James MacDonald – Zece dovezi biblice despre venirea lui ISUS!

Nu sunt vânător de senzații și nici nu sunt gata să ascult mesajele celor care și-au făcut un scop din a depista și a prezice ziua Venirii Mântuitorului Isus Cristos. Mai ales, când cu toții știm că însuși Domnul Isus a spus că de fapt nici măcar El nu știe ziua aceea, ci doar Tatăl.

Totuși, când văd că cineva care nu este preocupat în mod special de ESCATOLOGIE și dintr-o dată renunță la lecțiile deja programate a fi predicate în mod normal în biserică și dedică două duminici pentru un mesaj pe care-l consideră special primit din partea Domnului, atunci este clar că acest om merită ascultat.

După ascultarea acestui mesaj, am fost profund mișcat nu numai de felul convingător în care a fost prezentat, dar mai ales de exactitatea biblică a evenimentelor actuale care se perindă să se întâmple în fața ochilor noștri

Pentru a fi auzit de cât mai mulți oameni, am decis să-l traducem și în limba română.

În articolul de astăzi, sunt prezentate doar primele 5 dovezi biblice privitoare la Venirea Domnului Isus Cristos, celelalte urmând să fie prezentate săptămâna viitoare.

-mike olari-


Pentru cei ce înțeleg limba engleză, pot asculta mesajul accesând linkul de mai jos

Click aici: http://www.harvestbiblechapel.org/10780/content/content_id/307740/This-Weeks-Message

mqdefault (2)
Mai jos, este mesajul video, tradus în limba română.


Cred că ați observat că de câte ori anunț un anume plan, întotdeauna spun ca voia Domnului să se facă, dacă știți ce vreau să spun cu asta. Și motivul pentru care fac asta, este că scrie în Iacov 4:16 “Voi, dimpotrivă, ar trebui să ziceți: “Dacă va vrea Domnul, vom trăi și vom face cutare sau cutare lucru.”În Proverbe 16:9 spune: Inima omului se gândește pe ce cale să meargă, dar Domnul îi întreaptă pașii.

Tot așa Domnul mi-a călăuzit pașii în această săptămână și chiar dacă am anunțat că o să parcurgem anumite lucruri, se pare că va dura mai mult timp, chiar dacă le-am pregătit de ceva timp. Vreau să că spun că sunt copleșit de lucrurile tumultoase care se întâmplă în lume în momentul de față. Dacă știm ce spune Biblia, lucrurile pe care Isus le-a prezis ca și semne care arată venirea Sa, putem să vedem că ceea ce se întâmplă evocă faptul că venirea Sa este foarte aproape și mă simt responsabil să vă aduc la cunoștință aceste lucruri. Mă rog să am înțelepciune de la Dumnezeu, aducându-vă acest mesaj, și aș dori ca să ne plecăm capetele fiecare din noi, poate împreună cu cel de lângă tine, aș dori să vă rugați pentru mine ca mesajul să fie de la Dumnezeu și cei care ascultă să îl primească în inima lor.

Deschideți Biblia vă rog, la Matei 13. Vreau să vă spun că ritmul evenimentelor care se petrec în lume este cu adevărat uimitor, vedem cum puterile din Rusia au anunțat parteneriate cu țări din Orientul Mijlociu, criza refugiaților care este ceva fără precedent, oamenii dau năvală cu sutele de mii, faptele de cruzime ale ISIS și crimele asupra creștinilor, colapsul moral al Americii, care se pare că nu are un lider capabil să-și ridice vocea pentru a obiecta.Săptămâna aceasta am văzut întreaga campanie prezidențială care a făcut un popas complet și toată lumea s-a “dat la o parte” pentru vizita Papei, care a fost invitat să se adreseze într-o ședință comună a Congresului. Cred că acolo unde sunt lideri care nu au nimic de-a face cu Dumnezeu, cred că separarea bisericii în acel stat devine irelevantă, pentru că ei nu văd nici o entitate, devine ceva încețoșat celor care vor să vadă conotații biblice ale evenimentelor care se întâmplă și știu că în seara aceasta este un eveniment destul de neobișnuit, A Patra Lună Sângerie, Biblia ne vorbește de câteva ori despre Luna care se tranformă în sânge, în contexte apocaliptice.

Nu vreau să intru prea tare în detaliu despre acest eveniment pe seama căruia unii au anumite “profeții” și încearcă să facă audiență printre oameni, ba chiar să facă și cărți despre acest eveniment. Însă vreau să spun câte ceva despre cealaltă extremă: 25 % din Cuvântul Domnului este profeție. 25% Reprezintă modul direct al lui Dumnezeu de a confirma că Cuvântul Său are putere și le spune oamenilor să aibă încredere deplină în Scriptură, iar când vezi că cuvintele pe care le-a rostit Mesia acum 2000 de ani, se întâmplă astăzi, nu odată pe an sau pe lună, ci de câteva ori pe săptămână, cu adevărat este evident că venirea Sa este aproape.

Deci, vom dezbate în cele ce urmează, 10 semne biblice care indică zilele din urmă ale umanității

Marcu 13:1 “Când a ieșit Isus din Templu, unul din ucenicii Lui I-a zis: Învățătorule, uită-Te ce pietre și ce zidiri!” – desigur că Templul era un loc minunat, de acolo își au rădăcinile 3 mari religii: Islamul, Iudaismul și Creștinismul.  Dacă ați fost acolo, știți tensiunea care este între cei prezenți, creștini, musulmani. Dar înainte de toate acestea, Isus a trecut pe acolo împreună cu ucenicii Săi. Pietrele cu care era zidit Templul erau galben-aurii care probabil străluceau în lumina Soarelui, de-acolo și uimirea unuia dintre ucenici despre frumusețea Templului. Iar Isus, cel care cunoaște toate lucrurile i-a răspuns:

2.“Vezi tu aceste zidiri? Nu va rămâne aici piatră pe piatră care să nu fie dărâmată.” Apoi în versetul trei, au urmat întrebările ucenicilor: 3.“Apoi a șezut pe Muntele Măslinilor în fața Templului. Și Petru, Iacov, Ioan și Andrei L-au întrebat deoparte:  4. Spune-ne când se vor întâmpla aceste lucruri și care va fi semnul când se vor împlini toate aceste lucruri? 5. Isus a început atunci să le spună: Băgați de seamă să nu vă înșele cineva. 6. Fiindcă vor veni mulți în Numele Meu și vor zice: Eu sunt Hristosul! Și vor înșela pe mulți.  7. Când veți auzi de războaie și vești de războaie, să nu vă înspăimântați, căci lucrurile acestea trebuie să se întâmple. Dar încă nu va fi sfărșitul. 8. Un neam se va scula împotriva altui neam și o împărăție împotriva altei împărății; pe alocuri vor fi cutremure de pământ, foamete și tulburări. Aceste lucruri vor fi începutul durerilor.”

Poate vă gândiți atunci când auziți un mesaj profetic, că și voi știți pe cineva care prin 1950 a spus că Isus va reveni. Altcineva spunea prin anii 1980 aceleași lucruri.Cei care ați trecut prin experiența de a vi se naște un copil în familie, știți asta: Ar fi putut fi o alarmă falsă pentru căteva zile sau chiar săptămâni. Iar apoi, ceva se schimbă. Ajungi la spital, chiar dacă nu este așa de curând cum te așteptai tu și încep durerile. Dar totul ajunge la un moment culminant al durerii nașterii, când durerea este atât de intensă încât tot ce ai simțit până atunci, pare nimic.Duhul Sfânt ne spune în Scripturi, că semnele timpului sunt asemănătoare durerilor nașterii. Tot ceea ce pot să spun este: Nu a durut atât de tare până acum. Niciodată! Dacă Cristos nu vine în 50 de ani sau 100 de ani, nu știu asta, dar nu greșesc privind la ceea ce se întâmplă în lumea în care trăim și în biserici, nu a durut atât de tare până acum.Deci, primul semn al vremurilor din urmă, din cele 10, este acesta:

          1. Decepția în religie

Știu că în biserică avem oameni convertiți de la catolicism, și suntem bucuroși că ați descoperit o relație personală cu Isus Cristos prin credința în El. Știu că sunt oameni care cercetează Evanghelia, care vin la această biserică și continuă să se numească Romano-Catolici și știu că și Catolicismul ca și iudaismul spre exemplu, e ca și cum ai face parte dintr-o familie. Nu vreau să rănesc sufletește pe nimeni, dar totuși vreau să vă aduc avertismentul necesar.

Mă uit la un articol al unui judecător Andrew, iar articolul se numește: “De ce Papa a dezamăgit atât de mulți Romano-Catolici?” Nu vreau să vorbesc despre ideile economiste ale Papei, cu toate că el este un marxist și crede în redistribuirea bogăției. Nu cred că veți găsi un economist în această lume care ar putea să spună că răspunsul la sărăcie, este marxismul. Nu asta s-a făcut oare în ultimul secol?

Este un mesaj popular, dar nu este un mesaj biblic și parcă nici economic. Nu o să vorbesc despre naivitatea ecologică privitor la diferențele de opinie în știința “verde” – nu mă pricep la asta.

Nu o să discut despre atacul Papei asupra familiei, prin faptul că a acceptat despărțirea prin divorț, într-un proces. Noi chiar avem parteneri în Biserica Catolică care cred în sfințenia familiei la fel ca și noi. Nu o să vorbesc nici măcar despre faptul că toate acele parade organizate de americani pentru Papa, nu dau dovadă deloc de smerenie. Din contră. Nu intru în moralitatea nebiblică pe care Papa o îmbracă, parcă cu perversitate și chiar respinge Cuvântul Domnului. Dar, vreau să spun că judecătorul Andrew a spus următoarele: “Papa i-a dezamăgit pe cai care cred că Biserica Catolică păstrează și învață pe oameni adevărul. Adevărul este că Isus Cristos este viu și unitatea cu EL înseamnă creștinism. Nu este o dezbatere despre un salariu minim sau costul unui aer condiționat.”

Una din problemele Papei este aceea că schimbă liniile religioase ale lumii. Se roagă cu musulmanii în Vatican, citind Coranul împreună, distrugând astfel, toate diferențele dintre Isus Cristos și alte forme satanice de religii lumești.  În Hoffington Post, Papa spunea: “Ateii care fac fapte bune, sunt salvați! Dumnezeu ne-a făcut după asemănarea Sa și noi suntem imaginea Sa, iar El face bine și toți avem această și toți avem aceasta în inimă: fă bine și nu rău. Toți avem asta în inimă. – Dar Tată, acest om nu este Catolic! Nu poate să facă bine.  – Ba da poate… Dumnezeu ne-a salvat pe toți prin sângele lui Cristos, pe toți nu numai pe Catolici. Pe toată lumea!

-Dar Doamne, ateii? – Chiar și ateii. Toată lumea! Trebuie ca toți să facem bine. -Doamne, dar nu cred, eu sunt un ateist! – Dar să faci bine, și ne vom întâlni acolo(Rai).” – Papa Francisc

Aceasta este o departajare uluitoare a unei aberante forme de creștinism. Dacă toți oamenii ar fi mântuiți prin fapte bune, musulmanii, ateii, care ar mai fi scopul Crucii și a Jertfei, care sunt cele mai importante elemente care stau de fapt la baza creștinismului.

Dacă mi-ați fi spus acum 5 ani că unul din “liderii” religioși ai lumii va spune că musulmanii vor ajunge în Rai citind Coranul sau că ateii care sunt buni cu vecinii lor, cărora nu le pasă de Isus, vor ajunge și ei în Rai…

Dar ca să ilustrăm un cadru cât mai clar pentru noi, Universalismul este învățătura prin care oameniilor li se spune că vor ajunge în Rai fără excepții.

Dumnezeu a murit ca noi să fim Salvați. Dacă Îl mărturisești cu gura că El este Domn și crezi din toată inima că a înviat din morți, vei fi mântuit.

Unii oameni se gândesc așa: “lărgesc” calea și includ cât mai multe lucruri pe care le fac și cu toate astea ei tot cred că așa vor fi mântuiți.

Alții, își îngustează aria de acțiune și se limitează doar la anumite lucruri pe care crezând ei că le fac, așa vor f mântuiți.

Dar unii oameni, fac exact ce spune Biblia. Vrem să aducem oameni pierduți în familia lui Dumnezeu.

          2. Nenumărate războaie și tot mai mare suferința oamenilor

Acum parcă nici nu mai sunt vești de războaie. Dacă deschizi televizorul, le vezi deja că se întâmplă. Dar Domnul Isus când a spus despre toate acestea, a mai spus să nu ne temem de ce vom auzi sau vedea. În ultimii 100 de ani, peste 180 milioane de oameni au fost uciși în aceste bătălii, războaie. Adică, mai mult decât s-a înregistrat vreodată în istoria omenirii. Rusia spre exemplu, ia înapoi de la compania petrolieră Shell, în momentul de față,  milioane de barili de petrol și milioane de metri cubi de gaze, ori cu forța, ori compania dă aceste cantități de bună voie.

Săptămâna aceasta era un articol în New York Times care spunea că America va accepta tot mai mulți refugiați, dacă criza va degenera.  Ceea ce vedem acum privitor la criza refugiaților, este defapt vârful aisbergului. Lumea se comportă acum, ca și cum un mare cutremur social și economic e pe drum. În Africa Centrală, crimele, violurile, toate acele răscoale, sunt văzute de toată lumea, dar se comportă de parcă nu se mai poate face nimic, să fie lăsați acolo în problemele lor.

          3. Credincioșii, forțați să se identifice

Marcu 13:9, 10, 11.

Vreau să îți imaginezi că azi pleci de la biserică și lucrurile despre care am vorbit, chiar dacă nu sunt atât de aproape pe cât par, cumva se va face o acțiune, cumva tu vei fi persoana care va trebui să mărturisească pe Domnul Isus. Imaginați-vă cum acei credincioși care stau în genunchi și legați la ochi, în acele costume portocalii și aud pe călăul care vine să îi ucidă cu sabia și că într-un moment o să fie rândul tău, iar  ucigașul va spune: “Fi atent. Îl mărturisești pe Isus Cristos? Da sau nu?” – Ce vei face?

Ceea ce ne spune Scriptura, este că nu trebuie să ne temem. Pentru că dacă nu vei avea puterea de a-L mărturisi pe Cristos, vei fi surprins să vezi puterea Duhului Sfânt care îți va da puterea să mărturisești!

          4. Creștinii devin trădători; renunță chiar la credința lor

Imaginați-vă că locuiți cu sora voastră. Ea e creștină, tu nu. Sau părinții tăi cu care locuiești sunt creștini, iar tu nu. Se răscoală unii împotriva altora. Aceste lucruri chiar dacă spunem că sunt extreme, se întâmplă chiar acum în lume. Pe străzile din Orientul Mijlociu, Irak, Iran, Siria și nu numai, oamenii sunt persecutați.

În aceste vremuri din urmă, cei care cred că ușurează creștinitmul se vor trezi cu bisericile goale. Bisericile legate de tradiții, se vor goli. Bisericile în care se predică un Isus care dă sănătate, bogăție, doar pentru a fi eu bine, se vor goli. Singurul lucru care va rămâne în picioare este sub autoritatea Duhului Sfânt, Isus Cristos în Numele căruia suntem Salvați și prin care am cunoscut mântuirea personală.

Să ne uităm la ce se întâmplă în zilele noastre pe străzi. Se organizează parade cu tot felul de lucruri scârboase și perverse și culmea, sunt polițiști care păzesc asemenea evenimente și păstrează totul într-o bună organizare, fără violențe. Toate acestea, sunt semne care indică vremurile din urmă.

           5. Evanghelia va fi propovăduită tuturor

Dacă veți căuta cât de răspândită este Evanghelia, pe internet spre exemplu, veți fi destul de derutați. Oriunde veți cerceta, prin etimologi, veți vedea că fiecare are o opinie diferită.

Dar, Evanghelia este răspândită pe întreg pământul. Pavel ne spune în Coloseni 1 despre aceasta. Noi acum așteptăm venirea Domnului, pentru că Evanghelia a fost răspândită pe întreg pământul. Cu siguranță că se vor găsi oameni care vor găsi ceva din Biblie care să nu se fii întâmplat încă pe pământ, dar acei oameni nu așteaptă de fapt venirea Domnului, de fapt ar vrea să o întârzie.

Biblia se întâmplă chiar aici și chiar acum. Acest mesaj trebuie să îl trimitem mai departe. Sunt încă zile de har în care ne putem pune în regulă cu Dumnezeu, sunt încă zilele în care ar trebui să te împaci cu cineva cu care ai probleme, cu care te-ai certat. Încă mai este har!


Va urma partea a 2-a săptămâna viitoare!

Traducerea: Mihai Lupu

5 gânduri despre „James MacDonald – Zece dovezi biblice despre venirea lui ISUS!

  1. Reblogged this on agnus dei – english + romanian blog and commented:

    James MacDonald:
    Tot așa Domnul mi-a călăuzit pașii în această săptămână și chiar dacă am anunțat că o să parcurgem anumite lucruri, se pare că va dura mai mult timp, chiar dacă le-am pregătit de ceva timp. Vreau să că spun că sunt copleșit de lucrurile tumultoase care se întâmplă în lume în momentul de față. Dacă știm ce spune Biblia, lucrurile pe care Isus le-a prezis ca și semne care arată venirea Sa, putem să vedem că ceea ce se întâmplă evocă faptul că venirea Sa este foarte aproape și mă simt responsabil să vă aduc la cunoștință aceste lucruri.

    Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: