MAI SUNT ȘI ROMÂNI CINSTIȚI ?!

Este adevărat că cei ce se uită doar la TV, pentru a găsi și români cinstiți, nu prea au șansa să vadă așa ceva. Televiziunile și de fapt întreaga mass-media, își întrețin și măresc rating-ul și popularitatea doar expunând telespectatorilor, doar ceea ce se întâmplă rău în România.

Alimentându-te doar cu știrile mass-mediei, îți vei face păreri foarte sumbre despre românia.

Vizitând România destul de des, eu pot afirma că mai sunt și lucruri bune în România și deasemenea și oameni corecți și cinstiți, care merită apreciați și evidențiați.

IMG_2557

Mă pornisem la drum spre Craiova, din Arad, iar pentru că era o oră destul de matinală, m-am oprit la ultima benzinărie (OMV) din Aradul Noi, ca să îmi cumpăr o cafea. Am intrat înăuntru împreună cu soția, unde am comandat două cafele și ceva produse de patiserie. Am scos banii (lei) din buzunar, am plătit, după care am ieșit afară pentru a-mi continua drumul. Până să-mi aranjez toate lucrurile la locul lor pentru lunga călătorie spre Craiova, m-am trezit cu unul din angajații benzinăriei lângă mașină.

Primul gând care mi-a trecut prin minte, a fost că poate din greșeală nu am plătit destul, lucru la care te poți aștepta atunci când lucrezi cu mai multe feluri de bancnote.

Însă, nu mică mi-a fost mirarea când acel tânăr, angajatul benzinăriei, mi-a arătat $150 și m-a întrebat dacă nu cumva mi-au căzut mie din buzunar. Era clar că erau de la mine, pentru că era destul de devreme și astfel, eram singurul client din benzinărie. Am răspuns afirmativ, după care el mi-a înmânat întreaga sumă de bani. Eram atât de șocat de acest gest, că nici nu am știut cum să reacționez. L-am felicitat pentru corectitudine, după care el a plecat înapoi în interiorul benzinăriei, ca și cum ceea ce se întâmplase era ceva normal pentru el. Bineînțeles, am rugat-o pe soția mea să meargă înăuntru și să-i răsplătească gestul și să-i facă și câteva fotografii.

Așa am aflat că numele lui este Robert. Am fost foarte mișcat de gestul său, mai ales că eu nici nu am remarcat că-mi lipsesc bani, fiindcă mai aveam acolo cu acei bani și bani românești, dar și pentru că $150 erau aproximativ jumătate din salariul lui Robert, cu toate astea, el nu a cedat ispitei.

Îmi place să cred că, cazul lui nu este unic și de aceea vreau să aduc în atenția noastră faptul că România, mai are șanse de a se redresa, mai ales prin generația tânără.

Sper  ca această postare să ajungă până la Robert și nu numai. Vă rog să o distribuiți, toți cei ce intrați în posesia ei. MERITĂ APRECIATE, ASTFEL DE GESTURI!

Robert, îți mulțumesc că prin gestul tău, ai făcut mare cinste atât benzinăriei OMV, pentru care lucrezi, cât și României, mai precis, generației tinere pe care o reprezinți. Cu oameni ca tine, Robert, mai este speranță pentru România.

GOD BLESS YOU AND ROMANIA!!

-mike olari-

IMG_2558

Un gând despre „MAI SUNT ȘI ROMÂNI CINSTIȚI ?!

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: