Răspunsul fratelui Țon la comentariul lui Ovi S.

Mai întâi de toate vreau să fac câteva precizări, după care vă prezint și răspunsul fratelui Iosif Țon la comentariul și problema ridicată de Ovi S. din București.

 • Blogurile din mediul evanghelic românesc sunt urmărite de mulți oameni – în cazul nostru am înregistrat o medie de 953 accesări / zi în cele 52 de zile scurse de la începutul anului, asta in afară de Facebook – însă doar o infimă parte dintre aceștia lasă și comentarii.
 • Pe de altă parte, ne-am văzut siliți în repetate rânduri să moderăm unele comentarii, din motive lesne de înțeles. Sunt oameni și oameni, comentarii și comentarii!
 • Trebuie să spunem însă, că cei mai mulți comentatori sunt bine intenționați, și le respectăm punctul de vedere, chiar dacă acesta nu coincide întotdeauna cu al nostru.
 • Zilele trecute Ovi S. din București făcea un asfel de comentariu, ridicând într-un fel mingea la fileu prin ceea ce scria. I-am solicitat fratelui Iosif Țon un răspuns la acel comentariu, considerând că problema pusă în discuție este de un mai larg interes, iar fratele Țon a avut amabilitatea să ne răspundă, fapt pentru care îi mulțumim.

Mike Olari

Dar iată în continuare comentariul și răspunsul fratelui Iosif Țon la acel comentariu:

––-   –   ––-

Ovi S. | 19 februarie 2015 la 2:27 am | Iosif Țon rupe tăcerea – Interviu (I)
Un lucru care ma intriga pe mine este acrobatia teologica a personajului dezbatut. Nu prea ma intereseaza faza cu securitatea si proaspata marturie. Personal, cred ca e binevenita. Vorba romanului: ‘mai bine mai tarziu decat niciodata’. Daca a facut’o sincer si lucrurile expuse sunt si conforme cu realitatea e un lucru bun. Cat despre reabilitare ca si slujitor in biserica parerile pot fi impartite, dar cum am mai spus, nu prea imi bat capul cu asta.
Pe I.T. l’am cunoscut personal acum vreo 20 ani, in Belgia, cand isi prezenta lucrarea de doctorat “Martiraj, suferinta si rasplatire”. In vremurile alea eram inca un crestin cu “cas la gura” si nici prea bine informat despre toate cele intamplate pe vremea lui “raposatu” in biserica. M’am nascut in Hristos in anii ’90 datorita unei “epistole vii” care se pare ca devine o specie din ce in ce mai rara in vremurile noastre. Am crescut printre penticostali, baptisti si evanghelici. I’am cunoscut pe toti si cu bune si cu rele. Am trait si printre carismatici si hiper carismatici. Teologia mi’am format’o studiind personal scripturile, citind o remorca de carti, pastrand ce’i bun si dand la o parte zgura. Teologic vorbind sunt undeva intre calvinism si arminianism, non cesationist dar cu canonul biblic inchis. Ma feresc sa’mi pun o eticheta, macar ca in prezent frecventez o biserica baptista din Bucuresti.
Pe I.T. l’am considerat un om al Cuvantului, al studiului exegetic, care nu cade in capcana scoaterii de versete in afara contextului, un om demn de luat in considerare.
Un alt personaj e Bill Johnson si faimoasa lui carte “Cand raiul invadeaza pamantul”. Acum vreo 7-8 ani mi’am zis: “gata cu literatura crestina contemporana, raman doar cu Biblia” lucru care m’a cam rupt de ce se intampla pe platforma crestina internationala. Spre sfarsitul lui 2013, cineva mi’a pus cateva pasaje din cartea mai sus mentionata in fata ochilor. Habar n’aveam cine e Bill J.. De cum am citit primele pasaje prezentate mi s’a intors stomacul pe dos. In cele din urma am citit toata cartea si m’a cam luat tremuratul. Neo gnosticism pe fata si o groaza de alte erori, lucruri pe care le’am observat personal fara sa citesc comentarii sau recenzii despre carte sau autor.
Acum, de la “Martiraj, suferinta si rasplatire” la teologia lui Bill J. e prapastie mare. Sunt lucruri atat de evidente contrare interpretarii sanatoase a Bibliei in “Cand raiul invadeaza pamantul” incat orice crestin care are cat de cat habar de Biblie ar trebui sa le poata observa imediat. Ce sa mai zic de un om de talia lui I.T.
Aici e problema mea. De unde derapajul acesta imens? Am inteles ca nici I.T. nu este un cesationist s.a.m.d. dar de aici si pana la ce promoveaza per ansamblu Bill J. & Co. e hau mare.
Pacat, dar se pare ca sfarsitul lucrarii lui I.T. si a convingerilor domniei sale nu prea suna bine.
Doamne ai mila.

 

Ton Iosif1

(Sursa foto: rodiagnusdei.wordpress.com)

 

Iosif Țon: Nu știu dacă o face intenționat, dar schimbă titlul cărții lui Bill Johnson şi acest lucru schimbă totul.

Titlul cății este „Când cerul invadează pământul”. Ovi S. îl schimbă în „Când raiul invadează pământul” , un titlu care probabil că poate fi considerat ca gnosticism.

Intenția autorului este să vorbească despre Împărăția lui Dumnezeu ca fiind activă acum pe pământ. El se referă la definiția dată de Domnul Isus Împărăției lui Dumnezeu în rugăciunea „Tatăl nostru”:

„Vie Împărăția Ta”, adică

„Facă-se pe pământ voia Ta aşa cum se face în cer”

Toţi experții în limba ebraică sunt de acord că rândul al doilea este explicativ; de a ceea am pus intre ele pe „adică”.

Împărăția lui Dumnezeu este un teritoriu în care se face voia Împăratului. Şi voia lui Dumnezeu este formulată în învăţătura Fiului lui Dumnezeu. Acolo unde oamenii trăiesc după învăţătura Domnului Isus, acolo este Împărăția lui Dumnezeu.

„Cerul” este locul unde se face voia lui Dumnezeu. Când se face pe pământ cum se face în cer, este ca şi când cerul a invadat pământul.

Aceasta a vrut să spună Bill Johnson prin titlul cărţii Lui. Nu există nimic gnostic aici. Este pură Evanghelie. Mai ales că la biserica lor se face un pas mai departe şi se formulează in termeni moderni cum trebuie să trăim astăzi în Împărăția lui Dumnezeu, adică în cultura împărăției lui Dumnezeu, care este înțeleasă ca trăirea după învăţătura Domnului Isus.

Aprobând lucrurile acestea, nu am făcut nici un derapaj teologic.

18 gânduri despre „Răspunsul fratelui Țon la comentariul lui Ovi S.

 1. Cand Il ai pe Cristos in inima si in viata ta este atat de simplu sa intelegi lucrarea Lui ,Cuvantul si voia Lui , dar atunci cand mintea , este plina doar cu teorii despre Cristos ,lucrarea Lui Cristos ,imparatia Lui Dumnezeu ,lucrarea bisericii si lipseste esentialul ,prezenta Duhului Sfant , este greu sa intelegi cele mai elementare adevaruri ale Sfintei Scripturi. Pentru mine prezenta Duhului in intelegerea Evangheliei este mai benefica decat toate celelalte la un loc (Duhul Sfant fiind adevaratul autor al Bibliei) . Toate sunt bune atata timp cat scot in evidenta pe Cel care trebuie evidentiat …(aici putem vorbi mult si bine) .Mi se pare atat de logic ,de complet si de simplu ce spune fratele IT aici ca nici nu mai trebuie alt comentariu . Imparatia Lui Dumnezeu locul in care imparateste El, cei care impartasesc si executa voia(viziunea) Lui sunt parte ai imparatiei Lui , „Cerurile sunt locul Lui de domnie” iar cei ce impartasesc voia Lui sunt „Temple ale Lui Dumnezeu ” conform Sfintei Scripturi. Si cu cat mai multi sunt cei in care locuieste Dumnezeu cu atat mai mult se intinde hotarele imparatiei Lui .Cu alte cuvinte cerurile ,imparatia sau domnia Lui Dumnezeu invadeaza,se extinde pe Pamant . Daca vreti ceea ce vedem azi ca se intampla in intreaga lume este tocmai acest fenomen Imparatia Lui Dumnezeu a invadat Lumea stapanita de cel rau si de sistemul lui ,iar lupta pe care o vedem tot mai apriga impotriva bisericii si a poporului Lui Dumnezeu este tocmai datorita acestei invazii (vezi Africa .Orientul mijlociu ,China ,Rusia ).De la invazia Bisericii primare in Imperiul Roman nu a mai fost o ura atat de cumplita impotriva crestinilor din intreaga lume . Diavolul vede ca pierde teren si prin aceasta vede ca sfarsitul lui se apropie ,si de aici ura ,cruzimea si rautatea puse in joc ca sa opreasca expansiunea imparatiei Lui Dumnezeu ,numai ca asa cum a fost la inceput in biserica primara efectul va fi de bumerang , va pierde si mai mult teren iar locuitorii cerului de pe pamant vor fi mutati impreuna cu cei din ceruri acesta fiind finalul ,sfarsitul domnului intunericului.

  Apreciază

 2. Cand, la implinirea vremii,
  Coasta Lui iar S-a deschis
  Si-a cuprins in ea milenii
  De viata din Paradis,

  A venit Regele Vietii
  Sa conceapa-n Duhul Sfant
  O Mireasa frumusetii
  Ca in Cer si pe Pamant !…

  A venit Lumina Lumii
  Iar cei care L-au urmat
  Au invins si umbra humii
  Si a mortii in pacat!…

  A venit Isus sa puna
  Iar pe Eva in Adam…
  In al doilea se aduna
  Mireasa din orice neam

  A venit ca Apa Vie
  Si ca vinul Vietii Noi
  Si-a vestit o-Imparatie
  Si-o Mireasa printre noi…

  A venit cu-Imparatia
  Cerurilor pe Pamant
  Instaurand Bucuria
  Frumusetii celui bland !…

  Apreciază

 3. „Cine este Pavel ? Si cine este Apolo ? Niste slujitori ai lui Dumnezeu,prin care ati crezut; si fiecare dupa puterea data lui de Domnul.
  Eu am sadit, Apolo a udat, dar Dumnezeu a facut sa creasca: asa ca nici cel ce sadeste ,nici cel ce uda nu sint nimic; ci Dumnezeu care face sa creasca.”(1Corinteni 3:5-7)
  Am scos din context doar aceste trei versete,prin care doresc sa scot in evidenta,avertizarea pe care Ap.Pavel o face,crestinilor din Corint,lipsiti de intelegere duhovniceasca ,avind o forma de credinta omeneasca,fireasca,lipsita de perceptia duhovniceasca,intre care s-au format mai multe grupuri,dezbinate, tocmai pentru simpatiile fata de oamenii slujitori.
  In versetul 7 ,Pavel ,referindu-se la el si Apolo,vrea sa-i faca sa inteleaga,comportamentul firesc, lumesc,forma politica ,in care apartinem unui grup sau altul,luptindu-ne intre noi pentru a ne sustine liderul in care ne incredem,si lasindu-L pe Isus „afara”. Oare azi nu cadem in aceleasi comportamente firesti,laudindu-ne cu x sau y,dezbinindu-ne ,provocindu-ne si urindu-ne intre noi,iar acesti (x-si si y-greci), continua cu indiferenta si ignoranta sa-si prezinte filozofiile,rastalmacind Scripturile ,ignorind invataturile curate si pline de puterea Duhului Sfint,scriind o sumedenie de carti,in scopul cistigului mirsav,recomandindu-va sa le cititi ,ignorind Scripturile ,si ratacindu-va prin paienjenisul retetelor „miraculoase” oferite de aceste carti.Sa ne trezim frati si surori,sa traim in ADEVAR ***LIBERI IN HRISTOS***
  Fiti binecuvintati

  Apreciază

 4. Iosif Ton scrie
  Mai ales că la biserica lor se face un pas mai departe şi se formulează in termeni moderni cum trebuie să trăim astăzi în Împărăția lui Dumnezeu,”

  Right.. like in this video clip
  Watch „Jenn Johnson – Holy Spirit is like a Sneaky Blue Genie” on YouTube
  Jenn Johnson – Holy Spirit is like a Sneaky Blue Genie: http://youtu.be/-Wu-WqLjoJo

  Apreciază

  1. Mă grăbesc să adaug că am văzut la ei şi lucruri pe care eu nu le înţeleg, cum ar fi conceptul de „împartare”, adică de transmitere a unei ungeri speciale prin atingerea pe frunte şi fenomenul căderii pe spate. Am citit tot ce au scris ei şi alţii pe aceste teme şi nici astăzi nu le înţeleg. De asemenea, ei cred că „apostoli” există şi astăzi. Eu nu mi-am însuşit această învăţătură.
   Iosif Ton

   Apreciază

  2. Sorry, dar fiecare gaseste ceea ce cauta! Vrei sa denigrezi, sa distrugi pe cineva, sa ai motive de barfa sau de lauda de sine prin a arata ca altii sant (mai) „gresiti”? Multi cauta de a „apara” oile de astfel de „lupi”! dar oare cine i-a chemat la o asemenea lucrare? Porunca este sa-l iubesti pe Dumnezeu din toata inima ta … si pe cei din jurul tau la fel ca pe tine. Ooops, aici e problema! Daca te indoiesti de tine te indoiesti si de cei din jurul tau.

   Apreciază

   1. Stimatul meu „dorurodila „,nu este chestie de denigrare ,de distrugere ,de birfa ;ci de prezentarea adevarului si de a dovedi ce este si in ce consta inavatatura mesajului divin.
    Nu este usor si mereu va continua lupta pentru „..a “apara” oile de astfel de “lupi”!
    Fiindca este scris acest lucru;
    „……28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.
    29. Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma;….”
    Sper ca mesajul sa fie inteles !
    Cat despre mesajul scris;”…. Porunca este sa-l iubesti pe Dumnezeu din toata inima ta … si pe cei din jurul tau la fel ca pe tine. ”
    Stii ce se intimpla?Poate prea putin ……si o sa explic din ce cauza,dar mai intii o sa te intreb;
    Daca in familie copilul in care iti pui toata increderea,resursele si sacrificiul …ajunge sa te insele ,sa te minta si sa te implice in datorii ……;ce faci?
    Mergi sa-l saruti ? Mergi sa-l iei in brate si sa-l feliciti pentru isprava facuta?
    Domnul Isus cand a luat zbiciul si a rasturnat mesele …..nu ia iubit ? Nu a dorit sa le faca un bine ?
    Ori iubirea fata de aproapele tau in consta?……. in a astupa faradelegile,pacatele celor pretinsi si trebuie sa ii laudam pentru predicile carismatice pe care mereu la anvoane le daruiesc…..in modul cum le auzim ….dar binenteles nu din calauzire a „DUHULUI SFINT” ,ci a pregatirii pe care acum prin programele electronice usor le intocmesc ,iar altii inca se prezinta cu caietul ,ori „USB Memory Sticks”
    Multi nu prea cred ceea ce scriu ,dar daca a-ti fi in prezenta a catorva pastori…….mai multe luni de zile …… a-ti intelege……mesajul meu foarte bine…….
    Si eu pot sa dovedesc la cei mai multi pastori pe care in viata mea am reusit sa-i intinesc si sa-i cunosc…O scriu din experienta vietii mele …Poate altii detin alte experiente si au alte conceptii in fata provocarilor de care sint inconjurati……….
    Insa nu uitam de exemplul Domnului Isus si a ucenicilor !Iar pentru a ajunge mintuiti si sa intram in Imparatia Domnului si Mintuitorului Nostru Isus sa intelegem mesajul scris;
    „..2. Harul si pacea sa va fie inmultite prin cunoasterea lui Dumnezeu si a Domnului nostru Isus Hristos!
    3. Dumnezeiasca Lui putere ne-a daruit tot ce priveste viata si evlavia, prin cunoasterea Celui ce ne-a chemat prin slava si puterea Lui,
    4. prin care El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea care este in lume prin pofte.
    5. De aceea, dati-va si voi toate silintele ca sa uniti cu credinta voastra fapta; cu fapta, cunostinta;
    6. cu cunostinta, infranarea; cu infranarea, rabdarea; cu rabdarea, evlavia;
    7. cu evlavia, dragostea de frati; cu dragostea de frati, iubirea de oameni.
    8. Caci, daca aveti din belsug aceste lucruri in voi, ele nu va vor lasa sa fiti nici lenesi, nici neroditori in ce priveste deplina cunostinta a Domnului nostru Isus Hristos.
    9. Dar cine nu are aceste lucruri este orb, umbla cu ochii inchisi si a uitat ca a fost curatat de vechile lui pacate.
    10. De aceea, fratilor, cautati cu atat mai mult sa va intariti chemarea si alegerea voastra; caci, daca faceti lucrul acesta, nu veti aluneca niciodata.
    11. In adevar, in chipul acesta vi se va da din belsug intrare in Imparatia vesnica a Domnului si Mantuitorului nostru Isus Hristos.”
    Conditiile ne sint explicate in cele 10 versete….!Intelegem mesajul?Il dovedim prin traire?Ferice de noi fiindca altfel stim ce este scris;”…cine nu are aceste lucruri este orb, umbla cu ochii inchisi si a uitat ca a fost curatat de vechile lui pacate….”
    Asadar …restul totul ramine filozofie si rezultatele pe care le vedem in urma faptelor care se intimpla in jurulnostru … Cu stima si respect…:)

    Apreciază

    1. Onorabilul meu oponent, ViorelChis
     Drumul pe care mergeti nu duce unde ati dori, caci incontinuu veti gasi persoane cu pareri diferite, crestini rataciti, pastori incompetenti, biserici moarte, etc. Exemplul cu copilul meu nu-l accept deoarece daca se ajunge la asemenea manifestari din partea lui, eu trebuie sa-mi pun in primul rand un mare semn de intrebare in ce priveste educatia data de mine.Apoi daca s-a ajuns asa departe, cu biciul nu mai faci nimic, cu dragoste DA. Cunosc si eu despre ce vorbiti si sant in multe de acord, dar nu vreau sa trag la acest jug. Sansa de a schimba viata cuiva este mult mai mare prin exemplu personal, decat cu degetul ridicat si criticand (chiar daca aveti dreptate). La citirea versetelor din 2Petru am observat ca sant scrise pentru cel care le citeste nu la pers a treia!? Eu sant 100% sigur ca daca va insusiti aceste versete va veti schimba stilul de a scrie, inclusiv starea din spatele scrisului. 100% Cititile de mai multe ori si in mai multe zile. Pana le veti intelege.
     Cu toata dragostea
     Doru

     Apreciază

 5. Pentru „gabebogdan „,daca ajungem sa ne ghidam dupa astfel de persoane expuse in videoclipul dat spre accesare si sa consideram ca astfel se ajunge spre definirea si intelegerea „Duhului Sfint ” sintem pierduti si ajungem la fel ca cei care cred si asculta predica despre”CONSTIINTA” si o definesc in acelas timp mai presus ca medicii si pshiologii ………Si prin fapte in afaceri ,viata de zi cu zi dupa slujbe demonstreaza altceva………Dar le place pozitia,reclama si drumurile de evanghelizari care le deschide noi oportunitati firesti ,egoiste si de un bun castig$$$$$$$ .
  Stimatii mei in fiecare genearatie din astia pretinsi apar si ne captiveaza prin puterea carismei si invataturile teologice ,dar ajungeti sa-i cunoasteti dupa fapte?Ajungeti sa le cunoasteti viata de zi cu zi cum o traiesc in familie,afaceri ?…….Prea putin fiindca sinteti concentrati pe viata voastra si muncind cate 10 ,12 …..ore pe zi ……abea mai aveti timp sa ajungeti acasa sa va spalati in graba si repede,repede sa luati familia sa mergeti la adunare………Timpul nu va permite sa-i intilniti in alte locuri decat la Biserica in spatele anvonului , unde camera de filmat le dezvaluie ,mereu si mereu persoana de dinafara frumos imbracata in costum ,camasa si cravata……..Ia sa ii mai vedem si unsi pe miini cu vazelina ,bataturi in palme de la ciocan, fierastraul timplarului si transpirati si sub inspiratie divina la anvoane cu drag sa ne predice si prezenta de o adevarata slujire …….sa ne o demonstreze……….Unii ve-ti zice …Dar cum sa se poata asa ceva?Foarte bine fiindca in astfel de persoane DUHUL SFINT LUCREAZA SI NE DEMONSTREAZA CA EXISTA>……
  La cei care ne predica de pe caietele si predici scrise si in o saptamina compuse ……nu lucreaza Duhul Sfint si nici nu exista……..La acestia cu fituici ,cu carnetele si cu „MEMORY STICK” implintate in „iPOD”….nu exista putere de „DUH SFINT” ;ci manipulare,inducere in eroare si sint actori ,dar actori instruiti in cadrul religios…..care inca nu au ajuns la performanta celora din orasul” Holywood” ,insa in salarii unii incearca sa-i depaseasca…..
  O mare atentie si sa nu ne lasam amagiti fiindca este scris;”…24. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi….”

  Apreciază

 6. Chiar nu ma asteptam sa primesc raspuns direct din partea fratelui Iosif Ton.
  Imi dau seama ca programul domniei sale este foarte incarcat si nici macar nu ma gandeam la aceasta reactie.
  Pot sa recunosc ca m’a surprins. Ma asteptam mai degraba la reactii de genul: „cine esti tu ma?” sau „cum indraznesti?”. Nu din partea lui I.T., ci aaparatorilor persoanei sale.
  –––––––––––––––––––––––––––––––

  Fiti binecuvantati
  Ovi S.

  Apreciază

   1. Multumesc Walden.
    Se pare ca deja am deranjat prea mult. Nu mi’a mai ramas decat introducerea la comentariu. Virtualul cu realul se pare ca sunt cam acelasi lucru. Mai bine dormeam decat sa’mi chinui sufletul si creierii. Bine ca nu m’am apucat sa traduc extrasele din carte in lb. romana.

    Apreciază

    1. https://www.youtube.com/watch?v=HBgasOffUAg. Ovi, LUMINA nu poate FI CENZURATA ,nu poate fi pusa captiva sub obroc ori bagata intr’un sac scufundat in adancuri !.Glorie Celui ce ne iubeste NON-PROFIT !. LUMINA a triumfat si triumfa mereu ,precum va triumfa din nou PRIMAVARA !. Zic ca BUNUL DUMNEZEU sa te pastreze PE CALEA INGUSTA , sa te ocroteasca totdeauna in ADEVARUL FIULUI SAU ,VIATA NOASTRA ETERNA !
     love,yours Walden

     Apreciază

    2. Draga Ovi
     Nu a deranjat pe nimeni ce ai scris tu, dar nu era in ton cu raspunsul fratelui Ton.
     El a facut totul foarte clar in raspunsurile date cu ocazia interviului.( bineinteles, doar pentru cei care au urechi deschise pentru fratele Ton)Acest raspuns la comentariul tau a fost un supliment, pe care l-am rugat sa-l faca, fiindca mi s-a parut foarte pertinent comentariu.
     Ca sa te apuci sa scrii 10 pagini, doar pentru a avea tu dreptate, este un gest de disrespect, lucru pe care fratele Ton, nu-l merita.
     In ce priveste aprecierile lui Walden la adresa ta, sa sti ca nu-I de bine.Doar pentru ca el nu iubeste pe Ton si nu numai, nu inseamna ca el chiar apreciaza ce tu ai de spus.
     Be carefully.
     God bless you and yours.
     mike

     Apreciază

 7. Draga Mike, nu’mi pot explica de ce ,dupa ultimul comentariu a lui Ovi ,in memorie reactivez zguduitor de viu , ca un dejavu vibrant si limpede ,urmatoarea melodie a lui „Kansas”- „Dust in the wind” ,cunoscut slagar al anilor 80 ‘ .Cu certitudine o cunosti si tu.O ascultam la volanul masinii pe Dan Ryan expressway ,la intoarcerea de la biserica spre casa ,dupa ce Alexa, Ordeanu si Valentin Popovici mi’a refuzat cererea de botez . https://www.youtube.com/watch?v=tH2w6Oxx0kQ. Asociez mereu locuri cu melodii auzite in trecut. Uneori aud vocea superba a lui Liliana Blaj , Hava Naghila , Rhema – Amazing Grace ,”Rugul Aprins”- „Mii de rani”,”Vreau sa spuna cel ce’i slab „, melodii de fratii Groza, uneori altele si altele , unele ascultate cu zeci si zeci de ani in urma . . . . Asociez mereu, mereu locuri si stari sufletesti cu melodii. Tie nu ti se’ntampla asa ??!!
  Apropos, era sa uit ; recent am primit o somatie ,un sfat „prietenesc ” – „auzi , ce tu ai cu taica’to e problema ta, dar pe Ton ,mai bine sa’l lasi in pace „.

  Apreciază

 8. In comentariul lui”Ovi S.” gasim scris;”…“Following the leading of the Holy Spirit can present us with the same dilemma. ”
  Care sa ne fie dilema ?Fiindca de fapt puterea „Duhului Sfint” ne scoate din dileme si ne da putere sa deosebim adevarul fata de filozofii si interpretari!!!!!
  Ne da putere de a deosebi persoanele care traiesc in puterea firii si nici decum in puterea Duhului Sfint>
  Dilema si in domeniul profesional apare la cei care nu sint bine calificati ….cunosc teoria ,dar nu cunosc practica ……..
  Dilema de multe ori doreste sa fie implementata pentru a ne testa capacitatea .
  Azi traim in fata unor mari provocari si din cauza ca cei mai multi nu citesc Scripturile zilnic si nici nu mediteaza asupra mesajului pe care-l citesc……..
  Iar pe urma apar cei scoliti teologic cu tot felul de explicatii si filozofii ce ajung interpretate pe versete scoase din context………
  Multi scriu carti si dau titluri ce provoaca atentia si curiozitatea,dar v-ati intrebat din ce cauza ?
  Stiti ce se intimpla cu banii castigati si unde ajung?????
  Biblia e scrisa si conceputa pentru un scop bine definit ;
  „…16. Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire,
  17. pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.”
  Asadar intelgem mesajul din cele doua versete????
  Unii prea putin ajung sa-l cunoasca si sa le inteleaga mesajul si atunci nici nu inteleg ce se intimpla in viata lor si nici nu ajung .”.desavarsit(i) si cu totul destoinic(i) pentru orice lucrare buna.”
  La persoanele care vedem lucruri si lucrari bune …putem sa apreciem zelul si sacrificiul ce-l au pentru cunoasterea „Scripturii”
  Si este o mare placere sa ai conversatii cu ei ……si sa fii alaturea de ei…..
  Apreciez curajul si indemnul scris;
  „…….Puneti mana pe Scriptura, cercetati toate lucrurile, aveti curajul sa deschideti gura sau sa va impotriviti atunci cand vine vorba de rataciri sau orice alte devieri. ”
  Da asa este si cel mai intelept este sa facem asa……,dar cati au curajul sa o faca in modul cel mai sincer si cu „Duhul smereniei si intelepciunii divine”?
  Iar daca ajungi in cercul unor pastori si alti scolati teologic ….stiti ce se intreaba?
  -De unde stii?
  -Ce studii ai facut ?
  -Si chestii de genul acesta o sa discutam de alta data……
  -ori unii incep sa scoata din libraria pe care o detin ,dictionare,carti care ei cred ca pot sa te lumineze mai mult ca mesajul Scripturii!!!!
  Este greu azi sa ai ocazia la astfel de dialoguri si chiar prin conferinte care contin dezbateri {„Debate Topics” } nu se ajunge la rezultatele care dezvaluie „PORUNCA TATALUI CERESC SI INVATATURA DOMNULUI ISUS”
  O sa spuneti ;cum se poate asa ceva?Foarte bine ….si rezultatele se dovedesc prin faptele care le putem privi cu ochii noastrii daca sintem interesati……
  In o lume (sistem ) imperfect ….este greu de demonstrat perfectiunea ……adevarul….
  Si acest lucru ne este exemplificat prin prezenta Domnului Isus ,prin trairea si invatatura lui ….Si cine credem ca au ajuns cei mai mari impotrivitori adevarului ?Nu cei care au dorit moartea Lui si a ucenicilor?Si cine au fost acestia?
  Sa vedem cine ne explica?Si cine azi se impotriveste cel mai mult „adevarului”?
  Cei din crisma ?Cei care nici nu au auzit de „LEGEA DIVINA”? CEI CARE NICI NU AU AUZIT DE DUMNEZEU SI DOMNUL ISUS?
  Si ce ne explica Scriptura????

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: