Cristian Tudor Popescu – Despre cazul Bodnariu

cristian-tudor-popescu1Nu mai este nici un secret faptul că, domnul Cristian Tudor Popescu, este un jurnalist cu multă experiență, mare parte din ea dobândită în perioada comunistă și nici faptul că s-a auto declarat de religie, „ATEIST”.

Pornind de la aceste realități, nu este de mirare că el, aproape întotdeauna are o opinie diferită față de majoritatea celorlalți jurnaliști și comentatori. În cele mai multe situații, chiar are dreptate, dar din păcate, în cazul familiei Bodnariu, este pe cât se poate de departe de o analiză corectă și echilibrată. Este adevărat că pesimismul lui ateist îl ajută în ceea ce privește situația politicienilor, care sunt în mare parte oameni compromiși și egoiști; le mai nimerește uneori și în lucrurile legate de lumea sportului, dar în ce privește situația de față, a familiei Bodnariu, este complet paralel.

Face o speculație neadmisă la nivelul de comentator la care se pretinde a fi.

Domnule Cristian Tudor Popescu, chiar dacă urâți creștinii, pentru a vă proteja numele de mare jurnalist, era  bine să sunați sau să luați legătura cu cineva care deține mai multe informații despre această „religie” Penticostală (care a funcționat legal chiar și pe timpul comuniștilor) și să vă informați cu privire la ei, înainte de a face afirmații eronate, în mod public.

Spuneți la un moment dat în video-ul de mai jos, că penticostalii nu-și duc copiii la doctor atunci când sunt bolnavi (nimic mai neadevărat), iar de aici trageți concluzia că, probabil și în familia Bodnariu, școala trebuia să se implice pentru a corecta astfel de învățături greșite. Mă îngrozește disprețul și răutatea cu care vorbiți despre această situație. Domnule Cristian Tudor Popescu, dacă v-ați propus să vă implicați expertizând și astfel de situații, pentru a fi tot atât de bun și pregătit cum sunteți în domeniul politic (mai puțin în domeniul sportiv), trebuie să vă puneți la punct cu acest domeniu, altfel, o dați rău în bară. În video-ul de mai jos, vă expuneți complet.

Despre astfel de subiecte, trebuie să lăsați să comenteze oameni echilibrați intelectual și spiritual. Știu că sistemul ATEIST, ne-a învățat că noi deținem doar intelectul, iar sufletul nu există; și că atunci când vom muri într-o zi, vom avea aceeași soartă cu a animelelor. Ei bine, vreau să vă reamintesc, dacă cumva ați uitat, faptul că această teorie nu a stat în picioare nici chiar în perioada comunismului, pentru mai mult de 90% din populația țării noastre.

Este adevărat faptul că, așa cum dumneavoastră vă folosiți întotdeauna doar mintea pentru orice situație, unii își folosesc inima mai mult și astfel, au loc și anumite reacții mai puțin înțelepte, dar în situația de față, sunt mai aproape de realitate cei care își folosesc sentimentele decât cei care își folosesc doar intelectul.

Nu doresc să intru profund în a explica toată situația familiei Bodnariu, dar nici nu-l putem lăsa pe domnul Cristian Tudor Popescu să-și vândă marfa lui, care a expirat încă din decembrie 1989, la prețul de aur de 24 kt, doar pentru faptul că este un nume în presa românească.

Unde are dreptate și este bun, apreciez. Dar în cazul familiei Bodnariu, era mai înțelept pentru dânsul să se abțină.

Vă rog să ascultați cu atenție video-ul de mai jos și trageți singuri concluzia.

Mike Olari 

32 de gânduri despre „Cristian Tudor Popescu – Despre cazul Bodnariu

 1. Daca tacea, journalist si analist bun ramanea.

  Faptul ca si-a permis public,la o televiziune nationala sa abordeze un subiect asupra caruia este aproape complet ne-informat constiutue o obraznicie de joasa speta.

  Foarte bine mentionat in introducere : ” …este un journalist cu multa experienta,mare parte din ea dobandita in perioada COMUNISTA si…s-a auto declarat de religie ATEU” !

  O caracterizare perfecta. Un exemplu tipic de un om care in ciuda unor aparitii si comentarii de multe ori de exceptie, nu s-a putut debarasa intru totul de originile modului de gandire care guverna „societatea socialista multilateral dezvoltata” .
  Referitor la”secta penticostalilor” se poate spune ca este o exprimare care adduce mai degraba a unui seccretar de partid communist,incult si fidel PCR, decat a unui analist politic de talie,precum se parea acest CTP ! Si suntem la 27 de ani dupa revolutie !

  Apreciază

 2. …si inca ceva :unul dintre realizarile vizitei delegatiei parlamentare „pe banii bugetului statului” cum reproseaza CTP se pare ca este absolut de prestigiu- „S-a demarat reforma protectiei copilului.Cazul Bodnariu schimba legile in Norvegia” (Titus Corlatean)
  In loc sa evidentieze demersul romanilor,remarcat dealtfel si in media internationala, acest patriot-analist CTP-ist se intreaba ironic, tocmai la televiziune… ” Ce cauta acesti parlamentari romani acolo?” Incalificabil domnule !

  Apreciază

 3. Analizînd (judecând) acest caz,fie rational fie sentimental,vom cadea înttr-o extrema sau alta. Între cele doua forme de perceptie al acestui caz,în mod particular,si al altora în general,e necesara o a treia forma,fara de care ,situatia se va înrautati si mai mult.Este vorba de „ÎNTELEPCIUNEA CARE VINE DE SUS.” (Iacov 3:17)
  Fiti binecuvântati.

  Apreciază

 4. Sa dea Domnul sa deveniti crestin (penticostal) domnule Cristian Tudor Popescu! M-ati dezamagit profund… si nu numai pe mine…Sper sa fiti in stare sa va cereti scuze public !

  Apreciază

  1. – Fiecare e liber – dar ca jurnalist sa vorbesti maselor- ne informat-in problema –automat te descalifici- Stiu un jurnalist american de clasa ,care a fost dat afara pentru stiri mincinoase– Asa ca, –cereti cu umilinta iertare -domnule,-sau dispari de pe sticla – Diferenta dintre -ortodocsi si penticostali, e foarte mica –acelas Dumnezeu,aceles Isus acelasi Duh Sfint– diferente –inchinari la icoane,(idolatrie)botezul copiilor,pupatul moastelor – Cei ce nu agreiaza cu doctorii ,sunt -Martori lui Iehova –stimabile Tudor Popescu deci mai citeste ,informeazate- apoi dezleaga-ti limba – fiindca lumea a evoluat si nu mai poti prostii pe oricine.

   Apreciază

   1. In America este o expressed „money talks”..banii vorbesc…se pare ca „a dat ursul de miere”…Barnevernet-ul plateste bani grei sa dezminteasca situatia in Norvegia. Ne stimatule Tudor Popescu, ca si pe vremea lui nea Ceasca pentru un traiasca partidul , raposatul platea bani grei in special INFORMATORI ca dta. De la raposatul incoace lumea a evoluat enorm si povestile de adormit copiii pe care le vinzi pe piata NU LE CUMPARA DECAT CEI CARE TE PLATESC „BARNEVERNETUL”. Vrei sa schimi pe cineva incearca la Martorii lui Iehova.

    Apreciază

 5. Da… vorbim de același duh ce controlează și sistemul Barnevernet și pe dl. CTP, care mai bine lua o ceașcă de mușețel și încerca să se odihnească… că-i obosit de atâta „meditație”…

  Apreciază

 6. Este incalificabil, modul in care s-a prezentat CTP in aceasta emisiune, nivelul slab de informare si argumentare. El care in alte cazuri supercomplicate facea analize si „sapaturi” pana in cele mai mici detalii, aici s-a demonstrat ca si el are mari scapari.
  Dar cred ca asta e urmare a faptului ca nu da doi bani pe o asemenea situatie. Acum inteleg de ce pe site-ul Republica.ro pe care-l conduce si-a dat „girul” ca sa zic asa in aparatia unor articole pe tema asta care nu spun nimic.
  Sunt de acord cu principiul jurnalistic de a verifica stirea din cel putin trei surse. Insa ce vina are aceasta familie (cat si in celelelalte cazuri) ca acele institutii ale statului care ar fi trebuit demult sa vina cu cateva precizari si comunicate care sa aduca sa zicem lumina si de pe partea cealalta a baricadei.
  In cazul in care nu si-a facut update-urile necesare pe aceasta tema, doar cateva neconcordante:
  1. Nu stiu daca si Ruth, dar Marius (tatal) si cei cinci copii sunt si cetateni romani si este de apreciat faptul ca statul roman s-a implicat in acest caz cu ecouri si in alte cazuri. Poate mai ridicam si noi capul in Europa, nu doar sa stam la bunul plac al acestora.
  2. Cazurile la care ati facut referire cu privire la actul medical, pe care membrii bisericii penticostale il resping, chiar si atunci cand te poate costa viata, este defapt Cultul „Martorii lui Iehova”, care resping transfuzia in cadrul actului medical. Ar trebui sa va cereti scuze pt. usuratatea cu care ati dezinformat opinia publica;
  3. Sustineti ca aveti mai mare incredere in statul norvegian decat in cel roman si in oarecare parte va dau dreptate. Numai ca asa zis „vesticii”, care au acea aura de corectitudine, din cand in cand mai confirma si ei ca nu este chiar asa (vezi cazul VW).
  4. Deasemeni, ati incercat o manipulare usoara nedemna de un ziarist ca dvs., ca sunt atatea cazuri mult mai multe si mai grave in Romania decat in Norvegia. Este intradevar o realitate, dar parca incercati sa spuneti ceva de genul, ce rost are sa salvam o barcutza cand s-au scufundat vapoare intregi.
  Foarte bine ca statul a aratat ca le pasa de cetatenii lor. In urma acestei deplasari, autoritatile norvegiene incep sa ia atitudine si sunt convins ca isi vor vedea din nou copii acasa.
  … nu stiu daca mai conteaza, dar anual sunt luati ca. 10.000 de copii din familiile lor. Poate va spune ceva asta, la o populatie de 5,5 mil loc.

  Apreciază

 7. Domnu ctp mare analist fa diferenta intre penticostali si martori lui ehova in cazu de la suceava erau martori si martori nu acepta transfuzia de sange

  Apreciază

 8. Cand te o lovi cancerul ai vrea sa vina „sectantii” penticostali sa te trateze cu undelemn sfintit si rugi.Asa ca vorbeste frumos de ei ca nu stii niciodata cand o sa ai si tu nevoie de suportul altora.

  Apreciază

 9. Dl CTP daca nu stiati care este subiectul dc ati mai comentat asupra lui o ti fi dvs mare jurnalist dar in aceasta situatie ati cam decazut din drepturile asa zisului ”Mare jurnalist” sa va pun o intreb dl CTP cate lucruri folositoare s au facut cu banii din bugetul statului?bine macar ca acei parlamentari s au dus sa se intereseze si sa face cv pe bani statulu sau nu si chiar daca ar fi fost in interes politic au facut un lucru demn de urmat cinste lor rusine dvs ca sunteti roman si apreciati legile din norvegia ma mir cum de nu v ati dus sa locuiti acolo daca tot apreciati statul acela dar daca va aflati in teroarea care se afla acea fam nu mai discutati acelasi lucru si vedeti ca nu sunt numai sectantii in aceiasi problema sunt mult mai multi parinti si cam de toate natiile dar si religi sunt de acord intr o mica parte cu dv referitor la acele fam rau famate si cu o situatie precara care isi maltrateaza copiii dar sa se ia masuri acolo nu in fam care exista putina disciplina caci acolo exista dragoste si inseamna ca acelui parinte ii pasa mai bine nu apareati la tv ca asa ati rasculat o parte din popor asupra dvs mi e mila de dvs ce sa zic si eu Dumnezeu sa va ocroteasca ca si dvs ati fost creat de El nu stiu daca urmariti aceste comentari poate ca din curiozitate dar va rog frumos nu mai comentati fara sa stiti tema fiti atent va dau o tema acasa despre ce este un parinte ptr copilul lui?

  Apreciază

 10. Daca lasam la o parte argumentul ca pamanentarii n-au ce sa caute in Norvegia din cauza ca acei copii sunt cetateni norvegieni si ca cel mai probabil domnul CTP este neinformat (Acei copii sunt si cetateni romani), avem aici cateva erori logice pe care imi permit sa le sesizez.
  1. Acest domn echivocheaza si ne spune ca parlamentarii aia n-au ce cauta acolo sa verifice despartirea acelor copii de parintii lor din cauza ca Romania este rupta-n cur si ca mai intai parlamentarii aia trebuie sa vada ce se intampla in Romania si abia apoi sa-i preocupe ce fac altii. Ar trebui, totusi, sa-i spuna cineva acestui domn ca subiectul discutiei nu este copiii flamanzi din Romania ci copiii despartiti de parinti din Norvegia. Si ca una-i una si alta-i alta.
  2. Sa intelegem ca de vreme ce in satele romanesti copiii sunt batuti si abuzati, actiunea de separare a copiilor Bodnariu de parintii lor, in Norvegia, este justificata?
  3. Avem apoi un dublu apel la autoritate:
  a) intai, domnul CTP ne spune ca are mai multa incredere in autoritatile din Norvegia decat in cele din Romania, dar nu se oboseste sa ne spuna de unde rezulta increderea lui, astfel incat noi sa o luam in seama. Prin urmare, noi cei care citim ce spune dansul si care nu suntem atat de destepti precum domnia sa, ar trebui sa avem si noi incredere in autoritatile din Norvegia doar pentru ca domnia sa are incredere in autoritatile din Norvegia. Adica autoritatea si increderea domnului CTP ar trebui sa reduca la tacere toate nedumeririle noastre, deoarece, nu-i asa, ni se induce ideea ca autoritatile norvegiene sunt superioare celor din Romania ….pentru ca domnul CTP are incredere in ele.
  b) Apoi, de unde rezulta aceasta incredere a domnului CTP in autoritatile din Norvegia? De vreme ce nu se osteneste sa ne indice temeiul increderii sale, putem specula. Da? Cumva din faptul ca Norvegia e o tara „civilizata”, cu un nivel de trai superior Romaniei? Trebuie sa admitem noi apriori ca autoritatile din Norvegia sunt de incredere doar pentru ca acolo nivelul de trai si „civilizatia” sunt superioare celro din Romania?
  Pe domnul CTP – de vreme ce stie ca acei copii au fost ridicati in urma unui denunt – nu-l duce capul sa inteleaga ca aceasta practica a autoritatii norvegiene in care el are incredrere este ilogica? Acea institutie ridica copiii in urma unui denunt, incepe procedura de decadere din drepturile parintesti si declara ca intentioneaza sa-i cunoasca pe parinti dupa ce actiunile astea sunt indeplinite. Copiii sunt ridicati in noiembrie si ei declara ca ii vor cunoaste pe parinti prin februarie. Adica il condamnam pe om la inchisoare, il bagam in puscarie, apoi ii facem dosarul penal si, daca mai avem vreme, peste vreo cateva luni o sa ascultam si ce are de spus. Stabilim concluzia si apoi potrivim premisele ca sa ne dea bine. Logica domnului CTP nu are nicio problema cu succesiunea acestor evenimente?
  Se pare ca nu, de vreme ce are incredere in autoritatile norvegiene.
  4. Cat despre odiosul ad hominem, cu atac direct la cultul din care acei oameni fac parte si nu stiu ce untdelemn sfintit si vindecator, nici nu are rost sa discutam. E mult sub orice nivel de educatie.

  Impanat cu erori logice elementare, discursul domnului CTP ar fi complet irelevant daca ar fi un nimeni in drum ca mine.
  Dar dansul nu e un nimeni in drum. E un formator de opinie.
  Si din punctul asta de vedere discursul lui este grav.

  Apreciază

 11. Incalificabil.Sa nu sa bage in aceasta poveste el.Nu politicienii,care au dorit sa ajute o familie de romani,nu de norvegieni.Tudorica as fi vrut sa-ti spun cateva cuvinte de… dar nu ma cobor la nivelul intelectual pe care il ai tu.Ai retinut ca am spus ca nu ma cobor ,nu ca nu ma urc.

  Apreciază

 12. Despre ce vorbeste acest „domn”? despre sectanti? Cum percepe oare libertatea religioasa? este depasit total! ar trebui sa isi depuna dosarul de pensionare. Are multe lacune in ceea ce priveste cultele religioase.
  Parca s-a trezit acum din letargie si a inceput sa spuna o poezie invatata de la comunisti. Cand l-am auzit am avut impresia ca sunt la ora de Cunostinte Social Politice , din anii ’70.
  Domnule CTP retrageti-va din jurnalism cat mai repede , ca daca mai faceti public afirmatii de genul acesta , se alege praful din tot ce ati cladit intr-o viata din punct de vedere profesional.
  Daca mai zaboviti pe la sediu, nu uitati”pasarea pe limba ei piere!”
  Va dorim pensie lunga , poate apucati sa parcurgeti macar o data Biblia.

  Apreciază

 13. Nu mai este de mult timp nici jurnalist de marcă, nici analist echilibrat, ci unul care se dă cu părerea, ca orice badea Gheorghe.
  Badea Gheorghe este scuzat, pentru că nu are accest la informație, și nu știe ce-i aia informație sursă, însă acest pixist n-are scuză, chiar dacă „se pricepe” la de toate.

  La jurnalism zice că e acasă. Uneori, mă indoiesc; am impresia că i-a luat valul casa. Știe și sport. Uneori zici că s-a născut gâfâind de atata știință. La politică nu mai spun… Pe semne a avut grădinița în subsolul parlamentului.
  Mai nou, și la religie se pricepe. Nu-i pasă ce înțelg alții, dar mie imi dă impresia că la religie o scaldă mai ceva decat becali. Becalii intr-o extremă, popescu in alta, asa , ca să fie echilibru.

  Oare la ce se mai pricepe?

  Apreciază

 14. Cazul fam Bodnariu nu se aseamana cu cazurile mentionate de el. E ca si cum ai spune toti romanii sunt la fel. Fam Bodnariu nu si-au abuzat copiii si nici nu i-a deprivat de ajutor medical. Mama lor e asistenta medicala. Dl. Popescu nici macar nu are habar de ceea ce se intampla cu cazul fam Bodnariu. In primul rand, au fost facute reclamatii si din partea altor tari din Europa in privinta incalcarii drepturilor umane de institutia respectiva din Norvegia. Dl. Popescu ar trebui sa fie documentat pe tema asta, inainte sa-si dea cu parerea. Pana cand si unii norvegieni se plang de neindreptatiri si copiii lor sufera.

  Apreciază

 15. Dl. Popescu stie oare ca exista o Comisie organizata si condusa de statul roman care se ocupa in mod special de familiile de romani stabiliti in alte tari? In plus, de ce exista ambasade?

  Apreciază

 16. Oare daca Penticostalii nu cred in interventii medicale, dece Ruth Bodnariu a ales profesia de Registered Nurse Asistent Medical in pediatrie. Din cauza ca nu crede in interventii medicale?

  Apreciază

 17. Nu stiu ce exemplar de jurnalist esti ..dar nu ti-ai facut bine tema de critica !!! Ai vrut sa injosesti pe „Penticostali ..sau ma rog pe sectanti „..dar te-ai injosit cum nu se poate mai jos . Esti o rusine de om. Ai fost si ai ramas un comunist !! De la inceputul convorbirii ai dat cu stingu chiar ca ” nu ai inteles nimic din reactia senatorilor si a celor ce s-au alertat „in situatia acestei familii.
  Printre ei am fost si eu . !! Si vom ramine ferm pe pozitie pina cind copii vor fi dati inapoi parintilor . ( si a celorlalte fam.) ( dar sper ca inregistrarea asta copilasii sa nu o vada niciodata in viata lor ) si asta sa iti fie ca o palma peste gura care ai lasat-o sa spuna ce vrea . Trebuie sa ma opresc aici ca imi vine sa spun mai multe.

  Apreciază

 18. Mike, foarte bine l-ai caracterizat pe acest personaj sinistru numit CTP. El are incredere in alte tari in timp ce in Romania isi permite sa incalce in mod flagrand legile despre care tocmai el se plange ca nu sunt aplicate. Daca s-ar aplica legile in Romania, CTP-ul ar ajunge dupa gratii pt afirmatiile calomnioase si discriminatorii pe care le face.

  http://m.evz.ro/cristian-tudor-popescu-de-la-digi-24-ironizat-de-mircea-badea-de-la-antena-celebrul-manechin-de-treninguri-a-dat-gres.html

  Apreciază

 19. Saracul om bate campii rau de tot … In primul rand copiii au dubla cetatenie. E normal sa se implice statul roman.
  Ce prostii poate sa debiteze, nu imi vine sa cred – cum adica penticostalii nu isi duc copiii la spital?? Nu pot sa cred.
  Mai bine tacea.

  Apreciază

  1. Esti un mare idiot si locul tau ar fi la cuca macai sa te usuce soarele in cap pote se prajeste creieru si atunci ai gindi mai bine sarman idiot

   Apreciază

 20. In orice caz daca era domnul CTP in situatia familiei Bodnariu, nu ar fi afirmat cele de mai sus. Daca in cazul unui abuz real intr-o familie, comunismul lua tatal din familie si proteja copiii lasandu-i in grija mamei, acest grup satanic de-a dreptul ia copiii pentru a-i „educa” in stilul mizerabil si intr-o mentalitate bolnava antiumanitate. Pe buna dreptate numea cineva Bernavert – grupare nazista. Asa si este. Oameni buni, continuati sa luptati impotriva abuzului asupra copiiilor! Ei sunt viitorul! Nu guvernele!

  Apreciază

  1. Nu are familie.A „tinut” vreo trei neveste si are doi copii.Unul dintre ei,dovada a atentiei tatalui sau nu a fost in stare sa-si ia bacalaureatul. Este un om care traieste singur intr-un apartament.Nu-i un om prost dar,de multe ori,este rau intentionat.Are prejudecati si argumenteaza absurd.Foloseste argumente inventate de mintea lui ratacita.Nu-l blestemati,este si asa destul de blestemat.Faptul de a nu crede in Dumnezeu este deja un blestem.Al sortii.

   Apreciază

Comentariile sunt închise

%d blogeri au apreciat: