Vladimir Pustan – Despre moartea celor din Clubul Colectiv!

condoleante-club-colectiv-ungaria-bulgaria-339330S-au scris sute de articole despre acest eveniment dureros și dramatic.

M-am tot gândit să scriu și eu ceva, dar după ce am citit articolul scris de Vladimir Pustan, consider că el a punctat și exprimat totul foarte bine și Biblic și în felul lui caracteristic, CLAR.
Așa cum pomenea și Vladimir, un lucru este cert „SE MOARE”
Mor cei bătrâni, mor cei tineri, mor copii, mor atei, mor creștini, cu toții murim într-o zi. Întrebarea care se pune: „CUM MURIM” și „UNDE NE DUCEM”?? SĂ NE RĂSPUNDEM FIECARE, PERSONAL.

SINCERE CONDOLEANȚE!
DUMNEZEU SĂ MÂNGÂIE PE TOȚI CEI CARE AU PIERDUT PE CINEVA DRAG!
-mike olari-



pustan-5-3De murit, murim cu toții. Singuri sau în colectiv – Vladimir Pustan

Stalin zicea că moartea unui om e o tragedie. Când mor mai mulți e statistică.
Cei mai mulți mor în cada de duș, nu în avioane. Mor și sfinții și haimanalele, bogații și boschetarii, geniile și analfabeții. E cea mai democratică experiență a omenirii. Sub cruci de marmură neagră și sub cruci de lemn se putrezește egal. Liberté, égalité, fraternité.
Pentru unii lacrimă, pentru unii prilej de harță, pentru alții satisfcație. ,,Dumnezeu e drept” au spus. Nu, Dumnezeu nu e drept. E bun. De era drept, nu mai erau postaci. Nici editorialul acesta.
Dumnezeu nu doarme. Dacă ar dormi nu ar avea vise ci coșmaruri. Noi suntem coșmarul Lui.
Până la ora asta au murit la Colectiv 31 oameni. Probabil că numărul lor va crește. Se moare în cluburi pentru că acolo e înghesuială. Pe vremuri se murea și în biserică pentru că erau și ele pline. În 1930 la biserica din Costești, județul Argeș s-a aprins altarul iar ușa se deschidea spre interior. Au murit în Vinerea Mare 118 oameni din care cei mai mulți au fost copii. Dar ateii n-au profitat de situație ci au păstrat o tăcere necesară în acele clipe grele.
În urmă cu ceva ani era să mor electrocutat în baptistier. Pastorul ce-a fost cu mine la slujbă a murit un an mai târziu în accident de mașină.
În urma unui accident în care au murit 19 oameni (toți romi) am avut cinci sicrie într-o curte. Mama, tata și trei copii. Atunci nu a fost doliu național nici măcar o oră. Erau țigani săraci.
Se spune că sunt biserici multe și spitale puține. Eu zic că biserici sunt puține. Cluburi sunt multe, discoteci, baruri, case de tolerență. Biserici sunt puține și goale pentru că noi n-avem timp de ele. Noi dăm like pe internet și ne dăm cu părerea.
Normal că dacă ar trebui ca unul din cei patru copii ai mei să moară acum aș prefera să moară în biserică, nu în bar, dar asta nu schimbă cu nimic nevoia de piele a celor internați din Colectiv.
Nu vă crizați că n-au venit preoții la Colectiv. A spus clar Patriarhia că ei nu vin dacă nu-s chemați. Și plătiți. Tămâia costă iar bărbile pot lua foc repede. Dar voi, ceilalți unde ați fost? Preoții sunt vinovați că n-au venit după… Noi suntem vinovați că n-am venit înainte. Dacă eram activi pe stradă și nu pe tablete, poate salvam măcar unul care nu s-ar mai fi dus acolo.
Acum ce-i de făcut? Rugăciune pentru cei rămași, discreție și duceți-vă de donați sânge ca unii care ați primit transfuzia de la Hristos.
Și nu judecați. Biserica trebuie să iubească oamenii, nu să-i condamne. Tu ai avut ,,harul” să ai părinți care te-au dus la biserică.
Ei, nu…
Sunt convins că dacă s-ar fi aprins o biserică de-a noastră și-ar fi ars vreo sută de tineri, mulți dintre cei ce-s motți acum ar fi donat sânge. În fața suferinței suntem egali. Arătați-le ce înseamnă sânge sfânt.
Se moare în templu și în turnul Siloamului. La încheiere câteva versete din Scriptură despre o situație asemănătoare. Și reacția lui Hristos. Poți muri oriunde, dar nu oricum…

Luca 13:1-5
1În vremea aceea au venit unii, şi au istorisit lui Isus ce se întîmplase unor Galileeni, al căror sînge îl amestecase Pilat cu jertfele lor. 2″Credeţi voi”, le-a răspuns Isus, „că aceşti Galileeni au fost mai păcătoşi decît toţi ceilalţi Galileeni, pentrucă au păţit astfel? 3Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi peri la fel. 4Sau acei optsprezece inşi, peste cari a căzut turnul din Siloam, şi i-a omorît, credeţi că au fost mai păcătoşi decît toţi ceilalţi oameni, cari locuiau în Ierusalim? 5Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.”

Vladimir Pustan

19 gânduri despre „Vladimir Pustan – Despre moartea celor din Clubul Colectiv!

  1. Mi-e teama ca nu e pregatita deoarece nu se vrea ,,…..partasia suferintelor Lui .,, Ne place sa-l cunoastem pe El adeca , mila Lui,bunatatea,pacea,indurarea Lui credinciosia,salvarea sau mintuirea Lui….-sa-l cunosc pe el si partasia suferintelor Lui,, Am intrebat un frate din comitetul pastoral-putem fi si noi partasi suferintelor Lui ? Doream sa am o discutie din care sa pot primii incredintare.M-a privit,a ezitat putin,a dat mina cu mine si mi-a spus , cumva nemultumit de indrazneala mea -putem dar nu vrem !

    Apreciază

  2. Doar compasiunea si mangaierea vremelnica a celor ce au ramas sa-si planga mortii nu ajuta cu nimic . Cei ce au ramas daca nu-L vor cunoaste pe Domnul Isus si posibilitatea de rascumparare si iertare a sufletelor lor vor fi pierdutii de maine . Pacatul trebuie eradicat din radacini si pocainta trebuie sa fie pe masura caderii si trairii in pacat . Dumnezeu nu face rabat pentru nimeni si sfintenia Lui Dumnezeu nu poate fi amestecata cu doar o forma de evlavie ce o porta uneori crestinii. Cuvantul Lui Dumnezeu spune – Caci este scris: „Fiti sfinti, caci Eu sunt sfant”. (1Pet.1:16) Astfel mai bine spus plangeti cu cei ce plang dar plansul aceste daca intradevar simtiti cu ei si plangeti pentru ei aratati-le si calea si posibilitatea mantuirii sufletelor lor .-cautati sa mantuiti pe unii, smulgandu-i din foc; de altii iarasi fie-va mila cu frica, urand pana si camasa manjita de carne. (Iuda.1:23) Lucrati pentru Domnul Isus si imparatia Lui cereasca si veti avea parte de binecuvantarile Domnului pentru vesnicie. Amin.

    Apreciază

  3. vai vai ce duplicitari vorbim si politica religioasa nimeni nu vrea sa stea drept in fata lui goliat ne indoim ne rasucim ne schimonosim sa dam bine in fata sodomitilor zice Domnul sa treci tot prin sabie si un milos din Bibliae a spus am mai pastrat ceva ca mia fost mila si am ertat ceva si Domnul Dumnezeu cel rau a spus de ce? nu gadilati satanicii la talpi ,oare eu ca si crestin ma dau mai milos decat Dumnezeu ,ATENTIE au ales sa fie acolo .DUMNEZEU ia lasat in poftele lor si Dumnezeu ia abandonat ca strigau si cantau cuvinte care te bagau in pamant de viu ce a abandonat Dumnezeu nu vreau sa fiu eu mai dumnezeu ca Dumnezeu nu mergeti sa legati ranile lui goliat si sal spalati de sange , avem obligatia sa stam drept ca ne au insultat si credinta si Dumnezeul in care ne incredem

    Apreciază

    1. Adevar graieste gura ta!!! Si eu daca gonesc ca un nebun cu 180-200 pe autostrada , Pt ca ma grabesc … pot sa fiu foarte credincios. Eu am ales… , eu platesc . Nu au dreptul sa spuna ai mei …Apoi Ca ,,Dumnezeu Doarme ” . Slavit Sa Fie Domnul , ca nu este Drept ci Bun si indurator cu toate pacatele noastre.

      Apreciază

  4. Frumos ce spune fratele pustan dar ar fi nedrept sa spunem ca dumnezeu e nedrept.eu atat stiu ca dumnezeu e drept si bogat in îndurare.amin.

    Apreciază

  5. Ati uitat sa precizati ca trebuie sa ne rugam si pentru sufletele celor trecuti la cele vesnice ca Dumnezeu sa-i ierte la judecata.
    …poate prin aceasta moarte naprasnica vor fi mantuiti.Cine stie judecatile Sale…
    Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace!Amni

    Apreciază

    1. Draga Mihaela,
      Nu e biblic sa ne rugam pentru suletele celor morti! Soarta lor e pecetluita! E prea tarziu ca sa mai putem face ceva pentru aceste suflete. Cat suntem in viata trebuie sa ne asiguram mantuirea prin credinta in Isus si acceptarea Lui ca Domn in viata noastra.Asa incepe viata de credinta.E un proces de transformare spirituala, facuta de Duhul Sfant , dupa chipul Lui Hristos ,care dureaza pana in vesnicie. Fii binecuvantata!

      Apreciază

      1. Da sora Domnul sa te binecuvimteze este foarte corect si biblic ce ai spus salvarea prin mintuirea Domnului Hristos este cit esti in viata Amin
        EMIL ENE

        Apreciază

    2. Pentru cei morți te rogi acum degeaba. Roaga-te pentru cei vi. Ei mai au încă harul și vreme de a se pocăi. După moarte e prea târziu pentru pocăință. Mergem fiecare acolo unde ne-am pregătit locul înainte de moarte.

      Apreciază

  6. Oamenii au „pierit,pier si vor pieri”,din lipsa de cunostinta de Dumnezeu.Inca din „Eden”, „samanta sarpelui” zdrobeste calcaiul femeii,iar samanta femeii,zdrobeste capul sarpelui,intr-o continua lupta milenara,din care,paradoxal,s-ar parea ca,”samanta sarpelui” este dominanta.
    In urma cu doua milenii,”Saminta femeii”,Cuvantul intrupat prin Omul,Isus Hristos,Adevarul eliberator,Fiul lui Dumnezeu,a deschis o poarta spre Viata prin moarte.Deci pentru a trai cu adevarat,este imperativ necesara o moarte prealabila fara de care nu vom cunoaste autentica viata vesnica in Duh si Adevar.

    „Isus i-a zis:”Eu sunt invierea si viata.Cine crede in Mine,chiar daca ar fi murit,va trai.
    Si oricine traieste si crede in Mine nu va muri niciodata.CREZI LUCRUL ACESTA ?(Ioan 11:25,26)

    Fiti binecuvantati

    Apreciază

  7. Cu tot respectul prietene,un sau mai multe momente de reculegere nu ajuta pe nimeni acum si chiar daca Vladimir Pustan este doctor in Filosofie,Scriptura ne invata “Nimeni sa nu va fure cu Filosofia” ! Si aripi sa aiba PUSTAN tot nu trebuie inghitit orice-i iese din gura! Cum poti sa afirmi ca Dumnezeu nu-i Drept??? Mai jos citeste cate versete din Scriptura il DECLARA la timpul PREZENT ca este DREPT!
    http://www.ebible.ro/cautare-expresie.php?search_term=Dumnezeu+este+Drept&search_how=1&search_what=1&bible_id=1&search_where=1&book_id=1

    Apoi faptul ca cineva este Teolog iarasi nu-i un argument absolut ca tot ce spune este sfant! In vechime cei din BEREA cercetau cu Scriptura acasa chiar pe Apostolii Domnului sa vada daca ce spun este potrivit cu ce-i scris! (Fapte 17:11)
    http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/fapte/17/11/#11

    Apreciază

    1. Pustan nu va afirma NICIODATA ca Dumnezeu e nedrept! El (nici) nu se ocupa aici – in aceasta fraza – de dreptatea lui Dumnezeu ci de BUNATATEA Lui !!! Cand il cunosti pe Pustan citesti ce a intentionat sa scrie si nu mai cauti nod in papura.

      Apreciază

      1. nu. nu a zis ca e nedrept, dar a zis ca nu este drept:”Pentru unii lacrimă, pentru unii prilej de harță, pentru alții satisfcație. ,,Dumnezeu e drept” au spus. Nu, Dumnezeu nu e drept. E bun.”
        Ps 25:8 „Dumnezeu este bun si drept: de aceea arata el pacatosilor calea.”
        Le-o arata pentru ca-i bun si drept. dac-ar fi numai bun,i-ar accepta cum sunt, dar pentru ca-i si drept le arata calea: daca vor s-o urmeze bine, daca nu iarasi bine.
        Pentru mantuire sunt locuri limitate,cei pentru pierzare nu-s numarati.La gramada.
        Comnetariul meu nu are legatura cu cei de la colectiv.
        PS
        Si daca nu-l cunosti pe Pustan ce intelegi?
        Daca a intentionat ceva, dece n-a scris. Sau cum? intentionez una si alta?
        Oamemii sunt ceea ce fac, nu ceea ce intentioneza sa faca, sau sa fie!!!

        Apreciază

    2. Nu ai prins ideea, prietene..!! Ceea ce vrea sa zica Fr. Pustan aici, este ca Dumnezeu este Bun cu noi, pt ca daca si-ar manifesta Dreptatea LUI -toti am muri intr-o clipa! Cu alte cuvinte nici tu nu meriti sa traiesti (judecand dupa Dreptatea LUI), dar traiesti datorita Bunatatii si indelungei LUI Rabdari!! Intelegi ce vreau sa zic? Cred ca o exprimare mai corecta a fr. Pustan era ceva de genu’ : „Dumnezeu nu este numai Drept, ci si Bun ” -Bun cu noi ca ne mai lasa pe pamant sa ne mai pocaim! Doamne ajuta!

      Apreciază

  8. Pustan nu va afirma NICIODATA ca Dumnezeu e nedrept! El (nici) nu se ocupa aici – in aceasta fraza – de dreptatea lui Dumnezeu ci de BUNATATEA Lui !!! Cand il cunosti pe Pustan citesti ce a intentionat sa scrie si nu mai cauti nod in papura – specialitatea multora.
    Va dau in scris, aici, ca daca noi, cei care ‘le stim pe toate’ ne rugam pentru cei care bat tara in lung si-n lat pentru a duce Evanghelia, intr-un an de zile avem alta Romanie! Prin oameni ca Pustan, Fl. Ianovici si Cristian Barbosu Dumnezeu poate schimba Romania! Si EL chiar vrea asta – noi sa mai vrem; si sa actionam.

    Apreciază

Comentariile sunt închise