S-A POCĂIT ROBERT TURCESCU !??

        Am urmărit cu sufletul la gură, mărturisirea lui Robert Turcescu, de duminică seara, pe B1 TV.
Prima mea reacție a fost că acest om s-a întâlnit cu Dumnezeu! Bineînțeles că am ezitat să ma pronunț, dar am continuat să urmăresc reacția tuturor celor care erau de fapt îndreptățiți s-o facă.
        După ce am auzit reacția mai multor jurnaliști, apoi reacția celor din domeniul ,,Celor sub acoperire” și a multor politicieni de seamă, am început să reascult foarte atent mărturisirea lui Robert, fiindcă mi-am dat seama că nimeni nu înțelege nimic. Deci era clar că răspunsul este unul spiritual.
        Este clar că avem de-a face cu un limbaj pe care Robert nu l-a mai folosit până acum, dar și cu o situație fără precedent, în România. Colegii lui nu-i pot înțelege noul limbaj, sunt uimiți de el și de ceea ce spune.
       O sa aduc câteva argumente din mărturisirea lui, prin care se dă de gol (precum Petru în fața slujnicei) că se prea poate să avem de-a face cu un personaj, care precum Apostolul Pavel, L-a întâlnit cu adevarat pe Dumnezeu. Iar când Îl întâlnești pe Dumnezeu, lucrurile nu mai au logică pentru oamenii firești.
1. Vorbește despre a scăpa de-o povară interioară foarte grea,.
2. Vorbește despre voia lui Dumnezeu, în viața lui.
3. Vorbește despre mântuirea sufletului.
4. Vorbește despre felul cum vrea să-și trăiască viața de acum încolo.
                    Și multe alte lucruri care îl dau de gol în ceea ce privește întâlnirea lui cu Dumnezeu, dar mai bine să urmăriți dumneavoastră înregistrarea, accesând link-ul de mai jos.
                   Asemenea mărturisiri nu se fac ușor, sau chiar deloc, decât dacă Dumnezeu se atinge de sufletul cuiva, în mod special. De aceea pe Robert nici nu-l mai interesează prețul pe care îl va plăti. L-am văzut și ieri dând un alt interviu, foarte relaxat și plin de bucuria eliberării. Doar timpul va confirma, dar eu cred că avem de-a face cu un om eliberat, de Dumnezeu. Mă rog Domnului pentru Robert, să-i dea multă putere pentru a rezista tuturor atacurilor, care vor veni împotriva sa.
                  Ce bine ar fi să avem – și noi evanghelicii – parte de o asfel de mărturie, din partea foștilor colaboratori. Ar fi un mare câștig pentru Împărația Cerurilor.
              Astfel de exemple ar aduce o trezire spirituală  reală.  Încă mai trag sperante….
Cu multă dragoste,
Mike Olari

95 de gânduri despre „S-A POCĂIT ROBERT TURCESCU !??

  1. „Ce bine ar fi să avem – și noi evanghelicii – parte de o asfel de mărturie, din partea foștilor colaboratori. Ar fi un mare câștig pentru Împărația Cerurilor.
    Astfel de exemple ar aduce o trezire spirituală reală. Încă mai trag sperante….”
    Mike ,sa fie asta oare o umbra personala de regret, ca la Baia Mare, in discutia ta cu unul din cei mai versati si abili tortionari si ofiteri sub acoperire ce Communismul i-a format vreodata , ai fost evaziv ,lipsit de Putere,superficial in intrebarile tale ! . Ai capitulat, ai batut in retragere trecand atat de aproape pe langa o Clipa Astrala a Istoriei Martirajului Romanesc, Ai stat fata’n fata cu unul din cei mai insemnati agenti ai Securitatii Comuniste . Fostul ofiter (si agent al coruptei Sigurante)in garda personala a maresalului Antonescu . Informatorul de elita al Seminarului Baptist ,ce l-a „cusut” in cele mai mici detalii pe Richard Wurmbrand in anii cand la avut profesor in Seminar. Mai tarziu , urmarindu-l pas cu pas precum Ton,i-a pricinuit a doua arestare la Cluj. In anii 50′ l-a urmarit pe bunicul meu Traian Furdui si in 1972 a fost asasinat si apoi inscenata o sinucidere. A pricinuit moartea multor martiri crestini ai Romaniei ,ce si-au sfarsit viata pentru Hristos, in inchisori si groaznice torturi . Securitatea l-a insarcinat si l-a avut ca subiect de misiune ,de urmarire pe poetul crestin Traian Dorz . In 1977 a solicitat Securitatii asasinarea mea ,dorind cu patos criminal , moartea singurului sau fiu . Mike ,ai ratat o Clipa Istorica fara sa o evaluezi , sa o fructifici spre onaoarea Mantuitorului nostru ,sa deschizi cu mana ta, cu inima ta de temerar misoinar ,cea mai larga fereastra spre Lumina si Adevar !. PACAT !, Macar tardiv daca ai fi ascultat semnalul si initiativa indirecta , sugerata de un autentic crestin si luptator anticomunist , profesorul Manastireanu !.
    Dar vine’o zi . . . . . sincerely, Indy

    Apreciază

    1. Mosule
      Daca cineva, a ratat ceva din intilnirea mea cu d-l Anei, acela cu SIGURANTA nu sunt eu.
      Eu am facut exact ce mi-a pus DUMNEZEU pe inima si atita tot.Eu nu sunt procuror, doar un copil al Domnului, care incearca sa-si duca la indeplinire misiunea la care a fost chemat.
      Cum raspund cei pe care incerc sa-I provoc, este altceva.
      mike

      Apreciază

  2. mie imi place Turcescu..
    dar inca nu se stie clar ca s-a pocait.. a fost evaziv..si a vb de mantyire la general si chiar si la figurat poate..
    daca s-a pocait, se va vedea in viitor…
    aici in Romania, surse demne de luat in seama vb de o parodie cu un scop sau de joc operativ… si stiu, deoarece urmaresc f mult subiectul pe mai multe posturi..sunt ff informat ..:)
    mi-as dori sa se fi pocait… initial am ramas impresionat…dar, nu a mai dat detalii si inca nu s-au arata roade reale… vom trai si vom vedea….
    pana atunci rezerva fata de ambele tabere, pro si contra…:)

    Apreciază

  3. ce m-a zgariat a fost chestia aceea ca „inca nu a vru Dumnezeu sa fac pasul asta mai devreme”… pe de o parte se poate asta, deoarece Dumnezeu are timplul Lui de lucru cu omul, pe de alta parte NU POATE fi o scuza ptr tot ce ai facut voit in tot acest timp..
    dar, sa dea Domnul ca pocainta sa fie una reala, si nu in scop operativ! asta vom afla in curand..eu sper sa fie de bine… sincer..asa ca..voi urmari!

    Apreciază

      1. Fr Mike, cine nu iubeste lumina si nu traieste in lumina…
        Toate activitatile desfasurate de Turcescu si inainte si…iata 5 zile dupa „marturisire” ne pot duce cu gindul ca „ombilicul” nu a fost taiat.
        Iar acest ombilic nu este unul oarecare, sa nu uitam ca face legatura cu zona ce-a mai infectata a Romaniei : Cotroceni.
        Sper din toata inima sa fiu gresit, dar, in speta de mai sus avem de-a face cu „manopere de interes politic” si nu operativ cum spunea Tim.
        Talentul si priceperea lui in vorbire nu trebuie sa ne surprinda.Avem sute sau chiar mii de asemenea „talentati” in adunarile noastre. Doar nu a fost ales de mari mahari sa le slujeasca daca nu avea aceste calitati, iar politica stim ca este o mare…provocare.
        Mergind pe cunostintele biblice, da, poate ca euforia ta sa aiva suport.Citim ca ce nu este cu putinta la oameni, este cu putinta la Dumnezeu. In acest caz, daca Turcescu a trecut prin nasterea din nou, a devenit copil de Dumnezeu, atunci da, la Dumnezeu este cu putinta totul. Oricum noi stim ca Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Sa ne gindim ca si Gidea de la A3 este popa cu scolile in regula si…ce frumos vorbeste mai ales cind nu minte.
        In aceste situaatii, este bine sa avem intelepciuneaa de a arata rabdarea, apoi indelunga rabdare, dupa care vine LEGEA DE AUR.
        Ne ramine un singur lucru: pe linga rugaciunile noastre pentru Ierusalim, pentru casa noastra si pentru frati, sa mai adaugam si acest „caz” prin care cineva sa fie scos la mintuire ca din foc.
        Fii binecuvintat.

        Apreciază

      2. Fr Mike, iata doar ce am gasit declaratia lui Turcescu facuta astazi , vineri . Nu contine NIMIC ce ar putea sa faca legatura cu o oarece credinta evanghelica.

        Jurnalistul Robert Turcescu a precizat vineri ca toate lucrurile privind viitorul sau se vor aranja. El sustine ca nu s-a gandit ce va urma, ce va face, cu ce se va ocupa.

        “Toate lucrurile se vor aranja la un moment sau altul. Daca n-o fi presa, o fi la sapa. O sa dau cu sapa pe pamantul parintul mei. Sunt convins ca un loc sub soare unde sa imi castig painea o fi si pentru mine”, a spus Turcescu la Romania TV.

        El a refuzat sa faca prea multe comentarii privind sesizarea depusa la Parchet de catre Ilie Nastase si Madalin Voicu care cer lamuriri privind deconspirarea lui Robert Turcescu.

        “Au tot dreptul sa fie nemultumiti, eu nu ii judec. Au mai fost mici contre cu Ilie Nastase dupa scandalul cu Nadia Comaneci. Am avut si relatii bune si relatii mai putin bune”, a spus Turcescu.”

        Si mai cred ca fr Iosif a postat suficient material biblic in care ne putem adinci privirile , raspunsul fiind in acele versete, cu siguranta.
        Fiti binecuvintati.

        Apreciază

  4. „Ma mir ca treceti asa de repede de la Cel ce v’a chemat prin harul lui Hristos,la o alta Evanghelie. Nu doar ca este o alta Evanghelie;dar sint unii oameni cari va tulbura,si voiesc sa rastoarne Evanghelia lui Hristos.”(Galateni 1;6,7.)
    „Oamenii acestia sint niste apostoli mincinosi,niste lucratori inselatori,cari se prefac in apostoli ai lui Hristos. Si nu este de mirare,caci chiar Satana se preface intr’un inger de lumina. Nu este de mirare dar,daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii.Sfirsitul lor va fi dupa faptele lor.”(2Corinteni 11;13-15 )
    „Asa vorbeste Domnul”:blestemat sa fie omul care se increde in om,care se sprijineste pe un muritor si isi abate inima de la Domnul.
    „Binecuvintat sa fie omul ,care se increde in Domnul,si a carui nadejde este Domnul.”
    „Inima este nespus de inselatoaresi de deznadajduit de rea;cine poate s’o cunoasca”?
    „Eu, Domnul ,cercetez inima,si cerc rarunchii,ca sa rasplatesc fiecaruia dupa purtarea lui,dupa rodul faptelor lui.” (Ieremia17;5,7,9,10)
    „Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta.Fiindca ai lepadat cunostinta,si Eu te voi lepada si nu-Mi vei mai fi preot.Fiindca ai uitat Legea Dumnezeului tau,Voi uita si Eu pe copii tai!
    Cu cit s-au inmultit ,cu atit au pacatuit impotriva Mea.De aceea,le voi preface slava in ocara.
    Poporul Meu isi intreaba lemnul lui,si toiagul lui ii prooroceste;caci duhul curviei ii duce in ratacire,si sint necredinciosi Dumnezeului lor.”(Osea 4;6,7,12)
    „Asa vorbeste Domnul:”Stati in drumuri,uitati-va,si intrebati cari sint cararile cele vechi,care este calea cea buna:umblati pe ea,si veti gasi odihna pentru sufletele voastre!”Dar ei raspund:”Nu vrem sa umblam pe ele!”
    Am pus niste strajeri peste voi:”fiti cu luare aminte la sunetul trimbitei!”Dar ei raspund:”Nu vrem sa fim cu luare aminte!”(Ieremia6;16,17.)
    „Caci noi n’avem de luptat impotriva carnii si a singelui,ci impotriva capeteniilor,impotriva domniilor,impotriva stapinitorilor intunericului acestui veac,impotriva duhurilor rautatii cari sint in locurile ceresti.”(Efeseni 6:12)
    „Cercetati Scripturile,pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica,dar tocmai ele marturisesc despre Mine. Si nu vreti sa veniti la Mine,ca sa aveti viata!”(Ioan6;39,40)
    Fiti binecuvintati

    Apreciază

      1. Dragul meu Mike
        Raspunsul ,ti l-ai dat tu insuti ,in parte,
        Mintuirea se poate obtine „DOAR” prin pocainta si CRUCE !!!
        Fii binecuvintat,si luminat.

        Apreciază

      2. Pocainta „autentica” nu poate fi conceputa fara CRUCE,fara „rastignirea EU-lui”,ce lasa semne vizibile in trupul fizic .Hristos Isus ,a aratat aceste „semne” ,dupa inviere ,lui „indoielnicului”, Toma,iar la noi ,semnele „crucificarii”,sint vizibile in „zdrobirea oaselor” metaforic vorbind,omorirea fireasca si o „NASTERE DIN NOU DIN DUH SI ADEVAR…ADEVAR ELIBERATOR DE LANTURILE RAUTATII DUHURILOR DIN LOCURILE CERESTI…!
        Fii binecuvintat.

        Apreciază

      3. Fr Iosif, tu , in postarile tale ma indemni la o meditatie destul de curioasa. Am un gind nastrusnic, asa ca pentru simbata.
        Oare toti cei care conduc masini stiu si cunosc si cum sunt facute?
        Nu ti se pare ca , aceasta idee se potriveste manusa cu expresia ” lasa ca stie Domnul”
        Domnul sa-ti dea un sfirsit de saptamina plin de har si pace sfinta.

        Apreciază

    1. ” Pocainta “autentica” nu poate fi conceputa fara CRUCE,fara “rastignirea EU-lui”,ce lasa semne vizibile in trupul fizic .Hristos Isus ,a aratat aceste “semne” ,dupa inviere ,lui “indoielnicului”, Toma,iar la noi ,semnele “crucificarii”,sint vizibile in “zdrobirea oaselor” metaforic vorbind,omorirea fireasca si o “NASTERE DIN NOU DIN DUH SI ADEVAR…ADEVAR ELIBERATOR DE LANTURILE RAUTATII DUHURILOR DIN LOCURILE CERESTI…! ”

      Acest paragraf arata cat de superficial se poate vorbi in ziua de astazi. O multime de cuvinte care se vor pompoase sunt aruncate la intamplare (fraza a doua continand chiar 43 de cuvinte) fara nicio noima.

      Daca trecem la teologie, „vaisiamar”. In contextul mantuirii talharului se are in vedere dragostea lui Isus, nicidecum „pocainta autentica” prin rastignirea eu-lui pe cruce, mai ales ca talharul a ajuns acolo involuntar (fiind rastignit de altii).

      Ma bucur ca la poarta cerului nu vor fi oameni care sa conditioneze intrarea de: „semne vizibile in trupul fizic”, „semne de crucificare”, „oase zdrobite”, „morti fizic / (asta cu ‘omorarea fireasca’ e tare de tot, de parca numai cei ucisi de ISIS au sansa)”……si alte „curiozitati” de felul acesta.

      Ma bucur ca poarta cerului VA FI ISUS care a platit TOT ce trebuia de platit pentru mantuirea noastra, a mea si a ta: „…..2. In adevar, legea Duhului de viata in Hristos Isus m-a izbavit de legea pacatului si a mortii.
      3. Caci – lucru cu neputinta Legii, intrucat firea pamanteasca o facea fara putere – Dumnezeu a osandit pacatul in firea pamanteasca, trimitand, din pricina pacatului, pe insusi Fiul Sau intr-o fire asemanatoare cu a pacatului,
      4. pentru ca porunca Legii sa fie implinita in noi, care traim nu dupa indemnurile firii pamantesti, ci dupa indemnurile Duhului. …..” Romani 8

      Traieste asadar dupa indemnurile Duhului si nu cauta la ….tatuaje (semne vizibile pe trup) sau la oase zdrobite…..nu faceti jertfa lui Isus zadarnica si nu cautati la o mantuire prin sacrificii proprii…..orisicum nu ajuta.

      Apreciază

      1. Draga Ilioi
        Fata de modul arogant si cinismul utilizat in afirmatiile tale ,nu pot decit sa-ti raspund cu dragostea de ADEVAR, pentru ADEVAR,si prin ADEVAR. Iti recomand sa „cercetezi Scripturile”daca socotesti ca in ele gasesti VIATA,iar in acest context ti-as recomanda pentru inceput ,pentru ati cunoaste pozitia,(Osea 4;6),apoi,(Romani 6;1-14)(Romani 8;5-8)(Galateni 6;3,7,8)…..s.a.m.d. Ma rog Dumnezeului cel Viu,sa-ti lumineze mintea si cugetul, pentru a pricepe voia LUI.
        Fii binecuvintat.

        Apreciază

      2. iosif
        nu sunt nici arogant si nici cinic. Dimpotriva, cine ma cunoaste personal ar putea sa spuna despre mine complect invers. Si daca citesti definitia arogantei si a cinismului, vei vedea si tu ca ai exagerat.
        In privinta versetelor din Biblie si a rugaciunilor facute pentru mine, am un singur cuvant de spus: MULTUMESC!!!…..si spun asta din toata inima. Biblia e buna de citit cat mai mult, nu numai cateva versete si alea uneori scoase afara din context. Deasemenea, Biblia e buna sa ne indrepte ochii spre Hristos si spre pocainta, nu sa o folosim ca arma impotriva semenilor. Biblia este Ghid si de multe ori este confundata cu un cod penal. Si ma rog si eu in fiecare zi sa fiu atent la cum privesc in Biblie si cum o interpretez. Si daca te rogi si tu, unde doi (minimum) se roaga pentru aceasi cauza, Dumnezeu promite ca ia aminte. Abia astept clipa cand mi se va lumina mai tare si mintea si cugetul sa pricep TOATA voia Lui. De aceea, inca o data MULTUMESC.

        Dumnezeu sa te binecuvanteze cu tot ce ai nevoie. As numi specific, dar nu stiu ce ai nevoie insa Dumnezeu stie!

        Apreciază

      3. …daca te-ai privi cu atentie in „oglinda”Cuvintului,si daca ai fi onest si sincer cu tine insuti,ti-ai vedea starea si te-ai comporta adecvat,incercind sa te cunosti pe tine insuti,prin ADEVARUL ABSOLUT.(Apocalipsa 3;17-19),(Galateni 5;22-26)
        Fii binecuvintat si luminat.

        Apreciază

  5. „Veniti sa ne intoarcem la Domnul ! Caci El ne-a sfisiat,dar tot El ne va vindeca;El ne-a lovit ,dar tot El ne va lega ranile..
    El ne va da iarasi viata in doua zile;a treia zi ne va scula,si vom trai inaintea Lui.
    Sa cunoastem,sa cautam sa cunoastem pe Domnul ! Caci El se iveste ca zorile diminetei,si va veni la noi ca o ploaie,ca ploaia de primavara,care uda pamintul !”-(Osea 6;1,2,3.)
    „Caci bunatate voiesc ,nu jertfe,si cunostinta de Dumnezeu mai mult decit arderi de tot !
    (Osea6;6)
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

    1. Fr Iosif, nu ai si tu senzatia ca noi, desi avem exemplul VT facem exact ca poporul israel. Mergem o vreme bine, apoi numai noi stim cum, vine presiunea necazului si a nevoii si…iar mergem la Domnul si iar o vreme stam cumintei, si…tot asa?
      Problema trista a Tristarului este ca la aceasta vreme nimeni nu doreste macar sa incerce sa-si explice lui insusi Evrei 6 cu 4! Orice varianta, orice descriptie plina de epitete, parabole, alegorii, ilustrate, metafore frumos inflorite si parfumate, zeci de adjective de mare vibratie sufleteasca, … toate iti vorbesc de maretia si bunatatea si dragostea si iertarea si…si…si… ale lui Dumnezeu, dar NIMIC din nimicnicia si fariseiala si minciuna si neputinta si destrabalarea morala in care traim noi.NIMIC despre noi, nimic din datoriile noastre, nimic din obligatiile noastre, nimic nu ne constringe la un anumit fel de viata, nimic de la noi, TOTUL DE LA EL!
      L-am facut si-l facem pe Dumnezeu „slujitor” la cheremul nostru ( Doamne vino, doamne fa, Doamne ada…) Dumnezeu mai nou este „banca”, este Caritas ( noi dam o data, si si atunci dam de ce nu aavem nevoie si EL sa ne dea inzecit inapoi) Dumnezeu este „spital”, Dumnezeu este „job” Dumnezeu este tot ceea ce tu iti poti inchipui, dar mai putin Dumnezeu este SFINT, SFINT,SFINT… Dumnezeu este un FOC MISTUITOR,…Dumnezeu este STAPINUL VIETILOR NOASTRE, …DUMNEZEU UNIC,VIU SI DOMN ESTE NADEJDEA NOASTRA … si iaca inca un motiv pentru care stau si ma rog si…Tristarul este trist.
      Singura confirmare ca lucrarea este AUTENTICA, REALA o dau semnele si minunile mari.Si aceasta nu invatam de la teologi sau de la oameni ci de la INVATATORUL ,DOMNUL DOMNILOR, MINTUITORUL NOSTRU ISUS!
      Atita timp cit lucrurile nu se petrec asa cum le avem pe paginile scripturilor sfinte, nici roadele nu vor fi .
      Daca este adevarat ca sunt in Isus, OBLIGAT trebuie sa traiesc si eu PRECUM DOMNUL ISUS in toaate nu numai in cele ce-mi convin, nu in selectia mintii mele, ci in puterea LUI, calauzit de Duhul Sfint care nu poate veni decit intr-un TEMPLU curat si sfint dupa sfintenia LUI !
      Spre acestea priveste Tristarul in rugaciunile lui, spre ce face Tristarul, cum sa faca sa se adevereasca in viata lui ca iubeste poruncile si pe Domnul Isus, pazeste poruncile si mai ales… implinirea. Pentru noi inca nu suna deslusit ce inseamna MAI INTII IMPARATIA s-apoi toate celelalte…. MAI INTII fr Iosif, MAI INTII in viata mea inseamna FACA-SE VOIA TA nu voia mea, nimic din gindurile mele pentru ca ” gindurile voastre nu sunt gindurile Mele, ca cerul de pamint…” grele lucruri pentru noi.
      Sigur ca citind din biblie ne vom bucura.Si stii de ce? Pentru ca facem ce facem si citim numai acolo unde Dumnezeu ne da, ne mingiie, ne ocroteste, ne fagaduieste, ne iubeste, ne rascumpara, ne mintuieste, ne…ne… toaate lucrurile dumnezeiesti care normal ca sunt perfecte, sunt bune, sunt… Dar in ce CONDITII suntem noi beneficiarii acestor binecuvintari, asta deja nu ne mai intereseaza. Toti iti vor spune ca nu esti ziditor cind vei vorbi si despre OBLIGATIILE SI DATORIILE CRESTINULUI!
      Nu stiu daca se cuvine sa vorbesc astfel, dar, din comentarii vad ca ai o afinitate cu Mosul meu drag, probabil ca ai suferit si tu rigorile unei justitii pamintesti drepte sau nu, nu stiu.Dar eu nici vorba sa pot vorbi de asa ceva.Eu in acele locuri mergeam „in interes de serviciu” . Asa se face ca in aceste vremi, Dumnezeu a reglat balanta dupa atotstiinta si marea LUI intelepciune, si, intr-o dragoste care numai Dumnezeu o poate face si da, iaca, ne infruptam dintr-o partasie si o bucurie infinita in dragostea pentru Domnul si mintuitorul sufletelor noastre , Hristos Domnul.
      Intelegi tu acuma de ce afirm eu ca acei „lacatusi mecanici ” crescuti in „profesionale biblice” nu vor ajunge niciodata sa „slefuiasca diamante”! ( si acesta poate fi un capitol extrem de interesant de dezbatut de catre crestini ca si tema coruptiei religioase, a mitei amvonale propusa de Mosul, dar n-ai sa gasesti adepti. Ei prefera mentinerea scorului de 1-0…rusinoasa treaba)
      Cit despre Turcescu, americanii au un cuvint foarte „plastic” : baloane ! (dar nu putem sti in viitor cum va fi)
      Fii binecuvintat.

      Apreciază

  6. Realitati a la Robert Turcescu , Romania !
    N-au nimic legatura cu credinta, dar la noi la romani intotdeauna „ceva” inseamna „ceva”.
    Din declaratiile senatoriale, zicem noi, oamnei care mai stiu cite ceva despre lumea lor:

    „Senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu a declarat, în ediţia de sâmbătă a emisiunii „Dincolo de ştire”, că dezvăluirile făcute de Robert Turcescu, care a anunţat că a fost ofiţer acoperit, reprezintă o piesă cu mai multe acte.

    „Iar acesta a fost primul act”, a declarat senatorul Roşca Stănescu.

    Senatorul liberal a lansat apoi două ipoteze care pot explica acest „autodenunţ” al lui Turcescu.

    „Turcescu este ofiţer acoperit şi e o piesă de sacrificiu şi, pentru că a procedat în felul acesta, declanşează o reacţie în lanţ. Sau Turcescu nu e ofiţer acoperit, dar a spus că a fost ofiţer acoperit tot pentru a declanşa nişte reacţii şi, atunci, el a făcut un joc jurnalistic, în conivenţă cu cineva”, a mai declarat Sorin Roşca Stănescu.”

    Noi sa fim sanatosi si asa cum ne invata biblia sa mijlocim pentru ai nostrii dar si pentru toti oamenii ca Dumnezeu sa mai scoata la mintuire chiar si din aceasta mizerie numita lumea politica.La Dumnezeu totul ii este cu putinta.
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

  7. „Dar ce folos are faptura,cu toata truda sa sub soare,
    Caci dincolo,in vesnicie ,”gunoaiele „nu au valoare
    Si totul e desartaciune,o alergare dupa vint
    Iar vesnicia,infinitul, si viata,este in cuvint.
    Cuvintul sfint ,este puterea,ce iti produce transformarea
    Si in Cuvint,gasesti viata,El este Cel ce-ti schimba starea
    El este sabie ascutita,si chiar mai mult decit atit,
    El iti transforma A.D N.-ul,pe care toti l-am mostenit.
    Si simturile,si gindirea,si sufletul ,si duhul tau,
    Sint penetrate de taisul,Cuvintului lui Dumnezeu.
    El este Cel ce te transforma,si-ti va schimba total gindirea,
    Si vei simti modificarea,ce-ti va aduce nemurirea….”

    ……………………………………………………………………………………

    …”Nu ignora chemarea la viata,nu sta indiferent si fara rost,
    Trezeste-te din somnul mortii,accepta vesnicia,fara cost.
    Nu te lasa cuprins de frica,ci lupta-te ca un soldat,
    Cu armele neprihanirii,prin Duhul Sfint ce cti-a fost dat.
    Iesi din confortul barcii tale;infrunta valul inspumat,
    Porneste-acum pe marea-nvolburata,precum si Petru ,altadat’,
    Nu te-ndoi,caci Domnul te asteapta,si te-ntareste prin Cuvint,
    Credinta si nadejdea te inalta,si dragostea-tida aripi,sa zbori spre INFINIT.”

    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

  8. E posibil ca Dumnezeu să-l fi cercetat și pe el prin Duhul Sfânt, iar conștiința să l-a acuzat, l-a apăsat mult, n-a mai putut să rămână în acea stare deplorabilă și a mărturisit păcatul înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor. Și a cerut iertare, a zis că așteaptă judecata. Dacă pocăința e sinceră, autentică, din inimă, cu credința în jertfa Domnului Isus de la Cruce, Dumnezeu este El însuși credincios promisiunii Sale și-i va da iertarea, iar pacea și bucuria va fi în inima lui. Indiferent ce va fi în sala de judecată a oamenilor. Când vei afla adevărul lui Dumnezeu, prin pocăință, vei fi cu adevărat liber (Ioan 8:32).

    http://armoniamagazineusa.com/2014/09/23/sunt-un-om-pacatos/

    Ne rugam pentru Robert Turcescu ca Domnul sa-i arate calea care duce la mantuire.

    Apreciază

  9. Analiza „Mos Ion Roata” ,adresata Fratelui de Cruce -Tristarul : -sarmanul Turcescu trece dintr-un teren al prefacatoriei si al minciunii (terenul „AMAGIRE”), pe care-l cunoaste in amanuntime si detaliu si. . . paseste acum intr-un altul ,unde este asteptat cu zambete si „brate deschise” ! . Teren „nou” , paradoxal mult mai vechi decat primul, necunoscut , neexplorat de el . El se numeste DEZAMAGIRE ! . Mihai si Mosu’ se roaga pentru el !

    Apreciază

  10. „Va mai spun iarasi,ca, daca doi dintre voi se invoiesc pe pamint sa ceara un lucru oarecare,le va fi dat de Tatal Meu care este in ceruri. Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati in Numele Meu,sint si Eu in mijlocul lor.”
    Intr-adevar ,intoarcerea pacatosului ,a „fiului risipitor”,produce bucurie COPIILOR LUI DUMNEZEU,si cerului intreg ,si mai cu seama TATALUI, insa,sentimente reprobabile celor ce se afla si slujesc de la inceput in „casa. „Sper ca Turcescu R.,e constient de pericolele si capcanele ce-l asteapta pe aceasta „cale ingusta”,in care ,frate pe frate se dau la moarte.
    „Fratele va da la moarte pe frate-sau,si tatal pe copilul lui;copii se vor scula impotriva parintilor lor,si-i vor omori.
    Veti fi uriti de toti ,din pricina Numelui Meu;dar cine va rabda pina la sfirsit,va fi mintuit.”(Matei 10;21,22.)
    Fiti binecuvintati

    Apreciază

    1. Oare este „normal” un asemenea comportament ascuns, mai degraba la intunerec?
      Am aceeasi senzatie vazind poza sotiei lui. Simplitate, coafura (lipseste panglica), un zimbet restrins macar ca era mireasa,nu?
      E posibbil orice, noi sa ne rugam, iar daca Dumnezeu se socoteste ca in ceruri si jos pe pamint poate fi un timp de „mare bucurie” atunci precis asa va fi.
      Chemarea este universala iar unul ca Turcescu are suficienta minte ca sa o inteleaga si mai ales sa o accepte daca i-a sosit ceasul si vremea lui.
      Da, poza vorbeste puternic si …intr-o zi de duminica si fara galagie si fara …lume.
      Domnul sa aiva mila si indurare de noi.

      Apreciază

    2. Dovada ca umblam dupa potcoave de cai morti, am gasit-o printre stirile romanesti .Acestea vin incet incet cu detalii, acestea nefacind nici o legatura cu pocainta.Ba as zice chiar altceva, dar, slava Domnului ca eu am parasit lumea lor ceva vreme in urma.
      Din stire:

      „Noua partenera de viata a lui Robert Turcescu a terminat Facultatea de Sociologie din Bucuresti, scrie poezii si are propria ei afacere. Oana Nutu este fashion designer si, de multe ori, este manechin pentru creatiile sale vestimentare pe care le vinde atat pe internet, dar si intr-un showroom din sectorul 1 al Capitalei.”

      Cred ca asta ne mai lipsea, o crestina manechin, ai mila Doamne ca ne prapadim cu totii inainte de vreme.
      Fiti binecuvintati.

      Apreciază

  11. Nu m-ar mira sa aud ca isi fac „procese de constiinta „,cei ce conduc poporul ,T.Basescu,V.Ponta si guvernul ,care sint alesi de popor,si care ar trebui sa se sacrifice pentru cei care le-au dat girul,si ei insisi sa se supuna Marelui Imparat,de buna voe ,si sa traiasca in ADEVAR. Ideal ar fi sa adopte procedeul imparatului din Ninive,printr-o pocainta,in „sac si cenusa”,si atunci ,atit poporul cit si ei ,ar fi binecuvintati de Dumnezeu, cum nici un om nu-si poate imagina.Acesta este un gind,un vis al meu, si cred ca nu ar fi rau sa fie o dorinta al fiecarui copil al lui Dumnezeu. Si pentru ca e campanie electorala zic;Domnul sa binecuvinteze poporul roman cu un imparat „uns” de EL.
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

    1. NIHIL SINE DEO, oare unde am mai auzit o asemenea „declaratie”? Oare la romani?Ca ei mai au prostul obicei una sa zica si alta sa faca.Boala grea.
      Deci fie Decebal, fie Mihai Viteazu, fie Stefan, fie Iliescu, fie Basescu , …fie un austriac, fie ce o fi, eu cred ca NIMIC nu este in afara , TOTUL este de la Dumnezeu. Cit desspre popoare, ele primesc si au EXACT atit cit este socotit in balanta dreapta a lui Dumnezeu.
      Putem schimba AMAGIREA SI DES AMAGIREA(!) CU BINECUVINTARE doar intr-un singur fel: in post si rugaciune implinid TOT ceea ce suntem datori! (vezi biblia)
      Da fr Iosif, ma alatur si eu cu ragaciuni pentru tara mea. Si pentru pacea Ierusalimului.
      Fiti binecuvintati.

      Apreciază

  12. AMIN !!!
    Comunistii au inlaturat acest frumos deziderat de pe drapelul Romaniei,in ’47,si ma gindesc,ce gest de noblete si respect pentru REGELE REGILOR,ar fi reinprimarea acestor trei cuvinte inaltatoare,cred ca ar avea un impact deosebit pentru poporul roman ,si poate chiar pentru toate natiunile lumii.
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

  13. Sa va vorveasca Mosu ‘ putintel despre NIHIL SINE DEO ,desore contemporana ,disputata, pestritza si mult impartita (fractionata )”pocainta”, pusa ca fundatie ,sprijin ,baza si temelie de sustinere a Imperiului Mondial de Dominare Crestina.Realul si autenticul dusman luciferic -taietor de capete,la extrema opusa ,numeste „pocainta” infidelitate iar cei afalati in acasta stare sunt numiti si categorisiti infideli .Pai cum sa nu fie asa cand tu ‘ ti trisezi mireasa , aleasa inimii tale chiar in noaptea nuntii !.Treci la ganduri murdare de indata ce nunta’i incheiata si nuntasii se imprastie si se duc ,fiecare’n treaba lui. Incepe un „honey-moon” al vicleniei si inselatoriei propriei tale cununii. Tu, preotul casei tale , pretins „pocait”,una spui si alata faci.Topometria drumului cu Hristos- Mantuitorul spre frontierele ce imprejmuesc legalismul „crestinesc”, nu a fost marcat, racordat si trasat de calauze teologite ,de limbutzui teoreticieni ci chiar de Cel ce de pe inaltimea Crucii , le-a zarit in departari pana in aceste zile cand „pocainta” capata cele mai nastrusnice interpretari, forme si defeinitii. Spre marginile pamantului ,dar nu imbracat brend ,in avion la clasa I-a ci prin furtuni si maracini cu Sfanta Cruce ‘n spate !
    Crestinismul exemplar nu are nici menirea ,nici destinatia nici sarcina de a fi inramat drept religie ori taraba bine listruita si lacuita pentru ghiseft .El are Sfanta Datorie sa-l reprezinte pe Mantuitorul cucificat impreuna cu Eu-ul tau, cu Eu-ul meu ,spre onoarea si slava Lui !. Indraznesti sa te numesti crestin ??!!. Indraznesti sa te numesti pocait ??!!. Stiti unde Mosu ‘ triumfa ,iar vorbele lui zgandaresc ,infurie si tulbura ” pocainta” ??!!. Deschizand incetisor , cu umilintza si respect , Izvorul Vietii si citind de la 1 Corinteni , capitolul 15 ,versetul 10 : „Prin harul lui Dumnezeu sunt ce sunt.Si harul Lui fata de mine n’a fost zadarnic; ba inca am lucrat mai mult decat toti ; totusi nu eu , ci harul lui Dumnezeu , care este in mine „. Si . ..asa’i si atunci cand Mosu ‘ aude de cineva ca s-a „pocait” !.Oftand, isi pune intrebarea: – Oare la ce Universitate de Arta Populara , in ce sectie si departament a fost „ajutat” sa-si finiseze talentul si inclinatia artistica ??!!. . . . Sarmani stundenti selectati ,momiti si racolati din lume ce’si irosesc talantul si „capacitatea lor de slujire crestina” in interesele egoiste ale speculantilor ce deschid show-uri ,expozitii cu plata, afisand lucrarile lor . . .
    Dumnezeu sa-i binecuvinteze pe cei ce-L slujesc cu un cuget curat !

    sincerely, MIR

    Apreciază

    1. Draga Mosule, am treaba de nu-mi vad capul.M-am inglodat in niste meditatii si ma framint de unul singur de nu mai stiu in ce ritm trece timpul.Cu el nu am treaba ca stiu ca ori cu mine ori fara, el trece. Dar, Mosul meu drag, dupa gindul cu Nihil Sine Deo, chiar daca a trebuit sa vina un „strain” sa ne aprinda focul credintei si mai tare si la vedere, declarativ cel putin, iaca citind postarea ta ce sa zic.Am primit asa ca un soi de lovitura de parca as fi sarit din tren. Iar cind mi-am revenit un pic, aveam limpede si clar in minte ca este scris ca” cine nu are duhul lui Christos, nu este al LUI !” , si atita timp cit este din cartea sfinta obligat asa este.
      Dar daca nu este a lui Christos, atunci a cui este? Si, acceptind acele contrateorii la gindurile mele privitor la cum inteleg eu 1 Ioan 3 cu 9 sau Evrei 6 cu 4 in jos, 2 Petru 2… si mai multe, atunci sa jinteleg ca se poate sa avem un Tata bun si unul pe stapinul veacului acestuia si alergam de la unul la altul cind si cum ne convine?
      Mosul meu drag, nimeni nu ma lamureste ce se intimpla daca intristam sau stingem pe Duhul Sfint (presupunind ca il avem nu doar in inchipuire)? Care sunt caile biblice de a „repara ” situatia, sau…mai poate fi reparata?
      Vezi cita treaba am Mosule?
      Cred ca daca ma lovea in cap cu o leuca, eram mai zdravan.
      S-apoi m-am desteptat citind descriptia calatoriei spre marginile pamintului pe care ai facut-o minat de Duhul Sfint ! Degetul este pe rana , aceasta este latura cea mai grea care nu-i lasa pe „artisti” sa minta cu usurinta, aceasta este latura care pune in evidenta minciuna, prefacatoria, spoiala, fariseismul, lacomia, interesul meschin… .aceasta este taraba ambulanta ce se tine cu sfori pe dupa cap ca un tambal ambulatoriu. Pentru unii bun si acesta, au si ei unde arunca batista daca ii trece .Apoi mi-am amintit ca ” despartiti de Mine…” si „daca nu se naste cineva din apa si din duh, cu nici un chip….” si ” nimeni nu poate bea si paharul Domnului si paharul dracilor…” si ” este cu neputinta…” si „nimic intinat…” si…Mosul meu, cred ca asa cum ma cunosc de silitor ( asta am scris numai pentru concurenta, sa nu mi se tina in seama) dar, cred ca trebuie sa trec si sa cresc timpul pe genunchi, trebuie sa reconsider postul si rugaciunea si nici celelalte sa nu ramina nefacute.

      Fii binecuvintat Mosul meu drag.

      Apreciază

  14. . . si un Salut de Mangaiere, pentru toti cei intristati si dezamagiti de rezultatele prefactoriei si falsitatii crestinsimului contemporan : – 2 Petru , 1: 2

    love, Indy

    Apreciază

  15. http://www.washingtontimes.com/news/2014/jun/29/anti-americanism-rampant-fringe-conspiracy-theorie/?page=all

    Domnilor , Romania este bine cunoscuta in lume ca posesoarea celor mai odioase ,meschine si marsave tradari ,urmate de vanzarea , schingiuirea si omorarea aproapelui . Carti din cei ascunsi in podurile Timisoarei ,cu luneta la ochi , au renuntat sa apese pe tragaci ??!! Iuda Mioriticul ,adus legat in Instanta , daca in ceasul al XII -lea ar fi real rascolit si profund framantat de Autentica Constiinta ,ar putea marturisi raspicat, cu sonoric grai , cele mai socante manevre de culise , cele mai odioase vanzari de noapte ,cuprinse ,inradacinate si actual incadrate atat in istoria politicii tarii ca si a coruptei biserici. Sacul cel mai greu atarna in spatele „evanghelicilor” cu doua pasapoarte. Aceasta coruptie iudaica a germinat si a declansat cel mai distructiv, virulent si contagios flagel al personalitatii neamului nostru. Prin comparatie, Iuda Iscarioteanul apare drept un sarman amator al tentatiilor si slabiciunilor monetare. Vine si se apropie vertiginos ziua revelatoare a confruntarii cu cele mai grandioase tradari ce neamul romanesc le-a intampinat pana acum !.Rusii se apropie cu fiecare zi tot mai mult de granitele „surorii ce i-a tradat” , aluncand in prostitutie si imoralitate occidentala. Iliescu in neputinta de a mentine o coalitie „pro- Moscova „a lasat in spatele lui cativa urmasi loaiali Rasaritului . Ei sunt cei ce azi reusesc sa dilate pupile, sa creieze senzationala ezinformare, confuzie , haos in cugetele celor ce inca mai pastreaza senimente curate pentru Romania. Azi vedem clar alienarea constiintei „crestinului ” (pocaitului ) ametit de politica. . . . . . Asa se’ntampla cand biserica are postamentul si baza in ograda Statului . . .
    Doamne ,Tata Sfinte, fie-ti mila de Romania si nu o pedepsi pentru faradelegea ei !
    sincerely, Mos Ion Roata

    Apreciază

  16. Ne puteti da mai multe detalii despre fratele Anei . Din ceea ce scrieti se pare ca am fost sub supravegherea lui si noi cativa ani .

    Apreciază

  17. Mai oameni buni, unde gasiti voi referiri cu privire la convertirea lui Turcescu si ce biserica frecventeaza si ca noua lui nevasta ar fi evanghelica. Ba din contra, am citit ca este creatoare de moda si de multe ori MODEL prezentindu-si singura colectiile de haine. Pot in aceste conditii sa cred ca o „pocaita” poate fi model de moda ? Chiar asa de „dezbracate” sa fi ajuns surorile noastre si noi sa nu stim?Ai mila Doamne.
    De fapt poate ca se poate.Asa cum au ajuns pastorite, evangheliste si cine mai stie ce functii isi mai iau, asta este. Sa ne rugam ca avem treaba nu gluma.
    Imi cer iertare daca nu am gasit prin materialele postate, dar asta este.As vrea sa citesc….sau sa aud .

    Apreciază

  18. Sincer si eu ‘risc” sa cred acelasi lucru si desi am postat si eu la randul meu repede marturia, lui, am spus-o (sper eu nu prea de vreme) ca sincer rareori am vazut ceva mai autentic, asa mi-am si intitulat postarea. Pt ca exact cum zice si dl Mike sunt prea multe semnalmente si nu ca m-as lasa eu asa usor impresionata de cateva cuvinte induiesatoare dar am recunoscut duhul din spatele cuvintelor. Nu poti sa zici atat de multe in felul acesta si sa fi atat de fake, eu asa zic. Poate nu umbla la vreo biserica evanghelica dar de intalnit sigur la intalnit pe d-zeu, nimeni nu abordeaza lucrurile dintr-o perspectiva spirituala fara o revelatie in prealabil si eu cred ca a avut-o. pana la urma de ce nu? nu ne rugam noi sa aduca trezire, nu ma rog eu pt asta constant de atata vreme, nu ne rugam noi ca biserica sa aiba impact in societate si pana la urma nu asta e ideea ca D-zeu si biserica Lui sa fie relevanta pt lume…? Ce ne poticnim ca El o face in ‘felul lui propriu” adica atipic? Ha ha El isi rezerva dreptul acesta, eu zic ca ata e inceputul, ma intereseaza mersul din tara asta f mult e treaba mea pt ca de aceea m-a pus dl in tara asta sa pun umarul la schimbare nu sa fiu o „planta” sau un crestin blazat, insipid si inodor,…si cu astfel de cazuri vom avea de aface de acum inainte, daca vrem trezire, daca vrem lucruri marete si de anvergura si proprii lui Isus. Am urmarit si eu reactiile si intradevar oamenii ca sa nu zic „ei” (si sa ii bag in categoria ei si noi), nu au inteles nimic, pt ca lucrurile de factura dumnezeiasca trebuiesc judecate duhovniceste..cu o alta masura cu un alt etalon de valori…c-am asta ar fi.

    Apreciază

  19. Ferice de cei intelepti !. „Pocainta” zilelor nostre este o stare ilizorie de profund si ireversibil comprpmis,de ratacire , de departare de la Adevar ! . Si nu este vina celor ce cred in pocainta, ci vina clor ce o initiaza si apoi speculand , o transforma intr’un monstruos profit material !.”Am primit pocainta si botezul” ascultand predica „fratelui” Pop,Gog,Butoi , Mitoi , Ionescu, Campeanu , Buia, Ton, Popovici , Mara, Bocheanu, Trandafiir, Ceuta ,etc. Un camp deosebit de profitabil controlat de un perfid si meschin Sindicat Mafiot „crestin „,focalizat si indreptat in permanenta spre sarmani ratacitori prin lume, dezarmati in fatza vietii .Nici ei nu intra si nici pe acesti micuti nu’i lasa sa intre ,sa paseasca victoriosi si eliberati de povara pacatului pe Usa Stramta a Adevarului !. In derutarea si confuzia in care au fost tarati (railroaded) ,vor bate constant la o usa visavis de Adevar , urcati fortzat intr-o garnitura gresita de tren .Vor privi mereu contrariati si confuzi pe geamurile colorate ale compartimentelor in care au fost asezati , inaintand spre „mantuire”, cu vagoanele puse in fatza locomotivei . Acesti BLESTEMATI ce racoleaza suflete pentru interese personale, folosind pe Hristos si Sfanta Lui Evanghelie , ce urmaresc precum lupul caprioara ranita , ce trag ponoasele de de pe cei „crestinizati de mana lor ” ,adusi la „pocainta” prin vorbirea lor mieroasa , sunt responsabili 100% de aceste suflete duse zilnic in ratacire . Ei vor da la Ziua Judecatii socoteala amanuntita de fiecare suflet exploatat ! . Acuzati si inculpati in Tribunalul lui Dumnezeu , inculpati de Legea Divina , acuzati de Inalta Tradare Cristica ,candidati la Iad pentru Eternitate!. Acuzati pentru (re)crucificarea Mantuitorului nostru !. Responsabili de Crima imporiva Sfintei Cruci , acuzati de Dubla Vanzare, de negotz , de comercializarea ilicita si demonica a Evangheliei lui Hristos ,strict pentru profit !

    cu adanca durere , Mos Ion Roata

    Apreciază

  20. S-a pocait mai bine ca securistii din Bisericile neoprotestante, astia inca mai stau ascunsi si unii din ei care s-au pocait stransi cu usa vreau sa fie si acum vedete. Turcescu in schimb a demisionat si din Televiziune, la noi pastorii informatori si securisti sunt bine mersi in functii si predica pe la amvoane si televiziuni, culmea indolentei si impertinentei, a nesimtirii.
    Cei din lume ne pot da clasa cateodata.

    Apreciază

    1. Simona , banuind ca esti sau iti spui crestina, tu de ce nu iubesti pe vrasmasul tau? Si te asigur eu ca putini vrasmasi pot intrece pe cei despre care te framinti tu.
      Iar daca mai avem vreme sa citim in biblie, acolo scrie ca cine nu iubeste pe fratele sau ( chiar daca a fost securist sau …prigonitor ca ap Pavel) n-a ajuns sa-L cunoasca pe Dumnezeu ! Tu ce zici? O fi adevarat ceea ce este scris? Si mai scrie ceva in biblie ce tu ar trebui sa respecti cu strictete . Noi stim ca PORUNCILE trebuiesc PAZITE si IMPLINITE , nicidecum comentate si incalcate.
      Fii binecuvintata.

      Apreciază

  21. Final de basme evreesti si datul cu parerea. Robert Turcescu isi vede de interesele lui chiar daca in vorbele folosite ne arata cu maiestrie si mestesug ce stie el despre Dumnezeu si ca ar fi buna si mintuirea. Pentru el insa la aceasta vreme se potriveste expresia ” cu nici un chip” iar noi, ce ce ne numim evanghelici dupa invatatura apostolica sa ne vedem de calea noastra ca e si asa ingusta si „calcam” destul de des frontierele.
    Raminem sa ne rugam ca si Robert Turcescu si de fapt ne rugam pentru toti Turcestii din lume ca Dumnezeu sa-i aduca la mintuire.Posibil ca bucuria sa fie mare macar pentru Vladimir P. ( unul cu biserica si unul cu KGB adica ofiterul acoperit ! sa-si aleaga fiecare pe ai lui ca si Dumnezeu ii cunoaste pe ai LUI) Din stirile romanesti:

    „Robert Turcescu şi-a încheiat viaţa de burlac în mod discret, cu o mână de oameni alături de el. Sâmbătă, jurnalistul şi aleasa inimii lui, Oana Nuţu, s-au căsătorit la Starea Civilă, apoi au mers la biserică.

    Robert Turcescu (39 de ani) s-a căsătorit sâmbătă, la ora 10, cu iubita sa, Oana Nuţu(25 de ani), la Primăria Sectorului 1, iar apoi s-au îndreptat pentru ceremonia religioasă către Biserica „Sfântul Gheorghe” din centrul Bucureştiului unde aceasta era programată începând cu ora 18. Aproximativ 30-40 de apropiaţi au participat la acest eveniment special.”

    Apreciază

    1. Dă clic pentru a accesa CRISTIAN_FLOREA_REVISTA.pdf

      Dragul meu Tristar ,Turcescu cauta locuri aglomerate !
      Ioan Botezatorul a fost primul Inaintas si Urmas al Mantuitorului din „pustushag „,DEZBRACAT DE SINE !. Dar iata ca si prin magura ce inveleste calea Sfintei Cruci ce umbreste Romania ,romanii incep sa zareasca si sa priceapa DEZBRACAREA DE SINE !.
      Sa fi binecuvantat pe toate cararile tale !
      yours, Indy

      Apreciază

  22. . . si’n plin sezon de vanatoare , l-a crapatul zorilor ,cu arbaleta’n spate , Mosu’ tau , in mijlocul cararuii ce duc’n inima codrului, s-a oprit in drum . Locul cel mai potrivit (l-a timp si nelatimp ).Si’a inaltat privirea printre ramuri si fruze ruginii ,unde apropiatul rasarit de soare tivea marginile norilor cu sidef auriu.Nori razleti dusi de vantul hoinar si rece de toamna ,spre east .Si’a descoperit capul albit de vreme , a ingenunchiat si a rostit inca o rugaciune . O rugaciune in pustusag , departe de lumea dezlantuita de nestavilita ura antisemita . Inca o rugaciune pentru PACEA JERUSALEMULUI !
    sincerely, MIR

    Apreciază

  23. A M I N !
    Mosul meu credincios, ma alatur si eu in rugaciune, indraznesc si eu citeva cuvinte inaintea Tatalui care in indurarile Sale mi-a facut si mie si tie si …la inca multi altii in oricit de mara numar vor veni, zic, ne-a facut parte.
    Am inceput sa inteleg la vreme potrivita si nepotrivita ca Dumnezeu nu este ceea ce lumea ar vrea: un centru de comanda online unde comanzi tot ce doresti, returnezi ce nu-ti place sau nu-ti convine sau chiar lucruri folosite si purtate o vreme.
    Acest Turcescu ( putea sa-l cheme oricum) a venit ca un exemplu daca mai era nevoie de cit de mult este ratacita lumea de la Calea Vietii.Si aceasta in conditiile in care , rin vorbirea lui face dovada ca a aflat despre Evanghelia Domnului Isus si despre Mintuire.
    Un lucru este TRIST sau poate foarte trist. Viclenia satanei a ajuns la cote nebanuite de perfectiune. Aproape ca imparte lumea in doua parti. O parte care crede ca este bine, ca este pe cale si o parte care , comparinduse cu primii ( care fiind gresiti) se vad si ei bine. ” eu nu sunt ca vamesu acela”.. Dar cum esti omule? Si ce este cel mai grozav lucru este ca cei care s-au pus sau ma rog, au akuns in fruntea adunarilor fac aceleasi treburi. Se socot intelepti daca adunarea lor aare nx membrii, se lauda daca au numai nx divorturi in adunare intr-un an, se mindresc daca au mai adaugat nx camere la ccladirea „castelului”, si toate acestea se pot face doar in medii organizatorice mamut, adica mega sau giga, de ai avea impresia ca toti sunt „electricieni” si isi masoara „puterea”. Da, asa o fi dar este puterea lor iar noua vor sa ne vinda imagini „electorale”, imagini „speciale”, imagini „duhovnicesti” , imagini de „mila si indurare” dar acestea numai despre si raportat la starea lor.
    Mosul meu drag, nu stiu de unde si cum va incepe sa se desluseasca lucrurile si felul de vietuire al crestinilor, a lumii in general, dar una stiu : DUMNEZEU NU SE LASA BATJOCORIT! Dumnezeu nu da ca ceea ce da sa fie risipit, Dumnezeu este un Domn al rinduielilor, si aceste rinduieli in nici un caz nu sunt cele ce le vedem.Indiferent cu cita stradanie inceaarca amvonistii sa ne convinga. Asa cum imi place mie sa rostesc, un lacatus mecanic nu poate fi slefuitor de diamante, in veci vecilor. Iar daca s-ar intimpla aceasta minune, inseamna ca Dumnezeu a vrut asta.
    Ma bucur de tihneala ta Mosule, eu… adun mereu si tot mai accentuat lucruri si treburi mai neplacute si nedorite legate de sanatate si aceasta pentru ca la vremea mea, mi-am batut joc cum nu se putea mai rau de ceea ce Dumnezeu mi-a dat din belsug, mi-a dat acea „masinarie” numita trup aproape de perfectiune. Si in acest sens inca mai pastrez dovezile ca am dovezi Mosul meu drag.
    Fii binecuvintat si bunul si induratorul Dumnezeu, in dragostea LUI sa-ti raspunda rugaciunilor tale, rugaciunilor noastre, rugaciunilor facute de cei cu inima si cugetul curat si care iubesc pe Domnul din toata inima, cu tot cugetul si care si-au pus viata lor la dispozitia Mintuitorului cu lepadare de sine, dezinteresati in lucrurile lumii acesteia privind cu jind numai spre Imparatia Cereasca a lui Dumnezeu.

    Apreciază

  24. Mike, citind comentariile la postul tau, am tras concluzia ca multor amatori de dialog le-ar prii sa cunoasca si aceasta opinie:

    „Dumnezeu l-a facut pe om sa fie multe lucruri, numai un lucru nu i-a dat sa fie: judecator. De ce nu? Pentru ca omul intotdeauna, in micimea staturii sale, tinde sa adopte conditia sa personala drept criteriu de judecata. Ca sa judeci drept, iesi in afara ta insuti, contopeste-te cu toti, simte-le fericirea sau tristetea! Ori daca asta e prea de tot pentru un om, fiind un atribut al divinitatii, pana nu ajungi la divinitate ai o singura optiune: sa taci! Un singur om pana acum a reusit sa se identifice cu toti, castigand astfel dreptul sa-i judece. Insa in loc sa-i judece, s-a atarnat pe sine pe lemnul batjocurii, mancand rusinea in locul lor. Pana cand nu veti intelege ca a judeca inseamna sa furi din gloria divinitatii? Vrea cineva soarta lui Lucifer? Spor la judecat!” de Cocan Samuel

    Apreciază

  25. Copy:
    „Mike, citind comentariile la postul tau, am tras concluzia ca multor amatori de dialog le-ar prii sa cunoasca si aceasta opinie:

    “Dumnezeu l-a facut pe om sa fie multe lucruri, numai un lucru nu i-a dat sa fie: judecator. De ce nu? Pentru ca omul intotdeauna, in micimea staturii sale, tinde sa adopte conditia sa personala drept criteriu de judecata. Ca sa judeci drept, iesi in afara ta insuti, contopeste-te cu toti, simte-le fericirea sau tristetea! Ori daca asta e prea de tot pentru un om, fiind un atribut al divinitatii, pana nu ajungi la divinitate ai o singura optiune: sa taci! Un singur om pana acum a reusit sa se identifice cu toti, castigand astfel dreptul sa-i judece. Insa in loc sa-i judece, s-a atarnat pe sine pe lemnul batjocurii, mancand rusinea in locul lor. Pana cand nu veti intelege ca a judeca inseamna sa furi din gloria divinitatii? Vrea cineva soarta lui Lucifer? Spor la judecat!” de Cocan Samuel”

    In sfirsit o analiza fara judecata. Este si aceasta o performanta.
    Nadajduiam sa primim o varianta plina de dragoste fie si frateasca decit o cale Luciferica!
    Iar a ajunge sa ne identificam cu Mintuitorul nostru , Domnul Isus, …pai oameni buni, dupa biblie NOI CE TINTA AVEM? CINE NE ESTE MODELUL? CA CINE TREBUIE SA …TRAIM? Caci cine spune ca ramine in EL trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus!!! Si eu, dupa gramatica mea , a trai cum a trait Domnul Isus inseamna sa ma aseaman cu EL, sa ajung sa fiu FIU DE DUMNEZEU ( aceasta numai prin nasterea din nou) altfel…cu nici un chip…
    Bunul si induratorul Dumnezeu sa aiva mila de noi si sa ne creasca credinta sa putem pazi si IMPLINI poruncile asa cum sunt date in sfintele scripturi.
    Si sa multumim lui Dumnezeu pentru ca , in aceasta lume, tocmai pentru ca noi, crestinii sa nu fim chiar la batjocura paginilor suferind crime , jafuri si alte atrocitatiu, a ingaduit dregatorii , slujitori a lui Dumnezeu intre care se afla judecatori, procurori, politisti, vamesi , agenti fiscali si cite alte categorii, acestea facind parte din rinduielile date sau ingaduite de Dumnezeu. Si , daca respectam biblia parca ar trebui sa ne si rugam pentru aceste categorii ca doar sunt ai Domnului si ne fac bine.Daca sunt „vrasmasii” nostri, lucrurile se schimba : ATUNCI TREBUIE SA-I IUBIM ! Despre asemenea putere a crestinului vorbesc sfintele scripturi si martirii , chiar si cei romani.
    Altfel chiar daca am o imaginatie bogata nu-mi pot inchipui cam cum ar fi in jurul nostru , mai ales in America unde avem ” case frumoase si masini luxoase” (dintr-o predica din trim.IV, 2013, Coasta de Vest)
    Si zic si eu, decit asemenea judecati, mai nimerit si mai de folos este sa ne rugam si sa multumim Domnului in rugaciuni cu multumire, care sunt o jertfa de bun miros inaintea lui Dumnezeu.
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

    1. Cand comentariul meu primeste 12 likes si al tau primeste 13 dislikes, se vede de la o departare de 25 de preferinte neutre cine a facut analiza fara judecata. Chiar ca este o performanta!!!

      Totusi, caci imi este mila de „performanta” ta, am sa-ti dau cateva sugestii sa nu se mai repete istoria:
      1). citeste cu luare aminte, daca e nevoie de doua-trei ori inainte de a te ambala si a raspunde.
      2). incearca sa intelegi fiecare cuvant ce inseamna; eu am scris: „…..le-ar prii sa cunoasca si aceasta opinie.”. Opinie nu este analiza si la opinie se raspunde cu acceptare, cu ignorare sau cu alta opinie nu cu o analiza, indiferent daca este cu judecata sau fara judecata.
      3). fa diferenta intre opinia unui comentator sau opinia preluata de la altcineva si postata in ghilimele. Opinia scrisa de mine nu este a mea ci este a celui care l-am numit la urma. Aluzia cu America deci nu are valoare avand in vedere ca autorul opiniei este din Romania, si asta face ca judecata ta sa fie si mai fara sens, sa nu zic chiar murdara.
      4). apeleaza si la logica. Cand vezi ca un comentariu are 10 plus likes, nu scrie impotriva, ca ai sansa sa devii ridicol.
      5) avand in vedere ca nu ma ascund dupa nume false si pot foarte usor sa fiu gasit cu toate contactele posibile public, daca in viitor ne mai intersectam pe vreun blog si ceva nu pare cum ai crede ca ar trebui, scrie-mi pe privat si atunci nu te dai in bal in public, expresie romaneasca. Daca ai stii mai multe maxime, cugetari, proverbe, ai intelege ca tacerea e de aur uneori, si daca ai tacea filozof ai ramanea. Si daca ai stii si Biblia bine, ai stii ca tacerea isi are vremea ei cum si vorbirea isi are vremea ei.

      P.S. Sa fiu sigur ca intelegi macar acum ce am scris, aceste 5 puncte sunt sugestii. O sugestie, ca si o opinie, poate fi primita sau respinsa, dar in nici un caz nu poate fi atacata cu o analiza, indiferent daca este cu judecata sau fara judecata.

      Dumnezeu sa te binecuvinteze asa cum doresc sa ma binecuvanteze si pe mine!

      Apreciază

      1. Draga Ilioi
        „Drept raspuns, Isus le-a zis:”VA RATACITI!!! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile,nici puterea lui Dumnezeu.”(Matei 22;29).
        Constat din postarea ta,dorinta de a iesi in evidenta prin expresii elevate ,de „te-olog”,plin de aroganta si mindrie luciferica ,arme utilizate de cei ce sau lepadat de invatatura sanatoasa ,ce cauta slava lor insasi,amagind prin cuvintari inselatoare pe cei lesne crezatori.(2Petru 2;1-22).
        Domnul sa se indure de tine.

        Apreciază

      2. P.S.
        In alta ordine de idei,incercind sa aflu citeva detalii despre tine si activitatea ce o desfasori in plan spiritual,e de apreciat ,insa…Ap.Pavel,afirma ca e totul zadarnic ,in lipsa DRAGOSTEI.(1Corinteni 13;3)
        Fii binecuvintat.

        Apreciază

      3. iosif,
        se spune din popor ca prima impresie inseala. Nimeni nu suntem scutiti de aceasta. Ma bucur ca ai reusit sa vezi si altceva in afara de aroganta, cinism, mandrie sau dorinta de a iesi in evidenta. Daca as cauta acestea, mai vedea in fiecare zi comentand pe blogurile altora. Asa insa o fac doar de doua trei ori pe an si de regula in cazuri extreme. In privinta dragostei, toti avem de ajuns la ea, Dragostea fiind Dumnezeu. Si cand ajungem ca El, vom fi deja la El….pana atunci e lupta si nu usoara! Sa ne ajute tot El sa ajungem unde am pornit, valabil si pentru mine dar si pentru voi toti.

        Apreciază

      4. …si,exprimindu-ma putin mai „ardeleneste”,tare fain ar fi sa o lasi balta cu aceste trucuri de „likes-uri”,care crede-ma,chiar daca ar fi multiplicate de mii de ori ,nu m-ar impresiona,OK? Aprecierile le va face TATAL ceresc in dreptul fiecaruia .
        Sa ai o zi binecuvintata.

        Apreciază

      5. Domnule Ilioi, ce am scris, am scris.In ce ma priveste asa ramine. Nu stiu de ce te oftici atit de tare si te crezi in poozitia sa-mi faci scoala. Sfaturi si opinii in dragostea frateasca primesc, ba chiar le doresc si, daca ai citi fara ginduri si preconceptii, ai vedea ca eu recunosc si ma necajesc ca nu stiu mai mult.De pilda asa cum stii tu, nu m-as multumi, adica efa mea NICIODATA nu va masura si LINTE! De asta sa fi sigur.
        Nu cred ca merita sa continuam pe aceasta latura.Nici public nici privat.
        Ai vazut tu ce liniste a fost pe acest blog pina nu si-a virit dracul coada? Asa ne trebuie daca ne ocupam de lucrurile firesti, lumesti, ajungem in apostrofati de unii si altii , macar ca si ei sunt NIMIC.
        Si trebuie sa recunosc ca ai dreptate ca „m-am aprins”. Nu o faceam daca nu te luai atit de viclean sau cu mestesug de mare mahar de fr Iosif. El, in bucuria lui asa cum si cit o are macar ne posteaza versete.Poate cineva sa contrazica versetele? Iar daca mai icearca si mai face cite o paralela nepotrivita, ce treaba ai tu? CERCETEAZA TOAATE LUCRURILE SI IA NUMAI DE CE AI TREBUINTA ! Ai inteles cum vine?Simplu!
        Ceea ce eu as dori sa-ti spun este ca nu faci bine cu like-urile .Poate te mai gindesti ca exista CINEVA care vede si stie totul, Domnul sa aiva mila si indurare de tine. Oricum aceste „numere” chiar ca nu-mi spun nimic, sunt tot firesti, lumesti, alergatura dupa slava personala.daca tu le numesti „aprecieri” e treaba ta.
        Ca sa nu ma apostrofezi legat de afirmatia din final, o gasesti video in luna octombrie 2013 intr-o predica dintr-o adunare de pe Coasta de Vest a AMERICII!!! Deci cu siguranta nu este din Romania. Apropo de Romania si romani, ce ti-au facut tie acestia de vorbesti de ei ca si cum ar fi cu riie? Tu de unde esti de LOC?
        Eu dar as dori sa stii din PROVERBE : orice lemn care arde ajunge cenusa, diferenta o face insa FLACARA cu care arde!
        Si gindindu-ma la cele scripturale ma framinta un gind. Cum poti rosti ca un frate poate fi ridicol, atita vreme cit biblia spune ca ei sunt MADULARE ALE ACELUIASI TRUP? Iar tot in biblie este scris ca ” cine nu iubeste pe fratele sau n-a ajuns sa-L cunoasca pe Dumnezeu” ! Nu suna cam ciudat daca mai citesti o data ceea ce ai scris?Ceea ce i-ai scris si ffratelui Iosif si mie.
        Ramine sa vedem like-uri!
        Fii binecuvintat dupa voia Domnului Isus.

        Apreciază

      6. Frate Mihail
        „Apoi Dumnezeu a zis:”Sa facem om dupa chipul Nostru,dupa asemanarea noastra;”,si apoi,”Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau,L-a facut dupa chipul lui Dumnezeu;”
        Din contextul de mai sus ,reiese ca purtam in noi acest chip,si ca orice om de pe acest pamint ,poarta in A.D.N.-ul sau,intr-o masura mai mica sau mai mare ,chipul Creatorului,si cind spun aceasta ,ma refer, nu la aspectul fizic,material ,ci exclusiv la ratiune ,capacitatea extraordinara a fiecaruia de A ALEGE, de a decide ,o singura optiune din doua,puse la dispozitie de catre Unicul si Marele Architect al universului,perceput sau nu de capacitatea noastra limitata in timp si spatiu ,insa vesnica,infinita,privita prin LUMINA CUVINTULUI,si mai cu seama ,de marele eveniment al jertfei sfinte de pe GOLGOTA,care ne arata modul in care putem sa redobindim nemurirea,prin lupta cu „vrasmasul” unic ,care se gaseste in fiecare din noi ,in „madularele” noastre,iar aceasta lupta se da pe parcursul intregii vieti ,e „crucea” ce o purtam zi de zi ,si devine din ce in ce mai usoara ,in smerenie,umilinta ,in zdrobirea firii si a eu-lui,in „moartea”tuturor lucrurilor ce satisfac corpul fizic,cautind cu pasiune din toata inima,cu tot cugetul si cu toata puterea,chipul lui Dumnezeu ,in fiinta noastra ,ceea ce devine posibil doar atunci cind LUMINA CUVINTULUI VIETII,produce prin puterea DUHULUI,intelegerea marelui eveniment :”MOARTEA si INVIEREA LUI HRISTOS .
        Trezirea continua,cu fiecare in parte,si nu se va produce vizibil,insa „dusmanul”,va ataca cu din ce in ce mai multa putere ,pentru ca stie ca se scurge timpul in defavoarea lui,insa COPII LUI DUMNEZEU,vor birui,deoarece cu noi, si in locul nostru ,lupta DUMNEZEU.
        Din momentul in care vom marturisi ADEVARUL,impotrivitorii se vor inmulti ,iar noi poate vom fi redusi la tacere ,insa ne bucuram ca acest ADEVAR ,ne elibereaza de prejudecati ,si traim intrun cuget curat .COPII AI LUI DUMNEZEU,din toata lumea,”UNITI-VA!!!”,impotriva unicului vrasmas al omenirii Satan diavolul. (Efeseni 6;12-20)
        Fiti binecuvintati.

        Apreciază

  26. „Eu,deci,alerg,dar nu ca si cumn’as stiincotro alerg.Ma lupt cu pumnul,dar nu ca unul care loveste in vint.Ci ma port aspru cu trupul meu,si-l tin in stapinire,ca nu cumva,dupa ce am propovaduit altora,eu insumi sa fiu lepadat.” Personal,m-am angajat in aceasta lupta,deoarece ,am pierdut ,sau,mi sa luat totul in ce priveste lucrurile materiale ale acestei lumi,in schimb ,TATAL,mi-a oferit VALORI autentice,vesnice,comori ce, prin HARUL SAU, cresc zi de zi ,imbogatindu-mi sufletul cu o PACE si o bucurie,ce depasesc perceptia simturilor firesti,si exprimarea in cuvinte elevate,si pot deci afirma ,caci toate lucrurile ce le consideram cistiguri pina nu demult,acum,le percep ca o mare pierdere,o desartaciune,o lupta zadarnica in vint. Lupta mea ,e o lupta cu arme „neconventionale”,si se regaseste in (Efeseni 6;12)
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

    1. Fr Iosif, sa batem putin saua , ca sa se inteleaga fara alte „traduceri”.
      Tare ma tem ca sunt categorii de persoane care accepta faptul ca Dumnezeu a zis”sa facem om dupa chipul si asemanarea noastra” dar in mintea lor , intrucit inca nu s-a inventat dragostea, ei mai cred ca totusi este o mica diferenta intre omul din America si omul din Romania.
      Stupefiant ( nu drog) este faptul ca ei inca nu au aflat ca DRAGOSTEA face ca totul sa fie la fel, face ca madularele din trupul Domnului Isus sa lucreze fara a fi careva ridicol, fara a fi vreunul mai indreptatit a critica pe altul.
      In trupul Domnului UNITATEA este aadevarata si nu inchipuita sau descrisa cu mestesug sau vreo ironie.
      Stupefiant cit de putin au ajuns o sama sa cunoasca pe Dumnezeu, acuma intelegi tu mai bine de ce a afirmat Mosul meu drag sa avem rabdare si sa fim cu luareaminte?
      Si sa fii linistit in privinta mea, ma „aprind” atit cit imi este ingaduit pentru ca sufar cu inima ( a mea personala) – tremurat, presiuni, batati, etc
      Fii binecuvintat fr Iosif.

      Apreciază

  27. Stupefiant!!!!!!!

    Dupa ce scriu doua ganduri strict la comentarii fara a ma lega de cineva in particular, sunt atacat la nivel personal si „calificat” cu urmatoarele:
    – arogant si cinic
    – lipsit de onestitate si sinceritate
    – dorinta de a iesi in evidenta
    – „te-olog”
    – aroganta si mandrie luciferica
    – amagitor prin cuvantari inselatoare
    – cautator de slava proprie
    – lepadat de invatatura sanatoasa
    – ofticos
    – prin postarea mea „si-a varat dracul coada”
    – viclean
    – ma iau de oameni cu mestesug de mare mahar
    – alergator dupa slava personala……….

    Din nou scriu…..Stupefiant!!!!!

    Mi s-a dovedit inca odata cat de greu este sa intretii un dialog pe vreun Forum sau Blog cu romanii. Oriunde si orice ai scrie, pasul urmator este sa fii demolat ca persoana. Interlocutorii, fara a avea vreo replica la scrierea ta sau vreo intentie in a intelege ce ai scris, aleg calea cea mai sigura de a distruge orice punte de colaborare mediatica: atacul la persoana.

    Asta ma face din nou sa ma retrag iarasi macar un an de acum inainte, in incercarea de a schimba vreo opinie sau sugestie in mod public, dar nu inainte de a transmite un ultim gand celor deranjati de prezenta mea, inspirat fiind de Eminescu si parafrazand ultima strofa a capodoperei „Luceafarul”:

    Traiti in cercul vostru stramt
    Judecatori si rece,
    Caci eu in lumea mea ma simt
    Un iertator!!! Si-mi trece! (supararea…! 😉 )

    Apreciază

      1. Incet, incet, veniti la vorbele lui Mosu’ !. In America ,cea mai sanatoasa si eficace investitie ramane totusi padurea !. Satan „west-icul ” a reusit ce nici temuta „putere sovietica ” n’a izbandit ;acum sarmanii moti ai Apusenilor ,cu tepusa’nfipta’n inima si’n coasta ,privesc inmarmuriti o ireversibila teroare si cazna nationala :http://www.antena3.ro/romania/in-romania-se-taie-peste-3-hectare-de-padure-la-fiecare-ora-235022.html . Razboiaie si vesti de razboaie ,nu numai purtate si proliferate de corupta Mass Media , dar mai ales infuzionate de URA, tocmai aici printre noi cei „cristici,” iubitori de Adevar -nevoie mare, si. . . „neobositi’ cautatori de pace ! .(?) . De unde,feratii ei, atata „pace „??!!. Multe din crucile asezate in vazul lumii, azi nu mai sunt facute nu din lemn , ci din otel ! MIR

        Apreciază

  28. Avem pe un blog o problema de mare, FOARTE MARE INTERES PENTRU CREDINTA! Intrucit aavem indemnul de a transmite mai depaarte, socot ca cea mai buna cale este postarea si pe acest blog. Este de pe blogul „Pe ginduri” al surorii Rodica Botan.

    ” Cititi, rugati-va , trimiteti mai departe.
    Domnul sa va binecuvinteze !

    In aceasta dupa masa Directorul misiunii Del Huff, a primit un email de la niste colegi de misiune, cu o cerere de rugaciune urgenta. Postez mai jos traducerea.

    O prietena tocmai a primit un mesaj de la fratele ei cerand o ploaie de rugaciuni peste el si familia lui pe care tocmai si’a vazut’o injumatatita. El este parte dintr’o misiune si ISIS tocmai au ocupat orasul unde ei misioneaza. El spune ca ISIS merge din casa in casa la toti crestinii si le cere copiilor din familiile de crestini ca sa renunte la Hristos. El spune ca inca nici un copil nu a renuntat inca. Si din aceasta cauza toti au fost ucisi. Dar nu si parintii.
    UN s’a retras din zona si toti misionarii sunt pe cont propriu. Sunt dispusi sa lupte pentru familiile lor chiar daca asta inseamna sa mearga la moarte. Este cuprins de o teama, si este foarte greu si sa inceapa o lucrare de intarire spirituala catre familiile care si’au vazut copiii martirizati. Totusi, spune el, stie ca Dumnezeu l’a chemat pentru un motiv anume sa fie voce si maini in acel loc si in acest timp. Cu toate astea ne implora pentru rugaciunile noastre, pentru curaj ca sa poata sa isi duca la bun sfarsit misiunea in asemenea circumstante. Si asemenea copiilor, daca va fi chemat ca si martir sa poata sa o faca.
    Mi-a cerut sa le cer tuturor sa se roage pentru ei. Acesti parinti au reusit sa isi creasca copiii in credinta atat de puternica incat copiii au ales martirajul. Va rog sa ii inconjurati in pierderea lor cu rugaciunile voastre in speranta si perseverenta.
    A reusit sa vorbeasca foarte scurt la telefon cu fratele ei. Nu i’a spus dar ea crede ca a fost ultima conversatie. Rugati-va si pentru ea. Ea spunea ca el ii cerea sa il ajute si sa ii spuna ce sa faca. Ea i-a spus sa spuna familiilor de acolo ca ne rugam pentru ei si ca nu sunt singuri sau uitati – orice s-ar intampla.

    Aici este Emailul primit. Va rugam, pastratii in rugaciune. Multumesc.

    asta a intrat dimineata… Acum cateva minute am primit urmatorul mesaj pe telefon de la unul din liderii misiunii Crisis Relief International (CRI). Apoi am vorbit putin la telefon si i’am asigurat ca vom trimite mai departe aceasta cerere urgenta de rugaciune la toate contactele noastre.

    „Am pierdut orasul A… a cazut in fata ISIS si ei decapiteaza copiii sistematic. Acesta este orasul in care duceam in secret hrana. ISIS a impins frontul B…. (fortele Kurde) si sunt la 10 minute de sediul CRI unde echipa de misiune lucreaza. Inca cateva mii au fugit spre orasul C… noaptea trecuta. (Numele oraselor nu sunt pomenite din motive de securitate.)
    Natiunile Unite (UN) si-a evacuat stafful. Echipa noastra este nemiscata si vom ramane. Acoperire in rugaciune este necesara.”
    Va rog sa va rugati cu sinceritate pentru izbanda oamenilor din nordul Iraqului de la avantul teribil al ISIS si scopurile lor extremiste islamice pentru convertirea lor sau moartea crestinilor din aceasta regiunie. Va rog sa nu ignorati acest email. Nu il trimiteti mai departe decat dupa ce v’ati rugat pentru ei.

    Apoi trimiteti-l la cat mai multi oameni posibil. Trimiteti’l la prieteni si frati crestini pe care ii cunoasteti. Trimiteti’l la grupul vostru de rugaciune. Trimiteti’l si la pastori ca sa il citeasca in biserica duminica dimineata. Faceti un moment special de rugaciune pentru acest lucru.
    Este nevoie de noi in spartura pentru fratii nostrii crestini.

    Pentru cei mai sceptici vreau sa mentionez ca nu este un mail ca cele multe care circula pe internet. Sursa este de prima mana si aceste lucruri se intampla in timp ce cititi acest mesaj. Nu il trimiteti mai departe fara referintele necesare pentru a nu deveni un mesaj de fishing si aveti grija la BCC. ”

    Fiti binecuvintati si sa ne rugam Domnului sa ne dea putere sa facem ceea ce este cu dreptul.

    Apreciază

  29. Fr Mike, ma adresez tie cunoscind obiectivitatea ta si faptul ca nu admiti conflictul intre frati.
    In popor se spune ca ” o tii de coarne si spui ca este shuta”, mie personal ca si comentator pe blogul tau mi se pare nelalocul ei discutia declansata de domnul Ilioi. Si ca dovada, mi-am permis sa copy-paste postarea lui ce a initiat discutiile, ca apoi sa afirme ca el nu are nici o vina. Oricum si eu si Iosif aavem puterea de a intelege si a ierta acest gen de discutii dar , prin ceea ce iti afirma eu cred ca intrece masura crestineasca. Cit despre like-uri cred ca este o rusine o asemenea practica ce nu a mai fost intilnita pe blogul acesta .Dovada netrebniciei si a disconsiderarii unui frate o avem in postarea domnului Ilioi. Cit despre „aprinderea mea” te rog sa imi intelegi starea, nu pot sa accept ca fr Iosif, indiferent de ceea ce scrie sa fie tratat ca in aceasta postare ce o aduc spre a dovedi cele afirmate.

    „cornelilioi | 7 octombrie 2014 la 3:16 pm

    ” Pocainta “autentica” nu poate fi conceputa fara CRUCE,fara “rastignirea EU-lui”,ce lasa semne vizibile in trupul fizic .Hristos Isus ,a aratat aceste “semne” ,dupa inviere ,lui “indoielnicului”, Toma,iar la noi ,semnele “crucificarii”,sint vizibile in “zdrobirea oaselor” metaforic vorbind,omorirea fireasca si o “NASTERE DIN NOU DIN DUH SI ADEVAR…ADEVAR ELIBERATOR DE LANTURILE RAUTATII DUHURILOR DIN LOCURILE CERESTI…! ”

    Acest paragraf arata cat de superficial se poate vorbi in ziua de astazi. O multime de cuvinte care se vor pompoase sunt aruncate la intamplare (fraza a doua continand chiar 43 de cuvinte) fara nicio noima.

    Daca trecem la teologie, “vaisiamar”. In contextul mantuirii talharului se are in vedere dragostea lui Isus, nicidecum “pocainta autentica” prin rastignirea eu-lui pe cruce, mai ales ca talharul a ajuns acolo involuntar (fiind rastignit de altii).

    Ma bucur ca la poarta cerului nu vor fi oameni care sa conditioneze intrarea de: “semne vizibile in trupul fizic”, “semne de crucificare”, “oase zdrobite”, “morti fizic / (asta cu ‘omorarea fireasca’ e tare de tot, de parca numai cei ucisi de ISIS au sansa)”……si alte “curiozitati” de felul acesta.

    Ma bucur ca poarta cerului VA FI ISUS care a platit TOT ce trebuia de platit pentru mantuirea noastra, a mea si a ta: “…..2. In adevar, legea Duhului de viata in Hristos Isus m-a izbavit de legea pacatului si a mortii.
    3. Caci – lucru cu neputinta Legii, intrucat firea pamanteasca o facea fara putere – Dumnezeu a osandit pacatul in firea pamanteasca, trimitand, din pricina pacatului, pe insusi Fiul Sau intr-o fire asemanatoare cu a pacatului,
    4. pentru ca porunca Legii sa fie implinita in noi, care traim nu dupa indemnurile firii pamantesti, ci dupa indemnurile Duhului. …..” Romani 8

    Traieste asadar dupa indemnurile Duhului si nu cauta la ….tatuaje (semne vizibile pe trup) sau la oase zdrobite…..nu faceti jertfa lui Isus zadarnica si nu cautati la o mantuire prin sacrificii proprii…..orisicum nu ajuta.”

    Cine l-a chemaat pe acest om sa analizeze si sa judece afirmatiile fratilor? Nu cumva indrazneala lui ne spune altceva? In orice caz eu nu am simtit dragoste in cuvintele lui si cred ca nici fratele Iosif. Cit despre like-uri i-ar sta bine sa marturiseasca altfel pentru un asa de neinsemnat lucru poate plati foarte scump. Cine il pune sa „trecem la teologie” si cine il indreptateste sa „numere cuvintele” rostite de frati?Ce duhuri il mina?
    Sunt incredintat ca tu vrei liniste si pace in dialogul dintre noi , dar eu nu cred ca nu ne este permis chiar asa sa ne tratam unii pe altii in conditiile in care dragostea frateasca trebuie sa ne deosebeasca de lume.Sa se vada ca suntem copii de Dumnezeu! Asa cred.
    Fii binecuvintat.

    Apreciază

    1. Draga Tristare
      Din putinul meu timp, pe Blagosfera, am realizat ca cei ce scriu comentarii, sunt oameni cu o personalitate foarte tare.Ei nu intra pe blagosfera sa invete, ci sa invete pe alti.Daca acest lucru nu este posibil atunci dau bir cu fugitii, dar nu inainte sa se razbune.
      Eu personal am ajuns la urmatoarea convingere( bine inteles dupa ce am incercat mai multe metode) ii las pe fiecare sa se expuna, iar cititori blogului pot sa isi faca o impresie despre cei ce comenteaza.
      Desigur ca din cind voi interveni, asa dupa cum cred eu de cuvinta.
      Domnul sa va binecuvinteze pe toti.
      Cu multa dragoste,
      mike

      Apreciază

  30. Dragul meu frate Mihail
    Personal , ma bucur pentru toti copii Domnului si doresc din toata inima ca toti sa fie luminati de CUVINTUL SFINT,de ADEVARUL ABSOLUT,si de taina MORTII si INVIERII lui HRISTOS,acest eveniment UNIC din univers prin care fiinta umana rationala,are posibilitatea de a redobindi CHIPUL LUI DUMNEZEU,si de a trai vesnic in RAIUL LUI DUMNEZEU .Te indemn cu toata dragostea ,(avind in vedere starea ta fizica),nu te implica in lupte inutile,ce-ti pot produce suferinte,in plan fizic si spiritual,si care ma vizeaza in mod direct,caci eu stiu cu cine si cu ce am de luptat ,iar in aceasta lupta e necesar mult antrenament si cunoasterea adversarului ,precum si toata „armatura lui Dumnezeu”.Utilizez in lupta , „sabia cuvintului”,care taie adinc in „carne”,producind bineinteles, dureri ,insa,tocmai aceste lovituri si taieturi ale cuvintului,pot transforma faptura fireasca intr-o noua forma existentiala,in DUH.
    Omul firesc,se va simti intotdeauna ofensat ,ranit in orgoliu,neputind sta in lumina ADEVARULUI,deoarece ,LUMINA si INTUNERICUL,au fost despartite de CREATOR inca de la inceput,si nu vor putea sa convietuiasca impreuna niciodata. TATAL NOSTRU e intotdeauna cu noi,si cind lupta e prea grea ,intervine EL in locul nostru, si niciodata EL nu-SI paraseste COPIII.Am fost avertizat prin DUHUL,de aceste mici neplaceri,insa e doar inceputul ,deoarece oamenii nu vor mai putea suferi invatatura sanatoasa si isi vor da invataturi ce gidila urechile si „firea”,calcind ADEVARUL si LEGEA,cautind o slava personala ,ignorind pe CEL ce merita toata slava,cinstea si gloria ,pe IMPARATUL IMPARATILOR si DOMNUL DOMNILOR, HRISTOS ISUS.
    Fiti binecuvintati

    Apreciază

  31. As recomanda multor autori de interventii (uneori…..chirurgicale, adica facute cu cutitul 🙂 ) pe bloguri, inainte de a arata cat de mult se pricep in ale sufletului, sa de-a acest scurt test (numai 30 de intrebari) la limba romana:

    http://www.kudika.ro/quiz/test_gk000-cum-stai-cu-limba-romana/index.html

    Si daca nu ar primi macar 8, sa-si schimbe hobby-urile; a scrie pe bloguri e peste putinta lor
    si am fi si noi scutiti de multe ore pierdute in incercarea de a descifra ce au vrut sa spuna.

    A scrie pe blog inseamna mai mult de a avea acces la un computer si a exersa tastarea clapelor; computerul este numai un instrument, el nu corecteaza nici gramatica si nici exprimarea.

    Ravna pentru Dumnezeu e buna, dar (Biblia spune) trebuie si pricepere…..mai ales cand apare dorinta de a inventa pe altii! Pentru mantuirea personala insa, nici cel fara minte nu se rataceste.

    Daca la mantuire suntem chemati cu totii, la slujire nu, si a iesi in public este o slujire!!!

    Apreciază

    1. Dragul meu Cornelilioi
      Daca scopul interventiei tale,in acest spatiu virtual ,este de a-ti compara „darurile primite”,de a scoate in evidenta ,”ceva” ce „nu ai”,sau daca ai,”nu-ti apartine”,esti calauzit de un comportament infantil,imatur,iar daca esti cu adevarat pe „calea credintei”te indemn cu toata dragostea ,sa privesti o clipa spre GOLGOTA,la FIUL OMULUI,si la singele sfint care ne curateste de orice pacat,pe toti,doar prin POCAINTA si CREDINTA.
      M-am rugat ,si voi continua sa ma rog pentru tine in particular,si,am convingerea ca Dumnezeul Cel Viu,te va lumina,si-ti va arata CALEA,ADEVARUL,si VIATA,dupa cum va voi EL.
      Fii binecuvintat si de Domnul ,luminat.

      Apreciază

  32. Am facut testul pe textul:

    „cornelilioi | 8 octombrie 2014 la 3:39 am

    iosif,
    se spune din popor ca prima impresie inseala. Nimeni nu suntem scutiti de aceasta….”
    si am primit o nata pe care mi-e greu sa o spun.
    Si cu regret va spun ca „voi sa nu fiti multi invatatori…” si iaca eu renunt la „hoby”!. „NIMENI NU SUNTEM SCUTITI DE ACEASTA!!!” (saraca limba in tara saraca)
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

    1. PS.
      In loc de „nata” se va citi ” nota”.
      Propun sa invatam conjugarea verbului „a da”, fara a gresi prin a scrie „de-a” , asta numai in cazul in care facem caz de scrierea in limba romana. Se excepteaza cei care au avut o frecventa discutabila la orele de gramatica, sau au folosit cerneala in alte scopuri.
      Dar multumim fr Mike intrucit el a precizat ceva vreme in urma aspectele legate de unele greseli de exprimare sau de scriere avind in vedere virsta celor care isi fac curaj si folosesc computerul. ramine de baza ideea, intentia, rivna si…dragostea prin care sa se vada ca suntem copii ai Domnului.

      Apreciază

      1. Mi-a facut telefonul „auto-corectie” la sfarsit/inceput de rand si nu am bagat de seama. Chiar daca sunt plecat de 25 de ani din tara stiu Limba Romana mai bine ca cel putin 80% care traiti acolo si daca vreti sa ma vanati gramatical…..succes!!!!

        Nu continua pe linia atacului la persoana caci ramai singur. Daca vrei sa ma laud, am cu ce….am mai multi ani de scoala absolviti decat voi puteti visa…., deci nu trai cu impresia ca nu stiu la ce e buna cerneala.

        Puteam sa te ignor de data aceasta, dar nu vreau sa te crezi singur intelept, dupa cum ne invata in Proverbe.

        Apreciază

      2. Bun. Te cred ca te poti lauda singur , si o si faci.E treaba ta.
        Eu insa propun sa raminem la un subiect mai frumos, interesul mi-a venit din ultima ta exprimare legata de slujire.
        Recunosc ca nu stiu exact cum vine te-olog(ic) dar , eu am inteles ca atunci cind am intrat in apa botezului , legamintul meu rostit in fata martorilor vazuti si nevazuti , a fost ca „VOI SLUJI DOMNULUI ISUS TOATA VIATA MEA!”
        Si acuma sa cred ca eu am facut un legamint la care nu am fost chemat? Exista varianta in care crestinul poate sa nu slujeasca Domnului si Mintuitorului ISUS?
        Pot fi eu in eroare in aceasta directie? Sau tu ai vrut sa spui altceva si, folosind translatia directa din engleza in romana a iesit ceea ce vedem::

        ” Daca la mantuire suntem chemati cu totii, la slujire nu, si a iesi in public este o slujire!!!”.

        Cred ca imi pot permite sa te rog sa detaliezi putin aceasta micutza afirmatie a ta. Cred ca aici se potriveste manusa expresia ta „stupefiant”!Ma bate gindul ca tu nu faci deosebirea intre „slujirea ” de catre sluga si „slujirea” de catre rob . Poate aceasta precizare este necesara si face diferenta.
        Sincer, m-as bucura sa-ti faci putin timp pentru o asemenea discutie.Folosind doar biblia si ignorind persona mea .
        Fii binecuvintat.

        Apreciază

    1. Slavit sa fie Domnul si pentru aceasta slujire.
      Si indraznesc ( cu o indrazneala ce cred ca o am din cuvintul bibliei) sa aduc un material de pe un alt blog si sa-l vizionam cu atentie si luare aminte. Nu este important nici blogul nici persoana vorbitoare, socot ca este deosebit de puternic mesajul de care bunul si rabdatorul Dumnezeu ne face parte.
      Daca am indraznit prea mult, va rog sa ma iertati, ca asa ne sta bine.

      Apreciază

      1. AMIN…!!!
        Domnul fie laudat ,pentru Adevarul revelat ,si binecuvintati sa fie toti Copii Lui,toti cei ce traiesc in Duh si Adevar,oriunde s-ar gasi raspinditi pe acest pamint,in unitatea Duhului Sfint,si in partasie cu Hristos Isus.
        Fii binecuvintat frate Mihail si Domnul sa te insoteasca in toate caile tale,iar in vederea interventiei ,i-ti transmit un salut ,din toata inima si cu toata dragostea frateasca
        Psalmi 91

        Apreciază

    2. cornelilioi | 11 octombrie 2014 la 6:59 pm

      Promit ca voi incerca…..

      Si orbul a promis ca o sa vada Braila, dar…probabil conditiile meteo sau ceva pe-acolo i-au stat impotriva. Domnul sa fie slavit pentru toate!

      Apreciază

      1. Ma gindeam ca si orbul cit este de orb, a auzit ce spune biblia despre juruinte. Iar daca orbul are probleme cu „gramatica” m-as bucura tare mult sa-l ajut si sa-i spun ca „juruinta” din biblie de pe vremea unui moldovean neaos care a tradus-o acu’ 100 de ani, este egal cu „promisiune”, cuvint folosit in limbajul modern al corifeilor religiosi tocmai din actualitate.
        Am incercat crezind ca ai renuntat la orgoliu. E mai bine sa ne lasi BRAILA noua.
        Poate ca CINEVA, cu ceva scuipat si tina ne va ajuta sa o vedem noi, Doamne ai mila si indurare de copii tai.
        Fii binecuvintat

        Apreciază

  33. Putem totul in Hristos, caci El a biruit Lumea ! .El este Lumina noastra ce ne calauzeste in intuneric. Rugaciunile noastre unite ,dragul meu Tristar , (analitic vorbind ,cu profunda si filigranata experienta ), iti vor da taria si optimismul necesar restabilirii sanatatii tale . Crede si vei fi mantuit !. Pentru intarirea credintei noastre ,Mantuitorul ne-a facut demonstrativ, in vazul atator necredinciosi , un medicament ,un unguient oftalmic chiar din pulberea si din noroiul drumului !. Iar orbul a fost vindecat ,a primit vederea !.Tatal nostru ,in nemarginita Lui dragoste veghiaza ,va fi acolo cu tine,si va da siguranta deplina mainilor acelui doctor !.Vei simti deplin aceasta !.Stiu si simt ca nu te indoesti !.Iar in fiecare rugaciune, Mosu’ este alaturi ,cu tine !
    cu deosebita afectiune si dragoste ,MIR
    p.s. (informativ) http://health.usnews.com/best-hospitals/rankings/ophthalmology

    Apreciază

  34. Da, Robert Turcescu s-a pocait suficient ca’n primii lui pasi facuti in si la loc larg , in Lumina Adevarului lui Hristos ,sa spulbere a o parte din intunericul tradarilor si vanzarilor de noapte a lumii neo-evanghelice romanesti in care misuna si colcae „pocaitii „. .Multumesc lui Mihai pentru aceasta. Coldea si Maior la extremitati taiose si usturatoare facute de stiletul lui Brutus .Rani acute si adanci ,lipsite cu desavarsire de puntea si liantul concilierii si pastrarii luminii sub obroc,Coada cangurului australian ,loveste acum necrutatoare.. Si din mocirla minciunii,Untdelemnul Adevarului se separa si se ridica sus,plutind prophetic in lumina soarelui .Basescu s-a dus in Apuseni,, a urcat sus la Rosia Montana in speranta ca Iohannis de pe lista masonica , ajunge intr-o zi presedinte .Iar amantei Udrea iai va putea face salba si o multime de bratari din aur ,cu miros de cianura,(cadou compensatoriu oferit de RMGC). Oare cine sunt „domnii” ce l-au insotit in aceea „vizita de lucru” efectuata la Rosia Montana ??!!. Iata zona bubei cu puroi greu mirositor, ce se scurge ,se revarsa preventiv, cu mult inaintea lacului cu cianura ,planificat de RMGC. Iata secretul avalansei scandalului din sediul central al S.R.I . Un tavalug providential , ce vine ,vine ,vie, calca totul in picioare !. Asasinarea bunicului meu Furdui Traian in 1977 , furtul aurului motilor Rosiei Montane ,vanzarea zacamintelor aurifere unor puteri straine , luptele baptistilor la Oradea si vanzarea sasilor la Hunedoara nu pot sa mai stea tainuite. Apoi scandalul bine supraveghiat de agentul Iosif Ton la Caransebes , incercarea de asasinat al lui Wurmbrand in State, transportul dosarelor in bagajele lui Panican , asasinarea lui Cruceru,planurile de asasinare ale lui Medrea, Faur, Bold, Dugulescu ,prietenia lui Coldea cu Furdui Vasile -unchiul meu ;asasinarea lenta prin otravire cu arsenic a lui Traian Furdui junior la Oradea( str, Petru Groza ,nr.40) si cea a lui Titus Furdui pe teritoriul Rusiei . Toate, toate incet se leaga. . . Doamne ,fi laudat ! http://www.ziuanews.ro/editorial/serviciile-secrete-i-linia-ro-ie-148635

    Apreciază

    1. Mosule, materialele care ii desconspira pe Klaus si aplaudacii lui sunt cu sutele de mii.
      Despre Funar insa se va spune ca este „nebun” tocmai ca sa poata acoperi plaja atinsa de documentarul de „chirurg” prezentat presei.
      Si ma bate un gind ( recunoasc ca mi-am luat medicatia) numai nebunii mai sar in apararea tarii mele FARA NICI UN INTERES!
      Stau si ma intreb, dupa ce ne laudam ca am fost la vot si „am votat” , oare nu se gindeste nimeni ca vremea trece oricum, si fie in tara, fie in diaspora, nepotii vor intreba pe bunicii :unde este tara voastra si cine a facut-o asa?
      Mai greu de raspuns va fi pentru crestinii care, imbatriniti fiind, simtind cit este de aproape plecare, cred ca va fi foarte greu sa rosteasca ADEVARUL , dar nici nu cred ca se vor risca. Totusi, vine vremea cind toti ne vom aduce aminte de „frica de Domnul”si ii vom face partea.
      Cit despre ce ar mai fi de spus, as fi curios sa aud parerea lui Iosif Ton, Ritisan si…unii de pa la noi de pe blog. Lucrurile incep sa treaca de la exemple la concret.
      Fii binecuvintat.

      Apreciază

  35. Mosul meu drag, eu ma rog bunului Dumnezeu sa te tina in PROTECTIA LUI SFINTA .
    Sigur ca , asa cum mai afirma citeodata fr Mike , blogul lui este citit de multa lume de multe feluri. Multi or fi din cei care, citind asemenea lucruri ar trebui probabil sa ia somnifere ca sa poata dormi. Fr Ceuta , nu cunosc inca determinarea, dar a incercat sa spuna ceva folosind un cuvint descriptiv crezind ca nu vom intelege. Si bine a facut pentru sunt si de un fel si de altul cititorii. Dar Mosul meu drag, ceea ce a uitat multi din cei care ne ametesc cu „schimbarile marete” cu ” democratia pe pita” care a venit in Romania si care nu uita se ne spuna ca si cu ajutorul lor s-a facut aceasta ( vezi Ton, Ritisan, etc…) Mosul meu drag, ei, fiind doar folositi ca „inaintasi” uita ca de regula nu cutremurul este problema ci tzunami-ul pe care il determina si il porneste spre amaritele si neputincioasele maluri.
    Mosul meu drag, ajungi prin zone „delicate” ma rog pentru tine ca Dumnezeu sa te pazeasca si sa stai mereu sub scutul calauzirii Duhului Sfint.
    Mosul meu drag, tare m-as bucura sa intelegi cum se cuvine ceea ce se discuta prin cea Romanie LIBERA si DEMOCRATA. Multi iti vor spune ca REVOLUTIA a inceput cu ei la Timisoara, apoi in toata tara. NU ! Sa te feresti de asemenea discutii. Revolutia in tara mea Romania a inceput cind cei despre care aduci vorba si-AU LUAT MINA DE PE HATZURI! Cine crede altfel, mai are timp sa se convinga.Institutiile sunt aceleasi, doar numele actorilor se schimba o data cu vremea.
    Ai dreptate sa spui asa cum spui, ap Pavel il indemna pe Timotei sa spuna cu indrazneala si vreau sa cred ca aceasta este o regula pentru credinciosul care traieste in ADEVAR. Mai greu pentru cei cu prefacatoria, cu „meseria” , cu interesul, cu membria, …
    Mosul meu drag, oare cei care se mai gindesc asa cind nu mai au nimic de facut, sa trimita fratelui Titel cite un sac de zaha si unul de orez, oare intr-adevar vor fi socotiti partasi ai lucrarii din Malucu? Sau, cu ocazia analizelor de sfirsit de an, cind deconteaza chitantele cu cheltuielile de caritate, anuntind adunarea cu fala si trimbite cit „mult bine” au facut, ei isi iau rasplata aici pe pamint? Ca asa ar fi drept, adica am in vedere dreptatea lui Dumnezeu de pe paginile sfintelor scripturi.
    Si cum scripturile nu sunt o carte secreta , si ei stiu asta, de ce fac asa?
    Fii binecuvintat Mosul meu din pustusag ! Si tot drag sufletului meu.

    Apreciază


  36. Tristrule, frate scump si sincer in credinta,te rog sa sti si sa nu ai nici o indoiala ca si eu te port neincetat in toate rugaciunile mele. Cer cu ardoare Marelui Medic-Isus Mantuitorul , ce a invins Moartea in locul nostru, sa se atinga de tine !. In genunchi Ii cer ajutorul, asa cum am procedat si eu inainte de operatie ,cnd toti doctorii de specialitate in oncologie mi’au spus ca am cancer la rinichi .Il rog pe Mesia -Mantuitorul si Salvatorul meu personal ,ce a fost todeauna cu mine in greii ani de inchisoare ,ce mi-a desfacut legaturile mainilor si picioarelor acolo in adancul apelor,ce m-a trecut triumfator prin Valea Umbrei Mortii , sa vina personal si la tine !. Sa simti fiorul atingerii Lui , sa-i simti mana Lui calda , suava si vindecatoare, strapunsa de pironul rautatii si impietririi noastre din vremuri de necredinta. Il rog arzator sa te vindece ,sa mustre si sa omoare cancerul ,oriunde se afla in trupul tau .Sa primesti din abundenta in inima ta si in trupul tau Puterea Mangaetorului- Puterea promisa de El, PUTEREA CE MINUNI FACE .Iar daca aici pe pamant nu ne vom intalni, doresc sa fi insotit de Puterea Duhului Sfant todeauna si necurmat, pana ajungem impreuna cu totii coplesiti de dragoste si bucurie in Slava Tatalui Ceresc !
    yours in Christ, Walden *

    Apreciază

  37. Nici n-am stiu ca exista acest topic. Da,dupa parerea mea R Turcescu a avut o stare de eliberare ce numai de la Dumnezeu o primesti,prin pocainta sincera. A fost si o lepadare de sine,nu l-a mai interersat ce spun ceilalti despre el,el a spus ceea ce Duhul il indemna sa spuna. Toti cei care I-au analizat „gestul” nu l-au putut intelege,nu-l mai recunosteau,era umil si-si marturisea pacatul. CTP a fost aproape de adevar desi la folosit peiorativ. El a numit ceea ce a facut Turcescu „delir mistic”.Saracul de el,nici nu-si da seama ce a spus,pentru ca dragostea de Dumnezeu pare nebunie(delir) in fata inteleptilor.

    Apreciază

Comentariile sunt închise