Vai de cei ce zic binelui rău și răului bine !

Cred că dacă avem o nevoie acută de un DAR în bisericile noastre contemporane astăzi, acel DAR nu este altul decât DARUL de „DISCERNĂMÂNT”.

De când trebuie să fie ridiculizați și batjocoriți cei care încearcă din toată inima să împlinească CUVÂNTUL BIBLIC și sunt săritori să ajute ori de câte ori cineva este în necaz? Apoi, care este vina celor care îi iubesc pe frații lor, chiar în momentele în care aceștia „șchiopătează” și încearcă să-i ridice?

Mă întreb, cum pot acești oameni care îi urăsc chiar și pe frații lor, să iubească ei pe dușmani, lucru cerut de CUVÂNTUL BIBLIC?

Citind ce se petrece zilele acestea pe Net, în cazul Titel Maghiar, stau și mă întreb dacă acești oameni citesc aceeași Biblie pe care o citesc și eu. Dacă am ajuns să avem nevoie de anchetatori, pentru a ancheta pe cei care ne cer rugăciunile noastre, atunci oare nu ar trebui să facem anchete și asupra celor ce ne cer banii noștri? EU cred că asistăm astăzi la o situație fără precedent, care va avea repercursiuni grave pe viitor pentru toți misionarii și nu numai.

S-a reușit prin anchetarea cazului Titel Maghiar, să semănăm foarte multă îndoială în mintea și inima celor mai mulți credincioși, față de toți misionarii și nu numai. Să nu ne trezim că ne facem părtași unor lucruri pe care Dumnezeu le condamnă.

Eu trăiesc momente de bucurie, datorită faptului că m-am rugat și am încurajat pe alții să se roage pentru un misionar, chiar dacă foarte mulți v-ați unit să batjocoriți acest lucru. Oare Titel Maghiar, este singurul misionar pe care nu l-am văzut, dintre toți cei care sunt aduși duminică de duminică în fața bisericilor noastre, pentru a ne ruga pentru ei și a-i finanța?

Nu am nici un motiv să-mi cer scuze de la nimeni pentru acest lucru, nici pentru alte slujbe de ridicare și încurajare făcute pe blogul nostru, pentru mulți frați care au trecut prin unele momente grele din viața lor. Domnul ne cheamă să ridicăm oameni, nu să-i judecăm. Mulțumesc Domnului că m-a învrednicit la astfel de slujbe. Iar cei care mă batjocoriți, să știți că îmi faceți parte de un HAR deosebit, pentru care vă mulțumesc.

Ferice de voi care răbdați pe nedrept!

Pentru cei care sunteți curioși de ce am scos toate articolele despre Titel Maghiar, vreau să vă spun că există doar un singur motiv: nu doresc ca lucruri normale pe care noi le enunțăm, să fie prada batjocoritorilor. Atât eu cât și alte mii de oameni, au tratat cu toată seriozitatea acest caz.

Vreau să știe toți cei care citesc blogul nostru, că lașitatea nu face parte din ADN-ul meu și nu voi da bir cu fugiții, iar cazul Titel Maghiar, pentru mine va fi închis, doar când voi avea date oficiale concrete.

Am promovat și voi mai promova pe unii frați care fac anumite lucrări bune în slujba Domnului, dar vreau să știți că eu nu ridic oamenii în slăvi , ci am vrut doar să îi dau ca un exemplu, pentru lucrările frumoase pe care le fac și nu le aduc lor osanale, ci toată slava și cinstea este a Domnului, care se folosește de oameni pentru a-și proslăvi Numele.

Domnul să vă binecuvânteze pe toți cei care ați fost și sunteți parte la orice lucrare bună. Totodată, cer iertare și binecuvântarea Domnului și peste cei care, poate inconștienți, v-ați asociat într-un fel sau altul cu cei ce batjocoresc, precum altădată, Saul, care păzea hainele celor care omorau pe primul martir Ștefan.

Doamne, dă-ne Duhul discernământului, de care avem atâta nevoie.

Cu multă dragoste în slujba Stăpânului,

Mike Olari

5 gânduri despre „Vai de cei ce zic binelui rău și răului bine !

 1. Cei care va batjocoresc nu au nici sort nici izbanda in toata treaba asta. Daca unele puncte de vedere emise de ei pe blogurile lor s-au dovedit a fi eronate, dvs n-ati sarit la beregata lor sa ii anatemizati. Ura religioasa e una din cele mai nocive plagi care a cuprins inclusiv neoprotestantismul

  Apreciază

 2. Mike,eu nu stiu cine si pentru ce te acuza. Eu sunt sigur (100%) ca tot ce ai facut tu a fost si este cu buna credinta. Suntem oameni,ne putem insela,putem fi inselati,asta nu este o vina. Din punctual meu de vedere cazul acesta este benefic.Dumnezeu nu lasa si nu va lasa pe copii Lui sa nu cunoasca,in final,adevarul. Vad ca Daniell scrie despre ura religioasa. Marturisesc ca este pentru prima oara cand aud(citesc) aceasta sintagma. Pentru mine asta este o contradictie in termeni. Recunosc insa ca nu am si nici n-am cautat informatii in aceasta directie. Eu sper sa nu existe,Isus este dragoste nu ura. In sfarsit,cred ca lucrurile ar trebui,incet incet,sa reintre pe fagasul firesc. „Ce e val ca valul trece.” Binecuvantari tuturora.

  Apreciază

 3. „S-a reușit prin anchetarea cazului Titel Maghiar, să semănăm foarte multă îndoială în mintea și inima celor mai mulți credincioși”

  Doamne dă să fie adevărat! Măcar puțină îndoială semănată foarte folositoare ar fi. Altfel tare ridicoli suntem, când ne pierdem vremea și energia cu persoane imaginare. Nu toate poveștile auzite trebuie luate de bune. Și dacă tot vine vorba de finanțare, câți impostori iau oare bani de la creștini, folosind personaje și întâmplări inventate, precum aventurile lui Titel?

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: