IOSIF TON, UN NOU RASPUNS ADRESAT LUI DANIEL BRANZAI !!

Vazind, din nou, un articol postat de catre pastorul Daniel Branzai, despre fratele Ton, am fost foarte curios sa-l citesc. Ma gindeam ca poate doreste sa-si ceara iertare si sa-si rezolve relatia cu fratele Ton. Am deschis articolul si nu mica mi-a fost surprinderea sa constat faptul ca Pastorul Branzai continua cu tot felul de lucruri denigratoare la adresa fratelui Ton. Sunt atit de mirat dar in acelasi timp si foarte dezamagit, de o asfel de atitudine, mai ales ca vine din partea unui pastor.

Am luat legatura cu fratele Ton, pentru a-l intreba de ce crede dumnalui ca Pastorul Branzai se comporta asfel fata de dansul, si totodata si pentru a-l incuraja. Vorbim de un frate care la virsta de 80 ani, inca continua neobosit in lucrarea Domnului. Citind tot ce se scrie din ambele parti, nu pot sa nu fac o paralela intre aceasta situatie si situatia dintre Saul si David. David ii raspundea cu multa dragoste la orice agresiune venita din partea lui Saul.

daniel.branzai

 Untitljosefed

In continuare o sa va las sa cititi d-voastra si sa va faceti o parere despre cine este fratele Ton. Urmariti cu cita rabdare si lipsit de orice mindrie, demonteaza fratele Ton, toate acuzatiile aduse de catre fratele Brinzei. (Articol aparut pe blogul Newscrestin  http://newsnetcrestin.blogspot.com/2014/10/prof-dr-iosif-ton-asocierile-mele.html).

 

Inainte insa, vedeti raspunsul primit de mine de la fratele Iosif Ton prin e-mail.

From: Joseph Ton <jton34@gmail.com>
Date: October 30, 2014 at 8:41:07 AM MST
To: Mike Olari <mikeolari9@aol.com>
Subject: Re: Brinzei…

Draga Mike,
Atitudinea lui Daniel Branzai din ultimii ani fata de mine este total inexplicabila.
Orice incercari ale mele de a intinde mana au fost lasate in suspensie.
Nu-mi mai ramane decat sa ma rog pentru el.
Multumesc pentru incurajari
Iosif Ton​

 

Pentru cei ce nu ati citit inca acuzatiile aduse de catre fr. Branzai, clik pe link-ul acesta: http://barzilaiendan.wordpress.com/2014/10/30/neapartenenta-fratelui-iosif-ton/

 

Si acum raspunsul:

 

Prof. Dr. Iosif Ţon: „Asocierile” mele

Dragă…

Mi-ai scris că ceea ce ai împotriva mea este asocierea mea cu NAR. Ai văzut că eu nici nu știam ce este NAR şi nu știam că Bill Johnson este parte din acest NAR (New Apostolic Reformation).

M-am gândit să-mi iau mai mult timp şi să scriu ceva despre „asocierile” mele.

În anul 1980, am participat la congresul internațional de evanghelizare (Billy Graham) din Pataya, Tailanda. Am rostit şi eu acolo un mic discurs şi asta m-a proiectat în mișcarea evanghelică lansată de Billy Graham.

În 1982, am participat la congresul extraordinar pentru ineranța Scripturii, ținut la San Diego. Acolo au participat toţi liderii evanghelici ai Americii. Am rostit acolo un discurs despre modul in care studierea într-o universitate marxistă mi-a întărit credinţa, iar întâlnirea cu teologia liberală într-un seminar teologic mi-a ruinat credinţa. Discursul acesta mi-a făcut prieteni printre cei mai de seamă pastori şi teologi ai Americii, care apoi m-au invitat să predic în bisericile lor şi să vorbesc în școlile lor.

Fiindcă eram Președinte al unei societăți misionare, eram invitat în cele mai mari biserici la săptămânile lor de misiune. Cu ocaziile acestea am cunoscut pastori din cele mai multe culte evanghelice din America.

Prin cca 1984, s-a ținut primul congres al evanghelicilor dedicat concepției despre lume şi viaţa şi eu am ținut discursul de lansare a mișcării, vorbind despre importanţa unei concepții despre lume şi viaţa în tarile comuniste şi despre nevoia ca noi să învățăm să vorbim limba aceasta a concepției generale despre lume şi viață.

Am participat apoi la lucrările multor comisii formate la congresul acesta. Acolo am lucrat cu profesori de seminarii teologice, iarăși din cele mai diverse culte evanghelice.

La un moment dat m-am împrietenit cu Adrian Rogers, cel mai de seamă lider de atunci în Southern Baptist Convention. Tocmai începuse fenomenul „mega church”. La început, mega church era considerată aşa dacă avea peste două mii de membri. Apoi baremul a crescut… Adrian Rogers a organizat pe pastorii de mega churches din Southern Baptist. Pe atunci erau cam 80! Ei se întâlneau odată pe an într-o conferință de trei zile. Adrian m-a luat să particip la una, şi a fost extraordinar să ascult timp de trei zile care sunt problemele unei biserici de felul acesta.

Am participat şi la alt fel de conferințe. Interesante erau cele din sfera lui Billy Graham, deoarece participau lideri din toate cultele evanghelice şi am avut astfel ocazia să lucrez cu mulți dintre aceștia. Acolo au apărut primii lideri care pledau pentru reactivarea categoriei de „apostoli”. Peter Wagner, profesor la Fuller Seminary din Pasadena, California, a devenit unul dintre liderii acestei mișcării.

După trezirea de la Toronto, din 1994, mișcarea bisericilor Wineyard, întemeiată de John Wimber, a luat mari proporții. Unul dintre liderii ei a fost Randy Clark, care l-a influienţat puternic pe Bill Johnson.

De la Fuller Seminary, prin profesorul George Edon Ladd, cu cartea lui „Prezenţa viitorului”, despre învăţătura lui Isus despre împărăția lui Dumnezeu aici şi acum, a pornit mișcarea de întoarcere la învăţăturile lui Isus din Nazaret, preluată de John Wimber şi de Peter Wagner, iar mai târziu de Bill Johnson.

Eu m-am mișcat între toţi aceşti oameni amintiți mai sus, şi mulți, mulți alții, reprezentând şi alte mișcări evanghelice.

A, da, să nu uit.

Pare de necrezut, dar evanghelicii din America simt tot mai mult că sunt obiect nu numai de batjocură de la cei „politically corect”, dar şi direct obiect de persecuție. Aşa se face că în 2001, John Piper a organizat la biserica lui din Minneapolis o conferință pe această temă, la care au participat 1.100 de pastori! După două zile de prezentări de comunicări care documentau diferite aspecte şi forme ale persecuției, mi-a venit mie rândul să vorbesc despre „Surse de putere în timp de persecuție.” A fost una dintre cele mai puternice mesaje pe care mi le-a dat Domnul. La urmă la aplauze, s-au ridicat toată audiența în picioare. Predica se găsește pe internet.

Iarăși, John Piper este inițiatorul unui nou şi mare curent în mișcarea evanghelică.
Un alt curent este cel lansat de Bill Gothard, care aduna la cursurile lui pană la 25.000 de participanți (curs de o săptămână). Am predat şi eu un curs la ei, filmat şi apoi transmis la diferite alte localități, cu titlul „Cum m-a eliberat Dumnezeu de frica de moarte.”

O altă mișcare. Scriitorul meu favorit în tinerețe a fost E. Stanley Jones. Din cartea lui,Jesus of the Mount m-am inspirat când am ținut predicile despre predica de pe munte, la Speranța, Arad în 1956. Dacă citești prefața la Viată din belșug, găsești acolo mai multe date despre locul lui E. Stanley Jones in viaţa mea. E. Stanley Jones a studiat la Asbury Seminary, În Kentucky.

Prin 1985 sau 1986, un fost cercetător la Asbury Seminary s-a mutat la Wheaton, IL., unde locuiam noi. Când am făcut cunoștință cu el şi am aflat că vine de la Asbury, i-am povestit impactul lui E. Stanley asupra mea şi în special evenimentul pe care-l povestesc în prefața la Viată din abundență. A fost foarte mișcat şi imediat m-a întrebat dacă aș accepta să merg la Asbury College and Seminary să spun acolo ce i-am spus lui. Am acceptat, am fost la Asbury la capelă, acolo a fost o binecuvântare extraordinară şi consecința a fost că m-am împrietenit cu Rectorul Dennis Kinlaw, care conduce o organizație pentru promovarea sfințeniei prin viaţa în Cristos. Kinlaw a scris în câteva dintre cărţile lui despre mine. Pe un profesor de la Asbury, John Oswalt, l-am adus prin 1992 să țină o conferință despre sfinţenie la pastorii noștri, pe care i-am adunat la Băile Felix. Mia târziu am tradus cartea luiChemați să fie sfinți, în limba română.

Samuel Kamalesen, fost student la Asbury, face parte din mișcarea pentru sfinţenie de tipul acesta. El m-a dus în India, unde am ținut o săptămână de prelegeri despre martiraj.

Aici îţi semnalez ceva ciudat. Există o mișcare pentru sfinţenie prin viaţa în Cristos lansată şi condusă de calviniști. Ea s-a format în jurul conferințelor de vară de la Keswick. Eu fac parte şi din mișcarea aceasta şi la un moment dat am ținut Conferințe de tip Keswick.

Cei de la Asbury sunt mișcarea pentru sfințenia vieții lansată de arminianul John Wesley. Eu fac parte şi din una şi din alta.

Acum, poți să-ţi pui întrebarea: Din care mișcare face parte Iosif Ţon? Răspunsul ar fi „Din toate şi din niciuna!”
Am participat la multe, am avut contribuții substanțiale la multe, dar nu m-am asociat şi nu m-am identificat cu nici una! Mi-am păstrat independența şi identitatea!

Bill Johnson este nou pe scena teologică în vremurile acelea. El s-a lansat în 2003 cu cartea lui „When Heaven Invades the Earth”. El era penticostal. În 2006 a ieșit din Assemblies of God şi a devenit independent. Ca de obicei la asemenea biserici mari, şi biserica lui organizează conferințe pe diferite teme. Eu am fost la două asemenea conferințe.

La prima, Bill nu era acasă. La a doua, chiar la urmă, m-am dus în fată să dau mâna cu el. Noi ne văzusem în altă parte. M-a recunoscut şi a fost uimit să mă vadă acolo. Şi-a făcut timp şi am avut cu el o discuţie de o jumătate de oră.

La aceasta se reduce „asocierea” mea cu ei.

Lucrul care m-a atras la ei este că după ce au îmbrățișat concepția că Împărăția lui Dumnezeu este prezentă acum pe pământ şi că noi suntem parte a ei, ei au făcut un pas mai departe şi au pus întrebarea: Cum se trăiește în Împărăția lui Dumnezeu aici şi acum? Ca răspuns la această întrebare, au formulat şi dezvoltat conceptul de cultura Împărăției lui Dumnezeu. Fiind o mega biserică, cu câteva sute de angajați, toţi aceștia se relaționează între ei cu percepte ale Împărăției. Atmosfera şi modul de relaționare sunt extraordinare: ei trăiesc ce predică!

Acum când tu mi-ai scris că ei fac parte din noua mișcare apostolică, îmi dau seama că e aşa, deoarece toţi din biserica lui îl consideră pe Bill un apostol. Ei cred, ca foarte multe alte biserici şi chiar denominații, că funcția de apostol nu a încetat, ci se continuă şi astăzi. Pe mine asta nu mă deranjează, Eu de la ei iau ceea ce ţi-am spus mai sus.

Prin urmare, ideea ta că m-am asociat cu NAR, mă face să zâmbesc. Atâta tot.

Încă odată, am participat la multe congrese, conferințe, mișcări, dar nu m-am asociat cu nimeni. Eu rămân eu însumi.

Aceasta fiindcă am ascultat de îndrumarea pe care ne-o dă apostolul Pavel: „Cercetați toate lucrurile şi luați (păstrați) ce este bun” (1 Tes.5:21). Aceste cuvinte sunt scrise pe frontispiciul Colegiului Baptist Regents Park College, Oxford, (unde am studiat între 1969-1972) în limba latină: Omnia probate quod bonum tenete.

De la mulți dintre cei cu care am lucrat, am învățat multe. Cât de baptist am rămas eu după toate acestea, rămâne ca alții să stabilească. Dar oricum, eretic categoric nu sunt.

Aș spune mai de grabă că sunt anabaptist. Asocierea mea cu această mișcare este, teologic vorbind, mult mai profundă şi iată că nici măcar n-am amintit-o.

Amintirea anabaptiștilor mă duce cu gândul la unul dintre teologii care îmi sunt cei mai dragi: Erasmus de Roterdam (1466-1536).

El a fort primul teolog care a cerut întoarcerea noastră la învăţătura Domnului Isus. De la el au învățat anabaptiştii să clădească totul pe învăţătura Domnului. Erasmus făcea parte din mișcarea care îl produsese pe Thomas a Kempis (1388-1471), autorul cărții Imitatio Christi.

Ei bine, iată ca am stabilit, în sfârșit, cu cine mă asociez!
Iosif Ţon

86 de gânduri despre „IOSIF TON, UN NOU RASPUNS ADRESAT LUI DANIEL BRANZAI !!

 1. NUMAI CA… ce a scris fratele Daniel este DUPA ce a scris fratele Ton!!!!

  Asta e ordinea CORECTA!

  ,,Neapartenența“ fratelui Iosif Țon
  Posted on October 30, 2014 by barzilaiendan

  Mi s-a semnalat că fratele Iosif Țon și-a făcut publică poziția ca răspuns la nedumeririle celor care-l văd împărtășind învățăturile și practicile celor de la Noua Reformă Apostolică (NAR) (aici: http://newsnetcrestin.blogspot.ro/2014/10/prof-dr-iosif-ton-asocierile-mele.html).

  ca urmare a ce a spus fratele Ton, fratele Branzei a raspuns prin acest articol, SI NU INVERS!!!!

  Apreciază

 2. Draga Tim,

  Daca e vorba de „siretenie” nici fratele Daniel Branzai cand incearca sa se disculpe nu pomeneste nimic de „scrisoarea de juramant cu blestem” publicata aici:

  http://www.infocrestin.com/scrisoarea-de-blestem-a-bisericii-bethel-condusa-de-pastorul-daniel-branzei/

  Biblia spune ca un om care nu stie sa-si carmuiasca bine casa (adica familia) cum va carmui casa lui Dumnezeu? Intrebarea mea: un pastor care nu stie sa-si carmuiasca bisericuta in mod biblic, cum va putea sa de-a sfaturi altora? Daca in Anglia a fost demis un judecator pentru ca a avut un scandal cu chiriasii in viata privata, atunci chiar crezi ca nu are relevanta ce face un pastor in propria sa ograda (biserica)?

  In plus, D.Branzai aduce in discutie niste fapte petrecute in urma cu 30-40 de ani. Ei bine, dansul stia aceste fapte si acum 7 ani cand se folosea la greu de numele lui Iosif Ton si il prezenta pe Ton ca mentor spiritual. Prin urmare, nu ne lasam impresionati nici de stratagemele folosite de pastorul Branzai. Daca in familie nu e OK ca sotul sa tot repete greselile sotiei de acum cateva zeci de ani pentru a demonstra ca „asa a fost ea dintotdeauna” la fel, daca vrei sa lucrezi in dragoste, nu tot pomenesti ce-a facut Ton acum 40 de ani. Oare nu exista alti pastori baptisti in exercitiu care au abateri la activ? Desigur ca exista. De ce nu se leaga nimeni de ei? Pentru ca atata timp cat sunt respectati in mediul Baptist, oameni precum D. Branzai se lauda ca e prieten cu ei. Cand vor cadea insa in dispretul public atunci vor sari multi ca D.B. sa ne spuna ce-au facut respectivii acum 30 de ani (dupa ce ieri se folosea de numele lor). Ipocrizia imbraca foarte multe fatete.

  Apreciază

 3. Tim Dubhy, Ordinea corecta nu este cea pe care o mentionezi tu. Ordinea este urmatoarea. Daniel Branzai a sarit la gatul lui IT dand credit unei scrisori diletante scrise de catre un bloger amarat care lucreaza la negru in Munchen:

  http://barzilaiendan.wordpress.com/2014/10/28/ce-este-putred-cu-nar/

  In urma acestui atac suburban, girat de Branzai, IT le raspunde aici:

  http://newsnetcrestin.blogspot.com/2014/10/prof-dr-iosif-ton-asocierile-mele.html

  Nu bine si-a publicat Ton scrisoarea ca Daniel Branzai ne si sufoca cu o alta scrisoare de atac, lunga de cateva pagini, publicata aici:

  http://barzilaiendan.wordpress.com/2014/10/30/neapartenenta-fratelui-iosif-ton/

  Deci aceasta este ordinea CORECTA! Ciudat este faptul ca Iosif Ton nu poate sa viziteze nicio biserica de alta nuanta, nu poate sa predice in nicio biserica de alta nuanta pt ca este imediat linsat pe blogurile extremiste. In contrast, daca Negrut il primeste pe Ponta la Universitatea Emanuel in plina campanie electorala, acesta nu este acuzat ca „s-a asociat cu Ponta”. Daca Branzai viziteaza o biserica de orice nuanta, vizita respectiva este redata ca un „success”. Personal mi se pare o ipocrizie crasa ce fac acesti blogeri erijati in „apologeti”.

  Apreciază

 4. In alta ordine de idei, daca a omite sa spui ceva se numeste „viclenie” atunci D. Branzai poate fi acuzat de viclenie pt ca in epistola in care incearca sa se disculpe n-a mentionat nimic de scrisoarea de blestem publicata aici:

  http://www.infocrestin.com/scrisoarea-de-blestem-a-bisericii-bethel-condusa-de-pastorul-daniel-branzei/

  Straniu este faptul cum acest pastor il acuza pe IT, incercand sa-l oblige sa-si recunoasca greselile cand el nu si le recunoaste pe ale domniei sale desi ele sunt evidente.

  De ce mai marii cultului Baptist nu au nimic de spus in privinta abaterilor de care este acuzat pastorul Daniel Branzai?

  http://www.infocrestin.com/cum-raspund-mai-marii-cultului-baptist-declaratiei-de-blestem-a-lui-branzei/

  Cand acuzatiile planeaza asupra unuia de-a lor, atunci doar dau din mana, desconsidera orice argumente. Vreau sa-i vad pe acesti lideri baptisti cum raspund, cu subiect si predicat, la acuzatile care I se aduc lui Branzai in articolele de la linkurile de mai sus. No offense. Dar consider ca un pastor nu trebuie sa aiba un dublu sau chiar triplu standard: unul acasa, altul in biserica si cu altul pe blog sau prin bisericile pe la care predici ceea ce nu aplici nici in propria ta biserica (ci faci tocmai invers decat cum predici).

  Apreciază

 5. Tim fiule, cand spui ca IT I-a bagat strambe lui D.B. pe ce baza spui? Ai fost acolo? Ce inseamna de fapt „a baga strambe”? Eu cred ca pt a sti cu exactitate ce s-a intamplat acolo nu te poti lua doar dupa delcaratia lui DB sau a celor din gasca lui, care solidareaza impreuna indifferent de context, ci trebuie sa ai informatii direct de la fata locului si sa cunosti situatia in profunzimea ei. Altfel, eu nu prea te cred ca stii ce vorbesti… Am vazut pana acum cu DB incerca sa redea doar sferturi de adevar pentru a manipula niste situatii pe care le cunosc destul de bine. Stiam care e panorama intreaga si vedeam si cum relateaza Branzai. Asa ca, eu personal nu pot sa ma pronunt daca IT I-a bagat strambe unui om sincer (DB) sau a cautat sa se dispensese de un sarpe pe care-l tinea la san. Nu pot sa spun care din cele doua ipoteze este valabila pt ca nu cunosc decat franturi din ce relateaza Branzai si acolitiii sai.

  Apreciază

 6. Dupa absolvirea cu succes a cursurilor de baza DIE si apoi cele de specialitate PGU, ros de parvenitism si ambitii personale , siretenia luciferica a „omului din fotoliu” a devenit „virtute crestina”.Asa s-a nascut miezul propagandistic al locului ce’l ocupa in aceea vreme ,sarmanul crestin intr-un stat communist .D.B. a crescut atat in credinta cat si’n intelepciune la picioarele martirului erou crestin Richard Wurmbrand. Dumnezeu sa’i intareasca pasii si inima .In anii de studii, dar nu la Oxford ci la Gherla , cu stupoare amestecata din plin cu „naivitate evanghelica”, am aflat ca elita celor recrutati de U.M. 0920/A au definit DEZINFORMATIA drept activitate operativa ultrasecreta . Manuita de un operativ recrutat si format din cei mai sireti si vicleni agenti ,precum si tatal meu .Cei mai multi ,din randul liderilor si membrilor bisericilor neo-protestante.Persoane cu vaste posibilitati de penetrare si infiltrare in West. Dezinformatia a fost destinata sa raspandeasca stiri, documente si informatii produse de comunitatea informativa socialista ,dar care nu’i puteau fi atribuite in tarile inamicului ,cu dublu scop de a genera peste hotare atitudini favorabile lagarului socialist si de a le discredita guvernele in opinia publica nationala si internationala. Nu este Iosif Ton singurul. America a primit destui „refugiati” si „exilati” neo-protestanti , „persecutati pentru credinta „,ce au primit sarcina si misiunea „sfant-marxista „, sa serveasca , sa sprijine si sa intareasca sistemul communist prin slabirea imperialismului din interiorul sau .Azi asistam la aceleasi manevre si metode a liberalismului devolesc si ateu, ce lupta din rasputeri sa produca cat mai multa confuzie ,sa discrediteze ,sa divizeze si sa slabeasca unitatea de slujire a fratietatii crestine .. . . ..Domnule Ton , intelepciunea nu poate fi dobandita ori invatata din predici bine ticluite pe dollari !

  Apreciază

 7. Walden, vreau sa-ti spun ca greseala cea mai mare pe care o fac evanghelicii este ca judeca un om dupa ceea ce stia el ca a fost acum 30 de ani. Aici este marea eroare. Avem exemple multiple in Biblie de oameni care s-au SCHIMBAT. Un exemplu in acest sens este imparatul Saul. „Pe cand erai mic in ochii tai, nu te-am facut eu imparat a lui Israel?”. Ei bine, acesti lideri zisi anti-comunisti au fost atat de inaltati de unii ca dumneata incat nu se mai vad mici in ochii lor. Multi dintre ei au deraiat demult de la credinta, se vad mari in ochii lor. Ciudata logica aveti. Ii judecati pe oameni dupa ce-au facut acum 40 de ani. Tocmai dvs care spuneti ca sunteti crestin si credeti in schimbare. Dumnezeu ne judeca dupa roadele actuale. CINE suntem noi in momentul de fata? Cand ai de-a face cu DB oare ai de-a face cu un om sincer, modest, smerit sau cu unul care e uns cu toate alifiile si traieste pe seama a ceea ce-a fost (sau crede lumea ca a fost) candva.

  Apreciază

 8. Oare cine este cu adevarat acest pastor Iosif Ton ?
  Prin 1980-85 i-am cunoscut pe pastorii Aurel Popescu si Pavel Niculescu, de la care am aflat multe lucruri care umbresc aureola de apostol a domnului Ton…
  Stie cineva ceva despre cartea „Mitul Crucii” ?
  Dar despre asa-zisele „interogatorii” zilnice de la Ploiesti ?
  Cati ani au durat acele „interogatorii” ?
  Ce grad se obtinea dupa ce frecventai „interogatoriile” securitatii ?
  Parca si pastoral Lazar Gog a trecut prin Ploiesti….
  Si dupa Ploiesti a fost catapultat direct in Bucuresti si direct in conducerea Cultului Penticostal.
  Astea da, „interogatorii” !

  Domnul Ton (& company) are un dosar voluminous, de continutul caruia, va trebui intr-o zi sa dea socoteala…. inaintea lui Dumnezeu.
  NU MAI ESTE MULT PANA ATUNCI.
  M-as bucura daca Iosif Ton ar intelege ca adevarata umblare cu Dumnezeu nu inseamna un sir lung de minciuni si de induceri in eroare a Bisericii lui Hristos.
  Domnule Ton, recunoaste adevarul macar in ceasul al 12-lea si poate ca Dumnezeu o sa te ierte pentru toate faradelegile comise impotriva Copiilor lui Dumnezeu.
  Ce zici, Iuda Iscarioteanul va fi iertat de pacatul tradarii si vanzarii ?
  Nu, si nici voi….

  Apreciază

   1. Frate Walden
    Cauta pe Google „Virtutiile lui Codreanu”,singura descriere despre „Mitul Singelui” despre care am cunostinta.
    Fii binecuvintat.

    Apreciază

 9. Nu stiu cat de biblic este sa judecam un om dupa ce-a facut sau n-a facut in urma cu mai multe decenii. A repeta mereu greselile cuiva nu denota o gandire matura din punct de vedere biblic. Observ ca multi comentatori sunt blocati in anii ’80. Anumiti oameni au fost imortalizati acolo si asa raman in memoria acestor „crestini”. Oamenii se schimba. Avem o droaie de exemple biblice. Lui Saul ii spune Dumnezeu: „pe cand erai mic in ochii tai, nu te-am facut eu imparat al lui Israel?”. Multi din asa zisii luptatori anticomunisti sunt acum mari in ochii lormici in ochii lor si aceasta pt ca fratietatea i-a supra-elogiat.

  Afirmatia lui Tim Duffy este una puerile. Cica „Ton i-a bagat strambe lui Branzai” si cica stie ce vorbeste pt ca „doar va amintiti ce-am vorbit noi doi” ii spune acesta lui DB. Aia da sursa sigura. Un cantec popular spune: „Cine e om de omenie nu vorbeste ce nu stie”. Ca sa poti sa te exprimi despre ceea ce s-a intamplat intre Ton si Branzai nu e destul sa stai de vorba cu DB, daca ai un anumit coefficient de inteligenta. S-ar impune sa fi fost la fata locului, sa cunosti lucrurile in complexitatea lor. Daca tu esti liderul unei insitutii si promovezi un om, pe care il protejezi si te trezesti ca tii un sarpe la san de care trebuie sa te dispensezi, respectivul va spune ca „i-ai bagat strambe” iar unul ca Duffy va inghiti galusca, fara sa cunoasca situatia. Imi pare rau ca exista prea multi printre noi care sunt ideali pt indivizi versati, experti in manipulare. Nici n-au nevoie de prea multe argumente….

  Apreciază

 10. In privinta ordinei in care au fost publicate articolele, comentatorul Tim Dubhy iar este in eroare. Scrioarea lui IT era un raspuns la un articol publicat pe blogul lui DB si in care erau lansate mai multe acuzatii la adresa lui IT. Articolul se afla aici:

  http://barzilaiendan.wordpress.com/2014/10/28/ce-este-putred-cu-nar/

  Apoi urmeaza raspunsul lui Ton aici:

  http://newsnetcrestin.blogspot.com/2014/10/prof-dr-iosif-ton-asocierile-mele.html

  Iar apoi un nou articol publicat de Branzai:

  http://barzilaiendan.wordpress.com/2014/10/30/neapartenenta-fratelui-iosif-ton/

  Deci aceasta este ordinea corecta pt cine stie sa citeasca!

  Apreciază

 11. Pentru unu ca Dufi sau Dufis ce zice branzei e litera de lege. Astia se ploconesc in fata unuia ca el. Cred ca pt tim dufis, branzei e cel mai mare om cu care acesta a dialogat pe blog sau prin email. Ei vedeti? Pe tractoristi din astia se bazeaza pastoru de la anahaim.

  Apreciază

 12. Daca tot veni vorba de siretenie, oare de ce Branzei nu a pomenit nimic de scrisoarea de blesteme? Cautati pe net cuvintele cheie: Daniel Branzai scrisoarea de blestem. Ce scuza are dansul pt acea enormitate? Daca si-a permis sa faca asa ceva in SUA, unde legea e lege, oare ce ar fi in stare sa faca unu ca el daca ar avea putere si nu s-ar teme de politie si de court?

  Apreciază

 13. Ordinea publicarii articolelor este corecta asa cum o.prezinta fr. Mike. Pastoru Branzai a publicat un articol incisiv pe blog la care I. Ton a raspuns si si-a prezentat pozitia. Dupa care Branzai publica un nou articol de data aceasta atacand scrisoarea de raspuns a lui Ton. Se pare ca Branzai cu aghiotantii sai stau mereu cu binoclu dupa Ton sa vada pe unde mai merge, ce biserici mai viziteaza. De parca nu ar avea probleme strigatoare la cer in familiile si bisericile lor.

  Apreciază

 14. „Domnul Ton are un dosar voluminos,de continutul cariua va trebui intr-o zi sa dea socoteala…inaintea lui Dumnezeu” – este de parerea fr.Basa. Foarte corect !

  Iata,printre altele ce scrie in lucrarea : „CULTELE NEOPROTESTANTE DIN ROMANIA IN PERIOADA 1975-1989 ” (autori Elis Neagoe si Liviu Plesa), pe baza unor informatii dintr-un dosar,intocmit de Departamentul Cultelor din Romania comunista,in 1980:

  „Iosif Ton a redactat si difuzat in randul baptistilor si al altor culte din tara si strainatate ,mai
  multe lucrari,printre care „Locul crestinului in socialism” si „Manifestul credintei” ,denuntand politica antireligioasa a statului ateist roman. La sfarsitul anilor ’70 si inceputul anilor’80,
  Iosif Ton s-a stabilit in USA, dar si aici era urmarit de securitate fiind lucrat de maiorul
  Aurel Zapodean,incercandu-se influentarea sa pentru a-si inceta campania de la Europa Libera pentru respectarea drepturilor religioase in Romania.”

  Sigur,Iosif Ton va dea socotela si pentru aceste „fapte”, incompatibile cu statul ateu-socialist si desigur pt.curajul manifestat, care la momentul respectiv a lipsit cu desavarsire multora,sau poate majoritatii…(Unii -mai anonimi pe atunci – l-au primit dupa ’89,ce-i drept)

  Apreciază

  1. In sfirsit un punct de vedere complet, onest, realist…DEZINTERESAT! Documentele scrise conserva istoria.Si fiecare are in dreptul lui documente, aacestea fiind pentru paminteni, dar noi stim ca exista Dumnezeu care are sa ne judece dupa „scrisorile de aducere aminte” pe care cu nici un chip noi nu le putem ascunde sau maslui.

   Apreciază

 15. Ce ar fi sa cautati voi pe net articolul cu titlul: Recidiva halucinanta a preotului care-si bate enoriasii? Daca si atunci cand exista dovezi clare ca pastoru Branzai a comis o fapta reprobabila, ce te faci ca simplu enorias cand trebuie sa lupti cu astfel de oameni ? Va recomand si articolul: Corb la corb nu-si scoate ochii sau perspectiva lui Rusu despre Branzai.

  Apreciază

  1. Deci, Tim fiule, Branzei a mintit cand ti-a spus ca ordinea articolelor e cea banuita de tine. Branzai promovase pe blog articolul unui ratacit din Munchen (pe nume P. Morar) care il ataca pe IT dupa cum l-au invatat scorpiile care l-au format spiritual. Deci scrisoarea lui Ton este in mod clar un raspuns la elucubratiile progeniturii respective promovate de Branzai. Tot ce pot sa iti spun e ca in biserica Bethel, condusa de Branzai, sunt lucruri grave. Branzai a devenit suspect de prietenos cu toti care ii dau cat de cat apa la moara, in urma publicarii dosarului sau penal. Branzai atrage de partea sa in general oameni mediocri, care considera un privilegiu enorm sa stea de vorba cu un pastor asa „mare” ca Branzai. El ne spune ca e dupa tata din Botosani si ca a locuit la Iasi. Am dat print screen cu aceste afirnatii, nu mai poate sa le modifice.

   Apreciază

 16. Intrebare preliminara: deci asa, domnule Branzai, dvs v-ati plans la Tim Dufis ca I.T. v-a bagat strambe? Daca da, ma intreb la cati ca el il barfiti pe fostul dvs mentor?
  Daca Duphis Tim nu minte atunci inseamna ca de aceea il atacati asa constant pe IT ca sa va RAZBUNATI. Razbunarea e a Domnului, stimate pastor. Nu va mai rabunati, va rog

  Apreciază

 17. Prietene Deliu, intai invata sa scrii..si nu imi mai poci numele in mod obraznic… daca s fi ca tine ti-as face una pe masura, dar nu se cade sa iti pui mintea cu prostu’… ptr ca dai dovada de mare prostie!

  Apoi, Fratele Daniel nu mi s-a plans mie…despre fratele Ton se stiu prea multe, ca cineva sa mi se planga mie!
  Cred ca am cunoscut oameni mari pe care matale nici macar nu i-ai intalnit nici in vise, dar nu e cazul sa ne laudam …asa ca, ai grija la ce si cum vorbesti!

  Apreciază

 18. si nu e ordinea corecta..cel putin linkul dat de fratele Mike dinspre blogul fratelui Daniel este DUPA ce a scris fratele Ton pe newsnetcrestin…
  dar la cat esti de ametitt nu ma mir ca nu stii sa pui piesele in ordine cronologica!

  Si apropo, eu stau in Romania si nu sunt agentul nimanui… dar nu mai suport atatea abureli bagate de liderii crestini, pe care tu ii inghiti!

  Apreciază

 19. si ca sa iti vand un pont, uite cronologia..

  1.articolul lui Paul Morar (care nu e un ratacit, ci vad ca tu esti! dar stii cum e”Hotul striga Uite hotul!”…. si da, fratele Bramzei l-a rebloguit pe blogul dansului!
  2. articolul fratelui Ton de pe newscrestin
  3. articolul lui fratelui Daniel, cel care a fost redat aici si de Mike… daca citesti acest articol al fr Branzei, vei vedea ca el stia deja de ce scrisese Ton si sfatuieste ca intai sa se citeasca cea a spus Ton!

  Apreciază

 20. si inca ceva… stiu destule, dar ma abtin s pe bloguri cum fac altii care ma ataca si ma stalcesc..nu e asta misiunea mea..
  eu doar am scris sa fiti atenti la cronologie si sa fiti atenti la strambele gagate…
  in rest, nu imi pot permite sa devoalez sursele mele si nici sa arunc cu noroi!

  Apreciază

 21. si ca sa va arat ca eu nu ingit galusti….
  cat timp a fost fratele Ton pastor in Brasov, (1999-2000), in fiecare duminica mergeam la Biserica pastortita de el sa il ascult… imi place tare mult atunciu…. inca nu se bagase in scandalurile cu Strajerii si NAR-istii… si, deci, l-am cunoscut personal….
  doar o singura faza m-a iritat si nu am fost de acord cu ea… era o predica din prima zi de anul nou (ianuarie 2000) unde spunea ca „noi ,credinciosii, vom face ca Imparatia lui Dumnezeu sa se extina pana la marginile pamantului si apoi o vom preda Domnului cand va veni..”
  parca stiam ca Duhul in noi si prin noi face ca sa se extinda Imparatia spirituala (dar nu fizica inca!)
  si oare chiar noi ii vom preda Imparatia lui Isus..sau El este deja Imparat, dar va reveni sa ia in mainile Sale, cu puterea Lui, nu cu a noastra, si Imparatia fizica, care va fi asezata pe pamant la a doua lui venire?!

  Ideea e ca parca nu multi observa ca si-a pastrat aceste invataturi amileniste, dar si le-a extins… si spune ca Imparatia lui Dumnezeu se afla aici si acum, in toata slava ei? oare asa sa fie? ca vad ca mai marii lumii guverneaza si din ce in ce mai atee devine lumea!!!
  Imparatia lui Dumnezeu este in credincios, in mod spiritual, in acest moment..si credinciosul nu face decat ce ii permite Dumnezeu, nu invers!

  asa ca mai bine puneti mana si studiati, inainte de a acuza pe cineva ca inghite gogosi..nu stiu care face asta mai bine……

  Apreciază

 22. oare cati din care vb au fost de fata la ce s-a petrecut la Betel si cati cunosc povestea intreaga? si apoi, cati cunosc ‘interventuule” sau propunerile de interventii ale fratelui Ton ptr Daniel Branzei, ca acesta din urma sa fier cumva scos basma curata de Ton, dar nefinalizandu-se nimic din cauza ca au fost de fapt strambe?

  apoi, in aceellasi registru ( ca un triptic al unui tablou!), cati cunosc despre familia care a provocat scandalul? si ce se mai aude de ea? si ca ce a facut la Betel a mai facut si in alte parti, ca sa obtina bani?!

  apoi, alt registru…. eu nu vad unde este blestemul in asa zisa scrisoare a fratelui Branzei…
  eu vad o declaratie pe proprie raspundere ca daca cel ce semneaza declaratia va minti se va astepta la pedeapsa Domnului, sub a carui Mana se pune… unde e blestemul? eu vad o formula de a fi sincer si constient de pedeapsa Domnului daca minti… in anumite cazuri, paite chiar e utila o astfel de declaratie…
  cine e sincer poate sda semneze sau nu…. dar unde e blestemul?!
  asa ca terminati-va cu dezinformarile! ca nici macar nu stapaniti bine subiectuil, dar verdicte dati!

  Cascati bine ochii si evaluati corect lucrurile, pastrand rezerve, stiind ca mai sunt amannunte pe care nu le stiti!

  Apreciază

 23. Tim, iar devii istoric ori Dumnezeu nu face asta cu pacatele tale. E impotriva spiritului Scripturii sa tot aduci pe tapet greselile trecutului indepartat. Vrei sa faca si Dumnezeu asa cu tine? Daca da, continua cu dezgroparea mortilor. In legatura cu Daniel Branzai eu vorbesc de atitudinea sa prezenta. Deci e o mare diferenta. Vorbesc nu din Romania ci de la fata locului.

  Apreciază

 24. Draga Tim, sa punem urmatoarea situatie: mama ta se duce la biserica in ziua de Pasti, dupa program sta de vorba cu pastorul si ii spune ca in biserica ar trebui sa se faca mai mult pentru tineret, pt ca ii pierdem pe tineri. Pastorul o ia peste picior, mama ta ii spune ca atitudinea nu e crestineasca, pastorul o prinde de umar si o strange incat o invineteste (se duce la doctor si are certificat medico-legal ca e vanata de-a binelea). Cei de la dispensar fac raport si anunta politia, pt ca asa e legea in SUA. Se intocmeste proces impotriva pastorului. care dupa ce a invinetit-o continua sa o ridiculizeze pe mama ta. Pastorul e si presedintele cultului la acel moment (presedintele ABR din SUA echivaleaza cu ce aveti voi acolo „presedintele cultului Baptist). Deci pastorul e om influent, are relatii, ceilalti din cult sunt prietnii lui. Te duci la tribunal si tribunalul analizeaza in mod obiectiv cazul: Pastorul NU avea voie sa o abuzeze fizic pe mama ta! Se da sentinta judecatoreasca impotriva pastorului (deci tribunalul isi face meseria). Se impune ca pastorul sa stea la 10 metri distanta de mama ta. Atat a putut tribunalul laic sa faca. Daca pastorul ar fi incalcat restrictia, ar fi fost arestat si pus in puscarie. Ei bine, dupa toate acestea vin „fratii” de la cult si spun ca e un fleac, o nimica toata, o mica vanataie. Ei minimizeaza orice fapta facuta de ei sau de vreunul de-a lor. Traiesc in SUA de peste 20 de ani. Am de-a face cu oamenii in Los Angeles. Am avut si neplaceri si discutii mai aprinse. Dar niciodata nu mi-a trecut prin minte sa pun mana pe o persoana in timpul conversatiei si sa o apuc haiduceste de mana sau de umar. NICIODATA. Cum sa faci asa ceva? Si eu sunt un simplu membru, nu pastor, nu fiu de pastor, nu pretendent, nu platit din increderea pe care enoriasii o au in mine. Ei bine, vin cei de la ascociatie (cult) si o exclud pe mama ta din biserica spunand ca este o „mahalagioaica”. Comitetul bisericii este plin de marionete si de neamurile pastorului, in frunte cu ginerele acestuia. Deci cand se spune ca „biserica a decis” va dati seama cine a decis de fapt. In concluzie, pe langa faptul ca pastorul s-a comportat intr-un mod inacceptabil stigma este aruncata asupra mamei tale. Pastorii de la asociatie, multi dintre ei promovati si adusi in America prin aportul lui Branzai, fac front comun sa il apere pe pastor pt ca „sa nu afecteze imaginea noastra ca asociatie, ca si cult”. Ei bine, deci ca sa nu afecteze imaginea, mai marii nostrii decid sa bage pumnul in gura victimei, nu sa il disciplineze pe pastorul aggressor. Deci mama ta are certificat medico legal, exista raport la politie si sentinta judecatoreasca care spune ca pastorul e vinovat. El admite aceasta in fata probelor iar dupa aceea vine in biserica si se razbuna pe mama ta si exclude. Cei de la ascociatie solidarizeaza cu el. Hai sa zicem ca a fost asa cum spune Eusebiu Rusu: domnul Branzai ar fi luat vina asupra sa. Ce-a facut Hristos dupa ce-a luat vina omenirii asupra sa? Ne-a pedepsit pentru pacatele respective sau le-a dat uitarii? Este inadmisibil cum gandesc acesti oameni cand e vorba de imaginea lor. Pentru ei imaginea e mai importanta decat dreptatea, decat adevarul, decat orice altceva. Dar ce refuza acesti oameni sa inteleaga este ca daca imaginea e atat de importanta atunci conduita pastorilor trebuie sa fie la standarde inalte.
  La Bethel lucrururile s-au petrecut exact asa cum le-am relatat. D. Branzai se linguseste mereu pe langa cate unul pe care-l pune sa il apere si sa depuna marturie FALSA. E foarte greav ce face acest om. Daca ar fi fost vorba de mama ta ai fi gandit diferit, draga Tim. Dar asa suntem noi, evanghelicii. Nu ne pasa de altul si ne-am programat asa ca niste roboti ca in orice conflict sa dam dreptate pastorului, crezand ca facem o slujba pentru Dumnezeu. Nu dam dreptate pastorului doar cand e vorba de mama, sotia sau sora noastra. In rest, suntem si noi de partea celor mari si tari. Cazul a fost relaltat cu acuratete aici:

  http://rousa.blogspot.com/2014/09/daniel-branzai-pastorul-agresor-din.html

  Deci pentru ceea ce am scris aici si o spun oricum stau tare, inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor. Machiavelismul pastorilor (care l-a cuprins si pe Liviu Tiplea, fascinat tot de „imagine”) I-au determinat pe acesti pastori sa scrie scrisori in necunostinta de cauza.
  Cum au putut ei sa spuna ca Branzai este nevinovat din moment ce n-au fost acolo cand s-a intamplat incidental? Cu toate acestea, cu tupeu greu de descris, au dat vina pe femeie. Dar nu conteaza daca nu e mama ta, asa-i? Deci femeia are certificat medical, are vanatai, exista sentinta judecatoreasca si in pofifa la toate acestea vin astia cu tupeu si spun ca femeia e vinovata, nu ceea ce atesta dovezile. Pai, dragule, ce te faci cand ai un conflict in biserica cu un astfel de pastor si tot ce ai este cuvantul tau impotriva rastalmacirilor lui?
  Iti dai seama ca esti in zero la „judecata” lor cultica. Daca si atunci cand ai toate probele de partea ta, oamenii acestia isi permit sa rastalmaceasca lucrurile si sa de-a vina pe victima si sa o exlcuda. Cand ai de-a face cu o banda din aceasta de lideri pusi sa se apere reciproc unii pe altii, cu orice pret, de dragul imaginii, cum mai poti sa spui ca exista intre noi oameni capabili care sa judece intre frate si frate? NU EXISTA. Mai impartial judeca tribunalul. Cel care nu se uita la fata omului (cel putin in SUA) nu sunt liderii evanghelici romani ci este tribunalul. Rusinos, din cale afara de rusinos.

  http://www.asiiromani.com/sens-giratoriu/23650-corb-la-corb-nu-i-scoate-ochii-sau-perspectiva-lui-rusu-despre-branzai.html

  Personal nu mie teama cum va sta Ton in fata lui Dumnezeu pentru ceea ce-a facut acum 40 de ani. A avut tot timpul sa-si resolve problema cu Dumnezeu. Mie teama insa pentru Branzai, care nu se pocaieste de pacatele prezente si nu doar ca nu isi recunoaste pacatele (cum cereti voi de la Ton) ci arunca vina pe victima.

  Apreciază

 25. Tu nu vezi blestem in scrisoarea lui Branzai? Unde e ca da al vostru sa fie da si nu al vostru sa fie nu? Ca si crestin e necesar sa ceri imprecatia asupra ta si-a familiei ca si garant ca spui adevarul? D. Branzai a lansat acea scrisoare cu juramant (sa pedepseasca Dumnezeu cu toata asprimea) daca cineva a vorbit de rau nu pe Fiul sau pe Duhul ci pe el, adica pe D. Branzai. Tim fiule, tu spui ca stii multe dar ma rog frumos ce stii tu despre nepotismul din comitetul de la Bethel? Ce stii tu despre faptul ca biserica s-a opus ca Branzai sa-si ordineze ginerele? Care stii tu ca au fost motivele? Dupa ce ca iti suspenzi creierul si iei totul cu tolcerul ce spune D.B. mai ai tupeul sa spui ca tu stii multe. Tu te bazezi doar pe o singura sursa si pretinzi ca stii multe. Cati fosti membri de la Betel cunosti ? Care sunt motivele pentru care au plecat? Eu stiu prea multe ca sa pot sa-mi permit sa scriu aici iar Daniel Branzai dupa toate acestea nu ar mai avea dreptul sa slujeasca ca „preot”, daca ar fi sa ne luam dupa Biblie. Daca e insa sa ne luam dupa indivizi ca voi, care-I judecati pe baza popularitatii si-a trecutul „glorios” de acum 35 de ani, atunci el ramane apt pentru slujire toata viata, indifferent ce face. Stratagema lui Branzai si-a acolitilor sai este sa arunce noroi asupra celor care spun adevarul. In lipsa argumentelor cu care sa ne contrazica, recurge la discreditarea persoanei. Cel care a scris articolul de mai jos a fost pastor multi ani la biserica baptista Speranta din Arad, alaturi de fr, Truta:

  http://www.infocrestin.com/statutul-asociatiei-baptiste-din-sua-a-fost-modificat-in-favoarea-lui-branzei/

  Trebuie sa fii tare redus ca sa spui ca stii multe si sa te bazezi doar o singura sursa si aceasta sa fie tocmai inculpatul care incearca sa se disculpe. Certificatul medicol-legal, raportul de la politie si sentinta judecatoreasca atarna din greu asupra capului lui Daniel Branzai. Daca tot e vorba de stiut multe, nu ma provoca sa scot si alte documente. Chiar vrei sa vezi publicat raportul de la politie in fata caruia Branzai n-a obiectat nimic la tribunal.
  Si inca ceva: agresorul a fost DANIEL BRANZAI dar cea care I-a platit cheltuielile de judecata a fost biserica BETHEL !!!! Deci DB prin marionetele si neamurile din comitet s-a invartit in asa fel incat biserica I-a platit cheltuileile de judecata. Cati pastori din Romania mai cunosti care au invinetit enoriasele in urma unor dispute? Sau in Romania asta e ceva normal? Cate biserici baptiste din Romania cunosti care practica tipul acesta de juramant cu blestem pe care l-a practicat Branzai? Niciuna. De ce oare? Pentru ca nu este biblic. Tu nu vezi blestemul nicaieri dar te rog sa te interesezi la biserica ortodoxa sa vezi ce inseamna formula „juramant cu blestem”? Exact aceasta e scrisoarea emisa de Branzai: juramant cu blestem asupra persoanei si-a copiilor sai. Daca vreunul mai slab s-a lasat intidimidat si de frica sa nu fie ostracizat a semnat desi vorbise impotriva lui Branzai? E de accord Branzai sa vina blestemul asupra copiilor acestuia? Pai ce pastor e acesta? E culmea ca voi aveti mintea blocata si pt voi nu conteaza ce face omul dar sunteti blocati in trecut si va hraniti de acolo. Anii ’80 sunt totul pt voi. Dumnezeu va judeca omenirea dupa anii ’80. In rest, putem sa facem orice, absolut orice.

  Apoi, daca e sa spunem cine este semidoctul Paul Morar, care lucreaza la negru in Munchen,… iata profilul sau teologic aici:

  http://romaniaevanghelica.wordpress.com/2014/10/29/inca-un-impostor-teolog-paul-morar/

  Orice incompetent se ridica sa-l contrazica pe Ton ca sa iasa el in evidenta. Semnalul pe care Morar il da: „Sunt mare pt ca imi permit sa il contrazic pe Ton”. Cate nulitati nu l-au „contrazis” pe IT in ultimii ani? Dragul meu, intro argumentare teologica se dezbate invatatura omului si se analizeaza la rece, fara derogari. P.M. habar nu are ce vorbeste iar Branzei il publica doar pt ca il ataca pe Ton. Branzai ar publica orice aberatie care il ataca pe Ton. Ne-am convins atat de verticalitatea lui DB cat si de „intelepciunea” de care da dovada. Un om intelept nu face ceea ce-a facut el, nu se linguseste pe langa oameni, nu abuzeaza fizic, nu practica juramantul cu blesteme.

  Apreciază

  1. Prietene Deliu, se pare ca ai vb mai mult ca mine.. si esti partinitor lui Ton!
   degetul ce-l indrepti salte macar trei sa fie indreptate spre tine!
   Eu am spus ca nu am sa vb prea mult!
   Tu zici ca am o singura sursa? de unde stii ca nu am mai multe? dar nu vreau sa le devoalez!
   Macar cand un om mi se adreseaza mie, il cred pana la proba contrara! Cealalta parte nici macar nu a catadiscsit s araspunda, ci s-a facut ca ploua si a dat-o la intors!
   Asa ca nu imi vb mie de moralitate!
   Razvratiti care sa vb impotriva liderilor FARA SA AIBE TOATE ELEMENTELE se inmultesc pe zi ce trece..si eu nu vreau sa mai fiu dintre ei! Domnul sa judece pe fiecare!

   „Sa ma pedepseasca Dumnezeu cu toata asprimea” eu nu il vad ca pe un blestem, ci ca pe so supunere a mea sub mana tare a Domnului, daca sunt un prefacut, micinos, nesimtit!
   Dovezi se pot fabrica… dar mai ramane si marturia directa a celor implicati direct si a martorilor lor directi si a probelor!
   Tu insiri ce circula pe net…si sunt patit cu faze de astea!
   Asa ca BON-VOYAGE in lupta ta!

   Ton nu este un stralucit profesor..teologia lui actuala este subtire si diluata!
   Un om de litere e, dar un teolog, iertata sa imi fie vina, dar pesemne ca nu stii ce inseamna teologie, daca spui ca Ton e un teolog bun!!!! Mai studiaza teologie!

   Cat despre Alin Cristea si ce caracterizari face el, mai bine scuteste-ma! Stiu ce individ e si cat de vulgar m-a injurat si ma ponegreste pe la alti bloggeri!
   Ce bine ca nu sunt persoana publica!:)) El doar banuieste despre mine, Dar eu stiu multe despre el (s9 nu numai despre el!)

   Apreciază

 26. Ordinea publicarii articolelor a fost cea enuntata mai sus. Fr. Mike a avut dreptate ca IT raspunde unor atacuri ale lui D.B. pt ca acesta a „ratificat” ineptiile acelui sectant din Munchen. Deci atacul vine in mod clar din partea lui Daniel Branzai. DB nu doar a preluat textul ala jalnic dar i-a fi facut reclama spunand ca „sunt niste precizari necesare”. Deci nu are rost sa mai discutam despre ordinea articolelor pt ca e clar ca atacurile au venit din partea lui Branzai. Din miile de articole care se publica zilnic peste cele 1000 de bloguri evanghelice, DB le agele tocmai pe alea care lovesc in IT. Obsesia lui Branzai este IT. Prin aceasta el considera ca, castiga puncte in fata unor extremisti,. El stie ca sunt multi care il urasc pe IT si exploateaza aceasta ura, vrea sa castige simpatia acestora. Eu I-as propune mai degraba sa se ocupe de problemele pe care le are in parohie si sa se lase de politica religioasa de speta joasa. Dumnezeu ii va judeca pe oamenii vicleni. Ei pot pacali astazi multi oameni dar maine vor sta in fata Scaunului de Judecata a lui Dumnezeu. Atunci si cel neprihanit scapa cu greu. In fata lui Dumnezeu nu conteaza cine-ai fost acum 30-40 de ani cat conteaza pe ce drum mergi astazi. ” Însă dacă cel neprihănit se abate dela neprihănirea lui şi săvîrşeşte nelegiuirea, dacă se ia după toate urîciunile celui rău, s’ar putea să trăiască el oare? Nu, ci toată neprihănirea lui va fi uitată, pentrucă s’a dat la nelegiuire şi la păcat; de aceea va muri în ele”. Asa spune Dumnezeu. Asa ca slabiti-ne cu „faptele marete” din tinerete. Din cauza unora ca voi, care le-ati facut statui pt ca ar fi fost niste „sfinti” oamenii acestia au ajuns sa se ingamfe si sa cada in ratacire. Obsesia acestor oameni nu este ipocrizia din viata, familia si bisericile lor ci chichitele din religiile (denominatiile) concurente. Cu aceasta se ocupa si ei si progeniturile lor, gen de-alde Moraru din Munchen.

  Apreciază

 27. Va recoman o poezie scrisa de Ionuţ Deliu-Zaharie, pastorul bisericii „First Romanian Baptist Church” din Chicago, Illinois:

  http://damianion.wordpress.com/2011/01/13/vedeti%E2%80%A6-de-ionut-deliu-zaharie/

  Vedeţi…?

  Vedeţi cum ne devine religia surghiun

  Ne-ncãtuşeazã-n datini prin interpreţi umani?,

  Şi cei ce vãd pãcatul şi numele i-l spun

  Sunt exmatriculaţi, vãzuţi ca mari duşmani!

  Aşa se-ntâmplã astãzi când leul este ron

  În dulcea noastrã ţarã numitã Românie,

  În ţara care-a dat un om ca Iosif Ţon

  Un nume ce-nsumeazã a noastrã teologie.

  Nu numele ne face sã fim ceea ce ni-s

  Prea mulţi îşi dorm acuma al nepãsãrii somn,

  Prea mulţi ascund pãcate, prea mulţi s-au compromis

  Şi lucrul ãsta-l vede, şi-l spune Iosif Ţon.

  Dar asta deranjeazã pe cei mai mari ai noştrii

  Pe cei ce tolereazã prea multe la argaţi,

  De ce nu dau afarã pe cei ce-au fost cu “foştii”

  Pe trãdãtorii care, turnat-au pe-a lor fraţi?!

  Dar asta li se pare “greşealã” prea minorã

  S-atragã dupã sine a suspendãrii drept,

  De parcã e-n doctrinã, şi fapta e moralã

  Aceastã actorie de-aţi trage fraţii-n piept.

  Trezeşte Doamne fraţii în ceasul cel din urmã

  Tu Stãpânul nostru, şi-al nostru singur Domn,

  Adunã-Ţi azi pãstorii, uneşte-Ţi a Ta turmã

  Mai foloseşte-odatã pe omul: IOSIF ŢON!

  Ionuţ Deliu-Zaharie

  Apreciază

  1. din pacate fratele Ton e mai turnator (la securitate si mai stiu eu unde) decat fratele Granzei…
   dosarul sau de la CNSAS spune asta..documentele ogiciale.. din pacate,,,
   inca nu l-am auzit sa isi ceara iertare publuic…asa ca…..

   Apreciază

   1. am probleme cu tastele…si cu vederea,.,,
    rectific
    din pacate fratele Ton e mai turnator (la securitate si mai stiu eu unde) decat fratele Branzei…
    dosarul sau de la CNSAS spune asta..documentele oficiale.. din pacate,,,
    inca nu l-am auzit sa isi ceara iertare publuic…asa ca…..

    Apreciază

  2. Ion Damian,
   stii cumva daca pastorul Deliu Ionut inca subscrie la ce a scris in 2010, in aceasta poezie? Intreb, pentru ca multi sustinatori l-au abandonat pe fratele Iosif Ton mai tarziu cand Bill Johnson si altii au fost dovediti prin iutuburi a practica invataturi indoielnice sau chiar eretice.

   Apreciază

 28. N-am nici o treaba cu denominatiile.Nu sunt din biblie si contravin flagrant evangheliei dupa Ioan cap 17.Domnul Isus se ruga la Tatal sa ne faca UNA cum sunt Ei UNA, iar noi, prin grija unor teologi si trepadusi care nu-si mai incap in „doctrine” ne-au facut una in peste 3000 de denominatii. Sapoi sa spuneti voi ca denominatiile nu sunt minciuni,
  Dar nu aceasta este problema mea. Eu as dori sa stiu care „baptist ocosh” poate invata sa rosteasca din memorie CV-ul fratelui IOSIF TON ? Iar la final sa termine cu dovezile ca a slujit la secu?
  Care dintre „cintaretii ” activi ai adunarilor (baptiste de data aceasta) pot sa insire macar un sfert din activitatile de contributie „pozitiva” comparativ cu Iosif Ton?
  Fratilor, faptul ca nu este duhovnicie si vietile sunt traite sub limita morala a unora din lume, se vede din „maretia” laturilor varsate cu „profesionalism ” in scuzele si acuzele insirate cu tupeu de cunoscatori, de parca pentru pacate ar fi nevoie de efort si energie.
  Opriti-va oameni buni ca ride LUMEA de noi !( evanghelicii) Sa stam in tacere o vreme ca Domnul Isus cind era interogat! Oare nu putea sau nu avea ce sa raspunda? Sa stam in tacere poate asa il vom auzi mai bine pe Dumnezeu si Duhul Sfint ce ne vorbesc!
  Sa stam in post si rugaciune macar o vreme si apoi, daca cu adevarat suntem calauziti de Duhul Sfint sa venim si sa spunem ce ne indeamna Duhul.
  Chiar asa, voi nu vedeti ca bunatatea lui Dumnezeu ne indeamna la pocainta? Oare pot niste mahari fie ei si baptisti sa ne fure pacea si linistea sufleteasca si sa discutam despre POLITIE SI DOSARE PENALE IN ADUNARI? Si motivele sa fie purtarea pastorilor? Se poate o rusine mai mare? De ce nu merg acesti corifei in misiuni africane sau indoneziene ca sa-si cistige lauda lui Dumnezeu marturisind pe Domnul Isus paginilor si facind ucenici la marginile pamintului? De ce trebuie sa se imbuibe si sa se lafaie in bunatatile Americii cind ei sunt atit de SFINTOCI si de imbuibati de nu mai stiu de ei incit se iau la bataie cu surorile? Si nenorocitii de pe strada au un respect pentru femei, iar in adunari vine politia, procurorii si sa judece niste judecatori pe care biserica nu-i baga in seama!
  Cred ca este prea mult .Sau poate macar asa vor intelege cuvintele Domnului Isus care spune limpede cum poate un crestin sa nu fie „curat de tot”!Macar asa sa inteleaga si Brinzai ca biblia nu are parti facultative, invataturile Domnului Isus sunt imperative pentru crestinii fara viclenii.Pentru astfel de oameni cred ca se cheltuie prea multa atentie si timp in conditiile in care trebuie investit POST SI RUGACIUNE.
  Stiu sau macar imi inchipui ca Brinzai urmareste aaceasta dezbatere de pe blog. Si in aceste conditii, prin prisma comportamentului lui il intreb : cum poate fi un crestin ca el multumit cind citeste 1 Ioan 3 cu 9 si Evrei 6 cu 4? Sau aceste versete sunt numai pentru enoriasi, pastorii isi trag seva din alte butoaie, ale statului poate.
  Domnule Brinzai, ura pentru frati si surori, birfa, clevetirea , pizma , viclenia…sunt PACATE!Cum le poti face fara sa ai remuscari? Cum poti tine biblia in mina si sa rostesti din CUVINTUL sfint cind tu te certi cu coreligiosi tai? Ce ai tu de impartit si cu a cui autoritate?
  Cred ca vine vremea cit de curind ca pentru astfel de fapte sa fiti confruntati in public, acolo la „locurile voastre de munca”! Rusinos sa ajungeti in asemenea scandaluri si sa nu va retrageti macar din viata publica.Poate in autopenitenta, pe genunchi veti primi intelepciunea ce va lipseste astazi.Si spun toate acestea fara nici un gind la adversarul pe care ti l-ai ales.Nu-l cunosc .Fiecare „cioban” are in turma si oi schioape, dar nu le doreste moartea.LE INGRIJESTE CU DRAGOSTE SI LE VINDECA!!!!! SI NU FOLOSESTE BITA, FOLOSESTE DRAGOSTEA! dar tu nu mai poti asa ceva pentru ca ESTI PASTOR PLATIT!
  Doamne ai mila de noi si da-ne ajutorul TAU!

  Apreciază

  1. „Am zamislit,am simtit dureri,si,cind sa nastem,am nascut vint:tara nu este mintuita,si locuitorii ei nu sint nascuti. Sa invie dar mortii Tai ! Sa se scoale dar trupurile mele moarte ! – Treziti-va si sariti de bucurie,cei ce locuiti in tarina ! Caci roua Ta este o roua datatoare de viata,si pamintul va scoate iarasi afara pe cei morti.” Du-te poporul meu,intra in odaia ta,si incuie usa dupa tine;ascunde-te citeva clipe,pina va trece minia !
   Caci iata,Domnul iese din locuinta Lui,sa pedepseasca nelegiuirile locuitorilor pamintului; si pamintul va da singele pe fata,si nu va mai acoperi uciderile.”(Isaia 26;18-21) +Cap.27.
   Fiti binecuvintati.

   Apreciază

 29. Dragilor, I.T-ul a avut caderile si coborarile lui ca noi toti. Care din voi n-ati cazut in diferite pacate sau compromisuri in viata de credinta? Numai daca suntem ipocriti nu recunoastem, Desigur, prin caderea voastra poate n-ati facut atat de mari daune pt ca nu ati avut ocazia (nu ati avut functii) dar caracterul va este la fel de labil. Un hot care fura bijuterii din magazine este la fel ca cel care fura milioane. Caracterul e acelasi. Doar ca cel care sparge magazine nu are acces la milioanele pe care in mod sigur le-ar fura. Asadar, daca noi am fi fost in locul lui IT poate am fi fost mult mai rai decat el. De plida D.B.-ul a avut functii mai mici decat IT-ul dar a facut ravagii in functiile pe care le-a avut. A reusit sa indeparteze un numar mare de biserici din Asociatia Baptista Romana din SUA. A invrajbit oamenii intre ei. Apoi, in legatura cu „lupta anti-comunista”, chiar DB-ul o spunea ca nu a detinut functia de pastor in Romania si nici o alta functie. Pai, atunci e clar dragilor. Securitatea ii vana in primul rand pe cei de la varf. Tot ce ne spune el despre lupta anti-comunista s-ar putea sa fie fabulatii. Pe vremea aceea informatia nu circula asa ca acum. Era sufficient ca tata-sau sa fi fost arestat o singura data si sa se fi laudat prin parcarea bisericii ca de acolo sa se raspandeasca vestea ca toata familia sunt niste luptatori anticomunisti. Apoi si ce ne spune tata-sau de la securitate, de unde sa stiu ca e adevarat? Ia sa fi fost internetul si informatia sa fie la indemana tuturor ca acum? De ce acum se inchina Mamonei pentru cativa galbeni de la Clement Mocanu sau Ion Columbeanu, cum citeam in articolele de la comenariul de mai sus?

  Am urmarit si relatarile despre procesul D.B.-ului. In cazul respectiv lucrurile sunt clare. Nu era necesar sa fi fost de fatza ca sa iti dai seama ce s-a intamplat. Din moment ce exista un raport de politie din care rezulta ca DB-ul a apucat-o la nervi de umar si a strans-o in asa hal incat i s-a invinetit mana, exista raport medico-legal ca mana s-a invinenit, in raportul politiei si in dosarul de la tribunal nimeni dar absolut nimeni nu a declarat ca femeia aceasta a schitat cel mai mic gest de violenta asupra D.B-ului, decizia tribunalului American, care analizeaza bine probele inainte de-a da o sentinta este VINOVAT de tulburarea ordinii publice si „bataie” (am vazut documentele si procesul de la politie), atunci cum sa mai spui ca DB-ul nu este vinovat? Este culmea ipocriziei si-a degradarii morale a acestor pastori care mai au tepeul sa spuna ca tovarasul lor e un om bland, cand toate dovezile atesta cu totul altceva!! Deci, amice Tim, problema e mai mult mai complexa aici, indifferent ce ti-ar spune DB-ul, bazandu-se pe lipsa ta de discernamant si putinele informatii pe care le detii, ce-a facut acest om este incalificabil! Pe langa ca la tribunal ai recunoscut fapta, ai incercat sa implici biserica, spunand ca e un process al bisericii, iar apoi ai dat vina pe victima si te-ai razbunat pe ea. Daca pastorul se cearta cu un vecin si, la nervi, ii da o palma vecinului, vecinu il da in judecata, pastorul va spune ca procesul este un affront la adresa bisericii? Pai e corecta o astfel de logica? Unde traiesti Timule? Nu vreau sa te insult dar DB-ul te-a gasit pe tine pt ca toti desteptii lor nu se baga sa-l apere pt ca e clar pt toti ca toate dovezile pledeaza impotriva DB-ul si acesta REFUZA cu abnegatie sa-si recunoasca greselile. Ba inca le si rastalmaceste. Nu mai baga fiule in gunoaiele acestea pt ca Dumnezeu a facut dreptate prin publicarea dosarului penal si-a faptelor sale pt ca nelegiuirea omului a ajuns pana la Cer. Sa scrie comentarii prin care ii ataci pe cei care spun adevarul, orcine poate. Fii si tu mai destept, fiule, ca vad ca ai nevasta. Te faci de ras in fata ei si-a neamurilor daca te mai bagi asa in chestii pe care nu le cunoasti doar de dragul ca ai si tu ocazia sa stai de vorba cu un om mare, punandu-te in genunchi in fata lui, acum cand el are nevoie de oricine (orice om fara scrupule) dispus sa rastalmaceasca adevarul. Problema nu e ca DB-ul a gresit. Toti gresim. Problema nu e ca DB-ul n-a iesit public sa isi recunoasca fapta. Niciun pastor nu face asta (din pacate). Gravitatea consta in faptul ca DB-ul, pe langa faptul ca are o seninta impotriva sa si are dosar penal la tribunal, continua sa de-a vina pe victima, si mai are si neobrazarea sa ne bombardeze cu versete biblice, pozand in mielusel care se bazeaza pe „judecata divina”. Pai, DB-ule, daca erai atat de mielusel cum te dai acum nu ai fi recurs la astfel de practici huliganesti! Punct. Eu am de-a face la Chicago cu tot felul de elemente, care uneori ma scot din minti, dar NICIODATA, NEVER, NICIODATA, n-am bruscat fizic pe nimeni. Nici nu mi-a trecut prin minte asa ceva chiar daca unii oameni ar fi meritat. Dar ce dovada de crestin as fi dat eu daca l-as fi apucat pe unul de umar, l-as fi strans si l-as fi scos din firma? Desi puteam. Mai mult decat atat: cum sa fi facut asta cu o FEMEIE??? Hai sa fim seriosi, Timule. DB-ul are dreptul sa vorbeasca dupa ce isi rezolva aceste probleme. Atata timp cat el continua sa se complaca in impostura aceasta de-a da vina pe victima, dea nu isi cere scuze de la femeia abuzata, in timp ce continua sa se de-a drept reper de moralitate pentru altii, omul acesta este o SCARBA inaintea lui Dumnezeu.
  Ma adresez acum DB-ului. Domnule, daca continui sa-i pacalesti pe altii, cu judecata mai slaba, bazandu-te pe ei ca te vor apara prin minciuni (din nestiinta) comiti un mare pacat inaintea lui Dumnezeu iar locul tau vesnic nu va fi impreuna cu tatal tau (daca acesta a fost pocait) ci pt ca ai deraiat de la credinta si nu te intorci la „cararile vechi” locul tau va fi impreuna cu toti mincinosii, hraparetii si ateii. Te sfatuiesc ca in loc sa te mai dai drept apologet sa te pocaiesti. Prin faptele tale faci ucenici mai rai ca tine, care fac nu ceea ce spui tu ci ceea ce te vad ca faci. Din cauza unor oameni ca tine avem din ce in ce mai multi slujitori care in loc sa isi recunoasca faptele cand gresesc (asa cum predica ei pt altii) nu se sfiesc sa dea vina pe altii. Exemplu pt Tim, sa priceapa si el. Daca tu ca parinte le spui copiilor sa fie economi, sa nu arunce banii pe orice lucruri nefolositoare si le spui aceasta mereu dar intre timp, tu cu sotia nu va uitati la bani cand vreti sa cumparati ceva, dati banii pe lucruri de nimic, copiii tai ce crezi ca vor face: ce le spui tu sa faca sau ceea ce te vad facand? Iti garantez ca te vor copia ce faci. Ei tot asa este si cu apologetii acestia, care seamana foarte mult cu fariseii de odinioara. Ei spun pentru altii ceea ce ei nu fac iar ucenicii lor devin ca ei. Si ca sa ne pastram imaginea, oportunistul Eusebiu Rusu, pus presedinte de paie de catre DB, isi permite sa sacrifice adevarul in favoarea imaginii. Fariseii de odinioara erau foarte atenti cu imaginea lor. Puteai sa calci orice principiu in picioare dar sa nu te atingi de imaginea lor. Ei erau „consecventi”. Frecventau aceeasi sinagoga toata viata, ramaneau in aceeasi religie pana la moarte, ii critica pe cei care mergeau din sinagoga in sinagoga, erau foarte atenti la litera legii dar nu traiau in spiritul ei. Astfel de oameni l-a revoltat pe Domnul Isus Hristos si ne revolta si pe noi.

  Apreciază

 30. In plus, eu am dubii mari si asupra inteligentei acestui om, DB. Daca el si-a spus parerea de atatea ori despre inconsecventele lui IT, de ce se screme in fiecare zi sa vina cu alte dovezi si cu alte dovezi? Ei bine, omul a cazut de la credinta, cum zici tu, ne-ai dat 101 de argumente, acum ce ne tot spui ce face si pe unde umbla un om care-a cazut de la credinta baptisa stramoseasca? Faptul ca se da de ceasul mortii sa ne convinga ca IT-ul e gresit, ne arata nesiguranta acestui om si nivelul sau de gandire. E necesar sa stea toata ziua cu lupa dupa IT, sa gaseasca toate articolele de scandal la adresa lui IT, scrisa de diversi anonimi in dorinta nebuna de-a deveni cunoscuti in cultul Baptist. Si cum poti sa devii cunoscut in cultul Baptist astazi daca nu atacandu-l pe IT? Nu prin valoarea ta ca predicator, teolog, nu prin faptul ca ai adus multi snopi la credinta, nu prin faptul ca esti om de character ci prin ura ta inversunata impotriva lui IT. Oameni buni, daca mai continuati sa dati credit unor astfel de oportunisti, aduceti baptismul pe butuci. In ultimii ani, cu parere de rau, tot ce-am putut citi pe blogurile baptiste se rezuma la idea: „Noi nu suntem ca si carismaticii aceia!” si asta o spun unii in fiecare zi. Lasa domnilor ca lumea sa spuna despre voi aceasta. Lasa lumea sa spuna ca e o diferenta majora intre voi si carismatici. Atata timp cat aveti tot felul de branzei printre voi care dau dovada de lipsa de coloana vertebrala, incapabili sa-si recunoasca greselile, in ciuda decizilor curtii supreme de justitie si-a oricaror dovezi pamantesti, voi sunteti mai rai decat carismaticii aceia de care vorbiti. Sa nu fiti nici ca si carismaticii aceia de care vorbiti, si care nu stiu cine sunt, dar nici ca Branzeii si Rusii vostri care sunt in stare sa-i ucida pe altii pentru asi acoperi faptele. As putea da cel putin 10 nume de pastori baptisti pe care sa-i luati ca model dar mie teama sa nu le fac rau. Mi=e teama ca sa nu fie sfasiati, din invidie, de catre Branzei si cateii sai. Va spun foarte sincer ce va spun. Cunosc cel putin 10 pastori baptisti, prin care se intorc oameni la pocainta, care nu sunt ca si carismatiicii aceia dar nici ca Branzei. Oameni care atunci cand gresesc stiu sa-si ceara scuze. Oameni care predica evanghelia si altii se pocaiesc cu adevarati. Dragi cititori, va rog din suflet: NU fiti ca si carismaticii aceia dar nici ca „apologetii” care-i critica !!

  Apreciază

  1. Anghel, cine scrie un carnat asa de lung nu se poate sa nu pacatun urmare…
   eu ma retrag din asta lupta, stiind ca NIMENI dintre noi care am comentat NU ARE TOATE ELEMENTELE…asa ca, sa pastram unele rezerve! 🙂
   prea multi dectoricare arunca cu noroi sunt… eu nu mai vreau sa fiu dintre ei!
   Domnul sa ii lumineze pe ambii: Iosif Ton si Daniel Branzei!

   Apreciază

 31. * se poate sa nu pacatuiasca…. prin urmare…..
  * prea multi defractori care arunca cu noroi in lideri sunt….
  (rectificari…defect taste… am tastat, dar nu s-a batut)

  sincer… intre teoilogia lui DB si cea a lui IT, inclins spre cea a lui DB…. si la capitolul asta chiar stiu ce spun./… sfat: STUDIATI ATENT BIBLIA…
  faptul ca IT l-a facut pe NAR-istul Bill Johnson o minte luminata si a spus despre cartea acestuia i ca va deveni carte de capatai a crestinismului ptr secolul XXI, mi-a produs nu numai frisoane, ci si o oarescare scarba!
  Oameni buni, voi chiar nu intelegeti ce promoveaza Bill Johnson… si voi chiar nu vedeti ca IT l-a laudat pe acest individ controversat!

  in rest… poate IT e mai bland… dar a si avut multe derapari, fapt ce m-a facut sa imi pierd increderea in el..
  dar nu am nimic cu el… asa ca zic, inca o data, Domnul sa il lumineze si sa il lucreze!

  sper sa aveti lumina spre a intelege greseala fr Ton sin acest filmulet

  (Iosif Ton vorbeste despre Bill Johnson: https://www.youtube.com/watch?v=VTd9-0wVvOs#t=44)%5D

  [cartea de capatai a crestinismului ptr secolul XXI este “Cand cerul invadeaza pamantul” a lui Bill Johnson (“unul din cei doi mari oameni, “frati siamezi”, ai lui Dumnezeu, in viata”), conform spuselor fratelui Ton ] (parafrazare din filmulet)

  care e cartea de capatai a crestinismului, fratilor? Eu stia ca e Biblia! Dupa marturia fratelui Ton, se va scjimba acest fapt! Vorbele lui, nu ale mele!

  Nici nu va dati seama ce periculos este acest Bill Johnosn si nici nu stiti ca aceasta carte a sa e perceputa ca eretica de multi cu autoritate in domeniu, nu numai in Romania, Europsa, dar si in Sua,…

  Apreciază

 32. Si pentru ca tot s-a vorbit de Daniel Branzei, pentru cei care vor sa-l asculte, duminica viitoare va fi prezent la Biserica Agape din Phoenix (pastor Petru Lascau) impreuna cu corul tinerilor de la Biserica Baptista Bethel din CA, pe care o pastoreste. Har si pace peste toti.Amin !

  Apreciază

 33. Fiecare inclina spre ce teologie doreste. Daca vreti sa inclinati spre teologia cesationista a lui Daniel Branzai, asta va priveste. Dupa parerea mea este o mare erezie. Nu inclin intru totul nici spre teologia lui Ton (nici nu cred ca trebuie sa gandim toti la fel, altfel unii din noi nu ar gandi) dar nu ma las indus nici in ratacirea cesationista, care s-a dovedit extrem de ipocrita pana in momentul de fata. De exemplu, Paul Negrut se declara cesationist in timp ce ne povesteste cum a auzit voci la examene care i-a dictat tot subiectul. Ciudat ca domnia sa nu-i crede pe altii care relateaza miracole de care s-a mai auzit. Sa se fi incheiat vremea miracolelor odata cu Paul Negrut sau cesationistii acestia sa fie atat de habotnici incat cred o minune doar daca li se intampla lor? Ca sa fiu clar, cand spun „miracol” ma refer la o interventie supranaturala. Echilibristica pe care o face in acest sens si Branzai este privita drept „statornicie spirituala” sau „invatatura sanatoasa” de doua categorii de oameni: cei care nu cunosc nici Scripturile nici puterea lui Dumnezeu (pe acestia ii pot pacali usor citand un verset din Biblie si dand-i un exemplu, metoda nelegitima cu care poti sa demolezi orice cred de sub soare) sau a doua categorie: cei care sunt spalati pe creier in invatatura cesationista. Acestia din urma cred absolut orice le spun liderii lor. Daca PN le predica, ca nu exista implicari supranaturale decat in mantuirea oamenilor si maine le serveste o experienta nemaiauzita prin care sa iasa el in evidenta („vedeti, eu chiar daca spun ca nu cred in miracole dar pt ca sunt omul lui Dumnezeu mie mi se intampla” – cam asta vor sa ininueze ei) enoriasii isi suspenda gandirea si accepta orice afirmatii, chiar daca ele se bat cap in cap cu invatatura aceluiasi personaj. Prin urmare, fiecare allege ce doreste. Nu alerg dupa niciunul. In ce ma priveste, pot argumenta oricand ca teoria cesationista este o mare ratacire si o arma de manipulare a maselor si de-a le tine prin metode specifice in bisericile apostate. Acestia, cand vorbesc de rugaciuni pt bolnavi ne dau doar exemple excentrice, dorind sa demonstreze ca „asa sunt cei care se roaga pt bolnavi” etc. de parca noi n-am sti ca exista si foarte multe persoane echilibrate, cu invatatura sanatoasa, care se roaga si pt bolnavi. Folosind tactica lor as putea citi din Biblie despre invatatori mincinosi, sa dau cateva exemple de pastori baptisti cesationisti rataciti (pt ca sunt exemple destule) si sa trag concluzia ca „asa sunt pastorii baptisti”. Asa argumenteaza branzeii, chiuii si negrutii. Ne citesc din Biblie despre profeti mincinosi si ne dau vreo doua exemple de la penticostali, concluzionand ca „nu e bine sa ne luam dupa cei ce pretind ca au mesaje de la Domnul”. Pai, dragii mei, exemplele nu au valoare argumentativa de fond intro expunere. Oamenii acestia rastalmacesc Scripturile ca sa ne bage pe gat ereziile lor nimicitoare. In concluzie, consider mai „crestineasca” atmosfera de la carismatici, care sar in sus si se dau cu capul de tavan decat ipocrizia acestor falsi pastori baptisti erijati in apologeti. Aceasta este opinia mea despre branzei, chiui, cruceri si chiii. Pentru ceea ce cred pot sa stau la masa rotunda cu oricare din pretinsii apologeti si sa demonstrez tactica lor de manipulare, unde sar de la expunerea si explicarea cuvantului la tehnicile de manipulare. Adesea ei isi intituleaza expunerile ca „studii biblie” dar numai biblice nu sunt ci la aceste intruniri isi expun traditia baptista stramoseasca, incecand sa forteze intelesul textelor biblice pentru asi justitica crezul lor. Va doresc numai bine tuturor si Domnul sa ne lumineze pe toti!

  Apreciază

  1. 1- DB nu este cesationist…el crede in actualitatea darurilor, dar nu la scara larga (si f periculoasa mai ales in comportament!), asa cum crede Ton! Ton a dus la eextrem doctrina despre manifestarea darurilor… si daca mai si admira si citeaza pe unul ca Bill Johnosn, care a dus atat d departe manifestarea darurilor, atunci putem spune despre asta ca e erezie!
   2. eu tot nu cred ca ala e un juramant cu blestem…ci o o punere sub Mana tare a Domnului, constient fiind de asprimea de care poti avea parte daca MINTI (si oricum, Domnul decide cand pedepseste, nu omul!)
   3-DB nu are doctorate ca IT (care IT de cateva ori a dat dovada de oarescare erganta… stiu eu cateva episoade… si, chiar si sotia, cand l-a vazut la o conferinta video a spus „acest om se vede ca e mandru!”….sotia e invatatoare si cunoaste f bine tipuri de comportament!)

   Apreciază

   1. in afar de episoade de harsaiala pe blocuri, unde s-a arata faptul ca IT a dat oarescare dovada de aroganta, si in afara de alte anumite situatiuni, pot da un exemplu care imi vine in minte,,
    Era in toamna lui 1997… tocmai se incheiase Conferinta „Curs de viata spirituala” (ulterior, chiar am tehnoredactat acel Curs dupa inregistrari!), tinuta la Biserica Baptista din Brasov…
    a doua zi dimineata, trebuia sa vina o echipa de reporteri de la televizunea locala…. pana sa apara, cei cativa tineri care ne adunaseram ca sa il urmarim direct pe IT, stateam de vb cu dansul…. personal, il admiram… nu devenise atat de controversat… plus ca il ascultasem si la Europa Libera pe timpul lui Ceausescu (plus ca ulterior i-am scris o serie de predici de pe casete audio ptr directorul unei anume Scoli Biblice din Romania)…
    Imi aduc aminte si acum, stateam la doua banci de dansul si il urmaream cu ne vb, glumind cu noi… la un moment dat a spus „sa vedeti ce le spun eu acestor reportrei! am sa ii las fara cuvinte!}…. si a vb… despre lumea spirituala..despre peric
    atunci, l-am admirat..
    acum, mi se pare putina aroganta sa faci asa ceva… ca si cumm „Stati sa vedeti cine sunt eu”
    zic si eu… poate exagerez… totusi, nu atunci a fost cea mai mare dovada de aroganta… poate nu a fost…poate a glumit.. dar analizand asta acum, dupa ce stiu alte episoade, cine stie….

    Nu am vrut sa il atac… dar daca tot ati vb de doctorate si arogante, vedeti ca chiar si IT a cazut in capcana asta uneori.,.:)

    Apreciază

    1. Draga Tim
     Tu ai macar un lucru bun de spus la adresa unui slujitor care a ajuns la frumoasa virsta de 80 de ani si il gasim inca in cimpul evanheliei?
     Domul Isus sa aiba mila de noi.
     mike

     Apreciază

   2. Frate Mike, se vede ca nu stiti ce vreau sa spun… am specificat ca nu intentionez sa lovesc cumva, ci am dat exemplu de ceva care arata ca la fel cum se spune despre DB, se poate spune si despre IT… concluzie: toiti gresesc, intr-un fel sau altul..am vrut doar sa echilibrez balanta, nu sa dau cu noroi…si de fapt nu este noroi, odata ce sunt realitati…:)
    dar cum nu ma fac inteles, ce rost are sa mai mai strofoc?! 🙂

    Apreciază

   3. Draga Tim, stiu si cunosc parerea ta despre mine si gindirea mea.
    Ma simpt vinovat pentru ca eu te-am bagat in atentia unui grup de frati din zona unde eu locuiesc si ei acuma urmaresc fiecare postare a ta.Comentariile lor si parerile lor despre tine si teoriile tale nu iti sunt nici pe departe favorabile.Si in aceasta conjunctura, chiar daca eu am renuntat sa mai citesc sau sa ma mai relationez la parerile tale, ma simpt obligat sa intind o mina de ajutor, cine poate sti?
    Te rog frumos (indiferent ce o sa comentezi) sa te uiti cu atentie la postarile lui Zaharia, David , Radu si nu in ultimul rind Mike.
    FA DIFERENTA intre a posta CEEA CE GINDESTI SAU ITI IMAGINEZI cu felul de postare a celor mentionati care scriu ceea ce AU TRAIT SI CUNOSC! De aici vine ceea ce tu spui ca nu te faci inteles.Nici nu este vreo cale alta decit ADEVARUL.Nu al tau, nu al meu, nu al altora ci ADEVARUL!!!
    In completare la punctul 2 din postarea de mai sus tu spui ” asprimea de care poti avea parte daca MINTI (si oricum, Domnul decide cand pedepseste, nu omul!)” !!!!!
    Hai sa mergem la biblie si sa vezi cit esti de …departe.
    Pentru MINCIUNA stim cine este tatal minciunii.Deci renunti la Dumnezeu si-l iei tata pe Satan! In al doilea rind Dumnezeu nu se poate schimba de la caz la caz, EL A FOST, ESTE SI VA FI ACELASI !!!! Iar Dumnezeu ne-a lasat in biblie scris ca plata pacatului nu poate fi o pedeapsa de stat pe coji de nuca in genunchi, nu poate fi o mustrare asa intre doua slujbe, NUUUUU!
    Cuvintul sfint ne spune ca PLATA PACATULUI ESTE MOARTEA!
    Accepta aceste adevaruri si vei vedeaa schimbari masive in dreptul tau.
    Si te rog frumos , nu sari imediat la raspuns, mediteaza asupra celor citite si iale in considerare numai daca crezi ca iti sunt de trebuinta. Copii lui Dumnezeu sunt blinzi, sunt buni, sunt plini de dragoste, pazesc si implinesc poruncile, iubesc pe aproapele lor, fac binele si nu obosesc in lucrarea Domnului, sunt plini de pace, nu sunt lacomi, nu rivnesc la bunurile altora, au un duh de rugaciune permanent peste ei, doresc pacea si calmul in tot ceea ce fac, incep un raspuns printr-o clipa de tacere, nu rostesc de regula cuvintele lor ci se roaga la Domnul sa le dea un cuvint potrivit cu starea si situatia in care se afla la un moment dat, si…
    Doamne ajuta-ne ca sa implinim poruncile Tale pentru a putea fi fratii, surorile si mama Domnului Isus. Iar aceasta se va intimpla daca si numai daca vom avea nasterea din nou, din apa si din Duh, adica din Dumnezeu. Altfel, TRST, dar cu nici un chip…..
    Noi ne rugam pentru tine si casa ta.

    Apreciază

    1. Tristare, nu stiu cine te-a atentionat cu privire la mine, dar sigur NIMENI dintre voi nu ma cunoaste cine sunt in realitate… unii din zona ta chiar m-au jignit in trecutul nu prea indepartat si m-au facut omul nu stiu cui (ori eu chiar nu-s omul nimanui (spre deosebire de cei ce m-au barfit!)
     cred ca v-ati facut o coalitie sa noroiti pe unii… asa simt eu in sufletul meu….
     sincer, ceva din mine ma face sa ma gandesc ca toata conspiratia asta nu miroase a bine… si mai vad ca multi de aici emiteti judecati in locul Domnului!
     La cate conspiratii au vazut ochii mei, tare mie sa nu fie si cu voi una la fel…. nu stiu de ce simt asta….
     nu stiu de ce cand spun eu ceva, sar altii in sus, ma fac in toate felurile, se supara, ma fac cu capul…dar si ce am citit eu la multi din voi e recirpoca… paradoxal..ciudat… ironic… comic chiar..:)))
     sa fiti voi sanatosi in a ma judeca, dar habar nu aveti cu cine sid espre cine vb..si asta ar trebui sa va dea de gandit! 🙂
     IN rest, Domnul sa va lumineze daca e bine sau nu ce faceti, si sa curete tot norouul arubcat de voi!

     Apreciază

   4. Draga Tim, te-am rugat frumos sa nu te grabesti. Eu si „prietenii”mei suntem tineri in credinta, suntem INCA destul de curati.Nu ne-a „acaparat” nimeni decit DRAGOSTEA DOMNULUI ISUS! Nu te grabi in aprecieri si nu ne pune intr-o singura oala pe toti. Si sa stii ca nu numai tu ai ceva scoala, intre noi sunt frati cu facultati facute in vremea buna a invatamintului romanesc, ba sunt si cu doua, dar aceasta este una si CREDINTA este…darul lui Dumnezeu ca sa nu se laude nimeni!!!!
    Cit despre ceea ce se intimpla cind tu spui cite ceva, eu ti-am data raspunsul. Diferentele majore in afirmatii apar datorita faptului ca tu spui din judecata personala chiar bazata de multe ori pe cunostintele tale acumulate in timp(dar tot prin viziunea proprie) raporta la ceea ce spun multi altii , dar acestia o fac din experienta traita de ei.Multi e adevarat ca sunt oameni cu carte putina, dar tocmai aceasta este garantia ca ei nu dispun de resurse de a modifica sau denatura realitatile , ei descriu simplu si documentat de realitate ceea ce scriu.
    Am vazut in urma cu ceva vreme „dialogul” tau si , raspunsurile primite de tine eu cred ca aveau incarcatura pe masura apostrofarilor tale. Reciteste in liniste acuma dupa ceva timp si ai sa poti sa „vezi” poate un pic mai deslusit. S-apoi, la noi la romani insasi buna-cuviinta ne dicteaza sa nu „raspunzi inapoi” la o persoana mai virstnica. Eu personal imi amintesc corectiile primite de mine la vreme potrivita cind raspundeam „obraznic” sau „intorceam vorba”(vorba sa fie ca eram obraznic) , ba inca am apucat si salutul cu scosul palariei de pe cap, cedarea locului unui virstnic sau unei femei atunci cind era situatia, si multe altele despre care un ardelean neaos din Lancrami ne spunea ca bunul simt s-a nascut la tara. Ma gindesc totusi ca si Brasovul face parte din tara, Tara Romaneasca.
    Si incearca sa vizualizezi un viitor rezultat , aceasta pentru a sti ce trebuie sa sameni.
    Sincer (de tot) nu prea sunt curios cu „cine” stam de vorba.Eu una stiu, ca in fata lui Dumnezeu suntem EGALI, altfel mi-a luat-o inainte Papa de la Roma.(lol)chiar mult tare inaintea ta, indiferent cine esti IN REALITATE. Dar „poate” te stie Domnul Isus,nu?Iar daca in realitate esti din Brasov, mi-ar place sa stiu ca nu esti colonel de securitate acoperit ( cum e la moda acuma in Romania) strecurat si batut in cuie in conducerea cultului de la Bucuresti, ca mai stim noi ceva cazuri de acoperiti „celebrii”, Doamne ai mila de noi. Iar daca esti asa ceva, sotia ta stie despre aceste lucruri?
    Cu nadejdea in bunul Dumnezeu, iti doresc multe binecuvintari ceresti.
    Hai sa meditam si sa ne rugam amindoi, sa nu ne mai scriem o vreme.

    Apreciază

   5. evzi cum esti? imis pui sa nu ma grabesc…etc etc.
    si apoi la urma incerci sa ma scoti chiar si in gluma colonel acoperit..ironic? daca da, rusinica? chiar asa de curata sa fie credinta ta, de ataci subtil, chiar si in gliuma?
    asa de serios esti?
    sunt nascut in bv, nu mai stau acolo… am terminat armata la transmisiuni in 1997, intart in rezerva doar ca si caporal…
    niciodata nu am acces mai sus de caporal…
    as fi vrut sa fiu colonel..:))
    am facut o amarata facultate de istorie… multi ani la o scoala biblica..am scris f multe curiuri ptr aceas scoala (chiar acum mai scriu unul!)…am scris f multe predic ale fratelui Ton ptr un director de Scoala Biblica..etc…
    asa ca..nu sunt cine crezi..si te-as sfatui, daca nu ai toate inf. sa te abtii sa cataloghezi!
    Pastreaza-ti curata credinta cu care te lauzi ca ar fi curata!
    si terminati cu aruncatul cu boroi, crestinlor cu credinta curata!
    cat despre acuzele ca as avea teologia subtire, nu stiu care..m-am saturat de habarnisti in teologie..prin urmare, am sa o arresc cu blogurile astea subtiri in teologie..cuhrana asta slaba!

    Apreciază

   6. Chiar ca acuma depasesc un pic limitele. Am rostit cu cuvintele mele sa tacem. Of…!
    Da, imi place sa cred ca ceea ce am primit de la Dumnezeu cu foarte putini ani in urma este credinta curata.Si imi place sa cred ca Dumnezeu ma va ajuta sa o tin curata. Da, imi place sa dialoghez intr-o partasie frumoasa indiferent in ce situatii si ma bucur ca in raspunsurile tale ai devenit un pic mai calm.este si acesta un progres.
    Departe gindul de mine de a te cataloga pe tine sau pe altii, am eu destula bataie de cap cu ale mele. Bine ai intuit ca este o gluma legata de afirmatia ta ca „nu stim cu cine vorbim”. Pai nu stiu si ramine sa ne bucuram ca suntem crestini.Este destul.
    Daca iti voi vorbi de „gradul” meu, ma bag singur in gura lupului, deci n-am sa o fac.Dar il am si e mare cu (r) ,deci mic, in fata. Si imi place ca este mic pentru ca am garantia biblica in aceasta situatie : 1 Samuel 15 cu 17 ! Si te asigur ca este indeajuns si pentru caporali.
    Si tot ca sfat, citeste mai printre rinduri cele scrise de mine si nu te victimiza singur pentru ca eu intr-adevar ma straduiesc in mod real sa implinesc porunca Domnului. Vreau sa cred si sa se vada ca IL CUNOSC PE DUMNEZEU, nu despre Dumnezeu!
    Poti conta in mod real pe crestinul Tristarul, care cu ajutorul Domnului si a fratilor ce au inima buna a depasit obstacolele legate de „interesul lui”! Asta imi da dreptul sa pot spune ca pot privi in mod realistic si la interesul celor de linga mine si…nu e putin lucru.
    Oricum te-am mai intrebat si nu ai raspuns la acea vreme.As fi curios sa stiu parerea ta despre „denominatii”. Daca ele se justifica, daca sunt un cistig sau o piedica, daca au vreo contributie la „sfintirea” noastra ceruta de Dumnezeu, sau care vezi tu ca ar fi rostul lor? Cine si ce beneficii are de pe urma lor de le mentin cu atita inversunare? Pentru ca un lucru este clar: nefiind din biblie, sunt lucrari de factura fireasca, deci forme de minciuna care distrug UNITATEA !Ca un lucru este clar: Domnul Isus nu poate fi splitat in atitea feliute dupa pofta fiecarui te-olog. ADEVARUL fiind UNUL SINGUR SI SIGUR!!!!!!!
    Domnul Isus sa fie cu tine mereu.

    Apreciază

    1. pai daca aveti un grad mai mare ce ce ma „ispititi”:?
     daca ave credinta curata, de ce o murdariti in lupte de astea care fac rau tutuoro? si in speculatii despre care credti ca ar avea fond?
     eu unul, dupa sursele mele, m-am lamurit ca mai degraba voi bateti campii decat sa fie adevarat ce spuneti… o fi si un pic de adevar, dar voi ilexagerati…
     imi dati mie ca sigur ca sunteti voi susrsele, si eu sunt habarbistul care pune botul! va inselati..:)))
     am avut destule cazuri ca voi… au fost si in biserica la mine de astia care trimiteau anonime…si numai scandal au iscat, spunand ca ei au adevarul de partea lor..
     oare asa va invata Biblia? ma faceti sa imi vine rau cand mai vb de credinta curata si de dragoste! Macar taceti si nu mai amintiti acetse calitati pozitive in noriul asta iscat!
     eu am relatat cazuri traite DE MINE cu fratele Ton…dar am spus CA NU IL JUDEC…doar ca nu mai am icredere in el..si am mai spous ca, daca facem comparatii, cine nu este gresit?
     oricum, voi nu aveti elementele pe care le am…si pe zi ce trece, eu cred ca nu aveti alte treburi decat sa iscati conspiartii, care „fac rau si care „ne doare”….

     despre denominatiuni? cred ca au devenit garduri care ne despart, mai degraba care sa ne uneasca…si asta au aparut tot din cauza unora ca voi…..

     Apreciază

   7. PS.
    Am uitat sa-ti raspund la intrebarea cit de serios sunt.
    Da! Sunt foarte serios si o spun cu convingerea ca trebuie sa fiu si mai serios, daca in privinta credintei putem afirma ca este credinta mai serioasa sau mai putin serioasa. Asa s-ar duce de ripa toata sandramaua. Negam totul.Adica stau si ma intreb cum s-ar putea sa fiu mai serios sau mai putin serios cu JERTFA DOMNULUI ISUS?
    Doamne ai mila de mine si te rog pazaste-mi pasii, mintea, gindurile, trupul, sufletul , duhul si…credinta… toate in DRAGOSTEA TA! Si pe Tim la fel.

    Apreciază

   8. Nu mi-a luat mult timp ca sa-ti dovedesc diferenta de grade . Domnule analist religios, daca spui ca denominatiile sunt acolo niste garduri neinsemnate, omuleee!!!Pentru aceste garduri il face cu ou si cu otet violentul Brinzai pe dom’profesor Ton ! Tu chiar nu vezi ca nu au alte motive de scandal si reprosuri decit CARISMA sau NESPALATUL PICIOARELOR.? sI ei nu pot avea altceva ca motiv de cearta pentru ca numai „doctrinele” ii poate separa, BIBLIA uneste pentru ca este a lui Dumnezeu!
    Eu nu am comentat nimic despre cei doi din punct de vedere religios, doar am amintit ca originea lui Don’Brinzei nu se dezminte. Geaca are, o leaca da bataie stie, deci e bun de mers pi shentru ! Panimaies? Iar cit despre tine este normal sa-l sustii pentru ca neamul lui a desavirsit Brasovul si la ridicat la rangul de Iasov. Intelegi tu de ce asemenea persoane se leaga cu sau fara motiv de Dumnezeu? Asa s-a dovedit ca teoria lui nenea Marx nu este inviolabila. Munca deh, ca munca dar foamea si saracia parca au un efect si mai inspaimintator.
    Cit despre munca ta de copiator de predici, chiar nu am nimic de zis decit mult spor si atentie la scris ca pe acest blog sunt multi, tare multi care mai stiu si citi si sa nu aiva motiv sa zica ceva de tine.E urit din partea lor sa te jigneasca.Nu-i crestineste, nu?
    Dar mi-ai dat o idee buna.Daca tot nu ma amestec in „doctrine” de ce sa-mi pierd vremea cu „gramatica” !
    Al tau viitor om cumsecade, Tristarul. (ai vazut ca nu mai scriu despre credinta curata, nu doresc sa-ti creez indispozitie)

    Apreciază

 34. Foarte bine ai punctat, David. Nicarieri in Biblie nu scrie ca atunci cand va veni Stapanul ii va taia in doua pe cei care s-au manisfestat intr-un anumit fel in biserica si n-au tinut tacerea mortuara si n-au pus covoare la predicatorii care intra cu pieptul scos afara si n-au soptit vecinului de banca: „vezi, ala care intra acum este pastorul X-lescu, are doua doctorate, a studiat prin Irlanda si Scotia, la cele mai mari scoli etc’. Nu spune nicaieri ca asa trebuie sa arate o biserica (si asa arata multe biserici cesationiste clasice). Ci ne spune ca iii va taia in doua pe fatarnici, adica pe ipocriti, pe cei care striga dupa altii sa-si recunoasca vina iar ei nu si-o recunosc niciodata. Pe cei care predica apa si beau vin, pe cei care sunt experti in manipulare, pe cei care sunt plini de aroganta ca doar ei au invatatura sanatoasa in timp ce cu faptele sunt departe de adevar. Pe acestia nu-i suporta Domnul si pe acestia spune Biblia ca Stapanul iii va taia in doua. Am vazut prea multa ipocrizie la Negrut, Cruceru, Chiu si Branzai. Dintre toti ultimul bate recordul la acest capitol. Asa ca nu am cum sa ma iau dupa invatatura unor astfel de oameni, care pun pe umerii altora poveri pe care ei nu le misca cu un deget. Sunt experti in a-i dovedi pe altii vinovati de tot felul de pacate imaginare (ba ca s-a ascociat cu Y care e ratacit ba ca s-a dus la o biserica unde se practica dansul, saritul in sus si topaitul, deci asta e vinovat si ca s-a dus acolo, deci, automat, prin deductive o fi si el ca ei). Toate aceste speculatii in timp ce asupra capului lor planeaza acuzatii clare de plagiat, dosare penale la tribunal, scrisori de juraminte cu blesteme etc. Apropo, Tim, te rog sa te interesezi la ortodocsi sa vezi ce inseamna „jurmantul cu blestem” pe care teologia lor il interzice. Iti spun sigur, 100 la suta, ca ceea ce-a facut Brfanzai este juramant cu blestem. Daca nu crezi, pot sa-ti aduc eu definitia juramantului cu blestem sau cazuri de preoti care le-au practicat si care au fost caterisiti. Cu toate acestea, noi, neoprotestantii suntem in stare sa recurgem la minciuna ca sa ne scoatem idolii basma curata in timp ce pe altii ii anatemizam pentru „asocieri”.

  Apreciază

 35. Tim, ti s-a pus aici o intrebare: ce inseamna „juramant cu blestem”? De asemenea ti s-a recoamndat sa te interesezi la ortodocsi si vei vedea ca ceea ce-a facut Branzai este exact aceasta: i-a pus pe oameni sa se jure cu blestem. „Sub mana tare a lui Dumnezeu” oricum suntem, deci „da” al nostru oricum trebuie sa fie „da” si „nu” al nostru sa fie „nu” iar ce trece peste aceste cuvinte oricum vine de la cel rau, cum spune Domnul Isus (ne ghidam mai degraba dupa ce spune Mantuitorul decat dupa ce spun eu, tu sau Branzai).

  In plus, tu spui ca Branzai nu este cesationist. Hai sa fim seriosi. Omul acesta este extrem de versatil incat nu poti sa pui baza pe ceea ce-ti spune. A vorbit cu mine si mi-a spus ca e mai degraba penticostal decat Baptist. A vorbit cu un alt prieten (baptist cesationist) si si-a batut joc de vorbirea in alte limbi de la penticostali. Exact acesta este Branzai.

  Cesationistii cred ca doar lor pot sa li se intample miracole si la nimeni altul dupa ei si daca se mai intampla se intampla cu ei si aceasta ca sa le valideze invatatura lor si pt ca Domnul vrea ca prin acele minuni sa atraga oameni la secta lor. Asa a facut si Negrut, asa face si Branzai. Acest om si prietenii sai (pastori) au facut din biserica un business personal. De ce nu a vrut DB nici macar casier la Bethel? Mult timp n-a avut nici casier (ce sa mai vorbim de cenzori?), el era singurul care administra banii iar in privinta banilor nu exista nicio transparenta. Oare asa ne invata Cuvantul Domnului? Nu stiu daca acum are sau nu are casier sau vreo ruda de-a lui este casier dar iti spun sigur ca un timp indelungat nu a avut.

  Apoi, in legatura cu nepotismul din comitetul bisericii Betel, nu poate sa-l nege nimeni.
  Pot sa vin cu date exacte, daca e cazul, sa spun cine e in comitet si ce neam e cu Branzai si despre ceilalti pot sa-ti spun in ce context au fost bagati in comitet pe usa din spate.
  Ce pot sa spun cu tarie este ca omul acesta nu are frica de Dumnezeu si nici rusine de oameni.

  Apreciază

  1. Zaharie, tare mi-e ca ai aruncat cu prea mult noroi… sa te curete Domnul!
   si sa stii ca nu tot ce pare este, nu tot ce zboara se manaca, zvonurile pit fi toxice, si lucrurile sa nu stea chiar asa….
   eu nu-l percep pe fratele Daniel cum il descrii tu!
   sa te ierte Domnul daca ai gresit!

   Apreciază

 36. Draga Tim, sotia ta posibil sa fi avut dreptate privind din punct de vedere a criteriilor omenesti. Toti suntem tentati sa judecam omul in acest fel, dupa aparenta. De multe ori daca mi se pare ca un predicator este arrogant mi-e greu sa-l ascult. Totusi, ce-am realizat este ca aroganta unui om nu se masoara dupa aparenta ci dupa modul cum reactioneaza cand ii spui o greseala. Doar omul arrogant nu suporta sa fie corectat. Pot sa-ti spun ca IT in repetate randuri si-a cerut scuze de la colegi, studenti, membrii bisericiii baptiste nr 2 din Oradea, pe vremea cand era cea mai mare vedeta baptista a Romaniei. Ei bine, constat cu parere de rau, ca ceilalti nu sunt in stare sa faca assa ceva. De la Negrut la Branzei, de la cel mai conservator pana la cel mai liberal, niciunul din actualii lideri nu are barbatia sa-si recunoasca public greseala si sa ne arate exact si noua un model, cum ar trebui sa ne recunoastem greselile. Ei sunt experti in a predica altora faptul ca pocainta trebuie sa fie publica dar ceea ce predica, ei nu fac.

  Totusi, ca sa respect adevarul, am intalnit un pastor baptist care si-a recunoscut greselile si a dat un model de pocainta, pe care ar trebui sa-l urmeze pastorii baptisti si cei penticostali (care nu sunt deloc mai prejos la incapatarea de-a recunoaste cand gresesc). Numele acestui pastor este Cornel Peleasa si marturia lui o puteti asculta aici:

  Chiar il rog pe fr. Mike sa faca o postare prin care sa recomande aceste doua linkuri.
  Acum, eu chiar inchei, doar atat am vrut sa spun. Fiecare alege sa creada ce doreste.
  Domnul sa aiba mila de noi de toti.

  Apreciază

 37. Se pare ca orice argumente ti-as da tu refuzi sa le analizezi. Pornesti de la ideea clara ca liderul este integru si cu asta ti-ai blocat functiile gandirii. E trist dar in religie e singurul loc in care un lider poate cel mai bine sa comita abuz de incredere si nimeni sa nu-l judece. Oameni ca Tim nu judeca, ca dandu-i dreptate lui Branzai o acuza pe femeia respectiva, care este in mod clar o victima, asa a decis si tribunalul. Ca astia nu recunosc nici in fata evidentelor, nu ma mira! Oricate argumente ai adduce si orice dovezi, vin astia si iti spun ca ei au o perceptie deja despre fratele Daniel. Fara sa discute cu cei care au avut de-a face cu DB, cei care au fost pacaliti de el, cei care au suferit de pe urma lui. El cica il percepe altfel pe DB si asa o face indifferent ce acte va comite acesta. Pai, tinand cont ca exista astfel de oameni intre evanghelici, nu e normal ca acest om sa-si permita sa faca abuz de incredere?
  Ai incredere in el desi este evident ca a gresit, ca nu e normal si moral sa inivetesti mana unei femei, ca normal si moral ar fi sa recunosti si sa ceri iertare, nu sa umbli cu fofarlica incercand din rasputeri sa dai vina pe victima. Sincer, e grav cand vezi ce oameni avem intre evanghelici. Cand e vorba de lideri, cand acestia au de-a face cu cine, automat sar unii si ii dau dreptate pastorului care are microfonul in mana sau are blog. Omul de rand, desi are idei biblice, gandire morala, dar daca nu are ocazia sa le expuna, este descalificat in fata vedetei. Total gresita aceasta atitudine de-a da dreptate pastorului in orice context. Biblia ne cheama sa judecam fara PARTINIRE. Ce faceti voi acum tocmai ca judecati cu partinire. Evanghelia este calcata in picioare si cand dreptatea este desconsiderata in favoarea imaginiii unui om.
  Oricum, pt oameni ca Timotei Dubei e clar ca daca exista conflict intre doi oameni si unul e pastor cunoscut, care posteaza texte simpatice pe blog, trebuie sa sara si sa de-a dreptate pastorului imediat, fara sa stea pe ganduri ca acuza poate un om nevinovat, nedreptatit de catre un fals slujitor al anvonului care traieste o viata dubla. Ce parere sa am despre unul care promoveaza elucubratiile ratacitului aceluia de Paul Dan din San Diego? Nu e clar ca cine se aseamana se aduna? Omul acesta, DB, urmareste prin postari doua lucruri: sa atace pe altii, preluand atacuri sub centura ale unor pseudo-scriitori si 2) sa se linguseasca pe langa altii prin postarile sale. Individul face tocmai invers decat cum predica.

  Apreciază

 38. Timotei Dubei are o diploma de Facultate? Nu as fi crezut asa ceva, dupa modul lamentabil in care se exprima. Vreau sa te intreb in modul cel mai onest: ai fost la vreun curs? Ai dat vreun examen pe bune? Pentru ca am urmarit o emisiune cu Radu Moraru si Florin Calinescu in care au demonstrat ca la scoala la care ai fost tu (Spiru Haret) se dau diplome contra unei spagi in EURO.

  Apreciază

  1. prin faptul cum ai vb acum, mi-ai demonstrat cine esti si ce mo de joasa speta esti… exact cine banuiam… un noroios..
   dar ca sa nu mori prost, vreau sa iti spun (si nu ma scuz, dar asa e!)
   pe langa ca am f multa treaba, si deci trebuie sa tastez rapid bia dupa greselile de tastare… pe unele rectificandu-le cand am timp!), ma mai chinuie si tastatura asta si windosul care il am…mi se blochaeaza PC-ul si se bat numai anumite litere, multe stergandu-se in mod ciudat… in fine.. asa e pe bloguri…
   dar de te-as vedea in realitate, cat de intelectual esti…
   in mod sigur, te-as bate la acest capitol; fata in fata..
   la cat de scarbos ataci, nici nu ar trebui sa iti mai dau detalii…mi-e scarba de tine…
   dar istoria… e o pasiune de a mea… unde am facut nu conteaza, atat timp cat acolo nu am invatat NIMIC din ce stiam..
   insa ai lipsuri si falsuri in informatii… si nu a ajuns la tine de faptul ca sunt masterand la UAIC Iasi .:))))
   scarbos mai ataci crestine cu credinta curata!

   Apreciază

 39. „Crestine”, Timotei Dubei, eu nu te-am facut nici jegos, nici incult, nici semidoct, nici snob. Te-am intrebat frumos daca ai luat diploma pe bune sau contra unei sume, care sa iti acopere golurile de cultura generala pe care le ai. Nici n-a trebuit sa investighez mult ca te-ai si dat se gol ca am atins punctul nevralgic. Tristaru te-a depistat mai demult dar nu l-am crezut. Roaga-te ca atunci cand te vor prinde .. sa nu fie iarna. Risti sa ajungi pe blogul idolului tau ca „exemplu de neurmat” pt ca domnia sa se delimiteaza intempestiv de cei care „nu aduc un plus” postarilor branzoiene.

  Apreciază

 40. Am o intrebare pt Timotei, sper sa nu te rusinezi sa raspunzi sincer: tu de care denominatie apartii? Ce culoare denominationala are biserica pe care o frecventezi? (baptista, penticostala, crestini dupa Evanghelie). Multumesc pt un eventual raspuns.

  http://www.bzi.ro/un-preot-roman-stabilit-in-sua-este-acuzat-ca-si-bate-enoriasii-461116

  Cred ca atat DB cat si IT sunt bine mersi, au problemele rezolvate, le merge bine. Asa ca, ar trebui cred ca ne vedem noi de ale noastre, nu sa pierdem vremea sa aparam pe unul sau pe altul. Oare nu are DB-ul prieteni mult mai apropiati decat Tim? (prieteni care beneficiaza de pe urma DB-ul, pe care acesta ii promoveza, fac tot felul de intelegeri impreuna etc) si care sunt mereu orientati spre ceea ce le este util, nu intervin sa-l apere in necunostinta de cauza. De aceea consider ca si tu, Tim, ar fi mai bine sa te concentrezi pe familie, pe sotie sau daca ai copiii, sa petreci mai mult timp cu ei, in loc sa pierzi vremea pe toate blogurile evanghelice sa-i aperi pe cei care nu au nevoie de apararea ta, sunt mult mai versati decat tine si oricat ar fi criticati de altii tot nu se lasa de faptele lor, care nu fac cinste credintei crestine. Corect ar fi sa-si ceara scuze publice de la victima si sa incheie subiectul. Aroganta insa nu-l lasa. Prefera sa susoteasca pe la colturile blogurilor si sa dezinformeze in continuare opinia publica.

  Apreciază

 41. Continuare: Prefera sa susoteasca pe la colturile blogurilor si sa dezinformeze in continuare opinia publica in timp ce salariul ii merge. Noua insa, nu. Aceasta este deosebirea esentiala dintre noi si DB.

  Apreciază

 42. Relatia Branzei-Ton cred ca fost discutata suficient. Toate au o limita…oricum,mai mult decat comentariile noastre ,puterea lui Dumnezeu este cea care sigur va da o calauzire
  si o atitudine corecta.

  Apreciază

 43. Ani de zile l-au ciuruit zilnic fara mila pe IT. Speram, Radule, ca toate partile implicate vor considera ca a fost suficient. We are sick and tired sa vedem doar articole despre Ton si carismatici. In loc sa ne tot scrieti zilnic, saptamanal sau periodic (constant) cat de „rai” sunt carismaticii mai bine sa ne spuneti cat de „buni” sunt baptistii 🙂

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: