Cameron Wilson: Un american cu inimă de român.

Citind corespondența primită zilele acestea de la organizația înființată și condusă până nu demult de către Pastorul Cameron Wilson: Discover Your Mission, deodată m-au năpădit amintirile.

Pe parcursul deselor mele călătorii în Romania, l-am cunoscut pe fratele Cameron Wilson, unde atât Organizația dânsului cât și Organizația Family To Family, lucrau deja de mulți ani. Am început chiar să colaborăm în unele proiecte și astfel relația noastră a devenit tot mai apropiată. Am avut onoarea să fiu vizitat de dânsul împreună cu soția, la reședința mea din Peoria, Arizona, unde am petrecut împreună un timp binecuvântat.

Deși sunt implicat în lucrarea din România de foarte mult timp, și am întâlnit tot felul de misionari și lucrători pe câmpul de misiune, încă nu am văzut nici o altă misiune mai dedicată atingerii scopului pe care și l-a propus, și nici o altă persoană cu un asemenea impact, ca și misiunea de care s-a ocupat fratele Wilson și persoana dâsului, pe drept supranumit Mister Missions.

 

cameron-and-Marvel-map-2qwer-225x300

De numele lui se leagă – direct, sau indirect – existența APME, Conferințele RoMisCon, Centrul de Studii Transculturale de la Agigea, Constanța, cursurile din anii 90: Păstori ai României, și alte inițiative, inclusiv finanțarea parțială sau totală a 39 de Case de Rugăciune în comunitățile de romi și de turci și susținerea unor lucrători în cadrul acestor minorități, mai ales în partea de sud a României. Agenția Penticostală de Misiune Externă APME, (președinte Ghiță Rițișan) trimite și susține la ora actuală câțiva zeci de misionari în mai multe țări de pe trei continente. Fratele Cameron Wilson a venit în România și ne-a învățat – ca nimeni altul – să devenim misionari. Și acest lucru era atât de necesar pentru noi românii, care am trăit atât de mulți ani sub comunism, sistem care ne-a învățat și obligat să trăim doar pentru noi.

Azusa_Street_Revival(Sursa foto: americapraynow.com)

Un eveniment deosebit la care fratele Cameron a reușit să pună Biserica Penticostală Româna la acelși loc cu marile organizații penticostale America și din întreaga lume, a fost Sărbătoarea de 100 de ani de la mișcarea de trezire de la Azusa Street, unde prin harul Domnului am participat si eu.

AzusaStreet2

Cu toată aglomerația de acolo (o sală arhiplină cu participanți din toata lumea), fratrele Cameron a reușit să obțină un timp special pentru Românii din America; o participare a corurilor reunite, care au interpretat 2 sau 3 lucrări corale, ccea ce a presupus rezervarea unui sector special pentru români. Fara ajutorul fratelui Cameron, acel lucru era cu neputință.

Fratele Cameron Wilson s-a format și a slujit o viață întreagă pe continentul Nord-American, însă la vârsta când alții se retrag încercând să-și trăiască linștiți anii bătrâneții, poate relaxați, vizitând locuri frumoase, el a luat-o pe Marvel, credincioasa lui soție, și au început să facă misiune în România. Impactul lor este imens, și chiar dacă pare greu de cuantificat, efectele slujirii lor sunt similare cu cele ale bulgărului de zăpadă urnit la vale, care prin rostogolire capătă dimensiuni impresiunante.

 ––-   –   ––-

Citiți mai jos scrisoarea pe care am primit-o zilele trecute în cutia poștală, scrisoare lăsată de fratele Cameron înainte de moarte, pentru a fi trimisă unui număr de colaboratori, printre care am fost surprins să mă aflu și eu. Asta arată că și în ultimele momente ale vieții s-a gândit la misiunea pe care Domnul i-a încredințat-o în ultima parte a vieții sale pământești; lucrarea de misiune a românilor. Intr-adevar, fratele Cameron Wilson a fost un american cu inimă de român: (click pe link-ul de mai jos)

Discover Your Mission Services

 

2 gânduri despre „Cameron Wilson: Un american cu inimă de român.

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: