JAMES MACDONALD – ZECE DOVEZI BIBLICE DESPRE VENIREA LUI ISUS! – Partea a II-a

Wow, cu adevărat Dumnezeu l-a folosit pe James MacDonald în mod deosebit, pentru a ne provoca, prin acest mesaj special, pe cât de dur și direct, pe atât de adevărat și Biblic.

Vă încurajez să-l citiți (iar pentru cei ce înțelegeți engleza, să-l ascultați) și să-l dați mai departe. Dacă cei mai mulți dintre marii lideri evanghelici din America se abțin, în aceste momente să-și prezinte poziția lor față de evenimentele ce se perindă (vizita Papei, uciderea celor 8 studenți creștini din Oregon, etc.) James MacDonald este foarte direct și nu face absolut deloc rabat de la realitate.

Cu toții trebuie să ne pregătim pentru ce poate veni mai rău peste planeta Pământ, dar evenimente care vor aduce o eliberare pentru credincioșii adevărați.

Marele evanghelist DL Moody, spunea înainte de plecarea de pe acest pământ, următoarele:

„ÎNTR-O ZI PRESA, RADIOUL, TELEVIZIUNILE, VOR VORBI DESPRE MOODY CĂ A MURIT. VOI SĂ NU CREDEȚI, FIINDCĂ EU ABIA ATUNCI VOI ÎNCEPE SĂ TRĂIESC CU ADEVĂRAT!”

Cred că cei care mor în zilele noastre, ca martiri, dacă ar fi să se întoarcă înapoi măcar pentru câteva secunde, ne-ar spune aceleași lucruri.

Nu avem pentru ce să ne speriem de situația actuală de pe mapamond și nici de ce va mai urma, doar să ne pregătim din inimă pentru a fi gata să-L întâlnim pe Regele și Salvatorul nostru, Isus Cristos, cu care vom fi împreună fericiți pentru totdeauna. Slavă Lui.

-mike olari-


james-macdonald

Pentru cei ce înțeleg limba engleză, pot asculta mesajul accesând linkul de mai jos:

http://www.harvestbiblechapel.org/10780/content/content_id/307740/This-Weeks-Message


Traducerea mesajului video, în limba română

Vreau să vă spun că sunt extrem de fericit să vă văd pe toți, azi în Casa Domnului și mă bucur mai ales că toate campusurile noastre sunt pline cu oameni care Îl laudă pe Dummnezeu.

Eram nerăbdător să vă împărtășesc Cuvântul Domnului, având în vedere că săptămâna trecută am avut un mesaj foarte profund. Nu vreau să fiu văzut ca un om de care să spuneți: “Vine și el aici cu toate profețiile astea!” Dar să fim sinceri. Ați văzut cu toții știrile din săptămâna care a trecut? Nici nu m-aș fi gândit că atâtea lucruri se vor întâmpla în această săptămână, dar după cum am vazut, aceste lucruri sunt iminente și ele oricum se întâmplă. Toată săptămâna m-am gândit la voi în felul următor: UIMIȚI complet. Suntem oarecum șocați că trăim momente ale Semnelor Timpului din urmă.

Săptămâna trecută am vorbit despre 10 Semne ale Timpului, am parcurs doar 5, iar astăzi le vom parcurge pe următoarele 5. Nu vreau să petrecem prea mult timp în a recapitula ceea ce am parcurs data trecută. Deschidem Biblia la Marcu 13, unde am trecut prin primele versete foarte direct și foarte specific, unde Isus a ieșit din Templu, le-a spus ucenicilor că într-o zi Templul va fi complet dărâmat. Apoi au stat pe Muntele Măslinilor și au discutat despre semnele care vor însoți Venirea Domnului.

Deci, primele 5 semne:

 1. Decepția în religie
 2. Nenumărate războaie și suferința tot mai mare a oamenilor
 3. Credincioșii, forțați să se identifice
 4. Creștinii devin trădători; renunță chiar la credința lor
 5. Evanghelia va fi propovăduită tuturor

Iar astăzi, vom începe cu al 6-lea punct, din Marcu 13:14

6. Urâciunea pustiirii marchează timpul

Este un lucru destul de complicat de explicat și vreau ca să vă puneți toată atenția pentru acest subiect. Toate lucrurile din Biblie le înțelegem prin Duhul Sfânt, chiar dacă pentru unii nu au nici un înțeles.

Marcu 13:14 – “Când veți vedea “urâciunea pustiirii” stând acolo unde nu se cade să fie – cine citește să înțeleagă – atunci cei ce vor fi în Iudeea să fugă la munți.”

Deci, să înțelegem puțin profeția Bibliei. Un profet biblic, stă și vede în viitor, cum unul din noi ar sta și s-ar uita peste niște varfuri de munți. Primul munte ar fi Nașterea lui Isus pe Pământ, ca Salvator, iar al doilea ar fi a 2-a venire pe Pământ a lui Isus, ca rege. Daca te uiți peste munți, le vezi vârfurile lor, dar nu poți să vezi și prăpastia dintre ei. 

Uitându-te la orizont, nu știi dacă cei doi munți sunt despărțiți de o distanță de 100 de km sau 1 km. Deci, multe din profețiile despre prima și a doua venire a lui Cristos pe Pământ, în Biblie sunt exprimate asemănător în 3 sau 4 versete, pentru că sunt exact ca niște vărfuri de munte care par că sunt unul lângă altul.

Dar, apropiindu-te, vei vedea de fapt că munții sunt separați de o distanță destul de mare. În același fel, semnele pe care Isus ni le arată aici, au avut un “nivel de împlinire” în anul 70, după Cristos. Unii oameni spun că toate aceste evenimente s-au petrecut în anul 70… Vă pot da câteva argumente demonstrând că asta nu e adevărat.  Nu vreau să stârnesc polemici, dar ceea ce vreau să spun este că unele din profețiile pe care le vedem aici, împlinirea lor nu poate să se facă decât la a doua venire a lui Cristos.

Vreau să fie totul clar, încă de la început, atâta timp cât noi așteptăm Venirea Sa și că trăim vremurile în care este posibil să fim generația care va trăi Venirea Sa, vreau să vedeam că ceea ce este scris, este și adevărat, dar fără să separăm prima venire de a doua.

Cred că de multe ori, tocmai din cauza a ceea ce am spus, profețiile din Scriptură s-au împlinit parțial și apoi s-au împlinit în totalitate. De exemplu: în Ioel 2, unde spune că tinerii vor avea visuri, vedenii și va fi o reîntoarcere către Dumnezeua oamenilor, apoi Petru spune în Faptele Apostolilor 2, că despre lucrurile acestea s-a mai vorbit, dar cred că în Ioel 2, unde este o profeție împlinită parțial, va avea o împlinire deplină atunci când va fi vremea să vină Cristos.

Așadar, ce este anume “urâciunea pustiirii”? Cuvântul urâciune este prezentat de peste 100 de ori în Vechiul Testament și înseamnă scârbos, păcat dus la extrem. Putem numi asta uneori și perversitate, nu doar ca și păcat sexual (adulter sau homosexualitate) ci orice alt păcat care este contrar cu ceea ce Dumnezeu a rânduit petru oameni. Dar acesta nu este principalul înțeles folosit, al acestui cuvânt în Biblie. Principalul sens, este folosit pentru idolatrie, pentru că cea mai mare răutate dintre toate este închinarea la un Dumnezeu fals.  În Daniel 9:27 – “El va face un legământ trainic cu mulți timp de o săptămână, dar la jumătatea săptămânii va face să înceteze jertfa și darul de mâncare și pe aripa urâciunilor idolești va veni unul care pustiește până va cădea asupra celui pustiit prăpădul hotărât.”

Cel pustiit, este antichristul. Omul nelegiuirii. Un mare lider religios fals, care va veni la conducerea lumii. O profeție împlinită parțial este următoarea:

În anul 175 Î.Chr., imediat după Alexandru cel Mare, erau 4 mari conducători, unul din ei a condus bătălia cu Egiptul pentru a controla Israelul. În drumul său spre Roma, a trecut prin Israel unde a mers în Templu și pe altar a sacrificat un porc și i-a forțat pe preoți să mănânce din el. Pe atunci, era o mare urâciune să mănânce porc, fiind considerat necurat. Cu toate astea, 80.000 de evrei au fost omorâți atunci pentru că nu au vrut să i se închine.

Unii oameni ar putea spune, că nu mai sunt acele vremuri în care erau altare de sacrificiu, deci cum ar mai putea apărea urâciunea pustiirii, ca să vină vreun lider religios să dărâme Templul sau altarele? Cum e posibil? De fapt, în Martie 2015, anul acesta, cei de la Temple Institute au anuntat că au reușit să clădească din nou altarul așa cum este descris în Biblie cu toate elementele sale, iar unii chiar au spus că reinstaurarea sistemului de sacrificiu este o cale spre o pace mondială.

Dar, înapoi la Marcu 13, urâciunea pustiirii, condusă de antichrist, de fapt duhul antichristului este în toți acei oameni care neagă că Isus va reveni pe Pământ. Oricine spune că Isus nu este Dumnezeu, nu este un creștin. Când cineva spune că Isus nu este Dumnezeu, e ca și cum ar spune că tatăl tău e un mincinos. Cam așa ar trebui să te simți atunci.  Vreau să spun, că noi trebuie să Îl mărturisim pe Dumnezeu. Nu voi putea fi mutat din acest punct. Aceasta este fundația mea.

Un lider mondial va apărea curând. Probabil că s-a și născut deja. El va atrage inimile întregii omeniri, va conduce întreaga lume religioasă și din cauza puterii pe care o are de la Satan, va face în așa fel încât va vărsa asupra poporului evreu toate aceste probleme și conflicte care se întâmplă în lume, ca fiind din vina lor și mai dureros este că toți vor accepta asta, cu excepția adevăraților creștini. Nu știu dacă vom mai fi pe pământ când se va întâmpla asta, atunci va începe!

7. Nemaiîntâlnite persecuții și martiraje ale creștinilor

Marcu 13:15-19

O să fie durere mai mare ca oricând. Știu că cei care spun că lucrurile acestea s-au întâmplat în 70 după Cristos, spun că deja s-au întâmplat, de ce mai predicați de aici? Dar, fiți atenți. Ioan, a scris Apocalipsa după anul 70 și a profețit aceleași lucruri despre care spune că se vor întâmpla în viitor.

Deci, dacă e scris că o să fie mai rău decât a fost până acum, oare nu este chiar acum mai rău decât a fost vreodată? Nu-i așa că este mai rău decât ce am văzut noi vreodată?

Am această carte din biblioteca mea, care enumeră oameni care și-au dat viața pentru Isus Cristos fiind puși la un ultim test, ceea ce ni s-ar putea întâmpla și mie și ție, și am o pagină pe care am marcat-o în această carte, unde spune că în ultimii 2000 de ani, peste 50 de milioane de creștini au fost martirizați. Într-o predică spuneam că unii din ei, în ultimii 10 ani, au fost martiri din Asia și Africa.

În Washington Post scrie că ucigașul din Portland, a avut ca ținte exacte creștini. Când s-a întâmplat asta? Exact, săptămâna trecută. Atacatorul a mers la cei pe care i-a ucis și i-a întrebat: “Ești creștin?” – dacă răspunsul era DA, atunci el le răspundea: “Bine. Pentru că chiar acum o să te întâlnești cu Dumnezeu.”

Desigur că i-a împușcat în cap pentru că Satan, nu este de acord cu oameni care evident îi persecută pe cei care nu sunt de acord cu credința falsă a lui. Principalul lui scop este de a nega Cuvântul lui Dumnezeu și de a distruge oamenii lui Dumnezeu. Ceea ce mă uimește este că dacă un atacator ar omorî un musulman, cu siguranță nu am vedea asta la știri. Dar pentru că este vorba de un creștin, atunci oamenii încep să poarte tot felul de discuții, oarecum făcânu-L vinovat pe Dumnezeu.  Anul acesta în Chicago, au fost 395 de crime cu toate că controlul armelor este cel mai strict din țară.

Dragilor, să nu stăm nepăsători la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Sunt frații și surorile noastre care mor. Avem rude în biserici. Credeți că dacă s-a întâmplat în Oregon, noi suntem în siguranță? Nu ar putea la fel de ușor să fie unul din colegiile de la noi o țintă?

Știți cine este cea mai curajoasă persoană din America? Este al doilea creștin care a murit în acea încăpere din școala din Oregon. Pentru că primul creștin nu era sigur de ce se va întâmpla când va spune DA SUNT CREȘTIN, dar în timp ce i s-au împrăștiat creierii pe perete, a doua persoană a știut ce se va întâmpla când ucigașul o să o întrebe daca e creștină și totuși a spus, DA SUNT!

Îl laud pe Dumnezeu că ne conduce în acest studiu acum. Data trecută vorbeam despre curajul de a sta înaintea celor care ne persecută și oare am avea puterea să-L mărturisim pe Cristos? Și iată acum, acei tineri au stat tari înaintea atacatorului. Ei acum sărbătoresc în timp ce noi ne tânguim.

Scopul Bibliei nu este în a ne învăța cum să speculăm, ci mai degrabă legat de reflecția personală și sfințenie. Și vreau acum să întreb pe oricine, la sfârșitul slujbei, unii vor trebui să își predea viața în totalitate lui Cristos ca să fie salvați astăzi. Și îi voi provoca să iasă în fața bisericii să își dedice viața lui Cristos odată pentru totdeauna. Eu am avut timp să mă pregătesc pentru acest mesaj, dar unii din voi care îl auziți acum, poate vă gândiți că nu sunteți gata să vă întâlniți cu Cristos. “Dacă știam, nu aș mai fi făcut asta sau asta!” Vreau să îți pui următoarea întrebare:

-Dacă nu o să mai particip la o altă predică, dacă nu  o să mai vin la biserică vreodată, dacă asta a fost ultima dată în Casa Domnului, ce vreau să fac înainte să plec azi de aici?

8. Suferința, scurtată de răpirea Bisericii

Marcu 13:20 – “Și dacă n-ar fi scurtat Domnul zilele acelea, nimeni n-ar scăpa; dar le-a scurtat din pricina celor aleși.”

În Matei 24 este prezentat începutul durerilor. Apoi este urmat de Necazul cel mare, adică furia Satanei dezlănțuită asupra omenirii și care începe cu urâciunea pustiirii, apoi este urmată de Ziua Domnului când Dumnezeu însuși va turna mânia Sa asupra omenirii, apoi Cristos revine pe Pământ și domnia de 1000 de ani este urmată de un nou Rai și un Pământ nou.

Nu știm exact când este începutul necazului. Unii spun că răpirea bisericii va avea loc la începutul necazului, alții că în timpul necazului, iar alții spun că la sfârșitul necazului.

Iată 5 motive pentru care eu nu  cred că biserica va fi răpită înaintea necazului:

1.Necazul nu durează 7 ani, nicăieri nu este relatat asta în Biblie.

2.Isus a spus: “Suferința este un semn.”

3.Epistolele ne spun că vom suferi: 2 Timotei 3:12.

4.Istoria bisericii se confirmă

5.Dar cred că răpirea va avea loc înainte de ceea ce se vorbește în 1 Tesaloniceni 5:9.

Cred că suferința va merge înainte pentru o perioadă de timp, apoi urâciunea pustiirii își va lua locul, Satana va vărsa mânia lui în timpul Necazului cel mare, apoi creștinii vor fi răpiți înainte ca Ziua Domnului să vină. În Biblie scrie clar că Domnul Isus va veni pe nori în sunet de trâmbiță și că morții se vor ridica primii, cei dragi care au plecat înaintea noastră din această lume, apoi noi cei care am rămas așteptând Venirea Domnului, vom fi ridicați toți împreună în văzduh ca să fim împreună cu Domnul.

Încă un pasaj din Scriptură pe care vreau să îl parcurgem împreună. Este în Apocalipsa 7:13 – “Și unul din bătrâni a luat cuvântul și mi-a zis: Aceștia care sunt îmbrăcați în haine albe, cine sunt oare? Și de unde au venit?” 14. “Doamne”, i-am răspuns eu, “tu știi”. Și el mi-a zis: “Aceștia vin din necazul cel mare; ei și-au spălat hainele și le-au albit în sângele Mielului.”

Nu-i așa că e minunat? Deci iată cum ajungem noi în Ceruri, răpiți din necazul cel mare. Imaginați-vă, surpriza și nepregătirea celor care cred că nu vor trece prin nici un necaz, ei nu vor fi pregătiți să înfrunte persecuțiile. Doar gândiți-vă la aceste lucruri și fie ca Dumnezeu să vă dea înțelepciune.

9. Mânia lui Dumnezeu se revarsă asupra omenirii

Înapoi la Marcu 13:24,25

Nu-i așa că e minunat să putem studia Biblia chiar acum? În bisericile mari nu prea se obișnuiește asta. De obicei, se dă o învățătură și cam atât.

E adevărat că ce scrie în aceste versete nu este un peisaj foarte descriptiv în ceea ce privește Venirea Domnului, dar cred că dacă le punem împreună cu toate celelalte pasaje din Scriptură, acesta este următorul eveniment.

Este adevărat că nu prea auzim multe predici despre mânia lui Dumnezeu? Biblia spune că Mânia lui Dumnezeu a fost strânsă de-a lungul timpului, până în acea zi. Ce s-a întâmplat în Oregon săptămâna trecută, Dumnezeu are o mânie dreaptă privitor la ceea ce s-a întâmplat acolo și o adună ! Și orice lucru stricat care s-a întâmplat vreodată , vor fi judecate prin mânia lui Dumnezeu când va fi sfârșitul vremurilor.  Și vă rog, chiar vă implor să vă împăcați cu Dumnezeu, prin jertfa Fiului Său de pe Calvar, pentru că atunci când va veni acea zi, va fi mult prea târziu. Aleargă astăzi la Cristos ca să primești iertare, pentru lucrurile oribile pe care le-ai făcut și de care oamenii ar fi oripilați dacă le-ar știi că le-ai făcut, chiar astăzi este o zi minunată a Salvării, când iertarea păcatelor este încă oferită gratis.

Astăzi este o ocazie minunată, în care să vii la Cristos pentru mântuire.

Deci, ce va marca exact sfârșitul? “Urâciunea pustiirii”, aceasta marchează timpul.

Cum se va manifesta semnul răpirii? Care vor fi semnele că se va întâmpla acest eveniment? Va fi un atac în masă asupra Israelului. Iată care sunt scopurile Satanei:

-Negarea Cuvântului Domnului

-Defăimarea lui Isus Cristos

-Distrugerea oamenilor lui Dumnezeu

Dacă ne uităm atent în lume, cam asta se întâmplă chiar acum. Biblia mai spune în Apocalipsa 12, că Satan știe că timpul lui e scurt și de-asta, mânia sa este tot mai mare.

L-ați văzut pe prim-ministrul Israelului, săptămâna trecută? Acum 2 săptămâni, era atât de înspăimântat de pătrunderea Rusiei în Orientul Mijlociu, unde de când au intrat bombardează încontinuu, prim-ministrul a zburat imediat la Moscova, pentru că a înțeles că se apropie o amenințare iminentă. Și săptămâna trecută, a vizitat Națiunile Unite, unde a spus: “Militanții islamici, încet dar sigur, prind putere pe întregul Pământ, iar scopul lor principal este distrugerea Israelului.” Apoi, preț de 45 de secunde a fost liniște deplină în sală.

Dacă v-ați uita în ochii conducătorilor acestei lumi și le-ați spune: Așa sunteți toți. Tăcuți, în timp cei ce au ca scop distrugerea Israelului prind putere, sunteți tot mai atrași parcă, de islamiștii care vor distrugerea Israelului! De ce este așa? Pentru că Satan își ridică armata sa. Și armata mondială se va uni în curând împotriva lui Dumnezeu și a scopurilor lui Dumnezeu. Atunci e momentul când Isus Cristos va reveni.

10. A doua venire a lui Cristos și sfârșitul tuturor lucrurilor

Marcu 13:26,27.

Ce zi minunată va fi atunci. Momentul care va atinge apogeul bucuriei care ți-a inundat vreodată inima, în prezența Mărețului Salvator care va fi în centrul lumii. Biblia spune că dușmanii vor cădea la picioarele sale.

Ce vom face noi acum? Dumnezeu ne dă răspunsul dacă continuăm să citim Marcu 13:28.

CITEȘTE SEMNELE – Vom putea recunoaște semnele, exact așa cum știm să deosebim anotimpurile.

Este un moment atât de neprielnic pentru o avea o atitudine nepăsătoare. Dumnezeu să ne ierte. Nu mai este timpul în care să avem păreri urâte despre alții. Dacă este o persoană pe fața Pământului pe care nu o poți îmbrățișa cu dragoste, mergi și cere-ți iertare. Nu este timpul în care să ai gunoaie în mintea ta, sau un comportament care ți-ar scuza anumite scopuri, este un moment prost în care să ai ceva împotriva unei persoane din casa ta,

Sunt binecuvântat cu soția mea, când vin acasă de la muncă obosit, mă așez, mă uit la știri, iar ea pregătește întreaga mâncare. O pune în fața mea, mă cheamă la masă să mă așez. Dar, când avem oaspeți, de Crăciun sau Ziua Recunoștinței, mă implic și eu să tai legumele, să pun în cuptor, pun apă în pahare, aranjez masa, pentru că știu că imediat, va suna soneria și oaspeții au ajuns, iar timpul pentru pregătire nu mai este. S-a dus. Asta încearcă Dumnezeu să ne spună. Timpul de pregătire, se apropie de încheiere. Foarte curând vom auzi, trâmbița, vom vedea pe nori pe Dumnezeu…

RECUNOAȘTE URGENȚA – versetul 30. Pământul, va fi distrus. Petru spune că va arde cu căldură mare. Biblia se va împlini exact așa cum scrie.

POCĂIEȘTE-TE – verserul 32. Așa cum scrie în Cuvântul Domnului, să luăm aminte și să ne gândim bine la alegerile pe care trebuie să le facem în viața noastră.

Traducerea: Mihai Lupu

5 gânduri despre „JAMES MACDONALD – ZECE DOVEZI BIBLICE DESPRE VENIREA LUI ISUS! – Partea a II-a

 1. publicati si postati pe fratii care predica ca rapirea va fi inainte de necazul cel mare, acum acest frate spune ca dupa … nu vi se pare ca ar trebui sa ridicam semne de intrebare .. care din ei interpreteaza corect, si care ratacesc poporul….sa fim gata in orice vreme !

  Apreciază

  1. Alina
   Speculațiile nu pot fi puse la rang de doctrina, indiferent de cine sunt făcute .
   Sincer ce trebuie sa ne preocupe pe noi este evenimentul in sine si sa ne pregătim pentru aceasta.
   Nu contează ca va fi inaite sau dupa necaz cel mare.
   O zi buna
   Mike

   Apreciază

 2. O speculatie,nu stiu cat e de adevarata,n-am caderea s-o evaluez.O supun atentiei voastre,asa,ca un „fapt divers”.

  „Anonymous Romania

  ILLUMINATI – ANTICRISTUL IDENTIFICAT – Barack Obama – SOARELE CARE RASARE DE LA VEST!

  Lucrurile pe care Barack Obama nu vrea sa le stii despre el:

  Numele Barack Obama este mentionat in Biblie, in Noul Testament, Evanghelia dupa Luca, Capitolul 10 Versetul 18 – „Iisus le-a zis: Am vazut pe Satana cazand ca Fulger Din Cer.” Biblia a fost scrisa original in Ebraica veche, o limba acum moarta numita Arameica Siriana. In Arameica cuvantul 1229 prezinta cuvantul FULGER si se pronunta BARAK; cuvantul 1116 prezinta cuvatul INALTIMI sau CER si se pronunta BAMAH, iar interjectia DIN se pronunta U sau O. Aplicand asta in Luca 10:18 „Iisus le-a zis: Am vazut pe Satana cazand ca Barack Obamah”.

  In ziua după alegerea lui Obama in 2008, numerele câștigătoare la Loteria PICK3 din Illinois, statul in care locuieste Obama, au iesit 6-6-6.

  Barack Hussein Obama – Numele lui are un numar total de 18 litere: 6+6+6.

  Barack Obama s-a nascut pe 4 August 1961, a 216 zi din acel an. S-a nascut in Honolulu, Hawaii, Latitudine 216. Numarul 216 are o importanta semnificatie pentru Cultul Luciferian numit Illuminati si inseamna 6x6x6.

  Mandatul prezidential al lui Obama se termina pe data de 20 Ianuarie 2017, aceasta este a 666 a luna din viata lui.”

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: