Iosif Țon rupe tăcerea – Interviu (II)

(continuare) IMG_1399

MO: Ați fost exclus din Cultul Baptist din România, regretați?

Aici trebuie să vă corectez. Eu nu am fost exclus din cultul baptist din România. Când a apărut criza creată de vindecarea fiicei mele şi de unirea mea cu Străjerii, unii lideri baptişti români au considerat că eu am ieşit din cadrul a ceea ce se numeşte „baptist” şi au dorit să mă oprească de la a mai predica în bisericile baptiste din România şi de aceea au luat în pripă decizia să îmi retragă ordinarea pentru slujire în bisericile din România. Spun „în pripă” deoarece nu s-au gândit că „ordinare” îmi trebuie numai pentru a face acte de cult (Cina Domnului, botez, etc.), nu şi pentru predicare. Mai târziu au recunoscut acest lucru, şi au transmis verbal pastorilor să nu mă mai invite să predic. Unii pastori au acceptat această interdicţie şi nu mă mai invită. Alţii mă invită şi acum şi predic în bisericile lor.
Aici trebuie să fac o precizare foarte importantă. Eu am fost format ca teolog baptist şi toată viaţa am funcţionat ca predicator şi teolog baptist. Dar un baptist cu orizonturi teologice mai largi, aşa încât să cuprindă întreaga lucrare a Duhului Sfânt, precum şi credinţa în unirea reală cu Domnul Isus Cristos şi trăirea în unire reală cu El. Pentru unii conducători baptişti din România (nu toţi!) acestea ar fi credinţe care m-ar descalifica să mă mai numesc baptist. Aceasta este convingerea lor şi eu o respect. Şi-i respect şi pe ei personal şi-i iubesc! Dar eu sunt ceea ce sunt fără să le cer lor încuviinţarea!

MO. Așa cum menționam și mai sus, sunteți contestat, atacat și vorbit de rău, unii fiind chiar mai marii acestui cult neoprotestant. Nu simțiți nevoia să reacționați, sau să dați explicații, sau chiar să ripostați. Mă gândesc că și dumneavoastră, ca un om care ați umblat foarte mult, dețineți multe informații și ați avea ce să spuneți despre dânșii?

IT: Dragul meu, am foarte multe lucruri care le-aș putea spune la adresa acestor acuzatori, dar cui folosește? Am lucrat o mulțime de ani pentru a extinde Împărăția Cerurilor și pentru a aduce oameni pierduți la Cristos; să mă apuc acum să dărâm tot ce am construit în toți acești ani, doar pentru că nu m-aș putea smeri şi n-aş putea accepta acuzaţii nedrepte? Ce ar zice oamenii din lume să vadă cum noi ne mâncăm între noi?

MO: Nu ar trebui să aibă și ei tot o astfel de gândire?

IT: Depinde de fiecare dintre noi, cât de mult ne lăsăm luminați de Duhul Sfânt.

MO: Aveți vreo ranchiună sau vreo supărare pe cei care vă vorbesc de rău? Doriți să le
trnsmitei un cuvânt?

IT: Am o durere mare şi constantă că, din cauza celor care mă vorbesc de rău, unii nu-mi mai ascultă predicile şi astfel unii nu se mântuiesc şi foarte mulţi nu se mai hrănesc şi nu cresc spiritual.

MO: Care vă sunt planurile de viitor?

IT: Ținând cont de lumea în care trăim (lumea internetului), este clar că trebuie să folosim acest vehicul de transmitere a informației, cât mai mult. Pentru aceasta lucrăm chiar acum la o platformă de internet, prin care să putem transmite Cuvintul lui Dumnezeu pe toate căile: blogosfera, facebook, youtube, etc.

MO: Aveți un proiect foarte ambițios, care sunt convins că va costa mult; aveți finanțarea?

IT: Credinţa mea de o viaţa este că ceeace Dumnezeu iniţiază El şi finanţează. Desigur că eu, din pensia mea și a soției, nu pot să finanțez astfel de proiecte, dar acesta nu este cel mai costisitor proiect din viața mea, și cu toate că am făcut şi realizat proiecte mult mai costisitoare, de fiecare dată Dumnezeu a purtat de grijă în mod miraculos. Știu că va purta și acum.

MO: Dacă Dumnezeu pune pe inima cuiva dintre cei care citesc acest interviu și dorește să se implice în acest proiect, cum vă poate contacta?

IT: Când se va finalize platforma, care se va numi iosifton.com, acolo vor apare şi instrucţiuni pentru contribuţii financiare. Până atunci, cei din România îmi pot trimite sprijinul lor pe adresa mea din România: Str. Tribun Corcheş, nr.67, Arad.
Iar pentru toţi cei din afara României, puteţi trimite orice ajutor pe adresa mea din America:
5058 Foothills Dr., Unit B.
Lake Oswego, OR. 97034
USA

MO: Vă rog să transmiteți un cuvânt special pentru cititorii acestui blog și nu numai.

IT: Am ajuns la concluzia că toţi creştinii se concentrează în special pe iertarea de păcate ca să poată ajunge în cer. Dar! Scopul evident al lui Dumnezeu este să-şi formeze fii care seamănă cu Tatăl lor. Bunătatea şi iubirea sunt trăsăturile fundamentale ale lui Dumnezeu şi El vrea să ne facă buni cum El este bun şi să iubim pe toţi oamenii aşa cum îi iubeşte El. Scopul meu este ca de acum înainte să fiu un predicator şi un învăţător al bunătăţii şi al iubirii.
Vă chem să mă sprijiniţi în rugăciune şi în orice altă formă găsiţi voi ca să împlinesc acesată chemare pe care am primit-o de la Dumnezeu.

MO: Vă mulțumesc mult pentru timpul dumneavoastră și pentru dragostea aratată tuturor celor din jur, chiar și celor mai îndârjiți critici.
Domnul să vă binecuvinteze cu multă sănătate și putere de muncă și pe mai departe.

Mike Olari

24 de gânduri despre „Iosif Țon rupe tăcerea – Interviu (II)

  1. „Dragostea este indelung rabdatoare,este plina de bunatate:dragostea nu pizmuieste,dragostea nu se Lauda, nu se umfla de mindrie,nu se poarta necuviincios,nu cauta folosul sau,nu se minie, nu se gindeste la rau,nu se bucura de nelegiuire ,ci se bucura de adevar,acopere totul,crede totul,nadajduieste totul,sufere totul.”(1Corinteni 13;4-7)
    Omul firesc, pentru a supravietui,are nevoie de aer,apa ,hrana si lumina. Omul nascut din nou,e inexistent in lipsa DRAGOSTEI.
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

  2. Stimatii mei ….aceste subiecte ,comentarii nu apar la voia intimplarii in vietile noastre .!!Avem fericita ocazie de a discuta ,comunica intr-un timp foarte scurt si rapid indiferent unde ne am gasi si indiferent in ce societate si grup ,biserica confesionala sintem…..
    Nu este usor pentru unii si nici nu este putere pentru multi sa comunice . Din ce cauza ?
    Motivele sint multe si explicatiile pot sa apara.Dar de multi nu sint binevenite si nici dorite.
    Pentru cei cu studii in anumite domenii comunicarea in domeniul lor este simpla ,usoara si atinge cu o mare putere explicatia de convingere….Si este de inteles ,fiindca a fost scolat ,a facut pregatiri in domeniu si a exersat mult pina ce s-a ajuns la acest rezultat.Si acest sacrificiu trebuie sa-l apreciem fiindca sint multi ani de sacrificiu si de investitii .
    Totusi un lucru in viata noastra sa nu-l uitam daca discutam si ne concentram pe cerinta Tatalui Ceresc si invatatura Domnului Isus .Cei condusi de inspiratia divina si de puterea Duhului Sfint ne explica si voi da acest lucru documentat pentru a avea o credibilitate nu a mea personala ci a celora inspirati de Duhul Sfint .Mesajul sper sa fie inteles;
    „..1. Pavel, apostol nu de la oameni, nici printr-un om, ci prin Isus Hristos si prin Dumnezeu Tatal care L-a inviat din morti…
    SA FIM ATENTI LA CE ESTE SCRIS SI SA MEDITAM ADINC.Pavel explica ca este un apostol ,dar nu orisice fel de apostol……si sa citim ce scrie mai departe;
    „…6. Ma mir ca treceti asa de repede de la Cel ce v-a chemat prin harul lui Hristos la o alta Evanghelie.
    7. Nu doar ca este o alta Evanghelie; dar sunt unii oameni care va tulbura si voiesc sa rastoarne Evanghelia lui Hristos.
    8. Dar, chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie deosebita de aceea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema!
    9. Cum am mai spus, o spun si acum: daca va propovaduieste cineva o Evanghelie deosebita de aceea pe care ati primit-o, sa fie anatema!
    10. Caut eu oare, in clipa aceasta, sa capat bunavointa oamenilor sau bunavointa lui Dumnezeu? Sau caut sa plac oamenilor? Daca as mai cauta sa plac oamenilor, n-as fi robul lui Hristos.
    11. Fratilor, va marturisesc ca Evanghelia propovaduita de mine nu este de obarsie omeneasca;
    12. pentru ca n-am primit-o, nici n-am invatat-o de la vreun om, ci prin descoperirea lui Isus Hristos….”
    Dragii mei …intelegem noi mesajul? Intelegem viata acestui apostol? Intelegem felul de traire si de misiune a lui ?
    Eu nu doresc sa descreditez viata nimanui si nici sa scriu ceva fara sa pot sa dovedesc …Si din mesajele mele virtuale puteti sa deduceti lucrul acesta.
    Daca am gresit ceva si am scris un „NEADEVAR” as dori sal aflu si sa ma corectez.Sa-mi cer iertare pe cel care l-am jicnit in puterea neadevarului scris si nedovedit.
    Stiu ce inseamna sa fii discreditat,injosit si descris in puterea neadevarului .
    Totusi sint foarte INTRISTAT cand vad ca unii ajung pe pozitii foarte inalte in slujba divina si chiar prin mesajul divin doresc sa manipuleze si sa foloseasca pe cei din jur.
    Sint „INTRISTAT” si scriu cu litere mari fiindca este o rana ,durere pentru ca traim ca pe timpul Domnului Isus si nu dorim sa recunoastem si sa ajungem la ”ADEVARATA POCAINTA SI TRAIRE”
    Este usor sa filozofam ,este usor sa scriem si sa dam sfaturi ….si inca pe bani …..lucru foarte trist si dureros pentru ca ajungem din ”CUVINTUL DIVIN ” sa facem o profesie ,un castig pentru a ajunge la confort si nu dorim sa acceptam si sa intelegem .
    Am fost tinar si nnu am cunoscut mesajul divin …..dar Domnul Isus a ajuns sa apara si in viata mea si sa-mi descopere mesajul Tatalui Ceresc ,insa pe drumul calatoriei mele au aparut cei educati in teologie si prin mesajul lor am ajuns sa fiu derutat de la invataturile DOMNULUI ISUS si am ajuns sa imbratisez cerinte doctrinale dupa cum azi cei mai mult le imbratiseaza si cred ca sint ”CRESTINI”
    Dragii mei un adevarat crestin este cel care se dezbraca de puterea firii si de poftele ei si traieste prin puterea DUHULUI SFINT.
    Cel ce traieste prin puterea Duhului Sfint nu-si incalca „LEGAMINTUL FACUT IN APA BOTEZULUI ”,dupa cum nici soldatul inrolat in armata nu-si incalca juramintul militar fiindca stie ca ajunge judecat de tribunalul militar care este foarte dur fata de cel civic.
    Dragii mei mesajul este adresat pentru cei incadrati in misiuni ,care sint pe pozitii la anvoane ca slujitori ai Domnului Isus fiindca voi aveti in mina „SUFLETELE OAMENILOR” care ajung sa faca un „LEGHAMINT DIVIN”
    Ei ajung prin legamintul facut sa fie raspunzatori pentru ce voi ii indreptati sa faca ,dar nu uitati ca sint ai voistrii si voi trebuie sa nu-i mai lasati sa pacatuiasca,sa insele .Voi sinteti fata de ei ca niste parinti care nu doresc sa-si piarda copii si sa ajunga pierduti si distrusi de lucrurile scarboase pe care paganii straini fata de mesajul divin le fac ,indiferent de profesia,specialitatea si pozitia pe care o detin .
    Dragii mei nu uitati fiindca apostolul Pavel scrie;”…13. Ati auzit, in adevar, care era purtarea mea de altadata, in religia iudeilor. Cum, adica, prigoneam peste masura de mult Biserica lui Dumnezeu si faceam prapad in ea;
    14. si cum eram mai inaintat in religia iudeilor decat multi din neamul meu, de o varsta cu mine. Eram insufletit de o ravna nespus de mare pentru datinile stramosesti….”
    Sa nu fie nici azi din acestia care din ravna pentru cerinta doctrinara si pastrarea confortului ,pozitiei sa prigoneasca pe adevaratii crestini si sa ii raneasca si foloseasca ca preotii lui Israel care s-au abatut de la „LEGEA DIVINA SI TATAL CERESC ESTE NEVOIT CA ACEST MESAJ SCRIS IN EZECHIEL SA APARA;
    Ezechiel 34
    1. Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel:
    2. „Fiul omului, proroceste impotriva pastorilor sufletesti ai lui Israel! Proroceste si spune-le lor, pastorilor: „Asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Vai de pastorii lui Israel, care se pasc pe ei insisi! Nu trebuie pastorii sa pasca turma?
    3. Voi mancati grasimea, va imbracati cu lana, taiati ce e gras, dar nu pasteti oile.
    4. Nu intariti pe cele slabe, nu vindecati pe cea bolnava, nu legati pe cea ranita; n-aduceti inapoi pe cea ratacita, nu cautati pe cea pierduta, ci le stapaniti cu asuprire si cu asprime!..”
    Mesajul este dur si plin de adevar .Nici atunci si nici azi nu se doreste auzit si inteles …fiindca stim cauzele …Eu doresc sa va intoarceti la indemnul,poruncile Tatalui Ceresc si la invataturile Domnului Isus cat timp se poate fiindca este scris;”..9. Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul.”
    De la pretenii sa se ajunga la o adevarata „POCAINTA SI TRAIRE IN PUTEREA SLUJIRII SI SACRIFICARII ”
    Sint inca printre voi si vreau sa vad persoanele care m-au ranit si stiu ca citesc aceste comentarii ,cand vor avea curajul din pozitiile pe care le detin sa scrie marturisirea de cainta dupa cum au scris si lucruri nedrepte fata de mine si familia mea ….Vreau sa vad cand vor avea curajul sa vina la mine sa ma caute ca atunci cand mau inselat si mau descris ca sint….vreau sa vad cand ajung sa practice ceea ce predica si pretind ca sint fiindca daca nu fac acest lucru sint ca cei despre care Domnul Isus spune;”…..15. Paziti-va de prorocii mincinosi! Ei vin la voi imbracati in haine de oi, dar pe dinauntru sunt niste lupi rapitori.
    16. Ii veti cunoaste dupa roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini sau smochine din maracini?
    17. Tot asa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rau face roade rele.
    18. Pomul bun nu poate face roade rele, nici pomul rau nu poate face roade bune.
    19. Orice pom care nu face roade bune este taiat si aruncat in foc.
    20. Asa ca, dupa roadele lor ii veti cunoaste.
    21. Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.
    22. Multi Imi vor zice in ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?”
    23. Atunci le voi spune curat: „Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.”
    Deci daca sint pretentii sa fie si o traire exemplara fiindca este scris;
    „…28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.
    29. Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma;…..”1. Sfatuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care sunt un prezbiter ca si ei, un martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei care va fi descoperita:
    2. pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de bunavoie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un castig marsav, ci cu lepadare de sine.
    3. Nu ca si cum ati stapani peste cei ce v-au cazut la impartire, ci facandu-va pilde turmei.
    4. Si cand Se va arata Pastorul cel mare, veti capata cununa care nu se poate vesteji, a slavei…”
    Ve-ti zice de ce va dau atitea versete fiindca le cunoasteti si le stiti …….,dar daca le a-ti cunoaste si stii ,atunci ar fi si traire si in loc de astfel de comentariu ar aparea unele de lauda si de intarire……..Sa ne trezim si daca tot se fac staruinte de rugaciuni pentru „TREZIRE SPIRITUALA” ,trezitiva si nu mai traiti prin puterea firii ci a RODULUI DUHULUI SFINT FIINDCA ;”..24. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei.
    25. Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul.
    26. Sa nu umblam dupa o slava desarta, intaratandu-ne unii pe altii si pizmuindu-ne unii pe altii….”
    Toate le scriu din dragoste si inspiratia pe care Domnul Isus o da ….pentru ca voi sa ajungeti la pocainta ,mintuire si in Imparatia Domnului Isus dupa cum voi pretindeti ……. si nu doresc sa ajungeti amagiti ,fiindca „..27. Nimic intinat nu va intra in ea(in Imparatie), nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna; ci numai cei scrisi in Cartea Vietii Mielului….
    Deci nu as mai dori sa vad si sa aud minciuni,inselatorii si alte calitati firesti din partea crestinilor fiindca isi pierd dreptul de intrare in Imparatia Domnului Isus si a Tatalui Ceresc…..

    Apreciază

  3. Dragii mei frati si surori in Hristos,si toti cititorii comentariilor acestui blog.
    Va indemn sa cititi cu rabdare ,si sa analizati,fiecare in dreptul vostru,starea personala si pozitia in care va situati,raportindu-va la Cuvint,Adevarul,Isus Hristos,privind spre starea interioara ,fiecare spre „sine insusi”prin Duhul Sfint,sinceri fata de voi insiva si fata de Dumnezeu,,va veti recunoaste starea ,veti vedea daca aceasta este dupa voia lui Dumnezeu sau nu,in adevar sau eroare.
    „Eu am venit in Numele Tatalui Meu,si nu Ma primiti;daca va veni un altul,in numele lui insusi,pe acela il veti primi.
    Cum puteti crede voi,cari umblati dupa slava,pe care v’o dati unii altora,si nu cautati slava care vine de la singurul Dumnezeu.”(Ioan 5;43,44)
    „Si a zis Iudeilor,cari crezusera in El: „Daca ramineti in cuvintul Meu,sinteti in adevar ucenicii mei;si veti cunoaste adevarul,si adevarul va va face slobozi.”(Ioan 8;31,32)
    „Atunci daca va va spune cineva ;”Iata ,Hristosul este aici,sau acolo”,sa nu-l credeti. Caci se vor scula Hristosi mincinosi si prooroci mincinosi;vor face semne mari si minuni,pina acolo incit sa insele ,daca va fi cu putinta ,chiar si pe cei alesi.”(Matei 24;23,24)
    „Isus a inceput atunci sa le spuna: „Bagati de seama sa nu va insele cineva . Fiindca vor veni multi in Numele Meu,si vor zice:”Eu sint Hristosul!” Si vor insela pe multi.”(Marcu 13;5,6)
    „Veti fi uriti de toti pentru Numele Meu;dar cine va rabda pina la sfirsit, va fi mintuit.
    Cind veti vedea „uriciunea pustiirii”stind acolo unde nu se cade sa fie – CINE CITESTE SA INTELEAGA – atunci cei ce vor fi in Iudeeia,sa fuga la munti. Cine va fi pe acoperisul casei ,sa nu se pogoare,si sa nu intre in casa,ca sa-si ia ceva din ea.Si cine va fi la cimp,sa nu se intoarca inapoi ca sa-si ia haina.”(Marcu 13: 13-16)
    Uriciunea pustiirii este la ea acasa in toate religiile si confesiunile crestine unde idolatria ia proportii si se extinde cu viteza accelerata diluind si otravind Apa Vietii,cu invataturi filozofice si interpretari straine ,omenesti,departindu-se pe zi ce trece de „cararile vechi”,adaptind Cuvintul sfint ***Calea,Adevarul,Viata***,dupa necesitatile firesti ale omului modern(((666)))imperfect,ignorind Legea lui Dumnezeu desavirsita {7]
    „Nu va tine seama nici de dumnezeii parintilor sai,nici de dorinta femeilor;cu un cuvint,nu va tine seama de nici un dumnezeu,ci se va slavi pe sine mai pe sus de toti. In schimb,va slavi pe dumnezeul cetatuilor;acestui dumnezeu,pe care nu-l cunosteau parintii sai,ai va aduce cinste cu aur si argint,cu pietre scumpe si lucruri de prêt. Cu ajutorul acestui dumnezeu strain va lucra impotriva locurilor intarite;cui il va recunoaste,ai va da mare cinste,il va face sa domneasca peste multi,si le va imparti mosii ca rasplata.”(Daniel11:37-39)
    Pe parcursul istoric al Bisericii,au avut loc in repetate rinduri persecutii si necazuri (apostazii),
    insa,azi asistam la ultimul inegalabil si incomparabil in intensitate,si tehnica malefica moderna prin care Satan ataca ,va fi imprevizibila pentru cei ce nu vegheaza staruind in rugaciune si Cuvint .
    „Miinile lor sint indreptate sa faca rau:cirmuitorul cere daruri,judecatorul cere plata,Cel mare isi arata pe fata ce doreste cu lacomie,si astfel merg mina’n mina. Cel mai bun dintre ei este ca un maracine,cel mai cinstit este mai rau decit un tufisde spini. Ziua vestita de toti proorocii Tai,pedeapsa Ta se apropie ! ATUNCI VA FI ULUIALA LOR.”(Mica 7;3,4)

    „Copilasilor,este ceasul cel de pe urma. Si dupa cum ati auzit ca are sa vina antihrist,sa stiti ca acum s-au ridicat multi antihristi; prin aceasta cunoastem ca este ceasul de pe urma.
    Ei au iesit din mijlocul nostru,dar nu erau dintre ai nostri. Caci daca ar fi fost dintre ai nostri,ar fi ramas cu noi; ci au iesit,ca sa se arate ca nu toti sint dintre ai nostri..
    Dar voi ati primit ungerea din partea Celui sfint,si stiti orice lucru.
    V’am scris nu ca n’ati cunoaste adevarul,ci pentru ca il cunoasteti,si stiti ca nici o minciuna nu vine din adevar.
    Cine este mincinosul,daca nu cel ce tagaduieste ca Isus este Hristosul ?Acela este Antichristul,care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul.
    Oricine tagaduieste pe Fiul,n’are pe Tatal. Oricine marturiseste pe Fiul,Are si pe Tatal.”(1Ioan 2:18-23)
    http://ro.wikipedia.org/wiki/Antihrist

    Apreciază

  4. Cine este mincinosul,daca nu cel ce tagaduieste ca Isus este Hristosul ?Acela este Antichristul,care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul.
    Oricine tagaduieste pe Fiul,n’are pe Tatal. Oricine marturiseste pe Fiul,Are si pe Tatal.”(1Ioan 2:18-23)

    Apreciază

  5. AUZITII VORBIRE OAMENI BUNI CE REGRETA IOSIF TON CA OAMENII NU MAI ASCULTA PREDICILE LUI SI NU SE MAI MANTUIESC?PAI BINE MAI NEA IOSIF OAMENI SE MANTUIESC SINGURII SAU PRIN PREDICILE TALE?PUNE MANA SI CITESTE BIBLIA,MANTUIREA ESRE DOAR PRIN ISUS HRISTOS.PACE

    Apreciază

    1. Am si eu o intrebare domnule Edy Constantinescu legat de comentariu: Ce facem cu porunca lui Isus legat de propovaduire ? „Mergeţi în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la toată făptura. Cel ce va crede şi se va boteza va fi mântuit; iar cel ce nu va crede va fi osândit”. Marcu 16: 15-16 ? Mantuirea este prin Isus Hristos, da, dar noi trebuie sa propovaduim Cuvantul. In Romani 10 spune caci credinta vine in urma auzirii, inseamna ca cineva vorbeste din Cuvant.

      Si inca totusi sunt nedumerit, eu sunt misionar intr-o tara din Asia, daca i-au inconsiderare ce ai spus tu inseamna ca ar trebui sa vin inapoi acasa ca oricum nu este nevoie sa predicam despre Isus. Ce ar trebui sa fac , sa nu mai predic ?

      Dumnezeu face sa creasca samanta si sa rodeasca, dar inainte cineva trebuie sa o semene. In 1Corinteni 3: 7-9 , „asa ca nici cel ce sadeste, nici cel ce uda nu sunt nimic; ci Dumnezeu, care face sa creasca. Cel ce sadeste si cel ce uda sunt totuna; si fiecare isi va lua rasplata dupa osteneala lui. Caci noi suntem impreuna-lucratori cu Dumnezeu. Voi sunteti ogorul lui Dumnezeu, cladirea lui Dumnezeu.” Mantuirea este prin Isus Christos , adevarat, dar uite ce scrie in Biblie, ca asa ai mentinat ca sa citeasca Ton Biblia, spune ca noi suntem lucratori impreuna cu Dumnezeu.

      si as putea continua cu alte exemple , tot din Biblie, ca de fapt la ea ai facut trimitere.

      As vrea un raspuns totusi ca sunt putin nedumerit?!

      Apreciază

  6. Am incercat in repetate rinduri,prin comentariile postate,sa redirectionez discutiile inutile si neziditoare,ce pun in evidenta creatia,in locul Creatorului,ceea ce face ca acestea sa degenereze in provocari firesti ,producind rani si suferinte sufletesti inutile si greu vindecabile.Aproape la fiecare postare ce o fac,asociez citate din biblie pentru a justifica ceea ce afirm prin Cuvintul lui Dumnezeu,deoarece,tot ce nu are acoperire in Cuvintul Adevarului,este in desert ,vid si pustiu, „anatema”,si aduce dezbinare intre frati,si un mare deserviciu in zidirea Bisericii,si a Imparatiei cerului pe care,consider,ca toti o dorim. Intelepciunea lui Dumnezeu,nu corespunde intelepciunii omului,ci se afla pe pozitii diametral opuse si apartine de doua lumi diferite ,percepute in mod cu totul diferit.
    „Caci gindurile Mele nu sint gindurile voastre,si caile voastre nu sint caile Mele,zice Domnul.”Ci cit sint de sus cerurile fata de pamint,atit sint de sus caile mele fata de caile voastre,si gindurile Mele fata de gindurile voastre.”(Isaia 55;8,9) Perceptia intelepciunii lui Dumnezeu,nu este posibila fara „ungerea”Duhului Sfint,care v-a deschide „celui uns”,noi perspective,noi viziuni,noi perceptii si experiente ,ce in lipsa ungerii, nu pot fi traite,si care vor produce adevarata si reala fericire ce Tatal ceresc ne-o doreste tuturor oamenilor.
    „Cit despre voi,ungerea, pe care ati primit-o de la El,ramine in voi,si n’aveti trebuinta sa va invete cineva ;ci,dupa cum ungerea Lui va invata despre toate lucrurile si este adevarata,si nu este o minciuna,ramineti in El,dupa cum va invatat ea.”(1Ioan 2:27)
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

  7. Geroge, unte aici un alt doctor ce vorbeste despre martiraj ,ce are ATITUDINE diametral opusa doctorului Ton , si a „rupt si el tacerea” :http://www.atitudini.com/2013/08/pr-prof-dr-mihai-valica-romania-intre-martiraj-ocrotirea-si-rasplatirea-tortionarilor-si-teroarea-ideologica/ Dragul meu frate de cruce si credinta Iosif, cand Duhul Domnului vorbeste, dracii se cutremura si se infioara.In grila Fericirilor promise si rostite pe Munte de MANTUITORUL , este inclusa promisiunea : „fericiti vor ajunge cei ce plang”. Am plans cu lacrimi amare ,cu fata-n pame , sus pe Cetatea Devei . Am plans cu amar dupa ce am vazut cu ochii mei „doi comandori „sositi in Sediul Securitatii din Deva , sa’si incaseze pungile cu argintii recentelor vanzari . Iti imaginezi tu un fiu si’un tata „pe felie”, , cu pasapoarte’n regula ,alaturi de „comandorul din Oregon ” ??!!. Iti imaginezi ce braze adanci ar fi tras impreuna in Via lui Hristos ,cu plugul Satanei ?. Apoi cel de pe locul III, fara sa stiu ,il invinuise deja scarilegic pe Tatal meu ,ca a avut un singur Fiu , si (si) pe Acela L-a dat la moarte !

    Apreciază

    1. Da drag Walden,Romania nu a dus lipsa de martiri dar nici de falsi martiri. Este greu sa-i deosebesti. Cert este ca odiosul regim communist a schilodit caractere.Bine ,asta pe langa faptul ca a asasinat fizic toata elita romaneasca. Prin elita intelegand „varfurile” in orice domeniu,de la intelectualitate la vrednicii lucratori ai ogoarelor,de la preoti,pastori la invatatori. Astfel,generatiile urmatoare n-au avut aproape nicio sansa in a se forma pe baze „trainice”.Asta se poate vedea in Romania de astazi.Este greu de gasit „caractere” ci doar fripturisti invechiti in rele. Acolo,in Romania,este un cancer generalizat,o metastaza. Nu mai spun ca si pe aici,si peste tot inde traiesc,romanii nu „:coaguleaza” ca neam. Se feresc unii de altii ca „dracul de tamaie”. Ce sa mai zic,sunt dezamagit de poporul meu,desi continui sa-l iubesc,imaginandu-mi fel si fel de circumstante atenuante pentru „hibele” sale. Circumstante uneori false. Dar incerc sa ma mint ca sa nu-mi gasesc prilej de rusine vis-à-vis de neamul meu. Desi prilejuri de rusine au tot fost dealungul zbuciumatei noastre istorii.Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti cu dragoste unul pentru celalalt.

      Apreciază

      1. Nu ma bate, frate, nu mai da! Uite cum se zbate luna-n tampla mea! Nu ma bate, frate, ma omori! Uite cum se zbate sangele-mi pe flori!
        Ascultati acest superb cantec.

        Apreciază

    2. Mosul meu drag, monumental „ortodoxul”, am eu vorba mea : de antologie, Domnul sa-l binecuvinteze.
      Nu evit scrisul, dar statu tot mai greu cu ale mele. Mai am un pic…20 feb, slavit sa fie Domnul.
      Dar, in putinatatea de care ma bucur , Mosule, ca tot scriem de toate ( nu numai cele biblice pe aici) iaca sa vezi ce scrie un taran din Bontida, jud Cluj (bine’nteles)
      Stai si minuneaza-te, dar concluzia este ca inca mai avem nadejde:

      Un țăran, către aleși
      Acuma că ne-ați despuiat și ne-ați vândut către streini
      iar Țara noastră-ați confiscat și ne tratați ca și pe câini
      acuma vreau să spun ce simt când văd că nu vă săturați
      și din stăpâni ai Țării-acestea la Occident suntem argați !
      Ficioarele ne-au fost icoane ce le-nrămam de sărbători
      iar voi ni le-ați făcut cadâne prin case pline de orori ;
      feciorii dragi și nalți ca brazii acum sunt vite de povară
      și robotesc prin lumea largă de parcă nu au loc în Țară ;
      Femeile ne stau ciopor și-s duse în Apus drept sclave
      iar peste câmp scaieții goi hrănesc doar vitele bolnave ;
      iar noi, țărani din tată-n fiu, care hrăneam cândva popoare
      privim la lună uneori, neputincioși, cum Ţara moare…
      Iar voi ?…tot voi veniți la sate, din patru-n patru ani smeriți
      și ne priviți cu milă mare, dar pentru voturi ne mințiți
      și ne promiteți mângâiere și viață plină de huzur
      dar după ce luați puterea, de-ai noști țărani, vă doare-n cur…
      Decât al Țării grâu curat să-l plămădim în pâine caldă
      mai bine adunați arginți, iar Țara poate să și ardă…
      iar hrana ne-o aduc streinii în vase bine ambalate
      şi din avutul nostru dacic, aceștia și-au făcut palate…
      Iar noi răbdăm și ne hrănim, cu guma lor de mestecat
      că se topeau de ciudă toți, când noi mâncam doar grâu curat…
      și ne-nțolesc cu haine scumpe ce stau pe noi ca pe strigoi
      mai bine am muri-n țărână, cum am venit pe lume…goi !…
      Că umiliți suntem acuma de parcă noi suntem streini
      iar Țara asta-I raiul vostru, aleși nemernici și haini…
      Iar voi copii din mame reci și tați ce nu v-au alintat
      voi nu vedeți cum arde Țara, că nu mai e nici de furat ?…
      Că ne-ați furat tot ce-am avut și ce-am muncit de generații
      și din țărani și oameni demni, suntem mai rău decât argații…
      Acum că ne-a ajuns cuțitul, din rărunchi și pân la gât
      Eu, țăran și fiu din țarini, vă voi spune doar atât :
      Dați-ne ”napoi argintul, aurul și ce-ți furat
      și ne-om face noi ”palatul” pe un vârf de deal curat
      dați-ne ”napoi trecutul și țărani ce-ați îngropat
      și ne-om face iarăși viața, chiar de n-om avea ”palat”
      dați-ne iar demnitatea de-a fi cei ce-am fost cândva
      și plecați în lumea largă … că noi nu v-om căuta…
      “Cel ce vine din brazi” – Sandu Cătinean din Bonţida

      Apreciază

  8. As trai de doua ori daca as auzi o vorba de doctor, o atitudine, ceva, orice, legat de aceste evenimente ! De fapt chiaar asa, nu cred ca sunt importante, privesc pe altii. Pe CHARLI !

    Teroriştii de la gruparea Stat Islamic revendică DECAPITAREA a 21 de egipteni creştini 418
    Foto: imgur.com
    Gruparea extremistă sunnită Stat Islamic (SI) a difuzat duminică o înregistrare video care prezintă decapitarea a 21 de bărbaţi pe care îi prezintă ca fiind egipteni de confesiune creştină recent răpiţi în Libia, informează The Telegraph în ediţia electronică, potrivit Mediafax.

    Potrivit imaginilor postate pe internet, bărbaţi îmbrăcaţi în combinezoane de culoare portocalie, similare celor purtate de ostaticii executaţi recent în Siria de către SI, sunt aliniaţi pe o plajă cu mâinile legate la spate, după care sunt decapitaţi.

    Pe 12 ianuarie, aripa libiană a grupării extremiste sunnite a anunţat că deţine ostatici 21 de egipteni de confesiune creştină.

    Cei 21 de egipteni, care erau muncitori imigranţi, au fost răpiţi în oraşul Sirt, în nordul Libiei, aflat sub controlul grupărilor islamiste.

    SI a anunţat că ei au fost răpiţi pentru a răzbuna soarta femeilor musulmane „torturate şi ucise de către Biserica (Ortodoxă) Coptă din Egipt”.

    Guvernul egiptean şi-a avertizat cetăţenii să nu călătorească în Libia, însă mulţi dintre ei pleacă în ţara vecină pentru a găsi un loc de muncă

    Apreciază

    1. PS. Nesansa lor a fost ca ei nu au fost calauziti sa caute de lucru in america, ei , ca si altii crestini au trecut granita lor…au mers ceva mai proape.
      Datorita unor astfel de lucruri , eu cred ca Dumnezeu ne cere sa ne „cenzuram” singuri povestirile noastre. Exceptiile sigur, ramin marturisiri.

      Apreciază

  9. Eu am crescut la predicile fratelui Iosiv in Oradea la biserica baptista 2 si ma simt foarte binecuvantat si privilegiat de aceasta. Pentru mine fratele Ton este un supererow personal, un tata spiritual, si todeauna o sa pretuiesc invataturile dansului si pasiunea lui pentu Biblie si relatia cu Dumnezeu. Pot declara cu tarie ca predicile lui au contribuit si contribuie la relatia mea cu Dumnezeu si cu oameni. Intodeauna o sa imi aduc aminte cu placere de tonul blind, plin de bunatate si de dragoste al dinsului din predici. Domnul sa il Binecuvinteze cu sanatate, putere de lucru in continuare si ma rog ca his legacy sa fie transmis din gneratie in generatie.

    Apreciază

  10. Eu nu am studiat atat de mult ca sa analizez unele comportari ale crestinilor nostri si nici nu ami permit s-ai critic.Dumnezeu lucreaza in noi crestini cu totul diferit de la om la om .Nu vreau sa ma numesc penticostal,baptist sau evanchelist nu aceasta vrea Dumnezeu.Iar daca un crestin sau o grupare sau o adunare de crestini ies din tiparul unei comunitati sau religi si predica intr-un mod liber si cu putere si au un stil aparte de lauda si inchinare mai cu putere si daruire nu trebuie criticati sau exclusi ci sprijiniti .Privind la unele mesaje pe care sunt postate pe diferite programe de internet despre problemele ce sau ivit in ultimi 25 de ani ma cutremur si imi pare rau pentru ca uni crestini nau inteles si nici nu vor sa inteleaga ca Dumnezeu lucreaza intr-un mod diferit cu fiecare.Uitativa la progresele si la lucrarile minunate si la realizarile celor care au fost escusi din culte sau izolati ,nu vreau sa dau nume dar cu cat ascult predicile lor vad o mare realizare din punct spiritual care sau facut si se fac cu multe sacrifici,post,rogaciune si unitate. Dar cred din toata inima ca aceste lucruri sunt acceptate de Dumnezeu pentru un program de inchinare si lauda liber si sincer facut din toata inima si cu toata daruirea.Ami pare rau pentru cei care cunosc Cuvantul Domnului si critica si lovesc in stanga si in dreapta cu vorbe si critici .Acum va pun o intrebare- oare ei sunt mai sfinti mai curati sau mai sinceri-. Nu sunt in masura sa judec pe nimeni deoarece ma simt vinovat si eu in oarecare masura de ceia ce se intampla fiindca nu m-am rugat cu putere si credinta pentru fiiecare dei acesti frati atat cei criticati cat si cei care critica.As vrea sa intelegem ca fiecare slujitor are un dar aparte pus de Tatal Ceresc in ei ca un dar pentru noi ca o binecuvantare in adunarea Lui Cristos sub protectia Cuvantuli Sau si sub calauzirea Duhului Sfant,iar noi trebuie s-ai ajutam si sprijini cu post si rugaciune.

    Apreciază

  11. Draga Frate Ton ! Eu ascult predicile dumneavoastra indiferent de criticile la adresa dumneavoastra. Unele ca : ” Cele 12 culori ale dragostei” le am ascultat de cel putin 10 ori 🙂 . Vreau sa mi intre bine n cap ;).
    Curaj inainte! Noi va iubim. Am fi mult saraci fara cuvantul dragului nostru Tata ce curge prin predicile dumneavoastra!

    Apreciază

Comentariile sunt închise