TREBUIE CREȘTINII SĂ MEARGĂ LA VOT ?

Am părăsit România în anul 1982, perioadă în care Comunismul din România era la el acasă din plin. Mi-am riscat viața pentru acest lucru și nu îmi pare rău. S-ar putea să fim numiți lași toți cei care am plecat din România, dar atunci când nu mai poți face nimic pentru cei din jur, cauți o cale prin care sa-i poți ajuta măcar de la distanță.

Este exact lucrul pe care eu l-am făcut, cât și mulți alții. Imediat după 1989 m-am întors în România cu fel și fel de AJUTOARE. Oricum eram bucuros că NEAMUL meu a fost eliberat  de pacostea regimului comunist.

Ei bine, România este din nou în fața unei decizii mari de a-ți alege direcția. Cred că implicarea noastră a fiecărui creștin și nu numai, este obligatorie. Haideți să mergem la vot, pentru că votul nostru chiar va conta.

Postăm în continuare un articol în această direcție, preluat de pe blogul http://vaisamar.wordpress.com

Cu multă dragoste pentru NEAMUL MEU ROMÂNESC,

Mike Olari

TOT CE E NECESAR CA CEL RĂU SĂ ÎNVINGĂ, ESTE CA OAMENII BUNI SĂ NU FACĂ NIMIC ! Edmond Burke

Cu grijă arzătoare. Apel către liderii religioși care citesc acest blog

Scris de Emanuel Contac

Fiindcă știu că acest blog este vizitat în mod regulat de lideri religioși din mai multe confesiuni religioase (penticostali, baptiști, ortodocși, catolici), am luat hotărârea de a le adresa următoarea scrisoare deschisă. Nădăjduiesc că intertextualitatea din titlul acestei postări nu va fi socotită o hybris ori o impietate față de victimele unei epoci tragice, nu foarte îndepărtate, ci, păstrând proporțiile, o expresie a unei preocupări genuine față de soarta prezentă a țării mele.
Stimați slujitori ai amvoanelor / altarelor
Asemenea multor credincioși pe care îi păstoriți, privesc cu multă îngrijorare la peisajul electoral românesc și la nepăsarea milioanelor de cetățeni pentru care alegerile prezidențiale de anul acesta nu au nicio importanță. Există mult prea mulți oameni care se declară scârbiți de politică și care, din lene intelectuală, din lipsă de discernământ ori din ignoranță vinovată, refuză să ia notă de realitățile curente și să analizeze critic oferta electorală care li se face, astfel încât să poată vota în mod informat.
Faptul că, în calitate de simplu enoriaș, am decis să-mi iau inima în dinți și să scriu acest apel, cu riscul de a crea impresia că îmi depășesc statutul de laic, are o explicație simplă: miza alegerilor din 16 noiembrie este prea importantă pentru a fi privită cu indiferența care îi caracterizează pe mulți dintre credincioșii cărora le slujiți. În joc nu este soarta unuia sau a altuia din cei doi candidați, ci soarta justiției române și, în ultimă instanță, soarta societății românești în ansamblul ei. Indolența celor care nu vor binevoi să meargă la vot va avea consecințe dramatice pe care le vom suferi toți, indiferent de confesiune, culoare politică sau amplasament social.
În calitate de păstori ai sufletelor omenești, aveți sarcina de a le reaminti enoriașilor că Hristos a spus nu doar „Împărăția mea nu este din lumea aceasta”, ci și „Dați cezarului ce este al cezarului, și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”. Dacă astăzi „cezarul” este supus alegerii prin vot popular și are nevoie de adeziunea noastră pentru a fi „înălțat în dregătorie”, nu mai putem trăi ca și când cetățenia noastră cerească o anulează integral pe cea pământească. Apostolul Neamurilor, cel care a afirmat că „cetățenia noastră este în ceruri” (Fil. 3:20), nu a desconsiderat cetățenia sa pământească, ci a afirmat-o fără preget pentru a stăvili un abuz al autorităților laice (Fapte 22:5).
Urmând pilda celui care ne-a lăsat atât epistole pline de greutate, cât și exemplul său personal, vrednic de urmat, avem responsabilități atât față de Cetatea lui Dumnezeu, cât și față de cetatea pământească ai cărei vremelnici locuitori suntem.
Odată ajunși în fața buletinului de vot la alegerile prezidențiale, avem obligația de a-l vota pe acel candidat care ia în serios dreptatea, unul dintre imperativele divine care străbate ca un fir roșu Scripturile și toată istoria răscumpărării. Nu trebuie să pierdem din vedere că dreptatea este o temă predilectă în Tora, în Profeți, în Psalmi, în propovăduirea Domnului Isus, în epistolarul paulin și în Apocalipsa. Importanța ei se vede și din faptul că „îndreptățirea” („îndreptare” în edițiile sinodale), cea mai importantă metaforă folosită de Apostol Pavel pentru a vorbi despre mântuire, provine din limbajul judiciar al Vechiului Testament.
Setea de dreptate nu este un moft sau o banală temă de campanie electorală, ci amprenta Dumnezeirii în ființa umană. Strâmbătățile și silniciile săvârșite de oameni împotriva semenilor, încă din zorii societății umane, reclamă judecata lui Dumnezeu, fie că avem în vedere invidia fratricidă (Gen. 4:1), genocidul (Ex. 2:23), mita (Is. 5:23-24), rapacitatea, cupiditatea, calomnia (1 Cor. 6:9-10), ori corupția generalizată a unei societăți (Is. 1).
Până la înnoirea tuturor lucrurilor promisă de Scriptură (Mat. 19:28), Dumnezeu a încredințat autorităților pământești mandatul exercitării dreptății în societate. Uităm adesea că în același pasaj în care Apostolul Pavel le cere credincioșilor să se supună autorităților (Romani 13) el afirmă în mod cât se poate de limpede conținutul mandatului divin: judecarea și condamnarea răului (în toate formele sale) și elogierea (i.e. ocrotirea și cultivarea) binelui (Rom. 13:3-4).
Ca slujitori ai lui Dumnezeu și ca ispravnici ai tainelor dumnezeiești (1 Cor. 4:1), se cuvine să le reamintiți celorlalți slujitorilor lui Dumnezeu, din sfera civilă (Rom. 13:4), că ei poartă însemnele puterii nu pentru a-și servi interesele proprii, pe cele ale clientelei sau pe cele de partid, ci interesele cetățeanului. Guvernantul, afirmă Apostolul Pavel, „este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău” (Rom. 13:4). Un corolar important al acestui principiu este următorul: vocația profetică a Bisericii, manifestată prin vocea pastorilor și preoților, își atinge finalitatea când aceștia le aduc aminte autorităților că justiția trebuie să fie prioritatea zero a mandatului lor. Dreptatea și felul în care este ea administrată, mai mult decât performanța economică, reprezintă piatra de încercare a legitimității unei guvernări. Tot ea trebuie să fie un criteriu fundamental de evaluare a programului politic al candidaților care doresc să fie „înălțați în dregătorii”.
Nu ezitați deci să deșteptați conștiința enoriașilor și să-i îndemnați să nu-și neglijeze cetățenia pământească și drepturile fundamentale care decurg din ea. De asemenea, chemați la rugăciune, pentru țară, pe membrii bisericilor pe care le păstoriți. Poate că Dumnezeu se va îndura de noi și nu ne va da președintele pe care îl merităm. Poate că Dumnezeu, în marele Său har, nu va face ca viitorul președinte să fie biciul pedepsei pentru indolența, iresponsabilitatea, ignoranța și corupția care sluțesc chipul acestei țări.
P.S. Adaos după publicarea postării: Am descoperit cu surprindere o informație care arată că alți creștini au altă viziune cu privire la profilul candidatului potrivit pentru președinție. Detalii AICI.

14 gânduri despre „TREBUIE CREȘTINII SĂ MEARGĂ LA VOT ?

    1. David C. nu am nici un fel de opinie politica manifestata la vedere. Opinia politica o sa o exprim cind sunt eu si votul in cabina .
      Ca si crestin insa am o opinie de MILA pentru acest Valentin Dedu care, pe linga politica abjecta ce o expune cu ura pe blogul lui, se mai autotintituleaza si LIDER CRESTIN! Ce este acest titlu? Cine a mai auzit asa ceva in rindul crestinilor?
      Aceasta forma de exprimare dezvaluie o rautate si o incultura religioasa crasa.
      Pai daca bunicul lui sau tatasu a gresit si i-a parut rau de ceea ce a facut, intrebarea este: a intrebat el pe Duhul Sfint ce sa faca? A stat el in post si rugaciune pentru a primi raspunsul din SINGURUL loc de unde se poate primi?Si-a manifestat el ascultarea asa cum o cere Dumnezeu in cuvintul scripturilor sfinte?Ca daca proceda ca un adevarat crestin, cu siguranta Dumnezeu nu ii ingaduia sa greseasca.
      Nu stiu de ce , dar, fiindca venii vorba, oare de ce LIDERII ca el nu s-au mobilizat si calauziti de „istetimea lor politica” sa scoata un alt LIDER (folositor) cu care sa vina in fata alegatorilor si sa rupa normele?.Un „exemplar” care cind il vedeau romanii sa cada cu fata la pamint! Sa vada lumea „semne si minuni mari” si sa se pocaiasca cu miile si zecile de mii. Pe judete, pe regiuni, toata tara apoi Europa si apoi TOATA LUMEA!
      Nu traiesc sub papucul romanesc, deci, nu-mi permit sa dau INDICATII de ce si cum sa se voteze, dar il intreb pe acest „politruc crestin” unde si ce atitudine a luat el cind mamei mele din Romania i se taia 25% din pensia si asa sub 400 de lei?Unde a fost acest saritor la „beregata” cind , banii trimisi din diaspora au fost folositi la constructia a peste 400 de sali de sport si in satucul meu nu s-a facut? Sa fi intervenit marele LIDER MAHAR sa se fi facut si-n satul meu o telegondola, asa ca sa aiva cei 49 de pocaiti crestini din satul meu ( dintre care 35 cu virsta peste 50 de ani) sa se dea si ei dupa ce ies de la adunare?
      As indrazni sa-i spun acestui LIDER (ai mila Doamne) ca tabloul de acuma din politica este reversul medaliei cind Romania gemea sub masurile de exterminare a lui Basescu-Boc-Roberta cind au inchis peste 100 de spitale, au alungat din tara peste 15.000 de medici si au creat peste 250.000 de analfabeti din poporul meu. Au „topit” 5 Combinate siderurgice, au „topit ” sute de mii de hectare de padure (3 ha/ora timp de 10 ani +inca 14 cu jaf mai mititel), si-au facut mosii de sute si mii de hectare, au vindut dupa bunul plac energia din hidrocentralele lui ceausescu,au vindut si vind muntii de marmura ai tarii, au nenorocit 64 de mine de aur din Apuseni, i-au adus pe Gazprom sa ne vinda benzina ca romanasii nostri nu puteau exploata traditionalele PECO!
      Nu sunt fan a niciunuia dintre cei de acuma, sunt crestin si nu pot spune AMIN la nici una din politicile lor, dar, sa vii si sa spui ca un dascalas de tara, va pretui tara si poporul meu cind el este produsul calailor care vor fi inlocuiti oricum in citeva saptamini, este si aceasta cu mult mai grav decit sa ascultam un indemn de la unul care isi zice LIDER CRESTIN, Domnul sa aiva mila de el. Pentru „intelectul” lui as vrea sa-i amintesc ca am contribuit si eu cu votul meu la instalarea lui Constantinescu, omul taranistilor lui Ratiu, si…????….mai poti vorbi Dedule? Din cauza ca am gresit atunci la vot a trebuit sa-mi iau lumea in cap.Si doamne ce „lume buna” aveam in tara.
      Puterea noastra este in ordine in : DUHUL SFINT(cine il are cu adevarat) POST SI RUGACIUNE, IN MIJLOCIRE PENTRU SEMENII NOSTRII, IN JERTFIRE SI FACEREA BINELUI, iar paminteste da, putem sa contribuim la mersul bun al cetatii prin VOT!
      Dar, daca nu ascultam glasul Domnului ci glasul LIDERULUI CRESTIN (trezeste-l Doamne de la politica si mutal in credinta) atunci niciodata nu vom putea sa ne rugam spunind „faca-se voia TA!” ca noi vom face ceea ce ne indeamna LIDERII de parca noi n-am avea minte si intelepciune.
      Si peste acestea toate trebuie din belsug DRAGOSTEA!!!!!
      Si sa nu uitam ca fiecare sa ramina NUMAI la ceea ce a fost chemat!

      Dedule, ai tu dragoste pentru ceva in afara de tine si ai tai ,ca sa nu fi ca si paginii?
      Tu ai dreptate in felul tau despre Ponta, care la revolta din 89 avea vreo 17 ani parca si care a inceput cu PNL politica, dar nici sa ma inviti sa-l votez pe trepadusul care si-a permis sa vinda copii si care… vei auzi si tu cine l-a decorat, in ce tara si pentru ce!
      Rabdarea este biblica, hai sa o folosim iar crestinii adevarati sa-i indemnam si sa ne indemnam si pe noi sa mergem la SURSA HARULUI care ESTE CU NOI PINA LA SFIRSITUL VEACULUI, sa ne umplem de DUHUL SFINT care ne v-a invata TOATE LUCRURILE!!!!Iar cu acea PUTERE sa ne traim viata indiferent de cine si cu cine vor vota cei din lume.Noi sa scoatem de acolo asa cum ne cere Domnul Isus, oameni la mintuire nu la vot si sa aleaga pe un tilhar din cei doi tilhari. Doar Domnul Isus stie de ce a facut-o si cum a facut-o.
      Crezi tu toate acestea din biblie?
      Daca DA, atunci cum ai putut emite asemenea elucubratii?Ce duhuri te-au stapinit si te-au minat? In lupta cui ne chemi si incerci sa ne amesteci?Pe cine si de ce judeci tu Dedule si ne mai chemi si pe noi? Cu ce autoritate ?(in afara de cea de LIDER )
      Te rog frumos sa cercetezi toate cele scrise de mine si…sa iei numai ce socoti ca ai de trebuinta. Ca doar stim bine ca marilor si oceanelor nu le pasa de un fir de nisip ca mine si ca tine, dar este UNUL care pune mare pret pe noi, UNUL care da popoare…iar daca Dumnezeu este cu mine si cu tine, ce ne poate face omul?
      Daca faci sa ajunga eMailul tau la mine, iti trimit dovada pacaleli tale cu Iohanis.Nu o fac publica, nu voi repeta greseala ta, sunt crestin si iubesc…cine spune ca Ma iubeste … si eu vreau sa fie adevarat cind rostesc aceste cuvinte. Am mintit profesionist destul, facind ceea ce incerci tu acuma sa faci neprofesionist cu fratii mei.
      Sa ne rugam pentru tara noastra, pentru conducatorii ingaduiti de Dumnezeu si nu in ultimul rind, sa ne rugam pentru Israel si pentru pacea Ierusalimului.Tot timpul este aceasta nevoie,dar astazi mai mult decit ieri.

      Apreciază

  1. „Ascultati,prea iubitii mei frati: n’a ales Dumnezeu pe cei ce sint saraci in ochii lumii acesteia,ca sa-i faca bogati in credinta si mostenitori ai Imparatiei,pe care a fagaduit-o celor ce-L iubesc?”(Iacov 2;5)
    „Smeriti-va inaintea Domnului,si El va va inalta. Nu va vorbiti de rau unii pe altii,fratilor! Cine vorbeste de rau pe un frate,sau judeca pe fratele sau,vorbeste de rau Legea sau judeca Legea.Si daca judeci Legea ,nu esti implinitor al Legii,ci judecator.”(Iacov 4;10,11)
    „Ascultati acum voi,bogatilor! Plingeti si tinguiti-va,din pricina nenorocirilo, cari au sa vina peste voi.”(Iacov 5;1)
    5)”Ati trait pe pamint inplaceri si in desfatari.V-ati saturat inimile chiar intr-o zi de macel.
    6)Ati osindit,ati omorit pe cel neprihanit,care nu vi se impotrivea.
    „Si voi injositi pe cel sarac! Oare nu bogatii va asuprescs si va tirasc inaintea judecatoriilor? Nu batjocoresc ei frumosul nume pe care-l purtati?”(Iacov 2;6,7)
    Fiti binecuvintati

    Apreciază

  2. Ca sa intelegem mai bine cum suntem manevrati, dar mai ales ca sa putem compara pe Ponta cu relele lui, adica ceea ce se afirma cu diploma si ca minte, cu celalalt canditat si „produsul” cui este, ce interese trebuie sa ascunda. Asa ca citit va rog „o stire de presa” un pic mai deosebita.Si sunt cu miile dragii mei frati si romani.

    „Iata ce se ascunde in spatele „binefacerii canadiene” de la Rosia Montana.

    In timpul celui de-al doilea razboi mondial Portugalia avea un fel de autostrada, adica o sosea mai acatarii care lega Lisabona de nu stiu ce oras. Nemtii, care erau aliatii lor le-au oferit si le-au dat ajutorul fratesc sa le faca o autostrada ca lumea. Si, întradevar, le-au facut pe banii lor în locul soselei vechi o autostrada asa cum stia numai Hitler sa faca.
    Dar, ce sa vezi, vechea sosea era facuta din pietre de caldarîm pe care nemtii le-au încarcat în tren si le-au dus în Germania ca „sa-i scape” pe portughezi de ele. Pietrele erau însa din minereu de wolfram sau tungsten care se foloseste la fabricarea de oteluri aliate pentru blindaje. Nu se gasea nicaieri în lume asa un mineral. Dar nemtii stiau, portughezii nu stiau.
    În RDG (în 1985) se circula pe portiunea de autostrada între Dresda si Leipzig, facuta de pe atunci (1936), care este si acum foarte buna si are sase sensuri.
    Vedeti ce înseamna sa aveti o buna informatie ?

    Cît despre noi, ce sa mai zic: nu ne-am ales cu nimic din petrolul de pe valea Prahovei, în timp ce arabii au facut cel mai modern hotel din lume, orase si statiuni de vis. Probabil ca tot asa va fi cu Rosia Montana: se va gasi vreun cretin ajuns sef care le-o va vinde pe nimic numai ca sa ia el un ciubuc gras. Vezi chestia cu Rompetrolul.”

    „Între CRIZA SI TERORISM, ROMÂNIA si AFGANISTAN sunt singurele puteri ale lumii în domeniul materialelor strategice !
    AMERICA nu are zacaminte de URANIU.
    Tot asa cum RUSIA nu detine zacaminte de WOLFRAM.
    Fara aceste doua elemente, SUA si RUSIA sunt ZERO! Sunt niste neica-nimeni în materie de suprematie MILITARA.
    Wolframul, un metal mai scump decât aurul si mult mai pretios, greu de gasit, este foarte necesar în industria militara si spatiala,
    iar uraniul în industria nucleara.
    Primul se afla, în cantitati INEPUIZABILE si în starea cea mai pura (nemaifiind necesare procedee industriale costisitoare de decantare a lui) doar în ROMÂNIA. La ROSIA MONTANA !
    Zbaterea de a pune gheara pe minele de aur de la Rosia Montana are acum o miza periculoasa, cu atât mai mult cu cât Exploziv-News si GIS-SSR o dezvaluie în premiera:
    Zacaminte de wolfram, neexplorate niciodata, se gasesc însa, în cantitati uriase, si în muntii Retezat (zona Gugu Sureanu, axa care le uneste trecând prin Vârful Peleaga, ca punct de reper. Exact zona în care a cazut, în urma cu câtva timp, avionul militar israelian – posibil neintimplator in misiune in acea zona !) si, inainte de 1989, au fost pazite cu strasnicie, de catre DEPARTAMENTUL ZERO.
    Cel care le-a detectat, extrasenzorial, era sa plateasca cu viata, în urma unui atentat psihotronic al rusilor, curajul de a dezvalui adevarul, în cadrul unor cursuri speciale, destinate profesionistilor din serviciile secrete militare ale României. Numele lui este Vasile RUDAN, cel care, dealtminteri, este si parintele legendarului Departament.
    În aceeasi zi în care profesorul RUDAN era gasit aproape mort în apartamentul sau din Bucuresti (cu câteva zile înainte, el dezvaluise unor apropiati din SRI si DGIA ca fusese de doua ori amenintat cu moartea de un anume rus FONAREFF, fost ofiter KGB), iar generalul David H. Petraeus, comandantul fortelor americane din Afganistan, avea aproape aceeasi soarta cu a profesorului român.Generalului american i se întîmpla asta deoarece, într-o conferinta de presa, scapase un alt adevar: motivul prezentei NATO în AFGANISTAN nu erau teroristii. Ci uriasele zacaminte de URANIU pur!
    În Muntii Khwaja Rawash, situati la nord de Kabul, dar si în Koh Mir Daoud, lânga Herat si Kharkiz, în provincia Khandahar, exista cele mai mari zacaminte de uraniu din lume, la fel cum, în materie de wolfram, România detine suprematia mondiala.

    SARACA TARA BOGATA!”!

    Nota: Base al nost’ vrea neaparat sa se oficializeze exploatarea de canadieni a Rosiei Montane! Oare de ce? Oare de ce l-au sustinut cei de peste ocean la referendum pe… marele patriot?”

    Cu un cuget curat si o inima iubitoare de tara si adevar, sigur ca da, tot ce simpre romaneste trebuie sa iasa la vot, iar in cabina sa puna stampila chemind numele Domnului spre intelepciune si sa rosteasca intre el si Dumnezeu ceea ce a hotarit. daca poti sta inaintea Domnului fara sa rosesti, inseamna ca ai facut ceea ce trebuia privind la interesul altuia , nu cu egoism , mai ales din cel de lider.

    Apreciază

    1. Moartea lui N.C.,in urma cu 25 de ani ,a fost conspiratia serviciilor secrete ,a marilor puteri mondiale,interesate de aceasta mica „saraca tara bogata”,tocmai pentru ca „dictatorul”,a descoperit scopurile si interesele meschine ale acestei „caracatita-lipitoare”,ce a profitat si continua sa profite de oameni, gen Esau si Iuda ,vinzatori de frati si neam,care isi vind dreptul de intii nascuti,pentru „un blid de linte”,sau pentru citiva arginti . Dumnezeu sa aiba mila de poporul Lui,si de „saraca tara bogata”
      Fiti binecuvintati.

      Apreciază

    1. David C, Domnul sa te binecuvinteze. Eu mi-am exprimat doar parerea despre faptul ca noi crestinii nu avem ce cauta in gunoiul lumii acesteia. Eu am scris negru pe alb parerea mea la situatia data, adica cine poate sa spuna care dintre cei doi tilhari este mai tilhar sau mai putin tilhar? Asta era subiectul meu, restul…sunt amanunte. Iar lumea umbla dupa acestea pe cind cei duhovnicesti umbla dupa lucrurile duhovnicesti.
      Cit despre presedentii si guverne, in mod precis nu sunt duhovnicesti.Parerea lui Ianovici (sau oricare alt „mai marele nostru” dintre maharii ce s-au pus in frunte)nu face doi bani pe linga ce ne invata Domnul Isus

      Apreciază

    2. David C.
      Majoritatea crestinilor ,isi aleg anumiti „lideri” pe care -i urmaresc si-i urmeaza in idei si in practica ,punindu-si nadejdea si speranta, in cuvintele si recomandarile lor,ajungind pina la idolatrizarea acestora,punindu-si sufletul lor insasi ,si al celor idolatrizati,intr-o primejdie de moarte (sufleteasca). Sa nu uitam,ca ,sintem atit de diferiti,percepem viata diferit ,si tocmai in aceasta diversitate se regaseste bucuria si placerea de a trai,iar Biserica lui Hristos ,este formata din „madulare”ce au roluri si scopuri bine determinate si precise pentru ca Biserica sa fie sanatoasa ,si nici un „madular” nu e mai important decit altul,ci in unitatea dragostei lui Hristos ,fiecare „madular” are un rol vital,iar daca unul dintre „madulare” nu functioneaza bine ,tot „trupul „sufera ,sau ,ar trebui sa sufere .
      Vreau sa spun,ca ar fi de dorit ca toti sa „cercetam Scripturile”,consumind zilnic din aceasta „mana cereasca”(Cuvintul ),si „ungerea” ce ne-o va da El,ne va invata orice lucru.
      „V-am scris aceste lucruri in vederea celor ce cauta sa va rataceasca.
      Cit despre voi,ungerea,pe care ati primit-o de la El,ramine in voi,si n’aveti trebuinta sa va invete cineva; ci, dupa cum ungerea Lui va invata despre toate lucrurile si este adevarata,si nu este o minciuna,ramineti in El,dupa cum va invatat ea.”(1Ioan 2;26,27)
      Fii binecuvintat.

      Apreciază

    3. Tendinta majoritatii crestinilor,indiferent de denominatiune,este de a-si raporta propria viata la „lideri”,oameni supusi slabiciunilor fizice ,insa ,doar daca ne vom raporta la Fiul omului,singurul „model” vrednic de urmat,vom cunoaste Adevarul eliberator ,care ne va elibera de prejudecati ,de doctrine si legi impuse si concepute de oameni,in scopuri mai mult sau mai putin oneste ,si acest lucru poate fi realizat de fiecare in parte,prin cercetarea zilnica a Scripturilor,prin partasia zilnica cu Hristos Isus ,in taina „odaitei ” inimii.
      „Iata Eu stau la usa,si bat.Daca aude cineva glasul Meu si deschide usa,voi intra la el, voi cina cu el,si el cu Mine.”(Apocalipsa 3;20)
      „Ci tu,cind te rogi,intra in odaita ta,incuie-ti usa,si roaga-te Tatalui tau,care este in ascuns;si Tatal tau ,care vede in ascuns,iti va rasplati.”(Matei6;6)
      Fiti binecuvintati.

      Apreciază

  3. In cei 25 de ani ce sau scurs de la „lovitura de stat” Romania a fost invadata de” paraziti ” straini, ce si-au infipt coltii adinc in trupul acestei tari ,devorind,si saracind poporul, lipsit de lideri, iubitori de Dumnezeu si de oameni,obsedati doar de interese egoiste ,materiale ,atit in domeniul politico-economic,cit si in plan spiritual.
    „Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele. Caci oamenii vor fi iubitori de sine,iubitori de bani,laudarosi,trufasi,hulitori,neascultatori de parinti,nemultumitori,fara evlavie,fara dragoste fireasca,neinduplecati,clevetitori,neinfrinati,neimblinziti,neiubitori de bine,vinzatori,obraznici,inginfati;iubitori mai mult de placeri decit iubitori de Dumnezeu;avind doar o forma de evlavie dar tagaduindu-I puterea. Departeaza-te de oamenii acestia.(2Timotei 3;1-5)
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

    1. Jale mare pentru poporul meu. Si este numai inceputul durerilor. Nu stiu de ce dar in astfel de situatii eu cred ca Dumnezeu ne verifica „daca mai suntem in credinta”. Afirm aceasta pentru ca numai o dragoste agape, numai o dragoste ce se jertfeste total pentru Dumnezeu te poate face sa nu vrei sa mori cu „ei” de git.
      Si parca nu-mi ajungea durerea a ceea ce vedeam, am ajuns sa vad si „glanetasii” care avind blidul cu linte in poala si infulecind la greu, dau cu parerea, dau cu critica, dau cu nesimtirea rinjind a totstiinta si a „sfat brinzeic” sau „avramian” lasind sa se scurga printre degetele lor slinoase de atita ungere, prisosul lor fariseic in semn de ajutorare, iar la saretele lor luxoase isi afiseaza benere luminoase de mari misionari neintelegind si neluind parte macar si in gluma la gemetele reale ale poporului care cu generozitate i-a zamislit. Nu vor si nici nu mai pot sa inteleaga gemetele si plinsul.S-au umplut de „rinjetul” satanic sau sam-amic purtind in suflete in loc de biblie si pe Hristos , piramida cu ochiul in virful capului.
      Dar eu zic sa stam linistiti ca vine ea si vremea platilor , cit despre PLATITOR sa fim linistiti ca nu o sa fie posibil de mituit nici macar in gluma. Ar fi vremea sa credem aceste lucruri si sa ne departam de lume si de poftele ei care ne ucid incet dar sigur.
      Bunul Dumnezeu in marea lui dragoste si mila sa ocroteasca poporul meu si poporul LUI !

      Apreciază

Comentariile sunt închise