MERCEA EMANUEL – PREA TÂNĂR CA SĂ MOARĂ !?

                     Aproape de fiecare dată când vizitez România, DUMNEZEU îmi rezervă anumite surprize, unele plăcute, altele mai puțin plăcute. Nici vizita din care abia ce m-am întors, nu a facut excepție de la această regulă, numai că de data aceasta surpriza avea să fie una foarte tristă.
Comuna Chisindia, din județul Arad, se află la aproximativ 80 km depărtare de Arad (o comună cu o populație de aproximativ 1300 locuitori) locul unde și eu am văzut pentru prima dată lumina zilei și unde nu numai că am învățat să fac primii pași pe calea Domnului, dar am învățat și primele lucruri despre viața de pe mapamond. Astăzi, locuind în SUA, desigur că vizitez aceste locuri natale plin de nostalgie, ori de câte ori am ocazia. În general mă grăbesc să ajung în zona de Sud a țării (Oltenia) unde împreună cu o echipă de frați deosebiți, desfășurăm mai multe activități spirituale.
De data aceasta îmi programasem (cu mult timp înainte) că înainte de a mă deplasa spre zona Olteniei, trebuie să vizitez Chisindia, pentru a rezolva anumite probleme de ordin pământesc. Încă din momentul cumpărării biletelor de avion, am stabilit ziua exactă în care voi merge, de fapt, era singura zi liberă pentru a fii în Chisindia.
Imediat ce am ajuns în Arad, am sunat pe cei din Chisindia pentru a le comunica faptul că am ajuns și că următoarea dimineață voi ajunge la ei, pentru a finaliza anumite documente. Prin acel telefon, aveam să aflu faptul că toată Chisindia și nu numai, erau în doliu.  Mercea Emanuel, un tânăr credincios (27 de ani) din acea comună, trecuse la Domnul, iar următoarea dimineață, exact în timpul când eu trebuia să ajung în Chisindia, va avea loc înmormântarea. Să fie doar o simplă coincidență?  Nu cred în coincidențe – Domnul programase totul.

1013788_266577823504452_1409830874_n

Desigur că fiind membru în biserica din loc, unde am crescut și faptul că acest tânăr era chiar nepotul celui care mi-a fost primul lider spiritual, nici nu puteam concepe să nu particip la acest eveniment trist. Mai mult de atât, într-o astfel de situație, chiar dacă ar fi fost un străin, nu prea aș fi putut sta indiferent, fără să nu fi adus un cuvânt de mângâiere, celor prezenți la acest eveniment atât de trist.
Pastorii Dronca (Sebiș) și Ispas (Arad) au vestit Cuvântul Domnului. Fiind prezent, la rândul meu am încercat să aduc și eu un cuvânt de mângâiere pentru cei prezenți, dar în mod special pentru familie. Este atât de greu să vorbești în astfel de situații, încercând să explici de ce mor tinerii înaintea celor bătrâni.

           Normal, este ca, copiii să-și îngroape părinții, nu invers. Tot normal ar fi să moară întâi cei mai bătrâni din sat (70-80 de ani) nu un tânăr de 27 ani, sănătos și frumos, care avea viitorul în față. Cu toate acestea, Emanuel, la numai 27 de ani a plecat.
                                                 DAR UNDE A PLECAT EMANUEL?
Aveam să aflu de la cei din comună printre care și tatăl lui Emanuel, faptul că Emanuel după ce făcuse anul trecut legamântul cu Domnul, acum era un tânăr activ și plin de râvnă pentru cele spirituale. Îmi spunea tațăl lui Emanuel, cum tot mereu îi sfătuia pe cei din casă, să nu se mai obosească atât de mult pentru cele pământești și să se ocupe mai mult de cele SPIRITUALE. Pornind de la această idee, îmi pot permite să-mi imaginez câteva lucruri pe care Emanuel, le-ar transmite celor rămași în urmă:

DRAGII MEI

1. Nu mă mai plângeți, eu sunt acum mai VIU și împlinit ca oricând din toți cei 27 de ani, petrecuți pe pământ.

2. Atât Raiul cât și Iadul sunt reale, pregătiți-vă pentru a ajunge aici cu mine, în Raiul lui DUMNEZEU.

3.Trăiți cu toată inima pentru ISUS, SE MERITĂ !

4. În curând vom fi din nou împreună.

5. Dragi părinți, soră și frate, nu mă mai plângeți. Eu sunt foarte bine. Vă aștept aici pentru a fi din nou împreună.

6. Dragi tineri din Chisindia, trăiți pentru Domnul cu toată inima, se merită. Lăsați lumea.

7. Dragi locuitori ai Chisindiei și împrejurimi, nu uitați că și pe voi Domnul vă vrea pentru Rai, ascultați-I vocea și veniți la pocăință.

chsnd

Cu multă dragoste pentru voi toți,
MERCEA EMANUEL

ACUM VĂ SPUN TUTUROR LA REVEDERE, VĂ IUBESC ȘI VĂ AȘTEPT.

Să ne rugăm cu toții pentru această familie greu încercată. Despărțirea este grea, chiar și pentru cei mai buni creștini.

Mike Olari

3 gânduri despre „MERCEA EMANUEL – PREA TÂNĂR CA SĂ MOARĂ !?

  1. Fie mîngăierea Domnului pentru familia greu încercată,Desi e greu de acceptat totusi adevărul este că nu oricine este ingăduit prin asemenea situați ci doar oameni speciali prin care si cu care Dumnezeu vrea sa lucreze pentru mântuirea altora. Ori ”coincidenta ”sosiri dv alături de familia in această situație confirmă din nou că Domnul va ales fr Mike să fiti o mîngăiere si o imbrățisare caldă pentru atîția în diferite nevoi.Har dupa har si mult spor in lucrul Domnului.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: