Francis Chan – SEMNAL DE ALARMĂ PENTRU BISERICA CONTEMPORANĂ!

Avertizarea pe care o face acest slujitor al Evangheliei, este pe cât de tristă, pe atât de adevărată.

Doar studierea profundă a Cuvântului Biblic și trăirea lui, poate ajuta orice credincios să ajungă la destinația dorită de Dumnezeu.

Numai o lege omenească fără temei adânc în Cuvântul Biblic, nu trebuie urmată, chiar dacă este propusă de cei mai mari teologi sau lideri religioși ai momentului.

Vă încurajez să citiți cu atenție mesajul lui Francis Chan și veți vedea câtă dreptate are.

-mike olari- 

francis_chan_331x221_755769185

Cred că două din cele mai înspăimântătoare minciuni din lumea actuală, sunt:

1.Ești o persoană bună

2.Pentru că Dumnezeu este un Dumnezeu care iubește, El nu pedepsește

Cred că acestea sunt niște minciuni care sunt rostite zilnic, peste tot în țara noastră, și oamenii le și cred.

Ești o persoană bună. Sau că există numai oameni buni

La orice înmormântare ai merge, auzi numai: Ea a fost o persoană bună. El a fost un om bun. Acum ei sunt într-un loc mai bun. Și ne facem percepția că suntem oameni buni, că facem numai fapte bune, că facem mai multe fapte bune decât rele. Deci suntem buni. Motivul pentru care toate acestea sunt o minciună, este că așa spune Dumnezeu. În Romani capitolul 3, El ne explică cum că toți suntem păcătoși. Nici unul din noi nu e bun.

Romani 3:9-12

Ce urmează atunci? Suntem noi mai buni[a] decât ei? Nicidecum; căci i-am acuzat mai înainte pe toţi – atât pe iudei, cât şi pe greci – că sunt sub păcat, 10 după cum este scris:„Nu există nici un om drept, nici unul măcar!
11 Nu există nici unul care să aibă pricepere!
Nu există nici unul care să-L caute pe Dumnezeu!
12 Toţi s-au rătăcit, cu toţii au devenit buni de nimic!
Nu mai există nici unul care să facă binele,
nici unul măcar![b]

Romani 3:23

Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu.

Ok. Poate că prietenii îți spun să ești bun sau poate chiar asta simți în inima ta. Că ești o persoană bună. Și ai Cuvânțul lui Dumnezeu care spune că atunci când se uită la omenire, nu vede pe nimeni bun. Vede că oamenii sunt păcătoși. Și plata păcatului este moartea. Cu toții merită această pedeapsă.

Trebuie să ne amintim ce a facut Dumnezeu în trecut. În Geneza 6:11-18 Dumnezeu s-a uitat peste omenire, care era atât de păcătoasă încât au fost pedepsiți toți cu moartea. Sunt sigur că și atunci erau oameni care spuneau că sunt buni, că toți prietenii le spuneau că sunt buni sau chiar asta simțeau ei, că sunt buni. Dar Dumnezeu se uită la ei și spune: “Nu văd pe nimeni bun. Îi voi pedepsi pe toți.” Cu excepția lui Noe și familiei sale. Pe ei i-a salvat. În rest, toți oamenii au fost nimiciți.

Lucrurile acestea se leagă de a doua mare minciună unde oamenii spun: Cum poate un Dumnezeu plin de dragoste, să pedepsească? Nu există idaul. Dumnezeu nu mă va pedepsi la sfârșitul vieții mele…

Dar, acel Dumnezeu al dragostei, a nimicit omenirea pe vremea lui Noe printr-un potop. Pentru că este un Dumnezeu al dreptății, dar și al mâniei deasemenea.  Dacă ne uităm în Apocalipsa, vedem ce face acest Dumnezeu al dragostei. Apocalipsa 20:10 spune așa: Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi prorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor.

Apoi vedem în versetul 15 că oricine nu are numele scris în cartea vieții, va ajunge tot în iazul cu foc.

Deci, avem această minciună, că Dumnezeu este plin de dragoste și El nu pedepsește și apoi te uiți în Apocalipsa, adică locul unde se vorbește despre lucrurile care vor urma să se întâmple și poate îți pui întrebarea: Ce să mai cred acum? Cultura zilelor noastre care spune că nu există o asemenea pedeapsă, că Dumnezeu este plin de dragoste, nu mai este un Dumnezeu al mâniei, că s-a schimbat?   Sau să cred Cuvântul lui Dumnezeu care spune că este un Dumnezeu al dragostei, dar deasemenea este și un Dumnezeu al mâniei?

Acestea sunt două mari minciuni:

  1. Ești o persoană bună
  2. Dumnezeu nu pedepsește

Dacă ne uităm în Scriptură, vom vedea că aceste minciuni se contrazic cu ce e scris acolo și din acest motiv, cu toții avem nevoie să fim mântuiți de Dumnezeu.  Satana încearcă să șoptească că suntem oameni buni, nu există nici o pedeapsă, nu este nevoie să fim iertați de vreun păcat. Dar Biblia spune că noi avem nevoie de Isus. Trebuie să fim mântuiți de El.

Francis Chan 

Mesajul video în limba Engleză, accesând linkul de mai jos:

 

Traducerea: Mihai Lupu

4 gânduri despre „Francis Chan – SEMNAL DE ALARMĂ PENTRU BISERICA CONTEMPORANĂ!

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: