Familia Bodnariu, o misiune specială??

Familia Bodnariu PROTEST in fata Ambasadei Norvegiana

Încă din primele zile după ce Barnevernet le-a răpit copii familiei Bodnariu, am crezut și de fapt am vorbit și cu unchiul copiilor, Daniel Bodnariu, care a fost de acord cu mine, că tot ce se întâmplă familiei fratelui său Marius, face parte dintr-un plan mult mai mare decât putem cei mai mulți dintre noi să vedem acum și că în final va fi o mare binecuvântare pentru mult mai mulți oameni, nu numai pentru familia lui Marius și Ruth. Ei bine, pe măsură ce trec mai multe zile, sunt tot mai convins de acest lucru.

Vorbeam zilele trecute cu cineva și chiar menționam faptul că acest “bulgăre de zăpadă” se mărește pe zi ce trece, tot mai tare și de fapt oamenii îl controlează din ce în ce mai puțin, în schimb este tot mai controlat de Dumnezeu. Ceea ce se va întâmpla în final, nu va fi ceea ce și-au planificat oamenii, ci va fi ceea ce Dumnezeu a planificat cu rezultate mult mai mari decât ne-am putea noi imagina.

Sper ca nici unul dintre noi care am luat parte în ajutorarea acestei familii, într-un fel sau altul, să nu încercăm să minimalizăm intervenția lui Dumnezeu. Este adevărat că Dumnezeu i-a folosit pe unii mai mult decât pe alții, dar acest lucru nu trebuie sub nici o formă să ne facă să uităm cine este de fapt în spatele acestei lucrări mărețe. Cred un lucru pentru care am și bază biblică, faptul că Dumnezeu era implicat în acest caz cu mult mai înainte ca vre-unul din noi să fi știut de existența acestei organizații diabolice, Barnevernet, sau chiar de existența familiei lui Marius și Ruth Bodnariu.

Cuvântul lui Dumnezeu ne vorbește de faptul că Dumnezeu este Tatăl orfanilor și Ajutorul văduvei. (Psalmul 68:5 – “El este Tatăl orfanilor, Apărătorul văduvelor.”). Este clar că atunci când această organizație a început să destrame familii și să răpească copiii de la părinți (unii cu părinți foarte buni și înstăriți) ei, inconștienți, făceau din acești copii niște orfani. Prin acest lucru, automat bazat pe Cuvântul citat mai sus, ei au atras privirea lui Dumnezeu, dar în același timp și mânia Sa, asupra lor. De ani de zile, sunt convins că Dumnezeu era pregătit să le dea o lovitură de grație, pentru toate nenorocirile pe care le-au făcut de-a lungul timpului și pentru numărul mare de orfani pe care i-au pricinuit.

Cred că familia lui Marius și Ruth, a fost “picătura care a umplut paharul” și ca atare, Dumnezeu are în plan o lucrare mult mai mare decât pot să vadă ochii noștri. De aceea trebuie în mod expres, să-I dăm tot creditul lui Dumnezeu pentru tot ce se întâmplă. Chiar dacă El a găsit cu cale să ne facă părtași și pe noi, chiar dacă într-o măsură mai mică.

Îmi aduc aminte de o parabolă care se potrivește de minune în această situație și anume: “Un elefant trecea pe un pod șubred, care se mișca puternic în toate părțile cu el, iar de pe spatele acestui elefant, un țânțar striga în gura mare către elefant:Ce zici, cum se clatină acest pod cu noi?

Nu doresc sub nici o formă să minimalizez prin acest articol implicarea nimănui, dimpotrivă, mă bucur și apreciez mult faptul că fiecare în dreptul nostru, ne-am lăsat folosiți de Dumnezeu.

Ceea ce doresc să scot în evidență, este faptul că Dumnezeu este în controlul tuturor lucrurilor și ca atare să-L lăsăm pe El să Își ia toată gloria și tot meritul, atunci când în final se va rezolva această problemă a familiei Bodnariu. Și prin rezolvarea acestui caz, automat se vor mai rezolva multe altele, iar această organizație diabolică va primi lovitura cea mai grea, la care nu s-au gândit ei niciodată. Apoi, ca efect secundar, cred că lumea care și-a făcut tot felul de impresii despre creștini, au putut să vadă zilele acestea cum creștinii pot să se unească când este vorba de o cauză dreaptă și că biruința poate veni și pe cale pașnică, nu neapărat cu lupte și violență.

Ce am văzut zilele acestea la toate demonstrațiile și protestele care au avut loc, mi-a adus aminte de poporul lui Israel care a înconjurat zidurile Ierihonului, care s-au prăbușit într-un final fără prea mult efort omenesc (Iosua 6:1-27)

Prezența creștinilor laolaltă în număr așa de mare în așa de multe țări, chiar dacă într-un mod foarte pașnic, a provocat mass-media și politicienii să se implice, chiar dacă ei se implică cu alte scopuri decât ne-am implicat noi, dar fără ajutorul lor, glasul nostru nu ar fi avut ecoul care îl are acum.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toți cei care s-au lăsat folosiți de Dumnezeu, Domnul să vă răsplătească cu viață veșnică. Dar să nu uităm nici o clipă cine merită tot creditul, atunci când va veni izbăvirea.

Cu respect și dragoste,

Mike Olari

 

8 gânduri despre „Familia Bodnariu, o misiune specială??

  1. Dumnezeu este acelas,ieri,azi si in veci.De-alungul vremii s-au mai petrecut samavolnicii, dar El este Suveran peste vremi si soroace,caci este Dumnezeu care nu se schimba. Ieremia 5:1–„Cutreierati ulitele Ierusalimului,(extrapoland,ulitele pamantului)uitati-va,intrebati si cautati in piete,daca se gaseste un om,daca este vreunul care sa infaptuiasca ce este drept,care sa se tina de adevar,si voi ierta Ierusalimul…
   Istoria se repeta,cred ca Dumnezeu a vazut din cer familia Botnariu,a ales-o ptr.o cauza mareata,prin care sa Isi arate maretia,bunatatea,mila si indurarea ptr.oamenii care-L resping. Aceasta familie minunata sta acum in spartura ptr.multe suflete ratacite. Dumnezeu sa-i infasoare cu bratele Lui,sa-i acopere cu penele Lui,sa-i lege de El cu funia dragostei Lui,sa-i tina tari in credinta,ca la sfarsitul suferintei TU Doamne,sa-Ti culegi,slava si gloria. Vad cum Dumnezeu ne uneste in Isus Hristos. Acolo la Golgota a curs sange de Dumnezeu,ne-a unit Isus pe toti alesii lui Dumnezeu. El nu are copii de dat si nici de lepadat,eu sunt martora vie. Promisiunile Lui sunt Da si Amin. Indrazniti copiii Mei, Eu am biruit lumea. Nicidecum n-am sa va las,cu nici un chip nu va voi parasi. Eu imi fac partea,faceti-o si voi pe a voastra. Isus a spus Mariei:”Dati voi piatra la oparte de pe mormantul lui Lazar,asta puteti voi sa faceti,Eu dau viata lui Lazar,asta vreau si pot sa fac EU. Numele Lui Isus trebuie sa fie glorificat de toti oamenii.

   Apreciază

  2. Cutreierati ulitele Ierusalimului(pamantului),uitati-va,intrebati si cautati in piete,daca se gaseste UN OM,dsca este care sa infaptuissca ce este drept,care sa se tina de adevar,si voi ierta Ierusalimul. Asa a lucrat Dumnezeu atunci,asa lucreaza si azi,in om,prin om,ptr.om. Cred ca Dumnezeu a gasit-o vrednica pe aceasta familie,s-o puna in spartura,in cuptorul incins (inima lor arde ptr.cei cinci copii),ptr.ca prin suferinta lor sa atraga Dumnezeu pe multi oameni,sa-L vada,sa-L caute sa-L cunoasca. Doamne Tata din ceruri,da putere copiiilor Tai,sa-Ti ramana credinciosi,uniti,legati cu funis dragostei Tale. Insufleteste-Ti copiii de pe tot pamantul,fa sa simta mana Ta,intareste credinta fiecaruia.

   Apreciază

 1. Cutreierati ulitele Ierusalimului(pamantului),uitati-va,intrebati si cautati in piete,daca se gaseste UN OM,dsca este care sa infaptuissca ce este drept,care sa se tina de adevar,si voi ierta Ierusalimul. Asa a lucrat Dumnezeu atunci,asa lucreaza si azi,in om,prin om,ptr.om. Cred ca Dumnezeu a gasit-o vrednica pe aceasta familie,s-o puna in spartura,in cuptorul incins (inima lor arde ptr.cei cinci copii),ptr.ca prin suferinta lor sa atraga Dumnezeu pe multi oameni,sa-L vada,sa-L caute sa-L cunoasca. Doamne Tata din ceruri,da putere copiiilor Tai,sa-Ti ramana credinciosi,uniti,legati cu funis dragostei Tale. Insufleteste-Ti copiii de pe tot pamantul,fa sa simta mana Ta,intareste credinta fiecaruia.

  Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: