MANNY PACQUIAO – SE LASĂ ÎNVINS DE ISUS

Nu mă pricep prea bine la sport și nici nu sunt interesat de marii sportivi ai lumii, doar dacă se întâmplă să aud de ei tangențial. Eroul meu încă de mic copil a fost și încă este ISUS.
Dar nu pot să stau indiferent atunci când aud că oameni care au succes după sucess (FAIMĂ ,BANI) în sport și nu numai, se întorc la Dumnezeu (dar nu doar de formă) cu toată inima.
Cazul de față este unul elocvent în direcția aceasta și după ce am ascultat interviul lui Manny, cu Matt Crouch (TBN) n-am putut să nu remarc câteva lucruri, care dacă nu ai fost cu adevărat schimbat de Dumnezeu, nu ai cum să le spui.
Nu îmi propun să dezbatem aici și acum subiectul ”ESTE, SAU NU ESTE PĂCAT SĂ FII SPORTIV DE PERFORMANȚĂ” ci doresc să scot în evidență pe Dumnezeu care poate transforma oamenii indiferent de pătura socială din care se trag, ori de faima la care au ajuns.
Este foarte clar pentru mine că noi nu-L putem ȘABLONA pe DUMNEZEU, iar atunci când nu ne putem explica cum Dumnezeu lucrează, mai bine să nu ne pronunțăm fiindcă s-ar putea să dăm greș.
Manny, care are la activ 57 de victorii, a fost deputat, a trăit o viață destrăbălată și a avut destulă faimă și bani să-și permită orice, a ajuns să simta un gol în suflet (de dimensiunea lui Dumnezeu, vorba lui Passcal) care în disperarea de al umple s-a retras într-un loc izolat de ochii oamenilor (în pădure) pentru a striga la Dumnezeu.
Acolo în PĂDURE, s-a întâmplat minunea și Dumnezeu i-a rezolvat problema pe care o avea. Slăvit să fie Domnul.

                Ce mi-a atras atenția la acest interviu acordat canalului de TV, TBN, au fost 3 lucruri prin care mi-am dat seama de importanța lui ISUS în viața acestui tânăr de succes și totuși din punct de vedere spiritual era mort până acum 4 ani când:
1. Cu toate că Matt (TBN) l-a provocat (probabil intenționat) să-i facă introducerea în patru feluri diferite și a început cu cel de a fi politician, Manny l-a corectat și i-a zis că înainte de toate el este copilul lui Dumnezeu.
2. A făcut caz mare si a insistat pe faptul că pentru a dovedi că ești COPILUL LUI DUMNEZEU, trebuie neapărat să treci de la vorbe, la fapte. Trebuie să trăiești o viață de sfințenie și umilință sfântă.
3. Apoi pe la sfârșitul interviului, a făcut caz mare de faptul că dorește să-și folosească toata influența pentru a-L propvădui pe Dumnezeu peste tot în lume.

Am tradus mai jos tot inteviul (ideile principale) pentru cei ce nu înțeleg engleza, dar aveți și VIDEO, cu interviul în engleză.
Nu cer nimănui să se roage pentru Manny ca să câștige meciul din seara asta, dar vă încurajez să ne rugăm pentru el să îl prezinte și reprezinte pe Dumnezeu cât poate de bine și să-L cinstească pe acest Dumnezeu mare în fața tuturor celor care vor urmări acest meci, care probabil că va fi urmărit de un număr record din toate timpurile în toată lumea.

Mike Olari


Interviu Manny Pacquiao

Manny+Pacquiao+v+Timothy+Bradley+Press+Conference+R-GAsepUWjyl

M.P. – Când am auzit vocea Domnului, am simțit că mă topesc, am simțit că mor, așa de puternică a fost vocea Domnului. Eram în mijlocul pădurii, îngenunchiat, plângând și cerând iertare Domnului, iar El m-a iertat. Mă rugam și ceream iertare Domnului și am auzit o voce: „Fiule de ce M-ai părăsit? De ce te-ai îndepărtat de Mine?” Am realizat că dacă muream în urmă cu cinci ani spre exemplu, cu siguranță nu ajungeam în Rai.

TBN – Deci Manny, dacă cineva caută pe Google poate găsi o mulțime de informații despre tine. Dar ce îmi spui acum, că plângeai înaintea lui Dumnezeu, că îi cereai iertare lui Dumnezeu, astea nu le găsești pe nicăieri. Aș dori să știu ce anume te-a adus la momentul acela în care să te rogi și să plângi înaintea Domnului?

M.P. – Puțin înainte de ziua mea de naștere, pur și simplu am simțit că trebuie să mă apropii tot mai mult de Dumnezeu. Nu am mai simțit atracție față de jocurile de noroc, nu mai aveam nevoie să merg în baruri, nu mai simteam nevoia să am de-a face cu femei. Cred cu siguranță că Dumnezeu este cel ce mi-a schimbat inima.

Cel mai minunat dar pe care l-am primit, a fost o Biblie. Îmi place acum enorm să citesc Biblia. Și o înțeleg tot mai mult. Citesc dimineața, citesc înainte să adorm, mă încui în camera mea uneori și îi plâng înaintea Domnului pentru că nu merit să stau în fața Sa!

TBN – Deci Dumnezeu a intrat în viața ta și te-a schimbat, dar a fost un moment în care tu ai spus că te vedeai nemerituos. Mulți oameni acum se uită la tine cunoscându-te doar ca sportiv, ce le-ai spune acum din punctul de vedere al unui om care s-a întâlnit cu Dumnezeu?

M.P. – Vreau să spun următorarele: atunci când simți condamnare în inima ta, nu o lăsa să se ascundă. Cel mai important este să meditezi la Cuvântul lui Dumnezeu, chiar dacă poate la început nu o să înțelegi prea multe, continuă să meditezi și să citești și vei realiza voia Domnului în viața ta, te vei mărturisi Domnului. Lasă-l pe Dumnezeu să îți ghideze calea ta.

TBN – Cred că deja sunt ascultători  care sunt încântați să te vadă schimbat cu adevărat. Ce ai mai vreai să spui?

M.P. – Mulți oameni spun cu gura că sunt creștini. Ei spun că se roagă zi de zi, cred în Dumnezeu, dar adevărul este că nu cred în Dumnezeu cu adevărat. Nu au nici o treabă cu Dumnezeu. Știți de ce? Pentru că dacă crezi în Dumnezeu, respecți anumite reguli. Dar cum poți să spui că crezi în Dumnezeu, atunci când nu faci ce spune El? Aici cred că este o mare problemă, oamenii vor să fie mântuiți, dar nu fac ceea ce trebuie ca să fie mântuiți.

TBN – Manny, ești un sportiv de performanță și congressman ales de două ori în Philippinem, ești tată, soț, îl iubești pe Isus, deasemenea ai și un film în cinematografe. Ce găsim în interiorul acestui film? Care este esența cu care publicul ar trebui să rămână?

M.P. – În film este bine concretizată ideea de relație personală cu Dumnezeu. Este desenată viața mea înainte și după ce m-am întors la Dumnezeu.  Este un film motivațional care arată puterea lui Dumnezeu și poate inspira pe mulți.

O întrebare pe care mi-am pus-o este: Doamne, cum pot să te urmez, dacă tot continui să mai lovesc oameni? Ca un răspuns din partea Domnului a fost faptul că noi ne lovim numai în ring, este numai un sport. Nu este ceva unde să fie inclusă ura sau dușmănia.

TBN – Mărturia ta despre cum te-ai întors la Dumnezeu este incredibilă. Cred că mulți oameni care te cunosc și care ascultă acum sunt uimiți de ceea ce aud de la tine.

M.P. – Ca și ultime cuvinte ale acestui interviu, doresc ca întreaga omenire să își refacă relația cu Dumnezeu, iar El este acela care vă va schimba inimile. Veți vedea că ce este imposibil pentru oameni, pentru Dumnezeu este posibil! Citiți Biblia și credeți tot ce scrie în ea. Altfel, este inutil. Atunci când veți citi și veți crede, veți vedea puterea Duhului Sfânt!

6 gânduri despre „MANNY PACQUIAO – SE LASĂ ÎNVINS DE ISUS

 1. Este incredibil ceea ce am citit,este o marturie extraordinara !!! Slavit sa fie Domnul Isus !!!

  Apreciază

 2. „Cititi Biblia si credeti tot ce scrie in ea…..Atunci cind veti citi si veti crede,veti vedea puterea Duhului Sfint.”
  Parafrazind ultimele ginduri exprimate de acest om,(care dealtfel sint esentialul intregului interviu),si raportindu-le la Cuvintul Scripturii,realizam intr-adevar puterea de transformare pe care cititul zilnic al Bibliei il exercita asupra fiintei umane,putere ce se manifesta chiar in profunzimea celulelor vii ,transformind fiinta chiar si la nivel genetic.
  „Caci Cuvintul lui Dumnezeu este viu si lucrator,mai taietor decit orice sabie cu doua taisuri:patrunde pina acolo ca desparte sufletul si duhul,incheieturile si maduva,judeca simtirile si gindurile inimii.”(Evrei 4:12)
  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

 3. Nu am stiut de acest interviu.Eram de partea lui Pacquiao,dar nu stiam de ce.Vedeam ingamfarea lui Mayweather si credeam ca asta este motivul.Nu-mi plac oamenii ingamfati,chiar daca sunt superprofesionisti in „bransa” lor. Placido Domingo de exemplu,un mare tenor,dar de o ingamfare de nedescris,in „oglinda” cu regretatul Luciano Pavarotti,mai mare tenor decat el,dar fara a fi ingamfat.In sfarsit. Acum imi dau seama de ce l-am ales pe Pacquiao,el Il iubeste pe Dumnezeu,laudat fie Numele Sau.

  Apreciază

 4. ww.antena3.ro/sport/off-sport/pacquiao-risca-sanctiuni-disciplinare-dupa-meciul-secolului-a-ascuns-o-rana-la-umar-inainte-de-292545.html

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: