ESTE BISERICA LOCALĂ PREGĂTITĂ PENTRU RECUPERAREA FIILOR RISIPITORI ??

 În călătoriile misionare, pe care prin Harul Domnului le fac din când în când, am ocazia să vizitez destul de multe biserici și să întâlnesc fel și fel de persoane, care mă abordează pe diferite subiecte și situații.

Ei bine, dacă un lucru văd că lipsește aproape cu desăvârșire în cele mai multe biserici, acela este lipsa unui Bord (grup) de persoane mature care să se ocupe de recuperarea celor căzuți pe cale, unii chiar pierduți. Avem îbiserici tot felul de borduri (comitete) cu tot felul de nume pompoase (comitetul de evanghelizare, comitetul de misiune, comitetul surorilor, etc.) care mai de care, dar la capitolul “RECUPERARE” nu am găsit nimic încă!

??????
??????

                  M-am întrebat oare de ce? Fiindcă în timpurile pe care le trăiește Biserica contemporană, avem din ce în ce tot mai mulți fii RISIPITORI.


Cred că am și răspunsul. Fiindcă Biserica contemporană, nu prea a fost educată pe acest domeniu, prea puțin crede în recuperarea fiilor RISIPITORI. Teoretic se vorbește mult, dar practica, dovedește contrariul.

Venit recent din România, am întâlnit mai multe situații, în care cei care au avut anumite probleme cu biserica locală, din cauza anumitor căderi sau chiar păcate, nu numai că au trebuit să sufere anumite consecințe (până la un punct de înțeles) din cauza căderilor lor, dar cea mai dureroasă suferință, a venit din partea bisericilor unde au fost membri (unii chiar zeci de ani) care le-au devenit foarte ostile.

Cred că lucrătorii bisericilor trebuie să-și educe enoriașii, să știe cum să-i trateze pe cei care au mai șchiopătat pe cale sau unii chiar devin FII RISIPITORI, atunci când își vor veni în fire și se vor întoarce înapoi, în Biserică.


Un exemplu grăitor în această direcție îl găsim în pilda fiului risipitor. Vedem în această pildă, felul în care, cel care a fost în casa TATĂLUI, a beneficiat de toate drepturile de fiu și totuși a plecat în lume, dar vedem si felul în care a fost primit de către tatăl său, atunci când și-a venit în fire și s-a întors. Mai direct spus, a fost în biserică (membru botezat) poate chiar implicat în anumite slujbe și totuși a plecat, exact ca fiul risipitor, să-și trăiască viața. Când și-a venit în fire, s-a întors, iar tatăl nu numai că la primit făra să-i reproșeze ceva, ba mai mult, l-a tratat cu toată dragostea.
Cel mai ELOCVENT exemplu pe acest domeniu, îl avem în recuperarea apostolului Petru, făcută chiar direct de ISUS. Ce șanse mai avea Petru dacă era în biserica pe care tu sau eu o frecventăm astăzi? Mai ales că el nu a fost un oare care, ci a umblat cu ISUS mai bine de trei ani, deci cunoștea bine despre ce este vorba.


În multe din situațiile zilelor noastre, cei ce pleacă, nici nu au avut parte de NAȘTEREA DIN NOU (au fost doar botezati, din cine știe ce motive) și care de cele mai multe ori, dacă se mai întorc înapoi, au toate șansele să fie marginalizați și pedepsiți pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Dacă citim cu atenție cum la recuperat ISUS pe Petru, putem învăța și trage următoarele concluzii:
A. Petru (Chifa) a fost primul căutat de ISUS după înviere!
B. ISUS nu i-a reproșat nimic, ci a discutat cu el, ca și cum nu s-a întâmplat nimic.
C. A fost primit înapoi între apostoli cu drepturi depline, ba mai mult, a fost împuternicit, de DUMNEZEU, să fie unul dintre cei mai valoroși și de impact, apostoli.


              Oare sunt slujitorii bisericilor noastre pregătiți pentru o astfel de PROVOCARE ? 
Este biserica locală învățată și pregătită să-i primească pe cei recuperați în rândurile lor, fără să le reproșeze trecutul lor, ci să le arate dragoste și îngăduință?
Mă tem că răspunsul la ambele întrebări este nu.
Atunci ce-i de făcut.?

Cu multă dragoste în slujba ÎMPĂRATULUI.
-mike olari-


Pentru cei ce vor să afle mai multe pe acest subiect cu exemple  personale si practice, la subiect, puteți asculta toată predica accesând websiteul Bisericii “POARTA CERULUI” – (pastor Nelu Filip) din data de 30 August (SEARA). Dacă nu dispuneți de timp prea mult, puteți asculta doar de la minutul 1h:10′

Click aici pentru mesajul video:

 

 

2 gânduri despre „ESTE BISERICA LOCALĂ PREGĂTITĂ PENTRU RECUPERAREA FIILOR RISIPITORI ??

  1. O intrebare buna intr-un moment dificil din acest punct de vedere. eu vad doua extreme in aceasta directie;1 aceste persoane sunt privite cu scepticism si abandonate sa se recupereze cum or putea fara nici un ajutor
    2- sunt avansati in fata si promovati fara nici un fel de consiliere si fara mentorare din partea cuiva

    Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: