Vindecare pentru țară

 

photoAutorul articolului:  Nelu Chiriță (la mijloc, între Travis Hunt și Mike Olari)

 

Toți românii își doresc o schimbare în România – au spus-o prin vot – iar toate speranțele lor se îndreaptă acum către noul președinte, Klaus Iohannis. Mă rog Domnului pentru domnia sa, ca să reușească cât mai mult din ceea ce și-a propus. Este dealtfel datoria oricărui creștin să se roage pentru președintele țării lui. Însă o schimbare reală, în bine, în țara noastră, trebuie să o spun, poate avea loc NUMAI cu ajutorul lui Dumnezeu! Dacă domnul Iohannis nu înțelege aceasta atunci nu se va întâmpla mare lucru nici în următorii ani, în ciuda tuturor promisiunilor.

Pentru ca țara să fie vindecată este nevoie ca nelegiuirea ei să fie îndepărtată. Din câte știu nimeni nu poate înlătura nelegiuirea unei țări, nici un om, decât numai Dumnezeu! Iar Lui nu-i trebuie două mandate, îi este deajuns doar o zi, o singură zi, pentru a vindeca întreaga țară după cum ne spune prin profetul Zaharia: „… într-o singură zi voi înlătura nelegiuirea ţării acesteia.” (Zah. 3:9)

Cum s-ar putea așa ceva în România?! Ne spune tot Dumnezeu: „Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu – zice Domnul oştirilor!” (Zah. 4:6)

O vindecare autentică a țării este posibilă doar prin mijloace spirituale, nu prin politică, nu prin forță… Este normal să fie așa. Dacă rădăcina tuturor problemelor pe care le avem în România este de natură spirituală soluția nu poate fi decât una spirituală. Altfel e ca și cum ai încerca să faci să meargă o mașină cu motorul distrus doar lustruind-o. Oricât de bine ai curăța-o, oricât de bine ai lustrui-o cu ceară, chiar dacă ai face-o să strălucească ca nouă la exterior, totuși ea nu va porni NICIODATĂ, până nu-i rezolvi problemele de sub capotă! Exact la fel și cu țara noastră, oricâte hotărâri politice, administrative, sociale s-ar lua și oricât de bune ar fi ele, nu vor ajuta până nu se rezolvă problema spirituală, cea care a cauzat blestemul.

„Acesta este blestemul care este peste toată ţara; căci, după cum este scris pe el, orice hoţ şi oricine jură strâmb va fi nimicit cu desăvârşire de aici.” (Zah. 5:2-3)

Acolo unde este nelegiuire este blestem. Domnul îi arată lui Zaharia blestemul care este peste țară, sub forma unui sul de carte enorm. O țară blestemată nu poate propăși orice ar face. „Neprihănirea înalţă pe un popor, dar păcatul este ruşinea popoarelor.” (Prov. 14:34) Toate nelegiuirile pe care le-am comis ne acuză înaintea lui Dumnezeu și ne înjosesc în fața tuturor națiunilor. Hoția și minciuna în care trăim a adus blestemul care planează asupra țării!

Domnul poate rezolva problema națiunii noastre într-o singură zi, cum spuneam mai devreme, numai El poate ierta nelegiuirea și poate îndepărta blestemul, dar pentru aceasta este nevoie să ne întoarcem cu toții la El, cu mărturisire și pocăință. Căci „cine îşi ascunde fărădelegile nu propăşeşte, dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele capătă îndurare.” (Prov. 28:13)

Nelu Chiriță

Pastorul Bisericii Speranța – Galați

7 gânduri despre „Vindecare pentru țară

 1. Draga Mike
  Daca dorinta ta ,MARE si NOBILA,e izvorita di DRAGOSTE SINCERA,pentru ADEVAR si pentru poporul roman,si mai cu seama,pentru „fecioarele adormite” din poporul Israel,si daca ,aceasta dorinta ,este si voia lui DUMNEZEU,sint sigur ca se va realiza ,insa ,doar cu cei ce au murit 100% in adam,si au devenut ( 0,zero ),din aceasta perspectiva,si minati de Duhul Sfint ,intr-un cuget NASCUT DIN NOU ,in Hristos,spre slava ,lauda si gloria lui DUMNEZEU,iar aceasta „lucrare ” s-a nascut cu mult timp in urma ,si in mintea mea,si chiar as fi dispus sa-mi aduc contributia ,cu tot ce am in acest sens. Eu zic ca Domnul sa lucreze sa trezeasca ,toata Romania la viata in ADEVARUL UNIC,HRISTOS ISUS.
  Fiti binecuvintati.

  1. Draga Iosif
   Te rog sa observi ca articolul nu este scris de mine.Cu toate astea sunt de acord cu continutul lui si doresc din suflet o schimbare in Romania, din pacate mai intii de toate este nevoie de o mare trezire in rindurile evanghelicilor.
   mike

   1. A incercat ,aceasta miscare de trezire a evanghelicilor,de curind fratele V.Pustan,si din cite observ”,biserica ” creste numeric prin eforturile mari, ce acest om ,pe care il ascult aproape in fiecare duminica,le depune ,insa nu a dezlegat „lanturile”doctrinelor si crezurilor,ba din contra ,personal am impresia ca pune „juguri „si sarcini grele pe membrii inscrisi ln” biserica lui „,divortata de cult,insa si mai inselati decit inainte .Tatal ceresc sa se indure si sa-i lumineze pe toti cu lumina cuvintului SAU,ADEVARUL ELIBERATOR.
    Fiti binecuvintati.

 2. Vedem cu totii,rezultatele fortelor „obscurantismului” intunericului acestui veac,in lipsa VALORILIR INTELEPCIUNII LUI DUMNEZEU,atit in plan religios,cit si pe plan politic economic si social,si toate acestea deoarece omenirea ,a evoluat de milenii ,ignorind pe CEL CE ESTE ,DUMNEZEUL CEL VIU SI UNIC CREATOR ,preferind dumnezei straini,provocind gelozia CELUI CE ESTE ADEVARAT,si inca din Eden,ascunzindu-se in minciuna si intunericul „stapinitorului lumii „materiale,lipsiti de LUMINA DRAGOSTEI LUI DUMNEZEU,descoperita prin JERTFA UNICULUI SAU FIU,si desavirsita la GOLGOTA.
  „Deci,fiindca toate aceste lucruri au sa se strice,ce fel de oameni ar trebui sa fiti voi,printr-o purtare sfinta si evlavioasa,asteptind si grabind venirea zilei lui Dumnezeu,in care cerurile aprinse vor pieri,si trupurile ceresti se vor topi de caldura focului.”(2Petru3;11,12)
  Fiti binecuvintati

 3. Este ,in primul rand,de datoria „pastorilor” tuturor Bisericilor din Romania,sa cheme „neamul” la pocainta ,la trairea invataturilor sfinte,la inlaturarea” preacurviilor” de orice fel. Dar cum s-o faca ei? Ei care savarsesc aceste pacate. Ce s-ar intampla daca Dumnezeu ar dori,ca pe acele plaiuri,sa gaseasca macar 10 oameni „sfinti” si atunci ar binecuvanta tzara. Oare I-I va gasi? Tare imi este teama ca NU. Defapt,din nefericire,nu cred ca va gasi pe undeva,prin vre-o alta tzara,prin vre-un alt popor.Ce este de facut oare? Caci nu ducem lipsa de Biserici,sunt peste tot. Nici de profesori si doctori in teologie,e inflatie.Eu cred ca ducem lipsa de „tovarasia” Duhului Sfant. Bisericile ,cred eu,trebuie refoarmate. Trebuie ridicate de pe umerii fiilor lui Dumnezeu ,jugurile puse de oameni. „Pastorii” tuturor Bisericilor Crestine trebuie sa priveasca in interiorul propriilor lor „inimi” si sa se pocaiasca. Si ca gest omenesc de recunoastere a pacatelor lor,sa „demisioneze”.Ceva in genul lui Emil Bobu „am fost un idiot,onorata instanta”.Sa se retraga,undeva,”in munti” si sa se pocaiasca in fata lui Dumnezeu,pentru iertarea pacatelor lor. Dar nu pocainta lor ma intereseaza in primul rand.Ma intereseaza ce putem face noi,pentru noi insine. Cred eu,ca ar trebui sa nu mai „activam” in acele Biserici,caci sigur Aristocratii religiilor nu vor demisiona. Si sa ne strangem,in grupuri mici,sa studiem si sa traim Cuvantul. Apoi,”grupuletele sa se uneasca si sa formeze Biserici adevarate. fara dogme impuse de mintea omeneasca ci doar cele Dumnezeiesti. Ar fi un prim pas. mai mult nu ma duce „mintea”. Dar o „revolutie” trebuie facuta,caci vremea vine,si nu trebuie tinut opaitul sub obroc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: