Iosif Țon rupe tăcerea – Interviu (I)

Dupa câteva ore petrecute împreună cu acest om a lui Dumnezeu, am plecat atât de îmbogățit și copleșit spiritual, încât nu mă pot abține să nu împărtășesc și cu alții impresia extraordinară și totodată, bucuria de a mai avea astfel de oameni printre noi.

În urma mai multor atacuri pe bloguri la persoana fratelui Țon, am intervenit și eu de câteva ori în apărarea dânsului, nu pentru ca l-am cunoscut prea bine, ci pentru că metodele folosite de către atacatori, mi s-au părut inadecvate pentru un slujitor al Evangheliei, fără să se țina cont de cuvântul lui Dumnezeu din Matei 18:15-18, care ne învață cum să procedăm în astfel de situații.

Cu toate că și îainte, am avut impresii foarte bune despre fratele Țon (cu unele mici rezerve), din momentul în care s-a declanșat acea luptă nedreaptă de denigrare la adresa dânsului, am hotărât să-l caut și să mă conving dacă acuzațiile aduse au vreo bază, ori mai degrabă avem de-a face cu o luptă spirituală, în care Diavolul a reușit să se folosească chiar și de unii slujitori ,,importanți” ai altarului, pentru a aduce mari deservicii lucrarii lui Dumnezeu.

Ei bine, astăzi vorbind în cunoștință de cauză în ceea ce-l privește pe fratele Țon, pot să vă asigur că avem de-a face cu un om a lui Dumnezeu deosebit, care, ce vorbește și trăiește, dar mai mult de atât; cu toate că a trecut de frumoasa vârstă de 80 ani, încă arde de dragoste pentru cei pierduți, și în egală măsură pentru creșterea spirituală a credincioșilor din bisericile noastre.

Cu toate că eu am discutat multe cu dânsul și sunt convins de autenticitatea informațiilor aduse pe acest blog, totuși, l-am rugat să-mi răspundă la anumite întrebari, care sunt convins că le vor fi de folos tuturor celor care vor citi acest inteviu, pentru a elimina pe cât posibil orice suspiciune în ceea ce privește persoana și lucrarea fratelui Iosif Țon, dar și pentru a preîntâmpina dacă este cu putință, continuarea răspândirii de neadevăruri la adresa dumnealui, prin care se aduce multă bafjocură și ocară la adresa lucrării lui Dumnezeu, și un mare deseviciu tuturor slujitorilor evanghelici.

Mă simt onorat să pot să fac această slujbă pentru slava lui Dumnezeu, și de ce nu, pentru a-l cinsti și pe acest om al lui Dumnezeu devotat total cauzei Evangheliei, cum n-am mai văzut de pe timpul fratelui Richard Wurmbrand, despre care mărturisește și fratele Țon că a fost unul dintre mentorii săi.

Mulțumesc fratelui Țon pentru timpul acordat acestui interviu și pentru faptul că și-a făcut timp să stăm și să petrecem momente memorabile împreună.

 Mike Olari

IMG_1405

Fratele Iosif și sora Elisabeta Țon

Mike Olari: Cu ce ocazie pe la Phoenix?

Iosif Țon: Am venit în Arizona răspunzând invitației fratelui pastor Andi Olariu, pastorul Bisericii Ekklesia, pentru a ține o serie de predici, de conferinţe pentru tineret, şi prelegeri pentru familie.

 

MO: M-am bucurat să vă avem și la Biserica Agape, păstorită de Petru Lascău, cu care, din câte știu, aveți o relație buna.

IT: Desigur, relația și colaborarea noastră a început încă din anul 1977, când eram amândoi la Oradea apoi s-a adâncit în anii 80, când am lucrat împreuna la Societatea Misionară Română lângă Chicago, iar pe parcursul anilor, am pastrat todeauna o relație foarte bună.

 

MO: Nu intenționez să vă pun prea multe întrebări introductive, fiindcă sunteți o persoană foarte bine cunoscută în spațiul evanghelic, dar doresc să vă pun câteva întrebări, pentru a elucida anumite zvonuri care circulă despre dumneavoastră în mediul evanghelic românesc, așa că voi fi foarte direct și în același timp deschis, la toate răspunsurile dumneavoastra.

Ce ne puteți spune despre relația dumneavoastră cu Bill Johnson, un pastor despre care se vorbește că ar fi un eretic, iar dumneavoastra la un moment dat – la o biserică din Portland – ați vorbit la superlativ atât despre el, cât și depre cartea scrisă de el: “When Heaven Invades The Earth”!?

IT: Relaţia mea cu Bill Johnson trebuie pusă într-un context mai larg. Trebuie să încep cu apariţia în 1963 a cărţii lui George Edon Ladd, profesor la Fuller Seminary in California, întitulată „The Presence of the Future” (Prezenţa viitorului), un studiu academic despre Împărăţia lui Dumnezeu în învăţătura Domnului Isus. În America, era la modă să se afirme că această învăţătură nu mai este pentru astăzi, ci a fost transferată în Împărăţia de o mie de ani (Mileniu). George E.Ladd a argumentat că Isus nu numai că a adus această învăţătură, ci şi că El a adus această Împărăţie cu Sine şi a pornit acţiunea de extindere a ei pe tot pământul (la toate naţiunile). El a inaugurat prezenţa acestei Împărăţii, apoi i-a însărcinat pe ucenicii lui să o ducă pe tot pământul. Expresia folosită de Ladd a prins la mai mulţi teologi, că „Împărăţia este aici, dar nu încă…” („it is here but not yet”); adică, ea şi-a instalat aici un cap de pod, dar încă n-a cuprins toată planeta.

Prin 1979, a îmbrăţişat această viziune John Wimber, întemeietorul lanţului de biserici „Wineyard Churches”. În 1981 s-a creat în Pasadena (legat de Fuller Seminary), „U.S. Center for World Missions” de către Ralf Winter. Ceva mai târziu, el a alcătuit un mare volum de articole despre misiune, întitulat „Perspectrives on World Missions”, în care a inclus şi un capitol din cartea mea despre martiraj. El a iniţiat cursuri speciale în diferite centre din America pentru a forma misionari şi m-a invitat şi pe mine să predau cursul despre Împărăţia lui Dumnezeu şi despre extinderea ei în toată lumea. L-am predat anual, până prin 2010.

Trebuie să arăt că marea majoritate a penticostalilor sunt premilenişti şi dispensaţionalişti, adică ei cred că învăţătura Domnului Isus despre Împărăţia lui Dumnezeu a fost suspendată şi că tot ce a spus El despre această Împărăţie se va aplica numai în Mia de ani. Bill Johnson era pastor penticostal (Assemblies of God), şi deci era premilenist. Cumva, el a intrat în contact cu mişcarea Wineyard, şi de acolo a îmbrăţişat învăţătura că nu trebuie să aşteptăm până în Mia de ani ca să vorbim despre Împărăţia lui Dumnezeu, ci că ea este pentru noi, astăzi. El şi-a însuşit această îmvăţătură şi a explicat-o extrem de clar în cartea lui „When Heaven Invades the Earth” („Când cerul invadează pământul”), publicată în 2003 (publicată în limba română în 2014).

Bill Johnson, pe lângă că este un bun teolog şi un bun scriitor, este şi un om pragnmatic. El şi-a pus această întrebare, care arată caracterul lui de practician: Dacă Împărăţia lui Dumnezeu este aici şi acum, cum trăim noi în această împărăţie, un trai diferit de al celor care trăiesc în împărăţia celui rău? Împreună cu echipa lui de păstori, ei au ajuns să vorbească despre cultura împărăţiei celui rău şi despre cultura Împărăţiei lui Dumnezeu. Au început să organizeze conferinţe pe tema „Kingdom Culture” („Cultura Împărăţiei”). Am participat şi eu la o asemenea conferinţă în 2011.

Ceea ce era nou pentru mine era strădania acestor oameni de a defini în termeni moderni esenţa trăirii după învăţăturile Domnului Isus. Ei au identificat ca centru al acestei învăţături conceptul de valoare şi de demnitate a fiecărei fiinţe umane. În trei zile în care am stat la această conferniţă am observat cum se tratează personalul acestei Biserici, cu atenţie, cu respect, cu amabilitate şi am observat strădania lor de a-şi acorda onoare unul altuia, conform învăţăturii lor că ceea ce crează ei este o „cultură a onoarei.”

Aceasta este ceea ce am învăţat de la Bethel Church din Redding, California, biserica lui Bill Johnson. Am mai participat şi în 2013 la o conferinţă, de data aceasta pe tema creării şi a conducerii unei Biserici angajate în cultura Împărăţiei.

Pot să vă spun că aceste conferinţe m-au captivat şi mi-au revoluţionat gândirea.

Mă grăbesc să adaug că am văzut la ei şi lucruri pe care eu nu le înţeleg, cum ar fi conceptul de „împartare”, adică de transmitere a unei ungeri speciale prin atingerea pe frunte şi fenomenul căderii pe spate. Am citit tot ce au scris ei şi alţii pe aceste teme şi nici astăzi nu le înţeleg. De asemenea, ei cred că „apostoli” există şi astăzi. Eu nu mi-am însuşit această învăţătură.

Cu aceasta venim la o precizare de foarte mare importanţă. Am mai scris şi în alte locuri că trebuie să facem distincţie între următoarele trei întrebări:

  1. De la cine învăţăm?
  2. Cu cine ne asociem? Şi
  3. Cu cine ne identificăm?

La prima întrebare, răspunsul ni-l dă apostolul Pavel: „Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun” (1 Tes. 5:21). Am cercetat şi am învăţat de la teologi din toate cultele şi pe unii i-am chiar citat în scrierile mele, fără să mă asociez cu ei şi, cu atât mai puţin, fără să mă identific cu ei.

Cu privire la a doua întrebare, eu am contribuit la crearea Alianţei Evanghelice din România în cadrul căreia ne-am asociat, baptişti, penticostali şi creştini după Evanghelie, să facem evanghelizări împreună, să ne apărăm drepturile împreună, să facem radio împreună, şi alte asemenea acţiuni despre care am căzut de acord că le putem realiza împreună. Aceasta fără să renunţăm la doctrinele noastre specifice, adică fără să încercăm să ne unim într-un singur cult.

 

MO: Si Bill Johnson din care categorie face parte?

IT: Legătura mea cu Bill Johnson face parte in prima categorie: Am învăţat mai multe lucruri de la el, din cărţile scrise de el şi de la Biserica pe care o păstoreşte. Dar nu am făcut cu ei nici o asociere pentru a lucra şi realiza ceva împreună.

IMG_1419

MO: O altă acuzație care vi se aduce este faptul că dumneavoastră ignorați învățăturile apostolului Pavel. Este adevarat?

IT: Încerc să înţeleg cum s-a format legenda că eu n-aş mai crede în învăţăturile apostolului Pavel. Eu am publicat în 2010 cartea mea întitulată „Bunătate – o teologie bazată pe învăţătura Domnului nostru Isus Cristos”. În „Introducere” la această carte, discut pe larg importanţa „punctului de pornire” în scrierea unei teologii. Printre alţii, îl dau de exemplu pe Marin Luther care consideră că „Evanghelia” cea mai pură se află în Epistola către Romani, şi de aceea el îşi construieşte toată teologia lui pe această epistolă a apostolului Pavel.

Eu consider că întemeietorul credinţei creştine este Isus Cristos şi de aceea îmi construiesc teologia pe învăţăturile Lui. Dar aceasta nu înseamnă că, de acum, eu ignor scrierile lui Pavel. Iată ce scriu eu în acea „Introducere”:

„Din tot ce am scris până aici s-ar putea deduce că există o mare deosebire, sau chiar o contrazicere, între învăţătura Domnului Isus şi învăţătura apostolului Pavel. Există mulţi teologi în protestantism care susţin că o asemenea contradicţie este reală, dar noi contestăm că lucrul acesta este adevărat. Apostolul Pavel a preţuit învăţătura Domnului Isus şi şi-a bazat gândirea pe ea… În cursul acestei cărţi vom arăta mereu că Pavel a înţeles foarte corect învăţătura dată de Isus şi că el doar continuă şi dezvoltă ceea ce a primit de la Domnul şi Învăţătorul său” (pag.16).

Teologul englez N.T.Wright, după ce a scris două volume masive despre învăţăturile lui Isus, îşi întoarce atenţia spre epistolele lui Pavel şi scrie că relaţia dintre Pavel şi Isus este relaţia dintre un compozitor şi un dirijor. Compozitorul concepe şi scrie partitura. Dirijorul nu adaugă nimic la conpoziţie, ci se limitează la a o transpune în muzică. Subscriu cu entuziasm la această comparaţie.

Cred că legenda că eu „nu mai cred în Pavel”, cum s-a exprimat cineva, a apărut de la oameni care au prins o idee din zbor dar care nu au citit ceea ce am scris eu. Dar lucrul acesta nu este nou pentru mine.

MO: Ați fost exclus din Cultul Baptist din România, regretați?

(Răspunsul la această întrebare și la altele, în partea a 2-a a interviului)

Mike Olari

80 de gânduri despre „Iosif Țon rupe tăcerea – Interviu (I)

  1. Numai prin cercetarea personala a Scripturilor se poate ajunge la cunostinta Adevarului ,iar acest Adevar,va produce eliberarea constiintei de prejudecati doctrinare de credinte obscure si erori confesionale. Odata obtinuta aceasta cunostinta de Adevar,si eliberarea totala de prejudecatile ce inrobesc fiinta ,printr-o continua cercetare a Scripturilor,se va deschide in mintea si inima cercetatorului „foamea” dupa aceasta hrana duhovniceasca,ce va dezvolta in timp,noua faptura ,o noua forma de viata,un nou mod de a aborda existenta,o gindire si o traire in Duh si Adevar,in Imparatia lui Dumnezeu ,despartiti de lumea materiala si uniti intr-o noua viata „ascunsa cu Hristos in Dumnezeu”.
    Lupta e grea,e lupta cu noi insine ,o lupta in care ne-am angajat prin marturisirea credintei in apa botezului ,si care o avem de dus cu armele Duhului Sfint,in dragoste de frati ,de oameni,si chiar de cei ce ne urasc,deoarece, numai iubind pe oamenii din anturajul nostru,putem sa ne dovedim ,noua insine ,dragostea fata de Dumnezeu.
    „Caci noi n’avem de luptat impotriva carnii si a singelui,ci impotriva capeteniilor,impotriva domniilor,impotriva stapinitorilor intunericului acestui veac,impotriva duhurilor rautatii cari sint in locurile ceresti.”(Efeseni 6:12) – Deci lupta noastra ,este o lupta invizibila ,cu dusmani invizibili pe cimpul de lupta localizat in „locurile ceresti.”
    Fiti binecuvintati.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Putem scrie deschis ceea ce credem sau se cenzureaza? Putem expune si parerile personale sau trebuie sa ne incadram in generalitati adaptate „civilizat” la tema?
    Intreb aceste lucruri pentru ca , in primul rind pentru tine fr Mike am mult mai mult respect decit pentru ORICE teolog sau doctor care va expune. Si nu doresc sa te mihnesc nicidecum. Tare as dori sa vina o zi in care sa ma crezi ca este ADEVARAT acest fapt.
    Si ca sa fie inteleasa directia postarii mele, daca e sa aleg intre Ton si fr Titel Maghiar, tu pe cine crezi ca voi alege?
    Fii binecuvintat fr Mike.

    Apreciază

    1. Draga Tristare
      Fiecare dintre noi avem chemarea si locul nostru in imparatia lui DUMNEZEU.
      Nu toti suntem mina, sau picior, sau cap, etc) dar cu toti suntem madulare in TRUPUL lui Cristos.
      IOSIF T, nu poate faca, ce face Titel, dar nici Titel nu poate face, ce face IOSIF T. Doar DUMNEZEU este indreptatit sa evalueze lucrarea noastra, noi suntem partinitori si nu prea detinem suficiente detalii pentru a ne putea pronunta.
      Mike

      Apreciat de 1 persoană

    2. OK. Cred ca este intelept sa ma lasa pagubas de data aceasta.
      Dar as mai avea o intrebare:
      – ce face fr Titel stim, face ceea ce A CERUT DOMNUL ISUS, dar Iosif Ton CE FACE?
      Fii binecuvintat fratele meu si acuma cred ca intelegi de ce iubesc eu „craiova ta” !

      Apreciază

  3. „Faith is not passive. It is an action ,as is love. To love is to give , to accept , to sacrifice, to stand with, to believe in ” BeckyTirrabassi . Multi martiri coplesiti de spirit misionar, de credinta vie in Isus-Mantuitorul, ascultand porunca Lui ,au fost urcati cu lantul legat de picioare ,de maini si de de gat pe esafod, iar ajunsi in fata calaului ,le’a fost interzis sa articuleze vre’un cuvant . Le-a fost interzis sa’si exteriorizeze dragostea lor cristica pentru acei rataciti in pacat. Le’a fost interzisa posibilitatea de comnunicare ,de a vorbi. Nu au mai reusit sa’i spuna nimic calaului de despre dragostea si bunatatea Mantuitorului. Au trecut la Domnul sub cenzura, dar intr’o vie rugaciune rostita’n gand pentru manturea si salvarea lor. Rugaciune inflacarata si tumultoasa in Duh ,nevorbita !. Desi cenzurati, viata acestor Martiri ai Evangheliei lui Hristos ,devine pentru noi deosebit de sonorica, de exeplara,de articulata. Legati la ochi, la gura , pe cap li s-a tras un sac negru precum criminalilor . Apoi ingenunchiati sub cutitul greu al ghilotinei li s-a taiat capul.Altii arsi pe rug, aruncati in prapastii , inecati ori arsi in custi de fier ori infometati si lasati dezbracati in ger , spanzurati , impuscati. Una este teoria martirajului descrisa si disecata pompos intr-o lucrare de doctorat ,avand mereu pantecul ghiftuit cu mancaruri de meniu, alese si selectate din bucataria ori cofetaria artei culinare si alta este punerea lui aplicativa, in practica . Cu trupul si inima ta departe in terenul paganilor , puse pe altarul vestirii Evangheliei pana la marginile lumii ,precum Titel si fratii lui. Dezbracat de sine ,dezbracat de lux si intentii de capatuire ,de popularitate si reclama, dezbracat de faima si mandrie,dezbracat de comfort si pofte ,infruntand mii de pericole ,vestind neinfricat Dagostea lui Mesia !.Apoi daca iti este ingaduit sa’l onorezi pe mnatuitorul cu suferinta ta, te trezesti ajuns impresurat de ura , injosit, ostatec istovit si zdrobit sub lovituri si cazne .Cu stomacul gol ,lipit de spate, ros de o foame crunta , trantit la pamant . Dar ducand in cuget si’n inima implinire sufleteasca ,dragoste de semeni ,pace sfanta ,bucuria mantuirii ! . Onorat alaturi de Hristos,cu crucea zilnica pe umeri , radiind exemplar celor din jur ,dragostea Lui Cristica ! God bless you Titel ,our real brother in Christ !

    Apreciat de 1 persoană

  4. Draga Mosule, cu un pic de tristete (poate nejustificata) ca n-am primit raspunsul (nu e prima data) da Mosul meu drag , si tu ai ales si eu. M-as bucura nespus de mult daca as avea incredintarea ca fr nostru Titel citeste aceste rinduri care, zic si eu, sa-i mearga la inima si sa-l intareasca in credinta lui curata, credinta si dragoste pentru Domnul nostru Isus aratata prin fapte. Faptele vorbesc mult mai tare si mai tumultuos decit vorbele, fie ele si didactice. Ca de invatat, biblia care nu minte, ne spune ca Duhul Sfint ne va invata TOATE LUCRURILE! Si daca Duhul Sfint face aceasta lucrare minunata, despre ce scoli vorbim? Si daca Duhul Sfint este invatatorul, cine crede ca ii poate lua locul? Nu se pune problema de cine il da la o parte sau cine il stinge.Nu! De acestia avem de-i greu pamintul! Ca iar zic, ati auzit cumva de vreunul care dupa aceste scoli a mers pe apa? Poate sunt si mi-a scapat, mi-as cere iertare dar ma gindesc ca nu se merita. Eu tare as indemna pe unii, pe altii sa ne venim in fire. Pentru partea nebiblica a gindului meu Doamne te rog frumos iarta-ma.
    Mosul meu drag, am un proiect in faza de proiectare(?) pe care , peste citeva zile, cu permisiunea fr Mike am sa-l dezvalui aici pe blog. Cine stie, poate da roade. Ca aceasta este masura, dupa roade vom cunoaste…
    Fiti binecuvintati

    Apreciază

  5. Ma tot framanta o intrebare: De ce cand un credincios are una sau mai multe experiente cu Dumnezeu, confirmate de Cuvantul Sau, trebuie sa fie contrazis? Contrazis nu de necunoscatori ai Cuvantului Sfant!
    Cu multa dragoste in Domnul Isus Hristos,
    Viorel

    Apreciază

    1. Nu as spune ca sunt „contrazisi”,ci mai degraba, „contestati” in unele invataturi,ce dau nastere la dezbinari. „In adevar,cind intre voi sint zavistii,certuri si dezbinari,nu sinteti voi lumesti si nu traiti voi in felul celorlalti oameni?
      Cind unul zice:”Eu sint a lui Pavel!”Si altul:”Eu sint a lui Apolo”:nu sinteti voi oameni de lume ?
      Fiti binecuvintati

      Apreciază

  6. Toti marii cercetatori ai Scripturilor,au ca scop al cercetarilor lor,descoperirea tainelor lui Dumnezeu,iar profunzimea descoperirilor nu se realizeaza in functie de nivelul de pregatirea academica si/sau,stiintifico-filozofica al acestora,nici de reputatia ce si-au custigat-o pe parcursul vietii lor de studiu,sau prin lucrarile lor deosebite,ci printr-o lepadare de sine totala,si printr-o autentica nastere din nou din apa si duh,prin rastignirea eului si inlocuirea cu El ESTE. Deci, (eu) incetez de a mai exista ,iar in trupul meu,traieste,la propriu,Hristos,iar acest lucru este vizibil zi de zi ,in toate activitatile cotidiene ce se desfasoara in viata mea,si cei din anturajul meu,realizeaza transformarea ,metamorfoza,vazind in comportamentul cotidian,nu persoana mea,ci,pe Hristos si caracterul Lui,atit in vorbire cit si in comportament.
    „Am fost rastignit impreuna cu Hristos,si traiesc…dar nu mai traiesc eu,ci Hristos traieste in mine.”
    Trebue sa recunosc insa,ca acesti mari cercetatori,au avut si au in continuare un efect si un impact puternic in influentarea maselor de crestini ,ce nu dedica suficient timp cercetarii Scripturilor in mod personal ,acceptind si savurind toata „hrana” ce le este servita de acestia ,fiind incapabili sa faca analiza acestei „alimentatii” si ingurgitint totul ,fie „comestibil”,fie „otravitor”. („Iudeii acestia aveau o inima mai aleasa decit cei din Tesalonic. Au primit Cuvintul cu toata rivna,si cercetau Scripturile,in fiecare zi,ca sa vada daca ce li se spunea,era asa.”)(Faptele Apostolilor 17;11)
    Fiti binecuvintati.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Frate Iosif, oare ce „blestem” este peste crestinatate de trebuie sa auzim zilic ce a spus un „mare american”, ce a spus „un mare rus”, ce a spus „un mare chinez”, ce a spus un „mare roman” ce a spus un mare „nimeni”… ce a spus… Oare chiar am terminat si am implinit SAU IMPLINIM TOTUL CE A SPUS DOMNUL ISUS? Chiar nu ne-a mai ramas nimic de facut din ce ne-a lasat EL porunca? Trist ca se umbla roata pe dupa deget iar prioritatile stabilite de Dumnezeu au ajuns sa fie balacarite de niste corifei ce au visat peste noapte ca lor li se cuvine…ca ei in cameleonismul lor se pot adapta in secunde indifierent de situatie, de regim, de cerinte, de nevoi, LA VREMURI NOI…TOT NOI! Cit despre ADEVARUL BIBLIC vom mai vedea, vom avea poate vreme mai incoclo sa organizam ceva scolisoare si pentru naivii care , cu o dragoste neprefacuta , pling pe genunchi inaintea Domnului si asteapta sa se desluseasca incilcitura in care traim, minati din spate, cu bite tot mai groase.Doar acestia mai au ceva timp si pentru Malucu si pentru „Craiova”, Doamne ai mila de noi.
      Apropo, am un pachet destinat fratilor mei crestini curzi, cine il duce ?
      Da, pe toate le-am facut, UN SINGUR LUCRU NE MAI LIPSESTE…!
      Fii binecuvintat.

      Apreciază

      1. http://en.wikipedia.org/wiki/Maluku_Islands
        Tristarule, Vio, Iosif,
        In primul rand trebuesc stabilite puncte de contact intre cei ce cunosc zona bastinasilor crestini, vorbitori -translatori- de limba engleza, farnceza ,spaiola, olandeza .Sa pastram o strnasa legatura de comunicare si informare cu ajutorul fratelui nostru de cruce si credinta Titel Maghiar. Cunoastere detaliata despre sistemul postei si comunicatiilor intre sutele de insule. Stabilirea cailor si formelor de ajutor misionar diversificat ,spre aceste locuri inca lipsite de LUMINA si VIATA !. CALEA ne’a fost luminata de Mantuitorul nostru ,a deschis-o Titel si fratii lui, ADEVARUL il cunoastem, Ce mai asteptam ?!. Doctrine, teologii ,interpretari ,rastalmaciri , invitatii la „mese de dragoste” unde pantecul este onorat cu camasa larga, peste curea, afara din pantaloni??!!

        Apreciază

  7. Subiectul dezvaluie secvente din viata unor persoane pe care cei mai multi le cunoastem …..!Felicitari pentru expunere si pentru a intelege pe ce se bazeaza unele teologii si credinta unora…..Sper ca sint multe de inteles din toate aceste subiecte si comentarii !!!!!
    Sper sa fim ca cei din „Bereea”
    „….11. Iudeii acestia aveau o inima mai aleasa decat cei din Tesalonic. Au primit Cuvantul cu toata ravna si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spunea, este asa…..”
    Oare azi se intimpla asa ? Si intelegem care sint beneficiile ?

    Apreciază

  8. Nasterea din nou,confera celui in cauza,o noua perspectiva de abordare a vietii ,o viziune nelimitata a cunoasterii Adevarului,ce depaseste barierele confesiunilor religioase,si a perceptiei limitate de cele cinci simturi,dincolo de materie si materialism si a lucrurilor percepute de acestea,intr-o noua dimensiune infinita ,eterna,in duhul,eliberat prin cunoasterea Adevarului si prin credinta in invierea lui Hristos Isus,intr-o forma a existentei ce nu poate fi exprimata in cuvinte,ci doar experimentata personal. „Gustati si vedeti ce bun este Domnul !”(Psalmii 34;8)
    „De aceea,sa lasam adevarurile incepatoare ale lui Hristos,si sa mergem spre cele desavirsite,fara sa mai punem din nou temelia pocaintei de faptele moarte,si a credintei in Dumnezeu,invatatura despre botezuri,despre punerea mainilor,despre invierea mortilor si despre judecata vesnica. Si vom face lucrul acesta ,daca va voi Dumnezeu.
    Caci cei ce au fost luminati odata,si au gustat darul ceresc,si s-au facut partasi Duhului Sfint,si au gustat Cuvintul cel bun a lui Dumnezeu si puterile veacului viitor – si cari totusi au cazut,este cu neputinta sa fie innoiti iarasi,si adusi la pocainta,fiindca ei rastignesc din nou pentru ei,pe Fiul lui Dumnezeu,si-L dau sa fie batjocorit.”(Evrei 6:1-6)+
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

  9. Dragii mei frati, Tristarul si Walden si ceilalti. Nu toti oamenii sunt chemati sa fie misionari unde suntem noi. Mike are dreptate, eu nu pot face ce face fratele Ton. Eu am un respect deosebit pentru acest om. Este nevoie si de oameni ca el, si de misionari, si de predicatori, etc .. Fiecare are rolul lui in trupul lui Hristos. Nu putem fi toti misionari intr-o tara transculturala, dar putem fiecare acolo unde suntem sa misionam. Cat evanghelizam in locurile unde stam ? Facem ceva pentru El? Fratele Iosif Ton prin lumina si intelepciunea primita de la Dumnezeu ne invata si ne ajuta sa intelegem Scriptura. El face lucrarea in domeniul unde ii este chemarea. Nu toti sunt invatatori, nu toti sunt profesori la fel cum nu toti sunt misionari, dar fieacare ne facem lucrarea unde ne-a chemat El. Important e ca fiecare dintre noi acolo unde suntem sa fim lumina si sare, si sa predicam Evanghelia fie in cuvinte, fie in fapte. Sfatul meu pentru toti cititorii acestui blog este ca fiecare inainte sa ne uitam la cel de langa noi, sa ne intrebam: eu ce fac pentru mantuirea oamenilor? cat ma sacrific? sunt lumina acolo unde Dumnezeu m-a asezat? Sunt eu o calauza pentru cei nemantuiti ? Misionar, repet, nu inseamna sa fim in lumea transculturala ci acolo unde suntem, avem vecini, colegi, prieteni sau chiar neamuri, etc.. unii avem harul sa ajungem si in misiuni cum sunt eu, e drept. Datoria noastra nu este sa ii analizam pe unii, ci sa lucram cat mai mult pentru a salva pei cei care mor nemantuiti.

    In fiecare minut mor cateva zeci de oameni si cei mai multi nemantuiti, ne-am gandit vreodata cat de pretios este fiecare minut? haideti sa ne investim minute in a evangheliza, fie acolo unde suntem, fie in retele de socializare, fie in comentarii, fie in tot ce facem, sa salvam pe cat mai multi. Este prea scurta viata, si prea scump pretul salvarii omenirii ca sa pierdem minutele, orele sau chiar zilele in a analiza viata altor lucratori.

    Lucrarea misionara de aici fratele meu Walden este de peste 100 ani, chiar anul trecut s-a sarbatorit 100 de ani de la deschiderea primei biserici, sunt peste 1200 de martiri care si-au lasat sangele si trupurile aici (si acestia doar misionari) nu mai spun cati au murit bastinasi, nu suntem noi primii , dar nici ultimii, Dumnezeu va scoate mereu oameni care sa duca mai departe lucrarea. Dumnezeu a avut, are si va avea mereu oameni care vor duce mai departe lucrarea. Intrebarea care se pune este: Sunt eu acel om gata pregatit, echipat care Dumnezeu sa ma foloseasca in lucrarea Lui? Sa ne rugam pentru toti misioanarii din lumea intreaga, si nu doar pentru ei ci si pentru toti lucratorii. Fiti binecuvantati fratii mei.

    Apreciază

    1. Vad ca esti tanar Draga Titel Maghiar (asa realizez din poza),dar cu multa intelepciune te-a binecuvantat Dumnezeu . Dar si cu curaj. Felicitari! Stiu ca este usoar sa te applaud de pe margine,dar atata pot eu,acum. Fii binecuvantat. Si toti ceilalti.

      Apreciat de 1 persoană

      1. Multumesc frate George! Nu mi se datoreaza nimic mie, e harul Lui! Daca pot face ceva, daca stau in picioare azi este doar datorita harului Lui Dumnezeu! Slava e a Lui. Sunt prea slab si mic sa o port pe umeri mei!! Legat de varsta chiar asa tanar nu sunt :), am ajuns la jumatatea celor mai tari 🙂 Alese binecuvantari scumpul meu frate.

        Apreciază

  10. Viorel zice : „Sper sa fim ca cei din “Bereea”
    “….11. Iudeii acestia aveau o inima mai aleasa decat cei din Tesalonic. Au primit Cuvantul cu toata ravna si cercetau Scripturile in fiecare zi, ca sa vada daca ce li se spunea, este asa…..”
    Oare azi se intimpla asa ? Si intelegem care sint beneficiile ?”

     1 Corinthians 1:25-31New International Version (NIV)

    25 For the foolishness of God is wiser than human wisdom, and the weakness of God is stronger than human strength.
    26 Brothers and sisters, think of what you were when you were called. Not many of you were wise by human standards; not many were influential; not many were of noble birth. 27 But God chose the foolish things of the world to shame the wise; God chose the weak things of the world to shame the strong. 28 God chose the lowly things of this world and the despised things—and the things that are not—to nullify the things that are, 29 so that no one may boast before him. 30 It is because of him that you are in Christ Jesus, who has become for us wisdom from God—that is, our righteousness, holiness and redemption. 31 Therefore, as it is written: “Let the one who boasts boast in the Lord.”
    Deci invatatura sanatoasa o avem ,o cunoastem : CINE SE LAUDA, SA SE LAUDE IN DOMNUL .
    Botezul si convertirea noastra ,hotararea de’al urma pe Hristos ,Da, a fost o minune ce a durat cateva secunde,prin scufundarea in apa ,prin ingroparea EU-ului tau si apoi ridicarea din adancul apei din nou la suprafatza si la VIATA . Din aceea clipa nu mai esti singur ,invoia sortii ,dus de vant si curenti.Ai primit un inestimabil cadou ,o oferta unica in univers si un privilegiu divin-dumnezeesc . Prin NEINTELES HAR ,sa ti se permita sa Te Nasti din Nou !. Oare cati din cei ce se boteaza pot sa simta vibrarea divinitatii, bucuria miilor de ingeri ce canta’n cor de bucurie, privindu’te cum iesi ud din apa botezului ! .La acest capoitol al scufundarii in apa, convins ori neconvins, cu ori fara voia, dorinta si decizia mea, DRAGOSTEA TATALUI MEU mi’a harazit reliefata si unica exprienta trecuta cu mult in afara credibilitatii si plauzibilului. Dar cum si Iosif Ton adminte, minunile nu s’au sfarsit ci continua sa se intrupeze inclusiv si printer cei ce nu cred in ele. Viorel,STIU CA TU CREZI CU ADEVARAT , cunosti si implinesti cuvantul si esti si ai devenit invincibil in fata oricarei uneltiri cu care diavolul te confrunta .Stiu si vad ca esti triumfator iar lauda esteatribuita Tatalui, Foiului si Mangaetorului nostru. Te cunosc personal ,iti cunosc inima , indrazneala ce te face biruitor cat si dezamagirea ta cand vezi ca fratii din jurul tau sunt falsi . De aceea repet ce am invatat in inchisoare , auzind direct din gura unor martiri ce au suferit in Aiud si Gherla datorita „turnatoriilor ” lui Iuda Mioriticul . Si asta culmea ,dupa ce si’a recunoscut „pseudonimul” cu care’si semna notele informative cat si activitatea de turnator si vanzator al Bisericii lui Hristos. Cat despre „cel care vorbeste despre ceea ce nu cunoaste ,este si devine frate cu acela care se intoarce de acolo unde niciodata nu a fost ” Apoi tot in Gherla am invatat ca ” a privi inseamna un lucru, a vedea este cu totul altceva . A lupta sa intelegi ce vezi ,apeland in genunchi la ajutorul promis de Mantuitorul, cerandu’i cea mai de pretz comoara : INTELEPCIUNEA,este defapt efectul si totodata rezultatul compensatoriu staruintei tale .Rezultatul dorintei tale arzatoare sa vezi ,sa patrunzi, sa cunosti ADEVARUL !. Iar dupa ce l’ai cunoscut ,portile inchisorii tale se deschid larg, ceata iti cade de pe ochi ,ai invis esti TRIUMFATOR ! De acum pasesti cu incredere neclintita in Dumnezeu , alaturi si cu MANTUITORUL TAU afara din inchisoarea ce te’a tinut atat amar de vreme captiv. Ceata de pe ochii tai s-a ridicat si nici o frontiera nu te mai poate tine captiv. Ai devenit cu adevarat LIBER. VENI,VIDI, VICI !.ESTI INVINCIBIL ALATURI DE CEL CE A BIRUIT MOARTEA ,LUMEA SI PE TATAL MINCIUNII !.
    Frumoasa ,vibranta ,plina de seva intelepciunii si vesnic memorabila ramane afirmatia lui Richard Wurmbrand :
    „ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi .Ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu !” Pace tie Viorel !

    Apreciază

  11. Ca o completare la comentariu meu de a misiona fiecare acolo unde ne-a asezat Dumnezeu, m-am gandit sa scriu aici o statistica a anului 2014 , care am primit-o si eu la inceputul acestui an si care m-a pus serios pe ganduri si mi-a frant inima.

    SPIRITUAL
    – în 2014 au suferit pentru Isus, și au avut nevoie de ajutor aprox.150 milioane de creștini
    – în 2014 peste 100 000 de creștini au murit datorită credinței
    – 1 072 000 de oameni s-au sinucis
    – în 2014 au murit fără să-l cunoască pe Isus peste 50 de milioane de oameni
    – în 2014 peste 5 miliarde nu-l cunosc personal pe Isus
    – din aproximativ 7000 de limbi vorbite pe pământ,Biblia a fost tradusă complet în 500 de limbi,și peste 2000 de limbi n-au niciun cuvânt tradus din Biblie
    – din cele 16 000 de grupuri entice existențe pe pământ, peste 7000 sunt neevanghelizate
    – aproximativ 350 de milioane deoameni nu au acces la Biblie în limbă lor
    – aproximativ 3 miliarde de oameni trăiesc în zone unde n-au nicio șansa să audă Evanghelia, pentru că ea nu există în zonele respective
    – în lume sunt peste 18 milioane de fete ținute de Satan, încătușate în prostituție

    România:

    19 orașe în care nu există nicio Biserică Evanghelică
    10 000 de sate în care nu există nicio Biserică Evanghelică
    1 600 de sate cu peste 1000 de locuitori în care nu există Biserică Evanghelică

    Sunt niste cifre aici care mi-au sfasiat inima cand l-am citit si meditez mereu de la inceputul anului. 1 072 000 de oameni s-au sinucis , 50 de milioane au murit fara sa il cunoasca pe Isus. Merita sa pierdem minutele in a evalua lucrarea unuia sau a altuia? Un an are aproximativ 3 153 000 minute (sper sa nu gresesc), daca ma gandesc la cei care au murit in 2014 fara sa-L cunoasca pe Isus asta inseamna ca in fiecare minut au murit aproximativ 15 857 de oameni. Ce faci tu, ce fac eu ? Evaluam? Comparam? Cautam mai bine zis nodul in papura? Sau stam ingraditi in anumite forme si traditii? Cred ca este vremea sa ne trezim! Mare este secerisul dar putini sunt lucratorii. Suntem romani, chiar daca suntem imprastiati pe intreg pamantul, nu toti ajugem in Africa si Asia, dar cititi statistica tarii noastre. Cred ca este vremea cand sa lasam teoria si ceea ce stim sa punem in practica. Este prea scump pretul rascumpararii noastre, este prea scump Sangele lui Hristos ca sa pierdem minutele in lucruri trecatoare. Sunt inca 5 miliarde de oameni care nu-L cunosc Isus, haideti sa privim in jur si sa ne doara pentru cei care mor langa noi, nu pentru credinta ci fara a sti despre ea, fara a sti de Dumnezeu. Sa fim acei oameni care daca va fi nevoie, sa murim pentru credinta dar niciodata sa nu ne certam pentru ea. Va iubesc pe toti fratii mei de aici, pe toti cititorii si ma rog sa fiti binecuvantati de Domnul si El sa aprinda in voi focul dragostei , sa-L iubiti cu toata inima si fiinta voastra. Numai atunci cand vom arde pentru El vom simti durearea pentru cei ce mor fara sa-L cunoasca pe Domnul. Multa binecuvantare!

    Deuteronom 18:13

    P.S. Musulmanii sunt mai puțini decât creștinii, dar investesc de 2-3 ori mai mult în răspândirea islamului în lume decât investesc creștinii în răspândirea creștinismului în lume.

    Apreciază

      1. Mosule, priveste tu un pic mai cu atentie si ajuta-ma sa inteleg.
        Cum de se poate trece cu vederea peste „viata de nabab” dusa de Iosif Ton in vremea cind nici marii comunisti nu primeau viza de vizita a Rusiei? Cum de amaritul de el, un pocait acolo,ponegrit si „haituit” de securitate, simplu si plin de rivna a fost „scapat” de SECU taman in Viena, iar daca a prins romanul gustul de „afara” mintenas s-a aprobat ( cind si de catre cine) sa mearga asa pentru vreo citiva ani in Londra. Ca doar Ceausescu la acea vreme isi bea cafeaua pe D.str nr 10!
        Dilema si mai naucitoare pentru mine este „CINE” i-a furnizat unui studentas in religie adresa scumpului nostru Dumitru Cornilescu? Cine a „intermediat” vizita lui Ton la acesta acasa, si intrebarea cea mai fabuloasa este cum de nu a dus „misiunea ” pina la capat? sau reformulez sa fiu sigur ca nu gresesc: care a fost misiunea ?
        Restul, citind pe bloguri „marturisirile” lui Ton, te apuca …cine stie ce te apuca. Daca ai vreme si putere si faci ceea ce fac „profesionistii” adica suprapui zecile de „marturisiri ” cu referire la aceleasi perioade, vei vedea ca ele urmeaza de fapt o linie de „Interes” pentru locul, momentul si masa de ascultatori, toate umbrite de „ce fel de acuzatie trebuie destramata”!
        Nimic consistent, totul vag, atotcuprinzator, sentimental…sa te feresti de omul care in demonstratiile lui cauta si repeta exprimari ” acuma sa va dau ceva „adevarat”…parca singur se eticheteaza ca pina acolo ne-a dat ce a vrut sau ce a avut in tolba.
        Stii ceva Mosule, poate ca asa a ingaduit Dumnezeu zilele care sunt, dar sincer, cred ca in cazul lui, ca si a lui Anei Valentin,(plus cei mentionati cu „acte in regula” in Rascumpararea memoriei si Uriasii si pigmeii, ca si a altor sute de „partasi ” ai serviciilor de interes national (sic) ar merita un studiu amanuntit pe biografia acestora, dar aceasta va fi mult mai usor de facut daca dl Iohanis, dupa cum il vedem, il maninca pielea sa deschida la public arhivele CNSAS. De fapt, acesta ar fi MOMENTUL ADEVARULUI pentru poporul meu care , sute de ani a fost sub ocupatie turceasca, austriaca, ungureasca,germana, ruseasca, apoi AUTOOCUPATIE COMUNISTA !
        NUMAI ADEVARUL NE POATE FACE LIBERI! Asa scrie in biblie , asa este si asa trebuie sa credem.Si cu rabdare,in post si rugaciune, ASTA ASTEPTAM!
        Din gindurile de mai sus, incep sa inteleg pe etape incepind de prin anii 150-200 , incepind cu primul filozof crestin(?)Origen, de ce a fost necesara TEOLOGIALA! Teologia pentru credinta, este ca „dezinformarea” pentru serviciile care ocrotesc securitatea tarii !(?)Lasa sa se vada pe LARG democratia , dar acopera cu maiestrie inrobirea la propriu.
        Ma uit cu multa dragoste la fratele Titel si nu ma dumiresc cum poate dintr-o viata traita in conditii de martiraj, cita dragoste ii trebuie ca sa gaseasca „scuze” pentru gasca de sute de mii de „teoreticieni”? Oare nu era mai bine sa meraga sa misioneze sutele de mii de „doctori” si castelani si sa ramina in „spatele frontului” cele citeva mii de misionari de astazi?Si fara sa-l supar pe scumpul meu frate, voi rosti un lucru: asa si-au „construit apararea” mincatorii de pine alba din indeletnicirea cu cuvintul sfint. Asta in conditiile in care Domnul Isus a lasat TESTAMENT ucenicilor sa mearga pina la marginile pamintului…sau sa inteleg ca cei care nu merg nu sunt ucenici? Da, cred ca nu sunt, ei sunt TEOLOGI! Bunul Dumnezeu de fapt este in controlul tuturor lucrurilor. Dar in mod sigur , vom da socoteala de tot ceea ce vom fi facut atit bine cit si rau.
        Fiti binecuvintati.

        Apreciază

        1. Tristare
          Tu sti ca Dumnezeu, nu are prostul nostru obicei, sa-si mai aduca aminte de timpurile de nestiinta.Ton (asa ca mine si ca tine) a avut in viata si lucruri de care nu este mindru, de care s-a cait, iar Dumnezeu la iertat.Mi-a explicat si acel capitol din viata lui (cum de altfel ai facut si tu) cu lux de amanunte.Astea toate s-au intimplat aproximativ 35-40 ani in urma. Dar noi nu dorim sa vedem ce a facut el de atunci incoace, ci pina atunci.Esti gresit cum gindesti si trebuie sa-l rogi pe Dumnezeu sa te ierte si sa te elibereze de duhul acesta de judecata, care-l vad peste tine de la inceput, de cind ai intrat pe acest Blog.Mai invata si tu sa vezi la oameni lucrurile bune nu cele rele.Isus a zis cind a fost pe acest pamint ,,NU AM VENIT SA JUDEC LUMEA, CI S-O MINTUIESC”
          Cine suntem noi sa ne luam un drept mai mare ca ISUS?Cu judecata care judeci, vei fi si tu judecat.
          God bless you.
          mike

          Apreciat de 1 persoană

        2. Da fr Mike, este posibil sa ai dreptate in ceea ce spui. Si mai ales , am simtit de la inceput incercarile tale de a ma sustine in „corectarea” unor „directii de mers” ale mele.Dar in acelasi timp, doresc din tot sufletul sa ma intelegi: toate zilele mele cite mai sunt ingaduite pe pamint nu voi rosti altceva decit ceea ce simpt.
          Sa fii sigur, asa cum ti-am marturisit ca eu stau cu inima deschisa inaintea Domnului si sa fii sigur ca cer calauzirea lui.
          Nu doresc sa aduc nici un fel de justificare, dar sub nici o forma nu am inteles ca biblia ar fi o carte INTERPRETATIVA si VOLITIONALA , adica deducem ce dorim si doar in partile ce ne intereseaza.
          Despre aceasta tema doream sa scriu atunci cind eu vorbesc despre teologi. Asta au facut ,SI MAI RAU, FAC SI ACUMA, prin activitatea lor dezbina, impart crestinii in cite parti vrei si nu vrei, iar la baza unor astfel de activitati este ORICE dar nu DUMNEZEU!
          Fr Mike, daca Dumnezeu ar fi dorit sa „inghitim” pe nemestecate, ar fi scris numai o parte din biblie, DA!!!! ai inteles parerea mea, AR FI SCRIS NUMAI ACEA PARTE CARE NU OBLIGA, ACEA PARTE CARE PERMITE ORICE, ORICIND SIa cel mai grav , DE CITE ORI VREM NOI.
          Ori lucrurile in dreptul meu nu stau asa.
          Imi este teama ca versetul din Ioan 15 cu 6 care este si mai grav decit acele versete care ne spun clar ca o data ajunsi in Isus, nu mai traim noi si traind Isus in noi , nascuti din Dumnezeu nu vom mai PUTEA pavatui. In Ioan 15 cu 6 , cine doreste sa-si asume acest verset vom intelege ceea ce face Dumnezeu cu cel care , din vointa lui nu ramine in Isus! „stringe , arunca in foc si ARD!” Chiar nu se teme nimeni de asa ceva? Dupa ce se arunca in foc si arde? S-ar parea ca da, de aceea NU ESTE PUTERE IN ADUNARI. De aceea auzi tot felul de bazaconii cu BISERICA DOMNULUI ISUS in care se vad toti „patatii”, toate „zbirciturile”, toti „intinatii”, toti „bogatii”, toti despre care biblia ne zice una iar teologii ne spun cu totul altceva.Ei promit ceea ce biblia nu spune sau nu incurajeaza.Multi chemati, adica toti, si putini alesi! Iar putini inseamna PUTINI! Avem nadejde DACA…..!!!!Iar acest „daca” ni-l spune Dumnezeu nu teologii, nu maharii instalati cu sau fara voia lor uin frunte.
          Oricum, stiu ca te gindesti la mine, stiu ca ma iubesti si in puterea ta incerci sa ma ajuti, bunul Dumnezeu sa-ti rasplateasca osteneala, dar, cit ma priveste pe mine, eu doresc sa ramin supus DOAR cuvintului lui Dumnezeu. Nu am nici un interes, nu am nici un fel de teama ca as urmari ceva, cit despre partea fireasca Dumnezeu mi-o ia incet incet , in fiecare zi, cu totul. Nu doresc la nimeni sa cunoasca aceasta stare de lucruri, este foarte dureros, dar , in acelasi timp stiu ca Dumnezeu face in dreptul meu NUMAI CEEA CE ESTE CEL MAI BINE PENTRU VIATA SI MINTUIREA MEA. Si de aceea stau tare, si sunt bucuros in incercare.Nu crezi ca ar fi un dezstru pentru mine sa ma gindesc „cit de bine am dus-o” pina nu am venit la credinta?
          Cred ca Dumnezeu ma „tine la pamint” tocmai pentru ca in dreptul meu este foarte mare pericolalu sa cad. Si in cadere este foarte importanta „inaltimea”!
          Fii binecuvintat

          Apreciază

        3. PS
          Intrucit face parte din judecata, asa cum spui tu, am optat sa postez separat.
          Tu spui:

          „Tu sti ca Dumnezeu, nu are prostul nostru obicei, sa-si mai aduca aminte de timpurile de nestiinta.Ton (asa ca mine si ca tine) a avut in viata si lucruri de care nu este mindru, de care s-a cait, iar Dumnezeu la iertat”

          Vin si te intreb, Ton ce a studiat in scoala baptista ? Ce nu stia despre Dumnezeu?
          Evrei 6 cu 4 se adreseaza TOCMAI unor asemenea persoane care vor sa IL rastignesca a doua oara pe Domnul Isus.LUCRU CU NEPUTINTA! In dreptul lui este clasic ceea ce spune ap Petru despre cei ce „au gustat” apoi , curatati, spalati, facuti noi se intorc in „mocirla pacatului” ca si ciinele la ale lui. Aceasat este o judecata. Mi-o asum si ma gindesc ca daca starea aceasta de lucruri nu este spusa in lumina evangheliei, atunci eu ma dezic de aceasta evanghelie. Dar mai degraba nu-mi asum porcariile unora decit sa ma despart de dragostea mea de Dumnezeu. Concesia pacatului nu este prevazuta in biblie.Pacatul are plata MOARTEA nu iertarea. Iertarea o primim atunci cind spune Domnul Isus, nu ori de cite ori ne vine noua sa batjocorim ceea ce stim ca este sfint. Asa am primit din cuvint, asa gindesc, asa rostesc dar mai ales asa incerc sa traiesc.
          Domnul sa te binecuvinteze cu tot ce are mai bun.

          Apreciază

        4. Dragul meu frate Tristar, oare cine ne-a pus pe noi judecatori? Cine ne-a facut pe noi scafandri care sa mergem in marea uitarii si sa scoatem gunoaiele si pacatele unora sau a altora, care Dumnezeu le-a iertat demult ? Sa fim atenti sa nu cumva sa ne schimbam stapanul cu atitudinile astea. Satan este cel care mereu aminteste trecutul oamenilor. De ce sa ne facem slujitorii lui? S-a tot amintit pe aici de cartea Rascumpararea memoriei. Dar cu criticile, judecatile, barfele, ce facem cu ele, de ce nu se face o carte si cu rascumparearea barfelor si a criticilor. Toti stim versetul si il scriem si spunem mereu despre el: „Am fost rastignit impreuna cu Christos si acum nu mai traiesc eu ci Christos traieste in mine” Oare chiar traieste Hristos in noi, oare chiar ne-am rastignit impreuna cu El ? Sau traim noi, eul nostru, firea noastra si Christos traieste undeva sugrumat ca nu mai incape de eul nostru? Hai sa ne gandim serios cu ce arme luptam, cu ale Duhului sau cu ale firii? A cui arme le folosim, a Domnului sau a diavolului? Am scris aici mai sus doua comentari despre cei care mor fara sa il cunoasca pe Christos? Ce facem vizavi de asta? Cat ne pasa? Simtim noi durerea ca cei de langa noi merg in iad? Cand am fost in adevar rastigniti cu Christos si cand nu mai traim noi ci El , dragii mei noi ne stingem si ne topim in a spune celor nemantuiti despre Christos. Cat ne afecteaza pe noi ca pe minut mor peste 15 000 de oameni care nu il cunosc pe Christos, ne pasa ? Ce faci tu si ce fac eu , se pune intrebarea ? Criticam, barfim, judecam, rascolim lucruri invechite ? Oare asta e mandatul lui Christos, asa a zis El sa mergem in toata lumea sa criticam, sau sa mergem si sa il vestim pe El? Oare ce ar trebui sa faca Dumnezeu sa ne scoata din eul nostru si din firea noastra? E asa de scump pretul rascupararii noastre, oare de ce ne batem joc de el ? Traieste cu adevarat Christos in noi si noi am murit? Degebea ne uitam la ce fac unii misioanri si alti. Degeaba criticam pe unii slujitori si judecam pe altii. Asta nu ne face sa rodim. Intrebarea care se pune este: Ce faci tu? Ce fac eu ? Nu Ton, nu Mike, nu altii, Ce fac eu ? Dumnezeu nu va evalua lucrarea mea in baza la ce a facut sau nu Ton, nici vorba, Dumnezeu va evalua in functie de ce am facut eu si atat ? De ce nu ne verificam pe noi, sa analizam doar anul 2014, si sa ne intrebam: am adus macar un suflet la Christos? Am fost lumina pentru vecinii mei, prietenii mei , pentru cei din retelele de socializare? Ce spun oamenii care nu IL cunosc pe Dumnezeu despre noi cand se uita pe blogurile crestine si vad ca noi ne mancam unii pe altii? Si un verset din biblie spune: Nu va mancati uniii pe altii ca sa nu fiti nimiciti unii de altii. Revin la ceea ce am spus mai sus, cand Christos cu adevarat traieste in noi , noi nu mai stam asa comozi si cautam greselile altora, Christos nu face asta, El cauta pe cei pierduti. Fratele Ton isi va lua rasplata dupa ce a facut sau nu a facut, nu ne va intreba nimic Dumnezeu pe noi de Ton. Dumnezeu ma va intreba si te va intreba: Ce am facut si ce ai facut ? Cat rod am adus? Sau ne-am ascuns talantul Lui si folosim talanti straini.
          Oare cine ne-a pus pe noi judecatori peste robii altuia? Ton, Mike, noi toti restul , fiecare suntem robi ai lui Hristos, si daca fiecare ii rob a lui Hristos, cine m-a pus pe mine judecator? Vrem trezire, vrem schimbare, vrem sa culegem altfel de roade, dragii mei daca vrem sa schimbam ceea ce culeg intai trebuie sa schimbam ceea ce semanam. Daca semanam critica, judecata , barfa, etc nu avem ce ne astepta sa culegem trezire, schimbare, propasire, unitate. Si imi pun mie si voua intrebarea: Oare chiar am fost rastigniti cu Christos si acum nu mai traim noi ci El traieste in noi?

          Plec trist de pe blog si raman mereu intrebadu-ma: totusi,
          de ce unii mor pentru credinta si altii se cearta pentru ea?!

          Apreciază

  12. Da,nu prea mai am multe de spus. Daca Pavel ar fi trait in timpurile noastre,am fi zis despre el : „Cum sa ma invete pe mine acest Pavel,care a prigonit pe Isus. Sau acest Petru,care s-a lepadat de Isus,si nu o singura data.Si mai era si ipocrit,manca cu neamurile dar se ferea ca cei taiati imprejur sa afle asta. Numai spun ca el ducea cu el o sora care sa-i fie si nevasta.Si nu numai el ci si alti apostoli. Si Matei asta,sa se mai potoleaca,ce nu stim noi ca a fost vames (incasator de taxe).Si stim noi cat a fost de corrupt.”
    Cam asa stau lucrurile fratilor. Toti ,mai putin noi insine,sunt niste pacatosi. As face o incercare.Provoc pe toti cei care scriu aici,pe caest blog,sa-mi dea un nume,un singur nume,al unui om contemporan,pe care sa-l aprecieze ca bun si drept si vrednic de respect.Si care ar merita sa ne invete sau sa ne predice sau sa ne pastoreasca. Incercati.Dumnezeu sa va dea intelepciune.

    Apreciat de 3 persoane

    1. Singurul Om care a trait pe pamant ca si noi , dar fara pacat, fara greseli este Isus Hristos! Pe pamant nu exista sfinti, sfintii sunt in cer. Daca exista vreo unul pe pamant as vrea sa il cunosc si eu. Fiecare are greseli, slabiciuni si pacate. Doamne ai mila de noi si mai da-ne timp sa ne pocaim, nu veni inca caci ne vei gasi cautand prin dosare, sau cum spuneam Titel mai sus, navingand prin marea uitarii. Si poate Iosif Ton si ceilalti la care le cautam prin trecut se vor inalta la cer, iar noi nici nu vom sesiza ca vom fi prea adanciti in a vedea ce au mai facut ei!

      Am citit si eu aceste comentarii si ma mir cat de orbi putem fi, incerca aici tanarul Titel sa ne faca sa intelegem ca noi suntem chemati in a salva pe cei pierduti, dar nu a luat nimeni seama. Nu ne mai pasa, suntem prea preaocupati de altii si de greselile lor decat de mantuirea oamenilor, asta arata cat din Dumnezeu este in noi, aproape nimic, ne-am invatat cu pocainta si ne complacem in comfortul si starea noastra, de la prea mult bine am ajuns critici si judecatori. Doamne trezeste-ne.

      Titel, te consumi degeba si degeaba încerci sa arăți durerea pentru cei nemantuiti. Nu ti-a luat nimeni în seamă comentarii care sunt asa reale si adevărate. Scrie aici ceva greșeli, abateri despre slujitori sau misionari, vor fi mai bine primite si cred ca si foarte apreciate.

      Ne numim creștini totuși. ….
      Dumnezeu sa va binecuvinteze.

      Apreciat de 2 persoane

      1. Draga Vasile
        Fii linistit ca cei 3000-4000 persoane care au intrat zilnic pe blogul nostru, apreciaza si ce spune Titel, dar mai ales. ce face.Nu trebuie sa ne lasam influientati de 2-3 care tot timpul sunt pe contra.
        God bless you all.
        mike

        Apreciat de 1 persoană

        1. Frate Mike, pe 8 luna asta daca bine am văzut cred ca am fost în aceeași biserica la slujba de dimineață. A fost o predica acolo a fratelui Barbosu. De ce comentarii astia nu scriu aici pe blog asa îndemnuri? George vroia nume ii dau si eu: Cristian Barbosu, sa il asculte si sa ii urmăreasca viața. Am doi veri care in urma mesajelor lui s-au întors la Domnul.

          Mie Dumnezeu mi-a vorbit prin Titel ..si sunt alții mulți. Sunt atâția care sunt recent întorsi la Domnul ..de ce nu se pun aici învățături educative de la comentari? De asta avem nevoie.

          Apreciază

        2. Eu ma întreb comentatorii astia care stau aici si scriu cand de unul când de altul au măcar un suflet câștigat pentru Hristos ? Sau pentru ei asta e pocăința: viața lui x si y, păcatele lui ala si celălalt. Si pretindem ca il si urmăm pe Isus. Isus nu s-a ocupat ci asa ceva. Si ne mai miram ca mulți pleacă din biserici. E normal sa plece. Mulți sunt veniți ca mine dupa zeci de ani de gust amar al păcatului si vin in biserica si pleacă înapoi vu gustul mai amar decât au venit. Nu ne mai saturam de bârfit si urmărit viața altora. Vedem paiul la toți dar noi avem tiruri de bârne. Sa ne gandim bine ca băgăm pe mulți in iad prin toate astea, ii impidicam sa il cunoască pe Hristos si ajungem la urma sa ne inselam singuri pe noi. Se uita mii de oameni la noi cum ne denigram si ne vorbim de rău. Nu realizam ca aceste bloguri sunt citite de mii de necredincioși. Măcar la asta sa meditam.

          Apreciază

        3. Draga Vasile,intamplarea face ca am fost si eu acolo. Mi-a placut Cristian Barbosu,i-a dat si un „autograph” pe o carte. Nu ai inteles demersul meu. Am vrut sa arat ca se va gasi cineva care sa conteste pe oricine. Eu iti pot arata „contestari” si la Cristi Barbosu.
          Asa ca nu ma judeca prea aspru,citeste-ma cu atentie si fara prejudecati.

          Apreciază

    2. „Caci toti au pacatuit,si sint lipsiti de slava lui Dumnezeu. Si sint socotiti neprihaniti,fara plata,prin harul Sau,prin rascumpararea ,care este in Hristos Isus.”(Romani 3;23,24)
      „Unde este dar pricina de Lauda ? S’a dus. Prin ce fel de lege ? A faptelor ? Nu; ci prin legea credintei.”(Romani 3;27)
      Fiti binecuvintati.

      Apreciat de 1 persoană

  13. George scrie;”…Provoc pe toti cei care scriu aici,pe caest blog,sa-mi dea un nume,un singur nume,al unui om contemporan,pe care sa-l aprecieze ca bun si drept si vrednic de respect.Si care ar merita sa ne invete sau sa ne predice sau sa ne pastoreasca. Incercati.Dumnezeu sa va dea intelepciune….”Stimatul meu sint persoane si azi care s-au sacrificat ,se sacrifica ,insa ele nu se expun pentru reclama,lauda si sint smerite in locurile care slujesc pe mai departe ,fara bani si pin putere de sacrificiu ,dar nu mai prea au loc la anvoane din cauza celor platiti si care doresc sa se expuna pentru reclama ,confort si putere de manipulare….Si se pot da multe exemple …. eu unul cunosc si multi altii de aici de pe „blog ” le cunosc…..Au fost persoane care cand cetatenii romani ajungeau in America ….erau asteptate la aeroport ,erau ajutate sa gaseasca o locuinta,primeau alimente sa-si umple frigideru pentru a sustine familia si se cauta un loc de munca …… azi totul se face prin cunostinte si conectii,….azi multi sint care isi pierd casele fiindca si-au pierdut locurile de munca ….sint invatati cum sa fenteze sistemul si in loc ca din colecte sa fie ajutati sa-si plateasca datoriile …pentru reclama se trimit in alte tari subdezvoltate uitind de cei din casa ,sau de cei care le sint rudenii in Romania….Stimatii mei azi multe se fac de ochii lumii pentru reclama si afectiunea fata de aproapele ajunge pierduta …nu generalizez si scriu din ceea ce vad ca se intimpla in jurul meu in Bisericile pe care le cunosc si frecventez…… Iar daca dau nume si pagini de accesare cu dovezi ajung criticat de foarte multi …….

    Apreciat de 1 persoană

      1. Draga George
        Nominalizarea solicitata atit de insistent de tine,este o utopie,deoarece este vorba de nume noi,ce sint scrise in cartea vietii Mielului ,iar acestia si-au sfirsit alergarea,au parasit acest pamint ,si sint in odihna Domnului,in asteptarea premiului.
        „Caci va veni vremea cind oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa;ci ai vor gidila urechile sa auda lucruri placute,si isi vor da invatatori dupa poftele lor. Isi vor intoarce urechea de la adevar,si se vor indrepta dupa istorisiri inchipuite. Dar tu fii treaz in toate lucrurile,rabda suferintele,fa lucrul unui evanghelist,si implineste-ti bine slujba. Caci eu sint gata sa fiu turnat ca o jertfa de bautura si clipa plecarii mele este aproape. M-am luptat lupta cea buna ,mi-am ispravit alergarea,am pazit credinta. Deacum ma asteapta cununa neprihanirii,pe care mi-o va da,in „ziua aceea”,Domnul ,Judecatorul cel drept. Si nu numai mie,ci si tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.”(2 Timotei 4;3-8)
        „Dar cine va rabda pina la sfirsit,va fi mintuit.”(Matei 24;13)
        Fiti binecuvintati.

        Apreciază

      2. George fiindca ai cerut un nume …il scriu ; „NICOLAE GARNEATA” si sa intelegi ce a fost inainte si cum se primeau in Biserica ..iata mesajul in scurt detaliu; https://rodiagnusdei.wordpress.com/tag/nicolaie-garneata/
        Si acestea sint experiente traite si de mine cunoscute personal Am stima si respect pentru aceste persoane care in viata au dat exemplu de afectiune,slujire si sacrificiu si azi putini le urmeaza exemplul

        Apreciază

        1. Frate Viorel, ma atasez aici la postarea ta. Nu stiu cit este intelept si cit nu in ceea ce afirm. dar experienta mea de viata si cu cea de viata crestina imi da dreptul sa afirm ( nu sa judec) urmatoarel: insasi faptul si modul in care incearca sa acopere adevarul, ii acuza. Nu trebuiesc judecati, nici n-am avea ce sa judecam. A judeca inseamna „a gindi” ori a te gindii la smecherii si inselatorii chiar ca nu este duhovnicesc. Normal ca nu generalizeaza nimeni, dar ramine intrebarea in continuare: de ce nu le place si sar ca arsi cind insirui lucruri adevarate? Doar le prezinti.Si nu sunt din afara perioadei lor de credinta ca sa fie aruncate in oceanul uitarii.NU! Ele sunt din zilele noastre.
          Cred ca este intelept sa-mi vad eu de necazurile mele, fratia lor sa si-o tina, in aceasta ipostaza nu am nevoie de ea. Ma deosebesc si ma delimitez clar si total de astfel de interpretari ale cuvintului biblic. Iar daca sunt gresit, Dumnezeul cel viu si puternic, prin Duhul lui cel Sfint ma va calauzi pentru ca nu doresc sa tin la o invatatura traditionalista, doctrinara, sectara ( da aici cuvintul sectar are temei) care sa justifice sau sa acopere pacatul scotind in relief bunatatea Domnului Isus, nu, eu doresc invatatura APOSTOLICA asa cum au lasat-o apostolii DOMNULUI ISUS! Si mai stiu ca nu trebuie nici o judecata a noastra, stiu ca LUMINA VA DESCOPERI TOT CEEA CE ESTE FACUT LA INTUNEREC, ACEASTA NU DEPINDE DE NOI. Nu am gasit nimic in biblie despre teologi si alti smecheri care vin sa ne organizeze si sa ne desluseasca ceea ce este FOARTE DESLUSIT IN BIBLIE. Gasesc ca adevarat ca cel ce ramine in Isus TREBUIE SA TRAIASCA SI EL CUM A TRAIT ISUS ! Daca nu este clar, cautati pe la filozofi , cine stie…dar ramine sfint ” cind va veni Duhul Sfint VA VA INVATA TOATE LUCRURILE!” Eu astept sa se implineasca tot ceea ce este scris. Mai inca ceva vreme.
          Fiti binecuvintati.

          Apreciază

        2. Multumesc Viorelchis. Am citit pe link-ul indicat de tine si nu am gasit numele lui Nicolae Garneata,decat enumerat printer cei care au facut parte dintr-o biserica nou infiintata. As fi vrut sa citesc cate ceva despre el.
          Nu o sa descopar scopul pentru care am facut aceasta provocare.Dar nu este utopic,asa cum apreciaza Iosif. Astept si alte nume alese de alti „blogeri”. Va promit ca va voi demonstra ca nu am facut nimic utopic.
          PS
          Viorel,mi-a atras atentia acest pasaj din articolul la care m-ai trimis.

          „D-ta ce zici am dreptate sau nu? Eu analizind problema am spus: Frate Pastor nu aveti dreptate. La care pastorul mi-a spus suparat : Sa-mi dai banii inapoi chiar acum. Dar bine fr. Pastor nu-i am acuma acesti bani. Nu ma intereseaza mi-a spus el.In momentul acela fratele caruia pe buna dreptate i-am aparat cauza dreapta, a scos un check cu suma pe care o datoram fratelui Pastor. Pastorul a luat check-ul, si lucrurile s-au linistit. Nu la mult timp dupa acest incident fratele care mi-a imprumutat suma platindu-i Pastorului, are din nou un conflict cu un alt frate, si acuma el imi cere parerea daca are dreptate, dar de data aceasta era vinovat si ii spun: Ioane nu ai dreptate! Suparat atunci el mi-a spus: Sa-mi dai banii inapoi chiar acum! Uimit de ce se intimpla, nu mai aveam cuvint, nu-mi venea sa cred ce auzeam. In acele momente de tacere si tensiune, fratele Pastor fiind acolo a inceput sa vorbeasca, zicind: Frate Galis acum vad ca esti un om al dreptatii, uite aici un check de 3000 de dolari ce-i datorezi. Imi pare rau de felul cum am procedat ultima oara si-ti cer iertarea, iar bani poti sa mi-i dai inapoi cind vei putea.”

          Apreciat de 1 persoană

        3. Draga comentatorule Tristar, nu in înțeleg ceva. Asa e la pocăiți ca trebuie sa insirui pacatele si lucrurile oamenilor? Vrei sa trăiești cum a trăit Isus dar El asa a trăit. Eu 40 de ani am trăit in lume intre păgâni, am fost ateu dar hai sa iti spun ceva: eu ce văd intre pocăiți nu am văzut intre păgâni. De ce vrem sa insirui lucrurile petrecute ? Din dragoste de Dumnezeu? Iti spun eu ca nu …ci din ura adunată in noi. Ca daca ai trai cum a trăit Isus nu ai umbla sa cauți gunoaie ci ai caută pe păgâni. Esti tu cumva Dumnezeu pe pământ sa le insirui? Pocăiții sunt cei care baga in iad cei mai mulți oannei prin ura lor, prin invidie si prin alte lurhur care s-au amintit si mai sus. Mulți veți fi răspunzători de sângele oamenilor pentru ca ii băgați in iad prin toată barfararaia asta si prin toate denigrarile care le faceți si in viata reala si in cea din rețele de socializare. Am mulți încă în familia mea care nu s-au întors la Domnul din aceste motive. Mereu îmi spun: ce sa caut ma acolo sa ma bârfească aia pe net si peste tot. Treziți-va la realitate ca ajungem mai rai ca fariseii. Nici noi nu vedem raiul dar nici pe altii nu ii lasam ci ii băgăm in iad cu toate vorbaririle goale.

          Apreciază

        1. Nu inteleg ce am gresit (din graba)? Am recitit si nu am gasit gresala.
          Cand am scris “Toti ,mai putin noi insine,sunt niste pacatosi.”ma refeream ca se obisnuieste a se vedea paiul din ochiul altuia si nu barna din propriul ochi.

          Apreciază

      3. Draga George, nu există oameni perfecți, dar eu cunosc mai mulți oameni sinceri, competenți, care lucrează cu dăruire pentru Dumnezeu și fac cinste Numelui lui Dumnezeu prin ceea ce sunt și prin ceea ce fac.

        Atunci când am fost împreună la biserică, în sală erau cel puțin 2 astfel de lucrători. Dar îmi place să cred că au fost mai mulți, însă pe cei doi îi cunosc bine și pot mărturisi despre ei că sunt oameni ai lui Dumnezeu, binecuvântați de El cu daruri speciale, niște oameni după inima lui Dumnezeu, aș îndrăzni să spun.

        Apreciat de 2 persoane

        1. Mircea,asta vreau si eu sa „reliefez”,ca nu exista oameni perfecti.
          Te sfatuiesc sa-i scrii numele aici si vei vedea.
          Defapt ce s-o mai lungesc,am asteptat destul.Provocarea mea a avut un singur „obiectiv” Acela de a arata ca, cu doar o exceptie UNICA,nimeni nu este perfect.
          1) Stiam ca este greu ca cineva sa numeasca o persoana.
          2) Chiar daca ar fi numit una(viorelchis a facut-o) se vor gasi destui care sa o conteste.
          Nu mai am timp acum,voi reveni

          Apreciat de 1 persoană

  14. Stimatul meu frate de credinta”Tristarul”faptul ca cineva implementeaza ca prin comentarii judecam ,aducem „calomnie” este doar un joc de cuvinte de aparare a celora care se cred suspecti si doresc sa se apere in mod firesc…..
    In primul rind a „judeca”,inseamna;”..A examina o cauză sau o persoană în calitate de judecător și a da o hotărâre judiciară”
    Noi cei de aici nu sintem de meserie profesionala de „judecator” si nici preotii,pastorii care nu detin aceasta meserie profesionala si aprobata in statul in care se gaseste,nu poate sa judece ….Totul este o expresie fara putere si valoare ,dar foarte puternica pentru manipularea celor din jur…Unii inteleg care au trecut prin aceasta meserie de judecator ,ori de advocati …….,dar altii se cam scarpina la ce aud…..In schimb unor pastori nu le convin explicatiile .Dar sa nu uitam ca traim in o lume infectata de catre Satan si doreste pentru ca in fiecare generatie omenirea sa nu cunoasca „mesajul divin simplu descris pe paginile Scripturii si sa fie indusa in eroare de persoane foarte inteligente in domeniul teologic si celelate domenii care dau putere de supravetuire si de a ajunge la extinderi si la institutionalizari ….Pentru a intelege …dau exemplu si sa intelegeti cum prin puterea mesajului divin de la o credinta adevarata bazata pe mesaj divin se poate in timp ajunge la ocultism;http://en.wikipedia.org/wiki/Fama_Fraternitatis
    Asadar sa nu fim surprinsi ca azi in timpul generatiei noastre ne gasim din nou in aceleasi provocari si luptam cu filozofii ,cu invataturi si cu grupuri mari,puternice si cu un fond financiar puternic……
    Oare Domnul Isus a intemeiat pe pamint Imparatia prin( Biserica primara) pe fond financiar ?Cladiri ce izbesc ochii si ce detin cheltuieli in construire si in intretinere catastrofale? Ori ce ne este scris in Scriptura ? Si pe ce noi ajungem sa ne axam in viata si sa ne laudam?
    Nu doresc sa intru in mari detalii si explicatii fiindca stiu ca aduc mari intristari pentru unii care doar urmaresc „blogul’ si citesc fiecare comentariu pe care-l scriu …..Si o scriu fiindca azi tehnologia ne permite si doresc sa va fac cunoscut aceste lucruri pentru ca sa ajungem la „ADEVARATA CREDINTA SI DE ACELAS PRET CUM SCIRE APOSTOLUL PETRU IN intiia sa Epistola;
    1. Simon Petru, rob si apostol al lui Isus Hristos, catre cei ce au capatat o credinta de acelasi pret cu a noastra, prin dreptatea Dumnezeului si Mantuitorului nostru Isus Hristos:
    2. Harul si pacea sa va fie inmultite prin cunoasterea lui Dumnezeu si a Domnului nostru Isus Hristos!
    3. Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia, prin cunoasterea Celui ce ne-a chemat prin slava si puterea Lui,
    4. prin care El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea care este in lume prin pofte.
    5. De aceea, dati-va si voi toate silintele ca sa uniti cu credinta voastra fapta; cu fapta, cunostinta;
    6. cu cunostinta, infranarea; cu infranarea, rabdarea; cu rabdarea, evlavia;
    7. cu evlavia, dragostea de frati; cu dragostea de frati, iubirea de oameni.
    8. Caci, daca aveti din belsug aceste lucruri in voi, ele nu va vor lasa sa fiti nici lenesi, nici neroditori in ce priveste deplina cunostinta a Domnului nostru Isus Hristos.
    9. Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umbla cu ochii inchisi si a uitat ca a fost curatat de vechile lui pacate.
    10. De aceea, fratilor, cautati cu atat mai mult sa va intariti chemarea si alegerea voastra; caci, daca faceti lucrul acesta, nu veti aluneca niciodata.
    11. In adevar, in chipul acesta vi se va da din belsug intrare in Imparatia vesnica a Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos……”
    Ferice de cel ce intelege mesajul si implineste ce este scris in cele 6 versete(…..5,6,7,8,9 si 10)

    Apreciază

    1. In primul rind a “judeca”,inseamna;”..A examina o cauză sau o persoană în calitate de judecător și a da o hotărâre judiciară” (citat din comentariul lui viorelchis)

      Are you serious?

      Când Domnul Isus spune: “Nu judecați, ca să nu fiți judecați…” (Matei 7:1-2, Luca 6:37), se referă la un proces judiciar? Sau Pavel în 1 Corinteni 11:31 când spune “Dacă ne-am judeca singuri, n-am fi judecați”, sau 1 Corinteni 14:24 – “Dacă toți proorocesc, și intră vreun necredincios sau vreunul fără daruri, el este încredințat de toți, este judecat de toți”. Și exemplele pot continua. Nu trebuie să restrângem sau să limităm sensul unui cuvânt (a verbului “a judeca” în cazul nostru) după bunul nostru plac, pentru a-l folosi mai apoi ca argument forte într-o dezbatere.

      Apreciat de 1 persoană

      1. Multumesc Mircea 🙂 , eu am vorbit despre judecata, dar am ales sa nu mai raspund, exact la aceste versete si inca altele ma gandeam mai devreme. Voi incerca sa raman doar un simplu vizitator al acestui blog si sa nu mai comentez.

        Apreciază

      2. Imi pare rau dar trebuie sa va contrazic pe amandoi. Sa nu judeci,in acceptiunea mea.inseamna sa nu dai verdicte „juridice”. Sa nu judeci nu inseamna sa nu poti face aprecieri. De exemplu,daca vezi un ins beat ,mirosind tare a bautura,tu ai dreptul sa-ti dai seama ca acel ins este beat. Nu poti insa sa-l „judeci” ca fiind pacatos. Nu tu esti inditruit sa-i pui pecetea de pacatos. Sau daca unul iti fura din buzunar. Si exemplele pot continua.
        Si mai am o intrebare la voi amandoi,ce vi sa parut voua in neregula la postarea mea de la 11;52,unde aveti nedumiriri?

        „Da,nu prea mai am multe de spus. Daca Pavel ar fi trait in timpurile noastre,am fi zis despre el : “Cum sa ma invete pe mine acest Pavel,care a prigonit pe Isus. Sau acest Petru,care s-a lepadat de Isus,si nu o singura data.Si mai era si ipocrit,manca cu neamurile dar se ferea ca cei taiati imprejur sa afle asta. Numai spun ca el ducea cu el o sora care sa-i fie si nevasta.Si nu numai el ci si alti apostoli. Si Matei asta,sa se mai potoleaca,ce nu stim noi ca a fost vames (incasator de taxe).Si stim noi cat a fost de corrupt.”
        Cam asa stau lucrurile fratilor. Toti ,mai putin noi insine,sunt niste pacatosi. As face o incercare.Provoc pe toti cei care scriu aici,pe caest blog,sa-mi dea un nume,un singur nume,al unui om contemporan,pe care sa-l aprecieze ca bun si drept si vrednic de respect.Si care ar merita sa ne invete sau sa ne predice sau sa ne pastoreasca. Incercati.Dumnezeu sa va dea intelepciune.”

        Apreciat de 1 persoană

        1. Postarea a fost in regula, eu acum spun ce am inteles eu , posibil din cauza ca nu stapanesc asa bine limba romana sa fi inteles gresit. Dar se intelege ca : toti sunt pacatosi , mai putin noi astia de pe aici 🙂 , eu asa am inteles, nu stiu ce a inteles Mircea. Eu am vazut din prima cand am citit comentariul dar am crezut ca scriind in graba ai gresit, dar nicidecum ca postarea e gresita 🙂

          Apreciază

      3. Sincer sa fiu imi mentin afirmarea scrisa si ea are valoare in puterea unei judecati corecte de catre persoane calificate si poate sa aiba valoare pe baza unor dovezi concrete …..altfel judecata este una nedreapta si fara valoare si efect pozitiv ….O judecata nedreapta si cu dovezi strimbe aduce prejudiciu si suferinte……si astfel de lucruri se intimpla in sistemele judiciare unde cazurile se expun pentru interese firsti si personale,mai mult ca pentru adevar!!! Insa Judecata valabila si cu putere pentru omenire ajunge in acest moment descris;”..11. Apoi am vazut un scaun de domnie mare si alb, si pe Cel ce sedea pe el. Pamantul si cerul au fugit dinaintea Lui si nu s-a mai gasit loc pentru ele.
        12. Si am vazut pe morti, mari si mici, stand in picioare inaintea scaunului de domnie. Niste carti au fost deschise. Si a fost deschisa o alta carte, care este Cartea Vietii. Si mortii au fost judecati dupa faptele lor, dupa cele ce erau scrise in cartile acelea.
        13. Marea a dat inapoi pe mortii care erau in ea; Moartea si Locuinta mortilor au dat inapoi pe mortii care erau in ele. Fiecare a fost judecat dupa faptele lui.
        14. Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
        15. Oricine n-a fost gasit scris in Cartea Vietii a fost aruncat in iazul de foc.”Si despre astfel de judecata ma refer…….Si despre versetele expuse pentru dovada ,mediteaza bine te rog asupra lor sa intelegi mesajul cu privire la ce se refera si atunci vei intelege si ce am scris……De multi sint judecat ,birfit si altfel discutat,dar judecata care in viata ma afectat a fost una juridica si inteleg efectul si toti care au trecut prin asa ceva il inteleg la fel…….Judecatile oamenilor necalificati sint fara valoare si fara efect….Poate intr-o buna zi vei intelege……Cu stima si respect.

        Apreciază

        1. George ,referirea nu este pentru tine ,ci pentru cei care au contrazis si nu sint de acord cu comentariul meu scris………

          Apreciază

  15. Sint surprins de comentariul scris de catre ” Vasile M …..”Mulți veți fi răspunzători de sângele oamenilor pentru ca ii băgați in iad prin toată barfararaia asta si prin toate denigrarile care le faceți si in viata reala si in cea din rețele de socializare. „….
    Stimatul meu „VasileM” in primul rind doresc sa te salut cu un salut crestinesc fiindca observ ca ai scris;”…Eu 40 de ani am trăit in lume intre păgâni, am fost ateu …”
    Daca ai ajuns sa intelegi ce inseamna „POCAINTA” si ai facut un Legamint prin botezul in apa eu doresc sa primesti salutul din partea mea;”..Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste!”
    Cat despre comentariu scuze ca o scriu direct …esti total gresit ….si daca ai ajuns intre pocaiti care …..Pocăiții sunt cei care baga in iad cei mai mulți oannei prin ura lor, prin invidie si prin alte lurhur care s-au amintit si mai sus…..” ,inseamna ca nu ai ajuns intre „ADEVARATI POCAITI ” si in curind ori mai tirziu vei ajunge ranit .Eu o scriu din experienta fiindca am ajuns la astfel de lucruri si inca ei nu doresc sa-si recunoasca faradelegea,inselaciunea si prin tupeu firesc inca predica la anvoaneleBisericilor cele mai mari romanesti si mai se afiliaza alaturi de alti pastori si face si misiuni de evanghelizare….Si sa intelegi despre ce scriu …doar acceseaza numele meu pe fratele nostru „google” si vei vedea…Vei accesa si dovezile si din cauza acestora „CALEA SPRE IMPARATIE AJUNGE „exact dupa cum Domnu Isus explica multimilor si ucenicilor ;
    „..1. Atunci Isus, pe cand cuvanta gloatelor si ucenicilor Sai,
    2. a zis: „Carturarii si fariseii sed pe scaunul lui Moise.
    3. Deci toate lucrurile pe care va spun ei sa le paziti, paziti-le si faceti-le; dar dupa faptele lor sa nu faceti. Caci ei zic, dar nu fac.
    4. Ei leaga sarcini grele si cu anevoie de purtat si le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor sa le miste.
    5. Toate faptele lor le fac pentru ca sa fie vazuti de oameni. Astfel, isi fac filacteriile late, isi fac poalele vesmintelor cu ciucuri lungi;
    6. umbla dupa locurile dintai la ospete si dupa scaunele dintai in sinagogi;
    7. le place sa le faca oamenii plecaciuni prin piete si sa le zica: „Rabi! Rabi!”
    8. Voi sa nu va numiti Rabi! Fiindca Unul singur este Invatatorul vostru: Hristos, si voi toti sunteti frati.
    9. Si „Tata” sa nu numiti pe nimeni pe pamant; pentru ca Unul singur este Tatal vostru: Acela care este in ceruri.
    10. Sa nu va numiti „Dascali”; caci Unul singur este Dascalul vostru: Hristosul.
    11. Cel mai mare dintre voi sa fie slujitorul vostru.
    12. Oricine se va inalta va fi smerit; si oricine se va smeri va fi inaltat.
    13. Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inchideti oamenilor Imparatia cerurilor: nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati sa intre….”
    Ajunge mesajul inteles?Este scris cu sute si sute de ani in urma si explicat de Domnul Isus ,dar se vede ca si azi multimile si unii ucenici ai Domnului Isus ……tot nu inteleg mesajul scris….Oare de ce ? Ce se intimpla ?Dorim sa ne lasam condusi doar de puterea carismei ….?Si nu avem curajul sa ne uitam la faptele lor ? Si nici sa nu le dovedim ?
    Daca avem frica sa dovedim si sa le explicam ;stim ce gasim scris si in ce categorie cadem?Sa intelegem bine ….voi cota ceea ce gasim scris in cartea apocalipsei capitolul 21 :
    „..8. Dar, cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua.”
    Dorim sa cadem in aceasta categorie din cauza intimidarii si a fricii care se implementeaza in noi din partea pastorilor firesti ? Ori sa ascultam invatatura Domnului Isus si porunca Tatalui Ceresc?
    Un raspuns sincer …..as dori sa vad … !!! Cu stima si respect … !!!

    Apreciază

    1. Hey Vasi, imi permit sa iti dau si eu un raspuns, lucruri care ti le-am mai spus. Modelul tau este Christos si tu spre El trebuie sa privesti mereu, daca comentariile de aici sunt inca prea tari pentru tine, evita sa intri :). Asa cum eu nu poti schimba oamenii, nici tu nu poti dragul meu. Si unii din comentatori sunt mai incepatori in credinta ca si tine, dar trecem peste lucrurile astea marunte si mergem inainte spre tinta. Si eu sunt afectat de multe ori ca punem accept pe lucruri trecatoare si uitam de cele necesare. Dar tu stii vorba mea: oameni si oameni. II luam pe fiecare asa cum sunt si ei ne iau pe noi la fe. Asa ca go ahead my brother. Ma rog pentru tine sa poti iesi din starile astea prin care treci in aceste zile. Isten áldja Önt és kedves sebeket törvényt. Hug tesó. Yours testvére és barátja Titel 🙂

      Apreciază

  16. De-i colonel,pe epoleti,trei stele apar cu fala
    Caci este clar ca omul meu a fost si pe la scoala
    Dar vai,de-i doar un plutonier,cu table si rugina
    E clar ca,vai,acelui om,scoala I-a fost straina
    El doar insira vorbe mari,si critica cu sarg
    Si fructul sau ce-a-nmugurit,nicand nu da in parg
    Pe-un cer senin,(neinnorat) el nu va fi un astru
    Caci vai,culoarea lui e gri,nicicand nu e albastru
    Doar ura lui strabate grav,sageti de-otrava infige
    Caci dragostea e-un tel inalt ce el nui-l va atinge
    Asa gandi-i si scris-am eu,ca sa-mi inec amarul
    Trei vorbe-n vant, ca sa ajunga la „bloger-ul” ………

    Apreciază

    1. Am zis eu bine ca pocaitii numai se ranesc si se denigreaza, ai scris poezia ca sa il ranessti pe Titel, numai cine nu are minte nu se prinde, ca nu stie ce ii scoala si ca nu a trecut prin ea. Faptul ca nu isi afirma scoala ca altii pe net nu inseamna ca nu are scoala, dificientele lui in limba romana sunt ca a facut scoala in america de copil, ar trebui sa te interesezi sa vezi cam cate facultati are si cine ii nu sa scrii asa jignitor. Am citit si ce a scris el si ti-a scris foarte prietenos si sincer ca asa a inteles si ai venit cu un comentariu destul de urat. Nu mai intru veci pe bloguri crestine, nu vad nimic bun , numai denigrari si jigniri, si mai sunt si pocaiti si cei mai multi penticostali. Sa se indure Dumnezeu de fiecare. Ne batem joc de oamenii sinceri si ridicam in slavi pe toti care traiesc o viata de dezastru. As vrea sa stiu ce faci tu George pentru pagani si pentru semenii tai, sau meseria ii sa vii sa jignesti pe aici si sa te contrazici. Nu am citit nici un indemn care sa ma zideasca numai contraziceri. Si noi afisam peste tot ca il urmam pe Isus.

      Apreciază

      1. Hey Vasy, calmeaza-te. Pe mine nu ma afecteaza nimic, am depasit demult lucrurile astea si nu ma las atins de jigniri si nici nu vreau sa stie nimieni despre mine. Fiecare are dreptul sa scrie ce vrea. Hai sa ne oprim ca nu ajungem nicaieri. Dragul meu, capul sus, si priveste spre Cristos. Lasa tu comentariile. Nu suntem chemati sa tot dam 1-1. Domnul sa binecuvinteze pe toti de aici, am zis ca nu voi mai comenta si asta este ultimul. Va imbratisez pe toti de aici si va iubesc pe toti indiferent de pareri si comentarii. Domnul sa fie taria voastra!

        Apreciază

      2. Esti compet in eroare draga Vasile M,altul este „adrisantul”. Daca ai fi citit ce-am scris eu pana acum,ai fi vazut
        1) Ca il apreciez foarte mult pe acest tanar Titel Magiar
        2) Ca sunt ortodox
        Prea repede sari in sus draga Vasile,calmeaza-te.Nu vreau sa ne certam,nu-mi incerca rabdarea. Imi place mai mult sa dansez decat sa ma lupt,dar daca trebuie,o fac. Si sa mai stii ceva,eu nu prea pierd.

        Apreciază

      3. Si sa-ti mai dau un „clue”…punctele de la sfarsitul poezioarei reprezinta un „nikename” care trebuie sa rimeze cu „amarul” ….Mahiar nu rimeaza.

        Apreciază

        1. George ma faci sa imi calc cuvantul :), am zis ca nu mai comentez. Eu nu m-am suparat si nici nu m-a afectat. Iar ceea ce am explicat am zis ca m-am gandit ca ai gresit pentru ca si mie mi se intampla de multe ori sa scriu gresit sau sa ma exprim gresit, asa ca relax , nu e nimeni suparat :). Daca vrei sa mai comunicam scrie-mi pe : titelmaghiar@gmail.com sau am si facebook : Titel Maghiar si Geanina. Alese binecuvantari si tie si la toti cititorii si comentatorii. Va iubesc si va imbratisez de pe meleagurile calde ale Indoneziei.

          Apreciază

        2. Draga Titel,cred ca a fost mai mult decat evident ca-mi esti drag. Nu stiu de ce,prietenul tau (asa am inteles din schimbul de postari dintre tine si el) Vasile M ,a crezut ca poezioara mea iti este adresata. Greseste. Veti vedea ca „adrisantul” va sari cat de curand la beregata mea. Si poate si alti prieteni. Poate am sa scriu,candva,cu acordul lui Mike,un articol.Ceva de genul ; „aventurile unui orthodox printre crestini”.
          Dumnezeu sa te aiba in paza.

          Apreciat de 1 persoană

  17. Un lucru care ma intriga pe mine este acrobatia teologica a personajului dezbatut. Nu prea ma intereseaza faza cu securitatea si proaspata marturie. Personal, cred ca e binevenita. Vorba romanului: ‘mai bine mai tarziu decat niciodata’. Daca a facut’o sincer si lucrurile expuse sunt si conforme cu realitatea e un lucru bun. Cat despre reabilitare ca si slujitor in biserica parerile pot fi impartite, dar cum am mai spus, nu prea imi bat capul cu asta.
    Pe I.T. l’am cunoscut personal acum vreo 20 ani, in Belgia, cand isi prezenta lucrarea de doctorat „Martiraj, suferinta si rasplatire”. In vremurile alea eram inca un crestin cu „cas la gura” si nici prea bine informat despre toate cele intamplate pe vremea lui „raposatu” in biserica. M’am nascut in Hristos in anii ’90 datorita unei „epistole vii” care se pare ca devine o specie din ce in ce mai rara in vremurile noastre. Am crescut printre penticostali, baptisti si evanghelici. I’am cunoscut pe toti si cu bune si cu rele. Am trait si printre carismatici si hiper carismatici. Teologia mi’am format’o studiind personal scripturile, citind o remorca de carti, pastrand ce’i bun si dand la o parte zgura. Teologic vorbind sunt undeva intre calvinism si arminianism, non cesationist dar cu canonul biblic inchis. Ma feresc sa’mi pun o eticheta, macar ca in prezent frecventez o biserica baptista din Bucuresti.
    Pe I.T. l’am considerat un om al Cuvantului, al studiului exegetic, care nu cade in capcana scoaterii de versete in afara contextului, un om demn de luat in considerare.
    Un alt personaj e Bill Johnson si faimoasa lui carte „Cand raiul invadeaza pamantul”. Acum vreo 7-8 ani mi’am zis: „gata cu literatura crestina contemporana, raman doar cu Biblia” lucru care m’a cam rupt de ce se intampla pe platforma crestina internationala. Spre sfarsitul lui 2013, cineva mi’a pus cateva pasaje din cartea mai sus mentionata in fata ochilor. Habar n’aveam cine e Bill J.. De cum am citit primele pasaje prezentate mi s’a intors stomacul pe dos. In cele din urma am citit toata cartea si m’a cam luat tremuratul. Neo gnosticism pe fata si o groaza de alte erori, lucruri pe care le’am observat personal fara sa citesc comentarii sau recenzii despre carte sau autor.
    Acum, de la „Martiraj, suferinta si rasplatire” la teologia lui Bill J. e prapastie mare. Sunt lucruri atat de evidente contrare interpretarii sanatoase a Bibliei in „Cand raiul invadeaza pamantul” incat orice crestin care are cat de cat habar de Biblie ar trebui sa le poata observa imediat. Ce sa mai zic de un om de talia lui I.T.
    Aici e problema mea. De unde derapajul acesta imens? Am inteles ca nici I.T. nu este un cesationist s.a.m.d. dar de aici si pana la ce promoveaza per ansamblu Bill J. & Co. e hau mare.
    Pacat, dar se pare ca sfarsitul lucrarii lui I.T. si a convingerilor domniei sale nu prea suna bine.

    Doamne ai mila

    Apreciază

Comentariile sunt închise