IOSIF ȚON – O NOUĂ AVENTURĂ

În marea majoritate a cazurilor, oamenii ajunși la venerabila vârstă de 80 ani, se retrag din orice activitate. Și foarte mulți fac acest lucru cu mult mai devreme. Și pe bună dreptate. Însă există și excepții. Și o astfel de excepție este fratele Iosif Țon. 

Asemeni lui Caleb de alta data, (Iosua 14, 10-12) care la o virsta de peste 80 ani, i-a cerut lui Iosua sa-l lase să mai cucerească încă un munte, tot la fel și fratele Țon se află la poalele muntelui BUNĂTĂȚII LUI DUMNEZEU, și este pe punctul să se cațere pe el, în pofida efortului considerabil care îl așteaptă, și asta doar din marea dragoste nutrită pentru DUMNEZEU pe de o parte, și pentru oameni, pe de altă parte. Cei care ați citit ultimul interviu pe care fratele Țon a avut amabilitatea să ni-l acorde pe acest blog, vă amintiți probabil de raspunsul dânsului la întrebarea referitoare la „PROIECTE DE VIITOR”. Și așa cum ne promitea în acel interviu, proiectul despre care amintea atunci mai mult în treacăt, astazi este pe punctul să se concretizeze. Dacă atunci ne vorbea prin credință, astăzi fratele Țon ne vorbește despre ceva palpabil, ceva care prinde contur.
Ma bucur de acest om a lui DUMNEZEU care ne poate sluji ca un exemplu nouă, celor mai tineri. Dragostea și energia dânsului pentru cele sfinte, sunt de-a dreptul molipsitoare. Dar mai bine să-l las pe dânsul sî ne vorbească, prin intermediul interviului de mai jos.

––-   –   ––-

Î: Frate Iosif, știu că sunteți într-o vizită în România. Cu ce ocazie ?

R: Împreună cu scumpa mea soție, suntem în Cluj de la data de 15 aprilie și vom sta aici, incluzând și o vizita la Arad și Timișoara, până în 19 mai. Vizita este prilejuită de terminarea lucrului la noua mea platformă de internet: iosifton.ro în care se adună tot ce am scris și predicat în întreaga mea carieră de predicator, profesor și scriitor.

IMG_1405

Î: Cum a pornit totul? A fost ideea dumneavoastră?

R: Toată viața am fost preocupat de comunicare. De câteva secole, vehicolul principal al comunicării, dincolo de catedră și de amvon, a fost cartea. Mi-am dorit să am propria mea editură, și de îndată ce lucrul acesta a devenit posibil, am creat Editura Cartea Creștină. Aceasta m-a slujit excelent timp de 20 de ani. În ultimii aproximativ 15 ani, a apărut o formă nouă de comunicare numită Internet. La scurtă vreme mi-am dat seama că viitorul comunicării este internetul. Am inceput să visez să am o platformă comprehensivă, care să cuprindă toate mijloacele oferite de acesta: Youtube, blogosferă, facebook, etc.
Crearea unei asemenea platforme cere experți și fonduri și iată că Dumnezeu mi-a dat aici, la Cluj, o echipă extraordinară de tineri nu numai experți în internet, ci și iubitori de Dumnezeu și doritori să-și pună talentul în slujba Lui.

Î: Ce o să cuprindă această platformă?

R: Deja am indicat în răspunsul de mai sus cam ce va conține. Nu vreau să elaborez, deoarece trebuie să rămână și un element de surpriză care va fi satisfăcută prin lansarea platformei. Vă pot garanta că s-a investit multă pricepere și multă artă în crearea ei.

Î: Aveți destul material pentru a susține o astfel de Platformă?

R: Lucrez în domeniul scrisului, al predicatului, al predării de cursuri din 1973, deci de patruzeci și doi de ani. Eu însumi mă minunez când le văd adunate laolaltă în această platformă. Este uimitor cât de mult poate să cuprindă ea! Dar mai este ceva. Platforma aceasta este menită mai ales pentru creația de viitor. Ea va sluji și ca amvon, și catedră, și chiar și revistă în care îmi pot publica scrierile, și nu numai pe ale mele, ci va fi deschisă și altora.

Î: Care vor fi temele de bază și unde se tinde să se ajungă?

R: Cu toate că opera mea din trecut cuprinde o mare varietate de subiecte, pentru viitor ne vom concentra la tema bunătății. Este un subiect foarte puțin cercetat deși bunătatea este lucrul de care are cea mai mare nevoie societatea umană. Sunt multe scrieri despre răutate. Nu există tratate serioase despre bunătate. Nu există nici credința că bunătatea ar putea să alunge răutatea de pe planeta pământ. Obiectivul principal al acestei platforme este triumful bunătății pe pământ.

Î: Am înțeles că ați luat legătura cu mai mulți oameni de cultură și foști miniștri pentru a-i implica în acest proiect. Ce ne puteți spune despre acest lucru?

R: Fiindcă subiectul acesta este puțin cercetat și fiindcă dorim să-l tratăm la nivel înalt, a fost firesc să consult experți din domeniul filosofiei, sociologiei, literaturii și, în general, al culturii, ca să capăt de la oamenii care lucrează în aceste domenii idei și sugestii. Am fost surprins să văd ce interes a stârnit însuși faptul că le-am spus ce plan am și că i-am abordat și le-am cerut o participare la acest proiect. Deocamdată nu am libertatea să le dau numele și contribuția. Vor veni și acestea la vremea potrivită.

Î: În cât timp credeți că va fi lansarea Platformei?

R: Suntem aproape de terminarea ultimelor lucrări de finisaj. Este o problema de zile până când, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom fi gata să o declarăm funcțională și să-i dăm drumul. Va urma o mare campanie de anunțare a apariției acestei Platforme pe cât mai multe forme de comunicare.

Draga frate Țon vă mulțumesc mult pentru timpul acordat și vă doresc multă binecuvântare și izbindă în cucerirea noului munte numit BUNATATEA LUI DUMNEZEU.
Mike Olari

7 gânduri despre „IOSIF ȚON – O NOUĂ AVENTURĂ

  1. Calatoria vietii este una complexa si fiecare persoana umana are un dar !Si acest dar este unic pentru fiecare .El poate ajunge de o mare valoare atit pentru tine insuti cat si pentru cei din jur !Atit pentru prezent ,cat si pentru viitor si pentru urmatoarele generatii!!!Unii stiu sa-l valorifice ,altii mai putin !Si asa in fiecare generatie vedem ca ramane asternut pe hirtie,papirus ,pe paginile virtuale un mesaj,un subiect ,o lectie ,o istorie care pe unii ne ajuta in viata….pe unii ne indreapta……pe altii ne implica in provocari datorita unor actiuni ,evenimente dupa cum s-a intimplat si cu Domnul Isus si toate acestea sintem norocosi ca le intelegem din scrierile lasate de apostoli .Deci proiectul e unul bun care a implicat mult sacrificiu,abilitate si persoane.Experienta ,devotamentul ,scolile si studiile , alaturi de colaborarile facute de alungul anilor ,acum redau rodul finalizarii …Si este ceva normal sa primim din partea unei astfel de persoane….Cine il cunoaste indeaproape nu este surprins !!!Pentru unii sint semne de intrebare….sint suspiciuni …..sint argumente ….contraziceri …..dar sa nu uitam in ce investeste fiecare si de ce scop e urmarit in viata…….. !!Care este scopul alergariii? Care e scopul finalizariii? Sa nu uitam ce spune apostolul Pavel ….si sa meditam bine si asupra acestei „Platforme”!Si speram sa vedem cum apare relevat….”triumful bunătății pe pământ.”

    Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: