ALEGERI LA PENTICOSTALI !

Zilele acestea se desfășoară alegerile pentru funcția de președinte al Cultului Penticostal din România. Concomitent cu alegerile pentru președintele României. Se știe cine sunt cei patru candidați: Moise Ardelean – Arad, Nelu  Moldovan – Oradea, Relu Moldovan – Cluj și Nelu Gurău – Brașov. Vor fi oare și candidați surpriză? Puțin probabil.
Ne-am întrebat și noi, la fel ca alții: De ce la Arad ? Si de ce in biserica unuia dintre cei care candidează ?
Oare cei ce vor merge la vot, vor fi destul de tari sa fie imparțiali în ceea ce privește votul lor ?
Suntem așa de obișnuiti cu asfel de metode firești că, nici nu mai simțim nevoia să le condamnăm.
Cum de contracandidații nu zic nimic?!

Nici cei care au condamnat foarte puternic pe colaboratorii cu Securitatea nu s-au mai sesizat de data asta?

Mai credem noi în Dumnezeul lui David, care l-a ales pe acesta în lipsa lui, fără nici un ajutor omenesc ?!
Vazind toate astea și nu numai, dar și citind scrisoarea fratelui Laurențiu Balcan către noul președinte, m-am văzut provocat la un oarecare răspuns.

DRAGI PASTORI PENTICOSTALI, VĂ ROG NU VĂ LĂSAȚI IMPRESIONATI ȘI MANIPULAȚI, NICI DE CE VEDEȚI, NICI DE CE VEȚI MÂNCA, NICI CHIAR DE CE VI SE VA SPUNE, CI LĂSAȚI PE DUHUL SFÂNT SĂ VĂ LUMINEZE CU PRIVIRE LA PERSOANA ALEASĂ DE EL.

Cultul Penticostal

Pe linkul de mai jos puteți citi scrisoarea lui Laurentiu Balcan, către viitorul președinte, dar și un posibil răspuns care va fi dat la aceasta scrisoare, poate nu un raspuns în scris, dar îl veți putea urmări dacă este corect in cei patru ani de mandat.
Sper ca răspunsul preconizat, sa fie dezmințit de cel care va câstiga alergerile, dar vom vedea asta pe parcursul celor 4 ani.
Domnul sa dea multă lumină.
Cu toată dragostea pentru drptate și adevarul sfânt,

Mike Olari

_______________

Scrisoarea lui Laurentiu Balcan

_______________

Și acum posibilul răspuns la scrisoarea lui Laurentiu Balcan:

Stimate frate Balcan Laurentiu

Apreciez faptul că ești un tânăr cu inițiativă, că te interesează bunul-mers al Bisericii și al organizației din care facem parte, dar cred ca nu ai înțeles că nu le știi nici tu chiar pe toate. Te cam grăbești. Ai sărit și acum câțiva ani când noi am trimis bisericilor locale acele… “Principii si directii pentru intarirea disciplinei si climatului duhovnicesc in biserici”; circulară referitoare la disciplina și etica în cadrul bisericilor Cultului Penticostal. Cine te crezi tu să dai sfaturi la toată lumea? Cin te crezi tu să-mi dai sfaturi și mie, cum să procedez după ce voi ajunge președinte?

Crezi că eu am ajuns până aici, ascultând de sfaturile copilărești date de oameni ca tine?

Tu nu știi prin câte am trecut eu și câte am îndurat să ajung pâna aici, și câte compromisuri a trebuit sa fac, pentru a ajunge la acest nivel?

Ce știți voi tinerii, ce preț am plătit noi, pentru ca biserica să continue să existe în toți anii comunismului. Lui Vasilica Croitor i-a fost ușor să scrie o carte despre noi, cei care a trebuit să facem multe jalonări, doar ca biserica să continue să existe. L-aș fi vazut eu pe el, ce ar fi făcut să fi fost pastor pe timpurile acelea… De fapt, prețul a fost destul de mare și după perioada comunistă…

Din perioada comunistă am scăpat cu câteva explicații și cu o carte scrisă. Dar și cei care au scris cartea, acum s-au mai potolit, fiindcă au înțeles și ei că lucrurile stau puțin mai altfel decât au crezut ei.

În perioada de după revoluție, a trebuit să mă implic și-n politică, (bine-nțeles nu direct), pentru a primi și eu fonduri de la guvern pentru costrucția noului local de închinare. Nu poți rămâne în urmă, iar fără bani de la guvern, este cam greu să te descurci. Cei de afara nu prea mai dau cu mână-largă când vine vorba de construire de biserici. Ne învinuiec că ne construim catedrale!?

Apoi… despre ce schimbare vorbești tu? Tocmai asta este problema, că cei care ne aleg, doresc continuitate, sau chiar mai mult, intoarcerea la cărările cele vechi. Deci a trebuit să le promit celor care mă aleg, că eu sunt singurul care am dovedit în toți acești ani care au trecut de la revoluție, că sunt un conservator convins, pe care se poate conta.

Și mai dă-mi voi să-ți spun că alegerile nu pot fi câștigate fără ajutorul celor de la care trebuie să preiau ștafeta.

Ar fi multe alte lucruri de care ți-aș vorbi, dar așteptă să pun mâna pe acea funcție și vei vedea realizări, fără sfaturile tale, sau ale unora ca tine.

Tinere, mai aștepta vreo două-trei termene de președinte, după care faceți voi, generația voastră ce vreți.

Dar sunt convins că până atunci, vă va veni și vouă mintea la cap și veți fi și voi de acord cu metodele mele. La urma urmei, faci ceea ce trebuie pentru a-ți atinge obiectivul?

Ca atare, te rog ține aceste sfaturi pentru tine, fiindcă pentru mine nu se potrivesc de loc. De fapt, dacă te uiți bine și unii dintre cei dovediți colaboratori, au candidat la funcții locale și au câștigat. Ce-ți spune ție acest lucru?! Eu cred că oamenii au înțeles, căci numai așa s-a putut atunci. Istoria este din nou de partea noastră. Nu vă mai irosiți timpul degeaba, cu sfaturile voastre idealiste și lipsite de realism. Mai bine ne-ați urmări pe noi cei cu experiență de la care ați avea atâtea de învățat!

Cu multa dragoste,

NOUL PRESEDINTE AL CULTULUI CRESTIN PENTICOSTAL

14 gânduri despre „ALEGERI LA PENTICOSTALI !

 1. Vai, Vai !!! ce vremuri trăim! Oare primii creștini si apostolii sau compromis ca sa ajungă in funcție??! Cam asa stau lucrurile la penticostali, ca sa ajunga în funcție înaltă calcă peste mulți, se compromit , lasă principiile biblice deoparte ca sa obțină o funcție si un nume! Trist si dureros ce am citit în scrisoare … Ne furăm căciula singuri…. Isus a primit Numele care este mai presus de orice nume dar nu s-a compromis în nimic! Oare de nu luptăm pentru a avea un nume de slavă ? ?! De ce uităm ca viața asta este scurtă si trecătoare ? .. Doamne trezește-Ti poporul! Trezește-Ti copii Tăi !!

  Apreciază

 2. La vremuri noi, tot noi !

  http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2014/11/07/noua-conducere-a-cultului-penticostal-din-romania/

  Potrivit lui Cristian Ionescu oamenii acestia au deja experienta, au fost testate.. iar tinerii stau la picioarele acestora. Acesti lideri, vechi dar mereu noi, sunt oameni verticali, integri, pasionati de ceea ce fac.. Pastorul Ionescu baga mana in foc pentru ei si ne sugereaza sa nu le dam sfaturi pt ca acestea sunt „absalomice”.

  Apreciază

 3. In alta ordine de idei, i-as recomanda pastorului Cristi Ionescu sa vizioneze interviul acesta:

  Cred ca acest interviu ar aduce multa lumina asupra crtieriilor care stau la baza alegerii unui lider.

  Apreciază

 4. Am inteles prietene din apropiere ca DB nu este vanitos si nu sufera de perfectionism.. Promovarea in procent de 100%,retinem 100% a generatiei tinere in conducerea Asoc. Baptiste din USA ar putea fi un exemplu si pentru altii. Printre altele ,asa am inteles din filmulet.

  Apreciază

 5. Radu, cu tot respectul pentru cititori dar ceea ce spui mai sus este o ineptie. Tu stii bine ca nu e adevarat ce spui. Cand folosesti procentul de 100% aceasta ar insemna ca la ora actuala tinerii conduc Asociatia Baptista, ceea ce bine stii ca nu e cazul. Nu exista niciun tanar la conducerea acestei asociatii care sa ia o decizie fara sa se consulte cu domnul Branzai. Deci in ce consta „schimbarea”? O schimbare doar de fatada sau nicio schimbare e acelasi lucru. Imi pare rau ca incerci sa ne vinzi gogosi aici. Apoi, ti-o spun aici si o spun si la scara mai larga daca trebuie: baptistii trebuie sa inceteze o data pentru totdeauna cu mizeriile pe care le arunca zilnic pe blogurile lor, daca vor sa fie respectati. Lumea laica s-a scarbit de propaganda lor meschina si de ipocrizia de care au dat dovada in ultimii ani. E greu insa sa-i convingi ca ceea ce fac ei este o uraciune si inaintea oamenilor dar mai ales inaintea lui Dumnezeu. Ei ii judeca pe altii cat e ziulica de mare dar cand pacatele lor sunt expuse, riposteaza cu versete biblice si ne spun principiile pe care trebuiau ei sa le aplice in raport cu cei pe care i-au denigrat. Trebuie sa lasam virusul sectanto-religios si sa admitem ca avem de-a face cu un talibanism.
  „Binele” de care vorbesti tu ca l-ar fi facut unul sau altul este umbrit de mitocaniile care au loc zilnic in spatiul public sub privirile indulgente ale „generatiei tinere” care cica a preluat conducerea dar n-au facut nicio reforma. Schimbare nu inseamna sa pui tineri in conducere pt ca arata mai frumos la chip sau pt ca sunt mai joviali. Schimbare inseamna sa revolutioneze asociatia respectiva. Sa-ti pui niste puppets acolo, care sa actioneze in continuare la comanda ta si sa pretinzi ca e schimbare 100% depaseste ipocrizia ionesciana. Cel putin asta o spune franc ca nu vrea schimbare.

  Apreciază

 6. De asemenea, vreau sa-ti mai pun inca o intrebare. Noul presedinte al Cultului Penticostal a afirmat public ca fostul presedinte, Rivis Tipei „va fi in continuare cu ei”, n-a plecat nicaieri, chiar daca nu mai e presedinte. Presedintele E. Rusu n-a spus aceasta dar Branzai e in continuare cu ei si, dupa cum toti stim, el conduce Asociatia cu adevarat. Ei bine, care din ei e mai de condamnat: primul care il tine pe „fostul presedinte” cu ei dar cel putin e sincer si ne-o spune deschis sau al doilea care pretinde ca e independent dar de fapt „fostul” e 100% present in toate deciziile si nu se misca nimic fara el?

  Apreciază

 7. Cu riscul de a fi contestat ,blamat ,urit ,ba chiar huiduit,i-mi voi exprima gindul ce ma framinta de mai multa vreme. Reflectind la slujba ce i-a fost incredintata lui Pavel,de catre Domnul,ma intrebam,citi slujitori ar da navala sa ocupe functii in pastorirea Bisericii,dezinteresati de cistigurile financiare ce decurg din ocuparea acestora,ci,impulsionati doar de dragoste pentru Dumnezeu,traind prin credinta ,lipsiti de grija avantajelor egoiste ,plini de dragoste pentru „turma”pe care fiecare o pastoreste ??? Personal,cred,ca astfel de lideri doreste Dumnezeu,si sint convins ca acestora ,Dumnezeu le-ar oferi „daruri ceresti”,si I-ar imbogati nespus de mult cu valori autentice,ce le-ar umple inima de „pacea care intrece orice pricepere.Doar astfel va veni TREZIREA POPORULUI,si DOMNUL va revarsa peste astfel de slujitori, puterea Duhului Sau ,ce va aduce un nou suflu Bisericii,iar „oile”vor fi bine pastorite conduse la „pasuni verzi si la ape de odihna”
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

 8. „Eu sint Pastorul cel bun.Pastorul cel bun isi da viata pentru oi.
  Dar cel platit,care nu este pastor,si ale carui oi nu sint ale lui,cind vede lupul venind,lasa oile si fuge;si lupul le rapeste si le imprastie.”
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

 9. Sunt in totalitate deacord cu tine Iosif, dar vorba fratelui Mike, din pacate, sunt foarte putini! Domnul sa te binecuvinteze, Iosif!

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: