MARE ATENTIE CUM VOTEZI!

Excepțional exemplu!

S-a întâmplat In Suedia ………………. O posibila tema de gandire pentru romani, pentru tot ce am trait si inca se mai traieste la noi:

Un profesor de economie de la un colegiu a declarat ca nu a picat vreodata pe cineva la examen, dar a picat odata o grupa intreaga.

Acea clasa a insistat ca socialismul este functional si ca nimeni nu ar trebui sa fie sarac si nimeni bogat, toata lumea EGALA!

Profesorul le-a spus, „OK, vom face in grupa aceasta un experiment asupra socialismului.
Se va face media tuturor notelor, si fiecare va primi aceeasi nota, astfel incat niciunul nu va pica si niciunul nu va primi nota 10.”

Dupa primul test, notele au fost adunate si impartite la numarul de studenti, si toti au primit un 8.
Studentii care au studiat intens au fost suparati, dar cei care au invatat mai putin au fost bucurosi peste masura.

Cum cel de-al doilea test se apropia, studentii care studiasera putin au invatat si mai putin, iar cei care studiasera mai intens si-au spus ca si ei vor o „pomana”, asa incat si ei au studiat mai putin.
Media celui de-al doilea test a fost 6! Nimeni nu mai era fericit.

Cand a fost dat al treilea test, media notelor a fost 4 .
Notele nu au fost crescatoare deoarece au aparut certurile, acuzatiile, ura si nimeni nu a vrut sa invete pentru beneficiul altuia.Spre marea surpriza a tuturor studentilor, toti au picat.

Profesorul le-a spus ca socialismul va pica in final deoarece, atunci cand recompensa este mare, efortul pentru a avea succes este, de asemenea, mare. Dar cand statul nu mai acorda acea recompensa, nimeni nu va incerca sau va vrea sa aiba succes.

Nu putea fi o explicatie mai simpla.

Iata un scurt paragraf care sintetizeaza totul:
„Nu se poate legifera ca saracul sa fie liber, iar bogatul in afara libertatii. Ceea ce primeste o persoana, fara a fi muncit pentru aceasta, trebuie produs de cineva, care, la randul ei, nu primeste pentru ceea ce a muncit.”

Statul nu poate da cuiva ceva, fara sa fi luat mai inainte de la altcineva.
Cand jumatate din populatie vede ca poate sa nu munceasca, pentru ca cealalta jumatate va avea grija de ea si cand jumatatea care a muncit realizeaza ca nu are sens sa mai munceasca, pentru ca altii sunt beneficiarii muncii lor, atunci, prietene, acesta este sfarsitul oricarei natiuni.

Nu poti multiplica bogatia divizand-o
Sa reflectam, serios la acest exemplu practic.
FamToFam

3 gânduri despre „MARE ATENTIE CUM VOTEZI!

 1. Mi-e greu sa inteleg,cum poate un copil a lui Dumnezeu,autentic,(Nascut din Nou, din apa si Duh Sfint) sa se implice atit de profund ,in lucrurile de „jos”,implicare ce, de cele mai multe ori,produce sentimente neduhovnicesti,firesti,care ne indeparteaza de „valorile autentice de sus”,ce ne ofera posibolitatea de a trai cu adevarat „aici si acum”,printr-o desprindere de „tarina firii”,si inaltarea in Duhul lui Hristos,in Imparatia dragostei Lui.
  „Le-am dat cuvintul Tau,si lumea i-a urit,pentruca ei nu sint din lume,dupacum Eu nu sint din lume.
  Nu Te rog sa-i iei din lume,ci sa-i pazesti de cel rau.
  Ei nu sint din lume, dupacum nici Eu nu sint din lume.
  Sfinteste-i prin adevarul Tau: Cuvintul Tau este adevarul.”
  Fiti binecuvintati.

 2. Mii de ani la rind ,Cuvintul lui Dumnezeu nu a fost inteles ,si tocmai din acest motiv,a fost necesar ca El,Cuvintul ,sa se intrupeze prin Hristos Isus ,intrupare ce deschide pentru toti oamenii ,Calea spre Imparatia cerurilor,prin credinta in jertfa de la Golgota ,in moartea in trup si invierea in duh,a Celui intrupat,al Cuvintului lui Dumnezeu.
  „Hristos ,de asemenea,a suferit odata pentru pacate,El,Cel neprihanit,pentru cei nelegiuiti,ca sa ne aduca la Dumnezeu. El a fost omorit in trup,dar a fost inviat in duh,in care S-a dus sa propovaduiasca duhurilor din inchisoare,cari fusesera razvratite odinioara,cind indelunga rabdare a lui Dumnezeu era in asteptare,in zilele lui Noe,cind se facea Corabia,in care au fost scapate prin apa un mic numar de suflete,si anume opt.(1Petru18-20)
  Fiti binecuvintati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: