COMUNICAT, VLADIMIR PUSTAN ??!!

        Văzând, Netul plin cu lucruri despre comunicatul CP, cu privire la Vladimir Pustan, m-am rugat pentru el și familia lui din nou, dar nu am putut să nu fac o constatare, care m-a întristat profund.

        Din punctul meu de vedere, acest comunicat nici nu-l mai vizează pe Vladimir. Despre el am scris mult atât eu cât și mulți alții, la timpul respectiv. Cred că fiecare dintre noi ne-am făcut o părere despre cazul Pustan. Acest comunicat intitulat (pe bun drept) de cei mai mulți bloggeri ,,PRIMUL COMUNICAT AL CULTULUI PENTICOSTAL PE ANUL 2015” m-a făcut să-mi pun trei întrebări:

1. Aceasta să fie prioritatea (nr. 1) a  noii conduceri pentru un început de an?

2. Această echipă nouă a CP, să fie lipsită de o viziune? Și dacă are o viziune, nu trebuia ca primul comunicat sa înceapă cu acea viziune?

3. Poate veni acest comunicat dintr-o inimă plină de dragoste și călăuzită de Duhul Sfânt, cu dorința de a ajuta și recupera din mocirla păcatului pe cât mai mulți?

INCLUSIV PE VLADIMIR PUSTAN.

 announcement-PICTURE

              Mi-ar plăcea să primesc un răspuns la aceste întrebări, (pe care le-aș publica) din partea celor care au decis că, așa trebuie început un mandat nou într-un an nou, de conducerea unei organizații care face caz de  lucrarea Duhului Sfânt.

 

              Până să primim acest răspuns, aș dori să ne rugăm foarte serios, atât pentru Vladimir Pustan, cât și pentru conducerea CP, pentru DISCERNĂMÂNT, VIZIUNE ȘI MULTĂ DRAGOSTE.

Mai jos puteți citi COMUNICATUL cu pricina.

Cu multă tristețe în inimă,

Mike Olari

comunicat

45 de gânduri despre „COMUNICAT, VLADIMIR PUSTAN ??!!

 1. Mike, raspunsurile sunt simple :

  1. Dupa anuntul facut, se intelege ca asta a fost prima prioritate.
  2. Daca alte viziuni nu exista , trebuia inceput cu una.
  3. Nu cred ca din dragoste au facut, oricat ar incerca cineva sa ma convinga si nici nu cred ca a fost facut comunicatul cu dorinta de a reconcilia si recupera!

  Domnul sa aiba mila de noi toti !

  Apreciază

 2. Urmaresc cu interes evolutia evenimentelor social politice si religioase ce se succed cu o repeziciune ametitoare pe plan mondial,privind prin prisma Cuvintului Adevarului, revelat in Hristos Isus ,anticipind o finalitate tragica ,(fara sa fiu pesimist) imposibil de evitat,deoarece sint relatate in Scripturi,Cuvintul lui Dumnezeu,Adevarul ,ce confera ELIBERARE,si PACE,tuturor celor NASCUTI DIN NOU,care nu mai traiesc in aceasta „lume”,ci ,uniti in dragostea lui Hristos,prin credinta ,in Imparatia dragostei Lui,in duh,acum si aici.
  Vazind luptele fraticide dintre „frati”nu pot decit sa ma intristez,insa,alegerea apartine fiecaruia in parte de a alege „viata sau moartea”,iar viata e doar in Hristos,painea care sa coborit din cer .(Ioan 6:51)…..(Deuteronom 30;15-20)
  Fiti binecuvintati

  Apreciază

 3. Daca tot ce se intimpla, incepind de la „organizatii” si „:statute” ( adica contracte cu satana) ce au aprobarea celor din lume, daca toate acele „legaturi” garantate de legile firesti ale guvernelor prin care se creaza avantaje „castelanilor” dar si „contribuabililor” prin retun-tax sau scutiri sau cine mai stie ce inginerie financiara, daca cei „unsi” maninca din mina guvernelor folosind tot felul de tertipuri si „umilinte” cica aducatoare de cistig, atunci in mod clar si hatoarit ESTE BATJOCORIT DUHUL SFINT!
  Ma gindesc cita duhovnicie sau respect sau dragoste pentru Duhul Sfint are un pastor care accepta scutire de taxe, sau scutire de plata a scolarizarii copiilor, stiind limpede ca acei bani sunt blestemati prin provenienta lor? ( multi din jocuri de noroc, multi din excrocherii bancare, multi din alte „furtisaguri” numite resurse ale bugetului)
  Insa se vede clar ca buna ziua ca acest mod de legatura a „bisericilor” cu statul este contractul cu dracul zice-se pina se trece puntea. Realitatea ne arata insa ca, la jumatate puntea , dracul ne trinteste in apa.
  Aceasta este perceptia mea despre cum stau lucrurile, BIBLIA insa imi da dreptate prin multe multe versete din care aflam ca nu sunt miscibile lumina cu intunerecul, prietenia cu lumea este vrasmasie cu Dumnezeu,…apoi aflam de fapt ce ar trebui sa fie crestinii pentru lume, ori pe baza de „constitutie” ei accepta ca din robi ai Domnului sa fie „slugile ” guvernelor ( functie de cit de mare este blidul de linte), …
  Pina cind nu vom intelege ca „lumea” inseamna aria pacatului, pina cind nu ne vom „impotrivi pina la singe” , pina cind nu vom intelege ca „lupta cea buna nu inseamna fuguta in locuri de belsug si trai confortabil”, pina cind nu vrem sa murim fata de pacat, lucrurile vor decurge tot conform bibliei : CE SEAMANA OMUL, ACEEA VA CULEGE!
  Cit despre dragoste, iubire, calauzirea Duhului Sfint, … acestea sunt si vor ramine lucruri sfinte. Regulile si principiile de a ajunge la ele sunt strict biblice si in nici un caz „teologice”!
  Iosif fratele meu , te compatimesc sincer, cit despre Mosul meu drag, fii incredintat ca te iubeste cu o dragoste agape. M-am oprit la indemnul tau pe „Pasi.ro”.Un lucru mi-a atras atentia.Indiferent de opinii, dialogul este forma de exprimare a ceor ce au ceva de spus in nume propriu. Chiar daca sunt lucrurile destul de acuzatoare, ma gindesc ca ei se ghideaza dupa o spusa a bibliei:” sa spui pe nume pacatului”( nu comentatorului si mai ales sa nu cocolosesti pacatul din dorinta de a spune numai lucruri ziditoare.Riscul este a te face partas acelor fapte si faptuitori).Iar ca om ma gindesc ca o forma eficienta in tratarea unor boli este chirurgia, ceaiurile pot fi cel mult racoritoare.(va urma)
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

 4. Ma tot framinta gindul cita larma si cit ne strufocam de vreun grup fie el si din doi, fie si din zece care, spunem noi, calauziti de Duhul Sfint merg pe oarece meleaguri si marturisesc pe Domnul Isus. Nimic rau pina aici, ba chiaar si mai departe. Nu cred ca este foarte important sa analizam „ce-i mina pe ei i lupta, ce vroia acel grup…”
  Ma mai gindesc cite milioane de carti sau cite zeci de milioane de fituici si pamflete, conventii si conferinte, intilniri conduse de babanii asociatiilor crestine cu si fara denominatie, o gramada ce nu poate fi numarata…cu participari ba a bravilor nostrii copii, ba cica au mai „pescuit” ici colo in cite o puscarie sau orfelinat cite 20-30 ( luati-o ca pozitiv va rog frumos, este fara vreun apropo), ba ne pomenim ca aflam de localitati si zone ce nu iti puteai inchipui ca sunt pe harta, …toate in numele Domnului Isus.
  Rezultatele ramin la aprecierea fiecaruia dupa cunoasterea sau bunatatea inimii cu care priveste lucrurile.
  Dar… ma intreb si intreb pe Dumnezeu in rugaciune, „Doamne. cum este rinduita aceasta lume? Care sunt criteriile ei de functionare ca doar de Tine sunt facute? Tu ai pus toate hotarele si toate limitele si nelimitele?!” Si ca rabinul ceh, zic si eu:” Doamne, ori fa lumea aceasta sa o pot pricepe si eu, sau da-mi o minte inteleapta dupa lucrurile facute de Tine”!
  Si ca sa va lamuriti pe ce „dealuri” am ajuns, va marturisesc ca , cel putin in dreptul meu, nu am nici cea mai vaga idee cum este posibil:
  -n-am vazut nici o scoala musulmana in religie , ma refer de fabricat popii lor; cu mari titluri si mare zaiafet;
  -n-am vazut nici o „coranizare” publica cu agentii de propaganda lega;la sau ilegala, de suprafata sau „subterana”, politica sau apolitica sau cum oti mai vrea sa-i spuneti;
  -n-am vazut nici un afis cu conferintele sau chemarile profetului lor, ;
  -uitati-va la ei in ce tacere se roaga la timpurile socotite de ei;
  -uitativa cu cita „dragoste” ucid mii si zeci de mii de crestini, fie copii fie maturi; dau foc la caldirile adunarilor sau a „bisericilor” crstine, aprind tot ce are legatura cu Domnul Isus;
  – gasiti voi alte „calitati” ale manifestarilor lor de credinta (duse pina la crime si suicid).
  Si atunci cum este posibil ca ei sa fie cu miliardele, ba mai mult, sunt mii sau zeci de mii din familiile crestine care imbratiseaza credinta lor?
  -cum este posibil ca in aceste vremi de „libertate si democratie” sa ingradim credinta in CEL ce a facut ca sa inceapa numararea anilor in istorie, ca sa nu „jignim” demnitatea dumnealor? Dar eu, sau tu , sau inca 5 miliarde din credinte diferite, noi nu avem demnitate? Sau dupa ce criterii unii pot avea „pretentii” iar altii sunt buni la „sacrificii”?
  Bun, o sa fie o gramada care imi vor vorbi de „bunatatea crestineasca, Dragostea divina, iubirea aproaapelui”..etc, asa este, dar avem lamurit in biblie si despre cei cu care nu trebuie sa stam la masa, avem lamurit si despre „dati afara pe raul acela”…avem atitea alte lamuriri, dar , fr Iosif poate tot spune despre Osea, si este numai o parte….
  Cine vrea sa aiva raspunsul CORECT la aceasta problema, nu trebuie decit sa renunte la dorinta de a vorbi „numai ziditor” apoi de a se hotari pentru sinceritate, apoi sa aiva curajul de a sta inaintea Dumnezeului viu si sa se incumete a rosti ADEVARUL vietii lui, comparat cu ceea ce cere Cuvintul sfint. Surprizele se vor intilni la toti in mod garantat.( Asa se face ca eu cred ca Duhul Sfint a vorbit prin fr pastor Coman Iacob in predica Gura mincinosilor si urechile surzilor. Nu trebuie sa sarim la „mincinosi” dar oare n-avem nimic de spus despre surzi?)
  Iar in momentul in care aceste lucruri se vor petrece, probabil ca vom putea indrazni sa vorbim despre momentul nasterii din nou, moment care va aduce o reala si utila FRICA DE DUMNEZEU, lucruri absolut necesare pentru a nu ne pierde noi insine prin propriile noastre povesti si povestiri evreesti, la care, pompos le spunem invataturi apostolice. Scapind de toate acestea poate asa vom face loc Duhului Sfint sa locuiasca in noi, apoi, TOATE celelalte vor lucra impreuna spre folosul celor ce iubesc pe Dumnezeu.FARA STATUTE, FARA CONSTITUTII, FARA VOTARI, FARA GARDURI INTRE NOI…ASCULTIND CU RABDARE SI NADEJDE TOT CEEA CE NE VORBESTE DUMNEZEU! In mod garantat ne vorbeste!
  Si garantat , Duhul Sfint va fi cel ce ne va invata TOATEEEEEEEEEEE LUCRURILE, si poate va veni o zi in care ne va prinde rusinea ca am intrecut in invatatura pe INVATATORUL NOSTRU , adica pe RABI ! Da, l-am intrecut . EL a ramas un simplu si bun invatator si pastor, vreme in care noi suntem doctori, profesori, academicieni, conferentiari…normal…in teologie!
  …Doamne ai mila de poporul tau care pribegeste mai rau ca la scaparea din Egipt.
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

 5. PS. Nu cred ca trebuie sa explic, se vede limpede ca nu ma pricep la tehnica. Am dorit sa copy-paste doar primele doua cintari. Sunt atit de …prima , cred ca este pe versuri de Traian Dorz , a doua , se poate identifica prin ea insasi.
  Fr Mike, as fi recunoscator daca poti „cenzura” postarea astfel incit sa ramina doar primele doua. Se aproba cenzura nu ca metoda de lucru ci ca exceptie.Multumesc frumos.
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

 6. Dorind sa vad si eu cine este acest Pustan.am cautat pe internet „predici” rostite de acesta. Eu nu stiu daca acuzele la adrsa lui sunt adevarate. Dar ca acest om a fost „revocat” este bine.Oricum batea campii. Am avut rabdarea,intradevar mi-a trebuit rabdare,sa ascult si sa vad o inregistrare :”Vladimir Pustan | 8. Antihristul | Daniel” face omul asta niste afirmatii ,pe nimic bazate,despre Alexandru Macedon,total neadevarate. Sunt amestecate unele adevaruri,arhicunoscute,cu unele „inventii”,ca sa para ca sunt adevarate.Desemenea,acest om „silueste” Scriptura pentru a-si intari aberatiile. la un momentdat,citeaza dintr-un verset,doar doua cuvinte. Este absurd. Nu stiu cu care dintre domniile voastre este prieten acest Pustan,deci nu stiu pe cine as putea(iar) supara,dar parerea mea este ca nu trebuie sa va para rau dupa acest „orator” de caminul cultural. Defapt gresesc,acolo la sate(unde sunt camine culturale),oamenii sunt mult mai intelepti.Deosebesc usor,nu stiu datorita caror simturi,ceea ce ei numesc „palavragii” de oamenii lui Dumnezeu.

  Apreciat de 1 persoană

  1. George
   El a fost pedepsit anul trecut prin vara, dar nu pentru ca nu stie predica.Articolul de fata incearca sa scoata in avidenta faptul ca, daca au asteptat asa multe luni pentru a face acest anunt, mai putea astepta si nu trebuia facut din aceasta o prioritate ( primul comunicat din acest an) cred ca o organizatie care numara aproape 500,0000 membrii, ar trebui sa aiba alte prioritati, de inceput de an, mai ales ca a fost aleasa si o noua conducere.
   Fii binecuvintat.
   mike

   Apreciază

   1. Mike,am inteles ce vrea sa evidentieze articolul. Eu nu prea stiu nici ce greseli grave a facut acest pastor. Ionela spune ca I sa reprosat.”prietenia”,ca sa zic asa ,cu Catolicii si Ortodocsii.Pacat,asta nu ar trebui sa constitue un „defect” ci o „calitate”. Eu am urmarit o predica.probabil nu cea mai buna,si m-au contrariat unele „inventii” (folosesc un euphemism) istorice. Ionela a scris ca omul este Doctor in filozofie cea ce ma face sa il apreciez foarte mult. Totusi,putina rigoare ar fi de dorit.

    Apreciază

 7. Nu cred ca V.P. e prieten cu cineva de aici. Omul are si predici bune. E doctor in filozofie. Daca il cautati pe net veti vedea ca.predica si la catolici si.uneori la.ortodox. Cultul P l-a luat la vizor dupa ce si-a facut cruce in biserica ortodoxa:

  Apreciază

  1. Pe de alta parte nu putem demola un intreg discurs pe baza unei inexactitati din acea predica. Banuiesc ca afirmatia cu care nu esti de acord n-a constituit punctul esential al predicii.

   Apreciază

 8. Nu,nu au constituit (au fost mai multe inexactitati) punctual essential al predicii. In esenta ,cu predica sunt de accord . Dar cand amesteci,in argumentare,”inventii istorice care sa-ti sustina predica,parca ii stirbeste din credibilitate. Atat. Putina acuratete ar face-o de nezdruncinat. Si ar fi de dorit.

  Apreciază

 9. Revin. Reactia mea a fost exagerata si-mi cer iertare pentru aceasta. A fost impulsiva si inoportuna. Si intr-o totala inadegvare cu „subiectul”. Ca o palida scuza as spune ca sunt putin bulversat si am o stare de surescitare datorata declaratiilor facute de Papa Francis.El declara (radicand pumnul) ca daca cineva vorbeste ceva rau despre mama sa ,acel om sa se astepte sa primeasca un pumn de la el. Apoi cere Crestinilor sa nu se mai inmulteasca precum iepurii.Bine,pe cea de-a doua a mai nuantat-o spunand ca era vorba de un apel la responsabilitatea nasterii copiilor.Oricum,expresia cu iepurii a fost,cel putin,nefericita. Nu stiu ce sa mai inteleg. Capul bisericii crestine care numara cel mai mare numar de membrii (asa cred,nu am timp sa caut o statistica acum),imi spune ca sunt indreptatit sa-i dau un cap in gura celui care ma injura,ma pune pe ganduri. Eu altceva intelesesem ca trebuie sa fac in astfel de situatii. Insfarsit,nu prea am timp,am incercat doar sa-mi scuz intrucatva reactia.Sa aveti o zi buna!

  Apreciază

 10. Pacat Sa asculti predica si sa nu intelegi si ce frumos explica omul. Cel mai bine sa nu judecam ca sa nu fim judecati unul singur are dreptul a judeca si acela e Dumnezeu. Uni oameni citesc biblia printre randuri de asta nu inteleg.

  Apreciază

  1. Te referi la Papa Francis,sau la ce ?
   Asa sunt eu mai greu in intelegere. Dar tu de ce ma judeci pe mine,draga Vero ? Nu toti inteleg cat de frumos explica omul. Cum de ai descoperit tu ca eu citesc Biblia printre randuri?M-ai prins. Mi-ai dat un test si nu l-am trecut. O sa mai incerc.
   PS.
   Din dragoste pentru cei de pe acest blog,care il apreciaza pe Pastorul Pustan,am scris postarea in care imi cer iertare pentru reactia mea. In ceea ce priveste lipsa lui de rigurozioate imi mentin parerea.

   Apreciază

 11. Interesant este ca vestea a ajuns foarte raspindita dupa cum se dorea si caderea lui sa ajunga la urechile celor mai multe persoane care sint in aceasta religie……Va intrebati ;de ce? Si cum aceasta decizie chiar asa a trebuit sa se implineasca…..?
  Luptele azi intre lideri sint puternice mai ales cand impactul la membrii este mare si …procentajul……$$$$$$$ …..scade.Trebuie sa intelegeti ca scopurile si tintele sint foarte calculate si nimic nu se intimpla la voia intimplarii……..Unii cred ca este asa,dar cei care au acces la informatii si sint in grupul de conducere al acestei religii inteleg foarte bine si doresc doar sa vada reactiile si dupa ce se linistesc apele ……ajung altii in vizor ….daca nu sint cuminti si supusi.Fiindca pregatirea teologica este superioara fata de a multora si impactul la multimi a ajuns puternic ,deja a creiat incomoditate si a ajuns sub vizor ….. ;
  https://claudiunitisor.wordpress.com/2012/03/17/cristian-ionescu-vrea-cireasa-de-pe-tort/
  Ca el repede au fost executati si altii …;
  https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2014/06/19/special-pentru-rectorul-corneliu-constantineanu-si-cadrele-itpb/
  Pentru cei mai multi este greu de inteles cum se pot face aceste lucruri si cum de influienta este atit de mare.Dar cine ajunge sa -i cunoasca indeaproape pe cei din conducerea Cultului Penticostal si pe cei involvati de aici dn S.U.A ,nu sint surprinsi si doar privesc in tacere spectacolul care se desfasoara si in viitor va mai aduce surprize pentru unii .Este doar inceput de an si sint inca multe persoane pentru a fi indepartate mai ales cele cu o pregatire superioara ……Nimic nu se face su calauzirea puterii „DUHULUI SFINT” ci a intereselor umane care azi exista si formeaza „SINEDRIUL „de azi …..Vor ajunge persoane promovate cu interes si influienta de nepotism si conectii pentru capital …fiindca confortul si celelate lucruri trebuie intretinute ….Asadar sa nu fiti surprinsi de ceea ce va urma….

  Apreciază

  1. Draga frate Viorel, da, lucruri interesante pe „paso.ro”. Despre starea de lucruri legat de organele de cercetare penala in cazul pastorului mort in conditii suspecte , Ionescu Cristian a avut atunci polemica cu mine.Este mult de atunci, vremea tace si trece.Dar este foarte adevarat ca atunci pastorul Ionescu vorbea de pe „tronul” capeteniei crestine sau ceva pe acolo.
   Ba mai mult, are la dispozitie „forta” presei crestine, CTV, oare de ce nu se implica intr-o investigatie proprie , de presa si sa ne aduca nouatati in acel caz? Iti spun eu motivul: CTV are ca scop doar „tinte” materiale ce contin ochiul si compasul.
   Pacat de el ca ar putea sa slujeasca unei cauze mai bune. A dus adunarea lui la un regim de cazarma, trupele asezate pe rinduri, el da comanda si toti , in unanimitate ca la partidul comunist, (sau ca in Corea de Nord, ) cica se bucura.
   Dar in afara de atitudinea de fronda, de tinuta de spectacol, ce alte valente ale credintei crestine poti tu sa-mi spui din acel loc? Blogul fratelui Mike, cu toate hangaralele lui este de doua ori mai bun decit „organizatia „AL IONESCU” ! Toate cele biblice legat de semnele celor ce vor crede sunt straine acestei grupari conduse voiniceste de acest corifeu al credintei. Numai Dumnezeu ma poate face sa cred altfel, asa ca imi ramine doar sa-l iubesc si sa ma rog si pentru el, Domnul sa-l binecuvinteze.
   Fiti si voi binecuvintati.

   Apreciază

 12. Frate Viorel, cred in simplitatea mea un lucru ce capata conotatii tot mai accentuate:
  – toate aceste devieri si deviatii in rindul celor ce au ales calea crestina , se intimpla datorita unei greseli fundamentale:
  DIN SLUJIRE AU FACUT PROFESIE!!!
  Incearca sa te gindesti la ce situatie vrei tu, la ce stiri ai tu din lumea crestina si vei vedea ca daca treci aceste „evenimente”, „afaceri”, „delicte” , „conventii”. „conferinte”, pastoriri, inselaciuni, pacate mai mult sau mai putin grave, …toate daca le vei trece prin sita aceasta a transformarii slujirii in ” profesie” vei gasi usor, foarte usor raspunsul corect.
  PROFESIA presupune scoala profesionala (ITP si derivati ai acetuia) presupune scaun-functie, presupune salariul sau cistigul mirsav, presupune „cersitul”in numele Domnului (acoperire construirea „castelelor” de inchinare), presupune „transferul” in tari bogate ( ca si sportivii de renume, implicind si sume substantiale), presupune lasarea „scaunului” sau a „tronului” mostenire urmasilor sau macar la ceva rude sau prieteni, presupune insusirea metodei comuniste de „recomandare-sustinere-votare-alegere”…presupune orice batjocura fara frica si fara teama de nimeni si de nimic…”pentru ca Dumnezeu nu se grabeste in a aduce pedeapsa…inimile fiilor „profesionisti” se umplu de pacate”…fiind tot mai departe de calauzirea Duhului Sfint, a fricii de Dumnezeu, …fiind tot mai tari in organizatii, diplome ca cele lumesti, invataturi tot mai stintifice cum sa „supuna masele”, tot mai scolati in arta conducerii si a executiilor in cadrul „ingineriilor financiare”, in ultima vreme tot mai puternic si tot mai incisiv accedind la functii politice si scaune guvernamentale in locurile in care biblia nu are loc nici macar ca si o carte in biblioteca biroului respectiv…
  Indiferent ce va veni din partea lumii, nu va putea egala nivelul de tradare a credintei spre care se indreapta „biserica ” apostolica a „profesionistilor”…
  Cine ar putea sa ne prezinte un tabel sinoptic in care pe prima coloana sa avem numele celor „unsi” conducatori si pe coloanele urmatoare numele odraslelor care, dintr-o „inima curata si un cuget curat” au aceeasi indeletnicire ca si parintele lor? Atentie, nu afirm ca este un lucru rau , nu! Doar asa ca sa ne putem si noi minuna.
  Tine doar tare nadejdea in Dumnezeu pentru ca fagaduintele sunt DOAR pentru cei care vor rabda pina la capat! (Intelegi tu de ce am eu un mic motiv de bucurie? Cred ca incet si sigur incep sa vad capatul…e mult, e putin, Dumnezeul cel viu in care ma incred pe deplin sa-si inplineasca intru-totul planul LUI in viata mea.)
  Fii binecuvintat.

  Apreciat de 2 persoane

  1. Nu stiu daca este corect ce am facut, dar umblind hai-hui pe alte bloguri, iaca am gasit ceva de un realism strigator la cer.Problema ramine daca cei ce trebuie aud sau nu si daca aud…de ce se fac ca nu aud? Iata materialul (daca este rau, te rog sa-l cenzurezi)

   „Cultul Penticostal trebuie să se hotărască ce fel de școală superioară dorește: 1. o școală precum ITP, acreditată de Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior și, prin urmare, recunoscută de statul român prin intermediul guvernului României (adică prin Ministerul Educației Naționale) sau 2. o școală care să nu fie acreditată, precum Institutul Timoteus din București. La o școală acreditată precum ITP nu poate preda oricine. Cu alte cuvinte, una e să cunoști Scripturile, chiar foarte bine, și o cu totul altă problemă e să știi și să poți preda teologie. De pildă, dumneavoastră: e clar că sunteți un excelent cunoscător al Scripturilor, dar asta nu vă ajută cu nimic să predați teologie în universitățile românești din perioada actuală. Astăzi, teologia e ca orice altă meserie, îți trebuie licență, masterat și doctorat în domeniu ca să poți preda. Nimeni nu poate ajunge să predea în învățământul superior românesc fără să aibă doctorat, punct! Iar cei care au doctorate sunt umblați prin universități unde își fac prieteni chiar și dintre cei cu care nu sunt de acord – vezi cazul Volf. Nu poți întreține și menține acreditarea oferită de ARACIS decât dacă inviți oameni de prestigiu în domeniu, iar astăzi aceștia sunt, de regulă, neevanghelici. Penticostalii nu au o grămadă de școli superioare extrem de bine cunoscute în lume – baptiștii au câteva, dar totuși cei mai mulți teologi socotiți de seamă după standardele lumii sunt neevanghelici. Prin urmare, dacă nu inviți din ăștia odată și-odată dai chix… Iată de ce spun că, după părerea mea, Cultul Penticostal trebuie să se decidă: școală superioară acreditată (cu problemele de rigoare) sau una neacreditată unde poate preda oricine indiferent că are sau nu studii în domeniu. Treaba e serioasă pentru că e foarte greu – dacă nu imposibil – să ai o școală acreditată și să nu te înhăitezi cu oameni ce nu cred la fel ca tine. Chestiunea e foarte serioasă și trebuie rezolvată rapid. Universitatea Emanuel a reușit cumva să rezolve problema asta hotărând în 2007 că ține exclusiv o linie dogmatică proprie (prin urmare, invitația adresată lui Iain Torrance a fost anulată), dar observați că deși este o universitate acreditată nu e chiar un fel de Mecca (sau Ierusalim, ca să nu se supere nimeni) a învățământului superior românesc. E – se pare – o școală bună, serioasă, dar nu extraordinar de excepțională.”

   Mira-te popor cind in mijlocul tau sunt asemenea crestini, cum este posibil ca lucrurile sa mearga asa de rau? Un singur raspuns: cei din frunte s-au transformat din slujitori in profesionisti cu titluri de doctori, profesori,conferentiari, academicieni, senatori sau shparlamentari, …etc
   . Pastorul este pastor pina cind…pina cind ajunge sa pastoreasca pentru un cistig mirsav, lucru TOTAL diferit de DRAGOSTEA DE TURMA!

   Apreciat de 1 persoană

 13. Fratele meu de credinta „Tristarul” sint foarte bucuros fiindca ai inteles ce am scris si ai explicat ceea ce trebuie ……pentru ca cei ce citesc sa inteleaga ,iar cei care fac provocarile si actiunile citind aceste comentarii sa se gandeasca si sa mediteze la greselile pe care le fac si aduc astfel de provocari……..Poate „constiinta(cugetul de crestin ) ” o sa ii ajute sa inteleaga comentariile scrise ,dar tare imi este frica ca ….”cei din frunte s-au transformat din slujitori in profesionisti cu titluri de doctori, profesori,conferentiari, academicieni, senatori sau shparlamentari…” si au uitat de invatatura si exemplul ‘DOMNULUI ISUS HRISTOS”
  Si pentru acestia mesajul scris de apostoli astfel se expune;”..9. Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul.”
  Deci degeaba sint profesori,doctorate ,conferentiari ,academicieni ….,daca nu este interes de slujire si de intoarcere la pocainta dupa cum apostolul Pavel a facut ..”.4. Macar ca eu as avea pricina de incredere chiar in lucrurile pamantesti. Daca altul crede ca se poate increde in lucrurile pamantesti, eu si mai mult;
  5. eu, care sunt taiat imprejur a opta zi, din neamul lui Israel, din semintia lui Beniamin, evreu din evrei; in ce priveste Legea, fariseu;
  6. in ce priveste ravna, prigonitor al Bisericii; cu privire la neprihanirea pe care o da Legea, fara prihana.
  7. Dar lucrurile care pentru mine erau castiguri le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos.
  8. Ba inca si acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, fata de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate si le socotesc ca un gunoi, ca sa castig pe Hristos
  9. si sa fiu gasit in El, nu avand o neprihanire a mea pe care mi-o da Legea, ci aceea care se capata prin credinta in Hristos, neprihanirea pe care o da Dumnezeu, prin credinta.
  10. Si sa-L cunosc pe El si puterea invierii Lui, si partasia suferintelor Lui, si sa ma fac asemenea cu moartea Lui;
  11. ca sa ajung cu orice chip, daca voi putea, la invierea din morti.
  12. Nu ca am si castigat premiul sau ca am si ajuns desavarsit; dar alerg inainte, cautand sa-l apuc, intrucat si eu am fost apucat de Hristos Isus.
  13. Fratilor, eu nu cred ca l-am apucat inca; dar fac un singur lucru: uitand ce este in urma mea si aruncandu-ma spre ce este inainte,
  14. alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, in Hristos Isus.
  15. Gandul acesta, dar, sa ne insufleteasca pe toti care suntem desavarsiti; si, daca in vreo privinta sunteti de alta parere, Dumnezeu va va lumina si in aceasta privinta.
  16. Dar, in lucrurile in care am ajuns de aceeasi parere, sa umblam la fel.
  17. Urmati-ma pe mine, fratilor, si uitati-va bine la cei ce se poarta dupa pilda pe care o aveti in noi.
  18. Caci v-am spus de multe ori, si va mai spun si acum, plangand: sunt multi care se poarta ca vrajmasi ai crucii lui Hristos.
  19. Sfarsitul lor va fi pierzarea. Dumnezeul lor este pantecele, si slava lor este in rusinea lor, si se gandesc la lucrurile de pe pamant.”
  Mesajul este pe inteles ,dar trebuie cunoscut si interes de al aplica dupa cum si apostolul Pavel a facut .
  Oare pentru cei prezenti si involvati prin pozitii este cunoscut acest mesaj ?Si cum raspund provocarii?
  Inca putini azi sint ca si cum ap.Pavel a fost incadrat in invatatura,societate si pozitie.Si daca sint cu toata intoarcerea la Domnul Isus ,ajung persecutati si izolati de cei pretinsi care formeaza azi „Sinedriul ” si nu au acces la expunerea mesajului in Biserici ,decat aici virtual prin simple comentarii …..care incomodeaza foarte tare „conducerea si pe cei care fac parte din sustinerea lor………Eu doresc sa se pocaiasca si sa inteleaga ca dorim sa ajunga la „implinirea poruncii Domnului Isus „si exemplul apostolului Pavel…fiindca odata intors de la lux ,confort s-a pbijnuit si cu facerea de corturi si altele pentru sustinerea vietii……O Doamne deschidene ochii sa intelegem pentru ce avem chemare fiecare si cum putem deveni adevarate exemple de traire pentru cei din jur ….nu numai in fata anvonului ,altarului ….ci si in fata vecinului,celui din jur si in mijlocul societatii!!!! Si sa nu uitam mesajul apostolului Pavel;
  „…..17. Urmati-ma pe mine, fratilor, si uitati-va bine la cei ce se poarta dupa pilda pe care o aveti in noi.
  18. Caci v-am spus de multe ori, si va mai spun si acum, plangand: sunt multi care se poarta ca vrajmasi ai crucii lui Hristos.
  19. Sfarsitul lor va fi pierzarea. Dumnezeul lor este pantecele, si slava lor este in rusinea lor, si se gandesc la lucrurile de pe pamant.
  20. Dar cetatenia noastra este in ceruri, de unde si asteptam ca Mantuitor pe Domnul Isus Hristos.” Amin

  Apreciază

 14. Mike, tu ai atins exact punctul nevralgic. Sincer, pe de o parte mă așteptam la ceva pozitiv din partea noii conduceri a Cultului Penticostal – o viziune nouă, relevantă, ceva mai radical și proaspăt, care să deschidă orizonturile unui cult aflat în criză de identitate, de conținut, de direcție. Pe de altă parte, nu sunt surprins, fiindcă nu Cultul schimbă omul ci omul schimbă Cultul. Și un om care are un nume proverbial definit prin Lege (Moise) precum susține și tradiția ebraică, numele reprezintă uneori esența gândirii și trăirii unui om. Și din păcate legea niciodată nu va aduce viziune ci doar înrobire și duplicitate. Și asta se vede din roadele primelor hotărâri. Mă mir cât de preocupați sunt să pună limite predicării Cuvântului (vezi cazul Pustan), dar nu-s preocupați să pună limită legalismului și duplicității pe care sistemul pe care îl conduc creează și al cărui roade se văd.
  Vezi exemplul recent al tânărului penticostal din Graz care și-a ucis prietena ortodoxă, fiindcă nu l-a mai iubit și nu regretă fapta și nici nu-i pare rău! Sau a violatorului din Arad de acum câțiva ani, care tot penticostal era. Pe drept cuvânt oamenii ajung să fugă de pocaință din cauza pocăiților, mai bine zis a păcăliților, care din păcate vor rămâne așa fiindcă cei ce-s puși să-i lumineze, nu-s interesați de conținut ci doar de forme, nu de calea îngustă a Domnului, ci de promovarea căilor lor înguste, Da, nu există viziune, sau dacă există, ea nu este să extindă Împărăția ci s-o reducă la numitorul comun propus de ei în baza acestui sistem rigid, ruginit și fosilizat, care din cauză că nu mai e flexibil, rupe – și din păcate rupe oameni și lucrări frumoase, până într-acolo încât să pună limite predicării Cuvântului lui Dumnezeu, evident în baza unor probe pe care doar ei le au (oare de ce nu și noi, plebea)?
  Mă doare că în loc să facă liste cu nume de păgâni pentru care să se roage și să caute să-i aducă la credință, mai degrabă-s preocupați să facă liste de anatemizare a unor credincioși și lucrători, care așa cum pot și ei, măcar fac ceva. Interesant e că, bisericile acestora sunt vii, pe când ale lor sunt moarte. Și stau și mă întreb – cine dă viața, dacă nu Duhul Domnului? Roada cui îi aparține? Omului sau Domnului? Uitându-mă la roade, așa cum învață Scriptura, și inevitabil, om fiind, comparându-le … chiar că mă amărăsc și mai tare, fiindcă imi dau seama, nu doar că nu cred că ar exista intenție, ci, chiar dacă ar exista … oare sunt în stare cei aleși să dea o direcție, să creeze o viziune ? Dacă răspunsul este cel negativ … și așa au început … la ce să ne așteptăm de acum înainte?

  SLUJITOR AL DOMNULUI (trist)

  Apreciat de 1 persoană

 15. George, sunt de accord cu tine in ce priveste afirmatiile papei. Tocmai citisem editorialul CTP-ului, care m-a pus pe ganduri:

  http://www.gandul.info/puterea-gandului/parintele-francisc-13778169

  Aceeasi problema pe care o are CTP o au de fapt si catolicii: isi pun increderea intr-un om.
  De fapt, problema este prezenta si la noi (ma refer acum la penticostali). Chuck Smith sustinea ca biserica (locala) ar trebui sa fie condusa de un singur om si acela sa auda vocea lui Dumnezeu si sa conduca astfel biserica dupa lumina primita de sus. comitetul (sau „the board of elders) avand doar rol consultativ.

  https://dorinpele.wordpress.com/2015/01/05/the-new-testament-doesnt-give-a-clear-definitive-statement-of-gods-preference-for-church-government/

  Intrebarea se pune: mai putem gasi azi un om in care sa avem incredere ca nu o ia razna?
  Daca biserica este condusa de 7 barbati (sau chiar mai multi), tot mai avem speranta ca nu toti o vor lua-o pe aratura. In Ieremia spune „Blestemat sa fie omul care se increde in om” (adica inclusiv cel care merge pe baza de incredere, nu verifica pt ca i se pare chiar pacat sa puna sub semnul intrebarii actiunile „omului lui Dumnezeu”). Iti dai seama cati credinciosi crestini (din toate confesiunile) cad sub incidenta acestui blestem? Nu ma mir ca CTP are incredere intr-un om, pt ca el nu crede in Dumnezeu, se crede singur intelept, cum spune Biblia. In general ateii merg pe ideea ca daca au intrebari despre Dumnezeu la care nu exista raspuns, nu ai motive sa crezi ca Dumnezeu exista. In mod paradoxal ei cred in atatea lucruri despre care nu stiu mai nimic.

  Apreciază

  1. Ionela,a scris si CTP dar te invit sa citesti si articolul lui Gabriel Liiceanu,cred ca se numeste „Un Papa care da cu pumnul”,nu sunt sigur(imi pare rau dar nu am timp sa caut link-ul)
   La cealalta intrebare (care ma framanta si pe mine) nu stiu sa raspund. In toate Bisericile crestine s-a instalat o „aristrocratie”,Asa o numesc eu dar nu cred ca am inventat eu roata,cred ca au zis-o altii mult inaintea mea. Nu numai ca si-au facut o „profesie” o „meserie” din asta ,dar sunt sperjuri,ipocriti,curvari(unii),ingamfati,actori(mai ales predicatorii),hoti,samd. Dar ce sa facem? Sunt de neclintit. Isi fac reguli de ei inventate pentru ca,in cardasie unul cu altul,sa nu poata fi clintiti. Mai rau decat atat,daca intr-un fel sau altul se reuseste schimbarea unora,cei ce le iau locul se „imbolnavesc” de aceleasi metehne. Parca este o „fratie” a raului. Ce sa facem,sa devenim Crestini de „acasa”. Nu cred ca este o solutie. Este un cerc vicios din care nu putem iesi.Si ei stiu asta.Pe asta se si bazeaza. Daca un singur om ar trebuie sa conduca o biserica locala?Nu cred.Pentru ca e greu de gasit acel om.Nu spun ca este imposibil,dar e foarte greu. Am mai scris,cred ca lui Viorel Chis,(care si el atragea atentia asupra acestor „uraciuni”) astept ,poate alti oameni ,mai intelepti si mai inspirati,sa dea niste posibile solutii.
   Multa dragoste va doresc tuturora.

   Apreciază

 16. Oare de citi „slujitori ai Domnului trist(ar)” este nevoie si oare ce lucruri ar trebui sa le fie scoase in fata acestor profesionisti in ale pastoriei ca sa inteleaga faptul ca NICI EI NU VOR INTRA IN IMPARATIA LUI DUMNEZEU SI NICI PE ALTII NU LASA?
  Oare pina cind vom fi amagiti prezentindu-ne mereu si mereu calitatile de necontestat ale Dumnezeirii, cu scopul de a ascunde nemernicia noastra?
  Oare chiar avem nevoie de scoli inalte ca sa intelegem biblia? Parca este scris ca nici cel nestiutor nu se va rataci! Si atunci la ce nevoie avem sa tot lustruim fetele lor bisericesti cu titluri de mai mare rusinea? Titluri care nu fac altceva decit sa inlatura pe Duhul Sfint din lucrare!
  Cred cu tarie ca doar cei care „trag si ei foloasele mirsave” de pe urma lucrarii ii mai poate suporta. N-ar fi de mirare sa auzim ( precedent avem, se poate dovedi) ca intr-o buna zi masele de crestini se vor revolta impotriva „clasei conducatoare” rasplatindu-le cum se cuvine traiul nesimtit in care se complac in fruntea adunarilor! Eu cred asta ! Au ajuns atit de sfidatori si de nesimtiti incit oricind este posibila o scinteie…si oricum alta modalitate de a ii face sa inteleaga ca sunt „goi si descoperiti” nu mai este.
  Chiar si cei din lume au inceput sa fie preocupati de „subteranele” increngaturilor castelanilor, si ei isi dau seama de directiile politico-administrative care ii incearca pe acestia.Si nu-i mare secret, cind ai bani si timp, precis te vei ocupa de prostii. Iar ei , spre rusinea lor au si bani au si timp. Rabdarea ne va aduce raspunsul corect.
  Chiar pe acest blog am ajuns sa citesc ca „nu e o rusine sa te imbogatesti”! Mare erezie!
  Oare daca implinesti ceea ce este scris in biblie ( pentru ca cine nu pazeste poruncile …nu poate fi frate cu Domnul Isus, iar ca varianta ramine celalalt domn) poti sa te imbogatesti? O , sigur ca da, te poti imbogati daca de lume nu ti-e rusine si de Dumnezeu nu te temi! Da, se poate, dar asemenea categorii de oameni nu cred ca fac parte din poporul Domnului.Apropo, uitati-va la Bill , la Soros, la Bafett, la …Becali, si ei fac mUUUUUlt bine, sunt mindrii de titlul lor de filantropi, dar….cine crede ca mintuirea se poate cumpara, ca poate fi cintarita in aur si argint, …da, acolo s-a ajuns. Si daca ei au ajuns in aceasta situatie Domnul sa aiva mila de ei, dar cel mai TRIST este ca isi invata pruncii asa si ii invata si pe ai nostri…o noua generatie de…TRISTARI (of)
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

 17. Tot ce este profetit trebuie sa se implineasca si sa nu uitam ca azi „LIDERII” care sint nu pot face,vindecari,nu pot ca sa faca minuni …decat (minuni firesti in puterea inselatoriei si a minciunii) si au putere de manipulare foarte mare fiindca membrii cei mai multi nu citesc Scripturile si nu au devenit ca cei din „BEREEA”.Cei mai multi se complac si azi ca pe timpul Domnului Isus ….Acum sint cu ramuri de finic in miini si striga „ALELUIA” si pe urma ii vedem cum ii vedem in afacerile pe care le detin …..asadar sa nu fim surprinsi de tot ce se intimpla….Trist este ca vor veni timpuri dupa cum este scris in simplul verset;”…
  …24. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi…”
  Deci cand acestia vor aparea in putere….”CEI ALESI ” vor ajunge la mari incercari si provocari ,dupa cum si „UCENICII DOMNULUI ISUS AU AJUNS DUPA CE DOMNUL ISUS A AJUNS RASTIGNIT.”
  Si toate acestea trebuie sa se intimple findca ap.Pavel scrie;”..2 Tesaloniceni 2;
  „…………..1. Cat priveste venirea Domnului nostru Isus Hristos si strangerea noastra laolalta cu El, va rugam, fratilor,
  2. sa nu va lasati clatinati asa de repede in mintea voastra si sa nu va tulburati de vreun duh, nici de vreo vorba, nici de vreo epistola, ca venind de la noi, ca si cum ziua Domnului ar fi si venit chiar.
  3. Nimeni sa nu va amageasca in vreun chip; caci nu va veni inainte ca sa fi venit lepadarea de credinta si de a se descoperi omul faradelegii, fiul pierzarii,
  4. potrivnicul care se inalta mai presus de tot ce se numeste „Dumnezeu” sau de ce este vrednic de inchinare. Asa ca se va aseza in Templul lui Dumnezeu, dandu-se drept Dumnezeu.
  5. Nu va aduceti aminte cum va spuneam lucrurile acestea, cand eram inca la voi?
  6. Si acum stiti bine ce-l opreste ca sa nu se descopere decat la vremea lui.
  7. Caci taina faradelegii a si inceput sa lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreste acum sa fie luat din drumul ei.
  8. Si atunci se va arata acel nelegiuit pe care Domnul Isus il va nimici cu suflarea gurii Sale si-l va prapadi cu aratarea venirii Sale.
  9. Aratarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne si puteri mincinoase
  10. si cu toate amagirile nelegiuirii, pentru cei ce sunt pe calea pierzarii, pentru ca n-au primit dragostea adevarului ca sa fie mantuiti.
  11. Din aceasta pricina, Dumnezeu le trimite o lucrare de ratacire, ca sa creada o minciuna,
  12. pentru ca toti cei ce n-au crezut adevarul, ci au gasit placere in nelegiuire, sa fie osanditi…”
  Ferice de cei ce inteleg mesajul si in viata nu se lasa indusi,folositi si inrobiti …!Ferice de cei care inteleg in ce consta sfintenia ,slujirea si adevarata inchinare pentru Domnul Isus si Tatal Ceresc…..Religiile apar in puterea generatiilor si ele se multiplica fiindca Satan are putere si interes sa inrobeasca omenirea si daca analizam istoria dealungul secolilor mereu au fost provocari pentru oamenii alesi ai Tatalui Ceresc si mereu au ajuns in suferinte…..cei care s-au luptat pentru ADEVAR SI TRAIREA MESAJULUI DIVIN ,INDIFERENT DE GRUP RELIGIOS…….Doar sa rasfoim filele istoriei si a Scripturii si o sa descoperim acest lucru .Eu stiu ca pentru cei care intelegem …ceea ce se intimpla sint mari provocari si greu de acceptat ,dar sa nu uitam ca inca nu sintem palmuiti,nu sintem legati si nici torturati dupa cum au fost unii pentru mesaju pe care il scriem .Si aceste mesaje vor deveni adevarate epistole pentru cei care ne urmeaza in urmatoarea generatie ……Si astfel se va dovedi ca cineva lupta mereupentru „ADEVAR” si se incearca ca „MESAJU DIVIN SA FIE EXPUS PENTRU TRAIRE SI SA SE AJUNGA LA STAREA PRIMILOR CRESTINI.
  Atita timp cat nu se poate ajunge la acea stare …este doar o filozofie si un interes dupa cum era pe timpul Domnului Isus din partea celora care aveau pretentii „…LA SCAUNUL LUI MOISE”(Evanghelia lui Matei capitolul 23 cu 1 la 33….

  Apreciază

 18. Mike, de unde ai preluat Comunicatul?
  Intreb pentru ca daca mergi pe site-ul Cultului Penticostal, la linkul „Comunicate” apare doar: „În acest moment nu este publicat nici un comunicat”….

  Apreciază

   1. Draga Mike
    Comunicatul respectiv il gasesti pe „Penticostalismul Azi”,unde am avut un com.cenzurat.
    Fiti binecuvintati

    Apreciază

   2. A fost pus in mai multe locuri Mike, probabil au realizat ce au facut si l-au sters.
    Eu am primit email de la 3 sau 4 pagini crestine: Stiri crestine, Penticostalismul azi, Total schimbat si altele. Am verificat dar nu se mai gaseste nicaieri. Si asta ma face sa mai „meditez” 🙂

    Apreciază

 19. Mike, revin cu intrebarea pusa mai sus dar cu alte cuvinte: ai luat copia comunicatului de pe site-ul Cultului sau din revista Cuvantul Adevarului…..? E foarte important; am sa revin cu explicatii…..

  Apreciază

 20. mesajul este scris aici ;
  „CULTUL CREŞTIN PENTICOSTAL – BISERICA LUI
  DUMNEZEU APOSTOLICĂ DIN ROMÂNIA
  Str. Carol Davila 81, sector 5, Bucuresti, cod 050453 Tel/Fax: 021/311 92 95; 0314054542

  Nr. 18 din 14.01.2015
  COMUNICAT
  Consiliul Bisericesc al Cultului Creştin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din
  România, întrunit în data de 21 octombrie 2014, analizând propunerea Comitetului Executiv
  din data de 3 aprilie 2014, privind revocarea din slujba de pastor a lui Pustan Ioan, domiciliat
  în Beiuş, județul Bihor, şi a lui Ţapoş Adrian din aceeaşi localitate, a luat prezenta
  HOTĂRÂRE:
  – constatându-se temeinice motivele de abateri grave şi repetate de ordin moral şi spiritual care au
  stat la baza suspendării temporare a lui Pustan Ioan din slujba de pastor, conform art.39, alin.1, lit.„d” din
  Statutul Cultului Creştin Penticostal, cât şi faptul că în perioada suspendării, cel în cauză nu şi-a revizuit
  comportamentul care a condus la suspendare conform art.40, alin.1 şi a acţionat în detrimentul unităţii
  Cultului Creştin Penticostal din România, Consiliul Bisericesc al Cultului Creştin Penticostal – Biserica
  lui Dumnezeu Apostolică din România hotărăşte în unanimitate revocarea din slujba de pastor în Cultul
  Creştin Penticostal a lui Pustan Ioan, fără drept de a sluji în vreo biserică penticostală aparţinând
  Cultului Creştin Penticostal;
  – având în vedere că pastorul Ţapoş Adrian, cunoscând în detaliu situaţia lui Pustan Ioan, s-a raliat
  poziţiei lui Pustan Ioan privitoare la atitudinea faţă de Cultul Creştin Penticostal din România,
  depunându-şi în acelaşi timp legitimaţia de pastor, Consiliul Bisericesc al Cultului Creştin Penticostal –
  Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România a hotărât revocarea sa din slujba de pastor şi retragerea
  dreptului de a sluji în vreo biserică penticostală aparţinând Cultului Creştin Penticostal.
  CONSILIUL BISERICESC…”http://www.cuvantuladevarului.ro/Ianuarie201523.pdf

  Apreciază

 21. am un prieten nascut si crescut in familie de penticostali toti cei 8 frati impreuna cu parintii au botezul cu duhul sfant. insa el de si cunoaste biblia de si cunoaste pe Dumnezeu.. pt ca a crescut in biserica penticostala. cu toate astea. refuza sa se pocaiasca si singurul motiv a zis el e ca oamenii din conducerile bisericesti penticostale si nu numai . oamenii din fruntea cultulrilor inclusiv cel penticostal au pus legi si restrictii si in toate noi suntem vizati. pt ca ei sa traiasca bine . ne umple capul numa cu ce vor ei iar cand vine vb de coleta. . spun. dati ca sa fiti binecuvantati.. iar bisericile din ziua de azi. pt toti o ajuns o afacere banoasa.. exemplu. multi il stiti pe fratele caba de la rugul aprins anul trecut suna pe pastorul biserici de aici si ii spune auzi frate t….u faceti cumva si mai chematima pe la dumneavoastra ca vune iarna si nu vreau sa ma apuce fara lemne in magazie si cojoc nou pe mine.. tu ca credincios trebuie sa iti faci lucrare pe care ti.a data Tatal. fara a te gandi sau a te ingrijora ce vei manca sau cu ce te vei imbraca. caci El are trebuinta de astea.. bisericile o spun din nou au ajuns o bataie de joc. o afacere banoasa. si va intrebati de ce omu nu mai vine la pocainta. pai de ce sa mai vina cand cei care ne conduc sunt mai rai ca cei din lume. .

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: