Reacția unui slujitor din Romania, la COMUNICATUL Cultului Penticostal despre Vadimir Pustan

Acest articol mi-a fost trimis, ca drept răspuns la provocarea și întrebările mele adresate CP din articolul anterior.
Am promis că dacă voi primi un răspuns întrebărilor adresate de mine, îl voi posta. Acest răspuns a venit din partea unui slujitor al Evangheliei.
Dacă vor mai veni și alte răspunsuri de bun simț (ca acesta) desigur că vor fi postate.
Sper ca acest articol să fie o provocare și pentru cei vizați. Așteptăm răspunsul domniilor lor. Le voi publica cu toată plăcerea.
Acum vă las pe dumneavoastră să citiți REACȚIA acestui slujitor al lui DUMNEZEU !

images

      Frate   Mike, tu ai atins exact punctul nevralgic. Sincer, pe de o parte mă așteptam la ceva pozitiv din partea noii conduceri a Cultului Penticostal – o viziune nouă, relevantă, ceva mai radical și proaspăt, care să deschidă orizonturile unui cult aflat în criză de identitate, de conținut, de direcție. Pe de altă parte, nu sunt surprins, fiindcă nu Cultul schimbă omul ci omul schimbă Cultul. Și un om care are un nume proverbial definit prin Lege (Moise) precum susține și tradiția ebraică, numele reprezintă uneori esența gândirii și trăirii unui om. Și din păcate legea niciodată nu va aduce viziune ci doar înrobire și duplicitate. Și asta se vede din roadele primelor hotărâri. Mă mir cât de preocupați sunt să pună limite predicării Cuvântului (vezi cazul Pustan), dar nu-s preocupați să pună limită legalismului și duplicității pe care sistemul pe care îl conduc creează și al cărui roade se văd.
         Vezi exemplul recent al tânărului penticostal din Graz care și-a ucis prietena ortodoxă, fiindcă nu l-a mai iubit și nu regretă fapta și nici nu-i pare rău! Sau a violatorului din Arad de acum câțiva ani, care tot penticostal era. Pe drept cuvânt oamenii ajung să fugă de pocaință din cauza pocăiților, mai bine zis a păcăliților, care din păcate vor rămâne așa fiindcă cei ce-s puși să-i lumineze, nu-s interesați de conținut ci doar de forme, nu de calea îngustă a Domnului, ci de promovarea căilor lor înguste, Da, nu există viziune, sau dacă există, ea nu este să extindă Împărăția ci s-o reducă la numitorul comun propus de ei în baza acestui sistem rigid, ruginit și fosilizat, care din cauză că nu mai e flexibil, rupe – și din păcate rupe oameni și lucrări frumoase, până într-acolo încât să pună limite predicării Cuvântului lui Dumnezeu, evident în baza unor probe pe care doar ei le au (oare de ce nu și noi, plebea)?
        Mă doare că în loc să facă liste cu nume de păgâni pentru care să se roage și să caute să-i aducă la credință, mai degrabă-s preocupați să facă liste de anatemizare a unor credincioși și lucrători, care așa cum pot și ei, măcar fac ceva. Interesant e că, bisericile acestora sunt vii, pe când ale lor sunt moarte. Și stau și mă întreb – cine dă viața, dacă nu Duhul Domnului? Roada cui îi aparține? Omului sau Domnului? Uitându-mă la roade, așa cum învață Scriptura, și inevitabil, om fiind, comparându-le … chiar că mă amărăsc și mai tare, fiindcă imi dau seama, nu doar că nu cred că ar exista intenție, ci, chiar dacă ar exista … oare sunt în stare cei aleși să dea o direcție, să creeze o viziune ? Dacă răspunsul este cel negativ … și așa au început … la ce să ne așteptăm de acum înainte?
UN SLUJITOR AL DOMNULUI (trist)

25 de gânduri despre „Reacția unui slujitor din Romania, la COMUNICATUL Cultului Penticostal despre Vadimir Pustan

 1. Iuda Iscarioteanul,a fost unul dintre cei doisprezece alesi de Isus Hristos. Atit el,cit si ceilalti unsprezece ,L-au urmat pe Invatatorul Isus pretutindeni, timp de mai bine de trei ani,auzind si participind la toate lucrarile Domnului ,insa,cu toate acestea,”saminta” Adevarului nu a germinat in sufletul lui,el,avind cu totul alte scopuri ,iar interesele lui,erau total diferite de cele ale celorlalti ucenici ,traind doar pentru interese materiale,fizice,neintelegind mesajul DUHOVNICESC pe care Mesia Mintuitorul o transmitea gloatelor ,iar aceasta neintelegere personala, a dus la tradarea „vinzarea”Domnului Isus ,cu consecinte finale tragice pentru el,insa atit de benefice pentru cei ce traiesc azi in ADEVAR prin NASTERE DIN NOU si prin trairea in DUH,eliberati de „gunoaiele” acestei lumi materialiste,ce apasa asupra omenirii intregi ,si mai dureros si trist,asupra celor ce au umblat zeci de ani ,alaturi de Isus ,si care din dragoste pentru aceasta lume, se „leapada”de credinta,urmind indemnurile,minciunile,
  tentatiile si soapteloe fermecatoare ale „Sarpelui cel vechi”.Iata lucrarea lui „Antichrist” cum cloneaza si formeaza „vase sortite nimicirii”,o multitudine de „Iuda”,vinzatori si tradatori,nascuti in sinul religiilor si cultelor de orice orientare. „Copilasilor,este ceasul cel de pe urma.Si,dupa cum ati auzit ca are sa vina anticrist,sa stiti ca acum s’au ridicat multi anticristi;prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma. Eiau iesit din mijlocul nostru,dar nu erau dintre ai nostri.Caci daca ar fi fost dintre ai nostri,ar fi ramas cu noi;ci au iesit,ca sa se arate ca nu toti sint dintre ai nostri.
  Dar voi ati primit ungerea din partea Celui sfint,si stiti orice lucru.”(1 Ioan2:18-20)
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

  1. „iar aceasta neintelegere personala, a dus la tradarea “vinzarea”Domnului Isus ,cu consecinte finale tragice pentru el,insa atit de benefice pentru cei ce traiesc azi in ADEVAR prin NASTERE DIN NOU …”

   Draga Iosif, am preluat pasajul din postarea ta pentru ca, in urma cu mai bin e de un an eu am avut o intrebare legat de acest aspect, si anume: Iuda, care a fost ales in rindul celor 12 a trdat sau a implinit scripturile?
   Acest subiect extraordinar de sensibil precum si „lepadarea” lui Petru mi se par doua teme deosebit de fine si de sensibile. In aceste locuri zic eu sa „invitam” doctorii sau cei ce au „autoritate” de a vorbi sau ma rog, cine s-o pricepe sa desluseasca asa ceva.
   Daca privesti atent, si fr Mike si fr Viorel Lupu aduc in discutie cam un singur aspect legat si de Pustan si de tinarul din Gratz: puterea si ajutorul nostru nu sta din comentariile fiozofesti sau filfizonofesti, nu! Noi s-ar parea ca biblic avem o pirghie si tare si si importanta: RUGACIUNEA! Restul sunt amanunte.Deci sa ne rugam!
   Am primit incuvintare de la Mosul meu drag, in curind vei citi si vei asculta lucruri pe cit de uluitoare pe atit de frumoase, Domnul sa-l binecuvinteze cu har si pace sfinta Incolo , asa cum ti-am scris, oameni ei, oameni si noi, sau vorba mea ardeleneasca , subtila: tot ce arde se transforma in cenusa dar…depinde cu ce flacara arde, nu crezi?
   Fii binecuvintat fratele meu.

   Apreciază

   1. Draga Tristarul
    Personal mi-ar face o deosebita placere ,ca ,subiectele considerate de unii „tabu”,sa fie dezbatute si argumentate de ADEVARUL SCRIPTURILOR,in functie de perceptia si lumina fiecaruia ,indiferent de titluriile sau pozitia ce o ocupa,fie „doctori”sau „profesori universitari”,deoarece UNGEREA, nu are in vedere titlurile purtate de unii sau altii,si DUMNEZEU lucreaza contrar logicii omenesti.
    „Caci gindurile Mele nu sint gindurile voastre,si caile voastre nu sint caile Mele,zice Domnul. Ci cit sint de sus cerurile fata de pamint,atit sint de sus caile Mele fata de caile voastre,si gindurile Mele fata de gindurile voastre.”(Isaia 55;8,9)
    „Dar voi ati primit ungerea din partea Celui sfint,si stiti orice lucru.”(1Ioan 2;20)
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

 2. C.P este de parere ca ar trebui sa,se implice doar in problemele lor interne. Cate comunicate de-ale cultului ati vazut cand credinta crestina a fost supusa unor atacuri? Ei nu reactioneaza nici cand sunt vizati penticostalii si li se pun in carca dogme care nu le apartin. Iata o situatie, ce are loc in lume, fata de care lumea crestina, inclusiv CP, ar trebui sa oa atitudine:

  http://adevarul.ro/international/in-lume/forta-Intunericului-loveste-nou-reiau-sacrificiile-rituale-copii-africa-1_54c36aed448e03c0fde922e2/index.html

  Apreciază

 3. C P? mai bine ma abtin. Am scris de x ori mailuri catre ei cu frati pastori care fac nereguli si mafie in.biserici, si care folosesc bisericile pe post de firma unde mai invart si ei cate ceva. Am dat nume si date exacte cu ceea ce se intampla…stiti ceva? raspunsul lor e asa? ne intereseaza chiar deloc ce spui. Sunt de-ai nostri si.gata .oare asta e datoria lor? Oare nu pe aia trebuia sa ii puna deoparte? si ink mai exista acesti pastori si o tin tot asa pt ca e viata lor si le place ca CP le tine spatele. Io sunt de parere ca culturile astea sunt lucrarea diavolului. Zice Pavel in 1Cor. : unii zic io sunt a lui apolo altul a lui chifa si altii @ lui pavel. Nu este Dumnezeu unul singur? despre aceste culturi vorbeste acolo. Nu trebuie sa fim fara minte si sa credem.ca e un lucru bun. Biblic e total un lucru rau cultul. Biblia nu sp7ne decat sa propovaduim pe Dumnezeu si cuvantul sfant. Dar noi ridicam bariere si ziduri singuri ca nebunii si ne uram fratii care slujesc cu.adevarat. sa mustre Dunnezeu orice inima falsa si orice minte bolnava!

  Apreciază

 4. Frate Mike,
  Din pacate dezinformarea este din plin cultivata pe blogul pe care il administrezi. Nu cred ca nu ai aflat nimic despre vinovatia lui Vladimir Pustan si nu cred ca nu ai avea suficienti prieteni intre liderii cultului care cu un oftat in piept ti-au spus despre rusinea pe care Pustan ca pastor a adus-o Cultului Penticostal prin repetate acte de imoralitate in care s-a implicat tragand dupa el oite pe care era chemat sa le povatuiasca pe carari drepte.
  Pe mestecatorii de guma care comenteaza pe internet in favoarea lui Pustan, fara a avea habar pe cine apara, parca ii mai inteleg, ca nu sunt informati, dar tu frate Mike, tu… Tu nu cred ca nu ai avut curiozitatea sa-i intrebi pe cei ce stiau si nu cred ca nu ai aflat adevarul din gura lor. Imi pare rau ca ai ales sa dezinformezi folosindu-ti blogul nu pentru a aduce lumina, ci pentru a intuneca mai mult mintile celor ce il citesc.
  Chiar si publicarea acestui raspuns de la un ” slujitor” care nu se stie cui slujeste, este tot o dezinformare. Comunicatul la care face referire nu este al noii conduceri a cultului, ci el reprezinta decizia Consiliului Bisericesc din mandatul trecut, publicat doar acum in revista Cultului, iar aprecierile aduse noului presedinte de cult in mod atat de subiectiv, fara argumente serioase, ci pe baza faptului ca il cheama Moise, fac din blogul pe care il administrezi cu adevarat o ” mahala”, vorba domnului Alin Cristea.
  E exact cum eu as spune despre Mike Olaru ca nu se pricepe decat la olarit, desi sunt sigur ca habar nu are de asta. Cam cu astfel de argumente vrei sa sustii ceea ce scrii. Pacat! ai fi putut avea un blog mai credibil, cu foarte putin efort si cu foarte putina onestitate. Pana una alta, ai ales sa intri in marele cor al celor ce iubesc dezinformarea… Oare de ce?

  Apreciază

  1. Draga frate Ioan
   De unde ai inteles tu din ceea eu am scris,ca eu ma pling ca nu am stiut despre Pustan??
   Te rog citeste inca odata articolul care l-am scris eu,https://family2fam.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=2589&action=edit
   Ultimul articol postat nu a fost scris de mine, ci mi-a fost trimis de catre un slujitor din Romania, pe care l-am publica.( este un slujitor demn de incedere)
   Astept dupa ce cititi bine si atent ceea ce eu am scris,( nu altcineva) sa reveniti cu-n nou comentariu in ce priveste afirmatia cu privire la DEZINFORMARE.
   Sa aveti o zi binecuvintata.
   mike

   Apreciază

   1. Fr Mike, din moment ce comunicatul nu se afla la situl C.P. nu cumva el a fost dat in 2014(sau toamna lui 2013), iar acuma este vorba de publicarea comunicatului in revista cultului, Cuvintul adevarului? Zic si eu pentru ca undeva este o unda de confuzie la mijloc.Si imi amintesc ca am avut discutii destul de aprinse la acea vreme si imi mai aduc aminte de un cititor al unui blog ce ne indemna sa nu cautam motivatia in comunicat pentru ca nu este explicita (din cauza rusinii) dar spunea sa stam de vorba cu tinerii din Ciresarii,…deplasari …plimbari Pustan la malul marii cu secretara, etc… Lucruri vechi si…destul de grave…. banii caritabili…directii gresite… afaceri..impartirea gresita a dividendelor…deci nu cruci pe la Moisin, nu cruci pe la greco-catlici, nu…iar Cultul nu iarta ?!?Cultul are statut, Cultul are constitutie, Cultul are protectie…Cultul nu este „el”, Cultul este „noi”…daca te ajunge…Sau a deranjat pe altcineva , nu spun…persoana importanta!!!
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

   2. Frate Mike,
    Acesta a fost testul de buna credinta si onestitate. In loc sa scoti comentariul „slujitorului demn de incredere”, ai scos comentariul meu, numai pentru ca nu se incadra bine si nu era in armonie cu acest cor de critici fara fond a tot ce se intampla in CP.
    In sfarsit, e clar…

    Apreciază

    1. Dragul meu frate
     Cel ce a scris raspunsul la intrebarile din articolul meu, s-a semnat ( deci l-am cunoscut) dar m-a rugat sa nu-I dau numele.I-am respectat dorinta.
     Voi proceda la fel si cu alti daca doresc sa scrie un raspuns la provocarea facuta de mine.
     A ataca pe alti care vad lucrurile diferit, nu este acceptabil.
     In concluzie vreau sa va asigur de faptul ca voi fi corect si fata de cei care au un alt fel de raspuns ( de cit cel postat) in dreptul comunicatului emis.
     Sa aveti o zi binecuvintata.
     mike

     Apreciază

 5. Draga Ioan,

  Nu cred ca acest blog a dezinformat in vre-un fel cand a spus ca prioritatile conduceriii CP ar trebui sa fie altele. Iar daca e vorba de actiuni mai neortodoxe, te intreb: oare mafia liderilor CP de la Satu Mare nu ar fi de condamnat? Acei oameni nu ar trebui exclusi? De ce? Pentru ca respectivii au un discurs mai „pocaiesc”, similar cu cel al distinsilor de la cult (sau mai bine zis de la Arad) iar discursul lui V.P. este unul mai nonconformist? Sau pt ca VP condamna anumite actiuni ale legalistilor care strecoara tantarul si inghit camila iar acum liderii CP au prins ocazia sa se razbune? Daca ar fi sa ne ocupam de communicate eu zic ca am avea ce communicate sa dam, communicate la care CP=ul ar raspunde cu versete prin care sa ne indemne la ingaduinta si la „rugaciune”. De ce unele communicate ar fi mai novice decat altele? Doar pt ca ei sunt presedintii/ vicepresedintii unei organizatii religioase, infiintate tot de ei? Ne-am trezit dintr-odata ca ei sunt mai marii nostri. Slava Domnului ca, pe langa canalele mediace ale „partidului”, mai exista si alte mijloace de exprimare, cum ar fi acest blog. Nu e niciun secret ca Uniunea Bis P. din America de Nord seamana izbitor cu CP=ul din Romania. Pe la Conventiile anuale, in loc sa apara tineri (formati de ei) in fata obiectivului apar tot aceleasi figuri, de pastori-politicieni cu state vechi de plata, de parca formarea unor oameni ar lua decenii…. Va rog sa va amintiti ca la Pavel forma oameni „destoinici” uneori in cateva luni de zile. Astora le trebuie ani de zile sa formeze alti predicatori cu coloana vertebrala, care sa fie apti sa le ia locul pe la aceste conventii. Oare ce s-ar intampla daca toata garda veche de pastori s-ar afla intr-un singur vapor si acesta s-ar scufunda? La urmatoarea Conventie ar fi jalea de pe lume pt ca nu ar mai fi oameni „credibili” sa predice? Daca da, atunci de ce acei oameni nu sunt credibili atata timp cat traiesc ionestii si prunenii?

  Apreciat de 1 persoană

 6. Rectificare: De ce unele communicate ar fi mai NOCIVE decat altele? De ce demascarea unuia care a facut business personal folosindu-se de numele bisericii si-a unei organizatii religioase ar fi mai un act mai „necrestinesc” decat „deconspirarea” VP-ului?

  Apreciat de 1 persoană

  1. Dumitre, tu ai aflat din biblie ca Dumnezeu le cere unora sa renunte la EFA MICA!
   S-ar parea ca tocmai cei cu doua efe au ajuns pe scaunele din frunte.Simplu. Si ar mai fi o vorba ardeleneasca, subtila: corb la corb nu-si (pot) scoate ochii!
   Fii binecuvintat.

   Apreciat de 1 persoană

 7. Noua Ordine Mondiala,conceputa si initiata de (societati secrete conspirationiste),in particular de catre (Iluminati),secta,ce e formata din magnatii finantelor mondiale,ce au sub control toate descoperirile stiintifice de virf,inclusiv zborurile spatiale si retelele de comunicatii prin satelit (N.A.S.A) si „proiectul HAARP’. Scopul mondializarii, este controlul maselor si supunerea neconditionata ,si in acest context ,vor folosi unificarea tuturor religiilor mondiale,intr-una singura ,care va fi acceptata de toti liderii acestora,in numele pacii mondiale. La ora actuala ,sint in masura sa produca ploaie,cutremure de pamint ,aparitii de holograme pe bolta cerului si multe alte INSELACIUNI. Biblia ,Cuvintul lui Dumnezeu,ai avertizeaza pe cei ce sint alesi,si ei inteleg,semnele vremurilor ,prin veghere in cercetarea Scripturilor,si se vor impotrivi cu orice pret,imbracati cu armatura lui Dumnezeu ,si vor lupta cu sabia Cuvintului,ADEVARUL. Religiile ,crezurile,dogmele de orice fel reprezinta arma lui „Antichrist” (falsificatorul si imitatorul Duhului Sfint)'(((fiti vigilenti!!!))),
  iar cei din fruntea lor ,sint slujitorii lui.(„Apoi am auzit in cer un alt glas,care zicea:”Iesiti din mijlocul ei,poporul Meu,ca sa nu fiti partasi la pacatele ei,si sa nu fiti loviti cu urgiile ei !”) Apocalipsa 18:4)
  Fiti binecuvintati

  Apreciază

 8. Cer iertare pentru amestec. Discutam cu un fratior care este mai in tema cu aceste lucruri si m-a lamurit cu comunicatul. In 2014 la inceputul anului Pustan a fost avertizat si a primit termen de indreptare.A continuat sa sfideze hotaririle Consiliului , astfel ca acuma s-a trecut la faza finala a sanctiunii. Am priceput in dreptul meu.
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

   1. Nu ma refer la comportarea si actiunile lui, sunt deplorabile oricum. Eu ma refeream la modul in care s-a procedat cu comunicatul.Actiunea lui in cele doua etape.I s-a dat o sansa, asa am inteles. Intii suspendat, apoi interzis.
    Fii binecuvintat frate Mike.

    Apreciază

 9. Gasim scris;”..Mike, tu ai atins exact punctul nevralgic. Sincer, pe de o parte mă așteptam la ceva pozitiv din partea noii conduceri a Cultului Penticostal – o viziune nouă, relevantă, ceva mai radical și proaspăt, care să deschidă orizonturile unui cult aflat în criză de identitate, de conținut, de direcție. …”
  -Oare o sa ajungem la viziuni noi?
  -Si intradevar se va descoperi adevarata identitate de continut si de directie?
  Toate acestea o sa le putem vedea ,atunci cand se va intimpla ceea ce gasim scris;
  „…. „Fratilor, ce sa facem?”
  38. „Pocaiti-va”, le-a zis Petru, „si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.
  39. Caci fagaduinta aceasta este pentru voi, pentru copiii vostri si pentru toti cei ce sunt departe acum, in oricat de mare numar ii va chema Domnul Dumnezeul nostru.”
  40. Si, cu multe alte cuvinte, marturisea, ii indemna si zicea: „Mantuiti-va din mijlocul acestui neam ticalos.”
  41. Cei ce au primit propovaduirea lui au fost botezati; si, in ziua aceea, la numarul ucenicilor s-au adaugat aproape trei mii de suflete.
  42. Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea painii si in rugaciuni.
  43. Fiecare era plin de frica, si prin apostoli se faceau multe minuni si semne.
  44. Toti cei ce credeau erau impreuna la un loc si aveau toate de obste.
  45. Isi vindeau ogoarele si averile, si banii ii imparteau intre toti, dupa nevoile fiecaruia.
  46. Toti impreuna erau nelipsiti de la Templu in fiecare zi, frangeau painea acasa si luau hrana cu bucurie si curatie de inima.
  47. Ei laudau pe Dumnezeu si erau placuti inaintea intregului norod. Si Domnul adauga in fiecare zi la numarul lor pe cei ce erau mantuiti….”
  Deci cand „CRESTINISMUL ” de azi va ajunge sa inteleaga si sa traiasca acest mesaj scurt …atunci o sa intelegem ca mesajul divin este inteles si trait si toti „POCAITII” sint cu adevarat pocaiti si nu pretinsi …..Iar conducerea ,liderii(pastorii) nu o sa fie gasiti in pozitiii pentru lux,confort si masini scumpe dupa cum le vedem in parcarile Bisericilor si …membrii cu masini de mina a doua ,a treia …… >Deci azi nu se poate discuta ca sintem in viziunea primilor crestini si nici in implinirea invataturii Domnului Isus si a poruncii Tatalui Ceresc……Fratii mei de credinta ….. multi dintre noi doar ne amagim vietile si ne lasam inrobiti de cei cu afaceri mari si de cei care din „CUVINTUL DIVIN ” prin mesaj ,predici isi fauresc un confort al vietii lor ….Pe cand Scriptura altceva dezvaluie si ne indreapta la starea si exemplul primilor crestini !!!!!! Deci Sa vedem care Biserica de pe acest pamint devine exemplara in asa ceva …si care pastor devine un adevarat „SLUJITOR ,PLIN DE EVLAVIE,SMERENIE CU UN ADEVARAT INTERES DE SLUJIRE PENTRU DOMNUL ISUS SI TATAL CERESC” .S a vedem cateva exemple si sa ajungem si noi sa-i cuoastem ……fiindca despre ei prea putine subiecte si comentarii au aparut ….Ei sint inca in viata printre noi si prea putin se doreste sa fie indentificati si la lumina expusi ca adevarate exemple.Sa vedem …cu cine se incepe subiectul si cati apar in subiectele urmatoare…. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 10. Din păcate c-am in toate bisericile penticostale române din România sau din diaspora, cu cult sa fără cu uniune sau independente, bântuie un sindrom care, se numește indiferenta, nepăsare, „se face ca mine, eu sunt șefu eu comand, nu îți convine poți pleca….” si altele de genul acesta.
  Sunt biserici penticostale care sunt conduse de prieteni apropiați pastorului,cu bani,cu cât da mai mult la „zeciuiala” sau, neamurile pastorului sau cei care sunt majoritari in biserica.
  Nu se mai aplica lucrarea Duhului Sfânt dar, vrem trezirii spirituale.
  Bisericile nu se mai înmultesc prin suflete noi care l-au cunoscut pe Christos si nu se fac plantări de biserici decât printr-o forma demonica, bisericile se rup in 2/3 părți așa se plantează mai nou bisericile.
  Predicile majoritatea sunt la fel numai au o alta forma de construcție este ca si cum, îți dau pâine sau vrei pitâ, vrei fasole frecata sau zdrobită.
  Sunt predicatori care vin si aduc un mesaj care nu face sens ce spune si cand intrebi pe oameni cum a fost îți spun;foarte frumost a vorbit….dar despre ce a predicat?….. Pai nu își mai aduc aminte.
  Toate acesta cine poate sa le vadă?
  Cine poate sa le înțeleagă?
  Cine are urechi si ochi si simțăminte sa vadă nevoile si necesitatile unei biserici in prag de colaps spiritual?
  Este oare mai important imaginea pastorului sau a prieteni pastorului sau a nu știu ce persoana din biserica mai puțin desprea a lui Christos Domnul?
  Cultul penticostal cât si multor bisericii penticostale sunt in prag de colaps spiritual si cel mai rău este ca nu vad lucrul acesta si nici nu vor sa audă de așa ceva.
  Ce pot face eu…..post rugăciune si o relație personală cu Dumnezeu prin Isus Christos călăuzit de Duhul Sfânt… numai atunci va veni trezirea atât in CP cât si in biserica locală.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Din pacate -Penticostali-ai mare dreptate–Nu mai este Duhul Sfint la cirma ,ci lozinca –cintam ne rugam si mai ales ,–sa dam cu bucurie!!!!!. La alergarea dupa scaunul cel mai inalt(alegeri de pastor principal) ,s-a vazut foarte bine cit de pocaiti sunt unii penticostali.- In general predicile sunt bune si educative dar–aplicarea si trairea invataturilor ce deriva din ele , lasa de dorit la majoritatea credinciosilor. Am frecventat mult timp o bis. penti din Portland –am ramas amagit de felul in care se tratau unii pe altii ca niste dusmani inversunati–si eu care credeam ca toti sunt ,FRATI IN CHRISTOS si plini de roadele Duhului Sfint. -Be blessed

   Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: