PASTORE, TU M-AI TRIMIS IN IAD !!

          Vă prezentăm o scrisoare din partea unui om de afaceri, care a ajuns în IAD, către pastorul lui. Scrisoarea este foarte clară și nu necesită nici o explicație.
                                                                                               Cu respect și dragoste,
                                                                                                                   Mike Olari
            Picture-of-Hell             Dragă Pastore
             Am ajuns la destinația finală. Nu numai că nu am găsit ce mi-ai zis, dar este îngrozitor. Totul în jurul meu este durere și agonie. Pentru început am crezut că este un vis prost, dar imediat am realizat de fapt, că este un adevăr dur și sumbru. Era de fapt IADUL.
            Am început să îmi pun tot felul de întrebări, Cum?, De ce?, și Pentru ce am ajuns aici? Din toate discuțiile și întâlnirile noastre, la tot felul de mese festive, nu mi-ai dat nici cea mai vagă idee că aș putea sfârși aici. Dimpotrivă, după fiecare întâlnire cu tine, mă simțeam tot mai sigur pe situație și eram sigur că o să sfârșesc bine, doar sunt cel mai devotat donator!
            Dar uite, nu numai că n-am sfârșit bine, dar și mult prea repede… Accidentul de care am avut parte și care mi-a curmat viața pământească, a fost unul teribil. Fiind beat, nici nu mi-am dat seama ce fac, dar sunt convins că Dumnezeu, care iubește toți oamenii, uneori trebuie să intervină într-un mod dramatic, pentru a pune capăt nebuniilor noastre și jocului nostru „de-a biserica”. După ce m-am dezmeticit puțin și am realizat că sunt în iad, am început să-mi deapăn toată viața mea, precum bogatul din pilda cu Lazăr… Încetul cu încetul au început să se clarifice lucrurile.
            Este adevărat că tu, de la amvonul bisericii, spuneai exact ce trebuie, dar în desele noastre întâlniri, niciodată nu m-ai făcut să înțeleg că eu nu trăiesc viața mea de creștin cum ar trebui. Stând aici, în chinul insuportabil din văpaia iadului, m-am gândit de ce ai fost atât de tolerant cu mine și viața mea, iar răspunsul nici nu a fost greu să îl dau, pentru că aveai mereu proiecte care costau mulți bani, iar la mine îi găseai întotdeauna. De frică să nu pierzi sponsorizarea de care depindeai atât tu cât și biserica ta, ai preferat să fi foarte finuț cu mine, iar astfel m-ai lăsat să merg spre iad.
            Îmi amintesc cum a început prietenia noastră și cum a decurs, până ce în cele din urmă, iată finalul ei trist și îngrozitor.  Era aniversarea voastră. Împreună cu soția am decis să vă facem un cadou, un bilet într-o stațiune frumoasă, unde să vă puteți relaxa și să vă refaceți. Ai fost foarte recunoscător și începând din acel moment, familiile noastre au stabilit o relație apropiată. A urmat momentul în care a trebuit să construim o nouă clădire. Am fost primul care, cu toată inima, am donat cei mai mulți bani pentru această construcție. Desigur că la finalul construcției, ai simțit nevoia să mă răsplătești și m-ai cooptat în comitetul bisericii. Este adevărat că pentru început, doar în comitetul administrativ. Următorul pas a venit de la sine. Eu aveam mai mulți prieteni (oameni cu bani) care eu i-am propus pentru comitet. Bineînțeles că nu ai putut să mă refuzi, fiindcă atât eu cât și ei, am pus cei mai mulți bani la construcția bisericii. Astfel a fost format comitetul administrativ. A fost numai o chestiune de timp, până ce comitetul spiritual al bisericii, n-a mai avut nici un stock-footage-laughing-businessman-giving-thumbs-up-with-colleagues-around-in-a-meeting-roomcuvânt de spus, fiindcă noi, cei care am sponsorizat cu cei mai mulți bani această lucrare, aveam totdeauna ultimul cuvânt. De acum noi conduceam, fiindcă noi am dat banii. Din păcate, banii vorbesc în cele mai multe biserici…
             Și uite așa, biserica a luat o nouă direcție, fiind condusă după principiile firești, nu după Cuvântul Biblic.
      Îmi amintesc cum noi cei din comitetul administrativ îți spuneam, pe cine să pui la predică și pe cine nu… Cei ce doreau să predice mai des, trebuiau să fie în relații bune cu noi, iar pentru asta ei trebuiau să evite subiectele care ne-ar fi condamnat, pe noi cei cu bani. De multe ori, tu știai că banii noștri nu erau tocmai curați, dar deja erai așa de dependent de ei că nu-ți mai permiteai să ne corectezi. Apoi au început alte compromisuri, pe care le-ai făcut, tot pentru a nu-ți pierde sponsorii. Îți aduci aminte când copilul unuia dintre cei din grupul nostru a divorțat? A trebuit să îl scoți basma curată, cu toate că ai știut că el era vinovat. Apoi îți amintești când ți-am spus că am avut o aventură extraconjugală, cum m-ai asigurat că Dumnezeu în dragostea Lui mă iartă (și ai adus în discuție cazul lui David) și totul a rămas între noi doi. După acea întâlnire, nu numai că s-a mai repetat acel lucru, dar conștiința mea era acum foarte liniștită…mi-am zis: Doar păstorul știe Biblia mai bine ca mine și este ok ce-am făcut. Doar și Dumnezeu vede cât de mulți bani am dat la biserică!
               Apoi mi-a venit în minte momentul când aveai mare nevoie de bani pentru extinderea clădirii, iar eu la acea întâlnire ți-am mărturisit că sunt pe punctul de a divorța, lucru care s-a și întâmplat. Bineînțeles că eu am fost foarte generos cu tine și în acel moment, iar soția mea a plătit singură prețul divorțului, fiindcă ea l-a cerut. Ei bine, ea l-a cerut, fiindcă eu aveam aventurile mele amoroase în afara căsniciei, iar tu știai adevărul…dar nu m-ai acuzat prea tare fiindcă aveai nevoie de donațiile mele… Toate astea și multe altele m-au dus pe mine în iad…
               Ce crezi că se va întâmpla cu tine, dacă vei continua cu compromisurile acestea? Am întâlnit aici multe persoane pe care le-am cunoscut, din multe biserici, dar mai trist este faptul că sunt aici cu noi păstori, care așa ca tine au făcut tot felul de compromisuri, pentru a arăta bine pe dinafară, dar înauntru este teribil. Pastore, iadul există și este teribil, Biblia este adevărată și trebuie trăită. Venirea lui Isus este mai aproape ca oricând. Sper ca această scrisoare să te pună serios pe gânduri, nu numai pe tine ci pe toți pastorii și oamenii de afaceri, care se joacă de-a pocăința și cred că dacă au bani, pot să-și permită orice. Chiar în momentul în care începusem să mă împac cu gândul că-mi merit soarta din plin, ceva extraordinar s-a întâmplat. M-am trezit din coma profundă în care eram și am început să strig către Dumnezeu și să-I implor mila. El a fost bun și mi-a acordat încă o șansă. Bineînțeles, că primul lucru pe care o să îl fac, imediat ce mă pun pe picioare, o să-mi rezolv problema mea cu Dumnezeu.  Dar tu Pastore, ce vei face?
    George A.

22 de gânduri despre „PASTORE, TU M-AI TRIMIS IN IAD !!

 1. In anul 1989 (in statul Pensylvania) in urma unui accident grav de masina, am avut o moarte clinica, si am iesit pentru o perioada scurta de timp, afara din corpul acesta fizic. .
  Dintr-o data m-am trezit la o mare inaltime de unde priveam foarte calm si dezinteresat, spre locul accidentului.
  Vedeam totul foarte clar desi oamenii de la aceea inaltime, pareau a fi doar de 2-3 cm iar masinile pareau cat un sfert de cutie de chibrituri.
  Am vazut salvarea venind si oprind langa masina noastra, am vazut masina pompierilor si masina politiei venind cu sirenele pornite si cu lumini multicolore….
  Dupa cam un minut, m-am trezit brusc inapoi in trup….
  Aveam cosul pieptului spart si cateva coaste rupte….
  Nu puteam respire…
  Durerea era ingrozitoare…
  Am fost dus cu salvarea imediat la spital , unde am stat 5 zile in intensive care.
  Dar….atunci, in urma acelui accident m-am intors inapoi in trup.
  Probabil ca data viitoare, nu ma voi mai intoarce.
  Atunci in anul 1989 mi-am dat seama ca mantuirea nu este o joaca.

  ioan basa rob si preot al lui Isus Hristos
  http://basaioan.wordpress.com/2014/07/22/statutul-bisericii-apostolice-penticostale/
  http://dorinpele.wordpress.com/2014/07/22/biserica-muntele-sionului-din-scottsdale-arizona-o-model-diferit-de-conducere/)

  Apreciază

  1. Fr Basa, desi am ramas fara raspuns de la tine la intrebarile mele, totusi zic, vazind materialul expus de tine cu referire la Biserica (???) Sionului ( parca Domnul Isus ar avea 1001 biserici si asta ar fi 978 ) deci referitor la aceasta forma de inchinare adoptata, eu spun cu glas tare ca, desi nu este 100% adevar biblic, totusi este un inceput de TREZIRE .
   Deci fiind parerea si simtul meu, lucrurile pot fi subiective, dar, oricum sunt mult mai mult decit ametelile de denominatii cu care crestinii sunt organizati in bande de sustinere a „dirigintilor de santiere” , a „constructorilor vajnici” ce cu rost sau fara rost s-au inscris in competitia socialista de a construi si a construi si a construi… pentru ca altceva oricum nu sunt in stare sa faca. Sau asa rezulta din ceea ce vedem.
   este mult mai usor a insaila doua scinduri si a desena pe ele o cruce ( si ma gindesc la bietii apostoli ce cruci au carat ei prin lume si au invatat pe urmasi sa faca la fel ?) apoi sa faca paispe invitatii la alti mahari diriginti de santier si sa se lafaie la o „masa de dragoste” sa se faleasca disimulta , cica cu modestie, ca nun ei, ca Domnul… eu zic ca nici nu-ti trebuie mai mare rusine, daca o mai au… dar de Dumnezeu nu se mai tem si de oameni nu le mai este rusine. Pentru ca , cum as putea spune altfel, cind su efort deosebit am mers si eu sa vad „minunea de la Maglavid (Happy Valey) si intrind unde intra si regele pe jos, vazind grosimea granitului de pe pereti nici nu am mai avut nevoie…si iesind afara, afara din cladire, abia atunci mi-am dat seama ce mare trebuie sa fie Domnul Isus pentru ei: au facut 6 usi de 8 x 12 , …asta da, acum poate veni ca are pe unde sa intre. Ceea ce descriu este in America nu in Africa, sa fi linistit.Este in orasul tau, poti vedea daca nu ai vazut, tu nu o sa cheltui ca mine si nu o sa ai remuscari. Te faci turist pentru un ceas, si nu vei pierde timpul, abia asa vei vedea cit de piuerduti si de rataciti suntem. Traiasca Uniunea celor uniti… uniti pentru ce? Pentru ce in afara de a sustine santierele nesimtite costind milioane de deollari, in conditiile in care un PROFESOR UNIVERSITAR CRESTIN din Kerala-India, are 25 !!!! de dolari salarul lunar, si cresc si formeaza evanghelisti, adica ucenici dedicat slujirii gata oricind sa se jertfeasca cu viata lor pentru Domnul Isus. Si rusinea nu se termina aici….daca vei imparti milioanele la …25 !
   In aceste conditii fr Basa, ceea ce voi incercati, intr-adevar este repunerea in drepturi a INVATATURII APOSTOLICE atit de mult invocata si atit de mult terfelita de toti politrucii evanghelici ( in primul rind). Mare si frumos lucru si ma gindesc ca urmati indemnul Domnului Isus ” indrazniti ca si EU am indraznit si am biruit…”!
   Nadajduiesc la o zi in care Dumnezeu va ingadui sa ma faca partas unei asemenea adunari a crestinilor sinceri si dedicati integral slujirii Domnului Isus dupa invatatura apostolica, crestinicu o TOTALA lepadare de sine…
   Bunul Dumnezeu sa va dea biruinta in toate lucrurile care sunt dupa voia LUI.

   Apreciază

 2. gresit…
  iadul inca nu este populat…
  Satana, domnul iadului, e inca liber (in vazduh)
  primii care vor popula iadul vor fi Anticristul si Proorocul mincinos, care vor fi aruncati de vi acolo (cf Apocalipsa 19)…apoiSatan dupa mia de ani si razvratirea finala..apoi toti oamenii nemantuiti dupa Marea Judecata de la Marele Tron!

  Apreciază

  1. eventual a fost o viziune a ceea ce va fi (dar inca nu este)… insa nimeni nu poate ajunge in iad si sa se intoarca de acolo…decat doar daca e o viziune… insa trebuie mare grija…
   de ex, de cativa anisori circula o carte in Romania, tradusa din engleza (si acum s-a facut si film la Hollywood) scrisa de un baietel (sau de tatal lui in urma marturiei baietelului), care CICA ar fi ajuns in iad si s-a intors de acolo si a povestit ce a vazut!
   grija mare la basmele babesti!

   Apreciază

  2. Ce crezi tu ca este iadul ?
   In Biblie sunt prezentate doua nivele diferite ale pedepsei vesnice.
   1.) Locuinta Mortilor (locul in care a mers bogatul din Luc.16:24)
   2.) Iazul de foc si de pucioasa.(Apoc.20:14)
   Care crezi tu ca ar fi iadul ?

   Apreciază

 3. Fratii meim in Domnul Isus, ca voua ma adresez de aceasta data. Deci cu cei macar ca isi spun frati…cu ei nu se potriveste acest dialog, si la final imi veti da dreptate.
  de data aceasta , chiar cind scriu, scriuu cu voce „tare” ca un penticostal care in disperare isi da drumul la voce incit ceilalti sunt nevoiti ori sa-sim astupe urechile ori sa iasa afara din locul de rugaciune.Deci cam asa de tare strig eu in aceste rinduri scrise.
  Pai cum sa nu strig, cind noi SUNTEM COPII DE DUMNEZEU, SUNTEM MINTUITI, SUNTEM FRATI CU DOMNUL ISUS, SLUJIM UNUI DUMNEZEU VIU, BENEFICIEM SI NA BUCURAM DE TOATE BINECVUVINTARILE SI BINEFACERILE LUI SI NU UITAM SA MARTURISIM NICI UNA DINTRE ELE, SI …inca un milion de adjective frumoase la adresa lui Dumnezeu si a relatiei noastre cu EL, cu TATA NOSTRU.
  Si atunci, ce treaba mai avem noi cu iadul? Pe cine si de ce mai intereseaza si pierde vremea cu asemenea lucruri care NU SUNT PENTRU COPII LUI DUMNEZEU?
  Care este NADEJDEA unor asemenea persoane care una spun si alta sau la alta se gindesc?
  Fratilor, cred ca ar fi vremea sa ne hotarim cu cine mergem pe cale, pe cine slujim, cum slujim , cit slujim, care ne este TINTA CREDINTEI NOASTRE?
  Daca pentru „lacomie” spune biblia ca nici macar sa nu fie pomenita intre noi, si este un lucru firesc, o ispita, o practica pentru altii… cu atit mai mult ce avem noi de impartit si de lamurit cu privire la iad? Pai nu traim noi in Hristos si Hristos traieste in noi? Atunci cum este posibil sa murdarim atit de neghib templul Duhului Sfint , trupul si madularele Bisericii Domnului Isus? Vedeti voi de ce confuzii mari se poate beneficia daca maharii cultelor nu se invrednicesc sa lamureasca o data si sa nu se mai rosteasca cuvintul BISERICA decit cu teama sfinta si evlavie? Vedeti daca se permite a se confunda ceva sfint cu ceva luat ca de apucat?
  Si aceasta face parte din trezire. Trezitiva fratilor pina nu pierdem rodul slujirii noastre, pina nu vom ajunge la „poarta” laudindu-ne ca am scos draci, ca am hranit flaminzi, ca am imbracat dezbracatii, ca am dat paharul cu apa celui insetat si… sa auzim „plecati ca nu va cunosc!!!!”
  Asta ar fi cel mai TRIST !
  Pace sfinta si intelepciune de sus de la Domnul si Mintuitorul nostru Isus.

  Apreciază

  1. Tristare
   Tu de mult timp aduci pe acest blog starea jalnica a bisericilor,iar acum cind se comfirma, tu esti cel ce te miri asa de tare?
   Oricum speram sa nu avem prea multe situatii similare, in bisericii.
   God bless you all.
   mike

   Apreciază

   1. Fr Mike, nu stiu ce s-a intimplat de mi-a scapat acest dialog, dar niciodata nu-i prea tirziu.
    Este o mica stare de confuzie.Eu nu ma pronunt la „starea bisericii” in comentariul meu. Eu ma pronunt legat de PREOCUPAREA credinciosilor care, minati de nu stiu ce necunoastere fac steag din lucrurile ce nu ne privesc.
    E mare harmalaie cu ” daca vine Domnul la noapte ce te faci?” asta in conditiile in care Domnul Isus ne spune raspicat „timpul si soroacele le-a pastrat Tatal …” apoi , asa cum am spus, COPII DE DUMNEZEU vorbesc despre iad. Ce interese si ce treaba au copii de Dumnezeu cu iadul? Unde este siguranta mintuirii? Unde este calauzirea Duhului Sfint care este in copii de Dumnezeu? Dar, multumesc Domnului ca am depasit aceste „imagini” propagandistice amvonale, creatoare de confuzii si in minte si in purtarea prin viata de crestin. Si aceste stari de lucruri fac parte din panoplia „ajutoarelor” ce ne indica starea de fariseism sau fariseiala din viata unora.Si ma rog bunului Dumnezeu ca nu cumva dupa ce am rostit aceste cuvinte sa fiu si eu un calcator a acestora.
    Eu in aceste comentarii de fapt imi continui STRIGARILE impotriva celor ce rastalmacesc biblia sau, cauta sa creeze stari emotionale din care ei sa-si poata trage „seva” sau macar un wow !
    Ma bucuram daca macar veneai si tu cu o accentuare a greselii in folosirea cuvintului „biserica” atunci cind vorbim de adunare si, mai este un caz generalizat cu ” osana”, cuvint ce este atribuit ca nume Domnului Isus, cuvint gasit scris cu „O” si si mai urit aspectul atunci cind in cintari este scris si pronuntat OSEANA !
    Fii binecuvintat.

    Apreciază

 4. Our fake cristians pastors are sociopats and narcissists . Without conscience, they are only psychological manipulators, strictly for profit ,incapable of feeling guilt !.
  THEY CAN’T HANDLE THE TRUTH !
  sincerely, Walden

  Apreciază

  1. Prietene !
   Nu poti sa-i introduci pe toti pastorii in aceeasi oala….
   Dumnezeu are multi pastori sau prooroci, care nu si-au manjit mainile cu hotii
   si nu si-au intinat inimile cu excrocherii.
   Domnul cunoaste pe cei care-i apartin Lui.

   Apreciază

   1. Ioane draga , tu n-ai vazut ca emfaza’i colea,inclusiv pe intelesul si la indemana celor mai incetisori in gandire ,ce umbla cu capu’n oala : nu toti , cei „fake ” -falsi -, omule !
    Citeste la Ioan 10:11, 12,13, yours, -Walden Prietenosul-

    Apreciază

 5. Domnul cunoaste pe cei care sint ai Lui si este scris;”..7. Cel ce va birui va mosteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, si el va fi fiul Meu.
  8. Dar, cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua.”
  Asadar sa meditam bine asupra celor scrise si sa intelegem ca ;”…27. Nimic intinat nu va intra in ea(In Imparatie), nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna; ci numai cei scrisi in Cartea Vietii Mielului.”
  Cat despre subiect sint multe de discutat si multi „pastori ” doresc prin eroarea lor umana si egosimul firesc sa ne trimita departe de Imparatia Tatalui ceresc.
  Unii inca nu doresc sa inteleaga chiar daca chiar si cei tineri astfel se adreseaza;
  http://tineriromaniamericani.wordpress.com/2014/05/08/pastorii-dolarii-meluseii-pierduti-si-fecioarele-adormite/
  Noi nu dorim sa ne trezim in fata realitatii si nici nu dorim sa avem curaj de a explica adevarul concretizat si astfel cei cu interese firesti si egoiste ,profita de slabiciunea noastra si a celor tineri crezind ca nimeni nu le mai sta in cale dupa ce au ajuns la putere .Si uite asa incet ,incet starea Bisericilor ajung la starea celor 7 Biserici descrise in cartea apocalipsei si multimile ajung dupa cum erau pe timpul Domnului Isus ,fara putere de a intelege mesajul divin si nici invatatura Domnului Isus Hristos.Azi trebuie sa fim foarte atenti fiindca Satana este aruncat pe pamint si isi face din plin lucrarea dupa cum si ap.Pavel explica prin cuvintele scrise in epistola sa catre cei din Corint;
  „….13. Oamenii acestia sunt niste apostoli mincinosi, niste lucratori inselatori, care se prefac in apostoli ai lui Hristos.
  14. Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina.
  15. Nu este mare lucru, dar, daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor.”
  Avem curajul si puterea sa intelegem mesajul si faptele celora care doresc doar sa ne robeasca pentru confortul lor doar prin puterea carismei si a gesticulatiilor de la anvoane?
  Greu de raspuns si inteleg ca este si mai greu sa se discute de cei care sint inca la anvoane cu mare putere de influienta …dar adevarul este ca daca avem „FRICA” si nu ne luptam pentru intregirea „BISERICII’ Domnului Isus avem parte de ceea ce este scris in versetul 8 din cartea apocalipsei capitolul 21 .
  Pentru „ADEVAR’ ‘ Domnul Isus si ucenicii au suferit si noi azi ajungem la fel sa suferim si tragedia este ca daca dam inapoi acesti „pastori firesti si interesati de confortul vietii lor ” ne trimit unde nu trebuie si trebuie sa intelegem si consecintele .Asadar nu trebuie sa cedam si ceea ce credem ca se pierde,trebuie recuperat fiindca este scris;” „Iata ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios si adevarat, Inceputul zidirii lui Dumnezeu:
  15. „Stiu faptele tale: ca nu esti nici rece, nici in clocot. O, daca ai fi rece sau in clocot!
  16. Dar, fiindca esti caldicel, nici rece, nici in clocot, am sa te vars din gura Mea.
  17. Pentru ca zici: „Sunt bogat, m-am imbogatit, si nu duc lipsa de nimic”, si nu stii ca esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol,
  18. te sfatuiesc sa cumperi de la Mine aur curatat prin foc, ca sa te imbogatesti; si haine albe, ca sa te imbraci cu ele si sa nu ti se vada rusinea goliciunii tale; si doctorie pentru ochi, ca sa-ti ungi ochii si sa vezi.
  19. Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc. Fii plin de ravna, dar, si pocaieste-te!
  20. Iata Eu stau la usa si bat. Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa, voi intra la el, voi cina cu el, si el cu Mine.
  21. Celui ce va birui ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie, dupa cum si Eu am biruit si am sezut cu Tatal Meu pe scaunul Lui de domnie.”
  22. Cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul.”
  mesajul este unic si neschimbat ,dar trebuie inteles si in viata de zi cu zi trait si implinit!!

  Apreciază

 6. Vă prezentăm o scrisoare din partea unui om de afaceri, care a ajuns în IAD, către pastorul lui. Scrisoarea este foarte clară și nu necesită nici o explicație.
  Cu respect și dragoste,
  Mike Olari
  Iata un subiect diplomatic, lipsit de atacul la persoana Stapanului acestei Lumi !. Draga Mike, oare nu era just si „indreptatit crestineste”, in IAD sa ajunga pastorul si nicidecum afceristul folosit si pacalit, dus in eroare de slujitorul lui Satan ??!!. Deci scrisoarea duce pe cititor in magura confuziei ,nu este „foarte clara” cum afirmi in introducerea ta .Ea (scrisoarea) necesita o profunda analiza spiritual-psihologica, de pura simtire si daruire crestina !. Terestru si materialiceste vorbind , cenzura daca o aplici si o folosesti cu rigurozitate „frateasca” si de data asta, ea (cenzura) ramane doar o forma de capitulare in fatza dialogului analitic ,o neputincioasa forma de eschivare temporara !
  p.s.Scrioarea este finalizata cu intrebarea setoasa de raspuns: ” Dar tu Pastore, ce vei face? ” Let’s debate ! sincerely, Walden

  Apreciază

  1. Deci nu suntem confruntati cu o pilda de instruire pedagogica de program si revista misionara,ori cu vre’o fictiune educativa julvernistic-imaginara ,ci cu un autentic facto !.Cu personaje reale, palmuibile, demne de analizat si confruntat atat la rece cat si la cald !. Cunosc vre’o doi „george a. ” ce au fost luati usurel si pe nesimtite cu presul „fratietatii”, cu zambete pline de afectiune , cu imbratisari cordiale ,mai ales in public acordate de „first lady ‘s” a bisericilor in cauza ! . Au fost folositi masochistic,avansati eliptic pe pozitii administrative de comitet,cap de lista publicitara , pe pozitii de piloni grosi de sprijin material si financiar .Sarmani pioni de sacrificiu si atac , de sprijin si succes „ego-pastoral ” ,pe tabla de sah a copetitiei americane I.A.C.!. Pacaliti ai Sistemului Evanghelic Corupt , folositi cu eficacitate la edificarea Cultului Egoismului Personalitatii Pastorale , proprietarii ai maestoaselor si sclipitoarelor „Palate Evanghelice Americane” !. – Indy –

   Apreciază

   1. Mosule, eu nu prea inteleg dar vad ca dai importanta la aceste glume crestine despre ceva ce doar cunoastem ca va fi! Si acesta este un motiv serios pentru care pastorul Iacob Coman le spune „gura mincinosilor si urechile surzilor”., pentru ca mint…pe fata.
    Uite, legat de acest subiect care are ca „predicat” ce face sau ce va face pastorul, , dupa distractia cu „calatoria” julvernistica a bisnitzarului ( ca oamenii de afaceri pot fi si pocaiti, nascuti din nou, deci nici o legatura cu …calatoria) deci dupa toate acestea , eu, TRISTARUL , te rog frumos sa analizezi si sa incropim un grup , care , prin efort propriu si cu ajutorul Domnului sa propunem maharilor evanghelici fie ei de ce nationalitate or fi, o LEGE A ILICITULUI , a „castelanilor” mai ales! Ca daca sunt curati si onesti, se vor supune unei asemenea cerneri, dar daca au si ei ceva pacatzele acolo…ehe, …Si pe fr Croitoru Vasilica l-au facut cu ou si cu otet, macar ca este frate .Si mai ales a dovedit cu inscrisuri originale ceea ce a afirmat despra „vinzatorii” de crestini si adunarile lor.
    Vezi tu Mosule de ce Dumnezeul Africii n-are treaba cu iadul? Pentru ca acolo nu are bishnitzari, acolo are saraci, are flaminzi si goi , are…are…si mai nou, au aparut si cei ce verifica credinta, si o fac , nu glumesc….Doamne ai mila de fratii nostrii!
    Iti spuneam eu ca toate sunt posibile in acest sens pentru ca nu mai este cine sa intrebe : „cu cit ati vindut mosioara?”
    Pace sfinta si bucurii ceresti Mosule. Si pazeste cit mai mult „intrarile inimii”.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: