Ursul Carpatin-Nimeni nu m-a învins, decât ISUS !

     Cu adevărat acest tânăr a avut o întâlnire adevărată cu Dumnezeu, moment în care a fost ÎNFRÂNT și ZDROBIT, de cel care îl dorea cu gelozie pentru Împărăția LUI. Era de neoprit, din drumul lui. Faima, banii și succesul pe toate planurile, erau nu numai vorbe ci realități, care nu puteau fi contestate. Dar Dumnezeu care a avut milă de sufletul lui, s-a îndurat de el și i-a ieșit în cale. Întâlnirea cu Dumnezeu a fost devastatoare în ceea ce privește succesul lumii de aici, dar binecuvântată privitor la sufletul lui.
Mă bucur să-l văd astăzi ân biserică și lucrător împreuna cu Cristos, în câștigarea de suflete pentru Împărătia LUI Dumnezeu.
Totodată mă bucur să slujim împreună, în Penitenciarul din Craiova, în mai puțin de 2 săptămâni, unde el își va prezenta mărturia lui în fața celor din Penitenciar. Cred că va aveaun efect puternic și mai multe suflete de acolo vor fi motivate să facă și ei același pas pe care Ghiță Ignat (Ursul Carpatin) l-a făcut.
Vă rog citiți și bucurați-vă de lucrarea de mântuire a omenirii.

Mike Olari


 – INTERVIU GHEORGHE IGNAT –

Mike Olari: Te rog să te prezinți.

220px-Gheorghe_Ignat_Greco-Roman_Wrestling_Champion

Gheorghe Ignat(Ursul Carpatin): Mă numesc Gheorghe Ignat, sunt născut în Bucovina, mai precis în Suceava, primul născut într-o familie binecuvântată de Dumnezeu… Mai am o surioară pe nume Ana Maria și un frate pe nume Nicolae… Născut intr-o familie ortodoxă clasic românească am fost îndrumat de către părinții mei iubiti care de altfel sunt niște oameni extraordinari, am fost îndrumat către a umbla la biserică… Am simțit nevoia de a căuta spre divinitate încă de mic copil, am cerut ajutorul Lui Dumnezeu încă din anii copilăriei mele, pe vremea când încă nu aveam o relație personală cu El… , iar Domnul în bunătatea Lui nu a ezitat nici o dată să îmi răspundă.

MO: Vorbește-ne despre copilăria ta.

GI:Copilăria este perioada din viața mea despre care voi vorbi întodeauna cu mare bucurie. Am petrecut-o în mare parte în satul Todirești, localitatea natală a tatălui meu, alături de bunica mea Maria, o femeie blândă care m-a crescut cu mare dragoste, ținând cont că erau vremuri din perioada comunistă, părinții erau mereu la muncă, iar de noi a îngrijit bunica Maria până la vârsta când a trebuit să fiu înscris la școală ,atunci am lăsat cu durere în suflet satul în care am crescut și m-am mutat cu părinții la Suceava. Copilăria mea a fost o copilărie care doresc ca și copiii mei să aibă parte de ea. Perioada petrecută la țară a fost deosebită. Cutreieram dealurile pline de iarbă și flori, vara eram mereu la scăldat pe apa care curgea prin sat, pescuiam cu prietenii, mergeam și duceam vacile la păscut. Vremuri deosebite, nu aveam tablete, computere, telefoane deștepte, dar aveam libertatea de a zburda peste dealuri, prin păduri, fără a-ți fi frică că se poate întâmpla ceva.

MODe la ce vârstă ai început să realizezi că-ți place sportul?

GISportul l-am început de la o vârsta fragedă. La 12 ani am pășit în sala de lupte Greco-romane din Suceava. Antrenorul „maestrul Gherasim Valerică” a pus ochii pe mine imediat fiind un copil dezvoltat peste măsura, eram înalt la 1,70 și aveam aproape 100 de kg, asta la 12 ani – să ne amintim, așa că atunci când m-a văzut prima oară, maestrul mi-a spus :”Din tine fac campion” și nu a durat mult până a venit primul titlu de campion național al României la cadeți. Cred că un an și câteva luni doar.

MO: Pe ce perioada ai făcut sport de performanță și la ce nivel ai ajuns?

gi1

GIRezultatele au început să apară așa cum am spus, după un an și ceva de muncă. Asta se întâmpla undeva prin 1997-1998 și au continuat până anul trecut în 2014 când am cucerit ultimele două titluri de campion național și bronzul European la Sambo. Între acești ani am cucerit 10 titluri de campion național, campion balcanic, multiplu campion internațional și multiplu medaliat la competiții naționale și internaționale. Cred că la un loc sunt vreo 34 de medalii. Rezultate notabile aș putea spune, dar se putea și mai bine. La un moment dat, prin 2009, am plecat către America pentru a mă antrena să particip în competițiile de MMA sau Mixt Martial Arts. Am reușit să intru la Academia de MMA, The Arena din San Diego California. Am întâlnit oameni deosebiți care m-au ajutat să încep acestă nouă cariera în acest sport mult mai complex decât luptele clasice. Am luptat în MMA și în State și în Europa. Am un palmares de 6 victorii fără nici o înfrângere.

gi

MODe unde numele (porecla) URSUL CARPATIN?

GIPorecla de Ursul Carpatin, am dobândit o în America. Acolo, când am început să lupt aveam nevoie de un nickname (poreclă), iar managerul meu american a căutat ceva vreme, după care a venit cu acest nume care se potrivește oarecum. În 2012, când un adversar austriac s-a deplasat în România pentru a mă înfrunta într-un meci de MMA. La conferința de presă, cand am dat ochi în ochi, prima dată a zis că : ” Mi s-a spus că adversarul meu are nickname Ursul Carpatin, dar el chiar arată ca un urs” a fost un moment amuzant să zic așa. Cam aceasta a fost reacția fiecărui adversar când a dat ochii cu mine.

MOCând ai atins apogeul și care a fost cea mai mare satisfacție trăită de tine?

GIMomentele de satisfacție au fost multe, cred că cele mai frumoase momente și mai înălțătoare au fost cele legate de descoperirea Domnului Isus Hristos. Apoi cele când mi s-au născut cei trei băieți pe care frumoasa mea soție Adriana i-a adus pe lume prin îndurarea Lui Dumnezeu. Apoi urmează multe momente de satisfacție pe care le-am trăit în Sportul de performanță.

MO: Cu toate că i-ai învins pe toți cu care te-ai luptat, totuși a fost o zi în care tu însuți ai suferit o ,,ÎNFRÂNGERE” care ți-a marcat și shimbat viața radical. Dumnezeu te-a chemat să-L slujești pe EL. Când s-a întâmplat și cum?

61226821

GI: Întradevăr, a fost o zi din viața mea când am suferit cea mai mare înfrângere, o înfrângere rușinoasă care a făcut ca tot ceea ce am construit în ani grei de muncă, tot ceea ce am clădit eu ca om, imagine, renume, etc… toate acestea au fost trântite la pământ, umplute cu mizerie și cu noroi. Până acolo încât s-au ridicat unii care au contestat și cariera mea sportivă,  zicând că doar m-am folosit de sport pentru a face infracțiuni.
A fost o zi în care răbdarea Lui Dumnezeu în dreptul meu a ajuns la capăt. Undeva în 2012 am fost arestat în România pentru presupuse fraude informatice pe care le-aș fi făcut cu ani în urmă în Australia. A urmat un adevărat circ mediatic, toate televiziunile și ziarele din România care odată imi aduceau laude, atunci mi-au umplut numele de noroi și au făcut din mine un mare răufăcător. Pe plan internațional, marile posturi TV au pus fotografia mea în prim plan și mă acuzau că am coordonat cea mai mare fraudă din istoria Australiei. A fost momentul de Umilință și Frângere maximă. Din confortul meu de acasă am fost aruncat într-un arest murdar în care se trăiește sub limita conduitei umane. O parte din prieteni și cunoștințe sus puse mi-au întors spatele, nemaivoind să aibă de-a face cu mine, erau oameni pe care mă bazam. Atât m-a ținut Dumnezeu în acea stare până am realizat că nu am nici un ajutor din partea nimănui și că singura scăpare și salvare este El. Pentru mine au fost momente înălțătoare pe care le-am petrecut cu Domnul în închisoare. Mulți pot judeca aceste lucruri din perspective diferite, dar nici o dată nu îți poți da seama de ce se întâmplă în sufletul unui om căzut, decât dacă ai fost și tu căzut vreodată în viața ta. Și numai dacă ai trait și tu măcar o dată acel sentiment de neputință. Gandiți-vă că au fost momente când îmi ziceam „rupe gratiile și ieși, nu ești tu Ursul Carpatin??? Fă ceva!!!”  Bineînțeles, nu puteam face nimic, nici cu forța mea, nici cu banii mei, nici cu relațiile mele. Atunci mi-am pus întrebarea „Dacă toate acele lucruri pentru care eu am muncit și sacrificat o viață nu au nici un fel de valoare în situațiile critice prin carde trec, ce folos am din toate acestea???”  Am căutat din toată inima ajutorul la Dumnezeu și în bunătatea Lui El nu a ezitat să îmi răspundă. Așa cum făcea și în anii copilăriei mele. Ce pot să mai zic, sunt de multe ori copleșit până la lacrimi de bunătatea Lui. De multe ori mă gândesc că nu merit nimic din toate câte mi-a dăruit. Am trei băieți sănătosi, o soție credincioasă care se ocupă de noi toți, pentru că soția mă pune de cele mai multe ori în rândul copiilor, aș numi aceea zi „ziua înfrângerii care mi-a adus cea mai mare victorie” – întâlnirea și experiența mea personală cu Dumnezeu, consider cea mai mare victorie pe care am dobândit-o în această viață, bineînțeles a fost o victorie pe care nu am obținut-o eu, ci Hristos pentru mine!!

IMG_2319

MOCe ne poți spune despre trăirea ta cu Dumnezeu și dacă regreți că te-ai lasat de un sport care îți aducea atât faimă cât și bani?

GI: Astăzi sunt în biserica Evanghelică Filadelfia din Suceava împreuna cu soția și copiii. Am găsit aici oameni deosebiți care s-au rugat și au fost lângă noi în momentele critice. Aici am făcut împreună cu soția acel legământ nou atât de necesar, un legământ cu Hristos ân cunoștință de cauză așa cum spune Scriptura, dintr-un cuget curat în fața mai multor martori am mărturisit din toată inima, că Hristos Dumnezeu este Mântuitorul și Domnul nostru. Lucruri minunate s-au petrecut de atunci, desigur situația financiară este mult mai precară, prietenii vechi au plecat de lângă noi în proporție de 90% am pierdut multe, dar cui îi pasă, bucuria de a avea pe Dumnezeu întrece orice tristețe, câștigul nostru este nespus mai mare decăt cele pe care le-am pierdut. Oameni buni, nimic nu se poate compara cu faptul că ști că Dumnezeu îți este scut și pavăză, că Dumnezeu îți poartă de grijă zi și noapte și El veghează peste casa ta!!

MOCu ce te ocupi acum și cât de mult ești implicat în lucrarea de mântuire a celor din jur?

GIOdată cu descoperirea Domnului Isus Hristos a venit și dorința mare de a vorbi oamenilor despre experiența personală trăită cu Domnul. În această direcție Dumnezeu a început să mă folosească într-un mod deosebit. Am început o lucrare în penitenciarele din România împreuna cu fostul boxer de performanță, fratele Vasile Tofan din Galați. Deasemenea, Domnul m-a trimis în multe locuri, biserici, tabere de tineri, școli, licee, oriunde m-a trimis am încercat ca întotdeauna să fiu prezent să pot să vorbesc oamenilor, să le spun că Dumnezeu există ,este viu și lucrează cu minuni în viețile noastre. Ce să spun decât că e minunat să trăiești lângă Domnul, să trăiești sub aripa Lui protectoare. Toate aceste lucruri le fac pentru slava și gloria Lui Dumnezeu și îmi doresc ca Dumnezeu să mă folosească în minunatul Lui plan pe care îl are cu această lume. 

MOCe planuri de viitor ai?

GI: Planurile mele de viitor se rezumă la a face voia Domului Isus Hristos. Și acolo unde El va găsi de cuviință să mă folosească, acolo vreau sa fiu. Simt mult cu frații ortodocși și aș dori ca Dumnezeu să lucreze cu putere în Biserica tradițională românească, apoi știu că este nevoie mare de slujire în penitenciare, acolo unde sunt oameni nenorociți oameni pentru care singura speranță și motivare de a trăi ar putea fi Domnul Isus Hristos, dar pentru aceasta este nevoie de lucrători, de oameni dedicați care să treacă peste prejudecăți și să iubească hoții și tâlharii așa cum a făcut-o și Domnul Isus. De altfel aș vrea ca Dumnezeu să mă folosească și între sportivii de performanță, între acești oameni cu care am trăit o viață. Toate aceste lucruri mi le doresc, dar planul Lui Dumnezeu vreau să primeze în viața mea și în viața noastră de familie.

IMG_2377

MO: Câteva gânduri în încheiere, pentru cititorii blogului nostru!

GI: Aș dori să trimit un mesaj tuturor celor care Îl cunosc personal pe Mântuitorul Hristos, nu contează vârsta și locul unde Dumnezeu ne-a așezat. Cred că Domnul ne cheamă pe toți să fim misionari pentru Împărăția Lui. Nu trebuie să călătorim în Asia, Africa sau în alte țări pentru a misiona… vecinul tău de scară sau de pe strada ta, colegul de facultate sau de la muncă, cel pe care îl întâlnești în autobuz… sunt toți oameni care au nevoie de mântuire, de Domnul Isus Hristos. Putem misiona și trebuie să o facem acolo unde suntem, iar cel mai important lucru este să arătăm dragoste celor din jur, așa a lucrat Dumnezeu în dreptul meu prin anumiți frați care mi-au arătat o dragoste deosebită și fără interes la început de drum…. Toată acea dragoste m-a făcut să mă întreb din ce erau făcuți acei oameni. Mai târziu am aflat ce era dragostea care Domnul o pusese în inima lor cu ani de zile în urmă. Așadar, arătând dragoste oamenilor îi vom aduce ușor către Domnul Isus pentru că Domnul însuși este Dragoste !!!!
Fiți binecuvântați de Domnul Isus !!!

19 gânduri despre „Ursul Carpatin-Nimeni nu m-a învins, decât ISUS !

  1. mi-au sarit tastele si nu s-a inscriptionat tot mesajul..de-abia dupa ce l-am trimis, am obs lipsa/greseala.

   „am si eu o intrebare de bun simt si fara nici o rea intentie (fara a dori sa lovesc in cineva!) Cum ramane cu acuzatiile grave din filmulet???

   Apreciază

   1. observ ca le-a ispasit….sau inca mai are de tras?
    ca in filmulet, se spunea ca dupa toata solutionarea din Romania, va fi extradat in Marea Britanie..
    s-a petrecut acest lucru sau a fost gasit nevinovat?!

    Apreciază

    1. Tim, ramane posibilitatea ca intre „zdrobire si dragoste” publicitara si autentica si benefica zdrobire ,sa existe un spatiu ” inca neprelucrat ” . El ramane in progress, continua . . . . . .

     Apreciază

 1. Ramân stupefiat de faptul ca de fiecare data cand Dumnezeu lucrează miraculos si scoate cu mana tare pe copii Lui din mizeria acestei lumi apar si asa zisii ” frați” care arunca cu pietre … Problema fratilor de mai sus nu este legată de o cercetare personală sa zică :”Doamne Tu faci lucrări mărețe si salvezi oameni din lume,oameni care fără de ajutorul Tau nu ar fi avut nici o șansa……dar Doamne ce fac eu ???pe unde sunt in relația cu Tine??ce imi zice cugetul meu???faptul ca stau la tastatura si judec ajuta pe fratele meu???”
  Dragilor suntem chemați sa aducem oameni catre Dumnezeu si dragostea ,blândețe asa fie lucruri care sa se vadă pe chipul nostru ca oamenii sa cunoască ca suntem copii de Dummezeu…!!
  Asa ca trageti va pe seama tineri crestini !!!

  Apreciază

  1. Draga Jorji
   Nimic nou.Totul a inceput din perioada cind Isus era pe pamint si facea si atunci minuni.Au fost situatii cind farisei au vrut sa omoare pe cel vindecat si salvat.
   mike

   Apreciază

  2. „Jorji „scrie; ” Ramân stupefiat de faptul ca de fiecare data cand Dumnezeu lucrează miraculos si scoate cu mana tare pe copii Lui din mizeria acestei lumi apar si asa zisii ” frați” care arunca cu pietre … ”
   Stimatul meu ,cine sint cei care arunca cu „pietre ” ?
   Disciplina crestina scoate lucrurile adevarate la lumina…..
   Azi ca persoane crestine ….daca cineva ne descopera gresala,inselaciunea si faptele firii ,ar trebui sa le multumim prin raspuns si prin felul nostru de exprimare…..fiindca hainele murdare trebuie sa ajunga inalbite …..
   Daca ajungem sa detinem o pata …..o ruptura pe costum , este in spate ….ori in un loc pe care noi nu o vedem ,dar cei din jurul nostru o vad …..nu trebuie sa fim fericiti fiindca ne au avertizat?Si ne ajuta sa reparam situatia si costumul?Ori ne place sa ajungem cu multe pete pe haine si rupturi in cusaturile pe care le detin????
   Daca este o critica la cineva dovedita ….inseamna ca este o problema si trebuie remediata pentru ca sa nu mai existe si atunci apare „LAUDA” .
   Un muncitor care mereu intirzie de la lucru ….nu lucreaza in hainele de protectie si nu foloseste uniforma de imbracaminte ……;ce se intimpla?Ce se intimpla daca mereu apare la servici murdar cu uniforma nespalata ….la ce se ajunge???
   Si in viata de crestin este la fel si mai stric fiindca este scris;”…15. Ce urmeaza de aici? Sa pacatuim pentru ca nu mai suntem sub Lege, ci sub har? Nicidecum.
   16. Nu stiti ca, daca va dati robi cuiva, ca sa-l ascultati, sunteti robii aceluia de care ascultati, fie ca este vorba de pacat, care duce la moarte, fie ca este vorba de ascultare, care duce la neprihanire?
   17. Dar multumiri fie aduse lui Dumnezeu, pentru ca, dupa ce ati fost robi ai pacatului, ati ascultat acum din inima de dreptarul invataturii pe care ati primit-o.
   18. Si, prin chiar faptul ca ati fost izbaviti de sub pacat, v-ati facut robi ai neprihanirii. –
   19. Vorbesc omeneste, din pricina neputintei firii voastre pamantesti: dupa cum odinioara v-ati facut madularele voastre roabe ale necuratiei si faradelegii, asa ca savarseati faradelegea, tot asa, acum trebuie sa va faceti madularele voastre roabe ale neprihanirii, ca sa ajungeti la sfintirea voastra!
   20. Caci, atunci cand erati robi ai pacatului, erati slobozi fata de neprihanire.
   21. Si ce roade aduceati atunci? Roade de care acum va este rusine: pentru ca sfarsitul acestor lucruri este moartea.
   22. Dar acum, odata ce ati fost izbaviti de pacat si v-ati facut robi ai lui Dumnezeu, aveti ca rod sfintirea, iar ca sfarsit viata vesnica.
   23. Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru….”
   Mesajul este scris de sute si sute de ani …il predicam …il citim ……,dar cum se face ca nu se traieste?????Si mereu se pacatuieste……Nu intelegem care este plata pacatului ?Nu intelegem ca nu mai trebuie sa fim robi pacatului ?
   Daca mereu pretindem ca sintem pocaiti si sub puterea Harului ,dar mereu pacatuim ……credem ca ajungem bine ? Credem ca sintem sub puterea Harului ?
   Sint foarte intristat cand vad ca este mult curaj de a se predica cu putere de gesticulare ,cu ton ridicat ,cu zimbet pe buze si pe urma in afara programului …ajungem sa savirsim pacate,faradelegi si cand ajung descoperite in loc sa se caiasca si sa nu le mai faca …..ce credem ca se intimpla?Stiti ce se intimpla? va spun eu din experienta pe care o traiesc;”…..isi arata coltii trecand de la rugaciuni de iertare la amenintari cu codul penal….”
   Deci stimatii mei astfel de persoane degeaba ne flutura in fata diplomele de doctorat si ne predica in puterea „carismei ” …… si pina acestia inca predica ,ne conduc si au acces la evanghelizari ,predici ……pocainta noastra este moarta dupa cum era si a preotilor ,fariseilor si carturarilor care detineau pretentii la „scaunul lui Moise ” si Ce le explica „Domnul Isus multimilor si ucenicilor”?De ce ii critica ?Si de ce nu ii lauda?
   Credem ca azi am ajunsi la o stare mai buna? Si din ce cauza nu se poate demnostra trairea si Rodul Duhului Sfint ,fiindca apostolul Pavel explica;”..13. Fratilor, voi ati fost chemati la slobozenie. Numai nu faceti din slobozenie o pricina ca sa traiti pentru firea pamanteasca, ci slujiti-va unii altora in dragoste…….17. Caci firea pamanteasca pofteste impotriva Duhului, si Duhul impotriva firii pamantesti: sunt lucruri potrivnice unele altora, asa ca nu puteti face tot ce voiti……24. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus si-au rastignit firea pamanteasca impreuna cu patimile si poftele ei.
   25. Daca traim prin Duhul, sa si umblam prin Duhul.”
   Daca intilnesc astfel de persoane care si au „rastignit firea paminteasca impreuna cu patimile si poftele ei ” ….ii felicit ,ii laud si pentru mine sint adevarate exemple de adevarati crestini …….Dar daca mai intilnesc persoane care ma mint,insala si traiesc in puterea faradelelgii …..nu pot sa ii laud si nici nu pot sa ii expun ca exemple pozitive ….decat asa cum sint ….Si daca sint gresit ….doresc o explicatie sincera si cu dovezi ……..In corpul uman nu putem lasa boala sa persiste si cancerul sa se extinda ….trebuie un tratament adecvat pentru a indeparta boala si durerea fiindca altfel ajungem cu un handicap ,cu suferinte si mereu cu medicamente dupa noi ………asa este si cu viata de crestin …….Un crestin adevarat …… nu poate sa mai insele,minta si sa induca in eroare pe cei din jur pentru ca el sa beneficieze mai mult ca semenul sau fiindca stim ce sa intimplat si cu Anania si Safira……….numai pentru simplul motiv …..Deci …..sa meditam bine si in mod serios ….. si sa devenim un adevarat exemplu pozitiv pentru cei din jur ……

   Apreciază

  3. prietene, poate nu ai citit bine!
   din start am spus ca nu o fac cu rautate si ca un atac..ci pur si simplu am fost curios cand am auzit stirea despre arestare si ce se spunea colo… acolo se vb de o extradare in M Britanie..si eram curios cum s-a rezolvat..
   doar atat!
   ca unii nu stiu sa citeasca si dau de fapt ei cu bata in cei ce intreaba sincer si fara rautate, asta nu mai e demult o noutate!

   Apreciază

 2. Un subiect prin care se reda procesarea pocaintei in viata umana …..Schimbarile care apar si avantajul pe care se obtine …..
  Da este important de inteles acest lucru si ar fi bine cat mai multi sa ajunga la pocainta fiindca vedem ca azi rautatea,inselaciunile,minciunile ,razboaiele ,certurile ,dezbinarile ajung la scara mare si se extind pina la persoanele cu pozitiile cele mai inalte……dupa cum s-a intimplat dealungul secolelor,dealungul generatiilor fiindca traim in o lume imperfecta si condusa pentru astfel de realizari de catre Satan……
  Satan doreste sa loveasca si sa virusese adevarul,perfectul care detine calitatile „RODULUI DUHULUI SFINT”
  Dragii mei persoanele care ajung la astfel de expuneri si sint luate de un exemplu pentru crestini ….trebuie sa avem o mare grija de ei si ei trebuie sustinuti in transformarea spirituala pina la capat ……..Fiindca la inceput de drum ….chiar daca declara ca sint crestini si s-au cait de anumite fapte murdare in viata lor ……este inca mult pina se ajunge la starea pe care apostolul Pavel o scrie in epistola sa catre cei din Efes si care detine mesajul valabil si pentru noi ;”….22. cu privire la felul vostru de viata din trecut, sa va dezbracati de omul cel vechi care se strica dupa poftele inselatoare;
  23. si sa va innoiti in duhul mintii voastre,
  24. si sa va imbracati in omul cel nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu, de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul.
  25. De aceea, lasati-va de minciuna: „Fiecare dintre voi sa spuna aproapelui sau adevarul”, pentru ca suntem madulare unii altora…”
  Mesajul este scurt si direct la subiect ….
  Deci eu doresc ca afirmatiile Ursului Carpatin sa prinda contur si putere bazat pe mesajul apostolului Pavel .De ce scriu acest lucru????
  Fiindca nu este asa usor pentru un sportiv si o persoana cu o activitate ca a lui sa ajunga la starea de sfintire,neprihanire ce duce la desavirsire……NU este usor pentru cei care de mici se nasc in puterea credintei cu parinti credinciosi ……Nu este usor pentru nici unul care devine crestin ………fiindca faptele firii trebuiesc inlocuite cu calitatile „RODULUI DUHULUI SFINT”
  Si toti trebuie sa ajungem la starea si la mesajul pe care Zacheu il da Domnului Isus ;

  „….5. Isus, cand a ajuns la locul acela, Si-a ridicat ochii in sus si i-a zis: „Zachee, da-te jos degraba, caci astazi trebuie sa raman in casa ta.”
  6. Zacheu s-a dat jos in graba si L-a primit cu bucurie.
  7. Cand au vazut lucrul acesta, toti carteau si ziceau: „A intrat sa gazduiasca la un om pacatos!”
  8. Dar Zacheu a stat inaintea Domnului si I-a zis: „Iata, Doamne, jumatate din avutia mea o dau saracilor; si, daca am napastuit pe cineva cu ceva, ii dau inapoi impatrit.”
  9. Isus i-a zis: „Astazi a intrat mantuirea in casa aceasta, caci si el este fiul lui Avraam.
  10. Pentru ca Fiul omului a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut.”
  Exemplul lui Zacheu reda viata unui om bogat „.. un om bogat, numit Zacheu, mai marele vamesilor” si cu o pozitie foarte importanta in viata sociala…..
  Azi oare cati au curajul sa spuna ca Zacheu si sa faca ceea ce spun?

  Ar fi bine sa se implineasca mesajul lui Zacheu si mesajul Ursului Carpatin ……
  Insa pentru a demonstra Ursul Carpatin ca a ajuns adevarat sportiv ……sportul pe care il practica trebuie sa-l schimbe ….din foarte multe motive crestinesti …profesia si felul cum a fost trebuie sa dispara si sa fie calauzit de „Rodul Duhului Sfint”Trofeiele sa nu le mai obtina din sportul pe care la practicat ………ranindusi adversarii……..
  Compasiunea ,dragostea pentru aproapele nu-ti mai permite sa lovesti ,ori sa-ti ranesti adversarul…..Si pe cine a inselat trebuie sa marga si sa-l despagubeasca daca intradevar a ajuns un adevarat crstin …..
  Daca ajunge un crestin de forma ….cum multi azi intilnim si ne mai insala,trag tepe si ne induc in eroare …..se ajunge la o mare problema …… si multi crestin ajung contaminati …..Stiti cauza si doriti sa o expermentati ?
  Luati 2,3 ,4,5,6,……mere si le puneti in un cos cu mere stricate si vedeti ce se intimpla in o luna de zile………Azi in crestinism ajungem la fel de contaminati ca pe timpul Domnului Isus si in urma lui ….!Si apostolul Ioan in viziunea scrisa si redata in cartea apocalipsei descrie starea celor 7 Biserici ……..
  Azi de la descrierea celor 7 se ajunge la o multime de Biserici in care se intimpla acelas lucru si putini inteleg,doresc sa inteleaga….
  Eu sa fiu gresit in asupra mesajului si sa nu fie asa,…….dar daca faptele scot la iveala lucruri firesti ….lucruri nepermise …..ce credem ca se intimpla ?Si cum mai ajung persoanele sa se transforme la starea de sfintire,neprihanire ce trebuie sa duca la desavirsire?Poate primesc un raspuns sincer ……

  Apreciază

 3. Frate Viorel trebuie sa iti mărturisesc ca mi a făcut plăcere sa citesc cuvintele tale,daca acest tânăr nu este sincer,Duhul Sfânt a Lui Dumnezeu il va da pe fata…daca el inca trăiește la fel ca in trecut,daca viata lui nu sa schimbat deloc înseamnă ca întâlnirea cu Mântuitorul nu a avut loc si totul e praf in vânt dar daca tot ceea ce spune este adevarat …daca Dumnezeu este prezent in viata lui si daca Domnul Isus il folosește putem noi sa ne indoim de spusele cuiva doar pentru ca avem impresia ca „este greu chiar si pt cei din familii de crestini sa fie scimbati darămite pt cei din lume”.Draga frate Viorel problema copiilor de pocaiti este ca sunt împinși e la spate sa facă anumite lucruri,de la cântatul la cor pana la alt fel de slujire ,ceea ce este bine dar nu sunt încurajati sa ceara Domnului Isus întâlnirea personală …cea care le va schimba inima asa ca daca acest tânăr a avut o întâlnire personală cu Isus nimic nu poate fi greu,nimic nu il poate opri din a spune ca Isus i a schimbat viata.
  Eu nu pot decat sa ma bucur nespus de minunile pe care le face Dumnezeu in aceste vremuri,aparat de măsurat pocăința nu am si nici nu stiu pe nimeni care sa aibă ,prefer sa cred ca Dumnezeu mai schimba si astăzi oameni,ca El are in plan si sportivi si infractori si depravati de toate felurile…avem un Dumnezeu al iubirii…Slava Lui ,Aleluiaaaa !!!!

  Apreciază

 4. Mike scrie;”…..Draga Jorji
  Nimic nou.Totul a inceput din perioada cind Isus era pe pamint si facea si atunci minuni.Au fost situatii cind farisei au vrut sa omoare pe cel vindecat si salvat.
  mike”
  Foarte adevarat …..Si moartea crestinului stim cum apare?Stim cum se face azi ?
  Exact cum sa intimplat in cele 7 Bisrici si nu dorim sa ajungem la o trezire spirituala si nici nu dorim sa spunem lucrurilor pe nume si asa cum sint ….Ne place sa fim caldicei ,ne place sa fim laudati pentru ceea ce nu exista…….Ne place sa ne laudam cu sudoarea persoanelor sincere care se sacrifica ….ne place sa vina cei din jur cu daruri la noi …ne place sa ne aseze la mese si sa ne sature .Se fac donatii de sute si sute de mii de dolari in locuri indepartate pentru scopuri bine stiute doar de ei si (unii) care participa la ele ……insa nu se poate face donatii pentru cei din Biserica care isi pierd serviciul si isi pierd casele …….Nu se pot ajuta tinerii pentru sistemul de translatare si sint rugati sa-si cumpere ei echipamentele . Unele familii necajite ,cu bolnavi sint uitate de a mai fi vizitate chiar daca sint pomenite si trecute pe listele de bolnavi….avem selectii si grupari ……Nu fac nici o aluzie Mike la tine si nici la cei care nu-i cunosc …nu doresc sa se generalize…….nu doresc sa scriu despre cineva care nu face asa ceva…..ci despre cei pe care ii cunosc si practica ceea ce scriu ……..
  Unii mai pretind ca vine „Armaghedonul ” si sa ne pocaim ,sa nu mai investim in lucrurile firesti si trecatoare,dar ei vind centrele vechi si construiesc in puterea modernizarii centre noi investind in ele sutesi chiar peste miliarde de dolari ……Si cine are parte de aceste conforturi si conditii optime?Cei care transpira si doneaza si nici macar nu sint ajutati linga Biserica sa aiba o gradinita,o cresa ,o soala pentru copii si ei sa poata merge la servici si sa fie mai usor pentru sustierea familiei si copiilor pe care trebuie sa ii creasca unii muncind cate 10 ….12 . si mai multe ore…..Ia sa luam si exemplul evreilor care linga fiecare sinagoga ,templu …au gradinite ,scoli ,centre medicale si cladiri pentru cei cu lipsuri ……
  Sa nu credem ca daca primim pe astfel de persoane din lume fariseii de azi nu-i omoara……. Inca foarte tare………si asa in timp …ii foarte adevarat ce ai explicat ,insa stiu la cine ai facut referire………dar mesajul tau chiar este binevenit si descopera exact ce ai scris……..si fariseii de azi au o mare putere si pozitii puternice in sistem …..Felicitari pentru comentariu !!!! Speram ca acesti „FARISEI” de azi sa cugete asupra mesajului pe care l-ai scris si in puterea „CONSTIINTEI ” sa regrete ….sa abzica la conduita si felul cum se expun si pe cei raniti …pe cei lasati pe calea pierzarii sa-i readuca la viata,la turma ….fiindca multi sint indepartati si izolati ……unii torturati si inca in puscarii din cauza lor…si altii si -au dat viata pentru acesti farisei …crezand ca o dau si o fac pentru Domnul Isus si Tatal ceresc…..eu unul am luat palmi …..si am fost multi ani batjocorit ….si pe urma a urmat ce a urmat si astfel am o mare putere sa scriu adevarul care azi se intimpla in generatia noastra si unii daca aduc dovezi stii bine ce au scris…….Oare nu este o rusine ?Si cand acesti „Farisei ” isi vor schimba starea si vor ajunge la stare de slujire,de exemple ca apostolul Pavel care stim ce a scris si a decalarat dupa ce s-a pocait cu adevarat si nu a mai fost un religios de forma….
  „……1. Incolo, fratii mei, bucurati-va in Domnul. Mie nu-mi este greu sa va scriu mereu aceleasi lucruri, iar voua va este de folos…….4. Macar ca eu as avea pricina de incredere chiar in lucrurile pamantesti. Daca altul crede ca se poate increde in lucrurile pamantesti, eu si mai mult;
  5. eu, care sunt taiat imprejur a opta zi, din neamul lui Israel, din semintia lui Beniamin, evreu din evrei; in ce priveste Legea, fariseu;
  6. in ce priveste ravna, prigonitor al Bisericii; cu privire la neprihanirea pe care o da Legea, fara prihana.
  7. Dar lucrurile care pentru mine erau castiguri le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos.
  8. Ba inca si acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, fata de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate si le socotesc ca un gunoi, ca sa castig pe Hristos
  9. si sa fiu gasit in El, nu avand o neprihanire a mea pe care mi-o da Legea, ci aceea care se capata prin credinta in Hristos, neprihanirea pe care o da Dumnezeu, prin credinta.
  10. Si sa-L cunosc pe El si puterea invierii Lui, si partasia suferintelor Lui, si sa ma fac asemenea cu moartea Lui;
  11. ca sa ajung cu orice chip, daca voi putea, la invierea din morti.
  12. Nu ca am si castigat premiul sau ca am si ajuns desavarsit; dar alerg inainte, cautand sa-l apuc, intrucat si eu am fost apucat de Hristos Isus.
  13. Fratilor, eu nu cred ca l-am apucat inca; dar fac un singur lucru: uitand ce este in urma mea si aruncandu-ma spre ce este inainte,
  14. alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, in Hristos Isus.
  15. Gandul acesta, dar, sa ne insufleteasca pe toti care suntem desavarsiti; si, daca in vreo privinta sunteti de alta parere, Dumnezeu va va lumina si in aceasta privinta.
  16. Dar, in lucrurile in care am ajuns de aceeasi parere, sa umblam la fel.
  17. Urmati-ma pe mine, fratilor, si uitati-va bine la cei ce se poarta dupa pilda pe care o aveti in noi.
  18. Caci v-am spus de multe ori, si va mai spun si acum, plangand: sunt multi care se poarta ca vrajmasi ai crucii lui Hristos.
  19. Sfarsitul lor va fi pierzarea. Dumnezeul lor este pantecele, si slava lor este in rusinea lor, si se gandesc la lucrurile de pe pamant….”
  Mesajul il redau …pentru a fi inteles in mesaj ….si este un mesaj divin scris de apostolul Pavel sub inspiratie divina!!!!

  Apreciază

  1. si eu stau in cumpana, si ceva nu se potriveste..
   cum mai poti sa fii MMA-sit ca siu crestin si sa cari pumni la aproapele tau?
   de ex, Alin Jivan s-a lasat de sport, si nu era DECAt gimnastica… nu facea rau numanui, nu capacea pe nimeni…:)

   Apreciat de 1 persoană

  2. Draga Viorel

   Oare ce ne face sa avem indoieli, fata de asfel de situatii? Nu cumva lipsa noastra de incredere in Dumnezeu? Eu cred ca cel care produce actul mintuirii in cineva, este instare sa-l si tine pe acel mintuit pe cale.Indoielile noastre sunt de multe ori din necredinta, sau chiar mai grav, din gelozie in cazul fariseilor.
   Daca totusi avem indoieli sincere in aceasta privinta, nu ne opreste nimeni sa-i adougam pe acesti oamenii pe lista noastra de rugaciune.
   mike

   Apreciază

   1. Stimatul meu „Mike” ,eu nu am indoieli si nici nu scriu generalizat ….doar sa citeasca altii si mereu sa ma acuze pentru ce scriu .Am specificat in toate comentarile mele …sint direct la subiect si descriu lucrurile asa cum sint…..
    Tu scrii :”…. Eu cred ca cel care produce actul mintuirii in cineva, este instare sa-l si tine pe acel mintuit pe cale.Indoielile noastre sunt de multe ori din necredinta, sau chiar mai grav, din gelozie, in cazul fariseilor….”
    Eu as fi foarte bucuros ca toti cei care il primesc pe Domnul Isus in viata lor si ajung la decizia sa faca botez sa ajunga mintuiti fiindca rascumpararea fiecarui suflet …stim cat de pretioasa este…….Si ori la ce investitii si afaceri am ajunge ,daca ne pierdem sufletul…..ce se intimpla?Si la ce se ajunge?
    In viata mea am fost cules de pe drumuri ,am trecut prin multe peripetii si am vazut multe ,am avut de suferit multe ….am fost lovit in multe forme in aceasta viata si eu pocainta nu o vad cum unii o vad si nici nu doresc sa ajung laudat de oamenii si de semenii care ma inconjoara pentru lucruri care nu le merit si nu le detin …..,dar cand vad ca apar anumite lucruri prin care unii „FARISEI ” doresc sa se afirme si pe astfel de persoane sa nu le duca spre mintuire ….ajung intristat ……si foarte dezamagit ….mai ales cand unii cred ca pun la indoiala mintuirea si credinta>>>
    Pe mine aceste lucruri …m-au ajutat in viata sa biruiesc ispitele si sa nu le rasplatesc in mod firesc celora care …..m-au ranit …….M-au ajuta sa pot scrie adevarul care exista indiferent ce se intimpla ….. Chiar daca de asa pretinsii nostrii doctori evanghelisti si pastori am fost amenintat si in loc sa se smereasca sa isi ceara „IERTARE”,…….isi arata coltii trecand de la rugaciuni de iertare la amenintari cu codul penal”
    Eu inca sint in viata si toti acestia stiu unde locuiesc ,au numarul de telefon ……pot sa ma contacteze si sa se smereasca si sa faca ceea ce Zacheu a spus Domnului Isus .
    Iar cei care impotriva dorintei mele au botezat pe fica mea …….sa mearga si sa-i lege ranile si sa o aduca in turma dupa cum mi-a promis in 2002 !!!
    Cati ani au trecut?Si oare de ce traim prin pretentii ?
    Eu nu pun la indoiala nici mintuirea si nici credinta de aceiasi valoare cu a apostolilor care au ramas alaturea de Domnul Isus si nu l-au vindut…..Azi stimatul meu nu dorim sa vedem cine a ajuns sa ne conduca si cine ne pune credinta la incercare si doresc sa ne ispiteasca……Nu dorim sa intelegem ca si azi mesajul simplu din Evanghelia lui Matei capitolul 24 ;”…24. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi.”….are valoare si mesaj in putere la fel ca si atunci cand a fost scris….

    Experienta „Ursului Carpatin ” am trait-o si stiu ce inseamna si stiu ce s-a intimplat si dupa botez…..
    Mike ,am explicat si mai explic ;Doresc ca toti cei din lume sa se pocaiasca si sa ajunga adevarati crestini ….si pastorii si toti slujitorii sa fie adevarate exemple pentru cei din jur …..fiindca atunci nu mai apar rani,nu mai apar inselaciuni ,nu mai apar distrugeri de familii …..si sa fim atenti si la ce explica apostolul Pavel la cei din Corint;”……
    1. De aceea, fiindca avem slujba aceasta, dupa indurarea pe care am capatat-o, noi nu cadem de oboseala.
    2. Ca unii care am lepadat mestesugirile rusinoase si ascunse, nu umblam cu viclesug si nu stricam Cuvantul lui Dumnezeu. Ci, prin aratarea adevarului, ne facem vrednici sa fim primiti de orice cuget omenesc, inaintea lui Dumnezeu.
    3. Si, daca Evanghelia noastra este acoperita, este acoperita pentru cei ce sunt pe calea pierzarii,
    4. a caror minte necredincioasa a orbit-o dumnezeul veacului acestuia, ca sa nu vada stralucind lumina Evangheliei slavei lui Hristos, care este chipul lui Dumnezeu.
    5. Caci noi nu ne propovaduim pe noi insine, ci pe Domnul Hristos Isus. Noi suntem robii vostri, pentru Isus…..”
    Doresc sincer sa vad acesti „Robi” si nicidecum inselatori…………
    Si ei citesc aceste mesaje …..,dar au curajul sa devina „robi si slujitori”????
    Doresc sa vad si acele zile si doresc ca rugaciunile fiecaruia sa aiba putere si sa ii transforme din „FARISEI” in slujitori (robi) iar banutul donat din partea membrilor sa nu ajunga 3 sferturi pentru confort ,placeri si un sfert pentru daruire la sarac,la cel nevoias si pe urma sa ne fotogarafiem cu ei in reclama ca am facut lucrarea Domnului Isus …uitind ca de fapt cineva din sudoarea fetei ……daruieste si el ia o parte din salar si prin salar face misiune si pe banii celora care muncesc si transira din greu …si cine apare in poze ……cine apare cu mina pe mistrie…cine apare ca invelesc case si biserici ?Cine miroase a transpiratie????
    Eu am trecut prin scoala vietii si mai trec si am vazut multe facute in numele Domnului si stiu cine face din darurie ,sacrificiu si cine face din salarii si scopuri pentru reclama…. Stiu cum unii nu sint interesati si in hoteluri gazduiesc si nu doresc sa doarma pe la fratii simplii fiindca le miroase si nu au tratamentul cuvenit de servire pentru a-si satisface poftele firesti…Stiu cine pe la restaurante de lux poposeste si mincarea o serveste si nu le lipsesc meniurile dorite ….Dar stiu si pe cei care se multumesc cu o coaja de piine inmuiata in apa sa o poata minca si stomacul sa o digere……..cunosc si pe cei care din apa de piriu beau si nu se imbolnavesc si desculti colinda fiindca imbracaminte le lipsesc si noi ajungem aici provocati ….
    Cunosc bine si pe adevaratii crestini si pe cei care se sacrifica si acestia aici nu vor ajunge in puterea reclamei ,fiindca nu isi doresc sa fie cunoscuti si sacrificiul vietii inteleg in ce le consta…Acestia nu asteapta slava si reclama de la „Farisei” si inteleg foarte bine ca apostolul Pavel sa nu raneasca pe aproapele si nici pe cei din jurul lor care le intinde o bucata de piine ,o haina …si ceva de drum………Ce sa mai explicam cand se cere sa ii imprumutam …….. nu doresc sa ne insele si nici din cauza inprumutului sa ne implice in alte necazuri si cheltuieli sa ne primim banii inapoi……Stimatul meu Mike nu doresc fatarnicii si nici viata duplicitara….doresc liniste,pace si intradevar sa vad cum „NEPRIHANIREA,CREDINTA ” creste se imulteste in tot mai multe familii ,comunitati si state,fiindca atunci scapam de razboi,dezbinari,neajunsuri si toata lumea prospera si se bucura de unitate ,fratietate si de implinirea invataturii Domnului Isus …Si doresc ca Ursul Carpatin alaturi de familie sa ajunga un adevarat exemplu de crestin ,iar copii lui si cei din jurul lui sa fie cei mai fericiti ca au un exemplu de schimbare si de o adevarata pocainta pe care Domnul Isus si Tatal Ceresc o doreste din partea fiecarui suflet….fiindca am fost creati pentru binecuvintare si pentru ceea ce este scris in cartea Genesa…….Cu stima si respect.

    Apreciază

 5. Nu doresc sa fac reclama la religie ,la alte chestii doctrinare ci sa va dau un exemplu de pocainta ,de slujire ……. cu adevarat si in putere de sacrificiu ; http://video.monitorulsv.ro/play/39ACF10AD672AE893D15
  Doresc sa vad astfel de actiuni in jurul fiecarei Biserici fiindca in fiecare cartier avem copii ,oameni ,persoane ajunse in astfel de provocari….
  Vedem ca investim in Biserici cu confort aparte si foarte mari cu sali cu bucatarii pentru mese de dragoste………,dar cand mesele de dragoste vor ajunge sa fie folosite si pentru cei ce sint in colt de strada si fara adapost?
  Oare acest preot umbla cu mercedes si detine casa de sute de mii de dolari …..si se bucura de confort ?????
  Am dat un exemplu prin care sa intelegem care este adevarata slujire si in ce consta ……prin pozitia care se expune….
  Sa meditam bine asupra mesajului din reportajul expus ….
  Si in cadrul religiei penticostale intilnim persoane sincere cu daruire si un adevarat exemplu ….si putem ca sa-l gasim muncind ,reparind ,hranind alaturi de sotie si copii lor …. Si au adus mari transformari spre bine unde au ajuns si slujesc ..Se cheama ;
  Saitis Marcel ,,un adevarat pastor si de la el ar trebui multi sa invete ce inseamna sa traiesti in conditiile in care traieste ,slujeste si indreapta cu adevarat sufletele la pocainta,la o transformare a vietii si beneficii de a avea un trai mai bun !!!! ;
  https://www.facebook.com/saitis.marcel.7/media_set?set=a.10155198655530274&type=1&pnref=story
  Pentru astfel de persoane ;cinste ,respect si detin un adevarat exemplu in ceea ce se implica si realizeaza….
  Exemplele pot sa continue si fiecare sa le explice…..

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: