Pastorul Nelu Chirita – din nou în SUA.

Mă bucur să îl reîntâlnesc pe fratele Nelu Chiriță, pastorul bisericii Speranța din Galați. Este o cu adevărat o plăcere să vezi oameni pe care Dumnezeu îi folosește nu numai în țara lor, ci oriunde se lasă conduși de Dumnezeu. Deasemenea Dumnezeu s-a folosit de fratele Nelu și prin cărțile pe care le-a scris și care au avut un impact asupra creștinilor și nu numai.

Una din cărțile sale, intitulată “Destul” în care este relatată starea precară a omenirii în care s-a ajuns în prezent, a ajuns și pe masa președintelui Iohannis.

Dar vă las pe dumneavoastră să urmăriți interivul de mai jos, pe care fratele Nelu ni l-a acordat înainte de a pleca din SUA.


INTERVIU


photoÎ:
Frate Nelu, mă bucur să te întâlnesc din nou în vizită  în America. Cu ce ocazie? Și pentru cât timp?

R: Și eu mă bucur să te văd frate Mike. Am venit la invitația mai multor frați și mă bucur să pot sluji oriunde în USA unde Domnul îmi oferă oportunitatea. Cu ocazia aceasta vreau să lansez și traducerea în engleză a cărții „Lacrimi pentru Urie” într-o biserică americană din Austin Texas unde am fost invitat să predic. Intenționez să rămân până la Convenția de la Detroit. N-am prins niciodată o Convenție în America și sunt foarte curios să văd cum se bucură frații împreună la un astfel de eveniment.

Î: Care aste traseul pe care ți l-ai propus cu ocazia acestei vizite?

R: Din Austin voi merge în Atlanta, apoi undeva în Ohio unde voi vizita o familie de români din biserica noastră care au emigrat în USA în urmă cu doar trei luni iar de acolo la Detroit.

Î: Știu că ai în plan să construiești o clădire nouă, pentru nevoile bisericii. Te rog să ne vorbești despre această nevoie!

R: Biserica Speranța din Galați pe care am înființat-o în urmă cu șapte ani își desfășoară activitatea într-un spațiu închiriat. Biserica a crescut constant iar problema pe care o avem acum este că spațiul a devenit neîncăpător. În cei 7 ani am avut 13 botezuri. S-au întors la Domnul mulți necredincioși. În afară de sala mare avem un singur birou pe care îl folosim și ca birou pastoral și pentru copiii de la Școala Duminicală și pentru întâlnirile de Comitet și pentru consiliere spirituală și pentru studiul biblic al unor grupe, ba chiar și mamele cu copiii mici își alăptează pruncii acolo, ș.a.m.d. Cred că este timpul să avem propria noastră clădire care să răspundă tuturor nevoilor bisericii. Pentru o mai bună înțelegere a acestei nevoi vă invit să urmăriți videoclipul următor.

Î: Care ar fi costurile construcției unei clădiri?

R: Nu ne dorim o clădire uriașă, nici un monument arhitectural, vrem o clădire ușoară și practică, cu costuri cât mai mici. Sper să ne putem încadra între $150.000 – $200.000.

Î: Care este potențialul local în ce privește acest proiect?

R: Până acum Domnul ne-a ajutat să strângem aproape $40.000, iar până la sfârșitul anului fiecare membru al bisericii noastre s-a angajat prin completarea unui card de promisiune prin credință să facă o donație după posibilități special pentru construcția bisericii. La final, după ce am strâns cardurile, am fost surprinși într-un mod plăcut să constatăm că suma totală promisă de membrii bisericii noastre se ridică la $25.312, ceea ce înseamnă că fiecare dintre membri noștri a oferit cu mult peste posibilitățile financiare. Asta îmi spune nu numai că suntem cu un gând și o inimă în acest proiect dar și că membrii noștri sunt dispuși să facă mari sacrificii pentru împlinirea lui.

Î: Cum crezi că o să rezolvi, diferența de fonduri, necesară?

R: Frate Mike, Biserica este a Domnului Isus, așa că El va rezolva diferența de fonduri, sunt convins. Însă nu pot să nu-mi exprim dezamăgirea față de ceea ce se întâmplă acum în lumea creștină. Cineva din Portland mi-a spus că frații nu mai simt pentru proiecte de construcție de biserică, că s-au săturat de astfel de proiecte… dacă aș fi venit cu un altfel de proiect era altceva… dar pentru construcție de biserică să nu mă aștept să mă ajute cineva. Sincer, sunt surprins. Nu mai este Biserica lui Hristos o prioritate pentru frați?! Plantarea de noi biserici ar trebui să fie cel mai important obiectiv al comunității creștine. Orice proiecte am avea într-o localitate: misiune, evanghelizare, proiecte sociale etc., dacă nu sunt finalizate prin plantarea unei biserici locale se va alege praful de ele.

Dacă frații din USA vin în România să prindă câte un „pește” este bine, dar dacă ar sprijini biserica locală să prindă „pește” ar fi și mai bine. Nu cred în proiecte de la distanță ci cred în proiectele bisericii locale. Dacă cineva vrea să ajute în România cel mai bun lucru ar fi să susțină proiectele pe care biserica locală le are deja. Vizitatorii vin și pleacă dar biserica locală rămâne. Cei care se întorc la Domnul nu ar rezista în credință fără o biserică locală. Noi știm că Biserica este formată din oameni, dar în contextul culturii ortodoxe în care trăim în România, clădirea bisericii este foarte importantă.

Î: Am înțeles că de când nu ne-am mai văzut, ai mai scris o nouă carte, a treia?

R: Da, Domnul m-a ajutat să scriu „Bucurie deplină”, 25 de motive pentru o viață plină de bucurie culese din Epistola către Filipeni.

Î: Te rog să ne vorbești despre această carte, dar și despre celelalte două.

R: Atunci când am studiat cartea Filipeni am fost intrigat de îndemnurile la bucurie pe care ni le-a dat Apostolul Pavel în condițiile în care se afla în detenție la Roma. Cum poate un om privat de libertate să se bucure, ba mai mult să îndemne și pe alții să se bucure în Domnul? De aici s-a născut ideea cărții. Care sunt acele adevăruri fundamentale pe care trebuie să ne bazăm pentru ca bucuria noastră să nu fie alterată de împrejurările vieții, ci să rămână deplină? Aceasta este în definitiv dorința Domnului Isus, ca noi să ne bucurăm, și nu oricum ci în mod deplin. Pornind de la bucuria mântuirii am găsit 25 de motive pentru o viață plină de bucurie în cuvintele Apostolului Pavel către Filipeni. Am convingerea că ele pot aduce multă mângâiere în mod special celor care trec prin încercări, dar sunt deopotrivă o încurajare pentru toți ceilalți.

Celelalte două cărți pe care le-am scris se numesc „Destul” și „Lacrimi pentru Urie”. Prima face o analiză spirituală a situației actuale prin care trece România și scoate în evidență soluția pe care Dumnezeu o are pentru ieșirea din criză, iar a doua tratează tragedia unui personaj care este de obicei trecut cu vederea. De ce a îngăduit Dumnezeu ca Urie să moară nevinovat și cum a putut „omul după inima lui Dumnezeu”, David, să se coboare atât de jos, sunt întrebările la care își propune această carte să răspundă.

IMG_2282 IMG_2283

 Î: Am înțeles că una din cărțile tale, intitulată „Destul” a ajuns pe masa pre;edintelui Iohannis. Poți să ne spui câteva cuvinte despre asta?

R: Cartea i-am trimis-o personal pentru că reflectă exact starea națiunii din zilele noastre și am vrut ca și la președinte să ajungă și chiar a ajuns, pentru că mi-a răspuns printr-o scrisoare personală.

Î: Cum se pot obține aceste cărți ?

 

R: Pot fi comandate pe adresa de e-mail: nelutv@yahoo.com, sau la numărul de telefon: +4 0748 884 23

Î: Te rog să ne vorbești și despre încercarea prin care sora ta de corp, a trecut și încă mai trece.

R: Am scris puțin despre tragedia prin care trece familia surorii mele Anda, în cartea „Bucurie deplină”. Deși sunt încercați foarte greu, ea și soțul ei Marian au devenit o încurajare pentru mulți.

Î: Te rog să adresezi și un cuvânt pentru cititorii blogului nostru, ținând cont de vremurile pe care le trăim.

R: Vremurile pe care le trăim sunt din ce în ce mai grele, trăim printre oameni care „batjocoresc ceea ce nu cunosc, și se pierd singuri în ceea ce știu din fire, ca dobitoacele fără minte” (Iuda 10) Este rândul nostru „să luptăm pentru credința care a fost dată sfinților odată pentru totdeauna” (Iuda 3). Să rămânem tari în credința în Domnul Isus ca atunci când totul se va termina să ne putem vedea cu toții în Împărăția lui Dumnezeu. „Dar voi prea-iubiților, zidiți-vă sufletește pe credința voastră prea-sfântă, rugați-vă prin Duhul Sfânt, țineți-vă în dragostea lui Dumnezeu, și așteptați îndurarea Domnului nostru Isus Hristos pentru viața veșnică.” (Iuda 20, 21)


Vom reveni în următoarele zile, cu un articol despre experienta speciala prin care trece sora de trup a fratelui Nelu.

Mike Olari

Un gând despre „Pastorul Nelu Chirita – din nou în SUA.

  1. Reblogged this on agnus dei – english + romanian blog and commented:
    Pastorul Nelu Chirita din Galati, despre activitatea sa si despre doua carti interesante: două cărți pe care le-am scris se numesc „Destul” și „Lacrimi pentru Urie”. Prima face o analiză spirituală a situației actuale prin care trece România și scoate în evidență soluția pe care Dumnezeu o are pentru ieșirea din criză, iar a doua tratează tragedia unui personaj care este de obicei trecut cu vederea. De ce a îngăduit Dumnezeu ca Urie să moară nevinovat și cum a putut „omul după inima lui Dumnezeu”, David, să se coboare atât de jos, sunt întrebările la care își propune această carte să răspundă.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: