IOSIF TON RASPUNDE ACUZATIILOR ADUSE DE CATRE DANIEL BRANZEI

Săptămâna aceasta înca de la început, am sezizat pe bloguri și pe Facebook mai multe articole (negative), scrise la adresa fratelui pastor Iosif Ton. Mirarea mi-a fost mare, datorită faptului că au fost scrise chiar de către cel care l-a stimat multa vreme, ba chiar pretinde că fratele Iosif Ton i-ar fi fost și mentor. Ce poate motiva pe cineva să ducă o campanie de discreditare, împotriva unuia pe care l-a iubit și stimat? Biblia ne învață să-i iubim chiar și pe dușmani, și cu atât mai mult pe cei care poate ne-au fost de un real ajutor, la un moment dat in viață.

Faptul că uneori nu-i mai înțelegem pe unii de lânga noi, nu înseamnă neapărat că este ceva rău cu ei, ci dimpotrivă, poate că ei ne-au depășit cu mult în cele spirituale și ar trebui mai bine sa discutăm cu ei, poate ne vor putea ajuta și să înțelegem cărui fapt se datorează diferențele de opinii care au apărut și tind să ne despartă, și nu în ultimul rând, înțelegerea acestor schimbări de gândire poate ne-ar ajuta și pe noi să evoluăm spiritual, să ne maturizăm, să creștem în credință.

Datorita faptului că provocările fratelui Brânzei au fost facute în spațiul public (macar că noi știm că biblic este să discutăm mai întâi personal cu cel în cauză), am găsit de cuviință, să-l provoc și el pe fratele Ton, să răspundă la aceste acuzații, tot public, pentru cititorii blogului nostru și nu numai.

Mai jos, vă redăm răspunsul fratelui Ton. Puteți vedea chiar și din răspunsul dumnealui, felul matur în care știe să abordeze o problemă cu un accentuat potențial conflictual.

Cred că acuzatorii și admiratorii deopotrivă, au ce învăța din acest scurt răspuns. Mai jos puteti citi articolul intitulat “Despre minuni și vindecări prin credință”, care poate fi interpretat ca o bună replică la acuzațiile aduse de către Pastorul Brânzei.

Domnul să ne dea dragostea Sa tuturora.

Mike Olari.

IosifTon

Draga Mike,
Eu nu raspund la atacuri la persoana.
 Pentru cei interesati, am scris un articol despre​ minuni si vindecari prin credinta.
Cat priveste acuzatiile care mi se aduc mie personal si familiei mele, ne rugam ca Domnul sa-l ierte si sa-l binecuvinteze.
Sper ca-mi vei publica articolul,
Cu drag,
Iosif Ton

<<<<<<<         >>>>>>>

Despre minuni și vindecări prin credință

Minunile în general și vindecările miraculoase în special aprind mereu spiritele. Noi nu vom intra în luptă cu nimeni pe aceste teme, ci ne limităm la a ne expune propria credință.

Să începem cu puțină istorie. În anul 1748, filosoful scoțian David Hume a publicat un tratat despre gândirea umană. Capitolul 10 se întitula ”Despre minuni”. Mai târziu l-a publicat ca o carte de sine stătătoare și cartea aceasta a avut un impact extraordinar asupra gândirii din acea vreme.

Teza fundamentală a lui David Hume era că lumea funcționează pe bază de legi fixe, care nu pot fi încălcate de nimeni. Minunile ar fi o încălcare a acestor legi, lucru imposibil. Dar, spune Hume mai departe, fapt este că nimeni în zilele noastre nu poate spune că ar fi văzut întâmplându-se vreo minune, pentru simplul motiv că minuni nu se întâmplă.

Fiindcă descoperirea legilor pe baza cărora funcționează lumea era un lucru de dată recentă și fiindcă aceste legi erau parte esențială a gândirii ”științifice”, lumea cultivată nu mai îndrăznea să contrazică ce a decretat David Hume.

Curentul acesta s-a răspândit și în lumea teologică și, drept urmare, un număr de teologi de seamă, în special din Germania, au început să afirme în școlile lor teologice că dacă minuni nu se întâmplă astăzi, cu siguranță nu s-au întâmplat niciodată și deci nu s-au întâmplat nici în vremurile biblice. Ei au emis teoria că minunile relatate în Biblie s-au format prin îndelungată transmisie orală înainte de a fi fost așternute în scris. Așa a apărut ceea ce se numește teologia liberală care nega minunile și profețiile scrise în Biblie.

Impactul teologiei liberale asupra studenților, apoi a pastorilor și a bisericilor a fost enorm. Friedrich Nietzche, fiu de pastor și el însuși student la teologie, care și-a pierdut credința în urma audierii profesorilor liberali, este poate cel mai șocant exemplu al impactului profesorilor care negau miraculosul din Biblie.

Mai târziu, în special în secolul al XX-lea, a apărut teologia evanghelică de nivel academic egal cu al teologiei liberale. Un mare număr de teologi evanghelici au început să argumenteze că se poate dovedi că relatările din Biblie au fost scrise deautori contemporani cu evenimentele relatate și, deci, cărțile scrise de ei  suntvrednice de crezare și că, prin urmare, minunile din Biblie s-au întâmplat exact așa cum sunt relatate. Dar mulți dintre ei, pentru a arăta că și ei sunt ”științifici” afirmăcă minunile au încetat să mai aibă loc de îndată ce s-a încheiat scrierea Noului Testament. Prin urmare, afirmă ei, minuni s-au întâmplat în timpurile biblice, dar nu se mai întâmplă în vremea noastră. Acești teologi se numesc ”cesaționiști”, de la cuvântul englez ”to cessate”, adică ”a înceta”.

Există și a treia categorie de teologi și predicatori, care susțin că darurile miraculoase date de Duhul Sfânt nu au încetat, ci sunt date și astăzi, și deci minuni și în special vindecări miraculoase se întâmplă și astăzi. În această categorie mă încadrez și eu.

Cineva a scris recent că vindecările prin credință sunt ”excepții de la normal” și ”rarități prin excelență”. El a mai scris că minunile se întâmplă ”nenormal”, ”din când în când” și că ele sunt ”imposibil de anticipat sau de provocat prin ceea ce am putea face noi”.

Ceea ce m-a surprins cel mai mult a fost afirmația acestui autor despre relația dintre credință și minuni. După părerea lui, credința nu are nimic de a face cu minunile și, de fapt, ”este cu atât mai mare cu cât minunile sunt mai rare și mai…excepționale”.

Contrar acestor afirmații, în Biblie se face o legătură foarte strânsă între minuni și credință. Astfel, Petru spune despre Domnul Isus că ”a fost adeverit înaintea voastră prin minunile, semnele și lucrările pline de putere pe care le-a făcut Dumnezeu prin El în mijlocul vostru” (Faptele ap. 2:22). Prin urmare, unul dintre rolurile minunilor, semnelor și lucrărilor pline de putere a fost să genereze credință.

Domnul Isus Însuși s-a folosit de minunile pe care le făcea ca de un argument care să genereze credință: ”Credeți măcar lucrările acestea, ca să ajungeți să cunoașteți și să știți că Tatăl este în Mine și Eu sunt în Tatăl ” (Ioan 10:38).

Dar, să ne uităm puțin la apostolul Pavel. Unii evanghelici subliniază doar faptul că pe unii dintre colegii lui de misiune Pavel nu i-a vindecat, că lui Timotei i-arecomandat să-și trateze desele lui îmbolnăviri de stomac prin remedii medicale, și că el însuși ar fi avut probleme medicale care n-au fost vindecate prin rugăciune. Ei vor să ne convingă că Pavel însuși n-ar fi pus nici o bază pe vindecările prin credință. Să vedem însă care a fost situația reală.

Începem prin mărturia din Faptele apostolilor 14, unde citim cum Pevel l-a vindecat în Listra pe un olog din naștere, o minune care i-a făcut pe localnici să-l considere ”zeu”. Și să ne uităm la ce s-a întâmplat în orașul Efes: ”Și Dumnezeu făcea minuni nemaipomenite prin mâinile lui Pavel; până acolo încât peste cei bolnavi se puneau basmale sau șorțuri care fuseseră atinse de trupul lui și-i lăsau bolile și ieșeau afară din ei duhurile rele” (Faptele ap.19:11-12).

Pavel însuși le amintește corintenilor că ”învățătura și propovăduirea mea nu stătea în vorbirile înduplecătoare ale înțelepciunii, ci într-o dovadă dată de Duhul și de putere, pentru ca credința voastră să fie întemeiată nu pe înțelepciunea oamenilor, ci pe puterea lui Dumnezeu” (1 Corinteni 2:4-5). Și apoi accentuiază și mai puternic: ”Căci împărăția lui Dumnezeu nu stă în vorbe, ci în putere” (4:20). Dar iată și mai clar cum vede Pavel rolul enorm pe care l-au jucat semnele și minunile și manifestările cu putere ale Duhului Sfânt în misiunea lui: ”Căci n-aș îndrăzni să amintesc nici un lucru pe care să nu-l fi făcut Cristos prin mine ca să aducă națiunile la ascultarea de El: fie prin cuvântul meu, fie prin faptele mele, fie prin puterea semnelor și a minunilor, fie prin puterea Duhului Sfânt” (Romani 15:18-19).

Este clar, deci, că Pavel însuși a apreciat enorm rolul minunilor și vindecărilor, dar observăm deasemenea că nu peste tot și în toate cazurile a avut o reușită, ci uneori a recurs la recomandări medicale și a acceptat și faptul inevitabil că trupurile noastre actuale nu sunt încă transformate, sau ”răscumpărate” (Romani 8:19-23), prin urmare încă sunt supuse bolilor și morții.

Cu aceasta venim la situația de astăzi. În ultimii 50 de ani, lucrările de vindecări prin credință s-au înmulțit enorm. Aș putea să indic zeci de cărți care mărturisesc despre lucrul acesta. Este suficient să vă semnalez că un profesor de teologie de la Asbury Seminary, din Kentucky, Statele Unite, a publicat recent două volumemasive (totalizând peste o mie de pagini!) în care documentează ceea ce el spune că sunt milioane de vindecări prin credință care au avut loc în ultimele decenii. Două capitole sunt umplute cu cazuri de vindecări autentificate științific de medici. Numele teologului este Craig Keener, și cartea lui, publicată în 2011, la editura Baker Academic, se întitulează simplu ”Miracles”. Keener pleacă de la afirmația lui David Hume că nimeni n-a văzut minuni întâmplându-se în vremea lui, și ne arată că argumentul acesta a fost naiv și acum 250 de ani și e naiv și astăzi. Sub ochii noștri se întâmplă pe tot globul minuni nemaipomenite, care sunt autentificate științific.

Semnalez și faptul că vindecările au ajuns să fie predate ca un curs la seminarii și universități creștine. Ba chiar, cineva finalizează acum o teză de doctorat cu subiectul vindecărilor prin credință.

Dar trebuie să subliniem un fapt de cea mai mare importanță. Toți oamenii lui Dumnezeu folosiți de Duhul Sfânt pentru ca El să-Și demonstreze și astăzi realitatea și puterea, vorbind despre experiențele lor, arată și faptul că nu toți cei pentru care se roagă și peste care își pun mâinile se vindecă. Faptul acesta este în concordanță cu experiența lui Pavel, care făcea vindecări extraordinare, dar nu le putea face automat, la toată lumea.

De ce-i așa? Nimeni nu poate explica acest fenomen. Am auzit pe un om al lui Dumnezeu, prin care se fac minuni cu totul ieșite din comun, mărturisind că durerea lui cea mai mare este pentru cei care nu se vindecă și că el și-a făcut o regulă să nu dea vina pe cei bolnavi că din cauza lor înșiși nu s-au vindecat, să nu se blameze nici pe sine pentru eșecuri și să nu arunce nicăieri în altă parte această vină, ci să lase problema aceasta în grija Domnului.

Încă un lucru important. Toți oamenii lui Dumnezeu folosiți de El în vindecări spun astăzi că și medicii sunt instrumente ale lui Dumnezeu pentru vindecări și că vindecările prin medici sunt tot atât de miraculoase cât și cele făcute doar ”prin credință”. Există acum o mulțime de medici credincioși care întâi de toate se roagă pentru vindecarea pacienților lor și numai după aceea aplică, dacă mai este cazul, remedii medicale.

Există deci trei categorii de oameni în creștinism: Unii care neagă complet minunile, chiar și pe cele scrise în Biblie, alții care spun că cred minunile scrise în Biblie, dar neagă că ele s-ar întâmpla și astăzi și alții care cred că Dumnezeu este consecvent și că El a făcut minuni atât în timpurile biblice cât și de atunci încoace și că noi trebuie să așteptăm ca El să ne folosească și pe noi pentru înaintarea cauzei Lui în lume.

Câteva cuvinte despre baza teologică a vindecării. Evanghelistul Matei, când începe să redea vindecările miraculoase făcute de Isus, simte că trebuie să explice pe ce bază sunt ele făcute. Iată ce scrie el: Isus ”prin cuvântul Lui, a scos din ei duhurile necurate și i-a vindecat pe toți bolnavii, ca să se împlinească ce fusese vestit prin proorocul Isaia, care zice: ”El a luat asupra Lui neputințele noastre și a purtat bolile noastre” (Matei 8:16-17, citatul din Isaia fiind din cap.53:4). Apostolul Petru face și el uz de textul din Isaia și ne spune: ”prin rănile Lui am fost vindecați” (1 Petru 2:24). Reducerea vindecării numai la problemele sufletești și spirituale nu se justifică în nici un caz: Matei se referea clar la vindecări și fizice și spirituale.

Acest aspect inclusiv (și fizic și spiritual) este clar și din Psalmul 103: ”El îți iartă toate fărădelegile tale. El îți vindecă toate bolile tale” (Ps. 103:3).

Nu pot încheia fără să subliniez că, la urma urmei, toată această discuție se reduce la întrebarea: Cât de mult îl credem noi pe Domnul nostru Isus Cristos. El le-a dat ucenicilor Săi instrucțiuni pentru misiunea lor în lume, apoi a adăugat: ”Iată semnele care-i vor însoți pe cei ce vor crede: În Numele Meu vor scoate demoni; vor vorbi în limbi noi, vor lua în mână șerpi; dacă vor bea ceva de moarte, nu-i va vătăma; își vor pune mâinile peste bolnavi și bolnavii se vor vindeca” (Marcu 16:17-18). Evanghelistul Marcu adaugă că ucenicii au plecat și au predicat pretutindeni și ”Domnul lucra împreună cu ei și întărea Cuvântul prin semnele care-i însoțeau” (Marcu 16:20).

Unii, ca să se scape de textul acesta, ne spun că finalul acesta nu este autentic, ci a fost adăugat la această Evanghelie mult mai târziu. Aceasta este tactica teologilor liberali, care caută să distrugă credibilitatea textului, ca să se scape de ce nu le convine în text. Uneori, și teologii evanghelici recurg la această metodă.

Dar, chiar dacă ne-am ”scăpa” de textul din Marcu, rămâne textul și mai puternic din Evanghelia după Ioan, pe care nu-l putem exclude prin aceeași metodă, deoarece ar trebui să negăm toată Evanghelia lui Ioan, în care textul acesta este într-o poziție cheie, care ne arată că aceste cuvinte vin în mod incontestabil de pe buzele Domnului Isus:

”Credeți-Mă că Eu sunt în Tatăl și că Tatăl este în Mine; credeți cel puțin pentru lucrările acestea. Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu, ba încă va face altele încă și mai mari decât acestea: fiindcă Eu Mă duc la Tatăl” (Ioan 14:11-12).

Noi am decis să-L credem pe Domnul nostru Isus Cristos sută la sută. De aceea ne rugăm pentru vindecarea bolnavilor. Vindecarea lor nu vine din ceva inerent în noi, ci vine din rănile Lui, din puterea Numelui Lui și din puterea Duhului Sfânt.

Să adăugăm și faptul că Iacov, fratele de corp al Domnului Isus, în epistola lui, dă instrucțiuni clare celor bolnavi să cheme pe prezbiterii Bisericii, să-și mărturisească păcatele, prezbiterii să-i ungă cu undelemn în Numele Domnului, să-și pună mâinile peste ei și să se roage pentru vindecarea lor și ”Domnul îi va vindeca!” (Iacov 5:14-16).

Pe baza instrucțiunilor din Marcu 16 și a celor din Iacov 5, în Biserica noastră, la sfârșitul fiecărei predici chemăm în față pe cei bolnavi care doresc vindecare și procedăm conform acestor îndrumări (din Marcu și din Iacov) combinate. Cei trei păstori ai Bisericii și uneori și alți membri ai Bisericii își pun mâinile peste ei și se roagă pentru vindecarea lor.

Chiar la sfârșit, ascultăm mărturiile celor care s-au vindecat în duminicile trecute. Așa este întărită credința celor ce vin la Biserica noastră.

Bucuria noastră este deplină pentru că vedem cum rugăciunile noastre sunt ascultate și spunem împreună cu psalmistul: ”În bunătatea Ta, Tu ne asculți prin minuni …” (Psalmul 65:5).

62 de gânduri despre „IOSIF TON RASPUNDE ACUZATIILOR ADUSE DE CATRE DANIEL BRANZEI

 1. JUST READ THIS PERFECT DELLUSION
  http://amos37.com/2012/01/08/bill-johnsons-false-gospel/
  Kingdom Now/Dominionism, New Age, Signs & Wonders
  Bill Johnson’s False Gospel
  January 8, 2012 Amos 3:7 6 Comments
  AN INVASION OF ERROR: A REVIEW OF BILL JOHNSON—WHEN HEAVEN INVADES EARTH
  By Bob DeWaay
  Bill Johnson of Redding, California has become a popular teacher in one of the latest iterations of the Signs and Wonders movement. His book, When Heaven Invades Earth, reveals his underlying theology……..

  Apreciază

 2. MINUNI SI VINDECARI SE FAC CONTINUU SI LA ORA ASTA DAR,NU LA COMANDA OAMENILOR ,NU IN ADUNARI SPECIALE DE COMANDA LUI DUMNEZEU SI DE SPECTACOLE RIDICOLE SI NERUSINATE CARE PORUNCESC LUI DUMNEZEU CAND SI CUM SI PE CINE SA VINDECE !

  Apreciază

 3. Draga Ioan 11, nu stiu ce incerci sa insinuezi dar la Iosif T nu e cazul … Cred ca sunt multe lucruri prin biserici si in viata celor ce striga dupa IT care ar trebui sa le umple fata de rusine. As putea sa dau niste exemple f elicvente de situatii jenante dar nu e timpul si locul potrivit. Doamne ai mila de oamenii care Te cauta cu sinceritate!

  Apreciază

 4. Domnul Isus putea sa stabilească o ierarhie bisericeasca, sa organizeze seri de studiu biblic aprofundat. Putea sa faca conferințe in Imperiul Roman cu invitați cântăreți.Dar a ales sa faca Vindecari în poporul amarat. El a fost speranta orbului de a vedea a slutului de a se mișca, a mutului de a vorbi sau chiar a redat viața unor trupuri moarte. In acest context trebuie sa admiram oamenii care nu au bloguri dar Dumnezeu face Vindecari prin ei, a acelora care nu au website-uri dar Dumnezeu face minuni prin ei.Isus e viu!

  Apreciază

 5. In 1973, Ceausescu semneaza decretul prezidential cu Caracter Strict Secret , ce a imputernicit DIE sa dea grad militar oricarui cetatean roman din elita informatorilor sistemului de contrainformatii din Bisericile Neoprotestante din Diaspora ,din sistemul comertului exterior si cel al Ministerului de Externe , indiferent de functie ori pozitie . Sa li se plateasca salarii secrete studentilor informatori baptisti si penticostali recrutati de DIE aflati in seminarii si la studii in strainatate . Ceausescu ,Elena si elita de ofiteri cu grad superior din aripa Securitatii protectoare lor (inclusiv fratele din Viena ) , de teama de a fi recrutati de Ocident pe pozitii de agenti dublii,si a expusi la intoarcerea in tara legilor culpabilitatii si controlului Tribunalului Militar, i-a declarat ofiteri acoperiti ,cu pozitie, grad si functie de „ofiteri deplin conspirati „. Asta atat in interiorul tarii cat si in strainatate. In 1978 in Statele Unite , DIE avea infiltrati 560 de ofiteri legali , ilegali si deplin conspirati . . . . .
  sincerely, MIR

  Apreciază

 6. băteam cetatea şi mă uitam de aproape la lucrurile la care vă închinaţi voi…”
  Căutare

  Acasă
  Abonează-te

  Acasă
  Biserici
  Contact

  Subscribe to RSS

  you’re reading…
  CULTE RELIGIOASE
  Daniel Brânzei: “Învățătorul Iosif Țon a ajuns astăzi un pericol”
  Posted by echipa stiri4u ⋅ 02/04/2014
  Filed Under Învățătorul Iosif Țon, Învățătorul Iosif Țon a ajuns astăzi un pericol
  Fratele Iosif a luptat alături de tatăl meu și cei din generația lui pentru libertate religioasă și pentru trezirea care a fost atunci. Eu eram prea mic ca să lupt, dar nu prea mic ca să simt represaliile. Pentru că am fost un fel de copil al familiei Țon am luat de două ori nota șapte la purtare în anii de Seminar…
  Sunt mult mai îngăduitor cu cei care au fost slabi sub comunism. Cred că este influența familiei Wurmbrand asupra mea.
  …și sunt mult mai categoric cu greșelile de acum ale fratelui Iosif. Este normal să fiu așa pentru că este în joc Evanghelia și soarta a mii de naivi care se pot rătăci (,,sminti“, cum spune prietenul meu, preotul ortodox Cornel Avramescu).
  Mișcarea la care a aderat cu deliberată energie fratele Iosif este una din rătăcirile vremurilor din urmă. Sub masca supersfințeniei se strecoară învățături nimicitoare. Noii ,,apostoli“ și ,,profeți“ ai mișcării din așa zisa a doua Reformă, își asumă dreptul de a lansa ,,revelație nouă“, nescrisă pe paginile Scripturii. Ei scriu astfel un al treilea Testament, sub inspirația unui duh care numai Duhul Sfânt nu e. Chiar dacă un înger din cer ar veni cu a altă Evanghelia, tot Anatema aș striga alături de apostolul Pavel.
  Cel mai dureros au reacționat frații penticostali, pentru că fratele Iosif îi încurajează acum tocmai pe extremiștii pe care ei au încercat să-i reducă la tăcere, oamenii cu ,,revelații personale puse deasupra Scripturii“ și imposibil de încadrat într-o disciplină a Bisericii locale.
  Baptiști l-au ,,caterisit“ pe fratele Iosif și l-au îngropat în tacere. Din păcate și ei se vor vedea forțați să se confrunte cu elucubrațiile propovăduite astăzi de fratele Iosif, care dă târcoale și bisericilor lor, pentru că nu a renunțat să se autointituleze ,,baptist“.
  Deși am multe motive să-i fiu recunoscător fratelui Iosif, n-o voi face printr-o tăcere în care dânsul să se creadă acceptat și autorizat să vorbească în numele baptiștilor români din America.
  Sunt în situația unui fiu care își vede tatăl cuprins de febra unei boli incurabile și foarte molipsitoare. Nu pot să nu strig: ,,Stați departe de tatăl meu!“ oricât de nenaturală și nerecunoascătoare ar părea de la distanță atitudinea mea.
  Omul Iosif Țon îmi este azi la fel de drag ca și altădată. Învățătorul Iosif Țon a ajuns însă astăzi un pericol. Nu-i pot recomanda învățătura și nu-i pot primi părtășia.
  Deplâng că eu, un fost elev, trebuie să mă rog pentru trezirea și pocăința dânsului.
  1 februarie 2014 – Daniel Brânzei
  Mike, „atacurile la persoana” raman aici la „fam.2.fam ” incadrate,” drept privilegiu”, moderat strict selectiv ??!!. Bine glasuia in cantarea lui geriatrica , mergand agale pe cararuile umbroase din adancimea codrului din Pushtushag ,sarmanul si regretatul meu tata-socru, Ioan Borcuta :
  ” Cresti padure si te’nndeasa , numa’ loc de casa’mi lasa !”
  Traim intr-o lume a unei (ne)credinte -valvoi, dezlantuita competitiv !. O credinta A RECLAMEI LUXULUI in lucrurile care izbitor de bine se vad ,bine machiata ,tapata, periata, parfumata, viu colorata si PREDICATA de dramatici si vicleni actori !. Comertz sacrilegic cu biblia deschisa ,spentru profit !. God bless America !
  -Indy –

  Apreciază

 7. Unit cu Umanitatea
  Creatorul ei muri
  Ca sa ne dea libertatea
  De-a nu mai pacatui

  Si-a’nviat cu noi in Sine
  Si apoi S-a intronat
  Sa spunem la toti ca vine
  Adevarul – Imparat !…

  Sa mergem cu Vestea Buna
  Ca in Cer si pe Pamant
  La toti cei care se-aduna
  Fara frica intr-un gand

  In lumina bucuriei
  In puterea de-a trai
  Gloria Imparatiei
  Ca Mireasa-n vesnicii .

  Apreciază

 8. Pierderea ori scaderea credintei,lipsa unei relatii zilnice si intime cu Dumnezeu,”racirea” dragostei,epuizarea spirituala,produc stari depresive care declansaza „alarma”la nivelul sufletului,producind stari de panica,si sentimentul de goliciune sufleteasca si de pierdere a valorilor spirituale ,acumulate in zeci de ani de sacrificii si cautari,instalindu-se in suflet spaima si incertitudinea mintuirii. Aceste sentimente implica o dorinta de confirmare a dragostei lui Dumnezeu,prin” semne si minuni”,ce-i insoteau si pe ucenicii Domnului,dupa umplerea cu Duhul Sfint.
  „Isus i-a zis:Daca nu vedeti semne si minuni,cu nici un chip nu credeti!”(Ioan4;48)
  „Drept raspuns,El le-a zis:”Un neam viclean si preacurvar cere un semn;dar nu i se va da alt semn,decit semnul proorocului Iona.
  Caci, dupa cum Iona a stat trei zile si trei nopti in pintecele chitului,tot asa si Fiul omului va sta trei zile si trei nopti in inima pamintului.
  Barbatii din Ninive,se vor scula alaturi de neamul acesta,in ziua judecatii,si-l vor osindi,pentru ca ei s’au pocait la propovaduirea lui Iona;si iata ca aici este Unul mai mare decit Iona.”(Matei 12;39-41)
  Dorinta multora de a experimenta semne si minuni ,personal, consider ca va fi satisfacuta de lucrarea inselatorului „Antihrist”,care la vremea sfirsitului se va „preface ” in inger de lumina ,si va lucra cu semne si minuni ,pentru a insela ,daca va putea ,chiar si pe cei alesi.
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

 9. In orice vreme, si-n orice cultura, primul pedagog, al noului venit in lume este familia, adica parintii. Urmeaza apoi, toate organizatiile sociale de la scoala, biserica, grupuri sociale s. a. m. d. totul fiind specific modului de organizare al locului si natiunii in care s-a nascut. Apoi vine marea provocare a vietii, cand ajunge sa intelega rostul vietii sale prin judecata proprie. In acest moment este prins intre ciocan si nicovala , adica intre propria sa judecata si cele din jurul sau, cu precadere a parintilor. Cei mai multi incepatori de cursa, in saltul necunoscut al vietii, se lasa ,, corupti” de taria argumentelor predecesorilor, in speta ,parintii, care leaga in argumentele lor imbatabila experienta. Altii , cei mai temerari,si cu-o personalitate puternica, isi urmeaza propriul drum imaginat. De partea cui e dreptatea? Pentru ca fiecare grupare isi are propriile argumente. Si la urma urmei toti oamenii, indiferent carei mentalitati ii apartine au acelasi ideal, sa traiasca bine, sa aiba o viata lipsita de griji. Achiesand, in mod inerent la acest ideal, toti oamenii, de-a lungul istoriei, sau vazut aruncati intr-un malaxor nemilos, ce s-a dovedit a fi un inexorabil administrator al destinelor. In aceasta valtoare, aparent haotica, oameni cu initiativa au lansat cai imaginare de salvare, prin care promiteau implinirea deziteratului. Acest ciclu se reia cu fiecare generatie, operand cu mijloace specifice ei, dar pastrand in esenta acelasi continut. Pana cand? Pana si-n situatia, cand, teoretic va fi ramas, cel putin doi oameni pe aceasta planeta. Si atunci, parerile lor nu vor fi la unison, ci potrivit acestui dat, fiecare il va suspecta, nemarturisit, pe celalalt. C-am asta este, succint, itinerariul vietii, pe o planeta imbacsita cu pacat ( nimeni nu-i poate prinde esenta si puterea de subjugare). In aceste conditii date, este clar de ce oamenii n-au trait si nu vor traii in pace niciodata. Inotdeauna gardianul pacii a fost teama si frica de celalalt, iar aliatul lui de seama s-a dovedit a fi oportunismul. In acest cadru neprielnic si fatidic, Dumnezeu propune, un mod de eliberare. Pentru acest lucru El investeste enorm, aratand practic calea si pretul care trebuiesc urmate pentru iesirea din intunericul starii naturale, la adevarata lumina existentiala, pentru care am fost creatii. Dar exista o mare piedica, in calea prinderii acestui adevar; o puzderie de mesageri!!! Care este cel real, pentru ca toti spun ca sunt adevarati. Dumnezeu , ca un bun administrator, al propriului Sau plan, l-a pus intro avertizare: Pe mesagerii mei …,, dupa fapte ii veti cunoaste”… Mesagerul Lui Dumnezeu este Cuvantul Lui. Iar oamenilor li s-a facilitat accesul la El prin judecata care li s-a dat, si apoi prin existenta Cuvantului, tradus, prin grija Lui Dumnezeu, in aproape toate limbile pamantului. Uriasa problema este ca oamenii, cei mai multi, cred si urmeaza talmacii, Cuvantului, si nu Cuvantul in sine. Din cauza acestei inselaciuni a aparut puzderia de biserici conduse de oameni si care poarta in intregime amprenta lor, iar pentru a fi credibile, intotdeauna au o forma de evlavie, al carei impact este sa linisteasca cugetul multimii. Aceasta imagine pestrita, totdeauna se hraneste din competitie ( Eclesiastul 4:4) si-n competitie obtinerea idealului se face numai prin eliminarea competitorului. Iata de ce atatea dispute si nentelegeri pe taramul adevarului specific mintii omenesti. ADEVARUL lui Dumnezeu nu se disputa, ci se accepta axiomatic, luptandu-te cu discernamant sa te pastrezi in totul Lui in aceasta piata de surogate. Adevarul Lui Dumnezeu uneste, nu dezbina, aduce lumina in simplitate, pravalindu-te intro smerenie in propria ta camaruta, nu intro baie de multime. Adevarul Lui Dumnezeu zamisleste o inima sacrificiala, chiar daca propria existenta, la un moment dat, se zbate intro saracie lucie. Pe cine a prins Adevarul Lui Dumnezeu, acela este transformat intr-un izvor nesecat, el tot timpul implinindu-se prin daruire, Adevarul Lui Dumnezeu…, si lista ar putea continua mult.
  Cautati Adevarul Lui Dumnezeu si pe acei oameni, prinsi de aceasta putere, si veti putea sa fiti lumini intro lume prinsa acerb sub cizma pervertirii.

  Apreciază

 10. Scumpi frați,
  Toți îl lăudăm pe Iov. S-a lăudat și Dumnezeu cu Iov.
  Îl lăudăm și pe apotolul Pavel. Dar amândoi acești titani ai credinței, au și suferit, nu puțin, mult. Apostolul s-a rugat de 3 ori, dar a înțeles că harul Domnului e îndeajuns pentru el.

  Se vede că pentru unii nu mai e așa de primordială voia Domnului, sfințirea noastră, ci binele nostru.

  Nu ne este necesar și suficient harul Domnului. Har înseamnă și partea (mai) plăcută care ne vine prin bunătatea lui Dumnezeu; dar și întristarea și suferința și boala care ne duc tot mai mult la pocăință, după voia lui Dumnezeu, sunt alte fațete ale harului felurit al Lui Dumnezeu.

  Și cei trei prieteni ai lui Iov au vorbit bine, pentru unii ca mine care nu au un simț de cântărire exact, ca al Domnului care însă nu a fost mulțumit deloc de ei, dimpotrivă.

  Frații noștri au vorbit bine, fiecare în felul său, punând accentul fie într-o direcție, fie într-alta. Depinde de ce parte suntem. Nimeni să n-o ia înainte cu învățătura. Chiar dacă un îner din cer ar veni cu…; Iosif Țon nu vorbește deloc de voia lui Dumnezeu. Dumnezeu dorește să-și împlinească voia Sa. Dacă suntem fii El ne încearcă, ne trece prin suferință.

  Dar Iosif Țon ne invită la o practică a bisericii de vindecare (duminică de duminică). A ajuns vindecarea mai importantă decât Cina Domnului și decât alte taine. Nu asta a fost practica bisericii primare.
  Cu duhul blând și smerit, ne dă o replică frățească. Repet, nu invocă voia Domnului, vorbește de vindecările lui Pavel, de vindecările sale. Vindecările nu mai sunt minuni, nu mai sunt excepții, sunt o realitate/necesitate curentă. Nu asta e Evanghelia lui Isus. Și Dora Țon și soțul ei vin și vorbesc că această vindecare le-a dat o nouă înțelegere a NT, o nouă teologie. Iar Iosif Țon, în lipsă de audiență, a preluat și a încropit ceva suport teologic.

  Mulți creștini au fost vindecați de puetrea lui Dumnezeu, indubitabil. Dar ce-au făcut ei? Fără a face teologie au făcut voia Domnului: 1) Au mărturisit și altora cum Domnul i-a vindecat; 2) Au făcut voia Domnului mulțumindu-i și glorificându-i Numele. Asemeni celui mai mare om născut din femeie, Ioan Botezătorul s-a tot micșorat (cu un cap), pentru ca Domnul să fie înălțat prin viața lui. Glorie Domnului, Singurul care face minuni. E o minune și faptul că nu ne ascultă totdeauna… căci noi nu știm ce cerem…nu știm ce facem… Atunci, abia, când Îl vom vedea și când vom fi ca El, vom cunoaște deplin…

  ***

  faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant. (Mat.6:10)
  faca-se voia Ta!” (Mat.26:42)
  Caci oricine face voia lui Dumnezeu, acela Imi este frate, sora si mama.” (Marc.3:35)
  „Tata, daca voiesti, departeaza paharul acesta de la Mine! Totusi faca-se nu voia Mea, ci a Ta.” (Luc.22:42)
  Stim ca Dumnezeu n-asculta pe pacatosi; ci, daca este cineva temator de Dumnezeu si face voia Lui, pe acela il asculta. (Ioan.9:31)
  Indrazneala pe care o avem la El este ca, daca cerem ceva dupa voia Lui, ne asculta. (1Ioan.5:14)

  Apreciază

 11. rasvancristian
  on septembrie 5, 2014 at 1:22

  Dragă Mia, nici eu nu cred că a fost turnător, dar că a profitat de faptul că tatăl său era pe lista lor e greu de contestat.
  Din punctul meu de vedere, decent ar fi fost, din partea lui, să stea deoparte, nu să devină preşedinte al cultului unde tată-său a fost scula securităţii. Dar se pare că nu i-a ajuns catedra şi amvonul.
  Nimeni nu le contestă ăstora capacităţile intelectuale şi, de multe ori, fac lucruri bune. Mă gîndesc la exemple din afara bisericii, unde apar mereu nume noi, nu e cazul să insist acum.
  Moral, nu avea ce să caute pe scaunul ăla, dragă Mia.
  Am trăit ultimii ani de teroare ceauşistă la ţară, în sistemul medical. Era de groază! Ce garanţii spui tu că erau suficiente? Nu se uitau ăia la aşa ceva! Nu intrai în oraşele mari, nu să te fi trimis la Oxford, Mia! Valabil pentru toţi intelectualii curaţi. Totul era dictat de partid şi de securitate, aşa că Otniel a fost şi va rămîne un profitor suspect al unui regim criminal. Ca şi cîrpa de Ţon, de altfel, şi alţii, care acum nu mai sunt.
  Ar fi minunat să te apuci de scris, deşi ai o viaţă extrem de activă şi nu văd cum te le vei împăca pe toate.
  Cu mare drag te salut pe tine şi pe toţi ai tăi.

  Apreciază

 12. Vindecătoru
  Rasvan Cristian Stoica
  Skip to content

  Acasă

  Luni, cînd nici iarba nu crește…
  Posted on septembrie 1, 2014 by rasvancristian

  Am citit cu uimire că Otniel Bunaciu a ținut un discurs frumos undeva, într-un colț de lume care poate fi și după colțul casei mele (lucru puțin probabil, deoarece pentru unii America e la doi pași de ape, în timp ce Moldova e peste o groapă de pași de sărăcie).

  Continui să mă îndoiesc de conștiința nepătată a tipului, atîta timp cît nu a lămurit explicit cum a ajuns să facă studii teologice la Oxford în ultimii doi ani de domnie a lui Ceaușescu, tatăl său fiind turnător la securitate.

  Faptul că acest Otniel a fost ales președinte al baptiștilor din România spune multe despre ceea ce Monica Lovinescu numea ”pactul cu uitarea” al intelectualilor români.

  Nota MIR : Aflat si el la studii la Oxford in England , Nicu Butoi ce m-a vizitat de curand, a facut remarca ca a dat acolo rasfoind file de arhiva ,si peste anumite „scrieri si insemnari ” scrise de mana si dibacia informataorului securist de inalta elita -Iosif Ton .
  Redau mai jos un pasaj din prefatza cartii „THE REAL CRISTIAN PLACE IN A COMMUNIST STATE” , publicata in U.S.A. in 1983 (paginile 4-5) :
  ” truly I say to you , all sins shall be forgiven to the sons of man , and whatever blasphemies they utter ; but whoever blasphemes against the Holy Spirit never has forgiveness, but is guilty of an eternal sin .” This Is Iosif Ton .
  All over he had the chance to praise the Marxist leaders and to display ther favorable propaganda wich he did it with plesure. . At „the Consultation on World Evanghelization ” (COWE) in Pattaya , Thailand , he took the chance to praise the Marxist leaders from Bucarest (because for that he was sent there ) and that in spite of everything wors that Marxist leaders are doing in the country ; namely, applying an extermination campaign against the genuine believers. In Pattaya , Thailand, Iosif Ton asserted publicly in the conference that „the Marxist leaders of Romania are honest men who love their people and their country. ” ( from Gospel Triumphs in Eastern Europe magazine, a publication of the Lausanne Committee for World Evanghelization , September 1980, Information Buletin Nr. 20. )

  Apreciază

 13. Ce curat si frumos a fost acest blog pina nu a dat satana de lucru. De ce trebuie lasata la vedere aceasta mizerie? Cui foloseste aceasta „spalatura in public” cit timp biblia ne spune ca cine vorbeste sa vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu?
  In conditiile in care biblic denominatiile sunt o facatura, urmatoarea intrebare este : de ce se cearta acesti corifei ajunsi in frunte prin „vot” si „merite personale”? Pe cine cred ei ca reprezinta? Ce ne invata cearta lor ca la usa cortului? Nu simti ca pute a picioare nespalate?
  Daca acesti saltimbanci religiosi au Dumnezeu, eu NU AM NEVOIE DE DUMNEZEUL LOR!
  Sa-l batjocoreasca ei mai departe pe al lor, Dumnezeul meu este VIU SI SFINT !
  Fr Mike, ai ocazia sa pastrezi curat si neintinat acest blog ! Fa-o inainte de a ajunge in rindul celorlalte spucaciuni! Macar tu sa mai pastrezi o oaza de crestinism cu valente de invatatura si partasie biblica asa cum ai promis ca doresti sa fie blogul. Goazelor (indiferent de pretentiile lor) le sta bine in tomberon acoperit si bine inchis pentru a nu raspindi „boli” teologice cu care se pretind ca sunt daruiti.
  Dovada ca MINTESC atunci cind spun ca au Duhul Sfint o avem prin comportamentul lor.
  Copii de Dumnezeu NU STIU si ei NU POT sa faca asa ceva.
  Ceea ce vedem si la unii si la altii sunt APUCATURI , nu putem vorbi de comportament.
  Sunt foarte TRIST si nadajduiesc ca numai Dumnezeu mai poate opri „curgerea” acestui gunoi intre presupusii frati. Frati cu cine? in conditiile in care ei au alt Tata !?

  Apreciază

 14. Stimati frati de credinta,prieteni si pentru cei care in puterea virtualului ajungem astfel sa comunicam;nu trebuie sa fim surprinsi ca aceste lucruri ,subiecte si comentarii apar,fiindca astfel iese la lumina tot ce este bun si rau .Dealungul zecilor,sutelor si miilor de ani ,sa intelegem ca persoana umana este in un sistem imperfect si sintem persoane imperfecte.Orice persoana imperfecta detine o parte din capacitatea divina si puterea divina si ceea ce dovedeste cine si ce sintem sint doar faptele.Cine se lasa indus in eroare si folosit doar de carisma,filozofii si allte invataturi decat mesajul din „SFINTA SCRIPTURA ” ,inca nu a ajuns la maturitate si se aseamana cu copii care la o virstra traiesc din povestiri ,legende si amintiri frumoase ,ori mai putin frumoase spuse de bunici ,parinti ori invatatori .Trebuie sa fim maturi si sa intelegem ca sintem in fata unor mari provocari ale vietii si ale sistemului fie el social ,politic ori religios.
  Noi trebuie in primul rind sa intelegem ce este „religia adevarata si scopul ei”.
  Definitia este neschimbata si foarte scurta ;dar am ajuns sa o intelegem ? Este scris;
  „27. Religia curata si neintinata, inaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, este sa cercetam pe orfani si pe vaduve in necazurile lor si sa ne pazim neintinati de lume.”
  Daca acest verset nu este inteles si scopul religiei in care ajungem sa fim ajunge pentru altceva si dezvolta altceva in sinul Bisericii care sintem ,inseamna ca avem de a face cu anumite ajustari dupa cum se transmite mesajul celor 7 Biserici descrise in cartea apocalipsei .Poate este greu de inteles fiindca multi nu sint seriosi asupra acestor lucruri si nici nu doresc sa-si ia o responsabilitate pentru redresare.Altii incercand sa o faca ajung blocati dupa cum ucenicii si Domnul Isus au fost .
  Cat despre imaginea ” fratelui pastor Iosif Ton”…..fiecare poate sa scrie ce doreste,(dar ar fi bine sa fie documentat ) ,iar dinsul fiindca a ajuns la anii pensiei ….in timpul liber ce-l detine ……poate sa scrie cat mai este in viata „ADEVARUL” cu privire la el ,la „slujire” si practicarea meserie (profesiei ) pe care a ajuns sa o detina in urma stutiilor;
  1951-1955, Studiază la Facultatea de limbă și literatură română din Cluj
  1955-1957, Studiază la Seminarul Baptist din București.
  1958-1968, Profesor de limba și literatura română
  1969-1972, Studiază la Oxford University, Anglia
  1973-1974, Profesor la Seminarul Baptist din București
  1974-1977, Pastor la Biserica Baptistă din Ploiești.
  1977-1981, Pastor la Biserica Baptistă Nr. 2 din Oradea
  Între 1973 și 1981, este arestat de mai multe ori
  În anul 1981, împreună cu familia, sunt obligați să părăsească România, și se stabilesc în Wheaton, IL, USA.
  În 1982 devine președintele Societății Misionare Române (Romanian Missionary Society). Traduce cărți de teologie, imprimă și le introduce în România, pe ascuns. De asemenea predică la Radio Europa Liberă.
  În 1990, se reîntoarce în România
  Pe 1 oct 1990 încep cursurile Institutului Biblic din Oradea (astăzi Universitatea Emanuel). În același an se înființează Editura Cartea Creștină
  În 1996 își susține teza de doctorat la Facultatea Evanghelică din Heverlee, Belgia. Teza de doctorat se intitulează „Suferința, martiraj și răsplătire în cer”
  În 1996 demisionează din funcția de pastor al Bisericii Emanuel și se dedică cursurilor de viață spirituală în diferite biserici din țară. Aceste cursuri sunt cunoscute sub numele „Umblarea cu Dumnezeu, în unire cu Isus Cristos, sub călăuzirea Duhului Sfânt”.
  1999-2000 Pastor la Biserica Baptistă Română Brașov.
  Astăzi, deși pastor pensionar (domiciliat în Portland-Oregon, SUA), face turnee prin Bisericile evanghelice românești din România și diaspora, ținând conferințe, cursuri de viață spirituală.
  Dialog teologic fructuos la Cluj – Bisericile Baptiste nr. 1 și 3, (Mănăștur și Iris – dr. Beniamin Fărăgău)
  2010 – I se retrage ordinarea ca pastor baptist[1] în baza unui comunicat considerat nul[2]..”
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Iosif_%C8%9Aon
  Deci istoria fiecarei vieti ajunge scrisa in urma studiilor ,expunerii ,involvarii ,practicarea meseriei si a „FAPTELOR”
  Indiferent de studii,profesie sa nu uitam ca faptele ne croiesc imagina reala in care ajungem .Greu de inteles pentru unii si altii gred ca daca ajung „lideri” ,ori cu scoli terminate in puterea doctoratelor nu devin persoane vulnerabile pacatului .Devin mai tare ca multi altii fiindca intra in o societate cu mari provocari ale vietii .Si sa intelegem mai bine sa ne uitam la „liderii sociali si politici”
  Liderii religiosi binenteles ca ar trebui sa fie exemplari si „CUGETUL”….”CONSTIINTA……MORALUL ” AR TREBUI SA FIE FORMAT SI TRAIT PE PRINCIPIUL DIVIN ,fiindca este scris …..”22. cu privire la felul vostru de viata din trecut, sa va dezbracati de omul cel vechi care se strica dupa poftele inselatoare;
  23. si sa va innoiti in duhul mintii voastre,
  24. si sa va imbracati in omul cel nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu, de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul.
  25. De aceea, lasati-va de minciuna: „Fiecare dintre voi sa spuna aproapelui sau adevarul”, pentru ca suntem madulare unii altora.”
  Daca acest lucru nu se intimpla ,inseamna ca toata invatatura mai putin ii foloseste !Fiindca inteleptul Solomon scrie;”11. Cuvintele inteleptilor sunt ca niste bolduri; si, stranse la un loc, sunt ca niste cuie batute, date de un singur stapan.
  12. Incolo, fiule, ia invatatura din aceste lucruri; daca ai voi sa faci o multime de carti, sa stii ca n-ai mai ispravi, si multa invatatura oboseste trupul.
  13. Sa ascultam, dar, incheierea tuturor invataturilor: Teme-te de Dumnezeu si pazeste poruncile Lui. Aceasta este datoria oricarui om.
  14. Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rau.”
  Deci pe nimeni sa nu luam mai presus ,ori sa-l folosim ca mentor inafara de Domnul Isus fiindca este scris;”9. Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul.”
  respect cuvenit trebuie sa acordam celor din jurul nostru pentru ceea ce ne invata si cu adevarat se jertfesc si dovedesc ca „SLUJESC” ,dar sa nu uitam ca si ei la rindul lor trebuie sa fie exemple pozitive ale vieti…….ori daca au gresit ….au incalcat principiile divine si invatatura Domnului Isus sa recunoasca si sa explice ……conform invataturii scrise in Scriptura.Cei care nu au curajul sa o faca inseamna ca au mari probleme in viata si incalca principiile divine .Pentru a ne pastra haina alba ,curata ;sa nu uitam ca de la „LEGAMINTUL DIVIN” ORICE ABATERE DUCE LA PACAT SI NIMIC INTINAT NU POATE SAINTRE IN IMPARATIA TATALUI CERESC SI A DOMNULUI ISUS ;”…27. Nimic intinat nu va intra in ea, nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna; ci numai cei scrisi in Cartea Vietii Mielului.”
  Deci sa nu ne autoamagim si in viata o viata duplicitara sa traim …..

  Apreciază

  1. „Doru Radu, este portretul meu fantezist despre un personaj pe care-l numesc Ţon din lipsă de unul mai bun.

   Cei care au ajuns în închisoare atunci s-au încrezut în el. A-i abandona, este exact ca atunci cînd, aflaţi în naufragiu în mijlocul oceanului, uiţi să le arunci colacul de salvare.
   Evident că Atlanticul i-a înecat pe cei de pe Titanic, dar şi prostia celor care nu au văzut aisbergul.

   Da, este încercarea mea de a demitiza pe Ţon.
   Dacă scoţi discursul despre Dumnezeu din viaţa sa, aspiraţiile sale sociale devin evidente.” – razvancristian-

   Viorel Chis , ai vizitat la Baia Mare si l-ai cunoscut personala pe un pretins crstin de calibrul lui Iosif Ton . Mi-ai spus ca acest om (tatal meu )mi-a protejat anii traiti in Romania sub Communism , respectiv copilaria la Rosia Montana, anii pubertatii si maturizarii mele, urmata de anii de inchisoare . Te rog sa-mi explici aceasta „protectie ” paterna !!!!
   sincerely , Mos Ion Roata

   Apreciază

 15. In legatura cu dl Daniel Branzei, iata ce scrie cineva care-l cunoaste mai bine (medicul Viorel Codreanu din Michigan) si care a luat decizia sa-l de-a afara pe Branzei de pe blogul Barthimeu:

  http://barthimeu.wordpress.com/2014/08/11/o-decizie-distilata-si-necesara/

  De asemenea, de lecturat si „Ranjetul Homeric a lui Daniel Branzei”:

  http://rasvancristian.wordpress.com/2014/07/09/3-rinjetul-homeric-al-lui-daniel-branzei-mesajul-pastoral-catre-frustrati/

  Nu va spun mai mult decat ca „Dumnezeu sta impotriva celor mandri dar celor smeriti le da har”. Cine are urechi sa auda ce zice bisericilor, Duhul. Doamne ai mila de noi.

  Apreciază

 16. Deviatiile de comportament ale acestui „pastor” Daniel Branzei, atitudinea sa persiflanta cat si lipsa de principialitate, sunt chestiuni serioase care fac obiectul demiterii unui lider chiar si dintro organizatie laica/seculara. Stratagema lui Daniel Branzei este sa critice vehement abaterile altora pentru a distrage atentia credinciosilor baptisti de la abaterile sale personale care sunt destul de grave. Daniel Branzei este principalul vinovat pentru scindarea in doua a Asociatiei Baptiste din America de Nord. Viclenia, sarcasmul, trasul sforilor, sunt cateva caracteristici particulare acestui element distructiv, strecurat cu siretlic in randul comunitatii baptiste.

  Apreciază

 17. Frate Mike,

  Era bine daca ati fi mentionat ca atacurile lui Daniel Branzei au venit in urma publicarii marturiei fiicei lui Iosif Ton in revista CrestinTotal.ro Recomand cititorilor sa asculte marturia si sa ne spuna daca marturia aceasta merita o astfel de reactie virulenta:

  http://crestintotal.ro/2014/09/15/dora-ghitea-ton-marturie-vindecare/

  Apasati pe sageata si ascultati marturia (video). Eu n-am gasit nimic nebiblic in aceasta marturie. Unii riposteaza vehement de fiecare data cand cineva experimenteaza umblarea cu Dumnezeu si ne spun ca „nu asa ci invers”, doar asa cum umbla ei, tot ce trece peste traditia lor vine de la cel rau. Nu a zis nimeni ca Dumnezeu vindeca toate bolile dar Biblia ne invata in mod clar sa ne rugam pentru bolnavi. Daca intro biserica se cheama bolnavii in fata si se roaga pt ei, acesti indivizi, precum Branzei, considera ca e „show”. Adica sa te rogi pt cineva e show. Astia ar fi zis la fel si despre apostoli. Oare in bisericile lor, glaciare, nu observa nimic „strain de Biblie”? N-am vazut atata ura la crestini cata a fost revarsata asupra lui Iosif Ton. De aceea marturisesc mereu, sus si tare, ca-l sustin pe Ton. Cine ma uraste pt asta chiar nu merita sa-mi pierd vremea cu ei. De ce sa ma oblige sa urasc si eu pe cei pe care-I urasc ei? De ce sa accept obiectiile lor cand ei nu accepta nicio corectare in bisericile lor? Raspunsul fratelui Iosif Ton a fost publicat si intr-un ziar laic, aici:

  http://www.ziarulactualitatea.ro/hotnews/despre-minuni-si-vindecari-prin-credinta/

  Multa pace si sa auzim numai de bine!

  Apreciază

  1. Urmarirti la sfarsit , in camasa portocalie -brand „guantanamo’ „, esenta si apogeul , „aparitia luminoasa” a aintregii pelicule de confesare a ficei dansului dar de „reclama si propaganda pur tonista”, punctata tocmai de domnu’ doctor Ton in persoana : ” vindecari facute de dansu ‘ ” . Si in continuare o evaluare psihologica de calibru academic ,de filtru si rivalitate chicagoan-ionesciana ,fara PONTA-je ,preluata si transmisa ,evident si de „Credo ” :

   Skip to content

   Acasă

   Unchiul Ţon în Livada cu emoţii
   Posted on februarie 17, 2011 by rasvancristian

   Vă mai amintiţi ce scria Iosif Ţon în urmă cu mai bine de trei ani, în celebra sa “Ce aş dori să spun cultului baptist din România”?

   Penticostalii sunt maeştri în a crea în adunările lor stări emoţionale foarte puternice. Ei ştiu să producă stări de mare entuziasm, care pentru mulţi se confundă cu prezenţa lui Dumnezeu. Atractivitatea emoţionalului este o forţă enormă şi ea explică, într-o oarecare măsură, succesul penticostalilor nu numai la noi ci şi în alte părţi.

   Acum două zile, pastorul Cristian Ionescu descria astfel întîlnirea cu Iosif Ţon în biserica penticostală din Chicago:

   Predicile fratelui Țon nu sunt presărate cu momente emoționale. Ele sunt îmbibate în emoție. Conectarea concomitentă și permanentă atât a rațiunii cât și a emoțiilor este, după părerea mea, cheia nivelului valoric a predicatorului Iosif Țon. Fratele Țon excelează prin faptul că omul și predicatorul din el sunt unul și același.

   Marele regizor Iosif Ţon şi-a întîlnit trupa potrivită şi a continuat stagiunea americană cu o piesă nouă, după o idee mai veche, într-o punere în scenă vag cehoviană.

   Aşteptăm cu interes să vedem… Macbeth, care după unii baptişti i s-ar potrivi mănuşă ”

   -Nota- Mos Ion Roata fiul lui Iuda Mioriticul : acord adanc respect Doctorului Vindecator RazvanCristian, pentru aprofunzimea si sensibilitatea spiritului sau analitic de care da dovada fiind mereu de (in ) garda ! ; pentru viziunea lui realista si clara in evaluarea si darea diagnosticului atator pacienti !

   Apreciază

 18. David, tu spui ca ai urmaarit marturisirea ce a declansat conflictul intre Ton si Brinzai si ca nu gasesti nimic rau in acea marturisire.
  Pai dragul meu frate, este normal sa nu gasesti nimic rau pentru ca marturisirile sunt o conditie si o porunca de la Dumnezeu.
  Ticalosia este in alta parte. Este in facaturile omenesti, adica imparteala, adica gardurile puse intre crestini tocmai prin acest comportament de impartitorie (?) tocmai in aceasta capcana a satanei ce s-a instalat in cei care inca mai propovaduiesc „diferentele doctrinare” unii mergind pina acolo incit indeamna sa NU FACI ceea ce a spus Domnul isus. Iosif Ton si fica lui au marturisit lucrurile biblice despre lucrarile Duhului Sfint , acestea fiind considerate aproape o blasfemie de catre cei din ceata babtista. Ei spun despre Ioan 13 ca este acolo doar un exemplu, fara sa tina cont de scumpele cuvinte ale Domnului Isus care spun raspicat ” sunteti DATORI sa va s[lati si voi UNII ALTORA …”
  Deci gardurile frate David, despartiturile, negarea rugaciunilor Domnului Isus de a fi una,..
  Nu-i greu sa vezi la ce nivel de ratacire au condus separatia denominatiilor si cind te gindesti ca „oameni de stiinta, ce intelectuali” s-au ostenit sa realizeze aceasta lucrare de dezbinare, aceasta lucrare luciferica. Asa cistiga dracul teren prin afirmatiile „mai marilor” fiecarui cult, afirmatii care sunt in masura sa te convinga imediat ca fiecare are Dumnezeul lor, fiecare au Isusul lor, fiecare….lume, lume, soro lume….
  Fii binecuvintat.

  Apreciază

 19. Am avut prilejul sa citesc unele referinte subtile rautacioase si scrise pe furis de catre Branzei Daniel la adresa veteranului Ton Iosif: Evident ca i-am atras atentia asupra faptului is l-am incadrat, nu la baptistii cesationisti, ci in legiunea antipenticostala si anticarismatica: mi-a raspuns ca el este mai mult penticostal decat baptis; si a continuat cu rastalmaciri ale Cuvantului Sfant si atacuri antitoniste. Domnul sa te ierte Daniel Branzei si sa te destepte ! Tu nu ai de dus lupte impotriva lui Ton, nici a strajerior, nici a penticostalilor, tu ai de a te mantui pe tine si pe cei ce te asculta.

  Multa sanatate si Har si Indurare si spor in lucrare va doresc lucratorilor de pe ogoare. Marturia si invatatura lui Iosif Ton o consider sanatoasa si in lumina Scripturii: o recomand spre lectura cautatorilor ed adevar si doritorilor sa vada fatza Domnului.

  Apreciază

 20. Draga Tristarule, sa ne rugam necurmat pentru Pacea Jerusalemului !.Lucrurile iau intorasturi neasteptate ,neanticipate nici chiar de Lazar Gog !. Mosu ‘ simte alaturi de tine zbuciumul framantarilor si neobositelor tale cautari ,a indelungii tale rabdari. Este o dorinta a ta transformata in deziderat ,in care doresti sa poti gasi punctul de sprijin pe care sa asezi si sa’ti odihnesti baza Sfintei Cruci cu care ai pornit prin legamant ,la drum lung .Dar iata ,acum te-ai lovit frontal de Colosul Prefacatorii „crestine” !!!.. Mosu a infruntat acest colos al egoismului de casta cu multi ani in urma si acum retras ,departe de lumea dezlantuita construeste zi de zi in inima padurii -Arca Salvatoare , sa infrunte apropiatul POTOP !.Pentruca si tu cunosti Adevarata Cale, esti increzator in lucrurile care nu se vad si cunosti rezistenta neclintitului Punct de Sprijin, ma bucur enorm !. Esti posesorul Parghiei ce rastoarna minciuna ,vezi Farul ,ai Harta drumului spre Stanca Parinteasca buna de ancorat ! . De asemenea simt si tristetea ta vaslind din rasputeri in Barca Credintei Tale spre aceasta STANCA !. Pentru Victorie Avem Datoria Crestina sa ne Unim, sa facem pod din barcile noastre !..Stiu ca Iosif vasleste si el din rasputeri pe aproape . Dar oare barca lui Mike a atins cumva Icebergul !!?? . A facut o gaura prin care a inceput sa i-a apa ??!!. Sa speram ca nu ! Pentru incurajarea ta ,vin sa fac o remarca ajutatoare profundului si analiticului tau studiu in ce priveste DEZBRACAREA DE SINE , FARA DE CARE ESTE CU NEPUTINTA. . . . . Pocainta Baptisto-Penticostala in lipsa dezbracarii de sine ,cat si divizarile si derivatiile ei de grup ori casta ,nu sunt altceva decat stari speculativ-emotive,iluzorii , sporadice , uneori explosive pana la transa , ce nu schimba cu nimic rautatea ori caracterul celui „pocait”!. Un DEVIDE ET IMPERA ce a germinat aici in America si nu urmareste nimic altceva decat controlul de bunuri materiale aflate in posesia oamenilor harnici si naivi . Insusirea si acapararea lor de catre Lipitorile Ondulatorii ale lui Satan , fixate in fruntea lor cu ventuza profitului ! Da ,cum ai spus ,fiecare cu dumnezeii lor, cu „mama” lor , cu isusii si „mantuitorii” lor . RATACIRE CU MAJUSCULE ! . Observa ca cele mai multe din aceste stari iluzorii de „pocainta”,de manipulare emotiva , de control satanic se gasesc si la cei din alte religii, precum cea musulmana, ce acum declanseaza monstruozitati abominabile in intreaga lume. God bless you Tristarule !
  sincerely, MIR

  Apreciază

  1. Bunul, Rabdatorul si Iertatorul Dumnezeu sa fie slavit si glorificaat in toate, pentru dragostea LUI cu care ne-a facut si noua parte de bucuria cerului.
   Dragul meu Mos, asa cum bine intuiesti „tristeturile” mele, pentru mine ramin citeva lucruri pe care nimeni nu mi le poate lua NICIODATA : credinta , care este darul lui Dumnezeu si iubirea pentru Mintuitorul meu, acestea lucrind numai pe verticala.
   Si mai socot Mosul meu drag ca, pentru a gusta din plin aceste daruri duhovnicesti trebuie sa fii vertical. Iar „etalonul” verticalitatii il da NUMAI Cuvintul sfint. Restul sunt amanunte, ba chiar maruntisuri, asa ca Mosule, toate ramin in pronuntare.(juridic)
   God bless you Liviu-Cornel, dragul meu frate in Domnul Isus.

   Apreciază

   1. Multumesc pentru mesajul tau ziditor , temerar, optimist . Incheierea plina de afectiune si dragoste frateasca a mesajului tau mi-a amintit poezia lui Ionanid
    „Vreau sa iubesc pe fratii mei ”
    Vreau sa iubesc pe fratii mei ,
    cu tot ce am in piept mai sfant .
    Vreau sa doresc tot ceru’n ei ,
    dar sa’i iubesc asa cum sant.

    Vreau sa iubesc pe fratii mei ,
    cu care vesnic voi fi Sus
    Vazandu’L pe Isus in ei,
    Sa-L simt in mine pe Isus.

    Vreau deopotriva sa adun ,
    si rodu-ntreg si spicul frant .
    Caci si Isus ma vrea mai bun ,
    dar ma iubeste-asa cum sunt.

    Cand fratii mei au rani ce dor,
    sa-mi fie bratul mai sfios ,
    sa nu apas in rana lor ,
    caci nu eu vindec , ci Hristos.

    Noi prin Isus am fost iertati ,
    ca sa iertam si noi orcui .
    Dar daca nu iubim pe farati ,
    n-avem in noi iertarea Lui.

    Nu am uitat intrebarea ta in legatura cu marele si scundul N.B. In abilitatea mea investigativa nu am reusit sa gasesc ceva mai clar decat acest post : http://justjesus.typepad.com/blog/2009/11/napoleon-bonaparte-and-jesus-christ.html

    yours, Indy

    Apreciază

   2. Raspuns pentru Mosul

    Citind mesajul de mai sus
    Iubite Mos si frate scump
    Cu mintea’n ceruri la Isus
    Din ochi un bob curat a curs
    C-asa vrut El
    .
    Si sa stii Mosul meu drag ca nu uit sa ma rog pentru paacea Ierusalimului, pentru tine, pentru fratii mei, pentru toti ….
    Domnul sa-ti umple sufletul de pace sfinta si sa te poarte in carul LUI de biruinta!

    Apreciază

 21. Dragii mei,Walden si Tristarul,sint aici,mereu aproape,si,parafrazindul pe Walden:”Vislind din rasputeri”,pe valurile ( uneori,talazuri sau chiar tsumani) inspumate ale blogosferei,straduindu-ma, prin mila si ajutorul TATALUI,si numai cu ajutorul si sprijinul LUI ,sa tin directia spre GOLGOTA,spre cea mai mare si nobila TAINA a universului,in care se gasesc valorille si comorile cele mai de pret ,care imbogatesc si innobileaza pe cei marginalizati si respinsi de societatea predominant materialista,”crestina”,materialism ce creeaza ziduri inpenetrabile,care impiedica o relatie autentica intre TATA si copii lui.
  Vai de „zidarii” ce se ocupa de astfel de „constructii „!
  Cit despre „luptele „blogosferice in care, „frate pe frate se dau la moarte”,ramin uneori surprins de rapiditatea implinirii profetiilor,referitoare la revenirea MIRELUI ,pentru a-Si rapi MIREASA,BISERICA ZIDITA DIN PIETRE VII,si ma mir cum de „cei mari”,nu aud „pasii LUI” ,si nu vad semnele ce-L insotesc.Ma rog TATALUI ceresc ,sa ne tina constiinta treaza si curata pina la capatul calatoriei PE MAREA VIETII.
  Fiti binecuvintati si in DRAGOSTE sa stati !

  Apreciază

  1. Bun, zici foarte frumos despre ce zice biblia, dar despre Iosif Ton si despre ceea ce se intimpla in jurul nostru nu ai nimic de spus?
   Fr Iosif, eu am mai spus-o, un blog nu are nici pe departe rolul ( ca pretentia ar fi chiar prea mult) sa descrie maretia, bunatatea si dragostea lui Dumnezeu.Pe aacestea le aflam in biblie si mai bine ca acolo nu ppoate nimeni sa descrie aceasta MARETIE! Creatura niciodata nu va putea cuprinde cu mintiuca ei pe CREATOR!
   Blogul, asa cum a declarat fr Mike, se vrea o tribuna unde fratii impartasesc idei, ginduri, bucurii si nu numai. Se vrea un loc unde cei mai incepatori ca mine sa-si afle uneori macar un amnar sau un scaparici , menite a aprinde acel foc de care are nevoie mereu sufletul nostru.
   Iar vin si spun , daca vrei sa-mi „ostoi” indrazneala, fa si tu cumva sa stim sau macar sa ne dam seama care este „politica ” ta in toata aceasta fierbere.Spun aceasta intrucit as dori sa ma crezi ca sfintele scripturi le citim si eu cred ca ne bucuram sincer, blogul nu cred ca si-a propus cumva sa „reia” biblia. Ea ramine „doritul etalon” al discutiilor noastre in care, asa cum vezi, pe linga treburile partasiei in dragoste, mai avem si treburile dintre niste …ei zi tu dintre cine, macar asa ca sa cunoastem si opinia ta, chiar in timpul in care te straduiesti sa tii directia spre tinta ce ti-ai propus-o.
   Domnul Isus , in sfintele cuvinte lasate scrise ne indeamna „…indrazniti…” , ap Pavel ii spune lui Timotei „…cu idrazneala….” , pai si eu zic, hai sa credem ceea ce am citit si sa indraznim.Macar asa sa ne ferim de a fi nici in clocot si nici reci.
   Apropo, as fi fost poate mai „ostoit” daca as fi aflat si parerea ta despre afirmatiile mele legate de faptul ca noi (!) sau poate nu noi, dar copii de Dumnezeu ce interese mai au sa auda despre iad si despre apocalipsa? Au acestea vreun rol sau vreo insemnatate in viata lor? Daca da, care?
   Ca ne-am invatat ( nu stiu cine a lansat aceasta teorie speriecioasa) repede sa rostim ” frate, ce te faci daca vine Domnul la noapte?” Si eu iti raspund in scfris frate Iosif: nu o sa faci nimic deosebit ori vine la noapte, ori vine peste o mie de ani.Singura diferenta , daca vine mai tirziu o sa adunam mai multe pacate in vietile noastre. Si stii de ce? Pentru ca nu credem sau tamacim in avantajul nostru versetele care ne spun ca , cei care spun ca Isus este in ei si ei sunt in Isus, TREBUIE SA TRAIASCA SI EI CUM A TRAIT ISUS! Atita timp cit aceasta nu se intimpla, inseamna ca ceea ce afirma ei sufera de lipsa de adevar.
   Hai frate Iosife, dati greata ( expresie neaosa din Tara Nasaudului) sa auzim ceva si specialitati, ca lucrurile descriptive sunt frumoase, dar…ramin frumoase. Cred ca te-am inteles de ce.
   Fii binecuvintat.

   Apreciază

   1. Dragul meu „Tristarul”
    „Ti-ai pus vreodata intrebarea,de ce existi pe-acest pamint ?
    Care e sensul vietii tale ,de cind te nasti pin’ la mormint ?”
    „Doar doua cai exista-n viata,si doua forte-n univers,
    E drumul spre eternitate ,e Calea,cu un singur sens.
    E grea,e plina de capcane,si cere mult antrenament,
    Zi dupa zi o alergare si-o infruntare in curent,
    Ca o corabie pe mare,ce sparge valuri permanent,
    Si ca o stinca neclintita,in uraganul violent.”
    „Iar cea de-a doua varianta,e calea larga si usoara,
    Ea nu te ‘nalta,dimpotriva,de o alegi,ea te coboara.
    E larga dar,alunecoasa,si multi sint cei ce merg pe ea,
    Iti da impresia de pace,dar ,este doat iluzia.
    Trairile sint oscilante ,si bucuriile sint mici,
    Iar in momente de cadere,atit de greu sa te ridici.”
    „El este Invierea si Viata,prin El si pentru El sint toate,
    El e Lumina ce patrunde in negura si-n neagra noapte,
    El straluceste-n intuneric,Lumina Lui va birui,
    Vei fi o raza de lumina ,daca in viata-L vei primi.”
    „Dar tu,cel ce-L cunosti pe Domnul,si L-ai primit in viata ta,
    Àles-ai tu calea spre Viata,accepti tu astazi mila Sa?
    Primit-ai Ungerea Divina,pe cale sa nu ratacesti,
    Ti-a uns ISUS ochii cu tina,sa vezi mai clar minuni ceresti?
    Sa vezi originea vietii,sa intelegi de ce traiesti,
    De ce existi in asta lume,deunde vii si unde mergi.”
    „Originea noastra e Domnul,sintem de neam din Dumnezeu,
    O semintie selectata ,la Golgota prin Fiul Sau,
    Prin Singele ce-ti da iertarea,si-ti sterge azi pacatul greu,
    Nu e un merit ,ci,e HARUL,ce ti-l acorda Dumnezeu”
    Mediteaza la aceste neinsemnate versuri ,extrase din prima poezioara, prin HARUL si indemnul Duhului ,izvoritte dintr-o inima mihnita si zdrobita,si poate-ti vei da seama de ce nu raspund „provocarilor tale subtile”.
    In alta ordine de idei ,personal,nu sunt in asentimentul tau ,cu privire la cunoasterea perioadelor istorice ,ba chiar cercetez trecutul ,pentru a descoperi viitorul,care e atit de previzibil ,pentru COPII LUI DUMNEZEU,care experimenteaza vesnicia ,inca din aceasta viata,prin NASTEREA DIN NOU ,si o „pocainta” autentica si zilnica ,pina la capatul vietii ,intro permanenta cercetare si cunoastere a TAINEI VIETII.
    Ceea ce se petrece pe „blogosferele „crestine ,e dureros si rusinos ,si cei plini de ei,tifnosi si orgoliosi ,arunca „sageti infocate „in sufletele pentru care a murit HRISTOS. Acest razboi nu-mi poate face nici un rau,insa ,personal, i-mi place lupta pe fata ,cu” sabia Duhului” ,si ma apar de” sagetile infocate ale celui rau,cu „scutul credintei”,insa „razboiul „de fata nu-l pot agreea,considerindul „razboi fraticid”,pe de alta parte ma consider un „tactician” in „defensiva.
    Fii Binecuvintat.

    Apreciază

   2. Da fr Iosif, felicitari calduroase pentru reusitele exprimari poetice.Mi se par foarte nimerite a fi folosite in evanghelizare, in cadrul obisnuitelor chemari in fata si predari asa cum mai vedem in unele imagini la Credo TV sau revista Cultul Aevarului ( nu sunt sigur ca trebuie cu „A” )
    Mesajul este intr-adevar emotionant, induce o stare de vibratie sufleteasca majora, multe versuri avind pe linga continutul declarativ si un indemn special la a alege calea de urmat pentru cineva care, din tot sufletul vrea sa ajunga mintuit.
    Spun aceste lucruri frumoase pentru ca nu poti sti cine ajunge sa citeasca acest blog, nu ai de unde sti cum este folosita „blogosfera” in actul pocaintei, aceasta chiar daca tu nu esti de acord cu aceasta „blogosfera”.. Si mai mult, in aceste versuri pline de simtiri pentru cer, gasesc foarte nimerit comentariul legat de lupta celor care , fara sa vrea cred, ne indeamna sa ne ferim de vrsmasul si sagetile lui, asta dindu-mi o stare de confuzie pentru ca , asa cum am mai spus, eu citesc si invat ca trebuie sa-mi iubesc vrasmasul.
    Ceea ce am putin impotriva este remarcabil si esential in acelasi timp, adica deodata sau cum ar spune unii, instantaneu. Sa ma explic.
    Deci, eu citeam ca Domnul Isus nu poate reveni a doua oara pina nu va avea loc lepadarea de credinta. In acest loc doresc sa fac remarca: NU LEPADAREA precum ap Petru de Domnul Isus, ci LEPADAREA LEPADARE, lepadarea cea din DEX, adica cea explicata acolo! Da , acea lepadare care trebuie sa semene in amploare, in intensitate, in greutate ,in cuprindere si finalitate cu lepadarea de sine, ma intelegi tu frate? Baza, adica baza de plecare ( pentru altii de lansare)
    A doua chestiune, la fel de importanta si de esentiala este aceea de care tu te fersti ca de …aghiazma.Si aici ma refer la definirea NASTERII DIN NOU si cea a categoriei COPII DE DUMNEZEU. Daca aceste notiuni sunt folosite pentru ca sunt importante si nu sunt explicate sau nu sunt plasate in fraze care sa le defineasca sensul prin insasi citirea lor, atunci ce sa mai zic? Sau ce mai pot zice? Ca oricum prin raspunsurile primite aflu doar ca in biblie este scris …cite ceva frumos , ca fr Iosif iubeste frumosul, apoi mai aflam in sfirsit ca fr Iosif a scris sau ma rog, mai scrie si acuma versuri cu caracter religios, si, acum intervine cheia: mai avem rabdare si indelunga rabdare ca poate vom mai afla si cite altceva.
    Si sa nu uit fr Iosif, fa-ma sa inteleg ( intreb dupa obiceiul meu vechi) de ce crezi tu ca frumoasele tale versuri mi se adreseaza mie sau ca o sa ma faca sa meditez asa cum ma indemni tu? Si am mai ramas cu o curiozitate din primele tale postari in care te exprimai cu o bucurie fara margini la adresa blogului iar acum sa aflu ca „blogosfera” nu mai corespunde. Dar ce s-a intimplat, care sunt modificarile fata de inceput?
    Daca cumva , prin interventiile mele sau cuvintele folosite s-a strecurat ceva care poate sa aduca atingere unei relatii cuvincioase te rog frumos sa ma ierti, cit despre tristetea mea , o lasam pe alta data cind o vom putea eMailui (?).
    Fii binecuvintat .

    Apreciază

   3. Draga Tristarul
    Daca ai fi citit cu atentie, com. mele pe acest blog,ai fi inteles cum percep nasterea din nou,.iar versurile ce ti le-am transmis ,reprezinta idea personala ,de intelegere si percepere a sensului vietii ,a „existentei duplicitare”,caracteristica fiecarui individ rational,si nici pe departe o replica sau o aluzie oarecare. Si ca sa fiu deschis si obiectiv,tin sa -ti marturisesc ,ca am o simpatie aparte pentru tine si MIR,si acest lucru,ma motiveaza sa raspund „prezent” ori de cite ori i-mi propuneti acest lucru,deoarece citindu-va com. voastre,simt o partasie sincera in ADEVAR,insa am si mici indoieli in ce te priveste,deoarece „nu mi-ai raspuns la mesajul de pe e-mail,si preferi sa stai ascuns dupa „pseudonim”.
    Pe M.I.R.aproape ca il cunosc,deoarece multe din com. lui l-au „deconspirat”,totusi va consider „umblatori” cu Dumnezeu ,pentru,si in ADEVAR,si de fiecare data ,citesc com. voastre cu mult interes.Sper in continuare,daca va voi Domnul ,sa avem o partasie mai „intima”,in Hristos.
    P.S
    Nu am nimic impotriva blogurilor ;ci dimpotriva ,aici si pe alte bloguri ,traiesc singura partasie cu cei ce iubesc ADEVARUL,chiar daca de multe ori sint contestat,si batjocorit,ma bucur si-L laud pe Domnul ,pentru ca stiu si cred ca „…toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu…”
    Fiti binecuvintati;

    Apreciază

   4. Fr Iosifffffffffff ! Pai in primul rind NU AM PRIMIT NIMIC pe eMail. Cum iti inchipui tu ca scapam eu o asa mana , o asa ocazie de a ma „dezlantui” in explicarea intelegerilor mele. Apropo (chiar daca nu mai ramine un secret precum era) fr Iosif, de normal la cap cred ca sunt normal. Ceva pricepere la cetire cred ca am. Doagele de la capul meu sunt inca in regula, de visat cred ca visez si eu ca toata suflarea crestina lucruri ce le dorim din tot sufletul dupa ce am aflat fagaduintele lui Dumnezeu.
    Cu toate acestea, oare nu se detaseaza o forma mai „altfel” de a primi cuvintul scripturilor si mai ales sensul si EXIGENTA lor? Vezi , suna a lauda dar macar bine ca este cu si despre Dumnezeu. Fr Iosif, gindeste un lucru frumos: iaca si un cal batrin „prins” in ham.
    Clar si cert este ca eu nu sunt de acord cu diluarea ce se face, cu privirea prea de suprafata a cuvintului cind din biblie aflam ca are si ADINCIME, si INALTIME si multe alte frumuseti. Ori din toate acestea sa ramin numai in dulcea dragoste ce ne face sa credem ca suntem bine, ca am aflat calea, ca am aflat viata, ca Domnul este prezent, ca noi ne dam darurile de bunavoie, ca facem, ca dregem, ca scoatem , ca zicem Doamne, Doamne….fr Iosif, sa nu uitam sa cerem indurarea Domnului si sa-L rugam sa nu ne tina in seama multele „alunecari” si parerile noastre de bine despre noi. Si cele de mai sus eu le consider motive foarte serioase pentru care crestinii din adunari au putere ZERO ! Si datorita faptului ca nu este cine sa intrebe cu ” cit ati vindut mosioara” toti isi pot permite sa rosteasca tot ce vor, dar de cele mai multe ori adevarul nu prea caracterizeaza spusele.
    Si fratele meu drag, te rog sa nu ma certi tare pentru ca eu sunt cu abecedarul doar pe la litera „c” sau „d”, asa ca mai ai ceva rabdare sa mai invat. Oricum cred ca larma fac si daca nu stiu mai multe.
    Pseudonimul meu este ceea ce ma doare, iar numele ca sa nu fie Iosif singur, eu sunt Mihail, iaca asa.Si sunt din zona Nasaudului (ceva kilometri spre Cluj.)
    Fii binecuvintat.

    Apreciază

   5. Dragul meu frate „Tristarul”
    E posibil ca adresa de e-mail trimisa de fr. Mike,sa fie eronata ,insa undeva tot a plecat mesajul meu ,din moment ce am avut confirmarea.
    In alta ordine de idei,si cit mai concentrat formulat,NASTEREA DIN NOU ,dupa parerea mea se cuprinde in una dintre cele mai mari porunci ce Hristos Isus a transmis-o ucenicilor Sai,(Ioan 13;31-35)
    Fii binecuvintat.

    Apreciază

   6. Fr Iosif, mai incearca o data cu eMailul , poaate ,poate…
    Ca este PORUNCA u sunt de acord.Domnul Isus nu porunceste ” Nastetiva din nou!”, nu, nici vorba. Amalizeaza un pic cuvintul „porunca” si ai sa vezi.
    Nasterea din nou este un proces duhovnicesc, dumnezeiesc tocmai pentru ca aceasta nastere este din Dumnezeu (gasim scris „din duh”)
    Importanta acestei nasteri din nou nu este nasterea in sine ci MOARTEA individului care „in pacat m-a zamislit mama”, deci moartea pacatosului, a eului, a sinelui, „am murit nu mai traiesc eu ci Isus traieste in mine…”
    Am murit fata de pacat, cel vechi s-a dus, toate-s noi …
    Faptul ca aceasta nastere din nou este din Dumnezeu, este SINGURA motivatie, singura justificare, singuraa cale prin care noi suntem FRATI cu Domnul Isus, care , cred ca nu contesti ca este Fiul lui Dumnezeu, apoi prin Domnul Isus suntem frati si surori intre noi. Tot aceasta nastere din Dumnezeu ne face COPII DE DUMNEZEU reali si nu vorbe frumoase ce din coada au sa sune si sa impresioneze sentimental.
    Din acest punct plec eu in afirmatiile mele ca 1 Ioan 3 cu 9 este o zicere CLARA si fara posibilitati de alte interpretari de genul „…copilasilor, daca cineva ….” cineva in aceasta situatie nu are nasterea din nou, pentru ca daca ar avea aceasta , conform scriituri sfinte ” cine este nascut din Dumnezeu NU MAI PACATUIESTE fiindca saminta LUI ramine in el si NU MAI POATE PACATUI pentru ca este nascut din Dumnezeu.”
    Oare cum as putea sa explic mai simplu pentru ca este atit de evident acest fapt!
    Domnul Isus a trait ispitit ca si noi in toate dar fara de pacat tocmai pentru ca ESTE FIUL LUI DUMNEZEU! Daca cineva spune ca are nasterea din nou, adica din Dumnezeu cu siguranta ca va ajunge ca si Domnul Isus avind ACELASI TATA , pe Dumnezeu, iar comportarea va respecta scrierea biblica intrucit copii de Dumnezeu au PUTEREA de care se face vorbire in biblie si pe care Domnul Isus ne-a aratat-o in anii lui de lucrare tocmai a sa nu avem indoiala si sa nu fim in necunostinta!
    Nasterea din nou este hotarul intre omul vechi si …copilul de Dumnezeu (care sigur ca da, va creste intrucit Isus a luat chip in el pina la statura plinatatii LUI ) este la fel de importanta ca si Faptele apostolilor 1 cu 8 ” cind va veni Duhul Sfint veti primi o PUTERE…” …
    Deci si nasterea din nou si botezul cu Duhul Sfint sunt doua stari ale crestinului care NU POT FI AFIRMATE DOAR CU GURA, ele au „punctele obligatorii” de trecere si manifestare lasate de Dumnezeu si vizibile tocmai pentru ca „nimeni sa nu va insele”, nimeni sa nu poata rosti cu usurinta asa ceva,…tocmai ca sa se vada ca suntem copii de Dumnezeu, puterea fiind garantul prin semnele si minunile mari ce vor insoti predicarea,ca lucrarea este autentica, este din Dumnezeu. In alte conditii, in afara bibliei , in afara jaloanelor scripturale totul este „scoala” , „invatatura de origine omeneasca”, „teatru ieftin” „circ pe baza darurilor de bunavoie stoarse cu viclenie de catre mari mahari ai Intreprinderilor Afacerilor Crestine.
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

 22. Foarte bine ai punctat, frate Tristaru. Acest „Iosif” intervine mereu sa ne spuna ce zice Biblia cand e vorba sa sustina atacurile furibunde ale ortacilor sai de credinta sau sa apere criticile care sunt aduse la adresa lor. Acest personaj a generat aproape 250 de comentarii la acest articol, din cauza „gambling-ului” pe care-l face cu versetele biblice.

  http://www.actualmm.ro/%e2%80%9cbufonul%e2%80%9d-rus-dumitru-budac-se-erijeaza-in-predicator-la-londra/

  Acest Budac a fost felicitate de catre Branzei pt ca a tinut o predica impotriva darurilor Duhulu Sfant, asa cum sunt intelese de penticostali. Iata predica felicitata de Branzei:

  Acum, cand te gandesti ca si unii penticostali il primesc pe Budac sa cante prin bisericile lor, ma tot gandesc daca penticostalii cred cu adevarat ceea ce cred. Baptistii nu ar primi pe la amvoanele lor pe unii care isi bat joc de crezul lor (nu e vorba ca nu-l practica, sau ca au alt crez dar aici e vorba de batjocura). Urmariti predica lui Dumitru B. la Londra si veti vedea despre ce este vorba. De asemenea, va recomand sa ascultati predica de aici, felcitata de Daniel Branzei pe blogul sau, ca sa vezi Zaharia, cam ce crede Branzei despre crezul nostru.
  Botezul cu Duhul Sfant, versiunea Budak:

  Amicele „Iosif” a sarit ca oparit cand a fost publicat un articol care sanctiona ereziile acestui rus, procopsit pe la Londra dar il felicita latent pe Branzei cand sare la gatul altora care chiar nu au niciun fel de erezii din punct de vedere biblic.

  Apreciază

 23. Este scris ;”..Viorel Chis , ai vizitat la Baia Mare si l-ai cunoscut personala pe un pretins crstin de calibrul lui Iosif Ton . Mi-ai spus ca acest om (tatal meu )mi-a protejat anii traiti in Romania sub Communism , respectiv copilaria la Rosia Montana, anii pubertatii si maturizarii mele, urmata de anii de inchisoare . Te rog sa-mi explici aceasta “protectie ” paterna !!!!
  sincerely , Mos Ion Roata”
  Sincer sa fiu sint bucuros ca am ajuns sa -l intilnesc .. pe tatal tau ;am ramas surprins de memoria limpede pe care am intilnit-o in personalitatea lui !
  Alte explicatii nu le pot scrie in acest comentariu si sper ca la un foc de tabara intr-un amurg de seara sa definesc cuprinsul si incheierea explicatiei .Stiu ca incercarile vietii alaturi de provocari uneori lasa urme grele si rani adinci ….dar sa nu uitam ca toate in viata ne apar cu un scop atit pentru tine ,cat pentru mine si pentru fiecare de pe aceasta planeta din univers .Unii ajung sa inteleaga,altii mai putin si sa nu fim surprinsi de aceste provocari ale vietii fiindca toate demonstreaza calea de slefuire prin care se ajunge la forma si structura de valoare.Multi pe traseul slefuirii cad dupa cum si Iuda a cazut alaturi de foarte multi .Au cazut ingeri si pentru motive de mindrie ,egoism si au vindut dreptul vietii si a celor dragi .Credem ca azi este mai diferit?Nicidecum .Citind marturisirea scrisa a fratelui de credinta Iosiv Ton ,doar mi-am improspatat memoria cu ceea ce de fapt sa intimplat in regimul trecut si putini stiu realitatea .Sper ca intr-o buna zi sa te intilnesti cu „tatal tau ” si nu un subiect sa scrii ;ci poti aduce complectare la filele de istorie cu multe capitole adevarate a celor peste 90 de ani !!!Ani in care istoria crestinismului din Romania a conectat atit frati sinceri de credinta cat si cei din categoria lui Iuda care au indus pe multi in suferinta!Asadar eu iti doresc putere,curaj si un mic sacrificiu pentru o calatorie si in urma ei sa facem incheierea istoriei care are o adevarata valoare reala ,dar acum e ferecata in puterea tainei si intr-o mica masura Mike o stie la fel de bine ca si mine ….. 🙂
  Cu stima si respect and „God bless you MIR(Mos Ion Roata)

  Apreciază

 24. Viorel draga,ti-ai imaginat tu vre-o data,(re)intalnirea Mantuitorului crucificat prin tradare si vanzare de noapte ,cu Iuda Iscarioteanul ??!!. Ce conditii favorabile ar fi produs si facilitat aceea intalnire ??!! Ori , (de ce nu ?)intalnirea ta cu pastorul Ionescu ,dupa ce s-a pocait si radiaza si raspandeste exemplar in Chicago si-n lungul si latul lumii, „deplina” dragoste pentru ADEVAR ??!!. Daca da, mai fa efortul altruistic sa-mi explici si mie aceste intalniri radicale ,de transformare si pura „dragoste crestina ” ,de autentica si exemplara pocainta ??!!. Exemple de implinitori ,misionari , propovaduitori si emisari ai Cuvantului ce ne indeamna la Unitate prin Dragoste si Dezbracare de Sine .Sa inteleg si eu aprofunzimea si adancimea ta analitica in astfel de ipostaze . Sa aud si sa aflu si eu ce dialog al iubirii crestine s-a infiripat intre Domnul Vietii si Iuda Turnatorul ori intre tine si Cristian Ionescu. !.Daca simti o placuta interferenta si similaritudine misionara alaturi de Mike , voi cei ce l-a-ti mai prins in viata pe Iuda Mioriticul l-a Baia Mare, ce limpezire si lumina crestina ati descoperit vorbind cu el, ce deznodamant si realizare misionara ati definitivat ??!!.. Ca sa o putem comenta spre zidirea altora ,dupa ce l-ati intalnit face to face pe Iuda reincarnat pe plaiuri romanesti ??!!. De ce nu indrazniti sa mergeti si la familia poetului crestin Traian Dorz si sa vorbiti cu membrii familiei lui despre suferinta si
  viatza zbuciumata a petului ,pe care tatal meu l-a declarat cel mai bun si intim prieten ce l-a avut in Romania, pana l-a moartea lui . (a poetului ). . . .
  Cu dragoste altruist-frateasca nematerialista,
  langa un foc luminos din vatra, al tau , Indy -MIR.

  Apreciază

 25. Vedem cu totii aici la „fam2fam „si niste actzibilduri mercantile lipite prin colturi,pentru efect vizual si dilatare de pupile, ce infrumuseteaza pagina: O IERTARE DUMNEZEASCA VICTIMA ISI IARTA CALAUL! ori PASTORUL IOSIF TON ARE CUVANTUL !! (cu doi de !) , dar paradoxal ,fara sa zica nimic in plus !. A „marturisit ” in trecut, precum si tatal meu , ce a publicat speculativ ,de reclama julvernistica ,imaginarele lui suferintzi (e)din inchisoarea Aiud , in anii „democratiei populare „pe poitia bine platita de snitch ,dar votand in secret soarele marxist ! .Aacesti trogloditi si falsori ,pastori ori fosti pastori in blani de oaie ,iude marxiste , acesti „pacalici si saltimbanci ” ai bibliei ,cum este Nicky Pop, Iosif Ton , Anei Valentin , si lista continua prin lungul si latul tarii apoi si aici in toate Statele din Uniune, in monstruasa lor viclenie, TAC STRATEGIC !!!. Nu ataca ,nu se dezvinovatesc, nu raspund provocarii la dialog si nici la ( cenzurate ,protective si moderate )intrebari directe ce onduleaza ori vaslesc in zig-zag pe internet . Si stiti de ce ??!!.In viclenia lor satanica, lasa mingea in terenul celor naivi si nedumeriti ,incercand (cu succes temporar ) sa mentina in permanenta scorul 1-0. Dar pentruca Dumnezeu nu se lasa facut de rusine, cernerea a inceput tocmai din spatele curitii lor(backyard) . SI SURPRIZA REVELATOARE ESTE CA : GOD WORKS IN VERY MYSTERIOUS WAY ! . God bless you all ! sincerely, Mos Ion Roata

  Apreciază

 26. Dragul meu Mike, de ce oare nimeni, nici un crestin de bun augur ,stapanit si coplesit de autentic spirit misoinar ,DE AUTENTICA DEZBRACARE DE SINE,de reala si efervescenta slujire ,exponent al ADEVARULUI adus pentru Salvare in lumea nostra de Mesia-Mantuitorul , nu indrazneste sa initieze bloghistic , un subiect de acuta valoare crestina , despre CORUPTIE ??!!. DESPRE CORUPTIA ROMANIEI EVANGHELICE ,despre coruptia pastorala si cea de misiune crestina ,ce au luat amploare necontrolabila in intreaga tara si mai ales aici in Diaspora Americana ??!! ; o plaga si un flagel fara precedent,ce se intinde precm plaga teroristilor ISIS , ocupand campurile petroliere din Siria si Irak ??!! . Sa analizam impreuna, atat obiectiv cat si subiectiv , in amanuntite detalii ,cazuri concrete de insusire a MITEI EVANGHELICE SI PASTORALE , expunerea promotorilor ei ,locati de amandoua partile Ocenanului Atlantic ,cat si a gardurilor confesionale de divizare ajutatoare unui mai usor control si supraveghiere ??!!. Cine oare sunt suporteri si promotorii unei asa de mare Inselatorie Crestina si care sunt motivatiile ,rezervele si retinerile de a frana si opri analiza amanuntita a acestei malefice si contagioase maladii ??!!.

  Cu mult respect si dragoste crucificata sincerely, MIR

  Apreciază

  1. Pentru ca :

   Intr-o zi Dreptateaa mergea pe drum, timp in care se intilneste cu Minciuna care zice
   – Dreptate , hai sa mergem sa mincam ceva ca mi-e tare foame. Dreptatea raspunde
   – As veni dar nu am nici un ban. Minciuna:
   – Lasa ca platesc eu. Si asa intra in restaurant, comanda copios, iar spre final, cind mai aveau desertul, Minciuna striga la ospatar:
   – Mai baiete dar de ce nu-mi dai restul? Ospatarul furios raspunde:
   -Ce rest vrei ca tu nu ai platit inca, si asa se ajunge la cearta tot mai apriga. Patronul restaurantului care aude cearta intervine si-l intreba pe ospatar:
   – Cit au de plata?
   – Au de plata 40 de lei. Patronul rabufneste
   – Cummm? Pentru 40 de lei faci scandalul acesta si imi alungi clientii din restaurant? Dai repede restul si sa fie liniste. La care saracul ospatar priveste spre tavan si rosteste ” Of, unde esti dreptate?” La care Dreptatea raspunde:
   – Aici sunt dar…si eu am baut si am mincat !

   Apreciază

 27. Stimatul meu prieten si frate de credinta “Mos Ion Roata”,eu iti inteleg foarte bine rana sufleteasca si mesajul pe care l-ai scris .Sa nu credem ca Domnul Isus nu l-a cunoscut pe Iuda si intentiile lui .La cunoscut foarte bine si inainte de clipele de despartire ia zis;”…Isus i-a zis: “Ce-ai sa faci, fa repede.”
  28. Dar nimeni din cei ce sedeau la masa, n-a inteles pentru ce ii zisese aceste vorbe.
  29. Unii credeau ca, de vreme ce Iuda avea punga, Isus voia sa-i spuna: “Cumpara ce ne trebuie pentru praznic”; sau ii poruncea sa dea ceva saracilor.
  30. Iuda, dupa ce a luat bucatica, a iesit afara in graba. Era noapte.
  31. Dupa ce a iesit Iuda, Isus a zis: “Acum, Fiul omului a fost proslavit si Dumnezeu a fost proslavit in El.
  32. Daca Dumnezeu a fost proslavit, in El, si Dumnezeu Il va proslavi in El insusi si-L va proslavi indata.”
  Si azi este la fel !!Si noi unii stim ce se intimpla cu unii ca Iuda si oricat o sa discutam ,o sa scriem multi nu ne inteleg ce se intimpla. Iar cat despre “Cristian Ionescu si grupul care au adus mari rani si provocari vietii mele” ,eu si acum il astept si niciodata nu o sa-i evit sa-i invit la mine acasa si sa aud alaturi de cei raniti ca isi cer iertare pentru ceea ce au facut. Dumnezeu Tatal ma ajutat sa trec peste toate si sa rezolv probleme acestea trecatoare ,dar nu stiu ei cum o sa le rezolve din moment ce au omorit spiritual multe suflete si au curajul inca sa predice . Aici intervine judecata Tatalui Ceresc si a Domnului Isus care stau pe tronul sfinteniei .As dori sa vad si acele zile cand vor lasa mindria de o parte si isi vor aduce aminte de legamintul facut in apa in fata multimilor ,a Tatalui Ceresc si Domnului Isus .Inteleg ca inima lor le este impietrita ca la “Faraon” si multi altii care se lupta inpotriva planului divin.Stiu si vad cum profita la fel ca Iuda de pozitiile pe care le detin.Dar toate acestea sint trecatoare dupa cum si ei sint .Sint indurerat ca nu vor sa-si inschimbe atidudinea si din mesajul divin si au croit o astfel de viata fireasca pe care putini o cunosc .Eu mereu am venit in mesaje cu dovezi si nu doresc pe nici unul sa-l injosesc dupa cum ei au facut .Poate si pentru generatia noastra astfel de lucruri au trebuit sa se intimple ca cei prezenti sa inteleaga ca si azi lucrurile sint ca pe timpul Domnului Isus .Coruptii,faradelegi ,vinzari de frati …..inselaciuni si multe altele firesti care normal sint impotriva “DUHULUI ” si invataturii Domnului Isus .Eu am avut intilnire la tatal socru cu “CRISTIAN IONESCU ” alaturi de intreaga mea familie si in loc sa-si ceara iertare si sa inteleaga ca trebuie sa-si aduca mieluseaua in turma a ales sa refuze si pe urma astfel sa scrie ;
  “…DORESC SA VA ADUC LA CUNOSTINTA CA PROBLEMELE SI ACUZATIILE LUI VIOREL CHIS SUNT DEPLASATE IN SENSUL CA ATACURILE SALE SUNT O RAZBUNARE IEFTINA INTR-O NEINTELEGERE DE FAMILIE…….”

  http://cazulviorelchis.wordpress.com/tag/cristian-ionescu/

  O razbunare ieftina?Si acuzatiile mele sint deplasate? Interesant!!! Si sa nu uite ca nu sint acuzatii deplasate ci astfel realizate si dovedite prin paginile de accesare ;

  http://izvoarecodrene.blogspot.com/2012/03/ziarul-necenzurat-al-lui-ioan-romeo.html

  Mai are si curajul sa se dezvinovateasca cu privire la inselaciune fata de institutiile financiare care normal ajuta prin noile programe pe cei care isi pierd serviciul si le mai da o sansa.El nu si -a pierdut serviciul si nici salariul primit de la Biserica .Iar daca asa ceva se intimpla Biserica il ajuta sa plateasca datoriile dupa cum ajuta sa se ridice Biserici in alte locuri peste hotare ,ori finanteaza cu bani grei si valoare mare anumite misiuni de evanghelizare.
  Sa nu fim ca Iuda despre care apostolul Ioan scrie ;”..4. Unul din ucenicii Sai, Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon, care avea sa-L vanda, a zis:
  5. “De ce nu s-a vandut acest mir cu trei sute de lei si sa se fi dat saracilor?”
  6. Zicea lucrul acesta nu pentru ca purta grija de saraci, ci pentru ca era un hot si, ca unul care tinea punga, lua el ce se punea in ea.”
  Azi se vede ca sistemul financiar si bugetar a ajuns mai complex iar punga este transformata in afaceri subtile si bine gandite in modul firesc oglindind “facerea de bine”
  Dragii mei traim timpuri grele si vin si mai grele fiindca este scris si ferice de cei care inteleg.Eu toate le scriu nu din ura ,dujmanie ;ci din dragoste si cu acelas scop pe care l-au scris si cei care au scris “EVANGHELIILE SI EPISTOLELE”
  Acestea sint “evangheliile si epistolele ” vietii noastre si a prezentului .
  “Tinerii Romani Americani” si ei au curajul sa descrie in acelas mod realitatea cu care se confrunta de multi ani si astfel descopera;
  “Drama Tinerilor Romani Crestini din America si Canada:”

  http://tineriromaniamericani.wordpress.com/2014/05/08/pastorii-dolarii-meluseii-pierduti-si-fecioarele-adormite/

  Sint in mijlocul nostru ,in prezenta noastra si totusi ce se intimpla ?Mesajul lor a fost astfel preluat si expus in auzul intregii lumi care a accesat prezentarea “Pastorului Leonard Semenea la cea dea 46-a Conventie, a bisericilor romane din SUA si Canada”;

  http://tineriromaniamericani.wordpress.com/2014/09/13/mesajul-pastorului-leonard-semenea-la-cea-dea-46-a-conventie-a-bisericilor-romane-din-sua-si-canada%e2%80%8f/

  Trebuie sa ajungem doar sa intelegem provocarile si sa-i facem pe cei prezenti sa cunoasca realitatea in care am ajuns si sa nu ajungem ca cele 7 Biserici descrise in cartea apocalipsei .Inca se mai poate obtine trezirea spirituala si adevaratii sfinti sa ajunga la formarea Bisericii Domnului Isus Hristos fiindca este sfinta ,vie ,nepatata si cu hainele inalbite in singele Mielului .!!ce privilegiu sa cunoastem aceste lucruri si sa putem sa le si scriem dupa atitiia ani de lupta pentru redobindirea Imparatiei Divine . Ce privilegiu sa stim ca avem ca Domn ,imparat si rege pe Domnul Isus Hristos.Nu va lasati inselati,folositi si inrobiti de persoane care viata lor este trecatoare .Intelegeti care este Imparatia si scopul ei .Luptati pentru “ADEVAR,SFINTENIE,NEPRIHANIRESA SE POATA AJUNGE LA DESAVIRSIRE.Nu lasati altii sa va fure privilegiul ,libertatea de exprimare si de expunere a adevarului.Nu lasati ca aceste lucruri sa duca la farimarea si patarea Bisericii Domnului Isus fiindca este scris;”..28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.
  29. Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma;..”
  Asadar credeti in ce este scris? Daca da atunci luptati ca “ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.”Fiti demni si fiti curajosi fiindca Domnul Isus ,ucenicii ne au lasat un adevarat exemplu .Fiti ca ei si nicidecum ca Iuda ori ca cei care sint ca Iuda fiindca astfel ve-ti castiga cununa si ve-ti aduce multe suflete la viata .Si nu orisi ce viata ;ci viata vejnica care ne este promisa inca de la creiere.Cu stima si respect doresc ca ;” Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste!”
  Acest mesaj stiu ca va aduce pe multi la o meditare adinca si dezvaluie prezentul in fata provocarilor pe care ajungem sa le traim .Si sint fericit ca o pot scrie pentru a raminea de marturie ori de mintuire celor din jur …chiar daca ranile sint mari si au fost foarte dureroase ….Asadar “Mos Ioan Roata ” asa ajungem si noi file de istorie si o epistola a vietii scrise pentru cei care ne urmeaza si vor intelege de ce unii ajung din partea “cuiva ” victime si in situatii dificile .Sa ne rugam pentru ei sa aiba putere sa-si marturiseasca pacatele si sa se intoarca la invatatura Domnului Isus fiindca este scris;”9. Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul.”Si aceste lucruri trebuie sa se cunoasca in Biserici si Bisericile sa ajunga sa nominalizeze adevarati pastori cu interes de slujire,jertfire si un adevarat exemplu de evlavie si sfintire fiindca este scris;
  “..1. Sfatuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care sunt un prezbiter ca si ei, un martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei care va fi descoperita:
  2. pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de bunavoie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un castig marsav, ci cu lepadare de sine.
  3. Nu ca si cum ati stapani peste cei ce v-au cazut la impartire, ci facandu-va pilde turmei.
  4. Si cand Se va arata Pastorul cel mare, veti capata cununa care nu se poate vesteji, a slavei.”…

  Apreciază

 28. Interesant este ca si ” DANIEL BRANZEI” ,ataca pe altii insa nu doreste sincer sa raspunda acuzatiilor care astfel apar datorita comportamentului vietii lui mai putin crestinesc;
  http://www.botosaneanul.ro/stiri/pastor-cu-origini-in-botosani-condamnat-in-america-agresare/
  Articolul este docmentat si interesant este ca se doreste sa fie evitat chiar daca faptele sint mai putin crestinesti …. Oare de ce ? Se poate asa ceva la un pastor care trebuie sa fie exemplu pozitiv in smerenie,slujire,daruire si iubire?

  Apreciază

 29. Frate Mihail
  Am mai lansat un mesaj…,si s-a dus…,unde…???
  In ce priveste indoiala ta cu privire la „porunca”lui Dumnezeu referitoare la pocainta,personal ma exprim ,prin prisma Cuvintului Lui Dumnezeu,cit si prin propriile experiente,si tocmai de aceea ,intotdeauna argumentez afirmatiile facute ,cu extrase biblice. Prin simplul fapt ca pamintul este plin de cunostinta lui Dumnezeu,si ori incotro te intorci,se aud si se simt „trimbitele” ce anunta schimbarea si inoirea tuturor lucrurilor,trecerea la o noua era,a valorilor autentice,a vietii duhovnicesti ,a transformarii materiei ,in lumina Adevarului ….
  „Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta ,si PORUNCESTE acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca;pentru ca a rinduit o zi,in care va judeca lumea dupa dreptate,prin Omul,pe care L-a rinduit pentru aceasta si despre care a dat tuturor oamenilor o dovada netagaduita prin faptul ca L-a inviat din morti…”(Fapte 17;30,31)
  Fii binecuvintat.

  Apreciază

  1. Iosife, te rog frumos , mie imi place citeodata acuratetea.
   Tu ai spus ca Domnul Isus ne-a poruncit sa ne nastem din nou ! Ai zis au ba?
   Ei la acest aspect eu Tristarul rostesc fara teama de a gresi: nu avem aceasta porunca niciunde in biblie.
   Tocmaai legat de aceste forme de exprimare in extenso adaugind ce se potriveste sau ceea ce am putea deduce, ticmai aceste lucruri nu le pot intelege si nu ma pot obisnui cu ele. Am fost invatat si am trait o viata intreaga pe baza de articole si prevederi legale. Si stii tu ca este o vorba, „unde este lege ,nu este tocmeala”!
   In biblie parca citeam ca TOT CUVINTUL SFIUNT ESTE DA SI AMIN, deci nu prea ma inscriu la exprimarile hexaustive.Punctual si la obiect fratele meu, asa a fost scris, asa citim si este suficient de clar dupa felul meu de a vedea lucrurile.
   De fapt tocmai aceasta forma de a vedea biblia incurca. Cuvintul este dat pentru a fi pazit si implinit, niciunde nu gasim scris ca se poate interpreta sau dilua sau alte asemenea manopere fie ele cit de teologice se vor a fi.
   Har si pace fratele meu.

   Apreciază

   1. …Oare tilharului de pe cruce ,nu pocainta i-a fost considerata nastere din nou,lucru pe care ACUM,Dumnezeu il porunceste”tuturor oamenilor de pretutindeni”.Un alt aspect cu care cred ca nu sunt in asentimentul multor frati ,este faptul ca,personal cred ca in finalul acestui cer si pamint ,la schimbarea si inoirea tuturor lucrurilor ,TOTI OAMENII VOR FI MINTUITI,fara exceptie {iadul nu exista,asa cum e perceput de religii,e un mod de a speria pe cei necunoscatori si pentru a-i MANIPULA} …”Cercetati Scripturile…”
    „Fiindca Dumnezeu a inchis pe toti oamenii in neascultare,ca sa aiba mila de toti.”,iar David spune: „Tu asculti rugaciunea ,de aceea toti oamenii vor veni la tine.”(65;2)
    Fii binecuvintat si luminat.

    Apreciază

   2. …”Viata e o taina,o minune,cercetatori incearc’a o afla
    Si cauta-n laboratoare,sa descifreze Sursa Sa.
    Se investesc sume enorme,sint sume aruncate’n vint,
    Caci niciodata” firea” noastra ,n’o sa’nteleaga pe Cel Sfint.
    Dar tu, cel ce-L cunosti pe Domnul,si L-ai primit in viata ta,
    Ales’ai tu calea spre Viata,accepti tu astazi jertfa Sa?
    Primit-ai ungerea divina,pe cale sa nu ratacesti ?
    Ti-a uns Isus ochii cu tina,sa vezi mai clar minuni ceresti?
    Sa vezi originea vietii,sa intelegi de ce traiesti,
    De ce existi in asta lume,de unde vii,si unde mergi…?”
    Fiti binecuvintati

    Apreciază

   3. vezi ca gresesti daca nu citesti BIBLIA?citeste IOAN 3,3 si vezi ca ISUS ii spune lui Nicodim ca trebuie sa se nasca din nou daca vrea sa fie mantuit

    Apreciază

   4. Daca asa stau lucrurile fr Iosif, eu ma gindesc ca am cheltuit destul timp cu aceste „cercetari” de care tu spui. Daca ORICUM sunt mintuit ca tu spui ca TOTI vor fi mintuiti, atunci …liber la trai pe vatrai nene pina mai am ceva zilisoare !
    Singurul lucru care ma mai incurca este acel iaz de foc si locul unde roade viermele ce nu moare. Apoi ma mai tem de „sperietura” aceea zisa ” cu nici un chip”, apoi „mai degraba curvele si carturarii”, apoi „nimic intinat”, si cel mai nenorocit lucru pentru un om, dupa parerea mea ramine ” cine nu este cu Mine, este impotriva Mea”…Dati tu singur seama de grozavia acestor aspecte.Dar daca tu ma poti ajuta sa „scap” si de aceasta teama, nu pot decit sa zic ca totul este desertaciune, vorba unui „prieten” al meu.
    Fii binecuvintat cu intelepciune de sus ca mari nevoi avem fratele meu.

    Apreciază

 30. pentru toti credinciosii sinceri in HRISTOS,trebuie sa intelegem ca si acum se fac minuni ,iar in timpul de pe urma minunile se vor inmulti , dar aceste minuni nu vor avea rolul sa ne pocaiasca ,ci sant un rezultat al pocaintei,iar daca in unele situatii cei bolnavi nu vor fi vindecati,asta este problema LUI DUMNEZEU,EL are motive doar de EL stiute pentru care nu face aceea vindecare( EL vindeca,-nu noi)cum spune si in Biblie; nu e traba lutului ce face OLARUL,, cu alte cuvinte ; nu e traba creaturii (omului)ce decizii ia CREATORUL ,asa ca fiti plini de ravna si flamanzi dupa CUVANTUL SAU asa cum si eu flamanzesc dupa CUVANTUL SAU si un lucru important; nu alterati CUVANTUL SAU ca sa nu fiti si voi alterati,va spune un umil credincios al LUI HRISTOS ,care a avut experiente cu EL prin care am fost intarit in credinta si pentru aceasta multumesc doar LUI in orice moment pentru felul minunat cum lucreazaEL in inimile si vietile noastre,a LUI sa fie toata lauda si marirea in veci vecilor

  Apreciază

 31. PS. Am separat putin lucrurile ca sa fiu un pic inteles mai usor. Tu citezi:
  „“Tu asculti rugaciunea ,de aceea toti oamenii vor veni la tine.”(65;2)” si este sfint.
  Acuma doar o micaprecizare:
  – „Tu asculti rugaciunea…” si asa este cu siguranta pentru ca vorbeste Dumnezeu.Dar noi avem o calitate foarte paguboasa.facem ce facem si incurcam un pic lucrurile.Adica in loc sa-L lasam pe Dumnezeu sa lucreze, punem prin PACAT un zid de despartire intre noi si Dumnezeu! S-apoi cum mai ramine cu ascultarea?
  – …”de aceea toti oamenii vor veni la tine.” Absolut adevarat pentru ca…vorbeste Dumnezeu.
  Da, chemarea este universala, vor veni toti pentru ca asa este scris, dar fratele meu fain, sa tii minte cit mai traim ca ESTE SCRIS… multi chemati ( adica toti) si PUTINI ALESI! Ce o fi insemnind asta? doar Duhul Sfint si bunatatea lui Dumnezeu ne poate desteleni intelegearea sa intelegem.

  Apreciază

  1. Alegerea pentru o lucrare deosebita (speciala),dupa cum voieste Dumnezeu,si care face tot ce voieste,in cer si pe pamint,iar noi,nu facem ce voim,fiind dependenti (conditionati) in actiunile noastre cotidiene de” ALEGEREA STAPINULUI”…si deci,logic fiind robi,vointa si dorintele noastre ,vor fi decise de „STAPINUL ALES”.(Romani 7;14-25)…….(Galateni 5;13-15).
   Un salut fratesc ,Psalmul 139
   Fiti binecuvintati.

   Apreciază

  2. Dragul meu frate.
   „Iata un cuvint adevarat si cu totul vrednic de primit!
   Noi muncim,in adevar,si ne luptam,pentru ca ne-am pus nadejdea in Dumnezeul cel viu,care este Mintuitotul „TUTUROR” oamenilor,si mai ales al celor credinciosi.
   Porunceste,si invata aceste lucruri.”(1 Timotei 4;9-11)
   Fii binecuvintat.

   Apreciază

   1. Tocmai acest „TUTUROR” este balacarit si batjocorit fara masura si fara teama in aceste vremuri.
    Apropo, tot o postezi cu felul minunat si cu experientele cu Dumnezeu care te-au intarit si care poate te mai intaresc si acuma. Fr Iosif, de ce nu ne iubesti tu si pe noi si sa ne impartasesti aceste experiente? Eu, asa cum vezi am mare nevoie in aceasta directie.. Ca ai socotit ca locul de nastere al tau este un secret, fie, nu cred ca m-ar fi ajutat la ceva, ca ai patit-o ( pocaitii ii spun incercare) si te asemeni cu cineva, iar este o problema personala, ca socoti ca ” esti bine” iar este treaba ta, dar, daca ai avut experiente cu Dumnezeu care au dus la sfintire si intarire, fr Iosif, te rog frumos nu le tine secrete, lasa-ne si pe noi sa ne bucuram. Biblia ne indeamna sa marturisim… tocmai pentru zidirea si intarirea credintei fratilor. Ca si aceste marturisiri vor fi un barometru al dragostei crestine, nu? Cine nu iubeste pe fratele sau, nu a ajuns…Pe cine credem noi ca il cunoastem? Putem noi crede altfel de cum este scris?
    Tare as dori sa am si eu asemenea experiente , cred ca as scrie zilnic pe cinci (?) bloguri si tot tirgul ar afla ca exista si un crestin bucuros in Domnul.
    Har si pace sfinta.

    Apreciază

 32. „Caci Dumnezeu,care a zis:”Sa lumineze lumina din intunerec”,ne-a luminat inimile pentruca sa facem sa straluceasca lumina cunostintei slavei lui Dumnezeu pe fata lui Isus Hristos.
  Comoara aceasta o purtam in niste vase de lut,pentruca aceasta putere nemaipomenita sa fie de la Dumnezeu si nu de la noi.(2 Corinteni 4;6,7)
  „In El era viata,si viata era lumina oamenilor.Lumina lumineaza in intuneric ,si intunericul n’a biruit-o.”(Ioan 1;4,5)
  „Dumnezeu a zis:”Sa fie lumina!”Si a fost lumina. Dumnezeu a vazut ca lumina era buna;si Dumnezeu a despartit lumina de intuneric”(Genesa 1;3,4)
  Iata,prima creatie a lui Dumnezeu ,Isus Lumina lumii,prin El si pentru El sint toate .
  In fiinta noastra,se gaseste atit lumina cit si intunericul ,si alegerea de a trai in lumina sau in intuneric ,ne apartine. Tot ce tine de materie (fire) ,e intuneric,iar a fi „nascut din nou „inseamna a iesi din intuneric la lumina, prin „crucea”lui Hristos,prin rastignirea firii,si a trai o noua viata in Duh si Adevar,prin credinta.
  Fiti binecuvintati

  Apreciază

 33. Dragul meu Mihail.
  Personal ,cred din toata fiinta in infailibilitatea CUVINTULUI LUI DUMNEZEU. El,CUVINTUL,reprezinta ABSOLUTUL,la care se raporteaza EXISTENTA tuturor lucrurilor percepute ori nepercepute de capacitatea noastra de intelegere .La un moment dat din viata mea,in adolescenta ,in constiinta mea ,s-a nascut o intrebare,pe care sint convins ca multi oameni si-au pus-o si inca si-o mai pun :”Care este sensul vietii?”.Cind eram copil,colegii de scoala si profesorii,tratau numele de „pocait”,ca ceva rusinos ,injositor ,jignitor,iar „pocaitii „erau desconsiderati , marginalizati si defavorizati de societate,lfapt ce m-a determinat sa-mi consider proprii mei parinti „fanatici penticostali”,avind permanent o forma de revolta tacita,impotriva lor si a metodelor utilizate in educatia mea si a fratilor mei,si o forma de „ura” copilareasca impotriva tuturor „pocaitilor”.In acest context,s-a nascut in mintea mea gindul de a parasi casa parinteasca,considerind ca astfel voi fi „liber si independent”,traind viata asa cum doresc,fara ca cineva sa-mi faca legi si sa-mi dirijeze viata dupa anumite standarde ce eu nu le agreeam. Aceasta oportunitate ,a aparut la virsta de 15 ani,cind déjà lucram ,in perioada vacantei de vara,la „Agrofruct”B.Mare, ca muncitor sezonier,si tocmai terminasem 8 ani de scoala.Un anunt aparut in ziarul”Scinteia”,prin care mi se oferea posibilitatea „libertatii si independentei totale”,din punct de vedere material,mi-a umplut inima de bucurie,deoarece locatia acestei oportunitati ,era la o distanta apreciabila ,cca 350 km,de B.M.,era visul meu implinit.Abia cind a venit momentul despartirii de parinti si de frati ,cind mi-am lasat mama cu ocii plini de lacrimi,am simtit cu adevarat ce inseamna durere sufleteasca ,insa consideram eu,nu mai era cale de intoarcere .
  Timp de 4 ani ,am dus o viata „destrabalata”,viata asemanatoare cu a „fiului risipitor”,o prima lectie ,din care TATAL ,prin mila ,dragostea, indurarea si indelunga Sa rabdare,m-a scos ,oferindu-mi o a doua ,a treia,a patra,a………………..n-a+1 sansa,iar azi inca traiesc ,iubesc si caut sa cunosc SENSUL EXISTENTEI ,care il inteleg doar partial,si aceasta intelegere se gaseste in LUMINA CUVINTULUI,si in transformarea ce ne-o ofera CRUCEA LUI HRISTOS.
  Fii binecuvintat.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: