FRANCIS CHAN, UN SLUJITOR GREU DE ÎNȚELES !?

     Cred că visul oricărui pastor este să înceapă o biserică într-un oraș mare, cu un nume bun, să aibă o clădire cu toate condițiile necesare pentru a funcționa bine și relaxat. Dacă se poate, până se apropie de pensie, biserica să crească continuu (măcar 1000-1500 de membri). Apoi când se pensionează (dacă se pensionează) să poată lăsa o biserică urmașilor lui. SUNĂ FAMILIAR?
Desigur că aceste lucruri se întâmplă frecvent, celor care au făcut carieră din slujba și chemarea date de DUMNEZEU.

francis-chan-passion

      Ei bine pastorul (slujitorul) Francis Chan, după 16 ani de slujire, ajunsese la peste 4000 membri și la o situație financiară de invidiat. Cu toate acestea se decide să părăsească biserica fără să aibă idee ce îl așteaptă în viitor, doar ca i s-a parut că devenise prea confortabil și apreciat în acest loc.
Cu aproape 5 ani în urmă, a facut acest lucru. Un exemplu de SLUJITOR (aproape unic), demn de urmat.
Asta da CREDINȚĂ !
Dar haideți să-l urmărim ce are el de spus.

Aici puteți citi și urmări, pe Francis Chan și lucrarea de care se ocupă după plecarea din biserica Corner Stone –   California: http://www.sfcityimpact.com/blog/

Interviul în română care urmeaza, este traducerea interviului în engleză a videoclipului de la final.

Reporter: Sunt Randy Robison de la Life Tv Cornerstone și stăm de vorbă acum cu Francis Chan.-Francis, tu erai parte a Bisericii Cornerstone, este adevărat?

Francis: Da este adevărat. De fapt sunt pastorul fondator al Bisericii Cornerstone din Los Angeles.

Randy: Dar de ce ai plecat din biserică?

Francis: Ști, este un răspuns foarte, foarte lung la această întrebare, dar în primul rând, cred că Dumnezeu mă îndrumă spre a face ceva nou, îmi cere să merg prin credință. Biserica Cornerstone nu este fizic în Los Angeles, ci în afara orașului, undeva în suburbii. Simt că Dumnezeu mă vrea în inima unui oras mare, lucrând mai mult cu cei săraci, defavorizați…

Randy: Nu ai pus bazele unei noi biserici?

Francis: Ba da. Am început cu Cornerstone…

Randy: Vreau să spun, o să mutați biserica cu totul?

Francis: Nu știm nimic încă. Acesta este un lucru „ciudat” pentru mine. Dumnezeu a vrut ca eu să stau deoparte un timp în care să mă rog, să meditez. Cred că mă lupt cu ceea ce mulți oameni se luptă. Citesc din Biblie, am această experiență în biserică, ceea ce este un lucru bun, iar lucrurile bune aduc Glorie lui Dumnezeu, dar simt că este ceva mai mult, că Dumnezeu vrea mai mult de la biserica Sa. Și am simțit că trebuie să stau deoparte un timp, să meditez, să mă rog pentru ceea ce Dumnezeu vrea de la mine.

Randy: Am fost la Robert Orpheum Theater, în centrul Saint Louis în această seară unde am văzut un video al tău intitulat:  „Basic. Fear God”. Despre ce este vorba?

Francis: Este un film care se intitulează „Basics”-Baze. Este de fapt un curs despre bazele creștinismului, bazele credinței noastre, dar și baze pe care le-am cam omis, cum ar fi teama de Dumnezeu. Una din marile probleme pe care le gasim în Scripturi este ideea, conceptul de „Teamă de Dumnezeu”. Când oamenii intră în contact cu acest Dumnezeu, se pare că sunt terifiați. În acest video, nu este vorba despre o evanghelizare, unde aduci oamenii încet către Dumnezeu, ci este vorba despre a le spune că trebuie să se teamă de Dumnezeu.

Randy: Este ca o predică a ta obișnuită de la amvon?

Francis: Nicidecum. Este o cu totul altă abordare, se descrie de fapt cum să îl urmezi pe Dumnezeu, dar și ceea ce biserica trebuie să facă de fapt. Cred că sunt unele din lucrurile care ne cam lipsesc în zilele noastre.Eu cred că este mult mai mult decât un video și mă rog să fie un început pentru cei din biserici, ca Dumnezeu să-i aducă înapoi la esențele adevărate ale Bibliei, de care poate ne-am îndepărtat.

Randy: În călătoria ta care se pare că este una destul de interesantă, cât de departe vezi de-a lungul ei?

Francis: Cred că știu unde Dumnezeu vrea ca eu să fiu diseară, de asta sunt sigur.

Randy: Cum te învață Dumnezeu despre ceea ce trebuie să faci?

Francis: Știi, simt că am din ce în ce mai mult, îmi arată că trebuie să țin pasul cu Duhul Său. Viața mea este foarte diversificată. Este foarte spontană. Când Duhul Sfânt îmi spune să fac asta, asta fac, iar apoi mă uit că eu niciodată nu m-aș fi gândit la lucrurile care se-ntâmplă.

Randy: Deci tu mergi prin credință?

Francis: Bineînteles. Dacă mă uit în trecut, cele mai mărețe lucruri din viața mea sunt cele pe care nu le-am plănuit eu. Au fost indicații pe care mi le-a dat Dumnezeu la acel timp și s-au transformat în roade minunate. De fiecare dată cand am încercat să fac ceva pe cont propriu, s-a terminat cu un eșec. Si când am pus bazele bisericii, pas cu pas, Dumnezeu mi-a arătat lucruri care nu erau conform Scripturii, iar eu le-am schimbat.

Randy: Minunat. Suntem interesați de lucrarea pe care o faci și să știi că ne rugăm pentru tine.

Francis: Mulțumesc.

4 gânduri despre „FRANCIS CHAN, UN SLUJITOR GREU DE ÎNȚELES !?

 1. „Dar cind a venit Chifa in Antiohia,i-am stat impotriva in fata,caci era de osindit.
  In adevar,inainte de venirea unora de la Iacov,el minca inpreuna cu neamurile;dar cind au venit ei,s’a ferit si a stat deoparte,de teama celor taiati imprejur.
  Impreuna cu el au inceput sa se prefaca si ceilalti Iudei,asa ca pina si Barnaba a fost prins in latul fatarniciei lor.
  Cind i-am vazut eu ca nu umbla drept dupa adevarul Evangheliei,am spus lui Chifa in fata tuturor:”Daca tu,care esti Iudeu,traiesti ca Neamurile,si nu ca Iudeii,cum silesti pe Neamuri sa traiasca in felul Iudeilor ?”(Galateni 2:11-14)
  „Am fost rastignit impreuna cu Hristos,si traiesc…dar nu mai traiesc eu,ci Hristos traieste in mine. Si viata pe care o traiesc acum in trup,o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu,care m’a iubit si S’a dat pe Sine insusi pentru mine.Nu vreau sa fac zadarnic harul lui Dumnezeu;caci daca neprihanirea se capata prin Lege,degeaba a murit Htistos.”(20,21)
  „Si a zis Iudeilor,cari crezusera in El;”Daca ramineti in cuvintul meu,sinteti in adevar ucenicii mei;veti cunoaste ADEVARUL,si ADEVARUL va va face SLOBOZI.”(Ioan 8:31,32)
  „Dar voi ati primit ungerea din partea Celui Sfint,si stiti orice lucru”(1Ioan 2:20)
  Cei ce au primit ungerea Duhului Sfint,umbla calauziti de Duhul ,in ADEVARUL ELIBERATOR.
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: