Iosif Țon – despre aberațiile Papei Francisc!

Mulțumesc fratelui Țon pentru acest articol, pe cât de adevărat, pe atât de necesar.

Este foarte adevărat faptul că Papa Francisc, în ultimul timp ne uimește cu tot felul de afirmații, una mai nebiblică decât alta.

Îmi dau seama cât de important este pentru noi creștinii, să cunoaștem bine cuvântul biblic, altfel putem fi duși ușor pe o pistă greșită, mai ales când avem de-a face cu-n om atât de blând și smerit, ca Papa Francisc .

Fratele Țon, punctează foarte bine aceste lucruri, în articolul de mai jos.

Mike Olari

iosif-ton-7mai2015


Papa de la Roma

Cu siguranță putem spune că Papa Francisc este un om al păcii: el vrea să elimine războiul de pe pământ. Și pentru aceasta este de admirat și de felicitat. Sunt puțini oamenii care, ajunși în vârful piramidei (indiferent din ce-i construită), își păstrează modestia și bunătatea. Francisc, și le-a păstrat din plin,și după ce a ajuns la vârful piramidei autorității și a puterii!

Cea mai dificilă sarcină care ar putea să și-o imagineze cineva este să facă pace între islamiști si restul lumii. Sarcina pe care le-a dat-o Mahomed,întemeietoruil lor, a fost să răspândească învățătura lui cu forța, ”cu sabia”, să ucidă pe toți cei ce nu o acceptă, sau, în cazul creștinilor și al evreilor, să-i facă robi, impunându-le o viață de cumplită mizerie. Noi românii, care am trăit sub islamiștii turci timp de patru secole, știm se înseamnă viața sub asemenea robie.

După primele trei secole de cuceriri, între aproximativ anii 700-1.000 d.Cr., islamiștii s-au așezat în zonele pe care le-au cucerit și se părea că dorința de a cuceri restul lumii a fost stinsă. Dar Ayatolahul Khomeni, după ce a luat conducerea supremă în Iran în 1979, a relansat mișcarea de cucerire a lumii. Interesant e că militanții islamiști atacă nu numai pe ”necredincioși”, ci și pe islamiștii care se deosebesc de ei în detalii minore (șiiții îi omoară pe suni, suni pe șiiți, etc.). Răutatea și cruzimea manifestate de acești fanatici este de-a dreptul înspăimântătoare.

Cum să-i faci pe acești fanatici urmași ai lui Mahomed să renunțe la visul lor? Aceasta este intenția și dorința Papei Francisc.

Ideea lui Francisc este să-i convingă pe islamiști (și pe noi toți!) că Dumnezeul lor și Dumnezeul nostru este unul și același Dumnezeu și deci, nu mai e nevoie să impui cu forța o credință asupra alteia. Ideea Papei nu ne poate convinge pe noi, cu atât mai puțin îi convinge pe acești feroce nebuni după dominație și după stăpânire peste toată omenirea!

Papa Fancisc greșește (noi nu credem în infailibilitatea lui!) din trei puncte de vedere:

1. Ideea că Dumnezeul creștinilor și Alah este același Dumnezeu;
2. Ideea că dacă i-ai convinge pe militanții islamici că Alah și Dumnezeul nostru este același Dumnezeu i-ar face să înceteze războiul; și
3. Ideea că identificarea Dumnezeului nostru cu Alah ar face vreun bine creștinismului și omenirii.
Să le analizam pe scurt. Teoria lui Francisc este falsă: Alah nu este Același cu Dumnezeul creștinilor. Alah este invenția săracă și naivă a lui Mahomed. Dumnezeul nostru este cel numit de apostolii Petru si Pavel cu numele de ”Tatăl Domnului nostru Isus Cristos”, sau Dumnezeul căruia Isus din Nazarel Îi spunea ”Aba”, adică ”Tată!” (sau ”Taticu”). Isus din Nazaret, care este una cu Dumnezeu-Tatăl, este întruparea Fiului lui Dumnezeu și ”întipărirea în materie a Ființei lui Dumnezeu” (Evrei 1:3) și singurul care, cunoscându-L pe Dumnezeu prin unire organică, a fost în stare să ni-L descrie pe Dumnezeu. Și când Isus  ni-L descrie pe Dumnezeu, El ne descrie de fapt relația dintre Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Fiul și apoi relația acestor doi cu Duhul Sfânt, în sânul aceleiași Ființe a lui Dumnezeu. Această descriere nu putea veni din imaginația unui om.

Descrierea unui Dumnezeu trinitar, a trei ființe aflate în relații de bunătate, de iubire și de dăruire de Sine unul altuia, face ca Acest Dumnezeu să fie absolut Unic. Alah, fiind unul singur, nu ar fi putut cunoaște ce-i bunătatea și ce-i iubirea. Singurătatea naște răutatea.

Islamiștii care vor să stăpânească lumea, au crescut recitând Coranul și devenind, astfel, roboți motivați de ură și guvernați de răutate. Ei nu gândesc; ei execută gândirea lui Mahomed. Argumentele lui Francisc nu-i pot atinge!

Papa Francisc este capul încoronat al unui miliard de credincioși. De dragul pacificării islamiștilor (ideal iluzoriu), Papa distruge imaginea Dumnezeului revelat al Sfintei Scripturi în mințile unei mari mulțimi dintre acești credincioși. Răul spiritual care li-l face este imens și este tragic.

Noi, protestanții, nu credem în autoritatea Papei. Dar argentinianul acesta    ne-a cucerit prin smerenie și prin dorința lui de pace. Ne pare rău, dar trebuie să spunem tuturor credincioșilor, inclusiv celor catolici: Luați ce este bun de la acest Papă, dar când este vorba de cunoașterea lui Dumnezeu, să mergem la învățăturile lui Isus din Nazaret: El este Învățătorul nostru infailibil!
Iosif Ton

46 de gânduri despre „Iosif Țon – despre aberațiile Papei Francisc!

 1. Dacă se poate, aș vrea o sursă pentru presupusele afirmații a lui Francisc pe care i le atribuie Iosif Țon, că Alah e acelaș cu Dumnezeul creștinilor. Mulțumesc

  Apreciază

  1. …His remarks [POPE FRANCISC] to the latter recognized that Muslims “worship the one living and merciful God, and call upon him in prayer.” In this he echoed the 1964 dogmatic constitution Lumen Gentium, which gave a nod to “the Mohammedans, who, professing to hold the faith of Abraham, along with us adore the one and merciful God, who on the last day will judge mankind.”

   SURSA: http://www.catholic.com/blog/todd-aglialoro/christians-muslims-and-the-one-god

   Apreciază

   1. @ rodi
    Sunt uimit cit de bine sint informati „crestinii”romani in toate domeniile,si cu toate acestea……sint atit de usor manipulati,si ma intreb retoric ;de ce???
    Personal,consider ca vor continua sa ramina pe aceasta „panta” descendenta,a increderii in „lideri”,a indepartarii de Golgota,de jertfa si singele Mielului Lui Dumnezeu,atita vreme cit nu-si vor rastigni „SINELE”,printr-o moarte asemanatoare cu cea a Fiului omului,si o autentica NASTERE DIN NOU ,o INVIERE IN HRISTOS,la o NOUA VIATA DUHOVNICEASCA,”ascunsa cu HRISTOS in DUMNEZEU”,in duh si ADEVAR.
    Cita vreme va veti increde in oameni ,veti ramine sub blestem.
    Puneti-va toata increderea doar in Dumnezeu si Adevarul revelat,Isus Hristos,intruparea Cuvintului,doar prin El se face trecerea de la moarte spre viata.
    MAI MULT CA ORICE evitati sa cenzurati pe blogurile voastre ADEVARUL,chiar daca e dureros,pentru ca numai El ne poate face cu adevarat SLOBOZI,si va rupe lanturile robiei firii pamintesti.
    Fiti binecuvintati.

    Apreciază

 2. Nu cunosc aceste declaratii ale Papei Francisc,dar nu le exclud. Papa Francis m-a surprins de multe ori cu declaratiile domniei sale.Desi il respect pe d-l Ton pentru scrierile sale.aici ma despart total de domnia sa. Daca Francisc a facut aceste afirmatii (bineinteles aberante),credinciosii catolici ar trebui sa reactioneze. Nu reprezentantii altor biserici, Ar trebui sa vedem mai intai problemele din „ograda” noastra si sa le lasam pe cele din „ograda” altora. Sa si le rezolve singuri.Sunt destul de surprins de articolul d-lui Ton.

  Apreciază

  1. George –e rau daca nu cunosti ce se intimpla in jurul nostru–Bro Iosif ne informeaza si pe noi cei ce nu am avut timp ,sau ocazia sa aflam– ei bine, atit ortodcsii cit si catolicii sunt cei mai slabi in cunoasterea -Cuvintului – si de aceia sunt usor de manipulat. –In articol se face o opinie – comparatie – intre ce scrie la Biblie (adevar) si ce debiteaza un om pus in fruntea catolicilor –concluzie–sa nu deviem de la Cuvint –ori cit ne-ar costa–chiar daca am considera ca este bine pentru colectivitate –be blessed

   Apreciază

  1. Din nefericire stirea mentionata aici nu se afla pe situl de satire National Report la care faci referire tu. http://www.catholic.com nu are nimic de-a face cu satira si umorul.
   La fel si stirea publicata aici:

   http://www.romereports.com/pg155947-pope-francis-to-jewish-muslim-and-catholic-group-we-have-the-same-father-en

   Papa poate fi ascultat in direct aici:

   In fimuletul acesta erau prezenti 15 evrei, 15 musulmani si 15 crestini. Pana afirma in mod explicit, fara niciun echivoc: „Noi toti avem acelasi Tata”.

   Apreciază

 3. Din moment ce peste un milliard de oameni il considera pe papa „infailibil”, eu cred ca e si treaba noastra ce se intampla cu acesti oameni, care sunt dusi in ratacire de un om, a carui declaratii recente contrazic invataura domnului Isus. Cand exista discrepante intre ce spune papa si ce spune Isus, pe cine ar trebui sa credem? Daca cineva are dubii ca papa Francisc a facut declaratii antibiblice decand e pontif suveran, pot sa va dau linkurile de referinta din presa, nu din reviste de satira.

  Apreciază

  1. Draga David, rivna ta este meritorie, dar hai sa ne intrebam impreuna de ce Vaticanul a tinut-o pe „latineste” mintenas ceva mii de ani?
   Ma duce gindul la o paralela din zilele noastre din unele adunari: cine are interes sa nu se inteleaga ceea ce se rosteste? ( sunt sigur ca Dumnezeu nu are acest interes si , se vede clar si in mod sigur ca nu avem talmaci cum cere biblia. Vorbesc despre situatia din adunari )
   Fii binecuvintat.

   Apreciază

 4. De admirat?,,,cum puteti sa admirati un om care spune ca Biblia si coranul sant la fel?,,,biblia ieste insuflata de Dumnezeu iar coranul a fost scris de un fanatic!!! si care a indus milioane de oameni an eroare casa se omoare uni pe alti,,,,Dumnezeu sati dea minte stimate iosif ton

  Apreciază

  1. Cit timp stimatul Iosif Ton afirma
   ” Alah este invenția săracă și naivă a lui Mahomed.”
   domnule Mihaita, eu socot ca esti intr-o mare eroare de apreciere si cel mai nimerit ar fi sa recitesti cu atentie materialul „teologului” si sa-ti ceri IERTARE ! Cred ca scuze ar fi prea putin..
   Asa socot ca ar fi drept! Cit despre altele, Dumnezeu te-a iubit inaintea noastra.
   Cit despre ceea ce Dumnezeu sa dea… ai la fel nevoie … ca noi toti.
   Fii binecuvintat.

   Apreciază

 5. Citind Biblia ,de la Genesa la Apocalipsa ,cautind sa cunosc voia Lui Dumnezeu,punindu-mi,increditindu-mi viata in mina Lui,am simtit ,in timp,pe o perioada de patru ani si jumatate,o schimbare pozitiva uimitoare,in modul de perceptie a vietii,si intelegerea ei.Am realizat cit este de benefic cititul Bibliei,si am experimentat personal,puterea exercitata de Cuvint asupra formarii ,cresterii si dezvoltarii armonioase a noii fapturi ,si sunt convins ca oricare om,nascut din nou,din apa si Duh,daca nu va dedica o cit mai buna parte din timpul sau ,cititului Bibliei,nu va putea evolua spre desavirsire.
  Biblia ,este Cuvintul lui Dumnezeu,intrupat in Hristos,Painea vietii,devine alimentul de baza al omului nou nascut,iar rugaciunea devine respiratia lui,si ,doar astfel un nou nascut va creste si se va dezvolta ,formind si dezvoltind noi perceptii duhovnicesti,care vor deveni experiente zilnice ,cea ce va produce o „foame”mereu crescinda dupa aceasta „mana cereasca”,in lipsa careia noua faptura poate muri de inanitie spirituala.
  NUMAI CUVINTUL,DOAR IN EL SE AFLA TAINA VIETII,CALEA ADEVARUL VIATA!!!
  Fiti binecuvintati.

  Apreciat de 1 persoană

 6. „Noi, protestantii, nu credem in autoritatea Papei”

  „SOLA SCRIPTURA”…..SINGURA „AUTORITATE”
  „SOLA FIDE”………………SINGURA CREDINTA
  „SOLA GRATIA”………….SINGUR HARUL
  „SOLUS CHRISTUS”……SINGUR HRISTOS
  „SOLI DEO GLORIA”……SINGUR LUI DUMNEZEU TOATA GLORIA

  Fiti binecuvintati.

  Apreciază

 7. Reblogged this on Persona and commented:
  Mare pacat ca Iosif Ton se amesteca in lucruri in care nu are niciun fel de competenta si se lasa minat de islamofobia ignoranta care domina evanghelismul american.
  De la un om de statura si maturitatea lui asteptam, pe buna dreptate, mai mult discernamint si mai multa luciditate in argumentare.
  Pacat. Acuzatiile pe care i le aduce Papei Francisc sunt nefondate, si bazate pe informatii neverificate. Cit despre analiza pretinselor lui erezii, de la un teolog ar trebui sa asteptam argumente, nu simple afirmatii dogmatice pe caree le poate demonta oricine are minime lecturi in domeniu.

  Apreciază

  1. Stimat frate Danut
   Imi aduc aminte ca la o intilnire cu fratele Ton, dinsul a facut o afirmatie;
   ,,Cind ma adresez publicului larg, incerc sa vorbesc in asa fel ca sa pot fii pe intelesul tuturor incepind de la clasa a5-a”
   Ma gindesc ca asta a fost gindirea si in cazul de fata, dar o sa incerc sa aflu si raspunsul dinsului.
   Mike

   Apreciază

 8. Prezentarea facuta de catre fratele Dr.Iosif Ton ,este adevarata pentruca acest Papa poate este cel ami ratacit in ce priveste invataturi scripturilor . In articolul „Papa face declarati uluitoare „el prezinta cateva aberati legate de Cuvintul Sfint si anume;
  1. Nu crede in IAD.
  2.prezinta relatarea biblica in legatura cu ADAM SI EVA ca o fabula
  3.Toate religile sint adevarate.
  4.Este de acord cu homosexuali
  5. Ca Dumnezeu se schimba
  6. Ca Biblia este o carte depasita
  8.Nu exista adevar absolut.
  9.Ca femeile pot fi ,cardinali,episcopi,preoti.

  Acest om cu asa invataturi ratacite,parerea mea este ca , nu are ce cauta in fruntea unei comunitati de 1 miliard de enoriasi pe care sa-i invete asemenea invataturi extra-biblice ,ci mai de graba sa mearga la o manastire si acolo sa invete Legea Domnului cea dreapte,buna si desavarsita care este in Cuvintul lui Dumnezeu infailibil,vesnic si adevarat. Matei.5.18,19 ; Ioan 17.17 ;1 Timotei 3.16,17 .etc.si numai dupa cunoasterea adevarurile scripturi ,ne rastalmacite sa invete si pe atti In caz contrariu avertismentul Ap. Pavel scris la Romani 2.20-24 Domnul Isus face la fel o avertizare in Matei 18.6,7 .Intrebarea mea este ,
  cati se poticnesc in ceea ce face si invata acest PAPA ???
  Doamne ai mila de ramasita poporului TAU.

  Apreciază

  1. Fr Mihet, va rog frumos sa ma ajutati cu niste raspunsuri daca tot ne-ati provocat in cele 9 puncte. Doresc sa va asigur ca sunt crestin evanghelic , dar
   – la pct 1 , care este sursa dvs de cunoastere a „iadului” ?Daca se poate preciza unde avem in biblie „iad”?
   – care RELIGIE nu este adevarata?
   – ce pot fi femeile in „bisericile ” evanghelice? ( daca voi primi un raspuns, o sa va dau si exemplele de la „noi”)
   Cele trei si poate altele mult mai multe sunt si problmele noastre si nici noi nu suntem „fani papa”.
   Atita timp cit „religia” papei este adevarata, nu cred ca putem face comparatii si afirmatii intre credinta evanghelica de sorginte apostolica si vreuna din aceste „religii” .
   Cred ca este nevoie de mai multa claritate si precizie atunci cind folosim ca teme de discutie lucrurile biblice in comparatie cu cele lumesti, firesti…religioase.
   Aceste ginduri in idea ca se vrea a se da invatatura celor preocupati de asa ceva.
   Fiti binecuvintati.

   Apreciază

 9. Asa,asa frate pastor Mihet ! la manastire cu pontifu’ „sa mai invete Legea Domnului” daca dvs.sustineti ca dansul vine cu astfel de erezii inaintea a peste 1 milliard de oameni !
  (credeti ca la manastire mai are vreo sansa ?)

  Apreciază

 10. Frate Tristarul
  Ma bucur ca ne intalnim din nou in cadrul unei descuti fratesti unde putem, potrivit Scripturi . sa invatat despre ceea ce trebuie sa cunoastem ca si indrumare si practica ca si buni credinciosi ai Domnului.

  Voi incerca sa-ti raspund la problemele cerute.

  In primul rand eu al luat cele 9 puncte din declaratile Papei asa cum a mentionat cel care ascris articolul ca sint ULUITOARE ,cuvint care inseamna ;uluit = uimit,naucit,buimacit ,dand aceste caracteristici marelui Pontif. plus alte numiri care sint mentionate in pe acele pagini.

  In legatura cu punctele la care va referiti as vrea sa va raspund.

  1. Despre „IAD” Am cerut explicati prietenului meu „GOOGLE” si acolo sint multe explicati despre IAD ,ceea ce v-as recomanda si DV. Dupa parerea mea cuv. ‘iad’ cred ca are legatura cu Iazul care care arde cu foc..Apocalipsa 21.8. Nu stiu ce a inteles Papa cand a spus ca el nu crede in „IAD ”

  2.Care religi nu sant adevarate ?

  Raspunsul la aceasta intrebare ni-l da Apostolul Iacov. 1.26.28 ,deoarece sint mai multe religi (confesiuni , culte ) de ex. religile traditionale,protestante,neoprotestante, mormoni,islamici etc.etc Religia adevarata este acolo unde este.,asa cum precizeaza scriitorul Iosef.

  Solo scriptuta

  Solo fide

  solo gratia

  solo Cristus

  SOLI DEO GLORIE

  Acolo unde toata invatatura si practica se bazeaza numai pe Sfinta Scriptuta.

  3. Ce pot face femeile in Biserica.

  Ap. Pavel scrie la 1 Cor. 14.34.. Femeia sa taca in adunari…

  Ele nu pot fi hirotonisite ( ordinate ) ca si slujitor ai altarelor ,pentruca aceasta slujire a fost incredintata numai barbatilor.

  Ele pot sa faca acte de ajutorare Ex. Tabita Fp. Apostolilor.9.36-39

  Cele mai virsta sa invete pe cele tinere Tit 2.3 etc.etc.

  EU nu vreau sa ma pronunt cat este de adevarata religia Papei sau nu m-am referit la ceea ce a scris acel scriitor in legatura cu acel articol incepand cu titlul ca : declarati ULUITOARE” cat si din continut de unde am extras cele 9 puncte . A mai ramas un punct care trebuia mentionat . 10. „ca si atei vor fi mintuita…”

  Citeste te rog acel articol ,cit si altele care sint publicate pe aceea pagina si vei putea trage concluzile necesare.

  Dumnezeu sa ne de-a intelepciune ca sa putem deosebi lucrurile alese…Fil. 110.

  Fii binecuvintat

  Aurel.

  Apreciază

  1. Frate Mihet, va multumesc pentru osteneala raspunsurlor, dar , daca le veti da mai multa atentie intrebarilor mele, o sa vedeti ca framintarile mele sunt un pic mai „adinci” si un pic mai concrete, mai punctuale, adica vizeaza aspect mult mai clare si restrinse , dar cel mai important ca raspunsurile sunt in biblie.
   Sigur ca in opinia mea despre femeile crestine nu cred ca ne-a mai ramas prea multe de spus. Ele ai ajuns in proportie foarte mare sa faca aproape tot ceea ce biblia interzice prin cuvinte clare, neinterpretabile. Dar, doua aspect:
   – aceste lucruri sunt posibile datorita faptului ca ” mai marii vostri” din motive de ei cunoscute nu au tinut si nu tin la aplicare „in integrum” a cuvintului biblic;
   – o mare parte se datoreaza permisivitatii „preotilor din casele lor”…
   Aici ar putea fi trecut si aspectul misionarismului. Daca barbatii nu gasesc putere si dispozitie sa implineasca ceea ce Domnul Isus a lasat ca porunca, normal ca lucrarea lui Dumnezeu nu va sta pe loc…insa sa nu uitam ca si Ghedeon a chemat cu el pe cimpul de lupta o femeie, iar raspunsul primit sta si astazi pe filele bibliei si nimeni nu vrea sa inteleaga de ce este scris acest exemplu !!!!!! Oare dece, nu cumva ne obliga la un altfel de comportament si nu prea ne convine? Sau ne convine ca merg femeile I gasim scuze ca asa a vrut Domnul. Pai cum a vrut sau vrea asa Domnul daca in cuvintul scripturilor gasim scris expres ” femeii nu-I dau voie sa dea invatatura” si in acest caz, vazind realitatea sa cred ca biblia minte? Domnul sa nu ingaduie asemenea lucruri in mintea mea. Cit despre critical ca sunt de un fel sau altul, atita timp cit rostesc din biblie nu am nici un fel de problema.
   Ca o parere despre astfel de discutii, da frate Mihet, da fratilor sau prietenilor care cititi blogurile crestine, aceste discutii nu trebuiesc etichetate imediat prin a judeca pe cel ce a indraznit sa-si spuna parerea. Frumos si elegant ca sa nu spun ca si frateste si crestineste este sa veniti si voi cu parerile voastre…asa ne vom invatat unii pe altii, asa ne vom lamuri si ne vom intari in credinta …cel putin acolo unde ajungem de aceeasi parere. Lucrul acesta biblic ” ACEASI PARERE ” a avut grija satana sa-l distruga prin munca neobosita a teologilor si doctrinarilor care, pina la ora defatane dovedesc ca sunt „valabile” peste 3000 de denominatii…nu este si aceasta o forma de Satanism?
   Il auzi pe Ton vorbind despre ” ai nostrii”, fr Cornel Avram si altii ca el spun despre ” ai nostrii”, papa spune si el despre „ai nostrii” preainaltii si preasfintitii fie rusi fie romani fie de care or fi vorbesc ” despre ai nostrii” , budistii, islamistii, confucianistii, etc vorbesc despre ” ai nostrii” DAR AI DOMNULUI ISUS CARE AU MAI RAMAS?
   Bine ar fi daca toti cei pomeniti mai sus si nu numai ei n-ar uita sa se roage pentru pacea Ierusalimului! Ajuta-ne Doamne.
   Multa pace sfinta frate Mihet.

   Apreciază

    1. Draga Radu, nu cred ca poti trece peste afirmatia mea in care precizez ca nu am nimic a face cu nimeni, mai ales cu femeile. Eu nu aduc nici un fel de judecata asupra acestei categorii. Am citit materialul scris de un crestin din Phoenix. Este parerea lui, Domnul sa-l binecuvinteze. Nu cunosc motivul pentru care a scris asa ceva, dar…are el un motiv, eu simpt doar subietivismul materialului.
     Apelul meu nu este de a judeca ce au facutsau fac femeile. Eu caut sa scot in evidenta CE ESTE SCRIS IN BIBLIE si felul in care se rastalmaceste astazi ceea ce Dumnezeu afirma CLAR. Nu am nici o contributie , nu rostesc nimic de la mine. Iti spuneam eu ca una cer sau zic si alta primesc sau sunt lamurit.
     Nu cred ca am catalogat pe cineva in vreun fel.,nu am facut si nu fac clasamente cu femei,eu nu fac afirmatii legat de ce au facut bun, ce fac bun sau ce vor face bun femeile.eu ma refer strict la poruncile scripturilor , porunci despre care eu stiu de la Domnul Isus ca nu prea sunt facultative, optionale pentru cei porniti pe calea mintuirii. Cit despre istorie, dupa cunostintele mele, aceasta doar CONSEMNEAZA in insiruirea lor faptele si evenimentele. Nu istoria ne va face buni sau rai, nu istoria ne va mintui. Articolul la care m-ai trimis tare il simpt ca o forma de „aghiasma” preparata si pregatita a fi folosita in anumite situatii. Te intreb eu pe tine: daca cineva iubeste femeia ( in forma in care sa nu poata fi acuzat de misoginism) in aceasta situatie femeia poate trece peste ceea ce este scris in biblie?
     Reformulez intrebarea pentru a ajunge la forma generala: EXISTA VREUN MOTIV SAU VREO SITUATIE IN CARE POT FI INCALCATE SAU NESOCOTITE PORUNCILE LUI DUMNEZEU?
     Eu zic totusi sa avem grija cum ne raportam la Cuvintul sfint, ca a accepta sfintele scripturi numai in zonele in care ne convine sau in formele in care „da bine”, este destul de periculos. Iar faptul ca asta se face in ultima vreme, vedem trairea crestina, vedem relatiile din adunari, vedem vietile traite de catre cei care isi spun crestini evanghelici in adunari apostolice.
     Iar daca spunem apostolici, hai sa vedem ce este important: istoria sau invataturile apostolice?
     S-apoi fr Radu, doressc sa te asigur frateste ca cele vreo 4-5 locuri din biblie care „nu plac” femeilor si sustinatorilor lor in politica religioasa, NU LE-AM SCRIS EU ! Ele sunt scrise si trebuiesc TRAITE daca biblia este dreptarul credintei. Comentariile noastre , in cel mai bun caz ne vor arata daca ne pasa sau nu atunci cind …vedem ceea ce vedem si …traim ceea ce traim. Ca sa nu uit pe fr Iacob Coman, intr-o predica in care atrage atentia la trairea scripturilor asa cum sunt scrise are oexpresie foarte „tare” catre ascultatori : „vom arde impreuna…” si riscul acesta poate fi o realitate nu numai o atentionare. Iar ca sa ma intelegi pe mine in trairea mea, a pune in dreptul meu cuvintul „misogin” este ca si cum ai incerca sa ne spui ca dimineata ai avut turturi de ghiata la stresina casei tale din Phoenix. ( daca esti din acea zona)
     Fii binecuvintat.

     Apreciază

 11. Fr.Tristaru
  pana se pregateste fr.Mihet sa va dea un raspuns mai elaborate,mai teologic va ofer un indiciu privind intrebarea de la punctual 1.
  Pilda bogatului nemilostiv din Luca 16:9-31 face referire la existenta celor doua locuri unde vor ajunge sufletele dupa moartea biologica:”Sanul lui Avram” sau ‘Locuinta mortilor”.
  Fr.Mihet vorbind de papa,cred ca s-a referit de fapt la doctrina catolica in ansamblu in care
  se spune ca ca intre cele doua locuri (rai si iad), mai exista un loc intermediary (purgatoriu)
  in care sufletele au posibilitatea ,in baza mustrarilor de constiinta,sa treaca printr-un process de „curatire” de toate pacatele savarsite in viata bilogica , process ajutat si de cei ramasi inca pe pamant( familii,rude,preoti). In felul acesta a aparut practica indulgentelor,care a generat
  Marea Reforma a lui Luther.
  Teoria purgatoriului are la baza principiul dragostei absolute a lui Dumnezeu,in sensul ca
  EL in final v-a ierta neaparat pe toti oamenii.
  Cred ca si la asta s-a referit Mihet cand a scris ca „papa trebuie sa mai invete Legea lui Dumnezeu”

  Apreciază

  1. Radu, in primul rind multumesc Domnului ca a mai ingaduit „cuvintoare” pe acest bog. Eu scriu multe nedumeriri ale mele , de multe ori parerilor mele le daug cite una sau mai multe intrebari. Daca te uiti mai atent ai sa vezi ca de exemplu fr Mike raspunde pe sarite, ( e democratie, si eu spun ce doresc sa spun, si el aplica cenzura cind doreste sau raspunde cind doreste), domnul Ton niciodata, desi cred ca am pus intrebari pertinente…etc…altii, una ii intrebi, alta iti raspund.dar cei mai multi te trateaza cu „dragoste crestina” adica cu „tacere”, cu „indiferenta”, …ai greu ai sa vezi un dialog in care fiecare sa-si expuna parerea si fiecre sa aiva respectful cuvenit pentru interlocutor.Poate vei spune ca tine de cvism nu de biblie! Da, ai dreptate daca spui si tu asa.
   Eu, spre marea mea bucurie gasesc biblia foarte „matematica”, are versete, are exprimari clare ….
   Ca drept dovada chiar tu imi aduci argumentul poate nr 1 ca „iadul” nu exista (deocamdata).In biblie in pilda de care spui se face vorbire expresa de „locuinta mortilor , loc unde asteapta …nu numai cei ce vor fi pedepsiti, nu-I asa?
   Vreau sa spun ca nici nu indraznesc sa cred ca cineva poate face asemenea afirmatii ca locuinta mortilor = iad.Deci eu Tristarul nu ma voi UIMI de faptul ca papa crede sau nu existent iadul. Aceasta era opinia mea pentru fratele MIhet referitor la pct 1.
   Referitor la „religii” ele sunt toate adevarate pentru ca ele exista.Sunt ale lumii, sunt reale, sunt organizate, recunoscute prin multe legi prin cele tari pe unde le gasim, au adepti, au practicanti, au de toate dar nu au nici o legatura cu CREDINTA care a fost data PRIN HAR DE CATRE DUMNEZEU si afost data O DATA PENTRU TOTDEAUNA!!!! Este trist daca si din aceasta credinta facem o religie asa cum vedem ca se intimpla un ultimile perioade cind, prin regulamente, statute, constitutii ( chiar te crucesti cum au reusit sa copieze pe cei din lume) s-a ajuns ca sa se ceara permisi, aprobari, legiferari, autorizatii, etc …pentru ce? PENTRU A NE PUTEA INCHINA LUI DUMNEZEU!
   TE INTREB: OARE IN ACESTE SITUATII NU ESTE ANUAT SAU DAT LA O PARTE DUHUL SFINT? Daca da, atunci ce ne mai ramine? O forma de inchinare, o forma de credinta dar la care ii tagaduim PUTEREA! Puterea fiind clar DUHUL SFINT!
   Sa nu ma banui ca eu indemn la cine stie ce nesupuneri, dar nici nu cred ca este bine ca sa avem un asemenea pact cu dracu’, cine stie , o fi alte forme, ca doar nu citim in biblie ca „veti fi aprobati, aplaudati, sprijiniti de guverne,imparati si domnitori”…NU!In bible este scris ca „veti suferi pentru NUMELE MEU” nu ti se pare ca suna altfel?
   Si stau si magindesc la cite alte lucruri nu ne sunt aduse in fata mereu si mereu si cu care de fapt dupa biblie nu avem nimic a face.Ramine totusi o problema pentru cei ce fac aceasta, pentru ca tot din biblie aflam ca se va da socoteala si eu cred tot ce este scris. Cu aceasi teama sfinta scriu si aceste rinduri si ma rog ca Domnul sa nu ingaduie sa fac altceva decit VOIA LUI!
   Despre altele, sigur ca putem dialoga, dar …cu rabdare.Aceste ginduri sunt din credinta de care cred ca si eu am parte.
   Fii binecuvintat cu har si pace sfinta.

   Apreciază

 12. „Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta.”(Osea 4:6)
  O pocainta adoptata de frica „iadului” – perceput eronat de toate organizatiile religioase – va fi doar o realizare omeneasca,din materiale usor inflamabile,o „constructie” cu temelia „pe nisip”, care nu va trece testul „focului” din ziua judecatii.
  Pocainta autentica ,o realizeaza Dumnezeu,prin DRAGOSTEA ce ne-a fost aratata,prin CUVINTUL LUI,intrupat in FIUL omului,prin taina MORTII si INVIERII,prin UNGEREA DUHULUI SAU CEL SFINT,care ne va calauzi in tot ADEVARUL,ADEVAR ce ne ELIBEREAZA de doctrine,traditii si robia materiei,MURIND zi de zi fata de firea paminteasca,iar apoi NASCUTI DIN DUMNEZEU,la o noua viata DUHOVNICEASCA „ASCUNSA CU HRISTOS IN DUMNEZEU.”
  Fiti binec uvintati.

  Apreciază

  1. Fratele meu drag Iosif, ma bucur ca te mai vad chiar si virtual.
   La gindurile tale as avea o completare. Vom tine steagul credintei sus si daca ne ramine numai mina cu care tinem steagul, Domnul sa ne ajute la aceasta.
   De la lumea din jur am auzit ca nu mor caii cind vor ciinii, poate ca o fi si adevarat.
   Fii binecuvintat fratele meu cu har si pace..

   Apreciază

 13. Frate Tristarul
  pt.ca nu mi se deschide rubrica RASPUNDE la comentariul tau din 17 iunie 2015 la 2:29 am
  scriu aici raspunsul meu:
  Sincer iti spun , nu inteleg de ce trebuie sa te scuzi si sa ma asiguri de anumite lucruri la care eu nici nu m-am gandit si bineinteles nici nu am pretentie :
  „nu poti trece peste afirmatia mea ca nu am a face nimic cu nimeni,mai ales cu femeile,Eu nu aduc nici un fel de judecata..”
  „nu cred ca am catalogat pe cineva intr-un fel..” sau „nu am facut si nu fac..”
  „a pune in dreptul meu cuvantul misogin este ca si cum…”

  Draga frate, am pus linkul cu articolul „scris de un crestin din Phoenix” doar ca fapt divers,(am facut doar specificatia),fara nici o tenta de apropos la crezul cuiva privind pozitia femeii in bisericile evanghelice romanesti. Poate ca am fost inteles gresit.

  Referitor la articolul scris de acel „frate crestin din Phoenix”, pentru ca STIU despre cine este vorba, consider ca este mai mult obiectiv decat subiectiv.
  Nu a fost scris pt. ca „are el un motiv” ci pentru simplu fapt de a recunoaste cel putin intr-o
  mica masura rolul pe care l-au mai avut si femeile crestine in istoria crestina.-unele sunt mentionate in Biblie. Oricum si-a asumat un risc.nu intru in detalii !
  Fii binecuvantat si Domnul cu noi !

  Apreciază

  1. Frate Radu, la deschiderea computerului am primit cu bucurie cuvintele tale de rspuns. Ceea ce scriu normal ca este din ceeace simpt.
   Articolul la care m-ai trimis nu prea tine cot de scrierile biblice, asta era esenta. M-a derutat putin modul ostentativ cu care fratele „pe care il cunosti” incepe cu a ne convinge ca este bine sa mai ctim si dictionare, si asta nu este ceva rau. Pentru mine problema a fost de ce sa incep tocmai cu ” misogin”, ma fac oare inteles. Iar un alt aspect important pentru gindirea si credinta mea este Acela de a refuza cu tarie orice compromise, orice abatere de la poruncile Domnului Isus, adica de la faptele credintei mintuitoare, pentru ca faptele legii am vazut unde au dus. (asta ar fi o alta tema faina)
   Din modul meu de vietuire de pina la vreo 50 de ani cind Dumnezeu s-a indurate si de mine, viata mea a fost centrata tocmai pe astfel de zone, adica afirmatii, negatii, adevaruri, minciuni, scopuri, mijloace si, nu stiu daca este bine dar imi place idea , rolul muncii mele era de un fel de arbitru. Sigur ca trebuia sa fiu impartial, nu stiu daca am fost sau nu, dar…am ajus la pensie.Cu aceesi dragoste de cuvint, de data asta cel biblic, incerc sa-mi ajustez viata , normal ca orice om normal, spre mintuire.
   Daca ceva aduc in discutie inseamna ca cu sau fara motiv asta simpt si socot ca este bine sa ma pun la adapost, macar atit cit cunosc.
   In orice situatie eu Tristarul , dupa aceasta iarna grozava pentru mine, ma bucur de orice fel de dilog, de partasie, de bucurii in cuvintul biblic. Restul sunt amanunte.
   Fii binecuvintat.

   Apreciază

 14. Frate Tristarul,
  Apreciez ce ati scris, dar mai ales finalul : trebuie sa primeze in ” orice fel de dialog,de partasie,de bucurii in cuvantul biblic”. In astfel de situatii avem tosti de castigat.
  Suntem foarte diferiti in modul de gandire, de interpretare,de intelegere de aceea trebuie sa ne respectam opiniile reciproc.Este una din frumusetile de „functionare” a unei comunitati,mai ales a aceleia care se pretinde crestina.
  Pt.ca esti unul dintre comentatorii cotidieni pe acest foarte accesat blog, as fi curios cum interpretezi articolul scris de aelasi „frate crestin din Phoenix” privitor la bunul simt crestin,
  necesar oriunde: in familii, in biserici,pe bloguri…tine el cont de scrierile biblice sau il consideram subiectiv ?

  https://rodiagnusdei.wordpress.com/2015/05/14/crestinii-si-bunul-simt/

  ps. ma bucur,dupa cum ai afirmat, ca nu suntem ,dar suntem … vigilenti !

  Apreciază

  1. fr Radu, am citit materialul celui pe care „il cunsti”. Da, este un material scris din dorinta de a pune in evidenta ( dupa mine ) a doua mari problem:
   – educatie comportamentala , care a avut, are si va avea importanta vesnica
   -legatura cu scrierea biblica;
   Luate pe rind, prima nu cred ca ridica problem. Este limpede caracterul universal al bunului simt (altii spun buna cuviinta, cred ca are aceasi directie).Sigur ca este o forma ce rezulta in urma unui proces de educatie nu in ultimul rind scolara…
   Problema din punct de vedere biblic, are importanta asa cum spune autorul …si foloseste parafrazarea unui verset : tie ce nu iti place, altuia nu face, dar, ajuns in acest loc m-am bucurat ca mi-a lasat si mie un alt verset de parafrazat: faceti oamenilor ceea ce ati vrea sa va faca si ei voua… frumos la fel si de aceeasi importanta si…este din scumpele cuvinte ale Domnului Isus, invatatura cea mai inalta.
   Vezi tu Radu, referitor la autorul textului, gasesc ca a avut straduinta sa ne atentioneze ca trebuie sa cunastem existenta acestei bune cuviinte, definirea,modul de actiune si de manifestare in viata oricarei „vietuitoare cu gindire”…Ne spune autorul ca este rezultatul procesului de pocainta si a nasterii din nou…In acest loc as deosebi putin lucrurile.Ma gindesc ca procesul pocaintei este un exercitiu volitional zilnic, pe cind NASTEREA DIN NOU… ce sa zic, am tot incercat o discutie dar asa cum vezi, este un subiect prea „tare” iar eu Tristarul cred ca este si destul de „strain” multora care afirma ca n-ar fi asa. Fiecare cu cugetul lui, dar totul pleaca de la forma in care se accepta intelegerea celor biblice.
   Dupa priceperea mea bunul simt este legat intrinsec de moralitate, nu priveste numai relationarea dintre membrii societatii ci chiar si relatiile „interioare” ale fiecaruia ( ma gindesc la pacatelele care sunt legate de mindrie, inbuibare, infatuare, trufie, lauda de sine,lacomia, etc…Si nu mai indraznesc sa dezvolt subiectul bunului simt legat de frati si surori atunci cind se relationeaza cu prezenta la adunaride inchinare si lauda, felul de prezentare, contributia adusa la partasie ,alta decit prin prezenta fizica, vesmintele soccotite a fi forma exterioara de respect (la barbate ca la barbate, dar la surioare?)…atitudinile multora in respectful fata de procesul de lauda si inchinare, facerea de bine, dragostea frateasca, ura din noi ( ca te asigur ca o avem,trist dar demonstratia alta data)
   Da, un material frumos scris dintr-o dorinta frumos-crestineasca, dar care ar avea loc cite 10 ore(cel putin) pe an in fiecare adunare…macar sa stim o treaba. Ca de cintat si recitata ( eu nu zic ca este rau) cintam si recitam cite 5-6 ore saptainal, fara a pune si fanfare si alte forme „artistice” de care suntem in stare …. si ne bucuram. Dar sa fim atenti ca o facem in detrimentul a CE? Doamne dane intelepciune si lumina de sus.
   Fii binecuvintat.

   Apreciază

   1. O analiza excelenta. Vad ca se poate si dialog in planul virtual la nivelul”bunului simt” crestin. Cum am mai spus…toti avem de castigat.Deasemenea multumesc pentru
    timpul alocat de tine pentru a-mi citi articolele si a-ti exprima parerea.
    Domnul cu noi in continuare !
    („fratele crestin din Phoenix”)

    Radu Oprea
    Phoenix,AZ

    Apreciază

    1. Pai fratele meu, cred ca aveam suficiente motive sa fac legatura intre numele tau de blog si numele autorului celor doua articole, dar …iaca asa, mi-am aplicat o autocorectiepe care de fapt o recomand latoti: lasati in pace autorii, haideti sa convorbim despre teele expuse, recomandate, etc… Chiar asa, toti avem numai de cistigat.
     Ramine o problema daca Dumnezeu va ingadui sa ajung prin Phoenix , subiectul legat de „vasele mai slabe” ramine un subiect si frumos si important. Si ceea ce cred ca trebuie sa avem in vedere este faptul ca acest „subiect” este in radacina copacului, nu in coroana, nu in fructe…
     Legat de tema „bunul simt” fratele meu Radu, as intreba asa de curios nu ca as vrea sa stiu, dar ce participare ai avut prin locurile pe unde ai postat aceasta tema? Spun aceasta pentru ca noi am mai avut asemenea discutii pe blogul viitorului dr in teologie, Ionescu. Acolo, s-a ajuns la o vehementa destul de mare incit ne-am impotmolit in „acuze” chiar daca si tu spui ca se poate si fara.
     Pentru tine, o mica completare asa avea. Nu cred ca este bun ca punct de vedere faptul ca ele ar fi facut cite ceva”bun” de-a lungul istoriei.Foarte bun si asta. Noi crestinii tot ceea ce facem in toate timpurile trebuie sa fie bun daca… este adevarat ca suntem nascuti din Dumnezeu, adica implinim cuvintele Domnului Isus spuse lui Nicodim…deci fara osebire de rasa, sex, orientare crestina, virsta, functie, etc (nu spun ungere pentru ca si aceasta a ajuns in multe cazuri o batjocura…cazul viitorului dr cu fratele lui mi se pare de mare ne-bun simt dar sunt deja cu sutele astfel de „indrazneli” )
     Avem ca support biblia care ne spune ca daca facem tot ceea ce este cuprins in ea nu am facut altceva decit CEEA CE ERAM DATORI !!!
     Cine la aceasta ora isi mai asuma datorii in belsugul firesc ce ne inconjoara?
     Apropo, inchei cu o intrebare ( obicei sau cutuma in cazul meu) : ce face Satana in vremea in care nu ne face nimic? ( dau un premiu cinsistent pentru raspunsul correct-am un sponsor efectiv bogat in dollari, nu va depasi 100, lol)
     Fii binecuvintat cu har si pace sfinta , cu mult har si dar in osteneala scrisului.

     Apreciază

 15. Frate Tristarul,cred ca fratele Radu Oprea a prezentat lucrurile destul de convingator ,si ca nu mai este cazul sa mai adaug ceva in plus. Fii binecuvintat de Domnul care a facut cerurile si pamintul Ps.115.15

  Apreciază

  1. Da frate Mihet, vreau sa spun cu tot respectul insa ca niciodata, nimeni nu va putea epuiza un subiect mai ales atunci cind sursa este biblia. Fiind Cuvintul lui Dumnezeu, necuprinsul se va reflecta si in aceasta directie. Cit despre convingeri, ramin la parerea mea ca sunt personale si ca nimeni nu va putea schimba pe nimeni (chiar si in gindire) decit bunul si induratorul Dumnezeu prin Duhul Sfint.
   Socot ca daca va asumati cele spuse de fr Radu, atunci va rog frumos sa luati in considerare ca un dialog intre noi tot in completare , ceea ce am scris fratelui Radu.
   Multumesc frumos de Psalmul 115.15 si primeste din parte mea 115 cu 17 si 18,
   Fii binecuvintat.

   Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: