DIFERENȚA DINTRE SLUJITOR ȘI PASTOR!

DECLINUL LUCRĂRII PASTORALE

               Încă de mic copil, fiind născut și crescut într-o familie de creștini, am învățat câteva lucruri considerate a fi sacre, obligatorii pentru oricine se pretinde a fi creștin.

1348838436pastor_preaching_pulpit_620px

Pe lângă faptul că trebuia să particip la toate slujbele care se țineau în biserică (și trebuia să fii foarte atent), am mai învățat și faptul că păstorul bisericii este reprezentantul lui Dumnezeu și că el este  un om sfânt, cel mai deosebit dintre credincioși. Îmi aduc aminte și astăzi cu multă plăcere, cum în fiecare lună, cel puțin odată (fiind o biserică mică nu aveam păstorul nostru local) eram vizitați de păstorul din zonă.

     Era un bărbat arătos și foarte blând, cu un zâmbet plăcut,   și plin de bunătate. Îl admiram și eram în culmea fericirii atunci când venea spre noi, copii, și dădea mâna cu noi toți si ne punea tot felul de întrebări. Era sensibil la toate nevoile celor din zonă și nu se dădea înapoi, atunci când vreo familie se confrunta cu vreo problemă, de orice natură. Felul lui de comportare față de toți cei în nevoie, cât și respectul pentru toți oamenii, mă face să mă gândesc și astăzi cu plăcere la el, după aproape 50 de ani. Era cu adevărat un SLUJITOR.

Pe parcursul vieții am avut parte să cunosc mulți păstori, dar nici unul nu a egalat viața, comportamentul și atitudinea acelui păstor de la țară. Desigur că asta nu înseamnă că nu ar mai fi astfel de păstori și astăzi, din păcate, tot mai puțini.

Cu toate acestea, în ciuda pregătirii teologice superioare acelor vremuri, se pare că instituția pastorală a pierdut serios din credibilitate. Este evident (internetul și rețelele de socializare evidențiază și mai mult pentru noi) faptul că slujba de păstor se bucură de tot mai puțin respect de multe ori fiind d-ea dreptul compromisă.

      Ce s-a întâmplat de fapt? Sunt oamenii tot mai răi, ori sunt și alte motive din cauza cărora oamenii, dar și membrii bisericilor au tot mai puțin respect pentru cei ce-i conduc, în trecut fiind foarte respectați și pe bună dreptate numiti REVEREND.

Meditând la această stare de fapt, am găsit câteva concluzii personale, pe care doresc să le prezint menționând faptul că este departe de mine gândul de a viza pe cineva. Doresc doar să ridic o problemă, să dau de gândit tuturor creștinilor în mod general, iar în mod particular, conducătorilor creștini.

1. Factori sociali.

     Societatea s-a desacralizat. oamenii au devenit mai răi, mai nesupuși, contestarea și revolta față de autoritate fiind evidente la toate nivelele societății. Luând în considerare acest lucru, nu putem să nu ținem cont de faptul că tot mai mulți membri ai bisericilor evanghelice au pierdut respectul față de cei ce-i păstoresc, mai mult sau mai puțin justificat. De fapt, păstorii se ridică din mijlocul bisericilor care înainte de a-i acuza, ar trebui să reflecteze la fapul că ei sunt produsul bisericii. Fiecare comunitate are acei conducători pe care îi merită!

2. Factori spirituali

     Biserica este implicată în lupta spirituală. Domnul Isus și apostolii au avertizat cu privire la faptul că diavolul va căuta să slăbească conducerea pentru a dispune apoi cu ușurință de turmă: „Voi bate păstorul și oile turmei vor fi risipite.” Matei-26:31

3. Factori legați de circumstanțe

Aceștia sunt multiplieu voi numi câțiva destul de specifici pentru comunitățile evanghelice românești:

A. Au fost promovați foarte mulți oportuniști, oameni care nu au o pregătire potrivită, dar mai ales nu au caracter sau chemarea lui Dumnezeu. Au fost deschise școli teologice, care trebuie mențiunute și finanțate, iar dacă nu ai studenți mulți nu poț funcționa. Ca atare, nu mai contează prea mult chemarea, ci doar să umplem în fiecare an școlile. Absolvenții acestor școli sunt apoi promovați, de multe ori singurul criteriu pentru promovare fiind absolvirea unei școli de teologie.

B. Datorită lipsei de lideri, biserica și-a împrumutat conducători din alte domenii ale societății crezând că dacă sunt buni acolo vor fi buni și în biserică. Astfel, unii oameni de afaceri au devenit păstori. Ei continuă să facă afaceri – cu multe compromisuri și aranjamente – iar duminica merg la amvoanele bisericilor si predică despre sfințenie si integritate. Promovarea ipocriziei este evidentă, iar oamenii o simt și tratează cu dispreț pe astfel de ipocriți.

C. Păstorii fără turmă. Sunt păstori care nu au păstorit niciodata, vreo biserică și totuși au fost ordinați. Ei se consideră păstori de drept și pretind să fie respectați, iar dacă nu sunt tratați ca atare, sunt nemultumiți și produc tot timpul tensiuni în biserici. Este adevărat că unii dintre ei au făcut si studii teologice (,,serale”) dar nu au fost chemați în slujire de nici o biserică și cred eu că nici de Domnul.

D. Păstori pe bază de interese. Au fost promovați în slujire păstori pentru a menține pacea în anumite comunități, mulțumind anumite grupuri de interese sau clanuri. După ce au fost promovați pentru a avea pace, trebuie tot mereu stimulați fie cu o predică, fie cu o rugăciune, ori măcar să-i ducem pe la amvon să-i mai vadă lumea pe internet. Bisericile mai mari, care au zeci de astfel de păstori, pentru a-i mulțumi pe toți și a le stimula mândria, au rezervat chiar câteva bănci mai aproape de amvon, pentru a le da cinste.

Considerând acești factori care au compromis slujirea pastorală, nu ne mai miră atât de mult faptul că slujba de păstor este luată în derâdere și oamenii nu o mai respectă. Cred că este timpul să se facă ceva, pentru a redobândi credibilitatea acestei slujbe care altădată impunea respect sfânt si reverență.

Pentru aceasta este un preț de plătit. Unii au încercat să facă mișcări în această direcție plătind un preț. La unii au mers lucrurile bine un timp după care în dorința de a crește biserica (metode omenesti) au abandonat metodele bune cu care au început și sa-u  întors la vechiul sistem. Cunosc totuși și păstori care au început lucrări noi, iar astăzi, după 2-3 ani, cu adevărat se vede că lucrurile merg după Biblie, iar păstorul este un om a lui Dumnezeu, slujitor respectat, iar mulți oameni din lume se întorc la Dumnezeu, iar cei din biserică dovedesc maturitate și creștere spirituală. Din păcate, prea puține aceste exemple.

Este diferență între SLUJITORULde ieri și Păstorul de astăzi ??

Mike Olari

18 gânduri despre „DIFERENȚA DINTRE SLUJITOR ȘI PASTOR!

 1. Si uite asa proaspatul convertit, nu gaseste nici o diferenta intre viata de pocait si lume.
  Si cati din cei ce iL iubesc pe Cristos sunt siliti sa paraseasca biserica datorita pastorului?! Dumnezeu sa aiba mila!

  Apreciază

 2. Cred ca timpurile s-au schimbat,oamenii s-au schimbat. Nu cunosc( marea majoritate stiti ca sunt orthodox) cum era in Bisericile domniilor voastre.Stiu insa ca oamenii ,in general,erau mai buni,mai iute saritori in ajutor.mai disponibili in a empatiza,mai toleranti ,mai putin criticisti. Si preotii ortodocsi erau mai putin mercantili.Dar cea mai evidenta schimbare este la dascalii scolilor romanesti.Este o mare diferenta intre dascalii din copilaria mea si invatatorii de asta-zi. Cred ca este turnesolul care arata schimbarea in rau a oamenilor.Intr-o continua cautare a pseudo-fericirii. Pe vremea copilariei mele,desi in marea lor majoritate saraci (nu este cel mai elocvent cuvant,poate lipsiti de mari posibilitati materiale ar fi fost mai nimerit) isi deschideau cu generozitate camarile,si puneau ce aveau mai bun pe masa cand le treceai pragul.Acum,poate nici pragul nu I-l mai poti trece,discuti cu el la usa.Sau in cel mai bun caz te invita la o cafea. Imi aduc aminte de bunii,dragii ,irepetabilii mei parinti,cu cata bucurie primeau oaspeti…………..
  Putina bunavointa,abtinere in criticism,toleranta,dragoste pentru celalalt,nu ne-ar strica…..ba dimpotriva.

  Apreciază

  1. Draga George
   Sunt un om nevrednic de harul ce mi-a fost oferit de Dumnezeu prin jertfa Domnului si Mintuitorului nostru,Hristos Isus,departe de a fi desavirsit,supus multor slabiciuni omenesti,intr-o lupta permanenta cu mine insumi,cu gindurile si ispitele ce-mi ataca zilnic fiinta prin cele cinci simturi,prin care percepem cu totii aceasta viata trecatoare,lipsita de sens ,goala si zadarnica,obscura si plina de amaraciune ,trista si deprimanta,daca o traim doar pentru noi,intr-un egocentism fara perspectiva „cerului deschis „,plin de lumina stralucitoare ce raspindeste razele calde ale dragostei lui Dumnezeu,izvorite din trupul atirnat pe crucea de la Golgota ,al Domnului si Mintuitorului tuturor oamenilor,Isus Hristos.
   In masura in care Domnul mi-a descoperit Adevarul,si din dragoste pentru acest Adevar (Cuvintul Vietii),am incercat si eu prin interventiile mele pe acest blog,sa-mi exprim parerea personala la articolele prezentate ,doar din dragoste pentru acest ADEVAR,si am cautat intotdeauna sa justific comentariile,doar prin prisma Scripturilor( Bibliei).
   Faptul ca acest Adevar,(Cuvintul Lui Dumnezeu), deranjeaza si raneste eul si orgoliile unora,e usor de inteles,insa ,daca prin exprimarea mea prea dura,si utilizarea expresiilor neadecvate te-am jignit,I-MI CER IERTARE,si te rog nu-mi purta „pica”,deoarece niciodata nu am scris vreun com. in intentia de a lovi sau ataca vre-o persoana,pusa in discutie pe acest blog,sau dintre cei care isi expun parerile aici.
   Personal,ma bucur zilnic de partasie cu totii oamenii,si mai ales cu fratii,si pe alte bloguri,iar unde apar articole ziditoare pentru Imparatia cerurilor,i-mi exprim si eu umila mea parere,fie ca place fie ca nu,insa intotdeauna ,incerc pe cit posibil,sa nu jignesc,sau sa atac in mod direct sau indirect pe cineva anume,iar daca se va mai intimpla,mi-ar face placere sa fiu corectat ,sa mi se atraga atentia,deoarece asa cum am mai spus,sunt departe de a fi desavirsit.
   Fiti binecuvintati

   Apreciază

 3. Dragii mei ,Walden este fiul unui pastor baptist bine cunoscut in lungul si’n latul R.S.R.-ului ,in toti anii ocupatiei sovietice , in toti anii de control si dominare a oranduiri socialiste ,pana in decembrie 1989 ,cand a avut loc pseudo-revolutia iliesceana .Tatal meu a avut o activitate asidua,deosebit de dinamica in campul evanghelic al proletariatului romanesc . Si asta paradoxal si culminant , dupa ce si’a dat demisia din functia si slujba de pastor a cinci biserici din judetul Alba si dupa ce ne’a abandonat pe mine si pe mama . A devenit si mai activ,vizitand neobosit ani in sir o multime de biserici in lungul si latul tarii si . . . devenind prietenul cel mai bun al poetului Traian Dorz. Numele lui este Anei Valentin , cu domiciliul in Baia Mare. Tatal meu a vizitat prin rotatie,cu regularitate, mai ales bisericile deschise fara autorizatie ,in care se aflau urmasi ai lui Hristos „tari la cerbice,” impotrivitori si oponenti noului sistem al oranduirii democratiei populare cat si a sistemului de supraveghiere si control cultic. Tatal meu a fost absolvent al aceluiasi seminar bucurestean la care dupa doua decenii Iosif Ton a ajuns student doar pentru o perioada scurta .Tatal meu nu a studiat la Oxford dar a fost extrem de bine pregatit si educat intern ,in sistemul „evanghelic”din tara . A fost pregatit temeinic pentru misiuni „speciale” in campul evanghelic romanesc .Draga Mike,oare dupa ce am citit analiza psihologica a celor trei (3) grupari de factori negativi, descrisi cu lux de amanunte de tine in articolul de fatza ,dupa ce Bunul meu Tata mi’a luminat Calea ,mi’a aratat Adevarul si m’a scos din ghiarele mortii, m’a salvat si mi’a oferit Viata, oare ar trebui acum sa fiu mandru de activitatea „misionara” a tatalui meu ??!!.Nu cu mult timp in urma, Mike Olari l’a considerat pe Anei Valentin un tata bland si trist :http://family2fam.com/2014/12/28/anei-valentin-un-tata-trist/

  Apreciază

 4. Suferinta pentru ADEVAR zideste , uneste, cizeleaza si in final ierta !.Exemplul cel mai reliefat ramane Mantuitorul , tinta desavarsirii noastre .Suferinta pentru adevar este cea mai reliefata si dreapta cale a IERTARII.Adevarul elibereaza !. Nu??!!. Intrebati’l pe Viorel Chis despre rabdare ,adevar si iertare. Si Iosif Ton si tatal meu, din relatarile lor, au „suferit” enorm sub communism si apoi au fost iertati de fratii lor . Frati iubitori si emotivi ,cu care au venit in contact de’a lungul anilor. Credinta Adevarata, include in componernta ei si multa intelepciune . Am observant de’a lungul anilor ca atat IosifTon cat si tatal meu au ocolit pe acei credinciosi ce au fost si sunt bincuvantati cu multa intelepciune .Acestia sunt ,dupa umila mea analiza, DINTRE CEI MULTI CHIEMATI ,CEI PUTINI ALESI ! .Daca apelam si cerem intelepciune lui Dumnezeu, cu certitudine ,El este un Tata Iubitor si ne’o ofera in dar .El ne ivata; „cereti si vi se va da !”Si eu l’am iertat pe tatal meu ,il iubesc asa cum este si,l’am ajutat material ,am caut in continuare sa’l ajut si spiritual, sa’si mantuiasca si el sufletul ,sa’si recunoasca si sa’si marturiseasca trecutul si faptele lui josnice , sa scape de suferinta vesnica ce’l asteapta’n iad. El este acela ce nu paote sa ierte ,sa’si recunoasca starea lui duplicitara de vanzator al lui Isus ,de actor evanghelic. In legatura cu suferinta lui Iosif Ton cat si suferinta tatalui meu sub communism ,sunt inca multe file de dosar, multe de adus in lumina, multe de spus .Observati si urmariti aici o mostra ce va invinge cenzura. daca nu pe acest blog ,ea va fi urmarita si analizata si pe alte bloguri :https://www.youtube.com/watch?v=sF-jM89FQfU

  cu stima si mult respect pentru ADEVAR,
  -Walden –

  Apreciază

 5. Draga Sola ……
  Daca ai fi citit cu atentie raspunsurile lui Iosif Ton ai fi gasit raspunsurile si delimitarile lui. Fa un effort,merita.

  Apreciază

 6. Eu nu-l apar pe Iosif Ton,nici nu-l cunosc,am ascultat doar doua predici ale lui pe youtube si am citit ceea ce el a scris aici pe blog.Eu ii accord prezumtia de buna credinta si sinceritate.Ar fi util,pentru tine,sa faci lafel. Arogandu-ti capacitatea de a sti,mai bine dacat sine-si,doctrina al carei adept este,cazi intr-un mare pacat. Are cine sa-l judece,nu te substitui Lui!

  „Draga George ,Stai linistit ca le-am citit
  Hai mai George , ce-i asa de greu de priceput ca doar nu e fizica cuantica ???”
  Despre exprimarile astea la adresa mea,te-as ruga sa le autocenzurezi,sunt un om rabdator,dar nu te baza pe asta.Rabdarea mea are limite.

  Apreciază

  1. George , George te superi asa de usor …
   E drept ca scrisul pe internet are limitarile lui si nu poate transmite tot timpul exact intentia , starea de spirit a celui care scrie . Intentia mea nu a fost sa te ofensez cu ceva ci doar sa-ti prezint ADEVARUL , nu al meu sau al altcuiva ci doar ADEVARUL . Nu trebuie sa te ofensezi tu personal caci eu nu am nimic de impartit cu tine . Daca m-ai cunoaste personal ti-ai da seama ca amenitarile tale „ca-ti pierzi rabdarea” sunt derizorii . Un crestin autentic ar trebuii totusi sa poata rabda … , macar ADEVARUL , chiar daca cateodata nu-i compatibil cu ce ne PLACE noua . Nu crezi ???

   Noile achizitii teologice ale lui Ton trebuie JUDECATE IN LUMINA SCRIPTURII ( caci Scriptura ne obliga la asta !!! ) pentru ca , credinciosii sa nu cada in capcanele unei invataturi si practici gresite .
   NU EU IL JUDEC PE IOSIF TON , DRAGA GEORGE , CI CUVANTUL LUI DUMNEZEU IL JUDECA !
   Studiaza temeinic Scriptura prima data si dupa aceea compara ce invata Scriptura cu ceea ce predica Iosif Ton si teologii lui de la NAR apoi lasa INVATATURA SCRITURII SA JUDECE DACA DOCTRINA HIPER-CARISMATICA A LUI TON ESTE BIBLICA , SAU ESTE NEW AGE IN JARGON CRESTIN . Evalueaza apoi tot prin prisma Bibliei practicile lor mistice aberante (daca poti sa gasesti tu asemenea practici la crestini in Biblie ) si doar dupa aceea iti poti forma o opinie obiectiva prin prisma Scripturii fata de noua teologie alui Ton .

   Draga George , dupa 2 predici ascultate ale lui Ton si dupa cateva declaratii diplomatice , date din varful limbii ,in stilul caracteristic , in care incearca un simulacru de scuze deoarece pe cateva bloguri de apologetica evanghelica i-a fost expusa, demascata noua teologia si conectiile ideologice cu ereticii de la N.A.R , nici nu ma mir ca nu intelegi DELOC despre ce vorbesc eu aici .

   Daca totusi esti sincer si cauti ADEVARUL iti pot sta la dispozitie , in limita timpului meu liber limitat , cu mult mai multe informatii de apologetica crestina care trateaza aceste teme contemporane ( daca cunosti lb. engleza at fi ideal ) si care ti-ar intari credinta in Biblie si Domnul ISUS .
   DAR INAINTE TI-AR FI FOARTE UTIL SA CITESTI CU ATENTIE TOT CE AM SCRIS EU IN CELE 4 EMAILURI .

   Sa fii binecuvantat , draga George !

   Apreciază

   1. Draga Sola……
    1) Eu am declarant aici ,in repetate randuri,ca nu sunt un crestin 100%.Nu sunt in stare sa intorc si celalalt obraz.
    2)Despre cat am citit eu Biblia…nu este traba ta sa apreciezi….dar ca sa te ajut.lucrarea mea de diploma in filozofie a fost despre religia crestina.
    3)Nu esti tu detinatorul Adevarului absolut,chiar daca suprapui „achizitiile teologice” ale lui Ton,peste Scriptura,ca sa-i „dibui” asincronismele. Iti trebuie ceva inspiratie si intelepciune ca sa poti iesi din legalismul „ad literam” al Scripturii.
    4)”Draga George , dupa 2 predici ascultate ale lui Ton si dupa cateva declaratii diplomatice , date din varful limbii ,in stilul caracteristic , in care incearca un simulacru de scuze deoarece pe cateva bloguri de apologetica evanghelica i-a fost expusa, demascata noua teologia si conectiile ideologice cu ereticii de la N.A.R , nici nu ma mir ca nu intelegi DELOC despre ce vorbesc eu aici .” spui tu….
    Si o singura predica poate fi deajuns.Ma pricep la oameni,nu am nevoie sa le rascolesc trecutul,sa intru cu bocancii in crezurile lor anterioare. Ceea ce este in present este definitoriu.
    5) Tu citeste tot ce-am scris eu pe acest blog,nu ti-ar fi inutil!
    Si tu sa fii binecuvantat,mai ales cu intelepciune si dragoste.
    PS Ar fi util daca ,in loc de un „pseudonym” atat de vast(si la propiu si la figurat),ai semna postarile cu propriu-ti prenume.Chiar si in engleza,sunt vorbitor de limba engleza,pe lanaga alte trei limbi de larga circulatie.

    Apreciază

 7. Subiectul”…DIFERENȚA DINTRE SLUJITOR ȘI PASTOR!”…..este un subiect care dezvaluie situatia prezenta si intradevar cauzele care sa aduca diferenta intre Pastor si Slujitor”

  Partea trista este fiindca nu am luat aminte la mesajul scurt din Sfintele Scripturi in care este scris;
  „……….28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.
  29. Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma;……”
  Turmele astazi nu mai pot fi protejate si cei cu doctorate ,cu diplome teologice ….inlocuiesc „ADEVARATII PASTORI” care nu doresc sa domneasca si nici sa beneficieze de salarii mari si alte benefici …..pe care cei platiti si la putere azi le primesc…….
  Credem ca acesti „Pastori platiti” o sa renunte la salarii ,confort ,lux si reclama?
  Credem ca azi „pastorii care au inselat ca Iuda …….,dar nu cu 30 de arginti …o sa mearga si o sa puna” banii in bugetul Bisericilor ” ….pentru a fi impartiti si folositi pentru cei saraci ,pentru cei lipsiti de confort si hrana??/
  Nicidecum……..,ci mai degraba vor aparea cu dezvinovatiri si cu statistici bine explicate si inca cu zimbetul pe buze……
  Dragii mei si pe timpul Domnului Isus a fost la fel si Domnul Isus a trebuit sa ia zbiciul si sa rastoarne mesele …..Azi nu-si mai intind mesele prin cei care ii sustin si sponsorizeaza ……,ci sint contracte …sint proiecte….. si pentru membrii de rind este greu sa inteleaga sistemul…..
  Ar fi bine ca sa nu mai fie diferente in „Biserici intre Pastori si Slujitori”
  Ar fi bine sa fie „UNA IN LUCRARE,IN GANDIRE SI IN TRAIRE….DUPA CM SI DOMNUL ISUS ESTE CU TATAL”
  Si Domnul Isus pentru acest lucru s-a rugat;”……
  …21. Ma rog ca toti sa fie una, cum Tu, Tata, esti in Mine, si Eu in Tine; ca si ei sa fie una in Noi, pentru ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis.
  22. Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei sa fie una, cum si Noi suntem una –
  23. Eu in ei, si Tu in Mine – pentru ca ei sa fie in chip desavarsit una, ca sa cunoasca lumea ca Tu M-ai trimis si ca i-ai iubit cum M-ai iubit pe Mine……….”
  Deci cand se va ajunge la asa ceva ,atunci mesajul divin ajunge inteles si trait ………iar Bisericile nu vor ajunge la diviziuni,certuri si probleme firesti ….
  Atita timp cat Bisericile ajung conduse de Pastori pretinsi si interesati de interesele lor firesti …..indiferent cat de buni organizatori vor fi …..”esecul este mare si Biserica virusata”
  Pentru cei mai multi este greu de inteles si greu de acceptat „interesul pentru slujire”….
  Chiar daca in fiecare Biserica sint „SLUJITORI SI CU DARUIRE,SACRIFICIU ” ei mereu sint provocati si linsati ………….
  Mesajul scurt din Scriptura dovedeste acest lucru;
  „…..
  24. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi….”
  Asadar o mare atentie …..findca o sa ajungem la incercari si mai mari si formalitati si mai puternice ………si chiar multi „SLUJITORI ” o sa dispara din schema……..si acestia o sa ajunga inlocuiti cu cei platiti ……Poate nu o sa va vina se credeti ….Si daca intrati in structurile „Bisericilor mari ” o sa descoperiti acest lucru ……Satana doreste sa-si duca lucrarea de compromitere a Bisericilor pina cat timpul ii permite si sa induca in eroare nu doar o pereche de oamenii ………ci milioanele de persoane care azi exista pe acest pamint…….!
  NU este usor pentru cei care descoperim aceste lucruri si ajungem sa le intelegem ……si ajungem criticati pentru astfel de explicatii si unii chiar izolati…….
  Sa nu uitam ca si dupa plecarea Domnului Isus provocarile pentru ucenici au fost foarte mari si ei in viata lor de slujire ….au vazut multe nereguli si abateri in Templele ,Sinagocile si Bisericile pe care le vizitau!!!!
  Si au fost bine primiti de cei care le conduceau ? Au fost laudati pentru epistolele pe care au ajuns sa le scrie si noi azi le citim?????
  Credem ca azi se doreste ca astfel de comentarii si chiar subiecte sa fie dezbatute si discutate?????
  Credem ca se vor aduce multumiri pentru ceea ce scriem si dezvaluim prin pagini de accesare?Ori ce se intimpla?Si la ce se ajunge?
  Dragii mei sint ani grei de cand explic prin comentarii…….” DIFERENȚA DINTRE SLUJITOR ȘI PASTOR!” la fiecare grup religios pe care am ajuns sa-l frecventez………in decursul vietii mele………Si cunosc foarte bine principiul lor de functionare ….Dumnezeu Tatal si Domnul Isus a iesit in calea vietii mele si pe drumurile ,locul de poposire am intilnit persoane si persoane ……….in momentul respectiv ….eram in nestiinta ….si totul lasam in grija mesajulului pe care mereu il primeam si inca il primesc…..”NU ESTE TREABA TA SI NU MAI VEDEA ATITEA SI NICI NU MAI SCRIE ATITEA”
  Oare din partea cui apareau si apar aceste mesaje?
  Din partea „SLUJITORILOR ADEVARATI ”,despre care mereu putem sa avem laude si sa le luam ca adevarate exemple de urmat?
  Nicidecum…..provocarile,mesajele negative si de descurajare apar din partea celora pretinsi care unii mai au si curajul de justificare in mod firesc si de „……amenintare cu codul penal”
  Stimatii mei este greu azi sa sustinem ”SLUJITORII ADEVARATI” si sa ii vedem in conducerea Bisericilor…
  Pastorii platiti ,pretinsi …..nu doresc sa cedeze si sa schimbe pozitia …….. si nici nu lasa ca „BUGETUL BISERICII ” sa nu fie controlat de ei ………..fiindca in fiecare an se colecteaza milioane de dolari,dar din aceste milioane ……stim cate ajung la cei saraci ?Si cat se duc pe salariile lor si a celora din jurul lor?????
  Din moment ce iti fi intr-un comitet si veti veda evidenta de la secretariat o sa intelegeti ….
  Pina atunci stati linistiti pe banci ,cantati ,va inchinati si donati fiindca e nevoie mare de a intregi bugetul…… si a scapa Bisericile de imprumuturile bancare………care si acestea sint facute si calculate in sistemul financiar controlat de (Iuda) slujitorul lui Satan……..
  Domnul Isus a instaurat un „”TEMPLU VIU” si ce a explicat? Iar ucenicii in viata lor la ce „BUGET” s-au incadrat?
  Dar preotii ,iudeii ,fariseii si carturarii prin organizatiile lor ?
  Intelegem diferentele intre cele doua categorii de inchinare?
  Intelegem diferenta intre Templul Viu (Biserica Domnului Isus ) si cele create de omenire si de cerintele doctrinare????
  Cand o sa intelegem aceste lucruri……..o sa intelegem si diferenta dintre „SLUJITORUL DOMNULUI ISUS ” …….si „PASTORUL EDUCAT TEOLOGIC SI ALES DE MEMBRII DIN BISERICI ”
  Asadar degeaba sint Biserici cu sute,mii,zeci de mii si milioane de membrii ….findca soarta multora este ca la cei din religiile musulmane si cu milioanele merg si se inchina la Meca in fiecare an…..
  MUlti cred ca odata ce ajung botezati si devin membrii unei Biserici ajung in fata sfintilor si sint indreptati spre mintuire…….,dar e o mare amagire…..findca nu putem sa fim caldicei…..si cu lumea si cu slujirea…….Este scris;
  …….”22. cu privire la felul vostru de viata din trecut, sa va dezbracati de omul cel vechi care se strica dupa poftele inselatoare;
  23. si sa va innoiti in duhul mintii voastre,
  24. si sa va imbracati in omul cel nou, facut dupa chipul lui Dumnezeu, de o neprihanire si sfintenie pe care o da adevarul.”
  De la un adevarat slujitor mereu si mereu o sa primim „ADEVARUL” si viata o prezinta prin puterea slujirii,a neprihanirii care duce la desavirsire,…….dar din parte pastorilor pretinsi vedem ceea ce azi se intimpla ……trist ,dureros si foarte adevarat………Si tot mai putin ajung sa inteleaga………” DIFERENȚA DINTRE SLUJITOR ȘI PASTOR!”
  Subiectul explica foarte bine prin cele 3 puncte,dar cati inteleg mesajul?
  Felicitari pentru asemenea subiect si sper sa aduca mari beneficii societatii,generatiei de azi si de viitor…!!!

  Apreciază

 8. „DIFERENȚA DINTRE SLUJITOR ȘI PASTOR” stim ce creaza si ce rezultate aduce ?Explicatia apare astfel …..si trebuie doar sa meditam atent asupra mesajului ;

  Si intradevar din aceasta cauza se ajunge la divizari ,despartiri ,certuri ….si nicidecum la unitate……Deci cei firesti ajung la certuri …….,cei duhovnicesti ajung la unitate…… pace si iubire….

  Apreciază

 9. Iata la ce mari provocari azi se ajunge si ce se intimpla cu cei care sint „pastori” azi in Biserici;
  „..The fact that FEMA has recruited up to an estimated 28,000 pastors, as a low end estimate, to as many as 100,000 pastors, as a high end estimate, in order to form the clergy response team is very disturbing, not to mention frightening………Stunning Interview with Pastor/Congressman Admitting DHS/IRS Is Telling Pastors What They Cannot Say from the Pulpit…………..Cleaver clearly stated that the purpose of the meeting was to „equip the pastors with what they need to know about what they can say and not say in the church…”
  Read more at http://freedomoutpost.com/2015/02/pastors-to-help-dhs-in-arrests-and-detention-of-americans-in-fema-camps/#O7mTfaDSPdFGTHjJ.99Read more at http://freedomoutpost.com/2015/02/pastors-to-help-dhs-in-arrests-and-detention-of-americans-in-fema-camps/#O7mTfaDSPdFGTHjJ.99Read more at http://freedomoutpost.com/2015/02/pastors-to-help-dhs-in-arrests-and-detention-of-americans-in-fema-camps/#O7mTfaDSPdFGTHjJ.99
  Asadar iata in puterea asa zisei libertati la ce se ajunge…..cum ajung „pastorii” instruiti ….
  Si cum trebuie sa respecte directivele….si mai spunem ca Bisericile nu sint subordonate institutiilor politice ….mai mult ca „INVATATURII DOMNULUI ISUS SI A PORUNCII TATALUI CERESC……..
  Si de fapt simplii membrii inteleg ce se intimpla si cum ajung folositi ? Deci ……intelegem diferentele intre adevaratii „SLUJITORI DI DOMNULUI ISUS SI PASTORII PLASATI AZI IN BISERICI PRIN CONDITIILE PE CARE LE VEDEM …SI CARE IN CURIND O SA FIE SI MAI PUTRNICE…..

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: