Johnny Brici – recuperat din dependența de droguri. Astăzi folosit de Dumnezeu la recuperarea altora !!

Consumul de droguri, o provocare tot mai mare pentru biserica contemporană.

Din păcate, așa cum biserica a fost prinsă nepregătită pentru problema divorțului și avortului, în ce privește consumul de droguri este poate chiar mai depășită de situație și nepregătită.

Mulți părinți care au o astfel de problemă cu vreun copil, după ce consultă pastorul, iar pastorul la rândul lui dă din umeri neputincios, sunt fără soluții și mulți dintre acești părinți efectiv își alungă (prin lipsa de experiență în acest domeniu) copiii de acasă fiindcă nu știu cum să se comporte cu-n asfel de copil.

În cazul de mai jos, vorbim de un caz cu-n sfârșit fericit, din care putem sa învățăm multe.
Am trecut și eu prin asftel de experiență și mulțumesc Domnului care mi-a dat ajutorul lui nu numai să trec biruitor, dar chiar să învăț multe din acea perioadă dificilă din viața noastră ca familie, ca asfel să putem ajuta pe alții, care trec prin experiențe similare.

Sper ca mărturia lui Johnny să fie de folos multor părinți și copii care trec poate chiar acum printr-o experiență de felul acesta.
Pentru cei care locuiesc în statul Arizona, se vede luminița de la capătul tunelului în ce privește această problemă, pe cât de gravă, pe atât de actuală.
Johnny, este trimis de Dumnezeu în statul nostru Arizona, să ne ajute pe acest domeniu, folosind experiența lui și dragostea nemaipomenită pentru cei ce trec prin astfel de încercări. Good news.

Mulțumim Johnny și sperăm să te bucuri de mult ajutor și sprijin din partea comunității române din Arizona.

Mike Olari

johnny-brici


Interviu Johnny Brici


Î: Te rog să te prezinți.

R: Numele meu este Johnny Brici. Am 30 de ani, sunt căsătorit cu Nancy Brici și împreună așteptăm venirea pe lume a primului nostru copil, Isaia Brici, în luna Septembrie. Eu m-am născut în Arad, iar în 1991, familia noastră s-a mutat în America. În prezent, eu și soția mea locuim în Portland, Oregon. Noi slujim în Kenya, Africa și lucrăm într-un Centru de Schimbare a Vieții.

Î: Cum ai început să consumi droguri?

R: Când eram prin clasa a 10-a, la liceu, nu mă simțeam fericit deloc în viață. Câțiva “prieteni” de la școală, mi-au spus că marihuana te face să te simți extrem de fericit, așa că am încercat-o. Am început să o consum de regulă în week-end sau când mă simțeam foarte trist. A adus o evadare temporară din problemele vieții mele. Apoi, pe măsură ce trecea timpul , am început să să experimentez multe alte droguri.

Î:  Cât de departe ai ajus în această patimă?

R: După mai mulți ani, am devenit foarte dependent de droguri. Le foloseam atât de mult că viața mea ilnică depindea de ele. Am făcut multe promisiuni că o să mă las de droguri, dar corpul meu era atât de dependent de ele încăt a devenit imposibil să mai renunț. În acele momente, am început să pierd tot mai multe lucruri. Mi-am pierdut slujba ca Tehnician Farmaceutic, Electrician, iar apoi orice slujbă mi se oferea, o pierdeam din cauza bolilor pe care mi le cauzau drogurile.

Într-o zi pe care nu o să o uit, am luat o supradoza chiar la biserică, iar apoi am fost dus în grabă la spital. Atunci am început să merg la o clinică. Această clinică, se ocupă de dependenții care vor să renunțe la droguri. Cei care lucrau la clinică au spus că ei sunt singura mea speranță, că eu aș fi un dependent toată viața mea și că dacă mă opream să mai iau medicamentele prescrise de ei, arunci aș muri. În acele momente din viața mea, pot să vă spun că nu am mai văzut nici o speranță pentru mine.

Î: Cât timp ai consumat droguri?

R: 10 ani.

Î: Ce te-a făcut să vrei să scapi de droguri?

R: Eu eram un sclav al drogurilor. Fiecare moment sau acțiune din viața mea trebuiau să fie planificate împreună cu drogurile mele, pentru că altfel, nu eram capabil să funcționez nici măcar pentru simplele sarcini zilnice. Vroiam libertate. Vroiam viață, iar drogurile aduceau doar moartea. Ucideau orice vis, dorință sau dragoste. Tot ce era bun a devenit mort pentru mine, din cauza drogurilor.

Î: Care a fost reacția familiei și a prietenilor față de tine în această perioadă?

R: Când au aflat, au avut un șoc și nu au mai avut mai speranțe pentru mine. În ciuda dezastrului care se petrecea cu mine, m-au iubit, m-au sprijinit și au încercat orice ca să mă ajute să scap de droguri.

Î: Cum ai reușit să scapi de droguri?

R: Eram pe punctul de a mă sinucide, când gândul despre Dumnezeu, despre Biblie, au venit în mintea mea. Am decis atunci să încerc încă un lucru, adică pe EL. Așa că am strigat tare: “Doamne, dacă ești la fel de real ca și stelele pe care le văd și ca această iarbă pe care o simt, te rog descoperă-Te și mie și salvează-mă. Dacă mă vei salva, te voi sluji mereu și voi spune întregii lumi despre Tine.” După ce am rostit această rugăciune, mi s-a spus despre un centru unde am început un program în care am stat 6 luni. Acolo am învățat despre cum să am o relație cu Dumnezeu, uncenicie și cum să-l urmez pe Dumnezeu prin lucruri bune dar si rele.

Î: Este consumul de droguri o problemă majoră ân comunitatea românească?

R: Da, drogurile sunt o problemă în comunitatea de români. Încă de prin clasa a 8-a, copiilor le sunt oferite droguri, uneori chiar mai devreme. Este o problemă majoră și văd cum mulți acoperă această problemă pentru că nu vor să aducă rușine familiilor lor.

Î: Crezi că comunitatea românească este gata să accepte acest lucru și să-l confrunte?

R: Din nefericire, am întâlnit păreri împărțite. Unii vor să rezolve această problemă, iar alțiinu vor să facă nimic. Cred că ei vor începe să înțeleagă această problemă pe deplin, odată ce înțeleg cât de gravă este problema și cum pot să afecteze aceasta familiile lor.

Î: Care au fost deciziile tale după ce ai scăpat de această patimă, atât de mizerabilă?

R: Odată ce am fost eliberat de droguri, am simțit o nevoie acută să lucrez cu cei care sunt în nevoi și care au probleme cu anumite dependente.  După ce am absolvit Life Change Center, m-am implicat într-un proiect de orfelinat în Kenya, Africa.  Au trecut doi ani și orfelinatul este aproape gata, iar în curând vor fi aduși acolo și copiii. Deasemenea lucrez cu studenți în Life Change Center și așa să ajungem la oamenii care suferă de dependențe.

Î: Cu ce te-ai ocupat toată perioada aceasta, de când ai scăpat de droguri și până în prezent?

R: De când am scăpat de droguri, lucrez în Kenya, Africa, am construit acolo un orfelinat, am  călătorit de-a lungul Statelor Unite căutând oameni prinși în capcana drogurilor pe care îi aducem la Life Change Center.

Î: Ce te face să te implici așa de mult în această problemă, despre care cei mai mulți nici nu vor să audă?

R: Gândul că nimeni nu vrea să aibă de-a face cu această problemă sau să audă despre ea, mă face să lucrez tot mai mult în această direcție. Motivul pentru care fac asta, este că persoanele care sunt prinse în aceste legături, practic plâng după ajutor. Nu contează cât d emult încearcă ei, nu se pot ajuta singuri. Doar puterea lui Dumnezeu îi poate elibera și să îi țină liberi pe veci.

Î: Care este sursa ta de finanțare, atât pentru familie, cât și pentru lucrarea pe care o faci?

R: Modul prin care primesc bani pentru Orfelinat, Life Change Center, dar și pentru familia mea, este pe genunchi înaintea Domnului. Când am oportunitatea să lucrez ceva, fac lucrări electrice. Dacă nu am nimic de lucru sau nu pot datorită slujirii pe care trebuie să o fac, atunci credința mea este tot mai mult întreptată spre Tatăl Ceresc, pentru binecuvântările Lui.

Î: Ce planuri de viitor ai în ce privește extinderea acestei acțiuni?

R: Planul pe care îl avem pentru extinderea slujirii, este să fim credincioși în lucruile mici și să lucrăm cu sufletele pe care Dumnezeu ni le scoate înainte.

Î: Te afli în Phoenix. Cu ce ocazie?

R: Sunt în Phoenix, Arizona, pentru că Dumnezeu mi-a vorbit și mi-a pus pe inimă să deschid un Centru (Life Change Center) în această zonă. Acum suntem în căutarea unei case pentru acest Centru.

Î: De ce la Phoenix?

R: Dumnezeu mi-a vorbit și mi-a spus că aici trebuie să pun bazele pentru a începe  să lucrăm cu cei dependenți de droguri și sufletele pierdute.

Î: Cum vei proceda și în cât timp vei deschide acest centru de reabilitare, la Phoenix?

R: Vom începe prin a căuta o casă pentru viitori studenți care vor fi în program. Dorim să începem să lucrăm în Phoenix cât de repede posibil, dar nu putem până nu avem o casă. Cred că până în Octombrie, întreaga noastră echipă a pentru această misiune se va muta la Phoenix.

Î: Te rog, câteva detalii despre ce vrei să faci aici în Phoenix și cum pot să se implice cei ce doresc.

R: Dorim să deschidem un Centru de reabilitare, care se va numi Life Change Center, pentru a-i ajuta pe români dar și alte naționalități care suferă de dependență de droguri. Programul durează 9 luni. După 9 luni, dorim ca ei să se implice în lucruri care să îi țină pe calea libertății, activități precum slujirea în biserică sau misiuni în Africa.

Modul prin care doritorii se pot implica, este să se roage pentru sufletele pierdute și pentru cei care slujesc. Deasemenea, pot să sponsorizeze Life Change Center plătind facturile lunare, automobile, veselă de bucătărie, canapele, paturi suprapuse, ceasuri cu alarmă, și multe alte lucruri care sunt necesare în casă.

Î: Crezi că vei găsi înțelegere din partea bisericilor din Phoenix?

R: Cred că bisericile vor înțelege această nevoie de a înființa un Centru de Reabilitare în Phoenix și cred că Dumnezeu ne va ajuta să lucrăm împreună să ajutăm pe cei pierduți.

Î: Cât de mult îți bazezi acest proiect pe sprijinul comunității Românești?

R: Suntem deschiși să primim orice ajutor din partea comunității Românești, dar noi ne punem toată încrederea în Dumnezeu.

Î: Te rog să transmiți pe această cale, un mesaj celor ce vor să se implice și nu numai.

R: Sunt multe relatări în Noul Testament, care ne arată compasiunea Domnului Isus față de leproși, șchiopi, orbi, muți și toți bolnavii. Isus le-a redat libertate și speranță. Pentru oricine dorește să se implice în vreun fel în ajutorarea celor ce se aseamănă leproșilor, șchiopilor, orbilor, muților și bolnavilor, puteți lua legătura cu Johnny Brici la numarul de telefon (971) 404-1206.

Iti multumesc pentru timpul pe care l-ai acordat pentru acest interviu si ma rog ca Dumnezeu sa iti dea izbanda in aceasta lucrare pe care ai pornit-o, de a-i ajuta pe cei care sunt legati de diferite dependente si a le indrepta privirea spre Isus Cristos.

Dumnezeu sa te binecuvanteze.

Mike Olari

images

3 gânduri despre „Johnny Brici – recuperat din dependența de droguri. Astăzi folosit de Dumnezeu la recuperarea altora !!

  1. Reblogged this on agnus dei – english + romanian blog and commented:
    Johnny Brici, o viata schimbata radical..
    Johnny: „Eram pe punctul de a mă sinucide, când gândul despre Dumnezeu, despre Biblie, au venit în mintea mea. Am decis atunci să încerc încă un lucru, adică pe EL. Așa că am strigat tare: “Doamne, dacă ești la fel de real ca și stelele pe care le văd și ca această iarbă pe care o simt, te rog descoperă-Te și mie și salvează-mă. Dacă mă vei salva, te voi sluji mereu și voi spune întregii lumi despre Tine.” …

    Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: