia buna ,mi-am zis eu in gand. Ridic telefonul si precum Ceausescu ,cu voacea gatuita ,in ultimele lui clipe de glorie , zic :
  Alloo !, alloo !.Liniste seaca. Allo ??!! Nici un raspuns . Doar zgomotul usor sssssss, indelungat al celui ce asculta si astepta o reactie de profil mai concludenta, o reactie poate necontrolata ,impulsiva, irascibila din partea mosului . Cinci ,zece , cinsprazece secunde de rivalitate silentioasa.Nimic. Inchid telefonul . revers call *69. Ascult banda ” ne pare rau ,dar numarul de la care ati fost sunat este in afara cupolei noastre de observatie „.In final am aflat numele pesoanei care m-a sunat.Si nu a fost doar odata. . . .
  I love you all !

  Apreciază

 10. Draga Indy
  I-mi place stilul ce-l abordati in comentariile dumneavoastra ,aceasta atitudine directa si fara ocolisuri,care ,sint convins ,deranjaza pe toti Fariseii.Acest mod de infruntare directa a dusmanului ,a inselatorilor si vinzatorilor de frati ,ce au mostenit „gena” tatalui lor ,”sarpele cel vechi”,care inca din Eden ,a reusit sa deformeze constiintele parintilor nostri biologici,si sa semene „saminta raului”reusind sa modifice „creatia perfecta”,..”.dupa chipul Lui Dumnezeu”…,atragind asupra intregii creatii,blestemul „mortii”fizice si spirituale,blestem care,este anulat ,multe milenii mai tirziu,prin JERTFA SFINTA,pe care HRISTOS ISUS a adus-o pe GOLGOTA,prin moartea in trup si invierea in DUH,si tuturor celor ce cred in EL le-A dat dreptul sa se faca asemeni LUI,COPII DE DUMNEZEU,si nu ne cere decit sa-L urmam,insa nu vom putea niciodata face acest lucru fara sa trecem si noi pe la GOLGOTA,apoi sa INVIEM IMPREUNA CU EL,in DUH.Iata cum se face transformarea fapturii din trup pamintesc,in trup ceresc,vesnic ,iata cum vad eu NASTEREA DIN NOU autentica.
  In alta ordine de idei ,poezia „Imparat si proletar”,in care poetul face referire la religie ,citez: …”Religia-i o fraza de dinsii inventata,ca cu a ei putere sa va aplece-n jug”…,Eminescu scoate in evidenta inselatoriile religiilor ce ,sub amenintarea „iadului”(cuvint ce nu se gaseste in Biblie),sperie pe betii oameni („nestiutori si…prosti”),punindu-le tot felul de sarcini grele si istovitoare ,promitindu-le ,ca numai cei ce respecta cu strictete legile lor ,vor putea fi mintuiti ,inducind frica de acest iad,si indepartindu-i de ADEVARATA CUNOSTINTA DE DUMNEZEU.(Osea 4;6). Ador ,si savurez cu placere, pildele prin care MINTUITORUL prezinta ,IMPARATIA CERULUI,si modul de exprimare cu tilc,ce numai cei cu „IQ” elevat si UNS DE ULEIUL DUHULUI ,il pot pricepe .Tistarul ,cred eu ,e si dumnealui un om cu o inima sincera si deschisa ,si tare m-as bucura sa avem o partasie directa impreuna .Daca Domnul va voii,mi se va implini.
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

 11. Tema 4.
  Nu am avut „inghesuiala” de pareri la temele 1, 2 si 3 (nici nu era normal sa ma astept la asa ceva) dar, fiindca sunt pensionar si cu mintea odihnita, iaca inca o tema zic eu nu lipsita de importanta pentru noi, crestinii evanghelici.
  Auzim mereu si mereu ca trebuie sa ne pocaim, auzim mereu si mereu ca Domnul este bun si ca ne iubeste nespus de mult cu o dragoste care intrece orice pricepere.
  Apoi , mai din scripturi, mai din predici aflam ca Dumnezeu este dragoste, aflam ca Dumnezeu este omniprezent (cel putin asa se spune in adunari ca EL este prezent dupa Cuvintul LUI ” unde sunt doi sau trei adunati…”, dar se mai spune ca este si omniscient. Aceasta intelegem tot din biblie si nu cred ca este cineva care ar indrazni si numai in gind sa spuna altfel.
  Ba chiar din biblie citim asa de frumos intrebarea ” Doamne, unde sa ma ascund de tine…” si stiti raspunsurile tot din acele versete.
  Si daca asa stau lucrurile si cred ca toti suntem convinsi ca este REALA omniscienta lui Dumnezeu, atunci … eu Tristarul va invit cu respect sa priviti la pantofii dvs.Cei din picioare pentru unii sau in garderoba pentru altii.De data aceasta ma refer la barbati. Ba chiar la multi, foarte multi care , fiecare cum a putut , s-au asezat in fruntea adunarilor, a uniunilor, a conventiilor, a congreselor, a conferintelor, etc, mintenas ca la lumea lume.
  Si va intreb, OARE NU STIA DUMNEZEU CE MARIME AVETI LA PICIOR DE VA BINECUVINTAT ???? CU PANTOFI MAI MARI DECIT LABA PICIORULUI CU 6-8 INCHI???? Sau v-a indemnat Satana sa-i cumparati ca sa fiti cool!!! Iar voi in loc sa va impotriviti cu tarie,…deh, mai are omul si slabiciuni. Dar chiar si cel care spune ca are botezul cu Duhul Sfint? Pai ce facem, cum vine treaba, ca doar CEL care este in noi este mai MARE !!!!
  Mai ginditi-va pe cine pacaliti, sau de ce este necesara aceasta minciuna sau, mai pe inteles de ce foarte multi in ultimul timp va potriviti chipului veacului acestuia? De ce vreti si chiar faceti concurenta cu cei din lume? Nu stiti ca prietenia cu lumea este vrasmasie cu Dumnezeu? Cit despre povestea cu marimea nasului si a piciorului nici macar nu indraznesc sa amintesc, ar fi chiar prea de tot.Nu am crezut-o nici cind eram in lume.
  Si atunci ce vrem sa demonstram?
  In biblie gasim scris ” ei ma lauda cu buzele dar inima lor este in alta parte” …citi pot spune ca nu este asa?

  Apreciază

  1. Si asa ca sa va mai intristati un pic ,ca mine ,va dau un material care sa va puna pe ganduri.De ce trebuie sa vina Isus din nou ?!! Pentru ca toate lucrurile s-au stricat pana la culme si Dumnezeu nu mai poate vedea uraciunile ce se fac in randul crestinilor nepocaiti si falsi.Acestea sunt roadele denominatinale ,penticostali,baptisti,crestini dupa evanghelie si nu numai.Fii si fiice ai diavolului in loc de sfinti si pocaiti .
   E ceva strigator la cer ,ce se intampla in randul tinerilor de azi si nu numai,DESTRABALARE SI HULA DUHULUI SFANT .
   Dumnezeu ne pedepseste cu razboaie si cu urgii pe buna dreptate , pentru ca cei care trebuiau sa sfinteasca in adunarile si corturile lor sau indracit tot mai mult si au hulit Duhul Sfant l-au interpretat cum ai vrut ei nu cum le-a dat Dumnezeu scris.
   Cine mai poate vorbii de tabere crestine pentru sfintirea tinerilor, cand cei mari le dau cele necesare pentru indracirea lor si se aduna pentru distractie si emotii false ca sa insele si pe cei alesi.
   V-am spus eu ca diavolul conlucratorul cu fariseii fatarnici ,lideri si slujitori fatarnici nu vor trezirea ca isi pierd functia,faima si banii! Cum poate un om care se crede pastor cu Duhul Sfant sa accepte asa ceva in randul tinerilor,fete in pantaloni scurti si taiati si baieti in pantaloni scurti si dezbracati sarind ca dracii ,lumini ca la spectacolele cu dracii lumesti si muzica haotica ,lumeasca si deloc duhovniceasca si sfanta.
   Adunatura de draci nepocaiti .Isus Hristos nu e asa ,El e Sfant in veci .
   DUMNEZEU SA NE FEREASCA DE ASTFEL DE PREDICATORI SI CANTARETI CRESTINI .
   Si voi care vreti sfintire si mantuirea sufletului , IESITI DIN MIJLOCUL LOR CA SA NU FITI LOVITI DE URGIE SI JUDECATA ODATA CU EI.
   Rugati-va pentru ca Dumnezeu sa aiba mila de ei si sa ii pocaiasca in sac si cenusa.
   Fiti binecuvantat!

   Apreciază

 12. …”Du-te acum – zice Domnul – de scrie aceste lucruri inaintea lor pe o tablita,si sapa-le intr’o carte,ca sa ramina pina in ziua de apoi,ca marturie pe vecie si in veci de veci. Scrie ca :”Poporul acesta este un popor razvratit,niste copii mincinosi,niste copii care nu vor sa asculte Legea Domnului,cari zic vazatorilor:”Sa nu vedeti!”si prorocilor: „Sa nu proorociti adevaruri,ci spuneti-ne lucruri magulitoare,proorociti-ne lucruri inchipuite ! Abateti-va din drum,dati-va in laturi de pe carare,lasati-ne in pace cu Sfintul lui Israel !” (Isaia 30:8-11 ).
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

  1. Iosife ,bunul nostru Tata sa-si reverse din plin Dragostea Lui peste tine, sa-ti dea binecuvantarea, puterea , indelunga rabdare si intelepciunea de care ai nevoie pentru a izbandi in lupta cu toti demonii mascati si travestiti in crestini ! . Precum mosu’a izbandit si izbandeste necurmat , te incredintez si pe tine ca vei fi totdeauna triumfator ! .Si pentru izbanda, este necesar sa fi in permanenta constient de existenta vicleniei adversarului .Precum cameleonul, el poate imbraca culori deosebit de atractive si ademenitoare ,imbracand haine ingeresti de lumina. Duhul Sfant in care TREBUE sa te increzi DEPLIN ,necontenit si neconditionat , te va invata ce atitudine sa iei in orisice circumstanta ,in orisice incercare . Vei casiga CU CERTITUDINE TOATE BATALIILE !.Preventiv , toarna din abundenta, zilnic, ulei in Candela Credintei si fi strans , bine incins cu Sabia Adevarului !. Precum fratele nostru de cruce -Tristarul, trebue sa avem o atitudine directa in a infrunta falsitatea si prefactoria sub toate derivatiile ei de manifestare si specula . Ma bucur enorm ca Bunul Meu Tata , prin Harul Lui Divin, vad cum lucreaza necurmat , scoate la lupta adevarati osteni ,ce simt profund cu inima lor daragostea si sacrificiul Mantuitorului nostru !. God bless you !
   sincerely, your brother in Christ !

   Apreciază

   1. Slavit sa fie Domnul,si toata cinstea ,gloria si onoarea sa-I fie aduse doar Lui,pentru Harul deosebit ce si La manifestat fata de mine,caci S-a indurat si Sa plecat si spre mine ,”Iubesc pe Domnul,caci El aude glasul meu,cererile mele.Da,El Si-a plecat urechea spre mine,de aceea-L voi chema toata viata mea.Ma infasurasera legaturile mortii,si m’apucasera sudorile mormintului;eram prada necazului si durerii.Dar am chemat Numele Domnului,si am zis:”Doamne mintueste-mi sufletul”.Domnul este milostiv si drept,si Dumnezeul nostru este plin de indurare.Domnul pazeste pe cei fara rautate:eram nenorocit de tot,Dar El m’a mintuit.”(Psalmul 116;1-6) .Va multumesc din toata inima ,in Numele Lui Hristos Isus ,tuturor celor ce va exprimati ,prin Cuvintul Adevarului ,si pentru Harul ce Dumnezeu Si-L descopera fata de mine ,prin minunata partasie ,cu fratii si surorile in Domnul,reprezentanti ai FAMILIEI CERESTI,cu cei NASCUTI DIN DUMNEZEU,luptatori neinfricati impotriva;”…capeteniilor,impotriva domniilor,impotriva stapinitorilor acestui veac,impotriva duhurilor rautatii cari sint in locurile ceresti.”…(Efeseni 6;12)
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

 13. Eu cred ca e timpul sa spunem raului, rau si binelui ,bine si sa fim solidari cu durerea acestui pastor pentru Romania si el cu noi .E timpul ca adevarul sa fie scos la iveala chiar daca doare sau ii infurie pe draci ,sa vada toti mincinosii ca mai exista sfintenie si pasare in Romania ,ca sunt multi care sufera si se intristeaza ba chiar au plans pentru tot ce vad si aud in randul crestinilor religiosi,penticostali,baptisti crestini dupa evanghelie si altii ,care ar trebuie sa fie sfinti si pocaiti ai Lui Dumnezeu ,nu pocaiti ai diavolului care Il batjocoresc dupa bunul lor plac ,(vorba fr.Coman ).
  Traim vremuri grele caci unii au hulit impotriva Cerului si al Pamantului urmandu-si poftele si placerile lor firesti .ca in 2 Timotei 3 .
  Dumnezeu ne va pedepsii fara mila daca tacem si nu luam atitudine duhovniceasca ,iar daca trebuie ,sa folositi chiar si biciul voi barbati sfinti si credinciosi ,mai ales acum cand El e gata sa vina dupa Mireasa Lui care e in durerile nasterii ,vrea sa nasca copii duhovnicesti dar diavolul cu denominatiunea lui ,sta gata sa ii manance si sa ii trimita in iad,denominatiunile stricate au luat tot ce a fost curat si pur si nevinovati multi tineri si i-au tavalit in noroi ca pe niste porci,pentru interesele lor .
  Apocalipsa 12
  Voi cei care vreti sfintirea si mantuirea sufletelor voastre salvati-va sufletele din mijlocul acestor mincinosi si din acest neam ticalos si hulitor ,sa nu va uniti cu ei .
  ISUS E PE DRUM CU JUDECATA LUI SI VA PEDEPSI ORICE NEASCULTARE SI NECONFORMARE LA CUVANTUL SFANT ,BIBLIA.
  Razboiul exista,cutremure mari exista,calamitati mari exista ,morti sunt ,urgii sunt , dar sfinti nu mai prea sunt ,de aceea nu mai putem face nimic caci toate acestea nu mai pot fi oprite de nimeni ca Dumnezeu nu mai tolereaza pacatul si indiferenta noastra si este o porunca mare, ca trebuie sa ne pocaim sau murim in pacatele noastre.
  Ninive s-a pocait la cuvantul lui Iona si noi ce facem la cuvantul Lui Dumnezeu ?!!Nu avem decat doua solutii.Ori ne pocaim, ori murim!
  Acesta este un ultim mesaj de salvare.POCAINTA TUTUROR OAMENILOR SAU VA VENII SFARSITUL ACESTEI LUMI STRICATE.
  (Apocalipsa .18:4)
  Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: „Iesiti din mijlocul ei, poporul Meu, ca sa nu fiti partasi la pacatele ei si sa nu fiti loviti cu urgiile ei! Amin!
  Aceasta e cea mai mare avertizare a copiilor Lui Dumnezeu ,marele Exod din toate denominatiunile care s-au stricat in aceste vremuri grele.
  Ramaneti doar in Hristos Domnul.
  Eu am auzit acest glas si am ascultat de El si vad cum unele case sunt luate de ape,terenuri si munca distrusa ,case daramate de cutremure si furtuni ,oameni morti si chinuiti strigand dupa ajutor, vad diferenta din jurul locului meu unde nu se rupe nici macar o floare de vant in gradina aud pasarile cum canta neincetat a bucurie si dau slava Domnului ca e liniste si pace pentru ca suntem paziti de bunul Dumnezeu .
  (Apocalipsa .3:10)
  Fiindca ai pazit cuvantul rabdarii Mele, te voi pazi si Eu de ceasul incercarii, care are sa vina peste lumea intreaga ca sa incerce pe locuitorii pamantului.Amin!
  Ascultati de Dumnezeu si veti fi paziti de incercarile care vor venii pe acest pamant ,iubiti-L pe Isus ca merita .
  Ioan 15:9. Cum M-a iubit pe Mine Tatal, asa v-am iubit si Eu pe voi. Ramaneti in dragostea Mea.
  10. Daca paziti poruncile Mele, veti ramane in dragostea Mea, dupa cum si Eu am pazit poruncile Tatalui Meu si raman in dragostea Lui.Amin!
  Dumnezeu ne iubeste si noi trebuie sa ne iubim unii pe altii. Tot ce faceti sa faceti cu dragoste ,chiar si o mustrare ,corectare ,critica ,avertizare etc.sa fie facuta din dragoste ,caci Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ,ci indreptarea lui ca sa se pocaiasca .

  Fiti binecuvantati!

  Apreciază

 14. Mike ,afirmatia ta poate declansa si dezvolta analitic aici la „Family2family „un subiect superlativ , extraordinar de explosiv ,de ziditor ,de valoare si insemnatate primordiala !. Un subiect ce deschide mintea celui setos de Adevar, si-l va ajuta sa escaladeze zilnic treptele ce urca spre desavarsire !!!.Iar ecoul lui va rasuna precum tunetele prevestitoare de furtuna, peste mari si tari, in zeci si zeci de bloguri crestine de limba romana, ,pe toate meridianele lumii !. NU este nici un secret ori vre-o enigma in al duce la indeplinire. Nu necesita nici un efort in afara de sinceritate !.Analizand cu un cuget curat ,cu inima predata in intregime lui Hristos iar fruntea si privirea indreptate sus, spre reduta ADEVARULUI ! .In rasopunsul tau catre A.N.I. ai afirmat : „Nu cred ca ai vre-un motiv sa te super pe acest blog, atita timp cit cei ce-l adminisrteaza, sunt atenti la devierile biblice, chiar daca o spunem mai finut, decit pe alte bloguri.” Printre multiplele lectii de studiu si initiere profesionala ale lui mosu’,una a fost : ” how to detect counterfeid money „. O alta, cu mult mai importanta , mai binecuvantata. aducatoare de succes ,de autentica si palpabila izbanda in viata ,mult mai valoroasa decat aurul curat , este si a fost : ” HOW TO DETECT COUNTERFEID CRISTIANS ” . Pe zarca’n Gherla, cand David Vasile mi l-a descris pe misionarul satanei cu flueratu’ntr-o parte , ce-l tragea de limba cu o delicatete indulcita moldoveneste ,venerandu’l pe Wurmbrand si pe Dorz ,mandibula mi-a cazut pe piept neputincioasa,fara sa primesc vre-un croseu in ea . La eliberarea din Gherla, comandantul inchisrii ,colonelul Trocaru , in usa camerei de liberare ,mi-a sugerat cu multa determinare militara sa urmez exemplul tatalui meu , sa-mi mearga bine in viatza. Sa nu-mi irosesc anii vietii in inchisori. Vedeti ,lui nu am indraznit sa-i dau un cap in gura !.El era doar mesager public ,un exponent al lui satan si a ateismului „omului de tip nou” . Era memru in M.A.N. . dar nu-l predica pe Hristos pentru profit . Ce avea’n gusa si-ncapusa. Any way, God bless you ,and all of yours !.

  p.s. iata aici si trei versete explicative si deosebit de ziditoare , venite direct din gura Mantuitorului : Matei 10 34-39
  ” Sa nu credeti ca am venit s’aduc pacea pe pamant ; n’am venit sa aduc pacea ci sabia .
  Caci am venit sa despart pe fiu de tatal sau ,pe fica de mama-sa ,si pe nora de soacra-sa. Si omul va avea vrasmasi chiar pe cei din casa lui . Cine iubeste pe tata, ori pe mama, mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine. Cine nu-si ia crucea lui, si nu vine dupa Mine, nu este vrednic de Mine . Cine isi va pastra viata , o va pierde ; si cine isi va pierde viata , pentru Mine, o va castiga . ” God bless you A.N.I. to !

  Apreciază

   1. Fr Mike, ce inseamna patratelele cu insemnele chinezesti sau ce o r fi ele? Ca am primit si eu un asemenea „semn” din partea ta si n-am inteles nimic.Sau nu era nimic de inteles?

    E bine ca frati sa se ajute intre ei.Atunci cind intram in fire este asa de frumos ca cineva care este in Duh sa ne puna frina!!
    God bless you and yours.
    mike

    Apreciază

   2. PS. Pentru ca nu mi-am amintit la timp, iaca si un P.S.
    Nastratin este vizitat de un vecin :
    -Nastratin, te rog frumos imprumuta-mi pentru citeva ore magarul tau.
    -Nu pot ca nu este acasa, raspunse Nastratin. In acest timp , se aude ragetul puternic al magarului lui Nastratin.
    -Nastratin, cum spui ca nu este acasa si el rage cu atita putere in grajdul tau?
    -Ei , da.Este acasa , dar asa spun eu cind nu vreau sa ti-l imprumut.
    Tot o forma de „semn conventional” ,nu?

    Apreciază

 15. Lui A.N.I .

  – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
  de Radu Gyr [Radu_Gyr ]

  2008-07-11 | | Înscris în bibliotecă de Dana Banu

  Voi n-aţi fost cu noi în celule
  să ştiţi ce e viaţa de bezne,
  sub ghiare de fiară, cu guri nesătule,
  voi nu ştiti ce-i omul când prinde să urle,
  strivit de cătuşe la glezne.

  Voi n-aţi plâns în palme, fierbinte,
  străpunşi de cuţitul trădării.
  Sub cer fără stele, în drum spre morminte,
  voi n-aţi dus povara durerilor sfinte
  spre slava si binele ţării.

  În cântec cu noi laolaltă
  trecând printre umbre pereţii,
  voi n-aţi cunoscut frumuseţea înaltă
  cum dorul irumpe, cum inima saltă
  gonind dupa harpele vieţii.

  Ce-i munca de braţe plăpânde,
  ce-i jugul, ce-i rânjet de monstru,
  cum scârţâie osul când frigul pătrunde,
  ce-i foamea, ce-i setea, voi n-aveţi de unde
  să spuneţi aproapelui vostru.

  Voi nu ştiţi în crunta-nchisoare
  cum minte speranţa şi visul,
  când uşile grele se-nchid în zăvoare,
  şi-n teama de groaznica lui încleştare
  pe sine se vinde învinsul.

  Aţi stat la ospeţe-ncărcate
  gonind după fast şi orgoliu,
  nici milă de noi şi nici dor, nici dreptate,
  nici candel-aprinsă şi nici libertate,
  doar ghimpii imensului doliu.

  Aşa sunteţi toţi cei ce credeţi
  că pumnul e singura faimă.
  Făţarnici la cuget, pe-alături ne treceţi,
  când noi cu obrajii ca pământul de vineţi,
  gustăm din osânda şi spaimă.

  Când porţile sparge-se-or toate
  şi morţii vor prinde să urle,
  când lanţuri şi ziduri cădea-vor sfărmate,
  voi nu ştiţi ce-nseamnă-nvierea din moarte,
  căci n-aţi fost cu noi în celule.

  . . . si nu sti si nu cunosti ,nu poti impartasi Adevarata Dragoste Paterna , Fortza Dragostei Cristice ce transforma demonizati in slujitori ai Cuvantului !. Nu cunosti ce Traire Revelatoare a Iubirii de Semeni poate avea intemnitatul ce s-a predat in intregime in mana Celui ce este CALEA, ADEVARUL SI VIATA!. Cand in ceas de noapte ,legat de mani si picioare, te gasesti intr’un sac de iuta , aruncat de maini criminale intr-o valtoare. . . . .
  sincerely, Mos ion Roata

  Apreciază

 16. Inspirate versuri,se simt cu adevarat,momentele si sentimentele ,ce le incearca cei ce constientizeaza si sint capabili de a face diferenta intre LIBERTATE si ROBIE,deoarece nu toti percep suferinta la fel ,ba unii, chiar eliberati fiind,nu sint in masura sa supravietuiasca in libertate,nu se pot adapta ,si in unele cazuri ,(nu putine),se grabesc sa reintre in mediul in care sint respectati,tocmai pentru ca ,aici troneaza puterea raului,si acesta se manifesta intr-un mediu adecvat. Aceste versuri ,sint in exclusivitate ,doar pentru cei ce nu cunosc mediul respectiv,si care nu au fost nevoiti sa se hraneasca zi de zi cu „arpacas”,si nu au fost in refuz de hrana ,si tratati mai rau ca animalele,trecuti si pe la camera 13(a nevinovatilor),cu lanturi la picioare si mainile incatusate,insa nu ne motiveaza sa ne „laudam”…Laudat si binecuvintat sa fie DOMNUL,ca am avut de invatat ,si stim sa apreciem altfel VIATA,dupa astfel de „experiente.
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

  1. …, spun si eu asa o impresie.Cred ca la Cruce poate vorbi numai CEL DE PE CRUCE! Se intimpla sa vorbeasca si cei ce tortureaza ,dar subiectele sunt diferite.Cit despre cei ce privesc, adica despre chibitzii de pe margine, acestia trebuie sa indeplineasca doua conditii , unul…. si doi …
   Fii bineccuvintat.

   Apreciază

 17. . . . iar azi , sarmanii proletari „crestinizati”de Mamona , strategic divizati si inhamati in hamuri cultice ,cu zabala’n gura incleiata de spuma, trag ori imping din rasputeri la greoaele care I.A.C. ( Imperiul Afacerilor Crestine ) .
  VOI UMBLA IN LOC LARG, CACI CAUT PORUNCILE TALE – PS.119:45.
  Posted on 30 septembrie 2013 by Cezar Câmpeanu

  Indemnurile Cuvantului lui Dumnezeu sunt pentru noi, in acelasi timp,si porunci. Cine nu vrea sa asculte si sa se supuna Cuvantului sfant, nu poate sa sfarseasca decat prin moarte si pedeapsa (Rom.5:19,12; 6:23; Ef.2:2; 5:6; Col.3:6). Afi in loc larg, inseamna a fi in afara taberelor, in afara oricarei tabere religioase. Si tabara nu inseamna lumea care nu stie despre Hristos, ci lumea care stie despre Hristos, dar nu traieste in ascultare de El. “Tabara” nu inseamna Roma si paganismul ei, ci Ierusalimul cu religia sa si cu revelatiile sale divine. Acolo a fost Isus lepadat de evrei, pentru ca El a osandit indreptatirea lor de sine, fariseismul si formalismul lor. Noi nu suntem chemati sa iesim afara din lumea nereligioasa, ci din lumea religioasa, din tot ce nu este in armonie cu crucea si cu lepadarea de sine. Chemarea afara din tabara (tabere), nu inseamna a iesi dintr-o biserica pentru a ne alipi de o alta, unde, in cele din urma,se va gasi tot spiritul de tabara. Sa iesim afara, la loc larg, pentru a merge la Domnul Isus, pentru a avea o legatura stransa in partasie cu El, pentru a fi facuti in totul asemenea cu Cel care a purtat crucea, asemenea cu Duhul Sau bland, rabdator si plin de dragoste. “Voi umbla in loc larg,caci caut poruncile Tale.” Nimic nu stramtoreaza mai mult pe om, si nimic nu-l inaduse mai puternic, ca intunericul. Intunericul este monstrul care tine sub aripile sale cea mai mare parte din omenire, sugandu-i sangele fericirii, al pacii si al bucuriei. Prima conditie a fericirii omului este largimea, libertatea si lumina. Numai adevarul da adevarata largime si adevarata libertate, pentru ca numai el este lumina. Unde nu-i largime, nu-i adevar, si unde nu-i adevar nu-i Dumnezeu, nu-i fericire, nu-i siguranta. Domnul Isus spunea odinioara iudeilor care crezusera in El: “Daca ramaneti in Cuvantul Meu, sunteti in adevar ucenicii Mei; veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi.” Adevarata libertate o da numai adevarul, cunoasterea lui. El te face liber, frumos si puternic, iti da chipul lui Dumnezeu. In afara adevarului este minciuna, intuneric, tulburare,mizerie si moarte. Fara adevar, omul este un rob neputincios, nefericit si ticalos, tarat incoace si incolo de imprejurari, de oameni,de pofte. Cu cat patrunzi mai in adancul adevarului,cu atat devii mai liber si orizontul ti se largeste. Cu cat orizontul e mai ingust, cu atat nelinistea e mai mare. Crestinul care n-a iesit la loc larg, afara din tabara (tabere),este ca pestele in acvariu, sau ca pasarea in colivie. “Voi umbla in loc larg, caci caut poruncile Tale.” Poruncile lui Dumnezeu sunt adevarul, pentru ca ele sunt Insusi Dumnezeu. Dumnezeu-Adevarul, este una cu Cuvantul Sau, cu poruncile Sale, care lumineaza ochii (Ps.19:9). Cine cauta poruncile lui Dumnezeu, cauta adevarul si cine cauta adevarul si-l iubeste, umbla in loc larg. Toate zidurile despartitoare din lume, si din lumea religioasa, nu sunt din adevar, caci adevarul te elibereaza si de lege si de faradelege, te elibereaza si de duhul de partida, si fiind liber, te poti bucura cu orice copil al lui Dumnezeu. Zidurile despartitoare din crestinism, nefericesc pe oameni, tinandu-i in stare de robi, robi gruparii din care fac parte. Adevarul nu sileste pe nimeni sa ramana sub ascultarea lui. Daca ar face lucrul acesta, nu ar mai fi adevar, ci invatatura unei grupari oarecare. Adevarul se impune in mod natural prin felul sau de a fi, si cine nu-l asculta, ramane in starea de rob. Lumina cheama pe oameni la ea, dar daca nu vin, raman robii intunericului. In intuneric nu poti fi fericit. Domnul Isus a spus despre Sine ca este Adevarul si ca El pentru aceasta a venit in lume, ca sa marturiseasca despre adevar si sa aduca libertatea (Is.61:1; Luca 4:18). Orice om poate fi cu adevarat liber numai in Hristos, pentru ca numai El ridica zidul despartitor al pacatului si al minciunii; numai El imprastie intunericul nestiintei si al mortii; numai El vindeca tot capul bolnav (Is.1:5.18). Numai in Hristos este surpat orice zid de despartire, si dintre Dumnezeu si oameni, dar si orice zid despartitor dintre oameni, cum zice ap.Pavel: “Caci El este pacea noastra, care din doi a facut unul, si a surpat zidul de la mijloc care-i despartea…”(Ef.2:14). Cine-L cauta pe Hristos din toata inima, va ajunge la loc larg. A-L cauta pe El, nu inseamna a cauta una din religiile lumii acesteia. El este deasupra tuturor religiilor. Din orice colt al lumii, din orice stare te-ai afla, omule, striga spre El, Mantuitorul Atotputernic, care te aude, si daca-L strigi cu sinceritate, iti va raspunde. El se va apleca spre tine, te va ridica din groapa in care zaci, iti va pune picioarele pe stanca adevarului, de unde poti vedea intinderea Imparatiei lui Dumnezeu (Deut.34:1), si gura ta va fi umpluta cu o cantare noua (Ps.40:1-3). “In stramtorarea lor, au strigat catre Domnul,si El i-a izbavit…”(Ps.107:6). Esti in stramtorare,omule ? E vina ta ca ramai acolo,si nu iesi la loc larg. Striga catre Domnul, cauta poruncile Lui, cauta sa implinesti Cuvantul Lui si vei fi scos la loc larg. Oricine cauta Cuvantul Lui, nu mai poate ramanea in locul stramt al vreunei tabere, ci va iesi afara din tabara (tabere) la El (Evrei 13:13), chiar daca pentru aceasta va trebui sa sufere ocara Lui. De fapt, acesta-i pretul care se cere. Daca te afli in momente de stramtorare, de orice natura ar fi ele, striga spre Domnul si El te va izbavi, te va scoate la loc larg. Daca alergi numai la oameni, ei te vor afunda si mai mult in stramtorarea in care te afli. Cei izbaviti din stramtorare iti pot fi de folos, caci ei te indreapta numai la Domnul si la Cuvantul Lui. Ori de cate ori nu umbli in loc larg (duhovniceste), inseamna ca nu umbli cu Domnul. El este largimea. David spunea: “Voi umbla in loc larg, caci caut poruncile Tale.” Cine are inima de inteles, sa asculte ce zice Bisericii Duhul, si, “cine citeste, sa inteleaga”(Mat.24:15). Amin. Slavit sa fie Domnul ! (doar o copie a unui articol citit intamplator)

  Apreciază

 18. Incepem sa vedem marginile pamintului cu ajutorul imaginilor daca nu ne face placere sa ascultam porunca Domnului Isus. Si vazind aceste imagini ma intreb daca „cumintenia” si comfortul, casele-castel de rugaciune cu „mai marii lor” sunt binecuvintare sau altceva.
  Bunule Dumnezeu, revarsa-ti mare mila siindurarea ta peste sufletele celor ce cu adevarat te iubesc. Si cu gura si cu inima si cu fapta, iar celor multi de multe feluri iarta-le fariseismul si nu le tine in seama indrazneala de a folosi numele TAU.

  Fiti binecuvintati cu multa dragoste si intelepciune.

  Apreciază

 19. Amin! Amin!
  Asa sa fie ,caci asa este fr.Indy .
  Acesta e adevarul pur care trebuie urmat ,credinta libera urmata si traita intens in afara taberei ,umbland cu Domnul.
  Psalmi 119:45 Voi umbla in loc larg, caci caut poruncile Tale.Amin!
  Cand alegem umblarea cu Dumnezeu trebuie sa INDRAZNIM si sa stim ca credinta nu are ziduri si nici tabere de interes si nu e un loc statator cu apa statuta , credinta e la loc larg si plin de cunoastere ,e plina de izvoare limpezi ,de pasuni verzi ,cu bucate miezoase ,caci Imparatia Lui Dumnezeu este un loc larg ,ea nu este aici sau acolo, ea nu este un loc stramt(o singura doctrina) si nici nu ne tine stramtorati (indoctrinati) ,acolo nu te certi cu frati si surorile pentru scaune si functii sau alte maruntisuri ,credinta si Imparatia cerului e libertate deplina caci ea este in noi .Luca 17:20-21, Efeseni 3
  Psalmii 42:1Cum doreste un cerb izvoarele de apa, asa Te doreste sufletul meu pe Tine, Dumnezeule! Amin!
  Cand umblam cu Dumnezeu in loc larg iesim la lumina ,respiram aer curat si bem ape de izvor limpezi direct de la sursa, din stanca vie, Isus Hristos si din inima noastra tasnesc izvoare spre viata vesnica ,caci umblam numai dupa adevar .
  Toti cei iesiti la loc larg ,nu se mai adapa din ape statute si din faptele intunericului si a inhibitiei ,care opreste si incetineste desavarsirea crestinilor . Cine odata gusta ce bun este Domnul ,nu se mai poate intoarce la a fi subjugat,indoctrinat si tintuit in faptele intunericului ,acela este un om liber umbland cu Dumnezeu ,nu invatand zeci de ani in banci doar despre Dumnezeu si atat .
  E timpul cand cei alesi sa iasa afara din tabere si sa sufere ocara oamenilor ,prigoane,critici dar sa guste din plin ce bun este Domnul si ce sfant E si sa mearga spre desavarsire ,e timpul sa gate cu invataturile incepatoare, sa caute izvoare curate si limpezi pentru o redesteptare si o reformare a caracterului crestin ca sa ajungem impreuna cu toti sfintii la desavarsire ,sa fim toti impreuna plini de plinatatea Lui Dumnezeu ! Cine citeste Biblia sa inteleaga adevarul si sa Il urmeze ,nu sa Il opreasca si sa Il inabuse .Dumnezeu naste izvoare noi si limpezi pentru desavarsirea noastra chiar si in locurile cele mai secetoase si aride, caci El este bun si ne iubeste neconditionat.
  Dumnezeul nostru este Mare ,El este infinit, nu infim cat o denominatiune sau o tabara crestina.El nu este un infim de penticostal sau un mic baptist ,ortodox sau orice alta denominatiune ,El este infinitul ,Atotcuprinzatorul ,Atotstiitorul ,El este nondenominational si descoperitorul nostru in adevar .
  Dar din pacate nu multi inteleg aceasta libertate ,ca sa o urmeze ca sa ajunga la statura de om mare in Hristos si doar experimenteaza si se adapteaza unui singur cult invechit si poate si stricat ,a unui dumnezeu infim.Ca sa ajungi desavarsit trebuie sa ai o continua viziune si relevanta a noului duhovnicesc si trebuie sa ai curajul de a indraznii ,cum Isus ne-a indemnat , caci El a biruit lumea si noi vom putea biruii intunericul si lumea inaintand spre desavarsire .
  Ioan 16:33
  Dumnezeu sa ne ajute, SPRE DESAVARSIRE !

  Fiti binecuvantati!

  Apreciază

 20. Aveti dreptate fr.Tristarul.
  Am cea mai mare admiratie pentru acesti martiri ,ii iubesc pentru ca cu gloantele la cap ,in maltratari ei nu cartesc ,nici copii nu se impotrivesc persecutiei si mor cu tacere pe buzele lor din dragoste pentru Mantuitorul lor !! Acestia mor ca niste porumbei ,curati in suflet si in tacere pentru ca au o nadejde vie .
  Dumnezeu sa ii primeasca in cerul Sau.
  Ce diferenta este intre crestinii adevarati si cei falsi ,IMPOSTORII ,moderni,bogati faimosi care se distreaza in vacante de lux si isi urmeaza poftele lor firesti ,si sunt vesnic nemultumiti si cartitori si nepocaiti de faptele lor.Astia o sa moara ca ciorile crancanind ,unii chiar ca sunt ca niste ciori toata ziua ,crancane ,(marii vorbitori nemultumiti)in loc sa dea slava Domnului ca ganguritul de porumbei.
  Vad atatia impostori care vin in adunari de ani de zile cu marturii false si se plang ca au fost ,ba anandonati,ba batuti de parinti,ba saraci si muritori de foame (si ca ei au fost si sunt milioane de copii )si au umblat la cersit de bani si mila in toate adunarile , ba cu o cantare ,ba cu o poezie ,ba cu o marturie de zeci de ani ,iar acum au ajuns atat de bogati,faimosi si plini de ei ca si-au umplut internetul de poze cum se distreaza prin lume si arata cum sunt intretinuti de biserici cu bani si la unii le dau si fete tinere sa curveasca si ii tin in confort si lux ,acestia sunt impostorii care se dau drept cea ce nu sunt ,cica „slujitorii si cantaretii Domnului”.
  Slijitorii Domnul mor pentru Hristos ,ca acesti martiri ,nu se distreaza cu curvele si curvarii in toate locurile unde slujesc si umbla .
  Sa nu va lasati inselati de diavol ,iubiti crestini !Acum aveti adevarul sub ochii vostrii adevaratii credinciosi mor impuscati si maltratati pentru Hristos ,nu mor lafaindu-se in bani si lux ,in piscine in locuri exotice sau in masini si vile luxoase .
  Impostorii care au cartit si au fost nemultumiti de o viata de suferinta din trecut si in loc sa ierte pe parinti si sa ii ajute in continuare sa devina mai buni ,ei din dorinta de castig si faima ,au sfidat pe Dumnezeu si au tot umblat plangandu-se si cartind prin adunari numai pentru visele lor dracesti si interesele lor proprii si au mintit atat pe crestini si L-au sfidat si pe Dumnezeu .
  Ce s-ar intampla cu ei daca ar fi cu pusca la cap ca acesti tineri ?!!Ar muri ca niste lasi si plangaciosi, cartitori si sfidatori ai Lui Dumnezeu ,ca numa daca le zici sa se pocaiasca ,sa nu mai curvasareasca , sa nu se mai imbogateasca ,sa nu mai minta ,te fac cu ou si cu otet,te injura si te fac ipocrit si prost ,iti sterg comenturile ca sa para ei buni si noi prosti si mai iau inca alte zeci de duhuri necurate ,fani platiti si distrati de ei ,cu care sa te contrazica si sa te spurce pe siteuri.
  Vai de toti cei care cartesc cand sunt corectati si mustrati de crestinii pocaiti sii indeamna la bine ca sa se pocaiasca ,iar ei fac invers ca sa ii enerveze ,devin atat patetici ,caci curvasaresc si se distreaza mai departe si mai tare si rad si isi bat joc de cuvantul Lui Dumnezeu si pocaiti si pun poze ca sa vedem ca ei sunt cineva si au bani si sustinatori o multime de duhuri necurate ca ei .
  Intotdeauna un nepocait mai ia inca alte duhuri necurate cu el ca sa se poata impotrivii adevarului si crestinilor pocaiti ,caci cand se pun zeci de nepocaite si nepocaiti pe un(o) pocait(a) e clar ca ei se scot deasupra,”nevinovati” .
  Din cauza lor se abate mania Lui Dumnezeu peste intreaga lume caci cartesc ,mint ,curvsaresc fara rusine si fara frica de Dumnezeu de ani de zile si batjocoresc cuvantul Lui Dumnezeu .
  Cine nu moare fata de pacat si nu primeste cuvantul Lui Dumnezeu cu Da si Amin,si va cartii , v-a fi osandit .
  Daca unii au fost saraci si acum sunt bogati ca au fost impostori si cartitori si nu au vrut sa ierte trecutul ca sa se pocaiasca ,nu au nici un drept ca sa carteasca,sa injure si sa ii ignore pe cei saraci ,pe cei mai in varsta si pocaiti ,pentru ca le spun adevarul ,veti fi pedepsiti cu osanda vesnica ,pentru ca sunteti niste blestemati de mici si asa ramaneti pe vecie ,(bogatia si faima nu e binecuvantare ,sa mori pentru Hristos e binecuvantare )de aceea a-ti suferit si nu v-ati pocait ,ca nu ati dat crezare si ascultare copiilor Lui Dumnezeu .
  Mai bine mort in Hristos ,decat viu in ,bogatie,faima si minciuna si impostor al diavolului .
  Fiti binecuvantati !

  Apreciază

 21. Pentru ca la Portland e pe baza de mincare si bautura , socotind ca au slujit destul si bine, iaca imagini cu crestini pe care ii preocupa viata dusa cu Isus ,pentru Isus.
  Loc de dat cu piatra. Cine este primul?

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: