Iosif Țon – Adevăratul martiraj!

Cuvântul Domnului vorbește despre semnele sfârșitului, pe care le putem vedea la tot pasul, războaie, cutremure de pământ, dar parcă cel mai vizibil dintre toate, este răcirea DRAGOSTEI între frați, sau chiar lipsa ei cu desăvârșire.

Atunci când ne comparăm dragostea, cu a altora din jurul nostru, se pare că totuși stăm mai bine ca ei, dar modelul nostru de dragoste este ISUS, iar când ne uităm la dragostea Lui copleșitoare care o are pentru omenirea întreagă, vom vedea cât de corigenți (sau repetenți) suntem la capitolul DRAGOSTE.

Fratele Țon, scoate în evidență acest fapt, în mesajul de mai jos. Sper să avem voința necesară pentru a ne lăsa provocați, cât mai mulți, de mesajul fratelui Țon, mai ales văzând vremurile în care trăim și cât de necesar este să ne pregătim pentru PATRIA CEREASCĂ.

Vă doresc tuturor, UN WEEKEND BINECUVÂNTAT!

Mike Olari


ADEVĂRATUL MARTIRAJ

iosif-ton-71Apostolul Pavel a fost un martir pentru credinţa creştină. Am putea spune că a fost martirul model. Martirajul lui final a fost atunci când a fost decapitat, pe vremea lui Nero. Dar el a fost martir cu mult înainte, atunci când a fost în stare să definească lucrarea lui de răspândire a credinţei creştine prin cuvintele: „în mine lucrează moartea, pentru ca în voi să lucreze viaţa”.

Dar să adăugăm aici un alt element fundamental: Când el făcea lucrul acesta, el Îl imita pe Fiul lui Dumnezeu, care a acceptat să fie batjocorit şi maltratat şi răstignit pentru ca întreaga omenire să capete viaţa din Dumnezeu.
Pavel descrie actul răstignirii lui Isus prin aceste cuvinte: „Când S-a arătat (S-a manifestat) bunătatea lui Dumnezeu şi iubirea Lui de oameni” (Tit.3:4). Unii cercetători ezită să-L considere pe Isus drept martir. Alții, inclusiv subsemnatul, consideră că esenţa adevăratului martiraj trebuie văzută în moartea Fiului lui Dumnezeu ca manifestare a bunătății şi a iubirii lui Dumnezeu cu scopul de a ne readuce la viaţa lui Dumnezeu.
Să semnalăm acum cel mai important eveniment din zilele noastre. Niciodată nu s-au întâmplat atâtea convertiri în lumea musulmană câte se întâmplă astăzi. Şi mii de musulmani care se convertesc o fac fiindcă li S-a arătat Domnul Isus în vis şi le-a confirmat că El este Mesia. Este același Mesia care i S-a arătat şi rabinului Saul în Siria, pe drum spre Damasc.
Să înţelegem ce se întâmplă astăzi. Isis este cea mai brutală manifestare a răului din toate timpurile şi se întâmplă exact acolo unde Domnul Isus i-a ieșit în cale rabinului prigonitor! Domnul Isus este manifestarea bunătății şi a iubirii lui Dumnezeu şi El Se arată în vis la mii de oameni! Ceea ce vedem astăzi în Orientul Mijlociu este confruntarea dintre răul absolut al lui Satan şi bunătatea şi iubirea lui Dumnezeu.
O familie de români, sprijiniți de biserica noastră, se află chiar acum în Nordul Irakului, în Kurdistan, ca vestitori ai bunătății şi iubirii lui Dumnezeu. Ei sunt cu adevărat niște miei în mijlocul lupilor (cea mai perfectă descriere a martirilor făcută de Domnul Isus). Toată lumea islamică este împânzită de „mieii lui Isus”.
Ar trebui să se ridice mult mai multe mii de asemenea miei, care să copleșească imperiul răutății cu bunătatea şi cu iubirea lui Dumnezeu. 
De două mii de ani, Domnul Isus cucerește omenirea prin martorii/martirii Săi.   S-ar putea ca noi să asistăm astăzi la cea mai măreață bătălie a bunătății şi a iubirii împotriva răutății din toate timpurile.
Câți dintre noi se vor înrola în armata Mielului? 
Ca să te califici, trebuie să fii plin de bunătatea şi de iubirea care te fac să-ţi dai viaţa pentru convertirea răilor, adică pentru mântuirea celor mai răi oameni din toate timpurile. Răutatea poate fi biruită numai prin bunătatea care se jertfește pe sine!
Iosif Ton

Un gând despre „Iosif Țon – Adevăratul martiraj!

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: