O CLARIFICARE REFERITOARE LA ARTICOLELE ,,IOSIF TON – DANIEL BRANZAI”

Așa după cum ați observat, în ultimul timp am scris câteva articole pe tema atacurilor lui Daniel Branzai la Iosif Țon. Urmărind comentariile pro și contra, mi-am dat seama că intervenția mea față de această situație s-a înțeles greșit. Vă rog să nu-mi puneți în cârcă comentariile altora de pe blogul Family to Family, fiindcă pur și simplu nu-mi aparțin. Poate că-mi veți zice, de ce nu le opresc? Nu înseamnă că daca eu le opresc, nu sunt date pe alte bloguri, iar eu mă trezesc că cititorii noștri nu sunt informați corect, pentru a judeca lucrurile în cunoștință de cauză. Dacă urmăriți articolele mele pe această temă, veți putea observa cu ușurință că eu nu atac personal pe nimeni, și nici nu discut despre cât de adevarat este ceea ce spun unii sau alții despre acești doi pastori, cu toate că unele acuzații chiar sunt dovedite.

clarification

Eu doresc să clarific încă odată de ce m-am implicat în aceste discuții publice: În primul rind, aceste discuții au fost aduse în spațiul public de către fratele Daniel Branzai și nu de mine. Motivul pentru care a făcut acest lucru nu-l înțeleg nici acum, mai ales că biblia este foarte clară împotriva acestor practici și le condamnă.

Eu nu-l cunosc prea bine nici pe fratele Iosif Țon și nici pe fratele Daniel Branzai., pentru a-mi da cu părerea despre dânșii, dar sunt convins că ambii au foarte multe lucruri atât pozitive cât și unele negative în viața dânșilor pe îndelungul parcurs al activităților de slujire. De fapt, cine dintre noi se poate lăuda că suntem nevionvați și nu avem și noi fiecare, pe-ale noastre (cel nevinovat să ia piatra primul și să lovească), dar nu cerd că cineva se simte în stare.
Pornind de la această premisă, doresc înca odată să-mi explic intervenția.

EU CRED CĂ A FOST UN LUCRU GREȘIT ȘI PĂCĂTOS, CA PASTORUL Daniel Branzai sa lanseze atacuri publice la adresa fratelui Iosif Țon, mai ales că unele dintre faptele mențioate s-au petrecut cu mult înainte de acea mărturisire clara și în detaliu, depre colaborarea cu securitatea, precum si alte greșeli din tinerețea dânsului. Cum putem spune TATAL NOSTRU, când noi nu le putem ierta oamenilor din jur nici măcar lucrurile pe care aceștia nu le-au făcut împotriva noastră, și pe care probabil că Dumnezeu le-a iertat de mult timp.

clarification question

Ce ar fi dacă și Dumnezeu ar proceda la fel cu noi? Aceasta este ideea principală a articolelor mele.

Dacă tot s-a întâmplat și fratele Branzai a continuat și dupa ce unii l-au atacat nepermis de urât și pe dânsul, atunci bazat pe Cuvântul lui Dumnezeu care zice “TACÂND FACEȚI VOI DREPTATE” am intervenit și eu și am încercat să-l apăr pe fratele Iosif Țon, fiindca mi s-a părut nedreaptă lupta fratelui Daniel Branzai – care are o organizație în spatele dânsului – cu fratele Țon, pe care nu prea mai are cine să-l apere public (asta nu insemna ca Dumnezeu n-o face). Dar eu, ca un copil a lui Dumnezeu, nu pot să stau nepăsător când intervine o asemenea nedreptate.

Cred că este momentul ca cei care au greșit prin lansarea acestui spectacol public păcătos, in fața multor oameni din afara cadrului evanghelic, să-și ceară iertare public, pentru a dovedi că dețin și calitatea cea mai prețioas a uni slujitor adevărat.
A GREȘI ESTE OMENEȘTE, DAR A-ȚI CERE IERTARE ȘI A IERTA, ESTE DUMNEZEIEȘTE.
Mă rog ca Dumnezeu să dea smerenia necesară celor care au provocat acest scandal public inutil.

Înca odată, dacă mai este necesar:
1.  Eu nu am discutat nimic rău în articolele mele, nici despre Iosi Țon, nici despre Daniel Branzai.
2. Eu am intervenit pentru că cineva a adus in spațiul public un lucru privat, și am încercat cu toata dragostea și atenția aplanarea și oprirea lui.
3.  Am încercat să fiu drept în interventia mea și pe cât posibil în conformitate cu Cuvântul Domnului.
4.  Nu am lansat niciun atac împotriva vreunuia dintre cei doi lucrători implicați, ci doar am condamnat metoda folosită de către fratele Daniel Branzai.
5.  Știu că ambii frați Îl iubesc pe Dumnezeu și că au lucrat mult pentru Împărăția Lui, și încă mai lucrează.
6.  Îi iubesc pe ambii frați, dar cred că fratele Daniel Branzai, a greșit prin aducerea acestui subiect în spațiul public.
7.  Eu cred că este timpul împăcării, și acest lucru trebuie făcut public, pentru a arăta celor care am condamnat o parte sau alta, că noi crestinii știm și să ne împăcăm.

Cu toată dragostea,
Mike Olari

12 gânduri despre „O CLARIFICARE REFERITOARE LA ARTICOLELE ,,IOSIF TON – DANIEL BRANZAI”

 1. „De unde vin luptele si certurile intre voi ? Nu vin oare din poftele voastre,cari se lupta in madularele voastre ? Voi poftiti,si nu aveti; Ucideti,pizmuiti,si nu izbutiti sa capatati;va certati,si va luptati;si nu aveti,pentru ca nu cereti. Sau cereti si nu capatati,pentru ca cereti rau,cu gind sa risipiti in placerile voastre.”(Iacov 4:1-3)
  „Asa vorbeste Domnul despre proorocii care ratacesc pe poporul meu,,care, daca au de muscat ceva cu dintii,vestesc pacea,iar daca nu li se pune nimic in gura,vestesc razboiul sfint: „Din pricina aceasta,va veni noaptea peste voi…fara nici o vedenie !Si intunericul…fara nici o proorocie !Soarele va asfinti peste acesti prooroci,si ziua se va intuneca peste ei !”(Mica 3:5,6)
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

 2. Aveti dreptate in ce spuneti dar DB si-a lansat atacurile intr-un mod destul de machiavelic. Ca sa demontreze „inconsecventa” fratelui Ton, DB a insirat o serie de fapte negative din trecut. Pe cele mai negative. Biblia spune ceva despre cei care pomenesc mereu o greseala… Bine, va zice DB, dar am facut-o nu ca sa ii reprosez trecutul ci ca sa arat ca este inconsecvent! REALLY? Dumneatale ti-ar placea ca cineva sa iti insire pe net toate pacatele in demersul de a demonstra altceva? In mod cert NU. Stiti ce ii lipseste si coechipierilor sai? EMPATIA. Lipsa de empatie si de dragoste este una evidenta. Daca ai capacitatea de te pune in situatia altuia si daca iubesti persoana NICIODATA nu ii insiri toate pacatele in public. Cat timp procedezi asa, domnule Branzai, nu poti sa ii critici pe altii care procedeaza la fel cu dumneata. „Ce vreti sa va faca voua oamenii faceti-le si voi la fel”.

  Apreciază

  1. Deliu, stiu ca voi fimcomentat (m-am 0bisnuit si cred ca si voi cu mine) dar aceasta forma de comportament ce o vedem la o sama de „diplomaati” adica dotati cu diplome, zic dar, aceasta forma de comportare o poti arata numai dupa ce dracu iti pune capastru. Argumentul meu si de fapt pericolul acesta il vad din faptul ca ei isi fac de lucru cu Duhul Sfint si nu-l fac asa cum spune biblia. In acest sector de vietuire foarte repede te poti trezi ca hulesti impotriva Duhului Sfint. Dea Domnul sa gresesc eu ca daca este necesar repede imi cer iertare, dar, la ceea ce vedem si mai ales la cei din virful virfurilor ( asa ne spun „voturile” supusilor lor).TRIST dar …asta este.
   Si orbul a zis ca o sa vada Braila , ba imi amintesc de un frate de prin Moldova care a marturisit la o adunare de peste 400 de crestini ca si el a udat o floare timp de 3 sau 4 luni , dupa care, venind ownerul acasa i-a spus ca floarea este de plastic. (date suplimentare in particular daca se cere) mentionez aceste aspecte de ilustratii (?) ca sa intelegem mai bine ce pericole ne pindesc. Pacatul si zidul inca nu s-au desfintat, iar Dumnezeu a fost, este si va fi acelasi, neschimbat in bunatate (este aadevarat) dar si un foc mistuitor.

   Apreciază

 3. Agreez cu pozitia fr. Mike. „Eu cred ca este timpul impacarii” Discutiile pro sau contra raman
  totusi la nivel teoretic. Acum cred ca trebuie acordata o sansa si asteptat in timpul care urmeaza o atitudine practica spre reconciliere si buna intelegere.
  Cred deasemenea ca este necesar de sprijin in rugaciune din partea tuturor,cred ca aceasta primeaza inaintea atitudinii de a ne erija in postura de avocati,pentru unul sau altul,asa cum s-a vazut in comentarii.
  Parerea mea,sper sa nu gresesc,este ca in viitorul f.apropiat vom auzii lucruri cu mult mai bune despre aceasta relatie mult analizata si comentata in spatiul virtual. Cred ca avem de castigat toti deopotriva,ma refer la noi, cei din marea gradina a evanghelicilor romani.
  Doamne ajuta !

  Apreciază

 4. Un prieten imi spunea ca circula o vorba prin mediul baptist cu referire la cei care nu sunt nici baptisti nici penticostali. Ei spun ca daca esti crestin fara denominatie inseamna ca „nu esti nici cal nici magar”. Asa e, esti Om. Ei se lauda unii ca sunt cai, altii ca sunt magari si fiecare e mandru de specia sa. Ca sa fii ca ei trebuie sa fii ori ca unul ori ca celalt. Oamenii religiosi nu suporta sa fii crestin si atat. Trebuie sa te legi de o firma. Ori esti ca Ionescu ori ca Branzai. De care vrei sa fii?

  Apreciază

 5. Frate Mike,
  Iertati-vă unul pe altul, cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Hristos. (Efes.4:32)

  Sunt unul dintre cei care am avut o luare de atitudine greșită și calominioasă (tam-nesam, fără motiv, prin surprindere, deoarece nu se aștepta nimeni la asta- nici eu) față de un slujitor de talia celui calomniat aici. Dar nu au trecut nici 12 ore și am fost mustrat în cuget de mojicia făcută. Mi-a fost grozav de rușine față de obrăznicia și greșeala mea. Ca și aici, mulți au văzut. Dar am scris că mă pocăiesc pentru păcatul și ofensa adusă. Omul cu pricina, care practică consilierea, mi-a spus doar atât „Dar cu responsabilitatea, cum e?” La care am răspuns simplu (doar că în franceză) „Atins”. M-am aflat în fața unui gentleman, nu mi-a mai adus nici o ocară, deși o putea face în toată voia, ocazia o avea.

  Ce s-a întâmplat de fapt, cu mine, cum de am acționat greșit? Fusesem orbit de o „bârnă” pe care n-o vedeam, altfel nu aveam acea sincopă neplăcută. .Da, e ușor de greșit, mai greu e de ieșit din acea stare și de îndreptat lucrurile.

  Sunteți cam în aceeași situație, bârna încă e acolo, sigur că n-o vedeți, deoarece metaforic vorbind, bârna reprezintă tot ce vă împiedică să aveți o atitudine de iubire față de aproapele și nu aceea în care l-ați expus pe fratele nostru, aducându-l la mijloc cumva similar cu acea femeie păcătoasă. Și asta de ce? Pentru a-l defăima în voie orice trecător, a-l scuipa și a-l împroașca cu noroiul cuvintelor injurioase. Și apoi să spuneți că ați dorit binele. Binele cui?

  Nu vedeți că „omul nostru”, fratele nostru drag, e acolo unde l-ați adus și l-ați lăsat precum fariseii legii pentru a fi împroșcat cu pietre?

  Iată încă una dintre pietrele grele care continuă să cadă peste „noi”, mădulare ale trupului lui Christos…
  http://www.asiiromani.com/sens-giratoriu/23896-unde-ajungem-dac-ne-lum-dup-pastorul-daniel-branzai.html

  … și suferim împreună cu Cel care a zis că „cel ce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui”. (Zah.2:8)

  Apreciază

  1. Dragul meu
   Articolul de fata, are chiar menirea sa explice, faptul ca eu nu acuz pe nici unul dintre frati in cauza, ci acuz metoda folosita de catre DB, d-ea aduce in spatiul public o asfel de divergenta.Eu am folosit in toate postarile mele ( despre acest caz)materialul fratelui DB.
   N-am ce ierta, fiindca nu sunt suparat pe nimeni.Daca eu am suparat, pe cineva pe nedrept,sa mi se aduca argumente biblice si-m voi cere iertare.
   Pina atunci Domnul sa ne binecuvinteze pe toti.
   Have a blessed weekend.
   Mike

   Apreciază

 6. Draga „editor”,

  Cand pietrele grele cad asupra capului lui Iosif Ton nu va mustra constiinta chiar deloc.
  Greselile unora le scuzati foarte frumos pe cand ale altora le sanctionati, publicati / preluati articole care lovesc din greu in capul celui care este linsat mediatic de cativa ani incoace.

  Ceea ce noua nu ne place nu ar trebui sa facem altora. Sa hartuiesti un om ani la rand, cautandu-i nod in papura, cu lupta, zilnic, mi se pare un act de talibanism.

  Articol de mai jos explica mai detaliat aceasta atitudine:

  http://www.infocrestin.com/baptisti-istorici/

  E interesant ca pietrele care cad peste Iosif Ton nu le simtiti, ca „madular” al trupului lui Hristos. Sa fie oare pentru ca atacurile suburbane la adresa sa sunt imbracate in versete biblice, folosindu-se pretexte teologice? Nu credeti ca pornind de la un pretext teologic am putea ataca in acest mod pe oricine?

  Apreciază

 7. Dragă David
  Cu fratele Iosif Țon, aveți dreptate. Același lucru îl putem spune unii despre alții. Însă nu urmăresc deloc asta, ci doresc stingerea incendiului, nu să pun gaz pe foc.

  Ceea ce veau să zic, este că:
  (1) dacă semănăm vânt, culegem furtună
  (2) Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea şi Prorocii. – Matei 7:12

  Nu aș vrea să culegem furtună. Nu vreau să am parte de furtună. Sunt pentru pace, aș dori să fiu un fiu al păcii, un împăciuitor.
  Nu aș vrea să mi se vorbească urât, calomniator, acuzator, nici să fiu expus judecății și oprobiului (disprețului) fraților sau societății.

  Deci, să ne îndemnăm la dragoste și la fapte bune.

  George,
  God Bless You!

  Apreciază

 8. Va multumesc pentru raspuns. Vreau sa precizez ca Iosif Ton din cate stiu nu a linsat (denigrat) pe nimeni in spatiul public (in presa, pe INTERNET). De asemenea, blogurile acestea „evanghelice” nu sunt un spatiu privat. Deci cand scrieti sau publicati un material denigrator pe siturile dvs ele sunt accesibile publicului larg. Am intalnit multi oameni care au spus ca s-ar fi dus la pocaiti dar cand vad cate lupte se dau pe net, cum striga „eretici” unii dupa altii, s-au lasat pagubasi. „Prin acesta vor cunoaste oamenii ca sunteti ucenicii Mei daca veti avea dragoste intre voi”. Va recomand sa-l lasati pe IT in pace cel putin pentru ceea ce-a facut la viata lui pentru baptism. Fiecare avem greselile (ereziile) noastre. Pe unele le propovaduim cu vorba iar pe altele cu fapta. Trairea noastra este o „predica” zilnica.
  In ce priveste articolul indicat de dvs, acesta se pare ca a fost o reactie la un articol calmoniator publicat de Daniel Branzai. Ordinea in care au aparut aceste articole o puteti observa pe situl acesta:

  http://www.infocrestin.com/

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: